A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

A Ricsi is eltűnt BKból? Nem vagyok vmi áptudét...
Akiket most utálnunk kell, azok pár hónap múlva az abszolút jó szerepét fogják játszani...
rídonli#

Mai gyerekszájunk, de itt sem igazán a duma a vicces, hanem a háttér:

reggel már kedvesebben megyek neki a kakaó projektenek. Ma is ivott szépséges középsőm 3 bögrével. Délután egy pillanatra unalomba fordult, és ilyenkor jönnek a hülye ötletei, kakaó, keksz, gumicukor.
Most kakaó jött.
-Anya, kéjek kakaót!
anya morog, dörmög, h már kapott reggel egy fél litert, ma már nem jár több...
De Igi elég kitartó.
-Anya, kééééééééééééééééééjek kaka(j)ót!!!!!
erre ezt kérdezem tőle:
-Igi, te teljesen hülyének nézel engem?
Válasz:
-Igen anya, gyeje...

és húzott ki a konyhába...

Kata,
következő autónk egy Dönci lesz. Apa ma megigérte... :lol: (magának)

félsátor beszerezve, bár úgy tűnik napfény sem lesz jövő héten... :?

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Mikatta!
én ezeket kb. Lencse 6 hós korától csináltam, onnantól nem nagyon zavarták a különböző ízek. mondjuk ánti alkesz vagyok, és a csípősre nagyon nehezen szoktam vissza, mert terhesség alatt egyáltalán nem, meg aztán még 6 hóig semmi, és a kávét is nehezen szerettem meg újra, pedig imádom,szóval készülj fel, ne a dög erős szecsuánival kezd, csak valami enyhén csípős paprikával. és a 14 hóhoz nagy gratula!
ancsipancsi

Nuk,
nekem minden mindegy, de NE a jövő héten legyen vagy az azutáni elején, mert akkor nem vagyok a városban... :wink:
és én pl. nem szivesen hagynék ki egy talit... :lol:

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Votiv, nagyon jó az új kép az avatarodban!!!!!!!!!
rídonli#

Mikatta!
bocsibocsibocsi, most látom, hogy cigit is írtál. na én azt sose szívtam és sose szeretném, UTÁÁÁÁLOM. :) nehogy valaki azt higgye, hogy a 6 hós gyerekem mellett, szoptatás közben szívtam :D
ancsipancsi

Indi:
Köszönöm!
Lehet, hogy körbe telefonálom a Tbálinti kismamákat, hogy nem akarnak-e egy tanfolyamot, hátha ki tudjuk csábítani... Ha nem, megyek Lenivel!!!!

nukada

Jóest!

Fibi :) , megjöttünk a moziból. Nekem tetszett (és más felnőtteknek is), bár nem ez az a film, ami után az ember csönben ül egy percig. Ilyen is kell, könnyed, aranyos, sokat nevettünk. Szerintem mondjuk NEM gyerekfilm, bár animációs, és nem is "annyira" ijesztgetős, én másként gondolom. A lényegét (mert azért volt neki) a lányom pl nem értette. Nem is kell neki. Rájöttem, hogy tulképp ő ehhez is nagyon éretlen, csak a képek érdeklik, sokat nem fog fel. Beni már más. Szóval csajok visszább a filmekkel. Nálunk is nézhetik mértékkel, kiragadni a világból én sem tudom, de LÁTOM a negatív hatásokat. Na, szóval jó volt a film.

Votiv, és aki még a következetességet emlegette. Na ez az, ami nehezen megy. Nekem van egy olyan következetes anyukám, hogy csak na, ettől én régen sokat szenvedtem. Nem esett meg rajtam a szíve. Ha kimondta, az úgy volt. És emlékszem, hogy ez milyen sz@r, ezért én többször engedek. Hát nem szabad! Erre jöttem rá mostanában. Anyu jól csinálta, nem hálás szerep, de ki mondta, hogy az élet habossüti. És most kicsit(nagyon) nehéz viszakozni, és IGENIS KÖVETKEZETESEN betartani az ígérteket, mert nem hiszik el, hogy tényleg úgy van. Majd rájönnek. Szóval ennyit erről.

És egy pici gyerekszáj: jövünk hazafelé, Zsófi kérdi, az MC még nyitva? Mondom, igen. Erre: küncsi. ??????? (ezer évig nem jöttök rá, mit jelent) KÜLÖNÖS. Márhogy mi??? ÖREG VAGYOK ÉN MÁR EHHEZ. Kész vagyok a szövegüktől. És még csak 6 éves!!!

Nuk, akkor jó, ha nektek így jó. Lánykád szórakoztatásához kitartást.

Neet, te röpködős, gratula a mai vezetéshez. Cumis sztori aranyos. Ja, még neked akartam írni, Makicu egy kb. 15 centis majom, amit a fiam esténként és minden alváshoz magához ölelt. Zsófkának egy vilkék takarója volt, Lorci egy plüss Napocskát ölel, amit a nagytesója vett neki első keresményéből (nagymamánál a piacon).
zsugyu

Ancsi, az utolsó két sor már csak _hülyesébgől_ volt :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
A szecsuánit viszont imádom, csak messzire kell utazni, hogy tényleg jót egyen az ember :lol: Marad az itthoni gyenge utánzat :lol:
mikatta

B még csak 8 óta alszik, de már 2x volt ébredés... Még mindig a (vámpír)fog...

Kisün, P nem abba a csoportba fog járni, de majdnem áttettek oda (egy anyuka variált, mert 2 gyereke is ment az oviba, és nem akarta, hogy egy csop.ba járjanak). Ja, ebben az oviban vegyes csoportok vannak, tehát minden csoportban van minden (ovis) korosztály. Én már annnyiraaa kíváncsi vagyok, hogy milyen lesz!! De ma belegondoltam, hogy minden nap oda kell majd érnünk LEGKÉSŐBB!! fél 9re, na, ez a része kemény lesz... El vagyok lustulva az utóbbi 3,5 évben az időpontok betartása terén...

Ancsi, részemről is drukk a tesó-projecthez!

Dora, neked gratula András-babához!

Nuk, na végre, már nem tudtuk mi van veled. Ráér még az a kistesó, Réka még olyan picúrka.

Nem jár mostanában vki a Feneketlen játszóra? Mi ma ott voltunk. Holnap meg vas. "tóparti parti" lesz arra, zizi, bambi, körhinta...
rídonli#

...szóval akartam írni kettővel feljebb, hogy _hülyeségből_ , de már a betűket is keverem :lol:

Még egy régebbi gyerekszáj, de az egyik kedvencem:
Sétálunk, mellettünk elfut egy fickó a kutyájával. Bendegúz utánuk néz, majd megszólal: "Anya, a kutyust kocogtatják!" :lol: :lol:
mikatta

Egy statisztikai adat, amit tegnap hallotam a tv-ben:
8%-kal nőtt a csecsemőhalálozás az elmúlt évhez képest!!!!!!!!
És a SOTE I ill. II csecsemős igazgatója is a reformokat ill. a nem megfelelő terhesgondozást teszi felelőssé. Pl, ahol a Réka született, 23-ból 20 ágyat az állam támogat a PIC-en, holott átlagban 26 csecsemőt kell ellátniuk egy nap :shock: :shock: :shock:

Nem akartam ilyennel nyitni a napot, de ez kicsit felbosszantot... Mi van, ha az én gyerekem lenne a 24., vagy 25. vagy ...

nukada

Jókat kocogok-kacagok én is :lol:
bár Isti is mondana már ilyeneket :)
lehet, hogy énekelve fog megtanulni beszélni. Tegnap 3 órán keresztül kellett vele ezt nézni
http://youtube.com/watch?v=oDOFj9yjO7Y
meg ezt:
http://www.youtube.com/watch?v=-MW4TgdKoYo
és még reggel is manamanázott :D
Nagyon rágyógyultunk a Muppet showra :lol:
Én már nem is emlékeztem, hogy ez az ő daluk! és olyan, mintha mindenki ismerné :D

votiv 8)
votiv

Nuk,
lehet, hogy naív vagyok, de nem véletlen ez a szám? lehet, hogy minden évben változik, hol nő, hol csökken.
ancsipancsi

na még egy pár, ezek a legzseniálisabbak
Csirkék zongorán:
http://www.youtube.com/watch?v=ZqyFjVnWwto

Beaker, az egyik kedvencem:
http://www.youtube.com/watch?v=Jt8Q7Fsa_Vs

Johnny Cash énekli a Ghostriders in the sky-t a muppetekkel:
http://www.youtube.com/watch?v=4R2M-s2HEC8
és itt Miss Piggyvel énekli a Jackson-t :D :D
http://www.youtube.com/watch?v=E4TRvYAyt3k

Star Wars a Muppet Showban
http://www.youtube.com/watch?v=cty5tZvrL00

és még lehet mazsolázni jutyúbon rengeteg szuper dal és jelenet között :D

votiv 8)
votiv

Votiv: tényleg milyen szuper az új avatar!

Rídonli: a fent megnevezett időpontig mi is kétszer keltünk (én is, mert korán fekszem). És nálunk még fog sem jön. Mi lesz, ha jönnek azok is? :shock:

Indi: a szept. 28-ai kötözős tanfolyás hol lesz? És ott lehet venni kendőt is?És lehet vinni a gyereket is? Nekem nincs kendőm, csak kölcsön, de az túl hosszú és kismamás. Szeretném megtanulni a csípőnhordozóst, meg a hátont is, mert a gyermekem ugyan már tök jól kúszik, de ha elfárad, odakúszik a lábamhoz és megkocogtatja, hogy vegyem fel. :D Azér már elég nehéz a kislányka.

Kép
Kép
tinu

Nuk,
és úgy láttam a Híradóban, hogy a reformokat ill. a nem megfelelő terhesgondozást konkrétan egy Fidesz-közlemény teszi felelőssé...
http://www.hirado.hu/cikk.php?id=227852

és én azt hiszem, hogy az utóbbi hetekben igen jó "rálátásunk" alakulhatott ki erre a dologra, vagyis hogy mit lehet egy normál terhesgondozással megelőzni-kiszűrni, és mit tehet-tesz az orvos, és az intézmények ilyen esetben. És le a kalappal előttük. Én azt gondolom, rohadtul semmi köze ehhez semmiféle reformnak, mert ez elsősorban nem pénzkérdés, de bizonyosan azzal sem lett volna gond, ha ezzel meg tudnak menteni egy életet. Szóval azt állítani, hogy az egészségpolitika, vagy a terhesgondozást végző orvos közvetlenül tehet a csecsemőhalálozásról, durva túlzás, képtelenség, mondhatni csak egy politikai fogás, az ellenzéknek ez a dolga, kritizálja csak a kormányt, van is mit.
De mi, gondolkodó emberek, lássuk, hogy árnyaltabb a helyzet, és ha lehet bármit változtatni, akkor kell is, de alapvetően nincs ebben közvetlen felelőssége senkinek. Sőt, azt gondolom, a magyar szakorvosok és szakintézmények, beleértve a SOTE koraszülött-osztályát, vagy a GOKI-t, vagy a János Kh. korszülött-intenzívét, világszínvonalon dolgoznak. Az már más kérdés, hogy megérdemelnének ehhez méltó fizetéseket vagy infrastruktúrát, de az mit sem változtat azon, hogy orvosilag is emberileg is a maximumot teljesítik.

votiv 8)
votiv

Votiv, teljesen igazad van, csak annyit tennék hozzá, hogy az infrastruktúra hiányosságai a legjobb orvosokat is megakadályozhatja abban, hogy életeket mentsenek. Sztem itt ezekről van szó. (A statisztikai adatokat meg jobb fenntertásokkal kezelni...HA csak az igaz, hogy az átlagosnál több a csecsemőhalál, már az is durva...)
Van egy ismerősöm a HPban, ő mesélte el, hogy a kh. olyan problémákkal kűzd, hogy a rezsit, vagy a dolgozókat fizessék-e ki... (De eddig még mindig megoldódott. A főigazgató kért a minisztériumtól pénzt, amikor gondban volt, és kapott is.)
És le a kalappal a HP főig. előtt (annyi rosszat írtunk már a HPról), amikor azt nyilatkozta, hogy teljesítmény-volumen-korlát (vagy mi a bánat) ide vagy oda, ők minden hozzájuk kerülő gyereket el fognak láni.
rídonli#

Rídonli,
Ricsi lement Pécsre segíteni a terhes anyjának. Most a kiscsajok jól pasi nélkül maradtak. De már mennek a castingok! ;)

Ma vettünk egy csomó őszi cuccot Eszternek. :) Jó neki, és jó lesz nekem is, ha egyedül lejutok valami bótba. ;)
És megnéztünk egy csomó repzit a Városlig-Pecsa kiállításon, ami kedd-szombat 10-17 open és free!!! Nagyon szuper, aki szereti a repülőket (lányos anyukák?) menjen mindenképp, jó kis séta.

És és és közös szunyás ment, lányommal a kanapén, de az imént lerúgdosott.. no meg nekem elég volt 1 óra. Ő a 3.ban van. :D
neet
neet

Nálunk is közös szunya volt, én Ábellel lent, a többiek fent :lol: A srácok (mind3) még mindig huzza a lobört, nekem elég volt másfél ora, hogy behozzam az éjszakát :D amugy rájöttem, miért nem birtam tegnapelött elaludni éjfél elött:NEM ITTAM SÖRT :lol:

Repülöket mi is szeretjük, de HP Lakoparkban fogunk eleget látni :lol:

hétfön szándéknyilatkozatot teszünk a szélsö sorházi lakás ügyében, mert már alig van szabad lakás. mult szombaton még mind a 6 megvolt a sorázban, ma már csak 2.... szerencsére a 2 közül az egyik AZ, amit mi kinéztünk.... Vevöknek a bank 10-re igért választ, addig nem ülhetünk ölbetett kézzel.... max eluszik 100 rugo........ :roll:

Gyerekszájak rulnak :D Votiv avatarja megagiga rulez :lol:

KépKép
fibi

Tinu :) Az említett honlapon minden kérdésedre választ kapsz :wink:
De igen, csípő/hátihordozást tanuljál, nem kell vinned kendőt, mert ott adnak és gyereket meg kell vinned - bár azt is adnak, de a sajátod mégiscsak hasznosabb :lol: Kendőt is vehetsz - ha van 20-30 ezred, mert a Lana ennyi.
Szerintem nicns túl hosszú kendő, csak túl rövid.

Én pedig csak jószándékú ismerős vagyok, örülök, ha midnenki hordoz.
indianyo

én igazándiból leszarom, hogy ki mondja, gondolom a SOTE I. ill II vezetői csak nem "lázításból" mondják... Én csak azt tudom, hogy a docensasszony sírt pont amikor ott voltunk, mert akkor volt a reform-megbeszélés a Hban. Már akkor nem tudták, mit fognak csinálni, most ez élőben megy...

És persze szép, amit Mirkával tettek az orvosok, de az speciális eset volt, nem "csak" koraszülött. Ő nem is a PICen volt...

Ancsi:
Kis hazánk nagyon jól áll csecsemőhalálozás szinten, gondolom ezért tűnt fel valakinek ez a kiugrás!

És biztos én vagyok erre a témára túl érzékeny, de inkább ezt hallgatnám a híradóban, nem pedig azt, hogy pár barom katonásdit akar játszani és ettől nagyon be vannak tojva...

nukada

És persze én sem értek egyet indennel, mert én pl a gondozással teljesen meg voltam elégedve, meg a Hval is, meg az orvosokkal is, de gondolom nekik is több lehetőségük lenne, könnyebb lenne a munkájuk, ha minden eszköz elérhető lenne!!!

nukada

Ma kialakítottam az esti dalolós repertoárt az altatáshoz:
Bóbita, Tavaszi szél, Füles mackó, Bunkócska, A börtön ablakában. :D Ezeknek a tempóját éreztem közel az altatóhoz. Altatót ugyanis egyáltalán nem tudok. AZért szívesen veszek még ötletet, ha valakinek van és én is tudom. Szóval valami ismert legyen.
Közben meg sétáltam a gyerekkel, kenguruban. De ma nehezen rezgett le.

Kép
Kép
tinu

Votiv,
Nagyon cool az új avatarod :D Józsi cipelése :lol:

Barbi,
De jó, h voltatok Macséknál :D

Fibi,
Bálint milyen ügyes pasi, h a wc-be pisil :D Drukk a bankhoz!!!

Neet,
Bili :lol: Vezetés :D

Zsu,
Lecsós egybeesés :lol:

Pocak,
De szupi, h Marcinak ennyire bejön eddig az ovi :D

Deni,
Gratula Bálintodnak a bilis eseményhez :D reggeli kakaó :lol:

Dóra,
András :D és Katika mit szól az öcsikéhez?

Indi,
Vérnyúl :lol:

Nuk,
Fog :( Buli változatból bármelyik jó, bár apa nemigazán az a társasági ember :? De ha az apás szavazódik meg, akkor legfeljebb itthon hagyom 8) :lol:

Ancsi,
Kistestvérhez hajrá :D Kádas esés :( de ugye nincs semmi baja Lencsédnek?

Gyerekszájak nagyon jók :lol:

Ma mi is bevásároltunk Adélnak őszre és így sikerült összefutni Tinuval :D Tinu jó volt látni, bár sajnálom, h Tündérke nem volt éppen ott :(

Kép Kép
curse

Tinu :) jó a repertoár, de mi van, ha elröhögöd magad közben? :lol:

Nálunk az olyanok jönnek be altatáskor (is), amikben sok ismétlődő szó/sor/rím/hangsor van: A cinege cipője, Két krajcárom volt nékem, Iciripiciri, A part alatt, Egyszer volt egy ponty, Van egy kisszék háromlábú, Volt az öregúrnak kalapja, Galagonya stb.
indianyo

Fibi! Gratula a nagyfiad wc-be pisiléséhez! :D
igaz már válaszoltak, de csak hogy több legyen :lol:
Hoax = beugratás, megtévesztés, tréfa (nekem is meg kellett néznem a szótárban :oops: )
Blog = emberkék írják önmagukról. Internetes napló.
Ábellátogatás: hűha! Akkor az nagyon gáz, ha kitalálok magamnak vendégeket! :mrgreen:
Ház: Drukk! Drukk! :lol:

Zsan! Nektek is gratula az édeshangú alsógatyáshoz! :lol:

Votív! Józsi kos skorpió? Ejha! Lesz itt nőuralom! :lol: 8)
A zoo-s képeidet meg lehetne nézni vhol?
Új avatar nagyon rúl :lol: :lol:

Nemrég segíteni hívott egy rokonkisfiú a wc-re, s tartanom kellett fütyijét, hogy a wc-be menjen. Azóta művelt vagyok fiúpisilésügyben :lol: 8) :lol: .

Szuper olvasni milyen jól mennek az ovisbeszoktatások! :D

Den! Gratula a bilikaksihoz :D

Zsugyu! vmit úgy írnék a fiad sztorijához. Tudom mit inkább csak küldök egy :D
Ja és a nagytesó keresetét kistesóra költi, hát ehhez csak veregesd a vállad, s a gyerkőcökét is!!! Olyan szép!!! :lol: :lol: :lol:

Neet! cipciszeretgetés :D
100-zal tépés! Wow! 8)

Mikatta! Kisregény :lol: . Kocogtató kutya :lol:

Nálunk kibukkant a 13.fog. S ha engedném egész nap a cicin lógna :?

S mikor lesz a Nukparty?

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
gödibarbi

Nálunk altatáshoz manapság az Egyszer volt, hol nem volt, egy icci picci házikó... kezdetű dukál. Igi, pont mint B volt anno, nagyon ragaszkodik a rituálékhoz, nála ez öltözködésben is igen erős, engem ezzel egyébként a sirba visz. Itt áll egy halom ruha, amihez még csak hozzá sem értünk...manapság már nem is veszek semmit neki, mert úgysem húzza fel, kivéve ha NAGYON RONDA (ez halál komoly, a leggagyibb kinais cuccokat, amiket én azonnal dobnék ki, ő szereti), ha miki egér van rajta, ha elmo lenne rajta, ha thomas lenne rajta, és ha közlekedési tábla van rajta...
Ruhaügyileg B is válogatós, de sokkal hiúbb annál, szóval ő igazán hálás, ha új ruhát kap, és hordja is. Nála azzal van a gondom,h néha nem "összepasszolós" ruhákat vesz fel, ettől én kicsit kiakadok, Levi viszont imádja, mert ilyenkor jókat röhög, h mennyire NŐ vagyok, és, h jobb lenne B-t hagyni, h azt vegyen fel, amit akar, és én persze hagyom, de azért duzzogok egy sort, mert úúútálom, ha nem passzolnak a ruhák... :lol: :lol: :lol: :lol:
ugye, milyen jó kis problémák??? :lol:
egyébként ezek tényleg nem problémák, de Igi szösszenetei azért néha kikészitenek... :roll:

Sógorom ma 34 éves lett, húgom párjának anyukája pedig feladta a harcot a méhnyakrák ellen...

Meme hihetetlenül fejlődik(beszél, néz, lógós csörgőkért nyúl, stb, ja és IMDÁJA az Igit)...dok dok néni kérdezte,h próbál e forogni már, mondtuk,h ugyanmár, ő is a verbális királyságra gyúr, mint B, aki még a mai napig is képes egy versenyfutás közben FOLYAMATOSAN pofázkodni...csak azt látod,h fut hátul, és dumál dumál a többiekhez...(kitől örökölte??? :lol: )
jaj, bocsi, ma ilyen napom van, a rossz dolgokról inkább nem irok, de öröm ennek a 3 gazfickónak az anyukájának lennem...

sziasztok.

Kép

ZsanciKép
zsancikant

zsan! hát nem könnyű a pasikat öltöztetni :mrgreen:
s tök jó volt olvasni a soraidat!!! :lol:

Angi nővérem kisfiáért van oda (11éves), de olyan szinten, hogy nekem már több, mint gyanús mi lehetett közöttük előző életeikben :lol: 8) :lol:

Angi tegnap kirángatta a babakocsiját (ő nem nagy babakocsis), s mutogatta, hogy "bele-bele". majd elvitt egy körútra :lol: . mutogatta merre, s elégedetlenség volt, ha nem értettem meg elsőre. a nővéremékhez is be kellett ugrani (2 utcányira laknak tőlünk). tök jó kis séta volt (találkoztunk, megismerkedtünk pár emberrel). tud a lányom élni :lol: 8)

Angi nagyon szereti cicákat (nekünk nincs de található az utcában). s ma végre sikerült neki felemelnie a kedvencét. hogy miért jó ez az emelgetés? lehet, hogy azért mert kiskorában ( :lol: ) így hozták oda neki megmutatni őket? no mindegy. olyan büszke volt magára! :lol: s úúúúúúúúúúgy örült! :lol: :lol: :lol: s nagyon rendes a cica mert nagyon jól tűrte a nyúzást (pedig egyszer a nyakánál fogva is emelgette :shock: )
gödibarbi

Barbi,
Téged is jóóó olvasni!!!
És Angi meg jóóóó csaj!!!!
és klassz lehet neked, h tesódék ilyen közel laknak...báááárcsak nálunk is ilyen erős lenne a kötelék...

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Zsan! hát a tesómékkal való kötelék inkább érdekes. én jobban örülnék szorosabbnak. sajna nem az :(
ja és vhol a te jó irásod inspirált saját ömlengésre :lol:
gödibarbi

ja és a futvaszófosó Igit ha csak elképzelem fetrengek a röhögéstől :lol:
gödibarbi

http://babaszoba.hu/topics/articles?aid ... 3-77F777E6

ezen meg erőteljesen elgondolkoztam, bár TUDOM, h nem minden szavát kéne aranyba önteni, de akkor is... :roll: :roll: :roll:

egyébként érdekelne, h Tinu mit gondol a cikk szerzőjéről...

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Zsan,
verbális királyság :lol: nálunk arra B gyur :D de lehet hogy az öccse majd leveri :lol: ma, ahogy énekeltem neki, simán a szavamba vágott, és kommentálta 8)

Barbi,
ha teszel fel fotokat Ábellátogatásrol, talán még el is hiszem :P
fibi

rídonli#

Ezerrel nyomják itta tüzijátékot, ha fölébred rá a nagy nehezen elaltatott 2 gyerekem, akkor följelentem a kerületet! Grrrrrr! :twisted: :twisted: :twisted:
rídonli#

Tesotéma: ma itt volt hugom, és honapok ota elöször vééééégre birtunk beszélgetni, ugy igazán. (Bálintot lepasszoltuk Zsolonak 8) ) és nálunk nagyon jo (lett) a viszony, emiatt szuper lenne, ha szomszédos kerületbe sikerülne költöznünk.

Angi is édes lehetett a cicákkal :) és nyugodtan fossátok a szot, én is élvezem az ömlengést :lol:
bár most megyek, mert a zurammal is valamikor foglalkozni kell... 8) :lol:
fibi

Rídonli :) annyira cukorfalat vagy, hogy feltetted ezt a programot! Igaz, most már csak utólag csurgahatjuk a nyálunkat :lol:
Én voltam egy régebbin, a Brabantfalvi Genovéva avagy hgoy került a szakács a királyné ágyába? című bábjátékot láttam, zseniális volt.
Na majd akkor jövőre!
indianyo

Fibi! nem készült kép, szóval remélem jön nemsokár Szrek, s igazol, hogy nem vagyok agybeteg. legalábbis remélem :mrgreen:
éljen! éljen! a jótesóság!!! :lol: :lol: :lol:

ezt a velvet-et sosem bírja a gépünk. miért?
gödibarbi

indianyo

Jaj, bocs, azt hittem holnap is van! :oops:
Megzavart a hülye tüzijáték... :mrgreen:
rídonli#

Alulírott Szrekuc igazolom, hogy Gödibarbi az igazat, csakis az igazat, a színtiszta igazat mongya :mrgreen: :lol:
valóban ott jártunk, kutya tökjófej, kert-ház tökkirály :D és szorgosan másolom a dvd-ket (egyébként a jóbarátok az avi) :mrgreen: :D :D

nagydumás kisfickók :D :lol:

és Ábel ma alszik először nagyágyban egyedül és tök édesen birtokba vette a gyereksarkát :D :lol: örülök neki és remélem,nem esik nagyot az ágyról :mrgreen:

Kép

Kép

:D
szrekuc

Bocsi,
azt nem írtam, hogy Angi meg Ábel tök édesen kipakolászták a kocsiból a kincseket :lol: és együtt egy csomó kölesgolyót megettek :D és Barbi tök finom gyümölcskenyeret sütött :D nyamm

Kép

Kép

szrekuc

Szrek,
már vártalak :D :lol:

enyim Ábel meg sikeresen felébresztett mindenkit reggel 6-kor..... ez büntetés azután, hogy fél 1-ig filmeztünk.... de legalább lesz idöm megcsinálni a gyümölcsrizst a vendégeknek..... 8)

KépKép
fibi

Curse: én tökre megörültem, hogy láttalak titeket. És Adélnak is. Kár, hogy TÜndét épp elrabolta a nagyapja. Ilyenek ezek a nagyapák. :D :evil: (Engem néha idegesít...)

Indi: tudod, hogy koncentrálok éneklés közben, hogy tudjam a szövege? :D Régen voltam már tábortűznél, mikor ilyeneket daloltunk úttörő koromban. :lol: Az a baj, hogy amiket írtál, azoknak nem tudom a szövegét. Lehet, rá kéne keresnem a neten.

Zsan: kb. az első bekezdésig jutottam, és annyir felb@szta az agyamat, hogy csak na. Jó, hogy a Raffai elvileg egy neves pszichoanalitikus, de a szövege agyrém. Vagyis jó a fantáziája nagyon. Az biztos, hogy a magam részéről egyetlen szavát sem hiszem el. Kötve hiszem, hogy egy éppen születő babának olyan összetett érzelmei és pszichés folyamati lennének, mint amikről ő ír. Gondold meg, hogy a picinek 2 hónapig tart eleve, mire egy elnyom egy rendes szociális mosolyt. Akkor hogy beszélünk születéskor legyőzöttség érzésről, meg önértékelésről??? Másrészt meg egyetlen esemény sose vált maradandó személyiségváltozást. Az események állandó mintázata, ismétlődése tud traumatikus lenni. Ha egyszer ráüvöltesz a gyerekedre, hogy hülye béna, még nem lesz önértékelési problémája. De ha rendszeresen üvöltözöd neki ezt és ráadásul úgy viselkedsz vele, akkor igen. Most ez nem rád vonatkozik, Zsan, csak általánosban értem. :wink:

Kép
Kép
tinu

A másik véglet meg az, amikor tök ösztönlényként mutatják be a kicsiket - azért csinál ezt-azt, mert enni akar és hogy az egész simogatási stb herce-hurca neki nem is kell, csak később kezdi el összekapcsolni, hogy az evés jó ergo az evés alatti simogatás is ergo később önmagában a simogatás is (vagy vmi ilyesmi :oops: )

Kép

Kép

szrekuc

Tinu :)
www.egyszervolt.hu - ezen állandóan változó gyerekdal repertoár van
van még a www.mesetv.hu is - ott regisztrálni kell, és aztán nézheted/hallgathatod

Ezenkívül neked, mint volt egyetemistának feltétlenül ajánlom a könyvtár nevű intézményt, melyben számos gyermekkönyv található :lol: és a gyerekek általában nagoyn szeretnek odajárni, sok szép színes dolog van, lehet csúszni-mászni-nézelődni, jó móka!

No és kaphatók remek könyvek is, a Cini-cini muzsika például egy elég jó válogatás.

zenéből kolompos, szalóki ági és ghymes gyerekzene és kaláka az én kedvenceim.
indianyo

Indi: jé, tényleg, bár én ugyan járok könyvtárba, de eddig eszembe sem jutott, hogy a gyereknek is tetszhet. :oops: Pont a múltkor szúrtam ki, hogy ott gyerekek játszanak. De eddig nem kapcsoltam össze az infókat. :lol: Látszik, a megszokás nagy úr.
De azok a gyerekzenék olyanok, amiket simán meg lehet tanulni? Mármint nekem ez alatt a fél év alatt csak a Bóbitát és a Micimackót sikerült abszolválnom Halász Jutka alapján. Valahogy rossz a szövegmemóriám. Pedig ezeket már gyerekkoromban is ronggyá hallgattam, úgyhogy lehetne mire alapozni. Én gyerekként is csak nagy kábéra tudtam a szövegeket, mert a zene inkább hangulatként van meg nekem. Csak az a baj, hogy hangulatot nehéz elénekelni. :)
Na de szeptemberben megyünk Ringatóra, talán sikerül a kobakomba verni néhány dalt. :roll:

Kép
Kép
tinu

Tinu,
Gryllushoz vannak kották (Dalok és Maszkabál) nekem a Dalok 1 és a Maszkabál megvan, ha segít, szívesen odaadom fénymásolni :D

Kép

Kép

szrekuc

Már korábban is gondoltam rá, de miért nem csinálunk mi néha zeneovi-szerű összejöveteleket? Szerintem itt egy páran játszunk hangszereken és szívesen tanulnánk egymástól meg énekelnénk együtt :D pl a MOM parkban vagy ilyesmi :mrgreen: :lol:

Kép

Kép

szrekuc

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?