Csajok nagyon szépen köszönöm a Lili dicsiket, az ő nevében is. Tüneményes gyermek. Annyira kis nyugodt

aztán remélem így is marad.
Cici ügyekben leírom nektek, amit a védőnőm és a barátnőm tanácsolt (neki most van 4 hónapos picije) hátha segít másnak is:
Először is mindenképpen fejni kell, ha túl sok van és érzitek, hogy nagyon kemény a cici és a babci nem tudja kiszívni mind. A kereslet kínálat csak a 2., 3. hónapra alakul ki. Ha nagyon kemény ezt meg lehet könnyíteni azzal, hogy forró vizes borogatást tesztek rá. Ezt lehet egy textil pelussal, amit annyira forró vízbe tesztek, amit csak a kezetek elbír. Ezzel kell körbetekerni a cickót. Ezt a hadműveletet lehetőéleg a fűrdőben végezzétek, mert folyni fog a tejci magától is.
Ezt kiegészítve lehet még masszázst alkalmazni. A cikis terület a hónaljtól kiindulva a bimbó irányába, mert innen tudja a picur legnehezebben. Ezért is javasolt, hogy minnél több pózban szoptassatok, hogy ne csak felülről szívja le a tejet.
Szóval masszázs:
1)Tolni az újjat erőteljesebben fentről a bimbó irányába. Olyan erősen, ami még nem fáj. Ezt ököllel is lehet.
2) körkörös mozdulatokkal körbemasszírozni, főleg a csomós területeket (de majd meglátjátok a forró víz mennyit old a csomókon)
3)két tenyér közé venni a cicit és körkörösen mozdulatokat tenni a tenyérrel oldalról, majd felülről is.
Hát remélem van olyan, akinek tudtam segíteni. Nekem eddig bejött, pedig rengeteg tejem van és ha nem fejem télleg beton cici, ami még fáj is.
Szia kis pupu
Van itt mindenkinek hely
Irina
Jajj szegény Ádi, de ugye már jól van ezután a beavatkozás után??
Na akkor átérzed milyen sz@r és ilyesztő érzés. Amíg valaki meg nem magyarázza, hogy ez nem baj
K vitamin ügyben mi kaptunk egy pici fecskendőt a védőnőtől, majd azzal
Niki
Betojás ez a rózsaszín szerkó a lánykádon
Banita
Nagyon jók a képek

Nekünk a magzatmázas kimaradt, annyira el voltunk érzékenyülve, csak néztük, néztük....
Timi, Mazsola
Szívből gratulálok nektek!
Anitja
Jajj a kis drága tündérmackó

Úristen, miért voltatok olyan sokat külön?? Ennyire megviselt a császár? Szorítok, hogy a cici probléma megoldódjon. Talán a fenti tippeim neked is segítenek.
Heni
Gratula a picúrhoz!
Nekem már nicsenek alhasi fájdalmak (nekem 13.-án született a lányom) tul.képpen csak a kórházban volt (enyhe menszeszes fájás). A gátseb még érzékeny, de már tudok sétálni, kevésbé dagadt és lukas párna nélkül is tudok ülni.
Móni
Nagyon szép a születés történeted.

Én is elolvastam

pedig nekem már nem aktuális, de jó olvasni más élményeit.
Timi
Mi a baj?Baby blues vagy más?
Miért írod, hogy annyi a tejcinek??
Era
Nagyon szorítok, hogy mehessetek haza!!
Ancsi
Mi is iszonyat mennyiségű pelust használunk

És majdnem minden pelus cserénél van némi kaki is.
Nagyon jók a képek. Már, hogy lenne baj!!!
Hát nekünk is elég érdekesek a fürcsi időpontok. Attól függ, hogy hogy evett és hogy alszik, mert a 2,5-3-4-1,5 óra váltakozik etetési időközöknek. Szóval össze vissza vagyunk mi is
Gremese
Na ez az úszok a tejben nekem is ismerős

én is így kelek még a babuci előtt

meg amúgy is a beton cici fáj.
Úristen ez már kezd kész horror story lenni. Tényleg egy hős vagy. Nagyon vuduzok, hogy minden rendben legyen.
Hajni
Megy a drukk ezerrel. Ma jönni fog már a ti Lillácskátok is
Jajj akkor már gratulálok!!!Ügyi voltál
Andi
Heheh, na ez ismerős

Ne foglalkozz vele, ugyanúgy, mint a pocakosság alatt most is mindenki meg akarja mondani a tutit
Becka
Én is az Istvánban szültem és már korábban felraktam a születés történetünket. Szerintem nagyon jó hely az István és nekem szuper orvosom és szülésznőm volt
Nekünk 1 hétig egy újjnyi méhszáj, 0 fájástevékenység a gép szerint, és előtte való nap vizsgálat után nyákdugó végleges távozása, majd egyre sűrűsödő fájások volt a menetrend.
Hajrá!!
Silka
Soha. Max akkor teszem hasra, ha én is vele vagyok. Annyira szépen írtad le ezt az igen nehéz szülést. b@@sszus én sem bírtam volna azokat a brutál fájásokat olyan sokáig. Az a 4 óra pont elég volt.
Rám meg asszem rámtört a baby blues, a francba, pedig úgy gondoltam engem elkerül majd. Nem olyan vészes, csak mindenen bőgök. Pl, hogy el kell pakolnom a kismami ruháimat és már nincs pocakom, és rám tört, hogy úgy hiányzik, pedig milyen hülyeség, mert hát ott szuszog a kis drága a kiságyban.
Aztán meg, hogy mi lesz jöv. héten egyedül, hogy a babakocsival alig lehet közlekedni az ajtón ki be, meg a boltokba ki be, meg ilyenek.
Meg babóka sír, mert fáj a poci....na szóval érdekes állapot.
Volt már nálunk a védőnéni, aki egy tünemény és tegnap előtt elmentünk a gyerekorvoshoz, ez volt az első sétánk
És leesett a köldökcsonk és már 1 hetesek vagyunk!

Úgy megy az idő.
Azért a férjem nagyon rendi, mert fel lett készítve erre az időszakra és egyáltalán nem tart hülyének

sőt próbál gőzerővel vígasztalni és rögtön jobb kedvem lesz tőle. Elég röhejes, amikor egyszerre bőgök és röhögök.
Picike délelőtt állati jókat alszik van, hogy 4 órát is egyben este meg csak 2-2 órákat hajlandó 2 szopi közben. Végül mellettünk landolt az ágyban estére erre az első 1-2 hónapra, mert a védőnéni szerint ilyenkor még nem jegyzi meg a dolgot és nem fifikázik, csak a mami közelségére vágyik. Én meg nem tudtam aludni mikor a kiságyban volt, mert minden pisszenésre ugrottam és állandóan azt lestem lélegzik e még.
Megörökítettünk egy fürcsit:
http://www.videa.hu/main.php?page=play& ... 7Xa8wCR6q8