A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Andrea, Ckat! Dikóval karöltve nyithatnátok tejboltot is. :D :D Nem semmi tejecskét termeltetek.

Andrea! Ma jutott eszembe, hogy nem is olyan régen Brigi írt a fejés rejtelmeiről. Akkor-ha jól emlékszem- Te is megpróbáltad, s akkor etetések után mindössze 10-20 ml-nyi jött össze nem emlészem mennyi idő alatt. Hát, most ez a 3 dl: :shock: . Amúgy Boti ilyen dőzsölés mellett súlyban hol tart? Más: nagyon klassz a bébijárgányotok. Használjátok egészséggel!

Lynia-Emi! Végülis megkezded a sulit? Hogyan döntöttél? Egyébként Gabó is kevesebbet eszik. Elkezdtem megint mérni, mert én is aggódni kezdtem. Tegnap kevesebb volt, ma 700 gr. Ahhoz képest, hogy nem régen még 800 gr felett evett, ez visszaesésnek tűnik. Remélem, hogy nem betegség miatt eszik kevesebbet, hanem mert már nincsen meleg, kevesebb a folyadékigénye.

Enikő! Repüljön az a bálna!!! :lol: Cipő bácsi nálunk is sikeres.
Zalánnak jobbulást kívánok. Szegényke, nagyon kifogta ezt a megfázást! Még jó, hogy láza nem volt. Milyen cseppet ill. szirupot kaptatok?

Annee! Tömzsikének is jobbulást! Amúgy Te a nagyokkal mikor lettél szülés után újból nagylány?

Egcsi! Azért normális (érett) zöldséget, gyümölcsöt valami piacszerűségen csak lehet vásárolni, nem? Ti hogyan oldjátok meg?

Azt hiszem mára már eleget kérdezősködtem. Jó éjszakát mindenkinek!

Tücsi
mtücsi

Tücsi :)
Itt nincs piac. Legalábbis nem úgy mint otthon. Itt néhány hétvégén jönnek a környékbeli termelők árulni, de nincs nagy divatja a dolognak. :? Én a boltban veszem és megvárom, hogy beérjen pl. banán vagy igyekszem érett cuccot találni. Általában szőlő, barack, szilva, dinnye, banán megy nálunk. :)

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

yess..... kicsi ismerősünk már a 100 alatt nyomatja. pontosabban ebben a pillanatban ő a 96-ik :lol: :lol: :lol:

Kép
kissmanó

Jó reggelt!:) (Az előbb ezt a bejelentkezéshez irtam :lol: :lol: )

Az éjszakánk elég jól telt, a körülményekhez képest. Szerencsére nem lázas, de az orra folyamatosan tele van.:( Szivom óránként, + a nasivin baby. Remélem hamar helyre jön! :roll:

Tücsi: A lányomnál 9, a fiamnál 3 hónap múlva.

Kata: Szavaztam Egonra. Már a 95. helyen van. :D :D :D
Vendég

Mandarka! Mandarka! Jelentkezz!
Köröztetés kiadva.

Ja, inaktív tagok! Szerintem nem végleges a tábla alsó felében a státuszotok. Ha visszatértek közénk (legalább kéthetente egy kis beszámolóval), akkor Dorkát meggyőzzük, hogy tegyen vissza a tábla első felébe. Mit szóltok hozzá, csajok? Ja, s persze az inaktív tagjaink közül egynél sem látok szüléstörténetet.

Ja, s hiányolom a következőktől a szüléstörténetet:
Hencsi, Egcsi, Monccs, Esztora, Ildi (Lidikóka) Mütyürke, NÁ(gi), Mandarka, Zsú (na, de ezt pár napja kitárgyaltam, most csak a teljesség kedvéért ismétlem), Nenőke, Nadine, Emi (Lynia), Kinderandi, Zsuzsi, Szücsi, Mary, Móni, Orsi.
Ja, s Dorkától is kérjük újra, az ő szemszögéből a nagy mozzanat körüli eseményeket?

Kép
kissmanó

Sziasztok! Jó reggelt!

Egonka! Hajrá!! Tegnap a hsz után mi is megnyomtuk az 5. cumit. Lehet még? Mert akkor minden nap nyomogatjuk párszor. És
Kata! Mit kap az első helyezett? Mikor ér véget a verseny?

Annee! Ez bosszantó lehet. A jóból is megárt a sok, és ebből még a kevés is sok. Részvétem! :wink: Tömzsikének pedig jobbulást. Pont tegnap olvasgattuk a porszívós orrszívó dobozát. Az volt ráírva, hogy "a babazsebkendő". Annak pedig örülök, hogy a Te Petyuskád is szívesen megy az iskolába.

Manó! Szüléstörténetekkel kapcsolatban szívemből szóltál. Én is szívesen olvasnám a még nem nyilatkozottakét is!
Inaktív tagokhoz pedig nem tudok hozzászólni.
Körözöttekhez igen. Mütyürke is már nagyon régen volt, privit is küldtem neki. Csak nem valami baj történt?
MÜTYÜRKE! JELENTKEZZ!! :|
mtücsi

Tücsi: Az orrszívó porszivóval nekem is voltak aggodalmaim. De szerencsére Tömzsi csendben tűri amig megcsinálom.
És kiszippant mindent. (a gyerek agyvelőjén kivül :lol: :lol: )
Vendég

hali

megnyugodtam, ma reggeli vizslatás után kutacs rendben!
viszont tejcsi visszajöhetne! tegnap elaludt rajtam, nem is keltettem fel fürcsizni, mert fürcsi után mindig kaja, na asszem szívhatta volna ezerrel, de nem jött volna 2 cseppnél több!

Köszi hogy írtátok, akkor megnyugodtam, hogy nem csak Maja eszik kevesebbet! huh, megkönnyebbülés

Kati én is szavaztam ám!

Tücsi nem kezdem el, passzív félévekkel nyitok, beszélgettem a védőnővel és így döntöttem, és bevallom nem csak a tejcis mizéria miatt hanem nem tudom itthon hagyni! vigyázna rá nagyi és apuka is, de múltkori másfél órás fodrászjárás alatt is folyton rajta járt az eszem! alig vártam, hogy itthon legyek! szóval nem hiszem hogy menne, hogy teljes napokat hagyom itthon

orrszívó-porszívó már egyszer bevetettük, csendben tűrte! ma reggel is elővettük mert éjjel szürcsögött egy kicsit, jött is ki egy kis cumó, és gyermek még egy lightos mosolyt is eleresztett közben! :D

Enikőnek utólag is boldog névnapot!!!!

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
lynia-

Ne aggódjatok,hogy kevesebbet esznek a törpök,az én kicsim már túl van ezen az időszakon.Kb. 1 1/2 hétig tartott.Nem kívánta a kajcsit 3 óránként hanem 4-5 óránként evett és volt,hogy akkor is kevesebbet.Ma már újra a régi igaz még mindíg kevesebbet eszik mint régebben úgy 2O-3O ml-vel.
pillangó7

Hali

bocsi, nem akar magyar billentyuve valtani...

Tomzsinek gyogyulast /hosszu o-val!!!!/

Ha nagyon-nagyon erosen szivos porszivom van az is jo az orrszivashoz?

Kindernay- akkor a szoptatos projekt utan nyissunk kavehazat, habos anyatejes kave lesz a specialitas!!!!

Hol az Egon szavazas?

kismamaberletet is megszavaztam.

puszi
ckat

Egont nem talalom!
ckat

Sziasztok!
EGON 5. !!!!
TÖMZSIKE
Jobbulást, gyógyulj meg hamar!!!
Andi
Klassz az új járgány!!

KépKép

KépKép
szivvi

ckat, rámész a lapő tetején kati írta linkre aztán suche-egon-suche és az 5 cummantóra kattintva szavazol!

az orrszívó szabályozza magát, azzal is használhatod! a miénk is erős!

lynia-

ja bocsi a 2. suche után egon képére kattints akkor jönnek be a cumik!

lynia-

Sziasztok Csajok! Ugy látszik nagyon megtette a hatását a szavazatotok. Egon most a 3. a 47547-bööl :D Már a 2.

Ja, és lehet még szavazni, többször is. Köszönjük.
Itt:

http://www.rtl.de/ratgeber/microsites/b ... p?id=47547

Emi! Örülök, hogy megnyugodtál. A kis Majával minden rendben. Ügyes gyerkööcök ezek, jelzik, ha valami gond van, plána ha üres a poci. :wink:

Ckat! Nem lehet állítani a porszívó erööségét? Mi még nem vettünk, de biztos, hogy elööször magamon próbálnám ki és utánna... :wink:

Hajni! Gyorsan gyógyuljon meg Tömzsi! Legalább a cumók nem gyötrik, ha ki tudod szívni.

Tücsi! Azt olastam, hogy minden hónap végén kihírdetik az elsöö hármat és évvégén az elsöökbööl kiválsztanak egyet és az kap 5000 eurót. Ùgy örülök, hogy elöl van a kis drágám. Apa is elküldte az összes iwiw ismeröösének. Neki sok van
:D :wink:
molkata

szivvi nyomattam párat! már 2.!!!!!!!!!!!!!!!!!!

lynia-

Ckat! Akkor már elmagyarázták. Nekem még nincs porszívós.

Emi! Aranyos vagy :D
molkata

Ja, es mellgyuszi bejött. Faszomkarete. Még egy hónapja sincs, hogy elmúlt az utolsó.... :twisted: Hajnalban forró vízben megfürödtem és masszíroztam a mellem. Közben persze csillagokat látok és most is nagyon fáj. :cry:
molkata

bassza meg.
nyomatom a szavazást, erre Egonka visszaugrott az 5ik helyre.
Na, csakazértis nyomatom tovább :evil:

Kép
kissmanó

sziasztok,
csajok rosszabb lett a mellgyuszim, annyira fáj a cici ,mintha késsel szúrogatnák... meleg borogatás megvolt, fejni fejtem, mégis...

Tücsi: még meg sem köszöntem a lábtornás infót, :oops: hálás köszönet. egy linket vagy kettőt küldtél?
köszi a babakocsi dícséretet (mindenkinek)nekem jó a 150 fokos, mert csak az ágyában fekszik hason.

Kata: nyomattam én is több szavazatot Egonra! :wink:

Manó: ez van... majd jövőre két részesben vírítok! vagy nem? :shock:

Andrea
Kép
kindernay

Kata: jobbúlást nekünk!

Andrea
Kép
kindernay

Hihi. Jut eszembe, akik nem vótak a talin, de tuggyák, hogy Bors is Gréta lett volna, ha.... (ha menet közben nem fütyis születik belőle :oops: ). Na, szal Ckat-tal egyre jár az agyunk nem csak lánynévileg, lurkóink azonos takaróval nyomulnak sétáláskor.
Ja, s Ikejás.

Ckat - orrszíváshoz meg annyit, hogy a totál gyenge porszívóval nem bír mit kezdeni az a ketyere, de az erőset asszem valamennyire amortizálja, legalábbis nekem sosem tűnt brutálnak még a max. szípóerő sem (ja, s nekem 1800 W-os a maximális ereje). Adria sosem reklamátorkodott míg kicsi volt, azóta útálja, bár ma már belátja a hasznát, de akkor is ritkán engedi. Ellenben én imádom, bár jobb szeressem ha nem kell sokat használni. Kíméletes az orral, nem sebesedik ki az ember jányának az orra a sok törléstől. Meg tuti mélyről hozza ki a cuccost, ergő 30 mp. múlva nem kell újra zsebbe nyúlni.
Bár a leghasznosabb dolog akkor van, ha a porszívót csak eredeti funkcionalitásának megfelelően használjuk (hja, nekem is kéne).

Kép
kissmanó

mellgyuszisok - gyors jobbulást, nem jó az így nektek.
babóknak nem hinném, hogy ártana, hacsak a megcibált hangulatú anyák miatt nem rossz nekik is.

Kép
kissmanó

Grrrrrrrrrrrrr.
Egon asszem vette a csillagképe státuszát a szavazás állásban, s jócskán visszafele lépett. Mert ő már rák, ugyibár?

Kép
kissmanó

Köszönjük!
Ùgy látszik másokra is szavaznak, mert visszaesett a kis drágám.

Andi! Jól megjártuk megint. Nekem is, mintha késsel... :twisted:
molkata

Na, ez követhetetlen. Az előbb az 5-ik, majd 6-ik, majd 36-ik helyen, erre most (miután ráknak tituláltam) előbbrejött a 25-ik helyre.

Kép
kissmanó

Atyámvilág. Holnap kezdődik az iskola. Huhh, ez nagy falat lészen. 1/2 10-re kell jelenni a suli udvaron, gyülekezés, majd templomozás a katólikusban. Há ateista nem vok, hívő sem különösebben, de azért reformátusak lennénk. Nem lehetne esetleg egy bármely vallás által elfogadott iskolanyitót rendezni. Meg olyat, aki nem hívő, annak is bejöjjön? Nem tom. Vélemények ezügyben, ki hogy gondolja? Vagy csak én kerítek nagy segget a dolognak?

Kép
kissmanó

Akartam képet is tenni, csak elfelejtettem! Ez kb másfél hete készült: Kép

Kép
m.andrea

Bocsi!A hozzászólásom lemaradt! :lol:
Szóval ma sikerült jópár napot visszolvasni! Nincs időm írni, inkább csak olvasok!Kata köszi a hiányolást, szavaztam Egonra, sokat! :lol: Lynia ne aggódj a kutacs miatt, Zsuzskának is sokszor horpadt, még evés után is!Látom Maja is szépen fejlődik, Zsuzska másfél hete nyomott 6 kilót!

Kép
m.andrea

Ja Tücsi elfelejtettem mondani Botond szombat reggeli mérése 5,5 kg... :oops: de nem látszik rajta csak a combján meg a pofiján, mert hosszú gyerek!

Kata: én most Bella Donna 9 CH nevezetű homeos gyógyszert szedek és jobb a fájdalom... hátha neked is segít!

Bori?

Andrea
Kép
kindernay

Móni: nem is mondod mi van? Látszik már valami javulás?

Andrea
Kép
kindernay

óh, bakker ez nem az én napom!!!!!! Elterveztük apával, hogy árkádazunk, H&M, C&A és Zara -lesőben, mert a gyermeknek kell pár dolog (őszi anorákot akartunk, meg keresztelőre cuccot). Hát a kicsike 5 perc alatt bemondta az unalmast... akkor még apa 10 percre meg bírta vígasztalni, de utána telitorokból ment :( Megszoptattam, de az sem segített.... Ráadásul csupa lányos cucc van mindenhol :x Aztán hazajöttünk, utána is másfél órát üvöltött... talán most elalszik....

Kép
Kép
emma1976

végül ezeket vettük:
Kép
Kép

De keresztelőre még mindig nagy kérdőjel, mi legyen! Melyik fiúnak volt?? Miben volt??? (mert persze kislányoknak a választék számos)

Kép
Kép
emma1976

Itt vagyok, Andi! Nincs mit írnom.
Voltak anyósék... Megyünk óriásplakát kiállításra. Este furcsán nem akart elalduni. Összeszedtünk vmilyen kiütést (3db), ronda sárga a közepe, holnap megyünk dokinénihez. Jövő héten még 2x van torna. Fáradt vagyok.
Vendég

Andi nagyon édi Zsuzsid! :wink:

most megnyugodtam, ma rendben a kutacs!

de ha már a nyelvnyújtogatásnál jártunk, akkor térjünk a nyálas-habzós nyálas dologra! na az mitől? azt is olvastam vhol hogy az is a szomjúság jele?
Maja oltári habot tud csinálni, csak úgy buborékozik ki az állára!

lynia-

Manó :)
Már vártam, hogy mikor kerülök sorra szüléstörténet ügyileg. :roll: Dorkának kell küldeni?

Andi :)
Zsuzska nagyon cuki! :)

Emma :)
Bence általában a pénztár körül kezd el ordítani, addig alszik. Ő sem szereti, ha pénz távozik a családi kasszából. :D Az a szép, mikor a nagyfiam is hisztizik valamiért. Igazi látványosság vagyunk. :roll:
Jó cuccokat vettetek. :wink:

Kata :)
Szavazok...Hogyan lehet megnézni hányadik Egon?

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Üdv!

Császárosok: ti kenitek vmivel a sebet (pl. körömvirág stb)?? Megkérdeztem a dokimat, azt mondta, bízzam a természetre. Nem tom...

Ági - miért bíznád, ha tehetsz valamit a sebhely gyógyulása érdekében?

Egcsi - vissza már nem keresek, de mikor említettem neked, hogy küldd az adatokat a tagságod hivatalosításához, tuti említettem, hogy spéci én várnám a szüléstörténetet is.
Ja, mett nagy faló lennék ilyen irodalomban.

M.Andrea - ha már olvasol minket, s egy hónapja meg is szólaltál, neked mi a véleményed? Táblába bekerüénél? Tudod, ára van, ahhoz adatok kellenek, meg utána írni is nekünk. Mert ha nem, hamar lecsúszhat (láttamozott engedélyeztetés hiányában) az ember jánya az inaktívak közé.

Nem képzelitek el mit csináltunk ma délután :roll: Csajokul Vuk-ot néztünk. Grétu élvezte a zenéjét. Igaz, mikor Bori feltette azokat a mondókákat, zeneszövegeket, akkoriban pocófájásos korszakunk lévén soxor énekeltem, dúdoltam neki, mert tetszett. Na, most asszem a szakavatott hangokkal mégjobban díjazta a kis Vuk zenéjét.

Na, megyek még párat kattogok Egonkának, hátha a 37-ről halad előrébb.

Kép
kissmanó

Ági :)
Én nem kentem semmivel és elég szép. :)

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Emma - csudiszép az alsó képen a szerzemény.

Edinának keresztanyája vett volt keresztelői cuccost, Adrikámnak dettó, most még azt sem tudjuk ki lesz keresztszülő, s mikor lészen keresztvíz alá tarva a kiskobak. Cuccról majd csak utána egyeztetek.

Kép
kissmanó

Sziasztok!

Ne haragudjatok,hogy hiába vagyok itthon, hiába nem kell főzni se és nincs csak ez az egy gyerekem,de egyszerűen nem jutok ide :cry: Mindig jön valami... Most hétvégén például itt voltak a kölcsöngyerekek BETEGEN!! Köhögött és náthás mind a kettő! Örültem nagyon!!

Rövid beszámoló:

Vettünk kendőt!! Emőke remekül érzi magát benne. A legnagyobb ordítást is hajlandó feladni ha magamra kötöm! Sétálni is voltunk már így! Szépen szopik, bár ma elég sírós volt! Szerintem a tegnap lencsefőzelék miatt :evil: Én mondtam anyának,hogy szerintem az nem 100...
Sokat mosolyog, örül nekem, és tündéri amikor alszik. Fényképeztem ma egy csomót majd teszek fel!

Bori: Jó volna az a séta,mondjuk a héten?
Még nem hívtam a lányokat,de jöhetne bárki,aki hajlanó eljönni a Gellérthegyre! Kedd vagy szerda délelött??

Zsuzsi,Móni,mint XI.kerületiek, mit szóltok?

MAnó: Szüléstörténetet egyszer már feltettem ide,de előkeresem és belinkelem.

Szegény gyerek most is fingik nagyokat, nem is egyeszerű pukik ezek... 1189965953.284.doc
Vendég

Na akkor képek: Kép Kép
Vendég

Ígéerem igyekszem!

puszi megyek ,mert felébredt :cry:
Vendég

Egcsi! Ádám is a pénztárnál sokallt be, de mostanra elmúlt. Most már jó vásárolni!
Lynia! Sztem az is beszéd kezdemény, mert egyértelmű összefüggés van a nyelvöltögetés és a buborékfújás között. (legalábbis nálunk egyértelmű)
Manó! Nagyon kis terrorista vagy a táblával kapcsolatban! ;) ;)
Egyébként hogy állunk a statisztikás póttáblázattal (hány hétre, hány óra alatt, milyen „extrákkal” születtek (legújabb) gyermekeink)? Összegyűjtsem én az adatokat?

A mai nap újdonsága.
Kép

Mission no.1.
Kép

Mission no.2.
Kép

Együtt
Kép
Vendég

Ma kirándulni voltunk.
Nézd fiam, egy madár!
Kép
:lol:
ckat

Hali!

bocsi béna vagyok, valaki legyen szíves szavazzon helyettem Egon bébire!

köszike!
ckat

Jók a Mission képsorozatok.
A fiam madár szintén.

Orsi - bocs, így olvasva tényleg ismerős, igazad van.
Dorka - kérlek szépen bepasszintod a táblába?

Bori - póttábla remek, akkor gyors összegzést kérek, hogy milyen adatokkal bővítsük végül. Összegyűjtés nálam sem gond (asszem), bár én ilyen oldalt nem tok csinálni mint Dorka. Bár ha Bori már felajánlotta, akkor legyen az övé a pálma.
Na, akkor a Bori extrás kérdéseire a válaszaim: enyém számítás szerint 40 +1-nél született (míg Dokinéni kerek 40-et számolt, s koronggal :roll: :roll: nem uh-val), a burokszivárgástól számított 11 órára, kórházba felvételtől kb. 45-50 percre. Extrának a szüléshez egy hangyányi oxitocin (ha erre lennél kíváncsi).
20 naposan 4200, kerek 5 hetesen 4640, 8 hetesen 5200, 10 hetesen 5500. Hosszra meg nem emléxem azóta.
Másegyéb?

Kép
kissmanó

Ckat - nem személyesített a szavazás, így aki kattog, mindegy milyen név alatt teszi (akarom mondani kinek a nevében, nem pedig kinek).

Kép
kissmanó

Sziasztok!
Csak most tudok jonni. Mozgalmas napunk volt. Itt voltak Egon testestverei, nem reg mentek el es ez kicsit felboritotta Egon rendjet. Mielott elaludt sokat sirt, orditott. Egyebkent, jol erezte magat veluk. Korbe ultunk es beszelgettunk es Egon a pihenoszekeben szinten a korben volt es o is magyarazott. Ha fel akartam venni, hogy elaltassam kiabalt. Szal, olyan volt, mint a nagyok :wink:

Mano! Koszi a szavazatokat, draga vagy! :D Drukkolok a holnapi sulikezdeshez. Majd szamolj be! :D
Vuk! En is fogom enekelni neki :D

Bori! Vegre tettel fel kepeket! Latom Adam szeret focizni :D es olyan draga az oledben beajulva. Jol latom, hogy inkabb az apukara hasonlit?

Orsi! Emoke milyen nagy kislany lett :D Gyonyoru, ahogyan figyel.

Egcsi! Ezen a linken: http://www.rtl.de/ratgeber/microsites/b ... hp?start=2
De lehet, hogy lapozni kell, ha elorebb vagy hatrabb csuszott.
Penztarnal? :D

Agi! Nekem a dokim, az aloes zold gelt javasolta. 1-szer, 2-szer bekentem vele es akkor megnyugtatta. Mar nem hasznalok semmit.

A mellgyuszi, koszoni szepen, megvan. Faszomkarate!
molkata

Ma.Andi! Zsuzska nagyon szep es milyen szep!!!! :D Kis eromuvesz! Nagyon szepen tarja a fejet! :P

Koszonjuk a szavazatokat! Es Manonak igaza van! :wink:
molkata

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?