A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007-ben fogok szülni - Babái-Mamái

Dijcsi, a mi etetőszékünk csak egyszerű, olcsó, az IKEÁ-ban vettük 5000-ért. Van benne egy felfújható betét, hogy a hátát és oldalát meg lehessen támasztani. Egyenlőre jónak tűnik.

Vitte, Zsana kb. egy hónapja írt, a nyaralójukban voltak egy hónapot. De azóta nem tudom, mi van velük.

Tápszer témához csak annyit, hogy Dominika is azt kap, de egy cseppet sem hízott el szerintem. Most kb. 7,4 kg. Reggel és este kapja meg esetleg főzelékeket higítok vele. Nem akarom, hogy esetleg ne kapja meg a megfelelő mennyiségű fehérjét és ásványi anyagokat, mert főzelékekből-gyümölcsökből még nem ehet olyan változatosan, hogy mindent tartalmazzanak. A tejet, tejtermékeket pedig még "hanyagolom" az allergia miatt. De mindenkinek más a véleménye, tudom.

Ma is voltunk babaúszáson, alig tudtam a vízből kihúzni utána. Jól kifáradt, a kocsiban rögtön elaludt, most is a hordozóban alszik.

Vitte, veletek mi a helyzet? Írsz magatokról bővebben?

KépKép
nanett

Sziasztok!

Akíra:

Bizony én sem értek veled egyet,az én gyerekem sajnos elejétől kezdve tápszeres és mégsem felfújódott gyerek.Sőt.
Természetesen én is jobban örülnék,ha lenne anyatej és nem ,,mű"
kajákkal kellene etetnem,de sajnos ez van.Azért megpróbálom etetni mindenféle mással is,sőt,lehet hogy most meg ellenem fordultok,de én már jó ideje egyáltalán nem adok neki sima tápszert!Csak annyi tápszert eszik,ami a tejpépben van,meg a főzelékekben,mert ahhoz adok egy kicsit,csak hogy sűrítsem.Ezt a megoldást a doki ajánlotta.
Úgyhogy én vegyes érzelmekkel vagyok a tápszerrel,ellenzem is,meg nem is,mert ha nincs tej,akkor mégis mit adjak neki?Hát én tuti nem fogom 1 éves kráig tápszerezni,még ilyen minimális mennyiségben sem,mert ne mondja nekem senki,hogy a főziben és minden természetes kajában nincsenek meg ugyanazok a tápanyagok,mint a tápiban.Inkább több van benne és legalább az természetes.
Szerintem is nyugi,bizti nem akar senki ,,lézerkardozni" veled,csak ezt el kell fogadni,hogy mindenkinek mások az elvei. Kép Gergő és a talicska
Vendég

nanett,
Nagyon jól hangzik a szék ára. Majd megnézem magamnak az Ikeában (nem is tudtam, hogy az Ikeában is vannak etetőszékek).
Ha tényleg jó, akkor fölösleges 20-30 ezreket kiadni érte. Ahogy elnézem Domit a képen a székben, kényelmesnek tünik.

benkóka,
Gergő nagyon édes a talicskában :lol: :lol:

Olyan csunya, szürke idő van :cry: Esik az eső... Azért remélem délután kimehetünk sétálni. Márk pár napja vízszintesből felhúzza magán ülésbe a babakocsiban, és így már ül, mint a "nagyok" és nézelődik. ha ül, folyton fülig ér a szája, olyan édes, megzabálnám...

Kép
dijcsi

Benkoke, de azért azon kívül, hogy elhízott nem hízott ugy látom te is egyet értesz, mert te se adod neki!

De tényleg örülök, hogy azért nem támadtatok le annyira! És tényleg van aki egyet ért velem, ugyhogy akkor tuti nem én vagyok egyedül "kattant" :lol:

Képzeljétek, lehet hogy a rosszidő hatása de Kyra 9:10 óra alszik!!!! :shock:

Az előbb már megnéztem, hogy él-e még!

Mert hát ő híres arról, hogy 20 perceket, max 40 perceket alszik nappal! :?

Hogy most mi lelte? Vagymost jön ki rajta a fáradtság? Hogy már nem alszik normálisan majdnem 2 hónapja? :roll:

KépKép
KépKép
akíra

Akíra:Igen,azon kívül egyetértek veled,én is hanyagolom a tápszert,több oka is van.Az előbbi,amit kirészleteztem,meg azért,mertGergő nem bírja a folyékony dolgokat.Minden kijön belőle,a tea,a víz és a tápi is.Ezért beszéltünk a dokival és mondta,hogy használjuk a tejpépeket,főzeléket és gyümiket.Mondjuk arról nem tud,hogy tejbegrízt és tejberizst is adok neki sokszor,ráadásul normál tejből. :roll:
Gergő tegnap kapta meg a 4 hónapos oltást,mostanra gyógyult ki a náthából.Mértük is: 7800g és 69 cm.
Vendég

Sziasztok

valahol egyetértek Akirával is, és persze a másik " táboral " is. Szerintem mindenkinek a saját gyerekét kell néznie. Bizony valamelyik gyerek tényleg olyan felfújt, mint egy lufi. De azt nem írom alá, hogy ez csak a táptól lehet. Unokatesóm gyereke csak anyatejet evett, tápot sosem. És kicsinek mégis olyan gombócartúr volt, hogy nagyon. Most meg 7 éves és nádszál vékony. Nekem Áron tápszeres volt 3 hónapos korától. Sosem volt dagi vagy felfújt, jó kis keményhusú kissrác volt mindig. És most sem kövér. Zita kicsit husisabb, de ő sem kövér. Persze lehet hogy más gyereke másképpen reagál a tápra, másképp hízik tőle, stb. Ezt mindig a szülő látja. Ezért szerintem mindenki jól dönt, aki tápot ad neki azért, aki meg nem, az meg másért. Szóval szerintem ez nem lehet vita tárgya, véleményt lehet mondani, de ezen vitatkozni felesleges. Ez kb. olyan mint a ki milyen pelenkát visel téma. Mindenkinek más jön be. A lényeg hogy a baba fejlődjön és jó közérzetű, vidám legyen. Ez az én véleményem.

Etetőszék
nekünk L. Rossi Scatto van, nagyon kényelmes, állítható magassággú, akár kisasztalhoz is. Be lehet kötni a gyereket, kicsire össze lehet csukni( Amit meg kell tanulni mert nem is olyan egyszerű mint amilyennek gondolnám)És ha elalszik benne a gyerek, elég jól ledönthető a háttámjája, majdnem fekvőbe. ( Bár nekem még sosem aludt egyik sem etetőszékben, de biztosan nagyon jó ez a funkció) Hát az árára nem emlékszem, de most néztem, 23.000 Ft most.

berzkat

Fogalomzavarban szenvedek :oops:

SEGÍTSÉG!!!

Tápszer, tejpép, babatej
Az utolsó kettő most tápszer vagy sem???

És ha erre megkapom a választ, ígérem eldugulok tápszer ügyben :lol:

Kép
Kép
nikole

Tápi:

mi még az eggyes humana baby fittet esszük.ÉS EZ NEM BÜDÖS!!!!!!!!!!banán illata és ize van!!!!!!!és mi is ezt esszük születésünk óta és NEM VAGYUNK KÖVÉREK!!!!!!!!és nemkell egésznap tápit adni a gyereknek!!!!!!külömbenis a tápis babákat jobb előbb elkezdeni mással etetni!!!!!!és 6 hónapos kor utánn szépen le lehet csökkenteni az adagot napi 2-re!!!!!!később pedig lehet azt csinálni hogy adsz neki főzit vagy tejpépet,vagy amit akarsz és utánna még kb.100 mili tápit.mert hát lassan csak tápival ugysem laknak jól!!!!!!!!aki meg nem tudja megvenni 1800Ft-ért a 2 doboz tápit az meg NE SZÜLJÖN GYEREKET!!!!!!3600Ft-ba van egy havi kajája!!!!!ha mást ad se ussza meg olcsóbban!!!!!na meg akkor az pelenkát se vesz neki???????????????????????mielőt gyereket vállal az ember mérlegelje a helyzetét hogy "belefér e" egy gyerek.akire nem 5 forintot kell költeni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

hú bocs.csak tegnap mikor mentem a gyógyitárba a tápiért volt ot egy anyuka,szakadt ruhában,a kisgyerek kb 1 hónapos lehetett,ő is szakadt ruhában és ott veszekedett a gyógyszerésszel hogy neki nincs annyi pénze amennyibe a tápi kerül, de teje meg fogy és nemtud kaját adni a gyereknek!!!!most az ilyen minek szül gyereket?????????????nagyon felhuztam magam rajta!!!!!szegény kisgyerek,pedig olyan szép baba!!!!de azokban a rongyonkban..............rémes.
kismama18

Sziasztok!

Nikole: A tejpép nem tápszer, de valamennyi kis tápszert tartalmazz, de csak minimálisan.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
krisy79

tegnap voltunk tanácsadáson és Dávi 7300g és 62cm.
Megkérdeztem a védőnőt,hogy elég gyorsan apad a tejem, de én mostmár nem szeretnék tápszert adni a gyererknek és azt mondta, hogy nem is kell neki, hamen akkor egyen minnél több rendes kaját.
Egyébként nekem semmi bajom a tápszerrel meg akinek nincs teje az ugyse tud mit csinálni csak én már egy 4 és fél hónapos babának nem akarom elkezdeni adni.

krisy79

Krisy
Én is ezen a véleményen vagyok, hogy semmi gondom vele, de ha ehet mást, miért ne? Mi is csak anyatejesek vagyunk, és lassan elérjüka 6 hónapot. Szóval nekem is csak ezért vannak fenntartásaim a tápszer dologgal. Persze ha nem lett volna tejcsi, akkor ugyanilyen örömmel adtam volna neki a tápit is!!!

Kismama
Sajna rengetegen szülnek úgy, hogy fogalmuk sincs miből nevelik majd fel, de mint tudjuk "ezek" nem igazán foglalkoznak családtervezéssel. Úgy gondolják, hogy mi (vagyis az állam a mi pénzünkön) eltartja azt a 8-10 gyereket :twisted: Utálom az ilyet :twisted:

Kép
Kép
nikole

Egyébként én már megfigyeltem azt, hogy a szegény családoknál 3-4 gyerek is van ahol meg megtehetnék azt, hogy több gyerek legyen mert van pénz ott általában 1 max. 2 gyerek van. De hogy ez miért van így??? Lehet, hogy ott annyira nincs pénz, hogy nem tudnak védekezni???? :shock: :shock:

krisy79

én még nem adtam tejpépet Márknak, de gondolom a tejpép valamilyen darát tartalmaz (kukorica, rizs stb) ?!?!?!
Babatej pedig a 3-assal jelölt tápszer, amit már az idősebb babáknak lehet adni, sokkal könnyebben emészthető, mint a normál tej a lebontott fehérjék miatt, ami miatt ugye nem javasolják a korai tehéntej bevezetését...

Kép
dijcsi

Kismama, örülök, hogy így reagáltál a véleményemre! De előszöris! Mint már mondtam ez az én VÉLEMÉNYEM! Semmi más! Másodszor is, azt írtam, kiemelve nagy betűvel, hogy az ÉN GYEREKEMRŐL BESZÉLEK NEM MÁSÉRÓL amikor azt mondtam KÖVÉR!
Ja, és nem kövér mert tápot eszik, mert mindig is duci baba volt, amit én imádok rajta! Azt mondtam, az egész husi összetétel változott meg, most inkább vizenyősebb, mintsem kötött, mint amikor anyatejes volt! Szóval nem kéne így beszélni, mert nem RÁTOK értettem, és SENKI MÁSRA SE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :evil:

Tegnap este már megnyugodtam, hogy jól van, nincs para, senki nem vette magára, erre te most igen? Szóltam én valaha is egy rossz szót is rád vagy Patrikra? :shock:

Egyébként meg mi is humanat eszünk, és bocs ha én büdösnek találom! De azt hiszem ez izlés kérdése! Mint ahogy van aki szereti a pacalt van aki nem! Ezen kár vitatkozni! :x

Ja és mégegy dolog! Sajnos Kyra mióta jön a foga nem eszik semmi mást csak tápit, vagy ami cumisüvegen át jön! Tehát nekünk sajnos állandóan azt kell enni! :twisted:

Na mindegy, én ezennel lezártam a témát! Ha ebből mégis balhé lesz akkor legyetek jók nem jövök többet!

KépKép
KépKép
akíra

Akíra
Légyszi ne írj olyat, hogy nem jössz többet!!!

Szerintem most már mindenki megírta a véleményét, szóval téma lezárva! OK!?!?!?!?

Kép
Kép
nikole

Hát, akíra, én tényleg nem értek valamit. Min akadtál ki?!?!? Azon, hogy kismama azt írta, hogy az ő gyereke nem kövér a táptól és hogy szerinte nem büdös a táp?!?!?!?! Ő is csak a véleményét mondta el, ha már erről van szó.... Te meg egy kicsit hevesen reagálsz, nem gondolod? Senki sem támad, de te már ezerrel védekezel.... Na mindegy, nem kellene belekotyognom, semmi közöm hozzá, de már kezd igegesíteni ez az egész...

Kép
dijcsi

Lányok ilyen "hülyeségen" kár összeveszni!!!

Ti be tudjátok takarni a babátokat?Az én lányom rekord idő alatt lerugdossa magáról,rágja,fejére húzza,belecsavarodik.Csak ott nincs ahol kéne!
Ma talán elviszem levágatom géppel a pici haját,mert most kezd hullani neki a babahaja és minden tele van vele az ágyában és a cumin....

KépKép
vicuska

Vicuska!

Látom neked is sikerült egy édes kis babát csinálni! Cuki nem? :)

Én úgy szoktam betakarni Kyrát, hogy amikor elalszik akkor takarom be, mert különben lerúgja :lol:
És húzza az orrára, mint a pelusát (így szokott elaludni...gyürkészi a pelust vagy a takarót :) )
Ugyhogy én éjjel hálózsákba rakom, odakintre viszont lehet lassan vennem kell egy overált neki! :shock: :roll:

Jajj de édes lesz, ha elviszed küldj majd utána képet róla :)

KépKép
KépKép
akíra

Sziasztok!

Bocsi, hogy ide kontárkodok közétek, ezen a fórum még csak most kezdem az "időtöltést". Viszont ma a nincs kedves semmihez címezetünk vagyok, ezért bekukkantottam hozzátok.:-)
Nekem egy 19hós kisfiam, és egy 27hetes pocaklakóm van.
Kicsit olvasgattam az írásotokat, és persze, hogy mindenki másképp látja a dolgokat, ezért szép az élet, hogy nem vagyunk egyformák:-)
Én 10 hónapig szoptattam, és a Fiam akarta abba hagyni, maradt a tápszer. Ami szerintem is büdi,:-) no meg ihatatlan is, de Ő szereti és ez a lényeg. Amíg kéri kapni is fogja:-) persze max.3 éves koráig.:-) Az én meglátásom, hogy sokkal dundibb volt, amikor szopizott, persze most is egy kis vasgyúró, de nem kövér:-) Én jónak tartom, és én is kerültem a tejes dolgokat, mivel ő érzékeny is volt rá. Mostmár kicsit próbálkozok néhány kanál igazi tejberizsel, és grízzel, de a széklete még kicsit híg tőle.

Akíra! Szeretnéd a megoldást, hogy végre aludjatok????? Résztvétem!!! Hasonló cipőben jártunk, jártunk...:-) Persze én mostmár tudom, de én is olyan tehetetlennek éreztem magam, és kb. ugyanazon a dolgokon mentem keresztül, mint Te . És semmi!!!!!! Már a másodiknál nem parázok ezen, KELEK SZORGALMASAN!!!!:-)
Barninak a fogai voltak egyrészt a ludasak. És ez persze 3-4 hónapig tartott., mire kijöttek az elsők. No mindegy én is 1-2 óránként keltem, mindent kipróbáltam. Átrendezés, külön szoba, együtt alvás, persze semmi eredménnyel. De mivel hulla voltam, magunk közé vettük 10hósan, és egyszerűbb volt a cumit dugni a szájába:-) Aztán kijöttek az első fogak, és már jobb is volt a helyzet. Mái napig rosszak azok az éjszakák amikor éppen áttöri az ínyét egy-egy fogacska, de ez már korántsem olyan borzasztó. Ha nincs gond átalussza az éjszakát. Egyébként most az ágyunk mellett alszik, és ez így mindenkinek szuper.
Van néhány dolog ami talán segített, hogy ne 500* hanem kevesebbszer keljen, pl. adtam neki homeso chamomilla vulgaris C12, ill. levendula olajat csepegtettem a szobába, vagy fürdővízbe.
Talán érdemes lenne kipróbálnod, ha eddig nem tetted.

Bocsi hogy így ide merészkedtem, remélem nem gond, hogy osztom itt az észt:-), de hátha segítetni tudtam, mert én is jártam ebben az elkeseredett cipőben, hogy ugyan miért nem alszik az én gyerekem!!!! :-)))
barnusanyus

Szia barnusanyus!
Üdv köztünk :)
Amikor azt kérdezted szeretném-e a megoldást felcsillant a szemem, hogy jajj de jó te leszel a megmentőm...de látom nem :lol:
De a levendulát még nem próbáltam :) Azt ki fogom próbálni! Olyan van most itthon ami a párologtatóba kell! Az jó, Vagy erre van külön valamilyen kiszerelés? A Chamomilla bogyót használjuk, és lehet azért nem visítva kel már hanem csak "simán" sírva! :lol:
Nagyon köszönöm a hozzászólást :) Remélem azért ha ettől át nem is alussza az éjszakát valamennyire jobb lesz :)
És szerintem senkit nem zavar ha itt "osztod az észt"
Hisz azért vagyunk itt, hogy véleményt cseréljünk! :wink:

KépKép
KépKép
akíra

Nem baj, hogy én is csináltam egy macit???

krisy79

Hali

Aranyos vagy. Szívesen segítenék, mert én aztán tudom milyen nem aludni, és zombiként mozogni a házban:-)) De sajnos vannak ilyen babák, sok dokival is beszéltem erről, és csak kitartást javasoltak. És lám így is lett, ha nem "döglesz" bele, akkor előbb-vagy utóbb neked is jóalvó babód lesz:-)
Igen a sima párologtatóba használtót vettem, egyszer valahol olvastam ugyan , hogy hány hónapos korig nem ajánlott használni ilyen dolgokat, mert a légzésre ártalmas lehet, de arra már nem emlékszem sajnos. De egy gyógyszerész biztos tud valami okosat mondani. Átaludni biztos nem fogja az éjszakát, de nagyon jó nyugtató hatása sokat tud segíteni.
Illetve, én azt vettem észre, hogy nyitott ablaknál sokkal jobban alszik. Persze nekünk muszáj is volta a bronchitise miatt, és télen is sokszor kellett nyitott ablaknál aludnunk, akkor a friss levegő jól elnyomta:-))))
Amikor hasfájós volt, még pár hónaposan, akkor ugye még igen tél volt, mert 2006.01.15-én született, és volt, hogy inkább kétszer vittem levegőzni,mert egyébként ordított mint a sakál. Így legalább aludt:-)) Ezért kicsit örülök is,hogy a kistesó is novemberi lesz:-)))
Hasfájás elmult, volt kb. 1-2 hónap elviselhető időszak, és utána kezdődött a rémálom:-) De mostmár alszunk!!!!:-)
barnusanyus

Mindenki csinálhat! Van még pár ilyen jó oldal ha gondoljátok ;)

KépKép
KépKép
akíra

Segítsetek!!!

Tegnap adtam ebédre a prücsöknek sütötököt burgonyával nem is volt gond megette, gondoltam akkor ma ebédre is ez lesz. Erre nagy udorral leküzdött 2-3 kanállal utána elkezdet tőle öklendezni úgyhogy nem erőltettem tovább. Csináltam neki tejpépet azt meg úgy bepuszilta mint a huzat. Én ezt nem értem miért nem kellett neki a főzelék???? :evil:

krisy79

krisy, hát nem tudom mi lehet...ugyanaz az üveg? Mármint kibontottad nem ette meg és most megint azt adtad? Vagy egy bontatlan üveg? Csak mert lehet megromlott, vagy ha nem is megromlott de megváltozott egy kicsit az íze?! :roll:
Vagy hát ki tudja, ne ijedj meg, lehet holnap megeszi! Kyránál is van ilyen, hogy egyik nap megesz valamit másnap meg nem! Hát...ki tudja! De szerintem egy két nap múlva próbáld meg újra :)
Most nekem semmit nem eszik meg azt se amit eddig imádott, mert jön a foga! :roll:

KépKép
KépKép
akíra

Nem az az üveg volt, de ugyanolyan. Szegény Kyra jól megszenved a fogával reméljük, hogyha kijön neki akkor a többi már nem lesz ennyire nehéz.

krisy79

Krisy,
Nálunk is szokott ilyen lenni, hogy egyik nap jó étvággyal megeszi, másnap pedig már nem kéri ugyan azt. Csak türelem, pár nap múlva megint izleni fog neki :wink: Dávid megeszik egy egész üveggel egyszerre? Márk még mindig csak fél, vagy 3/4 üveggel eszik a baby kajákból... Abból, amit én főzök neki, többet gyúr be.

vicuska,
Mi is már 2x megkopasztottuk Márkot nullás géppel, ugyan azon okból, mint Ti. Szerintem tök arik kopaszon! Majd tegyél fel képeket.

barnusanyus,
Üdv itt!!! :lol: És lehet már tudni, hogy fiúcska-e, vagy lányka a pocaklakó?

Kép
dijcsi

Dijcsi: Általában fél üveggel eszik meg csak néha úgy érzem, hogy enne még és a védőnő is azt mondta, hogy mostmár adjak neki egy egész üveggel. Persze ha nem kell neki és csak fél vagy háromnegyed üveget fog megenni akkor nem fogom eröltettni.

Barnusanyus
Üdv itt mikorra vagy kiírva?

krisy79

dujcsi, krisy: nálunk is ez a helyzet, egyik nap megeszi, másik nap ugyanazt nem!!Egy napra értitek ezt a mennyiséget?Mert Réka egész nap eszik meg 3/4 vagy 1 üveg bébiételt, mikor milyen kedve van. :wink:

Körkérdés: még mindig érdekel, hogy szülés után kinek mikor jött meg a vérzése és van-e, akinek még mindig nem és szokott-e sűrűn fájni a hasa???Mert nekem FÁÁÁÁÁÁJJ és még nem jött meg!!!!Ja és persze még szoptatok is!!
Van-e köztetek, olyan, akinek sűrűn hullámzó a kedélyállapota,ingerlékeny, fáradt??Vagy csak rám jellemzőek eme "jó" tulajdonságok???? :oops: :roll:

Kép
gyanixi

bocs: dijcsi

Kép
gyanixi

Sziasztok!

Köszönöm az üdvözléseket! Aranyosak vagytok.
Már én is csináltam a babfalván ilyen szupi görbét, de nem tom hogy tudnám ide varázsolni:-)) Esetleg valaki tudna segíteni???
NOvember 26ra vagyok kiírva, és legutóbb lányt mondtak, de én még nem hiszem, Barni is 30 hétig volt kislány:-)))
Viszont annyira megtetszettek a 4d-s fotók, hogy itt nézegettem, hogy kedvet kaptam én is, és jövő hét szerdán mi is bekukkantunk hozzá:-))) Hátha megmutatja majd magát.
Nekem 7 hónaposan jött meg, akkor kezdett kevesebbet szopizni, de lehet amiatt is, hogy próbáltam diétás kajcsikat enni. No mindegy akkor megjött. Előtte én sokat éreztem a császáros sebemet.
No mennem kell, api pelenkázott, és minden csupppa kaki:-))))
Jó hétvégét mindenkinek!!!!
barnusanyus

Gyanixi: Egy ebédről van szó!! :oops: Nekem pontosan 6 hétre jött meg és még mindig nagyrészt szoptatok. Hálistennek nekem nincs hullámzó kedélyállapotom csak néha egy kicsit gyerekmentes időre vágyom pl. 1-2 óra. :oops:

krisy79

Barnusanyus: a babafalván kapott bbcodot másold be a profilodba az aláíráshoz. :lol:

krisy79

Gyanixi nekem akkor jött meg mikor Gabika 4 hónapos volt. Akkor már nem sok tejem volt,most meg már csak napi 1-2x van.

Hoztam nektek friss képeket:

LEMÁSZOK MÁR A SZŐNYEGEMRŐL :lol:
Kép
Kép

Kép
Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
Kép
boszibaba1980
Budapest III. kerület

Gyanixi

nekem 5 hónapos volt Zita amikor megjött. De előtte már 1 hónapja nagyon szenvedtem. Állandóan éreztem tompán a hasam(főleg este amikor lefeküdtem), mintha meg akarna jönni, sokszor fájt a fejem, szar volt a közérzetem és ingerlékeny is voltam. ( Férjem szerint) . És hozzáteszem hogy amikor együtt voltunk a férjemmel, ez a tompa fájdalom még erősebb volt, ezért szó szerint nem is volt kedvem hozzá.:ops: Szeded a Cerazettet? Én már annyira nem bírtam ezt az állapotot, hogy úgy gondoltam hogy a Cerazett nem engedi hogy megjöjjön. Abbahagytam a gyógyszert, rá 3 napra megjött. Azt a megkönnyebbülést..... Soha nem örültem neki ennyire. Dokim szerint nem a cerazett okozta ezt, szerintem meg igen.

berzkat

akíra:

"Ja és ami a legjobban zavar, a tápos babák olyan mértékbe híznak, hogy az valami észbontó! És kis felfújt babákhoz hasonlítanak!"

erre reagáltam úgy ahogy!Bocs ha félre értetted nem veszekedni akartam,csak kijelenteni!!!!!!!!!!!!!! isten ments hogy ne gyere többet!!!!!!!!!főzit is adhatsz neki üvegből!!!higybra kell csinálni és akkor áttfolyik a cumin!meg van direkt főzis cumi is!!!kérdezzd meg egy bababoltban!

jön a kövi 2 fogunk :lol: :lol: :lol: :lol: felül jön a 3.
alul pedig az első!!!már szépen látni őket!!!pár nap és kint lesznek!!!!

na majd teszek fel képeket később de most takarítok!!

akíra:SZENT A BÉKE????????????? :roll: :roll: :roll:
kismama18

Kép Kép ilyen függönyt vettem a Rikihez!OOOOOOOOlyan édi Kép Kép Kép Kép Kép
kismama18

Sziasztok Lányok!!!

Újra itt vagyok! Először is nagyon-nagyon szépen köszönöm azt a sok bíztatást, amit Tőletek kaptam az utóbbi hetekben-napokban!

Most már jól vagyok (testileg teljesen, de lelkileg is igyekszek).
Dica, Neked külön köszönöm, hogy írtál, hívtál és megosztottad a többiekkel a híreket, mert én akkor még nem bírtam.
Most többet nem szeretnék írni a dolgokról, végül is tudtok mindent. Mi itthon megbeszéltük a férjemmel, hogy úgy fogjuk fel, hogy a pici kislányunk (mert érzem hogy tuti kislányunk volt és lesz) kap még egy kis időt, hogy növögessen és 1-2 év múlva vagy amikor már elég nagy lesz, akkor ismét jön és már minden rendben lesz.
Majd én is jelentkezek képekkel, mert voltunk nyaralni is, és annyi mindent tud már Balázs, hogy csak na. Minden nap elámulunk rajta, komolyan napról-napra ügyesedik, de ezzel gondolom mindenki így van.

Ja, mi is lakásfelújítunk éppen. Ablakcsere. :evil: :evil: :evil: Hát, még egyszer nem fognék bele. Biztos szép lesz, de ezt a koszt, port ami most itt van...

Most már gyakrabban fogok írni ismét (feltéve, ha megtalálom a romhalmaz alatt a számítógépet)

Puszi mindenkinek!!!

sch.judit

berzkat: nem, nem szedek fogamzásgátlót, de én is ezeket érzem, amit Te is írtál! Nekem is sokat fáj a fejem és iszonyat ingerlékeny vagyok, sokat fáj a hasam. Komolyan én is várom, h megjöjjön már végre a mensi, mert már kivagyok, tombolnaka a hormonok.Kb 1,5 hónapja fájdpgál a hasam úgy, mintha...., persze Rékám még cicizik rendesen 6-7x egy nap, tehát lehet, h ezért sem jön még meg!!De ez a kedélyállapot-ingadozás kiborít!!!ÁÁááááá :lol:
Aztán meg ha végre megjön a mensi, akor meg tuti nagyon fog fájni a hasam, de ez van!!!
sch. judit:jó, h itt vagy végre és hogy pozitívan állsz a dolgokhoz, ez sokat jelent!! :lol:

Kép
gyanixi

Sziasztok!

Kismama, persze hogy szent a béke! Én se akartam veszsekedni! Távol álljon tőlem! Én alapból utálok veszekedni, de itt tényleg jól érzem magam, nem akarok én innen elmenni! Csak azért mondtam pont mert úgy utálom a veszekedést, acsarkodást, hogy azért mondtam, hogyha nem hagyjuk abba akkor én lépek mielőtt megmérgezi a veszekedés az egész topikot!
És tényleg bocsánat, ha félreérthető voltam, nem akartam senkit megbántani :)

Na ez volt az utolsó hogy evvel a témával kapcsolatosan én egy szót is kiejtettem! :wink:

Egyébként csak ámulok, hogy Patrik milyen ügyes! Ezt az állást, meg térdelést! :shock: Nagyon ügyike :)

Sch Judit, örülök hogy megint itt vagy, és nagyon várjuk a fotókat, és az új tudományokat :)
Ablakcsere, felújjítás....ne is mondd! Mi is olyan építkezésbe vagyunk, hogy csak na! Nemsokára kész lesz már Kyra szobája, de valami borzalom ez a sok kosz és por! Bár mi már két éve csináljuk, de vége lehetne már! Csak hát nálunk erre esély nincs hogy kész legyünk
:lol:

Nagyon édes lett mindenkinek a kis figurája :)
Hozzak még jó ötleteket? :wink: :lol:

Én is teszek fel pár képet Kyrusról ha nem baj :)

Elég sok lett de remélem nem köveztek meg érte, nem tudtam dönteni melyiket ne tegyem fel! :lol:

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

A képen ahol ketten vannak ott Rékával van a Kyrus (Tftimi kislány :) )

KépKép
KépKép
akíra

Sziasztok!

Tegnap voltunk babaúszáson először és nagyon tetszett Nonónak, majd rakok fel róla egy pár képet!

Képzeljétek eltört a kislábam ujja, belerúgtam az ajtóba, és reccs... eltört, baromira fáj, de nem csinálnak vele semmit, mert nem lehet gipszelni. Elég murisak vagyunk babakocsizás közben ahogy bicegek, de majdcsak meggyógyul.

Ja és Nonó már eszi a banánt és az alma burgona pürét is, egyre több mindent szeret, de nem eröltetek neki semmit, had szokja az új ízeket.

És most jönnek a képek:

HAJASBABA

Kép

BABAÚSZÁS

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
ancsa800418

Minden babó nagyon tüneményes és szerintem mindenkinek tetszenek ezek a képek,így nem baj akármennyit is küldtök.

Képzeljétek már egy hete úgy tátogott a lányom mint a halacskák(hang nélkül)Tegnap este rájött fürdetés után,hogy hang is jön ki...Azóta megállás nélkül halgatjuk a ma-ma-ma-ma...ba-ba-ba-ba---kat.De komolyan reggel fél 6kor már beszélt a kiságyban a játékoknak,erre ébredtünk a párommal.Hát nagyon kis tüneményesen adja elő a halandzsát,anyuéknál voltunk ebédelni és ők is le voltak nyűgözve a produkciótól(be nem állt a szája).

Ma őszit evett pulykahússal és ez kiváltképp ízlett neki(nem kellet külön műsort adni,hogy kinyissa a száját)

Nikky??Őzi??Gabi baba?(Brendon anyukája)és még sokan mások hol vagytok???

KépKép
vicuska

Sziasztok! :lol:

KÖRKÉRDÉS:

Ti hogy álltok a hintőporral?Használtok vagy sem?
Mi használunk,de a párom nagyon félti tőle Gabikát. Legszívesebben álarcban csinálná,nehogy belélegezze a baba. Szerintem viszont már túlzásokba esik,hiszen mi is felnőttünk,és semmi baj nem lett. Rádásul nem rá hintem,hogy porfelhő legyen,hanem csak szórom.ill. szórja ő,mert álltalábban 90%ban ő fürdet. :D A védönő és gyerekorvos szerint is kell használni a bőre miatt,és nekem is ez a véleményem. :)

Kép
Kép
Kép
boszibaba1980
Budapest III. kerület

boszibaba:

mi nem használunk hintőport.van de nem használom.mikor azok a nagyon melegek voltak akkor hintettem a hajlataiba,mert egy picit kicsipte az izadság.de fürcsi utánn nem használtam!elég őt bepelusozni meg felöltözteni.nem még púderozni :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: áááááááááá minden csupa púder lenne csak a gyerek nem :wink: :wink: :wink: de baja biztos nem lessz tőle,tehát ha úgy érzed kell a bőre miatt akkor használd.
kismama18

ja!de én úgy csináltam hogy először a kezemre tettem és úgy a Rikire.így egyátalán nem szált,és csak oda került ahova kellet.
kismama18

Mi is a kezünkre tesszük,és úgy Gabikára. De a párom szerint ez is ártalmas a tüdejének. :shock:

Kép
Kép
Kép
boszibaba1980
Budapest III. kerület

boszibaba:mi is használunk hintőport, szerintem semmi baja nem lesz tőle, igazából be sem lélegzi, hiszen a kezünkről kenjük rá és a hajlatihoz nem az arcába. :lol: Szerintem ha elmész vele sétálni és az utcán beszívja a sok autó füstjét, na attól lehet félteni!!!!! :roll:

Kép
gyanixi

Gyanixi én is így vagyok vele,csak a párom esik túlzásokba!
Sétáláskor szerencsére kocsit nem nagyon látunk,mert parkok környékén lakunk,és itt szívesen sétálunk.
Baciviliről tud vki vmit? Már jó régen jár erre! :?

Kép
Kép
Kép
boszibaba1980
Budapest III. kerület

Lányok!
Lemaradtam valamiről?
Miért váltak ki innen jópáran és alakítottak új topikot? (Gyermeknevelés-a gyermek az első)
Volt valami vita vagy összeveszés, amíg nem voltam? Bocsi ha tudnom kéne, próbáltam visszaolvasni, de ez elkerülhette a figyelmemet.

sch.judit

Ancsa!
Nálunk is lesz babauszi, már nagyon várjuk, mert Balázs imádja a vizet. Nonó továbbra is tündéri!!!

Vicuska!
Gratulálok a "beszédhez"! A kajcsi témát mi is próbáljuk, a barack nem annyira jött be, mert kicsit savanykás. Tisztára bepirosodott a szeme, ahogy ette. Az alma viszont fincsi. Most készülök elmenni a 100 forintosba, veszek olyan üveg reszelőt, mert semmivel nem bírom az almát pépesíteni. Ja, meg tejpépet is eszegetünk, több-kevesebb sikerrel.

Boszi!
Mi is hintőporozunk, de én vattapamacsra teszem és azzal törlöm át, főleg a nyakát. Így nem száll. Gabika nagyon édi. Mindig nézem a képeket és a tudományait, elvégre mi egynaposak vagyunk! :lol:

Gyanixi!
Rossz lehet ez a hasfájás meg a hormonok! Ez mindenkinál más lehet, mert látjátok én is CSAK szoptattam és mégis megjött, amikor Balu 3 hónapos volt, sőt aztán meg... :cry: :cry: :cry:

Na, most mennem kell, mert felébredt a FŐNÖKÖM!!!

sch.judit

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?