A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Nem muszáj velem egyetérteni, csak egy tipp volt. Ha nem, akkor oké. Csak tudod nálam sok kellett míg beismertem magam előtt, hogy az egyik ok a stressz. Azóta ha felszívom a vizet, s nem nyugszom le rövid időn belül, akkor bekapok egy homeósat.
Na jó, ne gondoljátok, hogy naponta, kétnaponta ilyet teszek. Kb. 2 hétben egyszer szok ilyen lenni utóbb. Most szombaton volt, remélem ebben a hónapban utoljára. De ha nem, akkor bekapom oszt kész.

Kép
kissmanó

S tényleg érezted is, hogy épp ilyen keveset szopott most Samu, vagy tényleg a mérleg kavar be?
Na, húztam, a jányom épp az előbb dorgáltam meg itt nyílvánosan, hogy kicsit alszik mostanság, s nézem az órát, már 4,5 órája evett, s 3 órája alszik. Én meg vidáman dolgozgattam az irodában. Hisz a papírjaim senki nem rakta eddig rendbe, s már 2 hónap cuccosai vártak felhalmozva a polcomon.
Menyünk haza, ebéd még csak elgondolás szintjén leledzik.

Kép
kissmanó

Ja, s az idojaras. Egy hete itt is lehult a levego egy picit, foleg ejszaka volt kellemesen huvos, de megint elkezdett visszajonni a meleg ido.
Vendég

Szia Mary! Igen, amióta megérezte az ízét, hogy milyen jól körbe lehet így nézni, azóta szereti. Még mindig nem bír sokat hason, csak kb. 15-20p-t, ha vele vagyok, egyedül meg 10-15p.
És Te hogy jössz ki Anyósodékkal? Mi itt hőzöngünk, Te meg velük élsz.
Párod érkezik, hurrááá!
Vendég

Emma bocsesz, Eminek ment volna.. E=E kicsit lüke vagyok ma...
próbálok mindent turbóba megcsinálni, mert gyerekem 11 óta alszik...

Andrea
Kép
kindernay

Sziasztok Csajok!

Régebben már csatlakoztam hozzátok, de aztán elvette a netet tőlem az ég. Most végre újra van netünk, így újra csatlakoznék!

Gurgula: szerintem mindenkinél van ilyen ingadozás a tejtermelésben, és akinek ennyi teje volt, ott vissza is áll. Nálam is volt, és csak az oldotta meg, hogy nem idegeskedtem, nem mértem a gyereket, sokat pihentem (gyakorlatilag egész nap ágyban voltam a fiammal és semmi mást nem csináltam) és így pár nap alatt helyre állt. Még egy tipp, bár lehet, hogy így csinálod: fejésnél masszírozd a melled körkörösen és akkor biztos, hogy mindent cseppet ki tudsz fejni!
monccs

Gurgi
Én ugyanígy voltam/vagyok, mint ti Samesszal! Asszem többször írtam, hogy amelyik cicinek több órája volt "feltöltődni" 40 -50 ml jött ki belőle, 20-30 perc alatt!! Nekem megnyugvást hozott, hogy van itthon tápszer. Talán most ha heti 1-2-szer kap belőle Lili 60 ml-t.
Én szedem az urticat, 2x5-t, aztán 5 nap szünet, most fog elfogyni a 4. doboz.
Nekem csak akkor folyik a cicim, ill akkor kemény (csak a bal), ha min. 4-5 óra van termelni! Már 2 hete nincs mérleg, kivi leszek mennyit hízott a drágám!
Szal nem kell "megpusztulni", a cici után is van élet!!
Egy ideig zavart, hogy mindenki gonosz banyának könyvel el, mert tápot adok a gyerekemnek, de már egyk fülemen be a másikon ki. Evvan, én már nem stresszelem magam..

KépKép

KépKép
szivvi

megyek fel is ébresztem, kaja idő van... már ki van takarítva, két adag ruha kimosva (Balaton óta áll a szennyes..) bevásárolva (interneten intézem :oops: ) hajmosás megvolt... még egy rahedli dolog hátravan... de talán majd később ..
pusszantás

Andrea
Kép
kindernay

Szivvikém, ki volt, aki gonosz banyának hívott??? Verjük szét a fejét! :lol:

Andrea
Kép
kindernay

Lynia!

Nekem ugyanaz volt a problémám, mint Nektek. Éjjel 3tól nyögés és erőlködés ment, Infacolt adtam én is. Éjszaka nekiálltam 1 órán át masszírozni, az segített. Ez ment 2-3 hétig, aztán egyszercsak megoldódott, ami 1 hétig tartott, aztán elindult az a folyamat, hogy 4 naponta van csak kaki, és újra jöttek a nyögések..
Arra pedig nem tudok mit kitalálni, hogy mitől lehetne napi szintűre beállítani a kakit, mert semmi tanács nem jött be eddig.. Esetleg van valakinek ötlete? Ilyenkor sem masszírozás, sem popsirázogatás, sem semmi nem segít. Már egy halom paradicsomot eszem, meg őszilét iszom a védőnő tanácsára, de ez sem javított.. Úgy sajnálom szegényt.
monccs

Hát nem mondták ki, de én láttam rajtuk! :lol:
Fotót kérünk Dömpiről!!!

KépKép

KépKép
szivvi

Szivvi, Gurgi!

Az 5 nap szünet helyett próbáljátok meg a Ricinus Communist, ugyanúgy napi 2x5! Nekem jobban bejött, mint az Urtica!

Kép

Kép
monccs

Elaludt a kishercegem :lol: biztos tele a pocakja..hahaha
Összebújtam vele..egy pléd alatt+az ővé is rajta van.
Mingyá megyek vasalni a cuccait.

No.
Összegezve:
feladni nem fogom, nem abból a fából faragtak az biztos.
Mérleg kilőve, értettem.
Köszi a tippeket-hszeket!!!
Téma lezárva! Stop!

Monccs!
Köszi szépen az infot!

Mary!
Hoho Laktoherb :lol:
Yukumo szépen hízik. Gratula neki. Jajj annyira aranyos név a Yukumo.
Jaja, levegő kontra büfi..Ugyebár Samukám éjszaka egyszer ébred és akkor bizony nincs büfikeeee..utána jönnek a pukikák..erről beszél Gurgika :lol:

Kinderke!
Hol vásárolsz a neten? Groby? Jó?

Mondjuk mi járunk a Plusba amit itt van egy köpésre+a piac is itt van..nagy bevásárlás a Cora-ban néha Tesco..

Manó!
Értelek-értelek..de ennyire bekavarna az a buzi mérleg? nem hiszem, múltkor lemértünk 1 kg cukrot :lol: pontos, mint az atom

Szivvi!
Ugye-bugye tesssvérem!
Nem vagy te gonosz anya, megyek én is Kinderkével szétverni annak a fejét aki ezt mondta neked!
ütöm-borul, rúgom-fexik, többet veled nem közexik!
torolve_20131003125716

kötexik
torolve_20131003125716

kötexik
torolve_20131003125716

Gurgika! Ma reggel olvastam a tegnapi hsz-et és azt mondtam magamban, hogy de jó Neked! Én sajna még mindig jelentős túlsúllyal küzdök. :( De -ne érts félre, kérlek!- az a heti 1kg fogyás nem sok egy kicsit? Nekem a Máire Messenger Davies-féle Szoptatóskönyv c. szakirodalom van meg. Abban a következőt olvasom (tudom, nem mind vonatkozik rátok):

Probléma:A tejtermelés ingadozása vagy észrevehető csökkenése
Okok:A baba hirtelen, fokozott gyarapodása egybeesik az anyával szemben támasztott nagyobb követelményekkel. A kicsi talán nem eszik eleget. Az anya nagyon elfoglalt és túlságosan hosszú szüneteket tart az egyes szoptatások között és a baba napjában csak háromszor-négyszer kap szopni. Az anya újra szedi a fogamzásgátló tablettát.

Megoldások:Növelje a saját kalóriafelvételét; egy-két napig ne törődjék a dolgaival. Külön étkezésekkel fokozza a tejtermelését. Ha bármikor azt tapasztalja, hogy nincs teje, valami mást kell a babának adni. Használjon korábban félretett, tárolt anyatejet vagy megbízható tápszert.Ne aggódjék, a teje rendszerint visszatér. Vizsgálja felül az alkalmazott fogamzásgátló módszert.

Gondolom a védőnéni is csak egy utolsó megoldásként tett említést a tápszerről. Nem gondolom, hogy a szoptatást nem tartaná fontosabbnak.

Én egyébként sokat iszom, kívánom is. 3 l felett iszogatok. (Nektár sört még mindig nem kaptam, pedig patikában is kérdeztem. Iszik egyáltalán valaki nektár sört?!) A reggeli szopi után 2x2dl Macis tejeskávé lezuttyan. Ez után jön minden más. (Ha szerencsém van még a nagy barna maci is! :D Az ugyanis néha nagyon sokat várat magára.)

Mérleg:Én ma reggel konstatáltam magamban, hogy milyen jó ez a mérlegesdi. Memóriás, stb. Csak megnyomom a gombot, Gabit ráteszem és már mutatja is babókám súlyát és a szopi mennyiségét. Szerintem én ezért mérlegelek ennyit. Baromira tetszik. :oops:

Gurgika! Kitartás, dőlni fog a tejci megint!!!
mtücsi

Mtücsi!
Nem, dehogy értem félre.
Értem amit írsz de a szülés óta ennyi a kaja igényem. Sőt!
A szülés utáni 2 hétben nagyon keveset ettem. Nem ment le egyszerűen, alig kívántam vmit.
Leírom egy napi kajámat: reggeli vagy kimarad vagy egy zsömle felvágottal+paradicsom+paprika+sajt.
Ebéd: vagy eszem leveset vagy nem, másodikat vagy megeszem vagy a felét..
Vacsora: ugyanaz, mint a reggeli..
Közben néha egy szem gyümölcs vagy egy krémtúró+joghurt

Ennyi.

Samu napi 6x eszik vagy 7x. Szal..tudjátok, sokat lóg a cicin..komfortozás céljából vagy most már lehet azért mert éhes..

Téma off. :lol:
torolve_20131003125716

Gurgi! OKÉ! :wink:
mtücsi

Annyit ígérek, hogy pár nap múlva beszámolok arról, hogy mi a pálya tejci terén.
torolve_20131003125716

Tücsi:

Babaúszás: Én sem tudok sokat róla, csak mint amennyi a honlapon fent van. Majd úgyis elmegyek megnézni, de csatlakozz te is és járjunk együtt. :lol:

http://www.bebiuszas.hu/elerhet.html

mérleg: engem megnyugtat, ha mérem. Pedig a védőnő is azt mondta nem kell méregetni, de én méregetem. :oops:

Marci is napi 6*-7* eszik általában. Bár most már dél óta alszik. Addig nyügi volt.

Annee Bori, ez jó lesz így. Ha esik akkor másnap lesz megtartva a tali. Én megyek!

kispiskóta

Zsu!

Mi mindenképpen kipróbáljuk a babaúszást! :lol:

Másnap semmiképp sem tudunk menni a talira, a csiőszűrés miatt..na mindegy. Majd legközelebbin ott leszünk
torolve_20131003125716

Zsú! Köszi szépen, már megnéztem. Jó ötlet, menjünk együtt! Nem is tudtam, hogy a Pólus Hotelban még medence is van.

Mütyürke és Móni!!!!!!
Hol vagytok? Régen hallottunk felőletek. Na jó, Mütyürkéről nem olyan régen, de Móniról már idejét sem tudom.

Kép[/url]
mtücsi

Úgyis csak három hónapos kortól lehet menni, azt meg egyszerre töltök, akkor majd visszatérünk rá. :wink:

Rita drukkolok, hogy helyrerázódjon a tejcitermelés.

kispiskóta

Zsu!
Köszike

Kivasaltam Sameszkám cuccait.
torolve_20131003125716

Tucsi! Szerintem ez alkati kerdes. En kezdetek kezdeten voltam 52kilo, terhesseg vegen 63, meg a korhazban szules utan 58, miutan hazajottem pedig vegig 53! Eszem rendesen, talan tobbet is mint terhesen s megis...

Koszi Gurgi, ari vagy! A tejcsi miatt meg tenyleg ne aggodj, csak bujj ossze kicsi fiaddal :wink:
Vendég

Köszi annee, javítottam a táblában.
Lányok, többiekkel mi van??? Mi legyen a táblázatban velük?

Nem semmit termeltek. Mire behozom az olvasást, újabb egész oldalakat termeltek. Hogy csináljátok ezt? :shock:

kétfiús anyuka
babdorka

Monccs
Asszem Kiner Andi írta, hogy a homeos bigyókat 1 hónapig lehet szedni, utána nem...Nekem ez most telik le. Így majd most várakozó álláspontra helyezkedek. De kösssszz
Dorka
Én már akartam javasolni, hogy aki hónapokig nem jelentkezik, sztem nyugodtan törölhetnéd. De ez csak az én véleményem!! Így jobban átlátnánk a brancsot! Pl Jovika sem ír már ide, csak a másikba, gondolom vmi baja volt velünk :roll:

KépKép

KépKép
szivvi

Mary! Egészen biztos, hogy ez alkati dolog. Alapanyagcsereszint különbség. Az én szervezetemnek lényegesen kevesebb is elég lenne. Most sem eszem sokat, sőt azon morfondíroztam, hogy szinte annyit eszem én is, mint amit Gurgink írt. Azért szinte, mert én délben mindig szépidőt csinálok :lol: (Tegnap is így volt, de sajnos ma mégis rossz idő van.) és nálam nem marad ki egyetlen étkezés sem. Most már elkezdek tornázni is, csak úgy lájtosan. Ameddig jól esik a mozgás. És ha az időjárás engedi, tempósabban sétálni, persze babakocsistul.
mtücsi

Rita! Azt írod, másnap nem tudtok jönni a csípőszűrés miatt. Én úgy értettem, most egyáltalán nem jöttök, mert Ati nem tud elhozni. Én csak ezért javasoltam a keddet is. Ha mégis nekivágnál Ati nélkül vmelyik nap, sztem újrarendezhetjük a dátumot! Ha jól emlékszem, a többieknek mindegy a dátum, csak hétköznap legyen.
Vendég

Csajok!

Honnan tudom, h elég a tejem? A védőnő ezt kérdezte, mert kicsit az "ideális" súly alatt van Ádám. (Bár jó nagyot kakilt a védőnőlátogatás előtt, ez is lehet az ok.)
3 óránként etetek, 30-60 percig eszik. Sokszor tudok még kinyomkodni tejet a szopi után, sőt van, amikor még sugárban is spriccol. Szóval nem tom, szeintem elég a tej.

Ági! Bár sokan kételkednek ebben, de a szoptatási tanácsadók mindig azt mondják, nincsen olyan, hogy jó, vagy nem jó, sok vagy kevés a tej. Van, vagy nincs!
Szegény védőnőket mindig bántom...
Kakilós, vidám babákat sztem nem kell félteni!
És az aktuális súlya volt alacsonyabb a nagykönyv szerinti értéknél, vagy a heti hízása?
Ha ez utóbbi, akkor lehet, hogy egy korábbi nagyobb ugrást egyenlített ki!
Enyémdoki, bár rendkívül vaskalapos, de a súllyal kapcsolatban csak azt várja el, hogy ne fogyjon a gyerek!!!!
(míg mondjuk meggyőződése, h enyimÁdám sérült a szüléskor, és tuti le van maradva a mozgásfejlődése... - még szerencse, hogy 10zel osztom a dokik szavait!)
Vendég

Lányok!

Én vagyok a hülye, na jó ezt eddig is tudtuk.
Az imént szoptattam Samut a bal ciciből, erre a jobból folyik a tejci..naná, hogy rátettem a jobbra..és mi történt szopika után?? Na mi? Bukott a drágám...szal sorry..úgy tűnik van tej :lol:

Én már csak ilyen vagyok. Bolond :wink:
torolve_20131003125716

Gurgika: nem mi mondtuk :lol: :lol: :lol: mondtuk , h van tejcsi sálálásásálálá

kaki dolog: kamilla tea, kúp, grape watr stb. hátha vmi bejön...

Kata, Bori és Mellgyuszisok: mennyit fejtetek? darabszám és lefejt tejcsi mennyiség érdekelne?! kösike

Bori: h érti h sérült a szülészkor? lelkileg? a köldökzsinor miatt?

Andrea
Kép
kindernay

szüléskor=szülészkor

Andrea
Kép
kindernay

Zsú: narancs csomagolású a pampers?

Andrea
Kép
kindernay

Andi! Ja, hülyén írtam. Szóval zoxigénhiányon aggódik, ahányszor csak találkozunk, vagy beszélünk. Szal nem attól tart, hogy értelmifogyi a kölök. Csak állandóan kérdezgeti, na átfordult már, nem emeli a fejét még mindig? Pedig ezeknek bár eljött az idejük, de még benne vagyunk az elsajátítás fázisában...
Mindegy, holnap neurológus, és akkor végre eldől a nagy kérdés.
Vendég

Hír TV-én most 19:30tól érdekes téma lesz...

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Gurgi :lol:

Bori: dokid tisztába van Ádám korával? :roll: Hova kéne átfordulnia 2.5hósan? 3hónapos koruk körül próbálkoznak álltalában az oldalra fordulással és 4-5hónaposan a hasrafordulással!

Ági: ha van bőven pisis pelus, kiegyensúlyozott, nem esett vissza a súlya akkor tuti van, Nyugi! Nem mindenki hízik a nagykönyv szerint!

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Gurgi :)
Hát az én fiam nem alszik 8 órát egyhuzamban, pedig tuti jóllakik este. Általában 6 órákat alszik, néha 7-et. Szerintem ez is gyerekfüggő. A nagyfiam 2 éves kora körül aludta át az éjszakát. A védőnéninek van gyereke vagy csak szakirodalomból okos?
Szopihoz nem tudok hozzászólni okosabbat mint a többiek. Pihensz eleget? A sógórnőm teje akkor kevesebb, ha kicsit többet munkálkodik mint kellene.

Brigi :)
A nagyfiamnál is most an a “miért”-es korszak, megértelek. Néha nagyon idegesítő, hogy minden válaszom után ott van a miért. :?
Szegény Marci. Remélem azért hamar beszokik.

Dorka :)
Köszi! Már olvaslak benneteket pocakos korunk óta, de annyit írtatok anno, hogy nem volt esélyem mindent elolvasni.

Szivvi :)
Szerintem nem gáz ha tápszert adsz a babádnak, főleg, ha mindent megpróbáltál és nincs elég tejci. Inkább tápszer, mint hogy éhezzen.
Jovikának nincs semmi baja veletek, csak nem bír lépést tartani annyit termeltek.

Monccs :)
Nekünk a kakigondra bejött a kamillatea, nagyon világos, nagyon kevés cukorral. Egy hét után nem adtam, azóta magától is kakil naponta.

Tücsi :)
Súlyfeleslegem nekem is még 8kg, de eszem is mint a gép. Sajna főleg az édes dolgokat, pedig a terhesség alatt egyáltalán nem kívántam. Majd lemegy, most nem idegesítem magam rajta.

Kaki-puki-nyögés probléma:Nekünk is volt, hajnalban órákig nyögött, egész nap kínlódott és estére lett termés. Nálunk a kamillatea megoldotta a gondot, már pár napja nem kell, van kaki magától.

Bocsika, ha valamire lemaradva reaglok, de ti 9 órával előttem jártok.

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Egcsi! Az odáig oké, hogy Jovikának nincs ideje ekkora termést olvasni, de hogy hosszú hónapok óta le se szarja a fejünket, mán bocs, akkor szerintem Szivvinek igazat adok: szerintem sincs már helye a táblában. Azt is, hogy szült, nem tőle tudjuk. S akkor?

Kép
kissmanó

Manó :)
Nem mondom, hogy tartsátok bent a táblában, csak azt, hogy nincs veletek semmi baja. :)

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

3 hete mérték utoljára Ádámot, aztán a védőnő berajzolja vmi görbébe, és életkor alapján a görbe alatt van kicsit. Sztem a tejjel amúgy nincs baj,de azt mondta a védőnő, h próbáljam meg gyakrabban szoptatni (eddig 3 óránként volt, éjszaka csak akkor, ha felébred). Erre most 2 és fél óra után újra szoptattam, alig evett, most alszik. Így a két cicim kb egyforma most, amiből alig evett, jól be fog keményedni :twisted: (Lefejni nem akaródzik, mert attól még több lenne sztem).

Bori: oxigénhiány a szüléskor a köldökzsinor miatt.. de ennek most is vannak jelei? A lelki sérülésnél a szülés lefolyása miatt kérdeztem... nálam elég durva volt, még nem is írtam le a szüléstörténetem, de majd arra is sort kerítek. Na csak ezért aggódom, hogy remélem nem lesz kihatással Botondra a szülés lefolyása... Teljesen egyetértek az átfordulás és fejemelés kérdésében, nálunk elég korán voltm ár 1 hetesen emelte a fejét, (hát az se normális dolog) szóval szerintem mindenki különböző, így van ez a gyermekeknél is, van aki előbb, van aki később, a tornát viszont nagyon jónak tartom, meg a hason altatást is. Biztos nem lesz semmi gond Ádi jól elkészített kölök.
Az átfordulást mondjuk nem értem, azt nem később kéne...? :shock:

Ja látom már Brigi is megírta... Brigi mennek a drukkok Marcihoz!

Manó: de fel vagyunk paprikázva... :wink: szerintem maradjon mindenki bent a táblában, mert sohasem tudhatjuk mi van a háttérben... És elvégre nem oszt nem szoroz...nem? :lol: :lol: :lol:

na jó éjt mindenkinek gyermekem húzza a lóbőrt anyukája meg bekap valamit (ennivalót :roll: ) aztán tévézés, és szunya!

Gudnájt

Andrea
Kép
kindernay

Húúú én ilyen erős vagyok ám!!!!

Kép

Andrea
Kép
kindernay

Sziasztok Anyukák! Jó régen voltam, bocsánat, hogy eltűntem, köszi a hiányolást, most írta Szivvi. :oops: Nagyon szégyellem magam, hogy így eltűntem, időnként olvasgatlak Benneteket, és csak csodállak, hogy van időtök netezni. :shock:
Nálunk minden OK, Kiskölök elhagyta az 5 kilót, egyre többet mosolyog, megvolt a koponya és hasi ultrahang, ott is minden rendben (nem tudom, erről írtatok-e, nekem a védőnő mondta, hogy kérjem, korábban automatikusan úgy adták haza a bébiket, hogy ezt megcsinálták). Ma szegénykém elég nyűgös volt, remélem, csak a front miatt, nincs baja. Tejike van, egyelőre nem kellett kipótolni, és remélem, később sem kell.
Ezentúl ígérem, többet jövök.

Kép
nenoke

oké, oké, oké.... nem én adminisztrálom a táblát, csak néha nézem, de aki nem aktív, az nálam úgy sem fontos.
ja aktív alatt azért értek MINDENKIT aki bármilyen ritkán is, de azért ránk köszön. Aki még azt sem volt képes megosztani velünk, hogy osztódott (azaz megszült) az az inaktív.
Na, de magánvélemény volt. Uff.

Edinám egy lusta kiscsaj volt. 5,5 hósan fordult át. Ehhez képest még Lilkó sincs 3 sem. Én ezen tuti nem fogok kibukni, ha későre kezd forogni. Lássam, hogy mozgolódik, oszt kész.

Görbe szerinti növekvés: szerintem Ági a gyermeked jól müxik, csak épp a védőnő által felállított görbét nem bírja értelmezni. Magyarán mondva nem tudja a szakirodalmat olvasni, s ebből kifolyólag mi van ha nem tartja be?
Engem is szívattak anno rendesen Edinával, én is mindig azt hallottam, hogy a táblázati súlya alatt van. Mára egy jó magas és csinos csaj, szerintem a derékbőségük 1-2 centivel különbözik az Adriáéval.
Adrikámnál meg mindig a táblázati súlya fölött volt. De mivel már fekete bárány voltam a magánvéleményemmel a rendelőben, már békén hagytak. Most meg már csak megkérdik ha van kérdésem, meg hogy emlékszem-e mit hogyan kell csináljak. S punktum
Szal Briginek igaza van. Pisi-kaki ha van, kölök kiegyensúlyozott, akkor tojjál az ilyen okoskodásokra.

Kép
kissmanó

nenőke - fiatalúrról esetleg valamivel nagyobb fotó kérhető mint ami a vonalzóján van?
Amúgy welcome back!

Kép
kissmanó

Egcsi! Teljesen igazad van. Most nem ez az első. Csak, hát rajtam 9-10 kg maradt és főleg a hasamon, derekamon. Nagyon lehangoló látvány a tükör elött. No, de majd adok a kilóknak! :lol:

Gurgika! :lol:

Mary és Egcsi! Ti milyen szisztema szerint oltatjátok be a babákat? Gondolom, hogy Japánban is és az USA-ban is más az oltási rend. Fizetni kell érte?

Bori! Hova mentek fejlődésneurológiai vizsgálatra? Feltétlen írjál a fejleményekről. Az átfordulásokra én is úgy emlékszem, ahogy Brigi írta. De majd a holnapi vizsgálatnál minden kiderül. Drukkolok nektek!

Andrea! Én nem fejek. Csak akkor fejtem, amikor éreztem, hogy baj lesz. Egyébként engem is érdekel ez a fejés dolog. Naponta hányszor és mennyit? És emellett a babácska mennyit eszik? :?:

T.

Kép[/url]
mtücsi

Sziasztok!

Ma megjártam Benivel a munkaügyi központot meg az OEPet.
Végre elintéztem a Tgyást! :wink:

Orsi, Tefal!

KépKépKépKépKép
uxi

Kissmanó, igenis. Fotó nagyobb méretben. :lol:

Jól láttam, hogy terveztek valamilyem találkozót? Szabad rá menni?

Kép

Kép
nenoke

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?