A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Most látom ez van kirakva is...Nem baj,így jobban látni. :D

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Sziasztok!
Hajni,Irina megy a vudu nektek!
Én attól parázok,hogy jövőhéten semmiképp ne éjjel induljon be a szülés mert apa éjszakás lesz,én meg egyedül leszek itthon! :shock:
Marica köszönjük szépen a szülés történetet!Ha tudsz gyere és mesélj nekünk Karolináról!

KépKép
juba

Sziasztok!

Hát az én szüléstörténetem nem olyan szép és megható, mint Gremeséé és Mmaricáé, de Viktorka látvány mindenért pótol!!!

Szóval:
Aug. 25.: egész nap komoly keményedéseim voltak, de igazán nem foglalkoztam vele, mert ugye már volt mindenféle jóslóm előtte. Egész nap tettem-vettem, nem nagyon pihentem, úgy éreztem tele vagyok energiával! (ez egy tipp Irina)
Aztán este 9 körül jöttek a fájások 10-12 percenként. Először nem is figyeltem, mert már ilyen is volt. Akkor kezdett gyanús lenni a dolog, amikor már 2 órája tartott a dolog. Jött a fürdőkád. Fél óráig semmi, utána újra elkezdődtek a 10 percesek. Telefonáltam a férjemnek, persze ő: azonnal hívd fel a dokit, hogy mit javasol! (éjjel 12-kor, a szabadsága alatt)
Azt javasolta, hogy menjek be a kórházba, megnézik, és ha szülünk, akkor szólnak neki.
Na a férjem csapot-papot, lakodalmat otthagyott és rohant haza értem (édes volt) közben anyukámat is ugrasztottam, hogy vigye el Rebekát.
1-re felértünk a kórházba. Útközben már 5-6-7 perces fájásaim voltak.
A kórházban meglepően kedvesen fogadtak. Bekísértek egy szülőszobába (fülkébe), CTG-re tettek. Aztán mondták, hogy bizony ezek rendszertelen fájások. Jött az ügyeletes dokinő, 1 ujjnyi volt a méhszáj. Férjemet haza akrták küldeni, mondván, hogy ez elhúzódik, de ő egy tapottat sem volt hajlandó mozdulni. Mivel hajnali fél 6-ig nem volt változás, ill.fél ujjnyit tágultam, gyorsan hazarobogott lezuhanyozni, meg enni. 8-ra ért vissza, épp végszóra, hogy közölték, beszéltek az orvosommal, jön és császár! :(
Sírtam örömömben is és bánatomban is. Örömömben azért mert végre hamarosan túl leszünk rajta és még délelőtt láthatjuk a fiunkat, bánatomban meg azért mert megint nem sikerült... :(
Rendes volt a szülésznő, mert rögtön jött előkészíteni, de kértem tőle pár percet, hogy hagy sírjak a férjem vállán egy kicsit. És megengedte. Annyira jólesett.
Aztán előkészítés, megérkezett a doki és irány a műtő! A hangulat nagyon jó volt. Végig beszélgettük az anesztessel az egészet, mindig szólt, hogy mikor mi történik, jólesett, hogy ezt is figyelembe vették.
ÉÉÉs akkor egyszercsak óriási megkönnyebbülést éreztem a mellkasomnál, rá pár másodpercre sírást hallottam. Folyt a könnyem is. Főleg amikor a fejem fölé tették, hogy láthassam egy pillanatra, még a vére is rám csepegett, de annyira jó volt látni így (ez Rebekánál elmaradt).
Két perc múlva már hozták is pólyába csomagolva és hosszú percekig csak néztük egymást. Csak azt hajtogattam hogy gyönyörű, és pont olyan mint a nővére!!!
Utána közölték, hogy 3900 g és 55 centi. Hát én majdnem lefordultam a műtőasztalról! Előtte egy héttel még 3 kilóra saccolták!
Amíg engem összeraktak odaadták apukának Viktorát, egészen 20 percig foglalkozhatott vele. (sajnos Rebekánál ez is kimaradt). Azt mondta, azt a 20 percet míg él, nem fogja elfelejteni.
Mikor betoltak az őrőbe, megérkezett a család, Rebekával. Szegény, csak ült mellettem az ágyon és hajtogatta, hogy "anya, nem akarom elhinni, hogy kisöcsém született!!!" Potyogtak a könnyeim!

Hát ennyi!
Most meg itthon vagyunk és próbáljuk szokni a kétgyerekes családok életét! Bízom benne, hogy hamar megszokjuk és nem lesz semmi gond!

Irina: kezdj el lépcsőzni, mászkálni, sétálni, meg ilyenek. Hátha segít és elindul Ádámka!

Kép
Kép
timi26

Fleur, bocs, ha esetleg nem voltam érthető, az előbbit csak azért írtam, hogy szülésvideó helyett talán jobb ilyen csodás történeteket olvasni... nekem legalábbis jobbat tesznek... ;-)

Anitja, hú, lehet, hogy a kicsid be fog azért fordulni, még van rá ideje. De klassz is lenne... :)

Milénamóni, édes lehet Zéti az éjszakai szórakoztató műsorával ;-) Anyukám tántoríthatatlanul a "legtöbb kisfiú hasfájós" mondatba kapaszkodik (nincs fia egyébként ;-)), úgyhogy Nektek is tuti azt mondaná, Zéti biztos hasfájós. Pedig lehet, hogy csak végtelenül kíváncsi és élvezi nagyon a közelségeteket. :-)

Kép
Kép
irina

Juba, aranyos vagy, köszi!

Timi26, MINDEN szület(és)történet nagyon izgalmas! Köszönöm a Tiédet, nagyon jó volt olvasni, főleg a könnyes részeket... (olyan smiley sajna nincs, ami sír és mosolyog egyszerre). És annyira jó, hogy hagyták a férjedet melletted lenni és születése után a babával foglalkozni... :D
Köszönöm a mozgással, lépcsőzéssel kapcsolatos tippet, próbálgatok majd valamit, bár most, hogy Ádám feje lejjebb van és nyom, meg 3 perc üléstől totál beáll a derekam, ez egyre nehezebben kivitelezhető. Egészen konkrétan úgy mozgok, mint aki betojt. :D
De mindent a célért, valamit kitalálok!

Kép
Kép
irina

Gyerekek, hol van rangidősünk, Silka??? :lol:

Kép
Kép
irina

Sziasztok!

Ez hihetetlen! Tegnap délután-este fél Baján nem volt net, persze nálunk se, ma meg a babanet sz@rt be délelőttre! :evil: De végre itt vagyok, és muszáj nyavajognom nektek egy kicsit! Előre is bocsi! :oops:

Szóval elég pocsékul vagyok ma. Illetve hajnali 2 óta. :( Szerintem azóta tágult vagy 10 centit a csípőm. Egyszerre szakad ki az egész medencém, keresztcsontostul, szeméremcsontostul, alig bírok ülni meg állni, és még azt a kevés kis pisit se könnyű kinyomni, ami így babásan termelődik. Persze már felkészítettem magam, hogy biztos megyünk végre a kórházba, de igazából nincsnek rendszeres fájásaim, magzatvíz is a helyén... szóval semmi ok az indulásra. Mindemellett 10 percenként pityergek! :cry: Néha már elég unalmas vagyok saját magam számára is. :shock:
Akárhogy is, azt hiszem, elmozdultunk a holtpontról. Nem tudom, mi lesz ebből és mikor, de már igazán eldőlhetne, mert utálok így nyűglődni! :(

Na, most jól kipanaszkodtam magamat! :oops:

Anitja: gratulálok, még lehet, hogy Gergő tényleg befordul a végén! Ne keseredj el! és a császár miatt se! Attól még nem leszel kevesebb! :wink:

Irina, Silka: nagyon megy a drukk Nektek és minden finiselőnek! :D

Marica, Timi: köszi a történeteket! :D :D :D Mindig jó ilyeneket olvasni!!!! Erőt ad és hitet abban, hogy nekünk is sikerülni fog!

Kispocc: szép a nagypocc! :lol:

Falevél, Niki: gyönyörűek a Lánykák! :D

Ha nem haragszotok, visszamegyek egy kicsit lefeküdni, húz az ágy. Majd még jövök, ha ideférek a géphez (itt a családban sorszámot kell húzni lassan... :lol: )

Ja még valami: természetesen a videót kedves Párom találta (ki más?! :lol: :lol: ), Neki kell megköszönni a vidám perceket! Hihi!

Detti
KépKép
kiskolbi

Úgy zavar,hogy nem bírlak titeket végigolvasni. :evil:
Apa egy ideig itthon lesz,majd próbálkozok.Van mit visszanéznem,minden érdekesből kimaradtam. :cry:

Én is csak rohangálok nyakig tejcsisen,örökké folyik... :shock:

Én nem fejem,mert manó teljesen kiszívja és nincs mit,mégis csöpög mint ahol a csap megnyitva maradt. :D

Mutatok egy nagyon boldog apukát nektek ha sikerül a képet kihalászni a többi közül. :D

Kép

Jó hétvégét mindenkinek,puszi!

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Timi!Neked is köszi a szüléstörténtet nagyon jó őket olvasni!

Silka,Anitja látjátok nem kell félnetek a császártól,Timinek is minden a lehető legjobban alakult és pozitív élményei maradtak! :D

Azért Anitja ha gondolod vuduzok neked is,hogy a babukád megforduljon,ő nagyon dolgozik rajta :D

Miléna!Nagyon édesek vagytok Zétivel!

Kiskolbi!Szerintem ez csak jót jelenthet,hogy fájnak a porcikáid! Ha majd a 10 perces pityergést felváltják a 10 perces fájások akkor nyomás a kórház,hajrá,mindent bele! :lol:

KépKép
juba

Kiskolbi, elhiszem, ezek fájdalmas dolgok, de nagyon jó jelek! Nem vagy már olyan messze a szüléstől (kiírás szerint sem), jó, ha gyakorlatozik a tested (az enyém csak nemrég kezdte, engem meg az zavart...). A drukkot nagyon köszi, én is sokat gondolok ám Rád! ;-)

Miléna, édes az egész család, a képek remekek! Nagyon szeretem az új avatarodat! :D

Kép
Kép
irina

Hello lányok!
Megint elszállt egy hsz-em!!!! :evil: :evil:

Marica!
Gyönyörű a történeted! Példaértékű. Én legalábbis annak veszem, és próbálok hasonlóan készülni.

Timi26!
Szerintem minden születés csoda. Semmivel sem értékesebb természetes úton, mint császárral. Nem szabad arra gondolni, mint ahogyan írtad, hogy "megint nem sikerült". Ez nem siker kérdése, ez anatómia!!! JA! Tessék kicserélni az avatar képedet, mert már nem kismama vagy, hanem kétszeres anyuka!!! :D

Sok-sok drukk viszont a finish-ben lévőknek!!!

Ildikó

Hát nekem is nagyon rossz éjszakám volt. Egész éjjel alig aludtam, mert kőkemény volt a hasam. És nem csak 1-1 helyen, hanem az egész. De nem érzem, hogy itt lenne az idő!!

Ildikó
KépKépKép
sense4

Kiskolbi! Kitartás, most már nemsokára kezedben tarthatod a csöppségedet!!! :D

Irina! Szorítok, hogy előbb jöjjön a bébike, mielőtt eléritek a 40. hetet! :D Én se szeretnék szülésmegindítást...
Nálunk egyébként a 40. héten már befektetnek a kórházba. Tényleg hülyeségnek tartom, mert mi van, ha csak valakinek elszámolták... :shock:

Anitja! Szerintem is még simán megfordulhat Gergő. Főleg, hogy így próbálkozik. De ha nem, akkor is élmény lesz a születése!!! Hidd el! :lol:

Ti jártok hétvégén is NST-re? Nekem azt mondták, hogy menjek szombaton (mivel 2 naponta járok), de sehol senki. Én be nem csöngettem a szülőszobára... :shock: Úgyhogy inkább hazajöttem. Ma szabadnapos a szülésznőm, ha ő bent lett volna, akkor megcsinálja, de egy lelket se láttam ott mászkálni... Majd hétfőn úgyis megyek. Tegnap meg a védőnő úgyis megnézte a szívhangot, úgyhogy nem aggódok emiatt.

Nekem jele sincs a szülésnek... De - mint ezt tudjuk - nem jelent semmit... :wink:

Jaj! Ez a kongresszus... Megkérdezem hétfőn a dokimat, hogy ő is megy-e, mert én pont 7-én (a névnapomon) szerettem volna szülni. Persze ez csak egy kósza kívánságocska... :oops: :wink:

Regina
KépKép
mazsola7

MMARICA NAGYON SZÉP A SZÜLÉSTÖRTÉNETED MINDENKINEK JA ÉS MAGAMNAK IS ILYET KIVÁNOK

Kép
hajagosné szabó éva

Timi26!

Ezt találtam a Magyar Szoptatásért Alapítvány oldalán:

3.2. A szoptató anya étrendje
A szoptatás idején nincs szükség különleges diétákra, de ügyeljünk az egészséges táplálkozásra. Nagyon fontos ugyanis, hogy szervezetünk ne saját tartalékait legyen kénytelen felemészteni a tej előállításához, hanem elegendő, változatos élelmiszer álljon rendelkezésre. Különösen fontos ez akkor, ha az anya ikreket szoptat, vagy nagy mennyiségű tejet fej le.
Tévhitek a táplálkozással kapcsolatban:
• A köménymagleves, madártej, tehéntej fogyasztása növeli az anyatej mennyiségét. NEM! Gyakran előfordul, hogy a tehéntejfehérje béta-laktoglobulinja átmegy az anyatejbe, és allergiás tüneteket okoz a babánál. Ez bőrkiütésben, véres, nyálkás székletben, hasfájósságban is megnyilvánulhat.
• Két ember helyett kell enni. NEM! Az éhségérzet, az étvágy befolyásolja, hogy mennyit eszünk, iszunk. Szoptatás előtt készítsünk oda tálcán innivalót és egészséges rágcsálnivalókat (sárgarépa, alma, dió, mandula, narancs stb.)
• A K-betűs ételeket kerülni kell. NEM! Ez még véletlenül sem igaz, a káposztafélék értékes rostanyagokat, folsavat tartalmaznak, ne hiányozzanak az étlapról.
• A hüvelyesek fogyasztása kerülendő. NEM! Ha főzés előtt kicsíráztatjuk a magokat, szélképző hatásuk megszűnik.
Egyetlen ételt se hagyjunk el ok nélkül az étrendünkből. Próbáljuk ki, tartósan megszűnik-e a hasfájással magyarázott sírás a babánál, ha felhagyunk egy adott ételféleség fogyasztásával.
Egészséges étrend:
• Fogyasszunk minden nap egy kevés nyers zöldséget, gyümölcsöt.
• Kerüljük a magas cukortartalmú, értékes tápanyagokat csak alig tartalmazó üdítőket, édességeket, desszerteket.
• Válasszunk teljes kiőrlésű lisztből készült kenyeret a fehérkenyér helyett.
• Gondoskodjunk megfelelő fehérje bevitelről! Aki nem fogyaszt húst, más, állati eredetű táplálékokkal is pótolhatja.
• Az ételeket minimális zsiradékkal, nyersanyagkímélő eljárásokkal készítsük el.
• Fogyasszunk minél természetesebb állapotú élelmiszereket, kerüljük azokat a készételeket, amelyek felesleges színezékeket, aromaanyagokat, ízfokozókat tartalmaznak.

Ildikó
KépKépKép
sense4

Timi! Marica! Nagyon meghatóak a történetek! Bárcsak már én is ezt írnám Nektek!!! :wink:

Persze előbb megvárnám a babaszobát. Szeretném úgy hazavinni babácskámat, hogy már be van neki minden rendezve!!! A kis játékokat az ágyára szeretném akasztani, és a kis lepedőjét szeretném a matracára húzni... :!: Na, de nem nyavajgok.

Regina
KépKép
mazsola7

Regina!
Írtam privit!
Kétnaponta kel NST-re járnod???????? Nekem 2 hetente.

Ildikó
KépKépKép
sense4

Sense! Igen, nálunk ez a szokás: 37. héttől 2 naponta NST. De csak pulzust néznek, fájást nem.
Válaszoltam a privire!

Regina
KépKép
mazsola7

Sziasztok!

Minden gyakorló anyujának és akik már hamarosan azok lesznek :lol: :lol:

Mielõtt Anya lettem

Fõzhettem magamnak meleg ételt.
Ruháim nem voltak pecsétesek.
Nyugodtan telefonálhattam.

Mielõtt Anya lettem:
Addig aludtam, amíg akartam
És nem izgultam milyen késõn fekszem le.
Minden nap megfésülködtem, és fogat mostam.

Mielõtt Anya lettem:
Minden nap kitakarítottam.
Nem botlottam meg játékokban, és
nem felejtettem el altatódalok szövegét

Mielõtt Anya lettem:
Nem izgultam, hogy a növényeim mérgezõek e.
Nem gondoltam védõoltásokra.

Mielõtt Anya lettem:
Nem hányt le senki
Nem lettem kakis
Nem köptek le
Nem rágcsáltak meg
Nem pisiltek le
Vagy nem csipkedtek meg pici ujjak sem.

Mielõtt Anya lettem teljes birtokában voltam:
Gondolataimnak
Testemnek
Lelkemnek.
Végigaludtam az éjszakákat.

Mielõtt Anya lettem:
Sosem tartottam egy síró gyereket, hogy az orvos megvizsgálhassa
Vagy beadja neki az injekciót.
Sosem néztem könnyes szemekbe és sírva fakadtam
Sosem váltam boldoggá egy egyszerû mosolyon.
Nem maradtam fenn késõ éjjel, hogy egy alvó bébiben gyönyörködjek

Mielõtt Anya lettem:
Nem tartottam kezemben egy alvó bébit, mert nem akartam letenni.
Sosem éreztem, hogy a szívem apró darabokra törik
Mikor nem tudtam megszüntetni a fájdalmat.
Nem tudtam, hogy valami olyan pici ekkora hatással lesz életemre.
Sosem tudtam, hogy képes vagyok valakit ennyire szeretni.
Nem tudtam, hogy ennyire imádni fogom az Anyaságot.

Mielõtt Anya lettem:
Nem ismertem az érzést, hogy a szívem a testemen kívül van.
Nem tudtam milyen nagyszerû érzés a gyerek etetése.
Nem ismertem az Anya és Gyermeke közti köteléket.
Nem tudtam, hogy valami oly pici
Olyan fontossá tehet.

Mielõtt Anya lettem:
Sosem keltem fel az éjszaka kellõs közepén
Minden 10 percben, hogy megnézzem minden rendben van-e.
Sosem ismertem a melegséget
Az örömöt
A szeretetet
A szívfájdalmat
A csodát
Vagy az Anyaság élvezetét.

Nem tudtam, hogy képes vagyok ilyen érzésekre, mielõtt Anya lettem.

KépKép
Kép Kép
l.móni

Szörnyű ez a babanet :twisted: 2 napig nem engedett be.

Lányok tegnap este elment a nyákdugó :roll: :!: Legalábbis egy része biztos 8) Nagyon nem merek neki örülni, mert Kiskolbinak is már több mint 1 hete távozott, de azért hátha... :roll:

Timi, Marica Köszönjük a szüléstörténeteket. Mindkettő nagyon szép. Remélem az enyém a Maricáéra fog hasonlítani :lol: Természetes úton szeretném megszülni a kicsilányt :lol:

Nagyon szépek a pocik illetve az új babaképek :lol: :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Mazsola, köszi! :D
Szerintem engem szerda után még nem fektetnek be (hacsak nincs gond), talán mert a Péterfy szülészete elég zsufi (általában fullra vannak a szülőszobák járatva). Őszintén szólva szívesebben is vagyok itthon, mint kórházban (Milénáékra sokat gondoltam, amikor hetekig várták a kórházban Zétit, igen nehéz lehetett).
NST: nálunk van hétvégén, de nem vagyok mérvadó, mert a fogadott szülésznőhöz mentem, aki akkor dolgozott/ügyelt is.

Sense, nagyon-nagyon igazad van: MINDEN SZÜLÉS ÉS SZÜLETÉS CSODA! Személy szerint felháborítónak tartom, ha egyes nők valamiféle rangsort állítanak fel a szülések között, hogy vannak a "jó szülések", meg a "kevésbé jók". Ilyen nincs!!!
(Szvsz ez is valami új hülye divat, mint a "nem lehet 10-12 kg-nál többet hízni, de lehetőleg még annyit sem", "vannak szép és kevésbé szép kismamik/terhességek", "akinek nem megy minden azonnal flottul, az rosszul csinál valamit" stb.)

Kép
Kép
irina

l. móni: nyákdugesz oda? Ez remek!!! Nyílik az a méhszáj, nyílik, nyílik!!! :lol:

Kép
Kép
irina

Csajok! Nekünk olyan a wc-nk (az új!!! :lol:), hogy felőlem bármikor elmehetne a nyákdugó, észre se venném. Bár a védőnő mondta, hogy figyeljem, nincs-e csobbanás pisinél... :wink: :roll:

Regina
KépKép
mazsola7

Irina! Már Neked is jön ki a delfin a vonalzódról... :lol:

Regina
KépKép
mazsola7

Tényleg, Mazsola, kilóg a kis palackorra... :lol:

Kép
Kép
irina

Irina! Ezt jól megaszontad! :lol: és öntöttetek is Sensével belém lelket "MINDEN SZÜLÉS ÉS SZÜLETÉS CSODA"
Teljesen igazatok van, csoda ez az egész, a fogamzás, a várandósság, a születés, és az egész ÉLET egy csoda :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Puszi Lányok! Szép álmokat Nektek!

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Sziasztok!

Tegnap voltam CTG-n. Előtte ittam kávét, de nem igazán volt eredménye (azért 2-3 mozgást sikerült produkálni, a múltkori semmi után ez is valami :lol: ). A végén elkezdtem nyomogatni ütemesen a gombot, örültem, hogy beindult a kiscsaj, erre mondja a nő (nem tudom asszisztens, védőnő vagy mi a fene): "Ne nyomjad, csuklik a baba!" Mondtam is neki, hogy nem semmi, hogy a 3. terhességem végére sikerült megtudnom, hogy mikor csuklik a baba :oops: ! Én mindig meglepődtem, mikor mások mondták, hogy sokat csuklik a babájuk. Nem tudtam, hogy ezt hogy lehet érezni. Most már tudom (olyan mint egy lágy, ütemes rugdosás), ma is csuklott a lelkem :lol: !
Ma du. vendégségben voltunk, mikor hazajöttünk nekiálltam kicsutakoltam a fürdőszobát (négykézláb szivaccsal még a fugát is végigdörzsöltem a padlón), meg felmostam stb. Most minden csillog-villog, ideig-óráig (hétfőn megint jönnek a munkások).

Sense!
Ezek a vízszerelők :x ! Mi is napokat vártunk rá, aztán kerestünk mást, mert a többi munkával nem tudtak haladni a korrekt, pontosan dolgozni akaró munkások (gipszkartonos, burkoló, festő). Szerdán 1 órakor meghozták a radiátorokat, azután elment, mondta hogy mindjárt jön. 4-kor felhívtuk, hogy mikorra ér ide. Azt mondta úton van (de hova?). Pénteken 10-re meg is érkezett, de akkor már mondtuk, hogy köszönjük szépen, de nekünk időre be kell fejezni a munkát, ezért megcsinálja más, mert hétfőn burkolnak. Természetesen ez nem az első húzása volt, csak mostanra telt be a pohár nálunk.

Kiskolbi!
Szép a pocakod :) !

Gremese!
Zsófi nagyon kis tündér :D !

Niki!
Rania, és a többi csajszi is nagyon gyönyörű :wink: !

Beke Andi!
Csini a pocakod, Petyka pedig nagyon huncut :wink: !

Kispocc!
Boti-lak nagyon formás :D !

Falevél!
Gratula a gyönyörű Sára babátokhoz! Sok tejcsit, és jó egészséget kívánok!

Silka!
Felszívódó varratot nem használnak császárhoz? Nekem felszívódó varratom volt a gátamnál.

Irina!
Az jó, ha a dokid nem fektet be a kiírt időpont után. Ádámka pedig tudja a dolgát, érzi majd melyik az ő napja! Mivel a fogamzás időpontját csak feltételezheti -de biztosra nem tudhatja!- a doki (ciklus közepe, kb. 12.-15. nap), a szülés időpontja a kiírt dátumtól +/- 2 héttel eltérhet. Szóval ha ezt így nézzük, akkor az még nem túlhordás, ha valaki a kiírt időpont után 1 héttel szül. Egyébként a szülésmegindítást én is ellenzem, de szerintem nálatok erre biztos nem kerül sor :wink: !

Fleur!
Ezek az ismerősök nagyon okosak :lol: ! Nekem is volt, hogy ugyanaznap hallottam hogy: de lent van a pocakod/ még fent van a pocakod; vagy jó nagy már a pocakod/ nincs nagy hasad. Én csak mosolygok, de volt, hogy megjegyeztem, hogy kb. 2 órája mások épp az ellenkezőjét mondták :lol: .

Miléna!
Igazi kis pasis ez a Zétény baba :D !

Marica!
Nagyon jó volt olvasni a szüléstörténetedet :) !

Timi 26!
Végül nálatok is minden szépen alakult, Viktorka, és te is jól vagy, ez a lényeg :D !

L.Móni!
Köszi a verset :) ! Anyák napján a suliban a tanárnénik ezt olvasták fel a gyerekek műsora előtt, én megkönnyeztem :cry: !

Sziasztok: Anita

Kép

Kép

Kép
banita

Banita! Ezek a szakmunkások tényleg ilyenek. Én is szóltam hét elején a csőszerelőnek, hogy 4 hét után :!: tegye már vissza a radiátort a fürdőben, meg még pár apróságot csináljon meg. Azt mondta, csütörtökön jön. Aztán tegnap ismét felhívtam, hogy legalább a konyhában az elromlott csaptelepet cserélje le, mert hideg vízben mosogatok… :shock: Elvileg ma jön dél körül.

Ez a jósolgatás nekem is az agyamra megy. Szomszéd néni elkezdte lefelé nyomkodni a hasamat, hogy „húúú, ez már nagyon lent van!”. :shock: Hozzáteszem, hogy totál fent van a pocakom… Nem normálisak! :evil:

Regina
KépKép
mazsola7

Lmoni nagyon szép ez a vers!! :D :D :D

Kép
hajagosné szabó éva

Sziasztok!

Próbállak követni benneteket, de ez nem mindig sikerül. Ha valaki esetleg kérdezett tőlem valamit, és nem válaszoltam, akkor ezer bocsánat, kérdezzetek újra. :oops: :oops: :oops:

LMóni! A vers gyönyörű. Épp Zsófit büfiztettem a vállamon, mikor olvastam. Hát itt pityeregtem, és közben agyonpuszilgattam az én kis drágámat! Pá-pá nyákdugó? Az már igen! :wink:

Én nem teszek különbséget a császáros és természetes szülés között. Mindkét esetben kicsiny teremtésnek ad ÉLETET az ember, mindkét esetben születik egy kis csoda, mindkét esetben megéli az ember a terhesség összes gyönyörűségét és kínját, és a végén mindkét esetben ANYA is születik.

A tegnapi éjszakám rémálom volt.
hajnali n2-kor arra ébredtem, hogy iszonyatosan fájnak a melleim, influenza-szerű tüneteim vannak éa meleg vagyok. Megmértük a lázamat, 38,3. Felszóltam anyunak, hogy mit csináljak, ő hozott antibiotikumot, lázcsillapítót, és Apával felváltva borogattak, én meg közben imádkoztam, hogy Babuka nem keljen fel, mert nem voltam biztos, hogy meg tudom szoptatni, annyira fájt. A két cicimből csöpögött a tej, ahogy Miléna is mondta, duzzadt a tejcsitől, így vacogva a konyhában lefejtem mindkettőt, egy teljes Aventes pohár tele lett, és még jött volna...
Két óra múlva Apa felkeltett, akkor már 38,8 volt a lázam, Baba is felébredt, keservesen megszoptattam, és a borogatások alatt elaludtam.
Most szedem az antibiotikumot, a mellgyulladás szépen múlik, már nem fáj annyira, és maximum kis hőemelkedésem van.
ÍPersze, hogy beütött a krach, mikor 1-2 esetleg 3 órákat alszom, teljesen ki vagyok merülve.
Úgyhogy a tegnapi nap a szörnyű éjszaka után: pelenkázás, szopi, együtt alvás. Még Apa is. És ez így ment du. f3-ig. Utána Zsófikám társadalmi életet akart élni, ahogy Zéti is éjjel, és Apa du. n6-kor itta meg a reggeli KV-ját....
Én egész nap megpróbáltam pihenni, Apa mosogatott, ment boltba, takarított. A LEGJOBB APUCI A VILÁGON! Éjszaka kel fel, nyunyog a lányával, pelenkázza, alig várja, hogy éjjel átvigyem neki a nappaliba, otthagyja a többieket a játékkal (internetes játék, ahol többen játszanak).
Ma pl. hajnali négykor volt pelenkázás, szopi, Apa mélyen aludt, de amint Zsófi lekezdett sírni, pattan fel, és jött segyteni.
Pedig ő az a típus, akit 3/4 órán keresztül kell ébresztgetni.
Most már jobban vagyok, fejnem kell, mert a jobb ciciből nem mindig eszik (csomós a bimbi egy helyen, biztos az zavarja).

Célegyenesben lévők: Senki ne legyen türelmetlen, igaz, hogy minden kis delfin és figura lelóg a vonalzóról, de még senki nem érte el a kiírt időpontját.
Nagyon sokat gondolok rátok, és küldöm az erőt, hogy könnyű szülésetek legyen! :wink:

Születéstörténetek: Timié és Mmaricáé is egyaránt megható! Elképzeltem, ahogy Vikorkáról rácsöppen egy vércsepp Timire.... Nagyon szép!!!!!!!

Zsófi már második napja kint alszik babakocsiban, a két kutyus pedig nagyon vigyáz rá! Olyan édesek!

Ma megyünk anyósékhoz kis családommal, kíváncsi leszek, hogy bírjuk majd.

Ha valaki szülni készül, feltétlenül szóljon!!!!!!

Kép
Kép
Kép
gremese

Timi26! Nagyon boldog névnapot kívánok a kis görkoris Rebekának!!!!!!!!

Kép
Kép
Kép
gremese

Jó reggelt!

Gremese: köszi szépen a köszöntést! Sajnálom, hogy belázasodtál, tudom, hogy nehéz, de próbálj meg minél többet szoptatni és fejni, az segít!
Asszem nekünk bedöglött a kölcsön mellszívó. Alig tudok egy ki tejet lefejni, viszont Viktorka meg ki tudja enni. Először megijedtem, hogy fogyóban a tej, de szopik alatt végig tejes a szája, úgyhogy megnyugodtam!

Mindenkinek köszönöm, hogy tetszett a történet. Visszagondolva, végül is nem bánom, hogy így alakult, mert a doki mondta, hogy akár 1 napot is szenvedhettem volna, nem bírtam volna megszülni a "csöppséget"!

Nálunk is káosz volt az éjszaka! Megint ordítós volt éjszaka! Szegény anyósom tartotta a frontot, csak szopizni hozta oda, mondván, hogy addig is pihenjek amíg tudok. Szegény hajnal fél 5-kor indult haza, addig semmit sem aludt.
Viktorka piszok volt, mert ahogy magamhoz vettem hajnalban, aludt, mint a bunda fél 7-ig. Evett és azóta is alszik, mint aki jól végezte dolgát!

Nem tudom ki kérdezte, hogy milyen teától lett hasfájós Viktorka, de nem a szopistól. Én adtam neki kamillateát, hogy ne sárguljon be a lelkem, amíg nem volt tejem, attól volt rosszul. De én amúgy nem iszom ilyen teákat, csak szénsavmentes vizet, de azt napi 3 litert. Mindegy hogy mit isztok (persze ami nem árt) csak sok legyen!

Kitartás a még szülés előtt állóknak, most már mindenki ideje eljön lassan!

Silka megint eltűnt!!!

Kép
Kép
timi26

Jó reggelt, Lányok, mindenkinek!

L. Móni, köszi a szép verset, engem a "Nem ismertem az érzést, hogy a szívem a testemen kívül van." mondat fogott meg a legjobban - gyönyörű...

Banita, nagyon köszönöm a kedvességedet, próbálok nem aggódni a túlhordás miatt...

[b]Gremese
, jaj, de sajnálom, hogy így begyulladt a melled! De annyira hősies vagy, és annyira jó, hogy ilyen a párod! Remélem, mielőbb rendbejössz![/b]

Kép
Kép
irina

Húúú! Emese! Kitartás a gyulladt cicikhez! De rossz lehet! :( De hamarosan úgyis rájössz, hogy hogyan old meg a problémát! :wink:

Regina
KépKép
mazsola7

Timi Sok boldog névnapot a nagylánynak :lol:
Sajnálom, hogy megint ilyen nyűgös éjszakátok volt :cry: Kitartás előbb utóbb minden redbejön. Most kiderült miért sírt Viktorka? Még jó, hogy anyósod ilyen segítőkész és hagyott téged pihenni :lol: Az én anyósommal sosem lesz ilyen kapcsolatom :roll:

Emese Kitartás neked, nektek. Nagyon ügyesek vagytok. A párod nagyon becsüld :lol: nem sok ilyen pasi van aki mindenben segít, csak hogy nektek jobb és könnyebb legyen :lol: :lol: Mielőbb rendbejössz, hidd el. Barátnőm 1 hét alatt teljesen helyrerázódott :lol: :lol:

Lányok kicsit én is parázok a túlhordástól, de hát valakinek azt is kell :lol: :lol: Eddig csak korababáink vannak :lol: :lol: Pontos és túlhordott még nincs :lol: :lol: egy biztos bent nem marad :lol: :lol: Vagy kibújnak maguktól, vagy orvosi segítséggel ( megindítás ) Mindenképpen szép lesz és a mi legszebb napunk lesz :lol: :lol:

Anitja Csöpséged szerintem meg fog fordulni :lol: Lehet, hogy csak arra várt, hogy kimond a kórházban fogsz szülni :lol: Így már Ő is nyugodtabban néz a születés elé :lol: A második babánál meg már tapasztaltabb leszel és Ő születhet otthon :lol: :lol:

Szép napot mindenkinek :lol:
Kirándulásra való idő van 8) Mi kimegyünk megnézni az Arc kiállítást du, hacsak nem lesz fontosabb dolgunk és megyünk szülni :lol: :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

KTimi
Milyen volt az esküvő? Hogy bírtad?
Ne viccelj!!! Ez pont olyannak hangzik, mint a tankönyvi fájás. Egy perc aztán semmi!! Csak nem?????

Hajni
Vudu megy!!!

Irina
++++ Tuti nem hordod túl Ádit.

Na majd kiderül, milyen boszorka vagyok! :)

Marica
Hát ez nagyon szép volt! Olyan csodás olvasni, hogy ennyire jó volt az elmény számodra. Kicsit könnyes lett a szemem is.

Kispocc
Igen, most nemrégiben a mindjárt szülsz verziót is megkaptam :) Imádom a szakértőket :)!!

Anitja
Még hátha megfordul. Az nagyon jó, hogy próbálkozik!!

Miléna
Fúú az kemény lehet.. és nappal legalább alszik??

Irina
Hát nekem is több erőt adnak, mint a videó :)Rájöttem :) Okos csajszi vagyok én :)

Timi
Nem is igaz, hogy nem olyan szép a te történeted, csak más:) Tényleg miért kellett végül császár?

Kiskolbi
Próbáld a + oldaláról nézni a dolgot és könnyebb lesz!! Már nagyon közel vagytok a célhoz, nem szabad pityeregni!

Sense
Köszi a leírást!

Móni
Hurrá! Hurrá! Ne viccelj 39. héten szerintem nyugodtan örülj neki!

Mazsi
Ez jó :) Mert a pisi is csobban! :) Milyen az a WC??

Banita
:) :)

Gremese
:( jajj ez nagyon rosszul hanzik, még szerencse, hogy anyud szakember.

Hát én azt hittem, hogy lehet ma a szülinapom örömére kapok egy kislányt ajándékba. Hajnali 6 kor görcsökre ébredtem :) Persze aztán egy órás megfigyelés után kiderült, hogy nem voltak rendszeresek, meg nem is olyan hosszúságúak voltak. Inkább olyan menszeszes görcs jellegűek enyhe hátfájással. Na de el is múltak. Minden esetre izgi volt! :) Szóval mi is gyakorlatozunk! :)

KépKép
KépKép
fleur

Timi, boldog névnapot Rebának!

l. móni: de jó, hogy ilyen jó kedved van! ;-) Majd írd meg, milyen volt az ARC. (Mi sétát tervezünk, amit Timi is javasolt, hátha történik utána valami...)

Kép
Kép
irina

Fleur SOK BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT! Kép

KépKép
Kép Kép
l.móni

Fleur,
nagyon boldog szülinapot kívánunk neked!!
Akár még ajándékot is kaphatsz ma, még hosszú a nap! :wink:

Timi,
Rebekának pedig boldog névnapot!! :wink:

KépKép
KépKép
motiot

Fleur:
Boldog születésnapot!
Estig sok víz lefolyik még a Dunán. :lol: :lol: :lol:

Timi:
Boldog névnapot Rebekának.

Emese:
sajnálom a cici gyulladást, remélem hamar rendbejössz.

Kép
Kép
h@jni

FLEUR, Isten éltessen sokáig!!! :D
És köszi a boszizást, ránkfér!
Görcsök: este én is figyelni kezdtem, de aztán vagy 3 perc múlva vagy egy óra múlva jött a következő... :lol:

Kép
Kép
irina

Köszi mégegyszer a jókívánságokat! Most anyukámék elvitték névnapja alkalmából a vidámparkba. Remélem jól érzi majd magát!

Fleur: sok boldog születésnapot!
Azért lett császár, mert Rebeka is az volt, és a doki szerint minél tovább vajúdtam volna, annál nagyobb eséllyel szétnyílt volna az előző heg.

Képzeljétek, tegnap este rájöttem, hogy megint tudok vezetni. Ugyanis nem volt itthon kenyér, apuka se, így kénytelen voltam bevállalni. Hála az égnek nem okoz nehézséget. Egyre jobban vagyok!
Persze a falu megrökönyödését megint kiváltottam: "most szültél és már így rohangálsz???"
Hát nem áll meg a világ, mert lett egy kisbabám, kérem szépen!

Én is izgulok ár, ki fog legközelebb szülni! HAJRÁ lányok!!!

Kép
Kép
timi26

Emese,
remélem jobban vagy már, az antibigyó biztosan segít, meg fejjél és szoptass ezerrel! Én is ettöl parázok, bár Ábelnél nem volt semmi gondom, remélem most is így lesz!
Zsófika még mindig tündéri!! :wink:

Timi,
remélem a mai éjszakátok jobb lesz megint, azért tök jó, hogy anyósod ennyit segít. Nekem is itt lesznek a szüleim, aztán anyukám marad is hosszabb ideig, majd apa megint kijön érte, mikor kell. De azért reméle Áron is olyan nyugis baba lesz, mint Ábel volt. :wink:

Marica, Timi, nagyon nagyon jók a szüléstörténetek, teljesen mindegy szerintem is, hogy normál vagy császár, mind a kettö megható, ugyanúgy megszületik az a kis élet, akit 9 hónapig a szívünk alatt hordtunk és ez a lényeg!!

Irina, LMóni,
mennek a drukkok, kitartás, most már tényleg nincs sok hátra!! Hamarosan a kezetekben tarthatjátok a picúrokat!!

Miléna,
Zéti baba is tünemény, csinik vagytok a képen! :wink: Jópofa kislegény ez a Zéti, hogy éjjel szórakoztatni kell! Gondolom azért nem esik nehezetekre! :wink: Hiszen biztosan alig tudtok betelni vele! :wink:

Beke Andi,
csini a pocakod, nem is kicsi, söt!!! Biztosan jól alakul minden és szép súlyú baba lesz a kismanód!Ne aggódj!! :wink:

Mi jól vagyunk, engem megint megszállt a fészekrakó ösztön, pénteken kisuvickoltam az egész lakást, még abalkot is pucoltam! :shock: Tegnap pedig rendberaktam a szekrényeket, kidobáltam egy csomó cuccot, amiket már tuti nemfogok hordani, most olyan jó így rendben!
Szóval akár én is mehetnék szülni, készen állok! :wink:
Bár már nekem is csak 9 napom van hátra a császárig, addig még kibírom valahogy! :wink: Visszaszámlálás megindult! :wink:

Na megyek, fözök valami ebédet a fiúknak, biztos éhesen jönnek haza a focizásból! :wink:

KépKép
KépKép
motiot

Motiot: ha ez megnyugtat, azt mondják, a második gyerek fordítottja az elsőnek. Hát nálunk ez sajnos eddig bevált!

Kép
Kép
timi26

Timi,
tényleg nem áll meg a világ egy szülés után! :lol: :lol:
Tök csípem én is az ilyen beszólásokat! Miért kéne egy frissen szült anyukának feküdnie vagy bezárkóznia, ha jól érzi magát?
Én is tuti menni fogok, nem lesz attól semmi bajom. Mondjuk itt ez a normális, nem is szólnak érte.

Jelentem, én meg a fordítottját figyeltem meg: már nem megy a vezetés! :lol: Olyan kis mini vagyok, hogy totál oda kell húznom az ülést a kormányhoz, hogy a lábam elérje a pedálokat. Viszont a nagy pocimmal már nem megy, mert ném fé el a kormány elött! :shock:
De hamarosan megint vezethetek, nem tart már soká! :wink:

Rebekának jó szórakozást a vidámparkban! Biztos jó lesz neki! :wink:

KépKép
KépKép
motiot

Motiot, köszi!
Csajok, hogy Ti mennyit tudtok takarítani!!! Én meg itt pironkodom, mert a házimunka sosem volt az erősségem (a gyerekszoba kivétel, azt mániákusan figyelem, meg letakartam, amit lehetett)... :oops:
Néha annyira utálom csinálni , hogy egész hétre szétosztom, hogy ne fájjon annyira... :lol:

Kép
Kép
irina

Timi,
lécci lécci ne ijesztgess!!! :shock: :shock:
Bár én is efelé hajlok, mert amiket a fiatalúr levág a pocimban, abból nem sülhet ki semmi jó idekint sem! :lol: :lol:

Tényleg, hogy van a sebed? Gyógyul szépen? Nehéz még a mozgás? Nekem azt mondták a kórházban, hogy a második császárból kicsit nehezebben épül fel az ember, mint az elsöböl. Azért remélem menni fog a dolog és én is olyan fitt leszek majd, mint te!

KépKép
KépKép
motiot

Irina,
normál esetben és állapotban én is inkább beosztom a takarítást, na meg egy idö után feladja az ember, mikor két hímnemü lénnyel kell egy fedél alatt élnie, akik kicsit kaotikusak :shock: Szinte félóránként lehetne elpakolni vagy takarítani valamit! És ez csak fokozódik, most már hárman lesznek!! Jajj! :shock: :shock: :lol:

KépKép
KépKép
motiot

Sziasztok!

Timi26!
Boldog Névnapot Rebekának!

Fleur!
Boldog Születésnapot!

Emese!
Minden rendben lesz.

Szorítok mindenkinek akinek itt az idő.

Nálunk minden rendben kicsi lányom eszik,alszik.
Bár reggel már alig vártam,hogy fel keljen mert már nagyon fájt
a bal cickóm annyira tele volt.
De az a lényeg ,hogy sokat eszik.

Most csak ennyi mert már hiányol a lányom.

Ildi

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Sziasztok

Gremese
Jobbulást

Timi
Nyugalmasabb éjszakát

Fleur
Isten éltessen!
Nevedhez méltón egy kis virágcsokorral köszöntelek:
Kép

Felújítók
Hát ez az egy előnye van, ha MINDENT az ember férje csinál - a radiátort is ő teszi majd fel, glettelt és festett, tegnap ajtót szereltünk, sérült csempét kicserélte :lol:
Én meg jópár könyvet és sokszáz CD-t egyenként áttöröltem, mondtam is a páromnak: pakisztáni kényszermunkások vagyunk :lol: De olyan jó látni a haladást ÉÉÉÉÉÉÉS a fruktózamin eredményem is jó lett, valószínűleg nem kell inzulin.
Nálunk Linda bölcsője felett nem festés lesz (közös a szoba, nem is lehetne más a lakás méretei miatt) :) , hanem egy foltvarrásos zsebes tartót csináltattam, plusz a babakocsihoz illő takarót. Remélem, látszanak a képeken:

Zsebes tartó:
Kép

Takaró:

Kép

Kép
granda

Ja és ugye VADVIRÁG, jelentkezel :?:
Csak egy-két szót a sok gyerkőc mellett :)

Kép
granda

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?