A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Hahó!!

Köszönjük a dicséreteket!! :D
Jól estek!! :oops: :P

Azt szeretném kérdezni a babás anyukáktól,hogy nektek már kialakult valami napirend??
Pl.az esti fürdetés mindig egy időben van??...mert nekem pont a fürdetés előtt olyan jókat szundit Molli,hogy tegnap este is 7.45-kor már felkeltettem,mert féltem,hogy utánna meg nem fog aludni!! :roll:
Az etetés meg még össze vissza zajlik...

Jajj,mi lesz velem két kicsivel!!?? :roll: :oops:

ancsi26

Ancsi26, gyönyörűek vagytok, gratulálok!!!
Napirend: nálunk a fürdés tolódik, csúszik ide-oda, mert inkább az etetés köré variáljuk a dolgokat (ha pl. fél 7-7-kor szopizott Ádám, nincs szívem fél 8-8-kor felkelteni fürdeni, evés után röviddel amúgy sem tanácsos fürdetni, mert belerottyant a vízbe ;-)). Úgyhogy fürödtünk mi már fél 7-től fél 10-ig bezárólag. ..

Kép
Kép
irina

Sziasztok!

A defektes cici story még nem ért véget.... :cry:
Ma bementem újfennt a sebészetre, mert a leszívás után már estére újratermelődött az üregbe a tejci, ott álltam, ahol a part szakad..... :cry:
Felfeküdtem a vizsgálóasztalra, megnézte a doki, majd mondtam ezt fel kell tárni. :shock:
Én már kezdtem volna kérdezni, mikor menjek be a Péterfybe, hazajöhetek-e altatás után. (Egyébként már második éjjel gyűjtöm az anyatejet, hogy Zsófi ne tápszert kapjon, idáig van 2x140 mili a fagyasztóban).
Erre már mosnak le, és teszik rám a zöld lepedőt... :shock:
Felvágták a mellbimbó mellett, és kitisztították az üreget...
Ezzel még nem is lett volna gond, hogy fájt, meg kellemetlen volt, meg csuda tudja.
Hanem az a gáz, hogy nekem naponta 6-10x ki kell öblítenem az üreget Betadinos vízzel. Méghozzá úgy, hogy a fecskendő kis végét be kell dugnom a lukba. :shock:
És hab a tortán, hogy ez a vágás hamar összeforr, így tágítanom kell a fecskendővel, vagy széthúznom kézzel. :shock: :shock: :shock:
Hazajöttem, Apa ránézett - én tudtam, hogy nem kéne neki -, és majd' elájult.
Egy fél órája kitisztítottam.... Azt hittem besz.rok....
Hétfőn kell jelentkeznem, hogy mi újság.
És akkor a habostorta tetejére a marcipán: megkérdeztem, hogy ez végleges megoldás? Erre a válasz: hát..... reméljük,.....
Apa azóta hősként néz rám.
De megéri, mert itt van az én kis Csücsöriborsóm! :)

Kép
Kép
Kép
gremese

Gremese Tényleg le a kalappal előtted. Sok-sok vudut fogok még neked küldeni mert ez már nagyon embertpróbáló manőverek.
Ma voltam Nst-t kicsi fájások 1 ujjnyira tágulva vagyok vasárnap kell mennem akkor a dokim is ügyeletes lesz és talán akkor lesz a nagy nap. Remélem megindítják és akkor már vasárnap este én is babázhatok. A szülésznő felemelte a homeos bogyesz adagomat úgy hogy most már csak tágulgatnom kell. Jó mi? Na pusz mindenkinek.

Kép
hajagosné szabó éva

Sziasztok!

Még itthon és egyben! Gergő még nem akar jönni, Doki szerint lehetséges, hogy pcit el is van számolva. Bár az egész terhesség alatt a 17. és 20. közötti időpontokat szórta a gép, úgy tűnt, az AFP is jókor volt levéve... Nem tudom, csak azt, hogy vasárnap éjjel óta változatlan a méhszáj, időnként beindulnak a görcsök, némelyik elég gatyaszaggató, de nem történik semmi. Most, hogy túl vagyok a célidőponton, 2 naponta menni kell ctg-re, ami azért gáz, mert nincs kocsink, külön meg kell szervezni ezeket a fuvarokat. Legközelebb vasárnap ctg, aztán kedden is, akkor dokival is tali, remélem, csütörtökig már nem jutunk el...
Még érlelődnie kell a helyzetnek ahhoz, hogy akár megindíthassák, pl. lejjelbb kéne jönnie a fejének, hogy tudja tágítani a méhszájat...
Úgy döntöttem, picit terhelősebbre veszem a figurát, hátha meghatja a kissrácot: boltba menés, lépcsőzés, játszótér, homeos bogyesz, esetleg málnalevél-tea.

Gremese: Szegény, nagyon megszenvedsz azzal a defektes cickóddal. Remélem, most már tényleg a gyógyulás útjára lépsz/léptél! Drukk neked hozzá!
El tudod küldeni priviben a számodat, hogy tudjak üzenni, ha megérkezik az "évszázad késője"? :)

Hné Éva! Drukk neked is, hogy mielőbb babázhass!

Sziasztok!
Zsu

Kép
Kép
Kép
zsuzsóci29

Sziasztok!

Emese:
szegényke. :( kitartás.

Ancsi:
szépek vagytok.

Rólunk:
megjöttem az nst-ről, volt magzatívzvizsg, turka meg minden.
Kérdezte a doki mikor akarok szülni, mert a méhszáj az kész. Mondom ma. Erre ő: ok. :)
És lefejtette a burkot kézzel. Nagyon fájt, fáj még most is, vérzek. A hasam is görcsölget. Szval csajok, drukkoljatok légyszi, h rendszerződjenek a fájásiam.

Kép
Kép
h@jni

Hajni!
Mindent bele ez már a te időd!!! :lol:

Gremese!
Ez szörnyen hangzik!
Én is csomóval küzdök, de nekem az előző szoptatás óta van. Még a terhesség alatt megnézték UH-n, de szerencsére semmi kóros, csak ott tömegével vannak tejmirigyek, azt mondták mindíg ürítsem ki! :shock: De még is hogy? Olyan mennyiségű tejem van, hogy éjjel is fejnem kell, ha aludni akarok. Petykánál is ez volt, akkor három hónapig tartott :roll: , de a csomó most engem is eléggé idegesít. Neked fáj is?

Ancsi!
Nekem is hasonló érzéseim vannak, Petyka miatt, hogy nem tudok vele eleget foglalkozni. :cry: De nagyon büszke vagyok rá, mert hihetetlenül megértő és nagyon szereti az öcsikéjét. :D

MINDENKI!
Nálatok, hogy viselkedik a csalás? Nálunk rettenetes! :twisted: Mindíg mindent jobban tudnak: minek szoptatom éjjel, miért teszem hordozókendőbe, el fogom kényeztetni, csak három óránként etessem, stb. Teljesen kikészítenek, nem képesek békén hagyni! :twisted:

Andi
Kép
Kép
beke andrea

Miért nem jeleníti meg ez a nyomorult a vonalzókat? :twisted:

Andi
Kép
Kép
beke andrea

Sziasztok!

Eddig az "István kórházi élmények" topikba irogattam, mert ott fogok szülni és érdekeltek a tapasztalatok. Most kerestem meg a kb velem egyidős, mostanában szülőket. Én elvileg mai napra vagyok kiírva, de még semmi jele annak, hogy szeretne kibújni a kisfiam. Kiváncsi vagyok, hogy mennyit húzunk rá.

Nem nagyon láttam, hogy születés beszámolókat írtok. Érdemes előrébb lapozni, vannak élmények?

KépKép
becka

Indulunk a kórházba, 3 percesek, nagyon fáj már. Áúúúúú.
Drukkoljatok. :)

Kép
Kép
h@jni

Hello Lányok,

Hajni, megy a drukk ezerrel, könnyű, gyors szülést!

Kőszegi Timi, Regina, Heni, hatalmas gratula a babókhoz!
L.móni, köszönjük, hogy megosztottad Velünk a történeteteket, nagyon jó volt olvasni.

Mindenkinek gratula a baba képekhez, nagyon tünciek!

Gremese, azért nem semmi, amin keresztülmész. Már csak attól, hogy végigolvastam, amit írtál, nekem fájt a cicim. Iszonyat, hogy ez az egyetlen megoldás.

silka
silka

Mi is küzdünk a cicivel. Tejci már több, mint kórházból hazajövet, de messze nem elég a kis drágának. És iszonyat lustán szopizik. Majd meghal, olyan éhes, erre rárakom cicire, 5-öt beleszív, utána bealszik. Csiki, birizgálás, séta a mérleghez, ettől kicsit felébred, 5 szívás és ismét alvás. 25-30 perc csesztetés után pedig egyszerűen kiköpi és összeszorítja a száját. Kénytelen vagyok tápszerrel pótolni, de azóta meg totál meg van zavarodva, a cicit is úgy akarja cuclizni, mit a cumisüveget. Szóval még rosszabb a dolog. Ráadásul ki sem üríti rendesen, úgyhogy tápszerrel pótlok, aztán meg kifejem azt az 5-10 gr-ot, amit bennhagyott. Mintha egyre nehezebben termelődne újra a tejci. Nem tudom, meddig lesz még benne :cry:
Lányok, egy keresztkérdés: Ti etetnétek kölcsön anyatejcivel? (nem gyűjtőből származóval)

A délelőttjeink mostanában katasztrófálisak. Reggel 7 és 8 között van egy szopi és utána délig, 1-ig nem tudok vele mit kezdeni. Folyamatosan sír. 1 percet nem hajlandó aludni, csak ha a nyakamba veszem és sétálok vele. De ez ugye 4-5 órán keresztül nem megoldás. Most még besegítenek a nagymamik, de hétfőtől? Valaki, hasonló tapasztalat?

Ja, és képzeljétek a hét elején a férjem volt full beteg, tegnap óta meg én küzdök lázzal. Apát még csak-csak ki lehet tiltani a babaszobából, no de engem? Igaz az, hogy az anyatejci miatt nem nagyon kapják el a bacikat? Mostanra beszereztem egy műtős maszkot, abban szopiztatom a kis drágát :lol:

silka
silka

Még egy dolog eszembe jutott: Ti szoktátok hason altatni a babákat? A légzésfigyelős oktatáson szigorúan tiltották, de volt már hogy a sok órás nyűglődés után ez az egyetlen megoldás vált be...
silka

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára silka 2011.01.24 20:37-kor.
silka

Hajni drukkolok és Zsu neked is!

Kép
hajagosné szabó éva

Gremese, nagyon sajnálom a kálváriádat! Őszintén remélem, hogy most már mielőbb meggyógyulsz!

Hajni, MINDENT BELEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!

Beke Andi
: ismerős... nekem ez tett be az első itthoni héten, de aztán próbáltam tisztázni, hogy ezek a "jószándékú" megjegyzések csak felidegesítenek. Azóta nagyobb a nyugi. De nekem is a legtöbb ismerősöm (tisztelet a ritka kivételnek), aki már szült, rendszerint feljogosítva érzi magát, hogy mindenről véleményt formáljon, meg úgy általában a mindentudó szerepében tetszelegjen... remélem, én nem fogom ezt csinálni... :roll:

becka, üdv itt! Vannak a korábbi oldalakon születéstörténetek, bár még várjuk sokunk beszámolóját... ;-) Milyen volt a terhességed? Írj egy kicsit magatokról!

Kép
Kép
irina

Sziasztok!

Gremese!
Durva a cicis story. Nagyon remélem, hogy ez már a végkifejlet. :shock:

Hajni!
Ügyesen!! drukk++++

Éva!
Neked is megy a drukk!

Az összes baba gyönyörű!! Én is, én is, én is akarok!!! :lol:

Na megjöttünk a doki bácsitól. Külső méhszáj 1 ujjnyira nyitott, belső is nyílik. Pötty jól van. A doki azt mondta, hogy tökéletesek a körülmények. Erre kérdezem, mikor szülünk mááá?? Mire ő közölte, hogy amikorra ki vagyok írva. :D Édi volt.
Azért elmesélte a menetrendet, ha mégsem szülnénk keddig. Kedden kórház: nst + vizsgálat. Utána 2 naponta nst. Ha még mindig semmi, akkor hétfőn (1-én) kell befeküdnöm, és megindítják a szülést. Azért szereném, ha ezt nem várnánk meg. Hallod Pötty?!
Mindenesetre egy kicsit nyugodtabb vagyok. Legrosszabb (leghosszabb) esetben is 11 napon belül megismerhetem a fiam.

Egyébként tegnap óta folyamatos menstruációs fájásaim vannak. Egyáltalán nem erős. De érzem.

Kitartás minden várakozónak. És úgy látom Anyukák, Nektek is kell ebből a kitartásból!

Ildikó
KépKépKép
sense4

Hajni!
++++++++++++++++++++++++ drukkolok :)
én is ezt a napot néztem ki de eddig semmi :(

B.Andi!
ne foglalkozz az okoskodókkal,Te vagy a gyerekekkel,Te tudod mi a jó nekik,s már nem az van mint a mi időnkben h. már 6 hetes kortól tömjük a gyereket főzelékkel... HA jól érzi magát hordozókendőben miért vennéd ki?Hogy többet sírjon,Te is idegesebb legyél,Petyka is csak hisztisebb lenne szerintem :) Mondjuk kíváncsi vagyok nagyon Míra h. fog reagálni a kistesóra :)

Gremese!
:shock: :shock: :evil: b.sszus h. Te miken mész keresztül.Csak csodálni tudlak a kitartásodért :)

Szia Becka!
Még én is egyben születésekről történeteket visszafele találsz :)

Silka!
A hátonfekvésről is mondták h. bölcsőhalált okozhat.Talál egyedül az oldalfekvés ami állítólag nem.Szerintem próbáld ki, barátnőm kisfia(2 hónapos) csak úgy tud jól aludni :) S semmi baja :)
Szépen leírtad ami Veletek történt :)

Juba,Sense,Nyekrit no és Granda? Jelentkezzetek :) :)

v.

KépKép
viranka

Gremese, a párna bevált Zsófikának (hasfájásra vetted, ugye?)?

Kép
Kép
irina

Sziasztok!

Ma voltam bent a kórházban Reginánál és a kis Szelinánál. Jól vannak. Nagyon édes a pici, eszméletlenül sok haja van! :D Éppen aludt és csak úgy kalimpált a kis kezeivel. Holnap mennek haza a kórházból.

Minden jót Nektek!

Melinda

Melinda

Kép
melinda80

Silka ugyanezzel küzdünk, én már nem tudom mit csináljak....
Nagyon kétségbe vagyok esve....
Éjszaka ti, hogy ébredtek, nekem egytől óránként ordít.... :cry: :cry:

Kép
kis pupu

Silka nagyon szép a szüléstörténeted! Igazán megható!

Kép
hajagosné szabó éva

Silka, olyan jó volt olvasni a szüléstörténetedet, köszönöm! (Ilyenkor mindig átélem egy kicsit újra a sajátomat... :D).
Hülyeség utólag feltenni a kérdést, de az EDA-t nem adhatta volna be Neked korábban az ügyeletes anesztesorvos?

Hason fekvés
: nálunk a baba utálja, pedig a védőnő is forszírozza, hogy majd a mászáshoz jó lesz. Kizárólag szopizás után, rajtam büfizve szeret hason lenni (már amikor kidől az evéstől :wink: ).

Espumisanos helyzetjelentés: 2. napja szedjük, napközbeni 1-2 óra hascsikarásos rohamok... annyira sajnálom szegénykét... :cry:

Kép
Kép
irina

Hasonfekvés: Mi is voltunk bölcsőhalálos előadáson. Ott a doktor bácsi azt mondta, hogy csak éjszaka nem szabad hason altatni a babákat. Amúgy is - statisztikailag - 90 %-ban éjszaka történik a légzésleállás. (nem tudják miért.) Hason pedig napközben kell(ene) altatni / fektetni a babókat, mert a mind a mozgásszervi, mind az egyensúlyi fejlődésükhöz erre van szükség. Az oldalfekvést pedig nem javasolta soha.
Persze ez az elmélet. Aztán nyilván mnden baba más, és mások az igényei. Én még csak elméletekből okoskodok...

Ildikó
KépKépKép
sense4

Mindjárt visszaolvasok, és reagálok, csak előbb tolmácsolom Hajni sms-ét: :D

Ma 18.31-kor megszületett Lilla! 2780 g, 48 cm. Mindketten jól vagyunk!

Hajni! Óriási gratula a kicsi lánykához! Csak kibújt a drága! Sok tejecskét kívánok nektek és gyors felépülést! Várunk vissza!

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok!

Gratula az új babákhoz!!!!!!

Gyors bekukk:mi jól vagyunk,mintha kevesebbet sírna...! óránként kel,kb. 120 ml az adagja.Nálam is van még cici-helyzet,a bedurranás utáni sok szopi hatásaként a mellbimbóm sebes-vérző-varas :shock: .Úgyhogy fejek mert ha szopizik akkor vérzik és azt is megeszi,na meg a fájdalom se kutya...De legalább megint van tej,bár pótolni kell.

Silka:én nem adnék neki kölcsön tejet...Lehet hülyeség,de az akkor sem a saját,nem az én babám igényei szerint alakul ki.A másik anyukáé nem biztos,hogy neki megfelelő.De ez az én véleményem.Ráadásul én tudom hogyan fejem le, 60x kezet mosok,kifőzök,stb.Hát nem tudom...A gyűjtött tejcsit meg az összeöntés miatt nem tartom jónak.

Nyűgösködés:nálunk is ez ment,néha még most is előfordul.Mondjuk nálunk jobb a helyzet amióta napközben csak ketten vagyunk,pedig féltem tőle.Sokkal kiegyensúlyozottabb,megvan a kis napirendünk.Szerintem érzi,hogy én is nyugodtabb vagyok.

Gremese:kitartást neked,remélem javul a cici-helyzet.

Kismamik megy a drukk!!!

Rakok fel képet: Kép

Tokásodunk és kopaszodunk is :D :shock: De csak a feje tetején,hátul még van frizura. :D

Kép

Szóval néha ilyen viccesen nézünk ki. :lol: Úgy imádom!!!

Puszi,jó hétvégét mindenkinek!

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

HAJNI!
Gratulálok! Nagyon sok boldogságot Nektek!

Viranka!
Én is gondolkodtam a mai napban, dehát nem történt semmi. :cry: Pedig ma még szűz lett volna Pötty.

Ildikó
KépKépKép
sense4

HAJNI, SZÍVBŐL GRATULÁLOK A BABÁCSKÁHOZ!!! NAGYON SOK BOLDOGSÁGOT KÍVÁNOK!!!

Miléna, tündéri kis husigyurka ez a Zéti!!! :wink:

Kép
Kép
irina

SENSE, VIRANKA, MEGY A DRUKK NEKTEK, LÁNYOK, HOGY MIELŐBB JÖJJENEK AZOK A BABÁCSKÁK!!!

Kép
Kép
irina

Nyerkit? Granda?
Merre jártok?

Ildikó
KépKépKép
sense4

Csajok nagyon szépen köszönöm a Lili dicsiket, az ő nevében is. Tüneményes gyermek. Annyira kis nyugodt :) aztán remélem így is marad.

Cici ügyekben leírom nektek, amit a védőnőm és a barátnőm tanácsolt (neki most van 4 hónapos picije) hátha segít másnak is:
Először is mindenképpen fejni kell, ha túl sok van és érzitek, hogy nagyon kemény a cici és a babci nem tudja kiszívni mind. A kereslet kínálat csak a 2., 3. hónapra alakul ki. Ha nagyon kemény ezt meg lehet könnyíteni azzal, hogy forró vizes borogatást tesztek rá. Ezt lehet egy textil pelussal, amit annyira forró vízbe tesztek, amit csak a kezetek elbír. Ezzel kell körbetekerni a cickót. Ezt a hadműveletet lehetőéleg a fűrdőben végezzétek, mert folyni fog a tejci magától is.
Ezt kiegészítve lehet még masszázst alkalmazni. A cikis terület a hónaljtól kiindulva a bimbó irányába, mert innen tudja a picur legnehezebben. Ezért is javasolt, hogy minnél több pózban szoptassatok, hogy ne csak felülről szívja le a tejet.
Szóval masszázs:
1)Tolni az újjat erőteljesebben fentről a bimbó irányába. Olyan erősen, ami még nem fáj. Ezt ököllel is lehet.
2) körkörös mozdulatokkal körbemasszírozni, főleg a csomós területeket (de majd meglátjátok a forró víz mennyit old a csomókon)
3)két tenyér közé venni a cicit és körkörösen mozdulatokat tenni a tenyérrel oldalról, majd felülről is.

Hát remélem van olyan, akinek tudtam segíteni. Nekem eddig bejött, pedig rengeteg tejem van és ha nem fejem télleg beton cici, ami még fáj is.

Szia kis pupu :)
Van itt mindenkinek hely :)

Irina
Jajj szegény Ádi, de ugye már jól van ezután a beavatkozás után??
Na akkor átérzed milyen sz@r és ilyesztő érzés. Amíg valaki meg nem magyarázza, hogy ez nem baj :)
K vitamin ügyben mi kaptunk egy pici fecskendőt a védőnőtől, majd azzal :)

Niki
Betojás ez a rózsaszín szerkó a lánykádon :)

Banita
Nagyon jók a képek :) Nekünk a magzatmázas kimaradt, annyira el voltunk érzékenyülve, csak néztük, néztük....:)

Timi, Mazsola
Szívből gratulálok nektek!

Anitja
Jajj a kis drága tündérmackó :) Úristen, miért voltatok olyan sokat külön?? Ennyire megviselt a császár? Szorítok, hogy a cici probléma megoldódjon. Talán a fenti tippeim neked is segítenek.

Heni
Gratula a picúrhoz!
Nekem már nicsenek alhasi fájdalmak (nekem 13.-án született a lányom) tul.képpen csak a kórházban volt (enyhe menszeszes fájás). A gátseb még érzékeny, de már tudok sétálni, kevésbé dagadt és lukas párna nélkül is tudok ülni.

Móni
Nagyon szép a születés történeted. :) Én is elolvastam :) pedig nekem már nem aktuális, de jó olvasni más élményeit.

Timi
Mi a baj?Baby blues vagy más?
Miért írod, hogy annyi a tejcinek??

Era
Nagyon szorítok, hogy mehessetek haza!!

Ancsi
Mi is iszonyat mennyiségű pelust használunk :) És majdnem minden pelus cserénél van némi kaki is.
Nagyon jók a képek. Már, hogy lenne baj!!! :)
Hát nekünk is elég érdekesek a fürcsi időpontok. Attól függ, hogy hogy evett és hogy alszik, mert a 2,5-3-4-1,5 óra váltakozik etetési időközöknek. Szóval össze vissza vagyunk mi is :)

Gremese
Na ez az úszok a tejben nekem is ismerős :) én is így kelek még a babuci előtt :) meg amúgy is a beton cici fáj.
Úristen ez már kezd kész horror story lenni. Tényleg egy hős vagy. Nagyon vuduzok, hogy minden rendben legyen.

Hajni
Megy a drukk ezerrel. Ma jönni fog már a ti Lillácskátok is :)
Jajj akkor már gratulálok!!!Ügyi voltál :)

Andi
Heheh, na ez ismerős :) Ne foglalkozz vele, ugyanúgy, mint a pocakosság alatt most is mindenki meg akarja mondani a tutit :)

Becka
Én is az Istvánban szültem és már korábban felraktam a születés történetünket. Szerintem nagyon jó hely az István és nekem szuper orvosom és szülésznőm volt :)
Nekünk 1 hétig egy újjnyi méhszáj, 0 fájástevékenység a gép szerint, és előtte való nap vizsgálat után nyákdugó végleges távozása, majd egyre sűrűsödő fájások volt a menetrend.
Hajrá!!

Silka
Soha. Max akkor teszem hasra, ha én is vele vagyok. Annyira szépen írtad le ezt az igen nehéz szülést. b@@sszus én sem bírtam volna azokat a brutál fájásokat olyan sokáig. Az a 4 óra pont elég volt.

Rám meg asszem rámtört a baby blues, a francba, pedig úgy gondoltam engem elkerül majd. Nem olyan vészes, csak mindenen bőgök. Pl, hogy el kell pakolnom a kismami ruháimat és már nincs pocakom, és rám tört, hogy úgy hiányzik, pedig milyen hülyeség, mert hát ott szuszog a kis drága a kiságyban.
Aztán meg, hogy mi lesz jöv. héten egyedül, hogy a babakocsival alig lehet közlekedni az ajtón ki be, meg a boltokba ki be, meg ilyenek.
Meg babóka sír, mert fáj a poci....na szóval érdekes állapot.

Volt már nálunk a védőnéni, aki egy tünemény és tegnap előtt elmentünk a gyerekorvoshoz, ez volt az első sétánk :)
És leesett a köldökcsonk és már 1 hetesek vagyunk! :) Úgy megy az idő.

Azért a férjem nagyon rendi, mert fel lett készítve erre az időszakra és egyáltalán nem tart hülyének :) sőt próbál gőzerővel vígasztalni és rögtön jobb kedvem lesz tőle. Elég röhejes, amikor egyszerre bőgök és röhögök.

Picike délelőtt állati jókat alszik van, hogy 4 órát is egyben este meg csak 2-2 órákat hajlandó 2 szopi közben. Végül mellettünk landolt az ágyban estére erre az első 1-2 hónapra, mert a védőnéni szerint ilyenkor még nem jegyzi meg a dolgot és nem fifikázik, csak a mami közelségére vágyik. Én meg nem tudtam aludni mikor a kiságyban volt, mert minden pisszenésre ugrottam és állandóan azt lestem lélegzik e még.

Megörökítettünk egy fürcsit:
http://www.videa.hu/main.php?page=play& ... 7Xa8wCR6q8

KépKép
KépKép
fleur

sziasztok,
Emese: uh, nem semmi. Én a szülés után azt mondtam hogy most egy darabig jó lenne egy kis fájdalom mentes idő. Dehát amin te keresztülmész, hát nem semmi.nagyon ügyes és kitartó vagy.
Mi jól vagyunk. 3-4 óránklnt eszünk. ejszaka is. 60-80 g okat.

KépKép
kaqk
Debrecen

Fleur!
Mennyire édesen tűri Lilla baba a fürdetést!!! Nagyon cuki.

Ildikó
KépKépKép
sense4

Irina! A párnát nem volt alkalom érdemben kipróbálnunk, mert mikor rátettük (volna) a pocijára, már kézzel lábbal rúgkapált szegénykém, nem maradt meg rajta a párna. Talán legközelebb, ha nem kapálózik annyira. Egyébként ma autóztunk, és ott is pocifájós volt. Elkezdtem simizni körbe körbe a pociját, és megnyugodott.

Olyan aranyosak vagytok, hogy cici ügyben így biztattok, nagyon jólesik!!! Azon is kell drukkolnom, hogy elzáródjon az a járat, ami feltölti az üreget és akkor visszagyógyulhat. De addig nem. Most már nem fájt annyira a tisztításnál.
Szoptatni kellene belőle, de babuka még mindig nem tudja bekapni a mellbimbót. A vágást direkt úgy ejtették, hogy ez őt ne zavarja. Így marad az óvatos fejés.

Silka! Kitartás, nem egyszerű, mi is csinálunk olyanokat, hogy 7-kor kelünk, és sírás, szopi, sírás, szopi után 1-kor tudom letenni, de volt már olyan, hogy este 6-kor nyugodott meg. Ilyenkor egész nap háűlóingben, meg köntiben vagyok. Enni is csak akkor tudok, ha Apa átveszi.

Az éjszakáink nagyon jók, mintha tudná, hogy akkor aludni kell. Általában 3-3,5 óránként kelünk szopizni, és büfi után gyorsan visszaalszik. Reggel 7-kor pedig szopi után társadalmi életet akar élni Anyával vagy Apával. :D

Hason altatás: Bevallom, Zsófi éjjel-nappal 90%-ban hason alszik. Imádja. A védőnő azt mondja, ez a csípójének is jó. De nem ezért alszik hason, csak azért, mert kényelmes neki. Én altatom háton is és oldalt is. Mindenhogy. És nagyon jókat alszik. :D

Fleur! Marha jó a babakádatok! :wink: :D Brendonos? :lol: Lilla baba nagyon cuki! :D

Miléna! Ó, sajnálom. A Bepanthen nem segített? Kitartás neked is! Úgylátszik mindenkinek meg kell szenvednie még valamivel. :evil:
Zéti csudapofa! :D

Képzeljétek, a teszveszen szereztem egy babakocsit. Ma mentünk el érte. Remélem holnap már tudjuk használni, és akkor teszek fel képeket. Annyira örülök! Volt egy babakocsink, de az nem újszülötteknek való, így abban nem vittem sétizni, csak a teraszon tologattam, vagy csak abban altattam kint.
Na de most! :)

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok!

Hajni!
Gratula Lilla babához!

Irina!
Nálunk Bálint is 4 óránként szopott, mint a te Ádámod. Olyan volt, mint a svájci óra :lol: . Laurának nincs még kialakult napirendje. Ahogy esik úgy puffan. Aztán idővel majd kialakul valami napirend. Annak azért örülök, hogy az éjszakák jól alakulnak. Sírás csak nappal van. Anno Benedeknél katasztrófális volt az első pár hét. Éjjel nem sokat aludtunk, de aztán nála is rendeződött az éjszakai alvás.

Silka!
Szépen leírtad a szüléstörténetedet :) !
Nyugodtan altasd hason a babádat, ha ez válik be nálatok. A nagyobbik fiam is hason aludt, nála ez jött be, Bálint meg háton szeretett aludni.

Fleur!
Megnéztem a videót, nagyon édes a kicsi lány :D !

Éppen emlegettük apával, hogy pont 1 hete ilyenkor már fájdogált a hasam. Akkor még nem tudtam eldönteni, hogy csak jósló fájás, v. szülés lesz belőle. Ha már itt tartunk, akkor leírom nektek a szüléstörténetünket. Miután elmentek a festők és a burkoló kitakarítottam a lakást. Közben folyamatosan WC-re jártam, mert hasmenésem volt. Kb. 7 óra felé elmentem WC-re, és véres lett a wc papír (ekkor ment el a nyákdugó egy része). De akkor még azt hittem, hogy az előző napi méhszájvizsgálat utóhatása ez a vérzés, mert délelőtt még vérezgettem. Utána tettem a dolgomat, lefürdettem, lefektettem a gyerekeket, megfőztem a másnapi ebédet, közben éreztem, hogy fájdogál a hasam. Elrendeztem mindent (10 óra körül már úgy láttam, hogy nem fognak elmúlni a fájások), összekészítettem a tisztálkodószereket, átnéztem a kórházi motyót, a babaruhákat (amikben hazajön Laura), a bébihordozót beállítottam újszülött méretűre, kimostam egy adag ruhát, stb. Fél 11-től elkezdtem szedni a homeopátiás bogyókat. Éjfélkor bekapcsoltam a relaxálós cd-t, amikor fájás jött állva lazítottam, kismamajógás mozgásokkal (ülni, feküdni nem volt jó). Fél 1-kor beültem egy kád meleg vízbe. Fél órát lazítottam a vízben, közben olvastam. Utána még leszőrtelenítettem a lábamat :lol: . 2 órakor megint jött egy véres ragacsos valami (ez volt a nyákdugó másik része), meg székelési ingert éreztem. Ekkor felhívtam anyósomat, hogy lassan jöhet (előtte nem szóltam neki, hogy tudjon nyugodtan aludni, ugyanis szombaton osztálytalálkozóra készült, amit ő szervezett). Mondtam neki, hogy nyugodtan készülődjön, nem kell rohanni :lol: . 2 óra 25 perckor megérkezett. Közben a páromat is felébresztettem, hogy indulhatunk. Fél 3-kor hívtam az orvosomat 2-szer, de nem vette fel. 2 óra 35-kor már az ajtóban voltunk, mikor visszahívott a dokim. Mondtam neki, hogy most indulunk 5 perces fájásokkal a kórházba. Mondta, hogy akkor bent találkozunk (akkor még azt hittem otthonról jön, de szerencsére már bent volt , mert már behívták szüléshez). Megérkeztünk 2 óra 45-kor a kórházhoz, fölmentünk a szülészetre. Engem behívott a szülésznő, a páromnak mondta, hogy üljön le a folyosón (előkészítés, adminisztráció stb.). Pont mikor volt egy görcsöm, és pakoltam a szekrénybe a ruhámat, jött a dokim. Megsimogatta a hátamat, és azt mondta: "-Látom jól állunk!" Amíg a szülésznő elkezdett leborotválni, az orvosom jött az írógéppel, felvenni az adatokat. Név, foglalkozás, lakcím eddig sikerült eljutni, ekkor már nagyon szenvedtem a vizsgálóasztalon, nagyon kényelmetlen volt abban a pózban. Megvizsgált, közölte, hogy"- Teljesen eltűnt méhszáj, gátvédelem, szülünk!". Burkot repesztett, -közben szólt a szülésznő a páromnak, hogy jöhet- és átmentünk a szülőszobára. Két szülésznő volt velem, közben a dokim elment a másik szülőszobába, mert pont szülés volt ott is (valami front volt, mert szinte egyszerre 3 szülése volt). Közben én már nyomhattam is. 3 órakor bejött az orvosom felszerelte a lábtartót a szülőágyra (így már könnyebb volt nyomni, meg a kezemmel tudtam kapaszkodni a lábtartó rúdjába). Innentől kezdve már csak pár nyomás kellett, meg a végén a dokimnak egy kis nyomás a hasamra (ez nekem tényleg segítség volt), és 3 óra 10 perckor megszületett Laura. Apuka elvágta a köldökzsinórt, rámfektették magzatmázasan a babát, és én még mindig az elmúlt fél óra hatása alatt voltam. Szinte hihetetlen volt, hogy fél órával korábban még az autóban voltam, most meg már itt van a baba! Nem akartam elhinni, hogy csak fél óra telt el! Aztán elvitték lemérni, lefürdetni a babát, közben megszültem a méhlepényt. Utána összevarrt az orvosom (vágni nem kellett, de egy kis helyen repedt). Amikor végeztünk meghozta a csecsemősnővér, meg apuka Laurát . Rögtön mellre raktam, már akkor ügyesen szopizott. Közben megjött az orvosom az írógéppel, és pótoltuk az elmaradt adminisztrációt :lol: . Nagyon jó volt így, mindenféle beavatkozás (a burokrepesztést leszámítva), és fájdalomcsillapítás nélkül megélni a szülést!

Kedden hazajöttünk, szerda óta én hozom el du. a gyerekeket az oviból, suliból, addig apa itthon babázik, meg közben dolgozik (itthonról). Ma du. én vittem a Benit úszni. Mindenki úgy néz rám, mint egy UFO-ra, mikor meglátnak (boltban, oviban, suliban). Szombaton szültél, és már így járkálsz? Semmid sem fáj? Nem győzök magyarázkodni, hogy teljesen jól vagyok.

Sziasztok: Anita

Kép

Kép

Kép
banita

HAJNI GRATULÁLOK LILLA BABÁHOZ!
[b]BANITA NAGYON SZÉP A SZÜLÉSTÖRTÉNETED, FLEUR TÖK JÓ A FÜRCSIS VIDEO! 2IN1 KISMAMÁKNAK MEGY A VUDU!!!!!!!!!!

Kép
hajagosné szabó éva

Szép jó reggelt!

Micsoda hírek :lol: :lol:
HAJNI HATALMAS? SZÍVBŐL JÖVŐ GRATULÁCIÓ LILLA BABÁHOZ :lol: :lol:

Miléna Kitartás! Tudom, hogy fájdalmas, de érdemes minnél többet cicire tenni Zétikét mert másképp nem fog soha megedződni a mellbimbód. Az enyém is katasztrófális állapotban van. A szopik elején mindig könnyes a szemem, de csak az első perc fájdalmas, utánna sokkal könnyebb. Nekem a kenegetés nem jött be, inkább néha szabadon hagyom, hogy szellőzzön. Ha túl sokat eszik cumisüvegből, sajnos nem fog szeretni szopizni. A szopi szerintem egy csodálatos dolog. Nem csak az anyatej a lényeg, hisz manapság már a tápszerek is nagyon jók, szépen fejlődik tőle a baba és egyáltalán nem fújja fel őket.

Banita Nagyon ügyes vagy :lol: Le a kalappal előtted :lol:

Granda, Éva, Nyerkit és akik még egyben vannak Megy a vudu számotokra, hogy minnél hamarabb a találkozhassatok a babákkal. :lol:

Grétikém az éjszakát végigaludta :lol: :lol: Este 10-kor letettem aludni és csak reggel 6-kor kelt fel :shock: :lol: Én persze nem tudtam nyugton aludni :? állandóan azt lestem, hogy nincs-e esetleg valami baja. Rendesen veszi-e a levegőt. Nem rossz-e esetleg neki, hogy hason alszik. De Ő édesen aludt és nagyon szépen mosolyogva ébredt :lol: Imádom :lol: Most apát szórakoztatja, két hasfájás között mosolyogva bűvöli :lol: :lol: Apa meg olvadozik :lol: :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

mivel fejtek, kinek mi jött be. Én az avent kézit próbáltam. első alkalommal még működött is, de mostmár nem. olyan mintha nem képződne vákum.
Próbáljam, vagy elektromos kellene?
segítség!!! egyébként van elég tej, de mindenki azt javasolja hogy akkor is érdemes fejni.

KépKép
kaqk
Debrecen

Lmoni Köszi a vudukat!

Kép
hajagosné szabó éva

Sziasztok

Sajna most nem tudok rendesen visszaolvasni, kb. 10 percem van netezni ugyanis hétfőn ELKÖLTÖZTÜNK és csak a régi lakásban van net (most innen írok)

Kép

MINDEN ÚJDONSÜLT KISMAMINAK!!!

Aki akár rokonok, akár cickók, akár alvás miatt szenved, annak jobbulást!

Mi jól vagyunk, egyben (és ezt nem is bánom), olyan utolsó pillanatra hagyós vagyok, pelenkát csak tegnap mostam és vasaltam :shock: De figyelemelterelésnek a lakásbeli teendők nem rosszak....Mivel hétfőn kezdem a 41. hetet, ezért ha estig nem történik semmi, kedden befektetnek a kórházba. Izgalmas lesz ez a 3 nap is!

LEGESLEGES-LEGJOBB KÍVÁNSÁGAIM MINDEN MAMÁNAK!!!!

Kép
granda

[quote="kaqk"]. írta:kaqk..Én az avent kézit próbáltam. első alkalommal még működött is, de mostmár nem. olyan mintha nem képződne vákum.

az aljaban levo feher csillag izet told fel teljesen, akkor menni fog. nekem is baratnom mutatta meg. mi is azt hittuk, hogy rossz :)

KépKép
Kép Kép
l.móni

Sziasztok, Lányok!

Banita, nálunk is a nappalok zűrösek, éjjel alszik a baba, de mondjuk volt már rá példa, hogy fél5-től ment a sírás. Nem igazán értem, most már espumisanozunk, de a kakik előtt ugyanúgy vannak görcsei. Újabban a kólikatartás jön be, ki tudja, meddig... A doki felírta papaverines oldatot kiváltottuk ugyan, de nem nagyon akarom használni (a papaverin görcsoldó és nyugtató is, én viszont nem akarom leszedálni a gyereket).
NAGYON KÖSZI A SZÜLETÉSTÖRTÉNETET! Ez aztán gyors volt! ;-)

Fejés: mindenki azzal ijesztget, hogy fejjek, mert nem lesz elég tejem, de nem tudom, miért ne lenne, ha eddig van (egy ciciből jóllakik Ádám, 120-130-akat is kiszopik belőle). Tudom, lesz a 6. hét környékén az a bizonyos mennyiségbeli ugrás, de akkor majd többször teszem mellre. Szerintetek a fejés elengedhetetlen, ha egyébként nem feszül a mellem, tehát nincs rá szükség? Ha igen, akkor mi van a kereslet-kínálat elmélettel (szerintem az egyik kizárja a másikat)? Egyébként van olyan ismerősöm, aki sosem fejt, és működött a szoptatás.

Kép
Kép
irina

GRANDA, de jó, hogy jöttél! Gondolunk Rád nagyon a következő három napban (meg utána is persze ;-))!!!

Kép
Kép
irina

Sziasztok,

a tanácsotokat kérném. 1 hetes kisfiam nagyon nem akar böfizni, van úgy hogy sikerül van úgy hogy nem. Adjatok valami jó tippet hogy pöfiztessem? Én a vállamra szoktam feltetni.
Szegénykémet ez miatt mintha szelek is gyötörnék, nem bir biztosan emészteni a hasija.

Köszi

Heni

Heni
KépKép
heni81

ja és még egy kérdés:
a KONAKION ampullának hogyan kell letörni a tetejét?
Én nem tudom....vagy csak nem merem.Félek hogy összeroppan az a kis üvegecske.

Köszike

Heni
KépKép
heni81

Sziasztok Mammikák!
Anikó! Én is úgy érzem nincs időm semmire (visszaolvasni is csak 2 oldalt bírtam eddig... :roll: ) majd lazul ez a dolog szerintem, mi is belejövünk, meg a Babók is :lol: Nem lesz ez mindig így gondolj arra... "Minden múlandó..." ez egy nagyon bölcs buddhista tanítás!!!

Aztaaa Emese! Min mész keresztül a cickóval... Szegénykém! Kitartás Neked! Tényleg fantasztikus hős vagy!!!

Hajni!!!Gratulálok Nektek, ügyesek vagytok! Sok tejcit kívánok!

BekeAndi! Fúúú hát én már összevesztem az Anyukámmal, soha nem beszéltem még így vele... Szerintem állj ki a dolgaid mellett, azóta például Anyu nem szól bele, tiszteletben tartja a döntéseimet, és inkább támogat anyagi téren (kaja, meg ilyenek)

Silka! Igen, ha ismerem az illetőt és megbízok benne inkább más anyateje mint tápszer.
Igen, Noel most is hason alszik, szereti nagyon, és jókat tud pukizni :lol:

Fleur! Én gyűröm nagyon a cicimet, és fejem is, remélem nem lesz gond.
Jaj de Drága vagy! azon én is szoktam pityeregni, hogy hiányzik a hasimból, aztán észbekapok: hiszen itt van a szemem fénye, az életem értelme a kezeimben :lol:

Kaqk! Mi kölcsönöztünk egy Medela gépet, ilyen volt a kórházban is, ez az én megmentőm, kézivel nem tudnám kifejni a megmaradt tejet, az tuti...

Heni! A másik ampulla fejével kell lereszelni a mélyedésbe (reszelő hangot ad ki), utána pelenkával letörni az ampulla fejét, nehogy megvágd magad

Lányok! olyan szép szüléstörténeteket írtok, nem is tudom én mit írjak, még vajudni sem engedtek, ahogy bementünk rögtön készítettek elő császárra :roll: Apa végig velem volt, és utána a Babával, amikor engem még varrogattak, ez volt a legszebb az egészben... Neki nyitotta ki a magzatmáztól összeragadt szemecskéjét :lol:

Egyébként jól vagyunk, megy a szopi, nagyon ügyes Noel, bár a jobb cickót hanyagolná, de én erőltetem :oops: Precízen 3 óránként kel és majd egy órát nyammog... hát kitölti minden időmet az biztos :lol:

Na puszi Nektek!

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Fleur, köszi, Ádám már jól van (szépen gyógyul a nyelvecskéje)! ;-)

Kép
Kép
irina

Jaj, most látom, hogy a táblába nem jók Noel adatai (a műtőasztalon voltam amikor bemondták... :oops: )
Szóval 3700gr és 56cm...
Tényleg nem volt nagy, de a fejecskéje :shock: 37cm volt a fejkörfogat...
Ezért írták mindig UH-on, hogy nagy baba lesz...
Puszika!

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Sziasztok!

Hajni!Gratulálok sok-sok tejcsit és jót kívánok!

Babucik csodálatosak.
A szüléstörténetek szépek.

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Mivel lehet beknni a babát ha száraz és hámlik a bőre?

Heni
KépKép
heni81

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?