A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Köszönöm lányok a segítséget.I
gazából nem gondolkoztam, hogy választok szülésznőd, DE szeretnék ha lehet gátvádelemmel szülni...ez meg úgy tudom, hogy a legtöbbször a szülésznőn múlik...szóval még nem döntöttem, hogy fogadok-e, mivel építkezés kellős eleje-közepén vagyunk, minden ft.számít...és ha azt mondjátok, hogy mind jó akkor rábízom magam az ügyeletes(ek)re...
A képek haláliak, néha örökké várandós maradnék, néha meg már a kezeim között dajkálnám Kiskakukkot... :roll:

Réka

Kép

Kép
rékaróka

Zsan,
nagyon jó nyaralást nektek! :lol:

Rylie,
nektek is :lol:

Tinu,
tükrös képen behaltam :mrgreen:

Leni,
Ignác még csak cuki, de Hanka már nagyon dögös nagylány... bár mellben még erősödnie kell :mrgreen:

Ma volt az első napunk az óvodában, és Dóci nagyon élvezte 8) Volt reggeli és ebéd is, kint is játszottunk, bent is tomboltak a gyerkőcök. Még végig ott volt az összes gyerek egy szülője (néhol a nagymama), holnap is így lesz valszeg, aztán holnapután már néhány órára egyedül maradnak. Az óvónénik próbálják úgy szervezni, hogy egyszerre hagyja ott őket az összes szülő, nehogy a "magára hagyott" gyerekeknek rosszúl essen, hogy van, akinek ott marad az anyukája. Ha minden igaz, csütörtökön-pénteken már ott is alszanak délután :lol:
Nagyon jó hangulatú csoport, és az óvónénik nagyon kedvesen bánnak mindenkivel, jó volt nézni, sokat lehet tanulni tőlük, mert ők 20 gyerekkel tudják megcsinálni, amit én néha eggyel sem :oops: De lehet, hogy ezért sem lettem óvónéni :mrgreen:

v
kisün

Réka,
üdv :D
kisün

Aposom paráztat minket, hogy nagyon vigyázzunk, nehogy eltünös cég legyen, akitöl a lakást vesszük.... erre hétvégére "elromlott" a honlapjuk, egyszerüen nem megy. Ma reggel meg nem akart indulni Zsoló kocsija... :roll: de sikerült beinditani, és elment, leperkálta a 100ezret..... hmm.
fibi

Vera,
jol hangzik hogy ilyen jo az ovi :) (én sem birnék ovonéni lenni, a Montessori tanfolyás alatt jöttem rá :oops: )
fibi

Sziasztok!

Anno pár héttel korábban adtatok nekem tanácsot, amikor kértem. Augusztus 14-én megszületett 58 cm-mel és 3850 grammal megszületett Vencel nevű kisfiam a Szent Imre kórházban. Lenne egy kérésem, ha valaki megírná nekem akár priviben is az Orsi keresztnevű szülésznőről a véleményét köszönettel venném. Csak arra lennék kíváncsi, hogy megítélésetek szerint Ő a 98%-ba, vagy a 2%-ba tartozik?

Üdv.: Juditdora

Kép
juditdora

Fibi,
ezt sajnos nem lehet tudni, hogy eltűnős-e, vagy nem. elvileg - ha hitelből csinálja a projektet - ,akkor ez egy vadi új cég (olyan tulajokkal, akiknek vannak referenciák a hátuk megett), amely cég csak erre a projektre jött létre. ez esetben a bank igencsak felügyeli az ügyletet,és ha elvileg a befolyt összegek (átutalással befolyt) zárolt számlára mennek, de psze ezt is ki lehet játszani. szerintem, mivel itt már állnak kész házak, nagy gond nem lehet, a lényeg, hogy ők legyenek a tulajok, aztán meg ti ;-). inkább az épülőfélben lévő lakóparkok "szoktak" becsődölni, de valójában azon cégeknek is inkább a felépítés a célja, mint a csőd.
ancsipancsi

Sziasztok,

bekukk, s rögtön jól fel is húztam magam...
De inkább azzal kezdem, hogy ezek a babafotók gyönyörűségesek! :lol:
Zsan, nektek jó nyaralást!

Réka, ha az elején szólsz az ügyeletes szülésznőnek, hogy lehetőség szerint gátvédelmet szeretnél, nagy valószínűséggel meg fog tenni mindent érte. Nagyjából 99,99%-os a jó tapasztalat az ügyeletes szülésznők terén :lol:

Kisün, első nap az óvodában :D Nekünk majd holnap kezdődik.

Fibi, remélhetőleg a honlap tényleg csak a technika ördöge miatt romlott el, nincs köze a ti előlegetekhez! :)

És amin felhúztam magam... A babanet kezdőlapján itt ez a szenzációs cikk a játszóterek EU-kompatibilitásáról.... Ami már megint azt sugallja, hogy egy játszótér modernizálása iszonytatos összegekbe kerülne... Aszongya hogy:"A szabályozások egyik legfontosabb kitétele, hogy esésvédő aljzatot kell építeni a hinták, mászókák alá." Mi kell ehhez? Néhány négyzetméternyi gumi-izé lap (rekortán, vagy hogy hívják), ez olyan tízezer forintos tétel. Vagy felszórni alatta homokkal/apró kaviccsal - sok helyen van ilyen Németországban is! - , ez szintén nem kerülhet eget rengető összegbe. Mondjuk a legnagyobb különbség a nyugat-európai meg az otthoni játszóterekközött, hogy itt szinte mindenhol fából készültek a hinták, mászókák. De pár százezer forintból már színes-szagos mászókarendszert lehet építeni fából! Persze, tudom, hogy egy kis település önkormányzatának minden plusz kiadás jelentős fejvakarást okoz, de ott lehet csökkenteni a költégeket egy kis önkéntes társadalmi munkával, helyi iparosok hozzájárulásával. Persze mindezt csak akkor, ha nem hiszik el, hogy csakis XY cég építhet játszóteret, s a legegyszerűbb változat tíz millánál kezdődik..... :evil: :evil: Ja, és ez az egész babanetes cikk leginkább egy Delikát-reklám, ez már "hab a tortán".
Na, morgást befejezem... csak elszomorító, hogy egyre jobban látom, mennyi hülyeséggel etetik otthon a népet az EU-val kapcsolatban. Az "Ehetek-e az EU-ban mákos gubát" című óriásplakát is mindig eszembe jut, amikor mákot veszek a boltban - és nem külön engedéllyel kell kérni, ott van a polcon :lol:
mikatta

[quote="juditdora"]m írta:juditdoraegítélésetek szerint Ő a 98%-ba, vagy a 2%-ba tartozik?

ez mit jelent? valamiről lemaradtam?
én Orsiról azt tudom, hogy az egyik leglelkiismeretesebb csaj volt, Edittel együtt ők ketten segítettek, a többiek nem igazán. Orsi tápi párti, legalábbis nem hagyja éhezni a babát.
ancsipancsi

Én Orsi nevű szülésznővel nem találkoztam....
mikatta

[quote="mikatta"]
írta:
mikattaÉs amin felhúztam magam... A babanet kezdőlapján itt ez a szenzációs cikk a játszóterek EU-kompatibilitásáról.

Mikatta!
teljesen egyetértek, azzal a kiegészítéssel, hogy pl. ilyenkor miért nem fogják be közmunkára a segélyezetteket? annyian de annyian csak segélyből élnek (épp nem régen láttam a tévében, hogy egész faluk), hát dolgozzanak is kicsit érte. nyugodtan lehet menni játszóteret építeni, lapátolni, miegymás. (ha már adót nem fizetnek és szegény az Önkormányzat) persze mindig azt szajkózzák, hogy csak ilyen olyan minősítésű cég építhet ilyeneket, node ha annyira muszáj, magukat a játékokat hozzák ők, akkor biztos nem lesznek balesetveszélyesek, a kulimunkát meg csinálják meg az ingyenélők.

például minap tudtam meg, hogy az utcánkban élő, ÁLLANDÓAN részeg barna bőrű "házaspár" (kiknek több gyereke állami gondozásban senyved), fejenként huszonakármennyi ezer Ft segélyben és ingyen ebédben részesül, amely ebédet azon melegében huszonakármennyiért eladják egy nyugdíjasnak. álló nap randalíroznak, isznak, veszekednek, várják a segélyt, ijesztgetik az embereket, tarhálnak, ez az életük. az ilyeneket joggal lehet ingyenélőnek nevezni; simán feltételhez kötném a segélyezésüket. más kismamák (pl. Indi is) élnek ugye 23 eFt gyesből és családipótlékból, azokat meg letojják nagy ívben az önkormányzatok. én meg ezen húzom fel magam.
ancsipancsi

Ancsi,
ORsi nevű szülésznő és nem csecsemős...

Juditdora,
most jól megfogtál...nekem a szobatársam vele szült, ügyletes volt, és IMÁDTA!!! ódákat zengett róla, és én is úgy láttam,h nagyon jól kijönnek egymással, főleg,h ügyeletes volt, és nem válaszott.
Nekem személy szerint volt egy kis ellenérzésem vele, mert velem nem volt olyan kedves, de ezt merő önzésnek veszem a részemről, igy én, mikor kérdeztek róla, azt mondtam,h ő biztos nagyon jó szülésznő...
hogy gátvédelemben milyen ezt sajnos nem tudom...
szóval, én a szobatársam véleménye alapjón őt a 98%ba tenném, de mondom, nekem ezen kivül semmi egyéb tapasztalatom nincs vele...

remélem te nem a 2%-ba sorolod, ha igen, bocsánat, h esetleg rosszul informáltalak... :?

még mindig itthon.... :roll:

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Fibi :) A fel nem sorolt többiek is írhatnak, vagy mi akkor most már húzzunk el?
indianyo

Zsanciiiiiii+!!!!!!!!!!!!!!!
jó nyaralást! imádom trogirt, kb. 6 éve oda járunk kajálni és korzózni, mikor nyaralunk nem messze tőle egy faluban! :)
nagyon jó időtök lesz, legalábbis Mo-nál sokkal jobb. olyan kafa délen van Trogir! és maga a város is csodás, szuper helyek , látnivalók vannak, a Konzumban, DM-ben mindent meg tudtok venni, ami hiányzik; úgyhogy hajrá! :)
ancsipancsi

Zsan,
ja, értem :). már a 98%-ot is értem! :D
nem kellett vón belepofáznom, míg nem olvasok vissza.

Fibi!
telepátiával hívtál??

Indi!
lemaradt a hsz-ed végéről a szmájli. ide teszem helyetted :lol: :o :shock: :D

voltunk Zuzmóéknál ma, jót játszott a két nagy, a picúr meg édesen elvolt, ő is szeretett volna menni a nagyok közé. igaz Lencsét a földön fetrengve kellett hazacibálnom, mert egyszerűen nem akart jönni :), de remélem azért majd sűrűn ismételjük a gyerekpartit, mert tök jó lett a kedvem tőle.
ancsipancsi

A sok szép baba láttán, melyek képeit betettétek, kedvet kaptam...

Aug. 15-én ünnepeltük Lencse 2 éves szülinapját. Ezen alkalomból íme pár fotó

2 évvel ezelőtt: Kép

1 évvel ezelőtt: Kép

Most: Kép
Kép
ancsipancsi

Zsanci, most nézem, két éve mi is ezen a környéken üdültünk, tök jó lesz nektek!!! :D :D :D

Ancsi, igen, lehet próbálkozni a közmunkára fogással is. De én igazából inkább arra gondoltam, hogy ahol a szülők _tényleg_ szeretének játszóteret, akkor össze lehet fogni, s minimális költséggel csodákat lehet művelni. Egy kis szombat délutáni lapátolás nem árt senkinek, közösségépítő hatású, s aztán talán majd jobban is vigyáznak a "mi játszóterünk"-re. Csak ennek a sajtó által terjeszett világvége hangulatnak nem szabad bedőlni. Meg aztán nem hiszem, hogy játszótér-kommandó fogja járni az országot szögesdróttal meg buldózerekkel, s ahol nem tetsző létesítményre akadnak, azt rögötn dózerolják-sóval behintik-szögesdróttal elkerítik :D Van ám itt még sok tárgyalási lehetőség... Ehh, tényleg befejezem.
mikatta

Sziasztok!
Ancsi, Lencsi milyen szép újszülött volt! Meg persze 1 és 2 évesen is nagyon szép kislány! Az arca nem is változott sokat, ugye? Na, persze nagyobb gyerek lett. UIncsi volt a buli? :mrgreen: (utsó kép)

Mikatta, durva, amiket írsz, való igaz, neünk itt nincs rálátásunk rendesen a dolgokra...
Ne is írjatok ennyi bunkóságot, eléggé megcsömörlötem már úgyis... ahova megy az ember, mindenhol van néhány kiakasztó ember(szerűség)...

Itt volt nálunk egy távolni rokon (no, nem a pelikán! :D) elment vele az egész délután. (Igazábűl nem is nagyon tartjuk vele a kapcsolatot, csak anyósék, de anyós elment hozzájuk, amikor náluk lett gyerek, így most úgy érezte neki is el kell jönnie hozzánk... :? ) Emiatt nem is voltunk kint délután. B meg bealudt, pedig még le akartam menni a Feneketlen-játszóra.
rídonli#

Leni,
Zabálnivaló a pasid :D a csajod meg :lol:

Zsu,
Kupakos kép :lol: és a recept nagyon nyami :D És annyira nagy kedvet csináltál nekem a házilag készített dolgokhoz, pedig én annyira béna tudok lenni :lol:

Zsan,
Jó utat és nagyon jó pihenést :D Biztos szép időtök lesz :wink: És olyan jó volt olvasni a soraidat a srácokról :)

Rylie,
Nagyon édes a csajod, a csúcs a lángosos kép :lol: És nektek is jó útat és pihenést (ha már addig nem jövök)!

Réka,
Üdv itt :) Én ügyeletesnél szültem és úgy volt, h lesz gátvédelem, aztán végül még sem lett, de hogy miért nem tudom :? Hülye voltam, h utólag nem kérdeztem rá :roll:

Kisün,
Ovis dolog jól hangzik :)

Fibi,
No para!!! Nagyon kicsi az esély ilyen dolgokra :wink:

Juditdora,
Gratula Venceledhez :) Sajna én nem ismerek Orsi nevű szülésznőt.

Mikatta,
Nagyon igazad van :)

Ancsi,
Neked is :) Lencséd zabálnivaló :D

Szrek,
Harjá nagyágy! És hogy telt az első éjszaka a nagyágyon? Harmonikázós Ábel :lol:

Tinu,
Haláliak a képek :lol: Nem semmi a csajod :lol:

Barbi,
Kitartás a 13. foghoz és hajrá ömlengés :D

Kép Kép
curse

Ja és egy link. Biztos hallottatok a szeptemberi vidéki kedvezményekről. Olyasmi, mint a torkos csütörtök, csak itt másféleképpen vannak kedvezmények, nemcsak éttermekre pl., hanem szállásokra, programokra. És ez szept. 21-23-án lesz.
http://www.hazajaro.hu/ptPortal/index.php

Kép Kép
curse

Ríd!
annak a képnek "unalom" a címe :)
amúgy az arca alig változott, próbáltam nagyobb lányos képet keresni, de egyszerűen tök olyan, mint 1 évesen. ráadásul az 1 évesen sír, és ez babásítja, de tényleg nem sokat változott, csak méretben. kilencven valamennyi magas, 24-es cipő kell már neki, 13 kiló, úgyhogy jó nagy :)

Soosoo!
az a gáz, hogy én vettem részt ilyen összefogásban , és utána kinézték, vagy kitúrták azokat, akik nem vettek részt benne...
ancsipancsi

Gyerekek, bocs az offért, de Rídnek beteszek egy másik újszülött képet, amin az arca hasonlít a későbbi magára:

Kép

a profilomban a kis avatar kép pedig kb. 2006. márciusi lehet
ancsipancsi

Ancsi :) télleg lemaradt a szmájli, röhögtem rajta ugyanis.

Viszont a cigányozást zsigeri szinten ellenzem. Sem az emberek, sem az élethelyzetek nem fekete-fehérek.
indianyo

Cserepiac

Idõpont: 2007. szeptember 8. 10:00-12:30

http://tarsadalmiforum.extra.hu/c-p.html

Helyszín: Békásmegyeri Közösségi Ház (Bp. III. ker. Csobánka
tér 5.)

A régi feleslegesnek ítélt tárgyaid, könyveid ideális cserehelye,

mindezt pénz nélkül. Belépõ egy a hátizsáknyi csereholmi!

Cserepiac, beszélgetés, önképzés a pénz nélküli életre és
jövõtervezésre várnak a szervezõk mindenkit! Ha van
CSERE-CSEKK-ed,
hozd el!
indianyo

Ancsi, tényleg ugyanolyan az arca! :)

Vera, ez jó, nálunk meg pont sorba mennek a gyerekek, azaz 2 naponta megy új gyerek. Gondolom, ez óvónő-függő. Nálunk nem minden gyerek lesz új, a vegyes csoport miatt.
Rokonunk gyereke ma volt először oviban, és vgigbőgte a napot, pedig még ott volt vele az anyukája... Sztem P addig nem fog bőgni, amíg én ott vagyok. Utána meg nem tudom...

Szia Curse! :)
rídonli#

Ancsi, most látom az új képet! Hogy lenne már ez off? Nagyon szép a KisLnecsi! És ilyet én még nem láttam, hogy egy gyerek enniyre "egyforma" legyen különböző korszakaiban! A lényeg, hpgy gyönyörű! :)
rídonli#

Rídonli, én is csak felvettem, mert elmentünk sétálni, de egy jelenetet láttam, amin jól kikerekedett a szemem. Egy - gondolom - vidéki, roma (szegregált, szegény, stb) oviban, ahol minden gyerek roma volt, de még az óvónéni is álltak körbe és énekeltek, franciául :shock: :D :D
ez nagyon megmaradt bennem :D meg még 1-2 mondatot elcsíptem, az óvónőképző főiskolától beszélt vki, és azt mondta, a náluk tanulók feléből lesz-lehet igazán jó óvónő, és milyen szomorú, ha legközelebb a teszkó pénztárban találkozik velük a tanár :( :?
meg egy vezető óvónő mondta, hogy a szülőnek azért fárasztó egész napot otthon tölteni és játszani/szórakozni a gyerekével, mert életkoridegen tevékenység - ezért a legtöbben megkönnyebbülnek, hogy ha csak egy nap pár órájára, de valaki leveszi róluk ezt a terhet...
szóval ma visszanézem, aztán mesélek (tényleg, Duna TV honlapján nem visszanézhető?)
jövő héten az általános iskola, iskolaérettség, iskolaválasztás lesz a téma!
(Duna Tv 14.55 Becsöngettek)

votiv 8)
votiv

Minden sztimrés baba ebben a csíkos bodyban jön világra? :mrgreen:
rídonli#

Köszi Votiv, majd megnézem a D.tv honlapját. Franciául éneklés :shock:
Józsi :mrgreen: és Isti hogy vannak?
rídonli#

Ancsi,
ja, tuti :wink: :lol:

Indi,
??? :shock: :?

Curse, Kata,
köszi :)
fibi

Rídonli :D miénk is ebben jött, de sajnos nem lett egyetlen fotó se :cry: :cry: :cry:

Juditdora, ha gondolod, nyugodtan írd be a tapasztalatodat! ha rossz, akkor is, legalább tanulunk belőle, vagy nem ajánljuk másnak az illetőt.
Gratulálok Vencelhez, nagyon különlegesen szép neve van, és tökéletes méretei :D sok boldogságot!

votiv 8)
votiv

Lencsi fotók rulnak :D :lol:
fibi

Sziasztok!

Köszönöm a gratulációkat. Nekem sajnos a szülésznővel negatív tapasztalatom volt. Szóltam neki többször, hogy fájdalomcsillapítást kérek, mert abban egyeztünk meg a doktornőmmel, hogy EDA-t kapok. A válasza ezekre a kéréseimre az volt, hogy "Arra vártunk, hogy beinduljanak a fájások." Végül a doktornőm mire értesítve lett, már a tolófájásoknál tartottunk. A végén amúgy császár lett, mert a kisfiam magas egyenes állásban volt. Hát ennyit erről a szülésznőről.
Amúgy a szüléstörténetemet a dr. Magenheim Rita topicban találjátok, ha érdekel valakit. A gyermekágyas résszel, illetve a csecsemősökkel én nagyon elégedett voltam. Köszönöm, hogy válaszoltatok.

Üdv.:Juditdora

Kép
juditdora

Fibi :) Hát tényleg röhögtem rajta, csak lemaradtak a szmájlik.
indianyo

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Honnan tudod, hogy 2007-ben élsz?

01. Véletlenül a micro-n ütöd be a PIN-kódodat.
02. Több éve nem pasziánszoztál rendes kártyával.
03. 15 különböző telefonszámod van egy háromtagú családhoz
04. E-mailt küldesz a melletted ülő embernek.
05. Azt mondod, azért nem tartod a kapcsolatot a régi ismerősőkkel, mert nincs meg az e-mail címük.
05. Négy éve ugyanannál az íróasztalnál ülsz, de közben három különböző cégnél dolgoztál.
07. A főnököd nem tudná elvégezni a te munkádat.
08. Felhívod a családot, hogy tudd meg otthon vannak-e, miközben hajtasz be a garázsba.
10. Minden tévéreklám végén szerepel egy internetcím.
11. Ha elmész otthonról a mobiltelefonod nélkül (amit életed első 10, 20 ,30 ,40 évében nem is ismertél), pánikba esel és máris visszamész érte..
12. Reggel az első, hogy bekapcsolod a számítógépet, még mielőtt kimész kávéért a konyhába.
13. Mosolyogsz és bólogatsz miközben ezt olvasod.
14. Még rosszabb: pontosan tudod kinek fogod ezt továbbküldeni.
15. Túl elfoglalt vagy, hogy észre vedd, hogy nincs 9-es a listán.
16. Tényleg megnézted, hogy nincs 9-es a listán.
17. Gondolom az sem tünt fel hogy két 5 van a listán.
18. Ezt is megnézted, újra……
19. ….és most röhögsz magadon
20. Gondold végig, hogy miért!"
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

nukada

Voltunk ma neurológián. A nyaki izé-bizé gyak. eltűnt, már csak a lába feszes nagyon. De ezek jó hírek. És fogunk kapni emelt családi pótlékot, amiért ennyit kell foglalkozni vele... Én magamtól sosem kértem volna, de ha ő mondja... Bár belegondolok, hogy ha ezt felajánlotta, akkor valszeg hosszú távú lesz ez a probléma... :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

És ma Réka megtanult nyelvkinyújtva berregni, kb 30 percen keresztül beszélgetett így az apjával :lol: :lol: :lol: :lol: közben meg úgy repdesett, hogy csak na! Annyira cukik voltak!!!

Minden fényképen bemutatott bébi és nagyobb gyerök édes!!!

Juditdora:
Grat Vencelhez, elolvastam a szülés-sztorit a másik fórumon! Sajnálom, hogy egy kis negatívum került a levesetekbe, de azt hiszem, már pótolva lettél!!! :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: Örülök, hogy sok tejed van, ügyesek vagytok!!!

Réka:
Üdv itt, a többiek már elmondták a frankót!

Megyek, megnézem hogy hal meg Tóni...

nukada

talicskányi mennyiség krumplis pogácsát sütöttem, életemben először, és csodálatosra sikeredett, pont, ahogy anno anyukám készítette (amikor még nem volt cukros és többet sütött)

Nuk!
drukkolok nektek, hogy minden megoldódjon mielőbb!

Macsékra is sokat gondolok.

Kamilla is remélem meggyógyult már.

A többi betegnek is bulást!
ancsipancsi

BK :shock: Még sosem volt ilyen komoly. (Csak a 2.-at láttam.)

Nuk jó hírek :), + pénznek meg örülj, költsd a gyerekre. Nem hiszem, hogy ez azt jelentené, hogy hosszú távú lenne probléma, főleg, ha már ilyen szépen fejlődik, múlnak el a bajok! Egyszerűen csak jogosultak vagytok rá. (Gondolom, azt kompenzálják ezzel, hogy hordod a gyereket emiatt ide-oda, ami elvileg pénzt és időt vesz el, csak neked ez nem tűnik fel, mert naná, hogy viszed...)

Ancsi, krumpli pogácsa nyammmmmmm!!! :D

Én is gondolok Macsékra. Sztm mindenki!
rídonli#

Nuk :) az 1000 ft-tal megemelt csp-t kapod?

Gyes sehol :(
indianyo

Indi:
Nem, hanem a "tartósan beteg, vagy fogyatékosoknak" járót... Most a sima 11700, az meg 22,300

nukada

Indi, enyim gyes sincs még sehol, talán holnap.

Nuk, ez a szöveg nem hangzik vmi jól, de Rékával nincs semmi baj, csak több fejlesztésre van szüksége, mert koraszülött. Szal, no para! :)
rídonli#

Nuk :) Elmondásod alapján úgysincs nagy baj, nézzük a jó oldalát: a fejlesztés úgyis pénzbe kerül, ez legalább fedezi egy részét.
indianyo

Nuk, az emelt csalpótl. biztosan nem függ össze a probléma hosszúságával, ez jár és kész (azzal meg ne törődj, hogy hogy hívják, ok?:wink:). Szóval no para :D
azon ne is filózz, hogy vajon meddig fog ez tartani, mert minden gyereknél más a fejlődés tempója, és tök hullámzó. Néha kicsit megtorpan, aztán óriásit lendül megint előre. Ezért nem is érdemes méricskélni az időt, azzal csak frusztráltab lesz az ember. Inkább fókuszálj arra, hogy a legjobb szakemberek foglalkoznak Rékával, és a korai fejlesztés nemcsak megóv benneteket egy csomó jövőbeni nehézségtől, de óriási előnyöket is adhat a csajszidnak :D

votiv 8)
votiv

Jó-jó, próbálok + lenni, de mindig olyanok járnak a fejembe, hogy majd egyszer mondja valamelyik, hogy ez-és-ez a baj, mi meg állunk értetlenkedve, mire ők: miért ezt még nem mondta senki???
Így leírva kicsit zavarosnak tűnik, de szerintem átérződik a lényeg. A plusszpénz meg jól jön, meret kb 20e-t hagyunk ott a patikában havonta... (és semmi extra, csak tápi meg ilyenek...)

Jó éjt, puszikálok mindenkit, jó lenne már találkozni újra veletek!!!!
Szeretek mindenkit

Nuk, aki képzeletben elszívott egy jointot és most azt képzeli, hogy minden rendben van. (igazából meg csak nagylány lesz és a hülye hormonok zaklatják :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: )
Pfűű, most tényleg mindenkitkurváradenagyonszeretek fílingem van... 8) 8)

nukada

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁ, szia Votiv!!!
Pedig még a Sedatifot sem vettem be...
De most még a Zsigának sem tudok ellen állni, aki itt nyüszög, hogy emeljem fel azt a nagy seggem és adjak neki ennikét! Úgyhogy megyek, teljesítem kutya-kötelességemet!

/Nuk, akit most ne vegyetek komolyan/

nukada

Nuk, édes vagy!
Zsigának meg jó étvágyat! :)
rídonli#

Nuk :D :D :D

offolok kicsit
írtam a sztem botrányos tűzijáték-közvetítésről
http://vasarnapihirek.hu/archive.php?id=1495&page=14
és megint elküldtem a búsba a Reggeli egy részét
http://vasarnapihirek.hu/?page=14
szegények már nagyon utálhatnak engem :roll:
valójában nincsen ezekkel az emberekkel semmi bajom, csak ne legyenek a tévében :wink:

az a "vicces", hogy az utóbbi időben kaptam egy csomó olyan olvasói levelet, hogy tetszenek a cikkeim, de szörnyen sajnálnak engem, mert végig kell néznem ezeket a műsorokat, amikről írok :P

na, befejeztem az önreklámozást :D

votiv 8)
votiv

Beszédfejlődésről már rég ígértem, hogy írok, meg is írtam wordben, aztán asszem elfelejtettem elküldeni...

Ruzi, Recca, nagyjából ugyanott tartunk, már elindultak a srácaink a jó úton, de picit lassabban haladnak, mint a többiek, és hát Istinek talán még picit nagyobb is a lemaradása a szenzoros integrációs problémákkal összefüggően. Mindenesetre 3 éves kor körül elvileg minden kiegyenlítődik és a későn kezdők is utolérik a többieket, ez alatt a kor alatt a logopédián kiröhögik az aggódó anyukákat. :evil:
Viszont mi járunk logopédushoz már egy éve, de semmi mást nem csinálunk, mint mutogatva mondókázunk, éneklünk és ugrálunk (mert hogy az ugrálás fejleszti a beszédközpontot), és jópofa tanácsokat ad. Pl. „rágatni” kell a gyereket, mert a rágás fejleszti az orális motoros kézségeket. Aztán jöhet a fagyinyalás, az a nyelvet dolgoztatja (kivéve ha úgy harapja a gyerek, mint Istók). Otthonra is soooksok mondókázás, éneklés, képeskönyv-olvasás (közben ujjal rámutatásaal), höcögtetés, lovacskázás. Nagyon affektív beszéd – erős artikulálás, gesztikulálás, szinte énekelve beszélés. Ha nem figyel a gyerek, nem akarja utánad mondani, gyengéden megfogni az állát, és úgy mondani az „arcába”. Ha van vmi kedvence, azzal kell csinálni mindent. Pl. megy a motor a nyuszihoz. Hová megy a motor? A motor nekimegy a lábnak. A maci ül a motoron.
Mindent meg kell nevezni, azt amit a boltban vesztek, azt amit a buszról láttok, amerre sétáltok stb, szóval egész nap beszélni kell hozzá, egyszerűen, de nem bébinyelven. Bíztatni kell a kommunikációra, ha akar vmit mondani, meg kell dicsérni.
Úgy kell kérdezni, hogy szóval kelljen válaszolnia, ne igen-nemmel. Pl Almát kérsz vagy körtét? Aztán kettős utasításokat kell adni, pl. hozd ide a papucsot a szekrényből, ülj le és vedd le a cipődet stb.
Sok hangutánzó szót kell tanítani, tikk-takk óra, nyisz-nyasz olló, bimm-bamm harang stb. Bővíteni kell a szókincset: mi ez? - Kocsi. - Igen! Ez egy nagy piros kocsi! És - Mi ez? - Cipő. -Ez a papa szép cipője. És mindig bíztatni kell, ügyes vagy, hogy kimondtad, nagyon szépen mondtad, köszönöm stb.
Játék: egy vödörbe/zacsiba kedvenc tárgyakat betenni, és mikor kivesz egyet, mondania kell a nevét.
Lehet az általa ismert, szeretett dolgok képét kivágni és beleragasztani egy saját képeskönyvbe.
most ezek jutottak eszembe :)

holnap megyünk a várva várt csípőszűrésre :twisted:
jó éjt mindenkinek!

votiv 8)
votiv

Votiv, en vmi jo kis elmeletre szamitottam a beszedfejlodesrol :lol: de azert koszi ;)

szep napot :D

"Tell me why are we so blind to see
That the ones we hurt are you and me?"
Coolio
recca

Votiv:
Megmondtad a frankót!!!! 8) 8) 8) 8)
Amúgy azt én sem értem, hogy miért kell a tüzijátékot közvetíteni, fleg, mivel zene megy alatta. Mi is TVben néztük, de levettük inkább a hangot, mert a durranások elhallatszottak idáig :lol: :lol:
Retekklubbról meg inkább semmit... Amúgy én m1-es vagyok reggelente, de csakis Pártai Lucia időjárásjelentése miatt! Amúgy én így foglalnám össze a reggeli műsorokat:
m1: Komoly dolgokról-komolyan
TV2: komoly dolgokról-komolytalanul
RTL: komolytalan dolgokról-komolytalanul

És a mai feladvány 400e forintért: kisgyeremeket hívhatjuk így is: baab :lol: :lol: :lol:

nukada

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?