A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Gurgi
Kabát alá fogom rakni télen a kendőt.
Íme egy kép: indulunk kirándulni, gyermek apán :D
Kép

Kép
Kép
emma1976

Emma!!
Ez nagyon aranyos. :lol: .Könnyű feltenni a kendőt? Bocs de én nagyon nem ismerem.. :oops:
torolve_20131003125716

Gurgi
Mikor megkaptam, kaptam leírást. Na 5 napig ijedeztem (tök béna vagyok az ilyesmihez), csak után álltam neki, elolvastam, és rájöttem, hogy nem egy ördöngősség. A csomót kell jól megkötni, utána már sima ügy. A vicces az, hogy S-es kendő, ami állítólag 160 cm és 60 kg-os szülőre van, apa közel 190 és 90 kg, és simán jó rá :D
Egy nem egyszerű az egészben: ha rajtad a kendő, szerintem a bébet nem olyan tök egyszerű beletenni, ha egyedül vagy. Ketten tutti, de egyedül kicsit kényelmetlen addig a babának, míg elrendezed a végtagjait

Kép
Kép
emma1976

Gurgi: bizony, kabát alá :wink:

Emma: jó a kép, látom Zalán is élvezi :lol: Én még nem próbáltam kifele tenni Samut, de most majd kiprószálom :lol:

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Én most ilyet vettem: www.babakozelben.hu Szerintem nem egy ördöngősség megkötni, van hozzá leírás is és mivel ez rugalmas a babának nem olyan merev. Mi imádjuk :lol:

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Köszi Brigi, nézem az oldalt :lol:
torolve_20131003125716

Köszi a tanácsokat azt hiszem valami olyat veszek neki amit a kórházba is be tud vinni.Tegnap rendelt párom egy angol oldalról More Milket válasz még nem jött.Most írtam e-mailt a Boldogmamának hogy tudnak-e ide küldeni.Tök gáz itt Németbe nem hallot senki semmit a More Milkröl.Jó lenne jó gyorsan hozzá jutni remélem válaszolnak az e-mailre.A kendő nekem is tetszik csak én azon gondolkozom,hogy egy vásárlás után nem szakad le az ember háta?Mondjuk ha mi vennénk szerintem tuti apa viselné de akkor is télen szerintem már lesz jó súlyuk a bébeknek.Csütörtökön mi is megyün oltásra.Doki mondta hogy hányós hasmenéses vírus van így akkor menjünk ha már nincs ott senki.így este hatkor fogunk menni amikor már nincs ott senki.Sajnos anyu szólt hogy a két húgom is elkapta így nem megyünk feléjük csak ha már meggyógyultak.Szivvi:Palacsintát én is kérek nyitom az ablakot dobhatod.Èn túrósat kérek. :P :P :P :P

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
hemej

Gurgi! a belinkelt kenguru csak egy vállon támaszkodik, sztem az hosszútávon kényelmetlen!
télen meg gyereket csak szobai ruhába öltözteted, és a te kabátoddal burkolod. asszem kenguruban van kabátpótló is ;)
Vendég

Hali!

Bkv-s ügyintéző felhívott, elmeséltem mi volt, sűrűn elnézést kért és azt mondta, hogy utánanéznek a sofőrnek és megkérik legyen figyelmesebb. Ez is valami. (...azért remélem ez némi fizu levonással is jár, mert amit csinál az egy szolgáltatás amiért fizetek. ha sz@r a szolgáltatás, akkor miért fizetek?...meg az ilyen sofőr ne akarjon jobb fizetésért sztrájkolni...)

Voltam az aventes boltban a Dorozsmai úton. Kicseréltettem a mellszívóból a csillag alakú alkatrészt. Van hozzá másmilyen, újfajta, aki szenved miatta, mert kiugrál a helyéről, menjen el, kicserélik garanciába. Király üzlet! Az eladó kedves volt, minden cucchoz részletesen elmondta amit tudni lehet róla. Vettem új cumit, oválisabbat, meg orrszívót. Meg olyasmit mondott, hogy "ha ma itt lenne a védőnő, Ő pontosabban is eltudná mondani". Te jó ég, csak nem egy olyan hely, ahol fontos a kismama is, nem csak a pénztárcája???

Ma voltam vérvételen tejleadáshoz. Ha nem vagyok aids-es (bár miért is lennék), akkor gigacsöcs akcióba lép, és megetet sok-sok éhes szájat. :D

üdv.: ckat
ckat

Bori!
Köszike..na meglássuk, kipróbálom vásárláskor.
torolve_20131003125716

basszus azt nem is néztem, hogy egy vállas :shock:
torolve_20131003125716

Ckat!
Sok-sok éhes szájat megetet Ckat mami! :lol:
torolve_20131003125716

Üdv!

Vagyok, de még mindig nem tudtam visszaolvasni teljesen.

Bori-táblázathoz
adataim: 39+1, császár (eleve) relatív téraránytalanság (nagy BPD) és beszűkülő nst miatt, felvétel 17-kor, baba 18,40-kor. Spinális érzéstelenítés.

Hú, Brigi, ezek a kendők sokkal klasszabbak, mint a miénk! Nagyon tetszik a kengurujuk is!

Kép
Kép
emma1976

Még valami, a mindig elfelejtem kategóriából.
Elsősorban környezetvédelmi szempontokból...

- törlőkendő helyett vizes lemosás: milyen törlő a jó, a szivacsba belemegy a kaki, és csak 5l vízzel bírom kimosni, szal az se túl környezetkímélő
- mosható nadrágpelenka, a "modern" fajta?
- baby pelenka nélkül? (pl. a babközelben honlapon is írnak róla)

Van valakinek tapasztalata????
Vendég

Emma! Rövidkendőt hogy kötitek meg, hogy Párodra is jó?
Nekem meg van kézügyességem, de a kendőhöz tök béna vagyok. 3ból nullaszor sikerült jó kötési módot találnom...
Vendég

Sziasztok!

Mindenki köszönöm a jókívánságot az új lakáshoz! Tényleg szupi, főleg 2,5 hónap anyáméknál élés után. :)
A közelben pedig felfedeztük, hogy a Kopaszi-gát környéke olyan csodaszépen néz ki, hogy tavasszal oda is kell szerverni egy közös talit! Jobb, mint a Margit-sziget!

Nyomatom Egont én is! :)

Ckat! Én attól tartok, hogy a sofőrt meg sem keresik, csak neked mondták, hogy megnyugodj.. :(

Manó! Neteseket nyúzom! Remélem hatékony leszek, mert 2-3 héttel dobálóznak..

Kép

Kép
monccs

hali!

Jaj Monccs, ne legyünk már ilyenek, tuti megkeresi és megbünteti :wink: .........hiszen minden úgy van, ahogy mondják, hátsó szándék kizárva :lol: (tudod, művész vagyok, a fajtám az utolsó, aki hisz ezekben)

Szarvasbori: ha mikróba berakjuk a szivacsot, az fertőtlenít. Én a mosogató szivacsot is fertőtlenítem ott (egyszer olvastam, hogy a szalmonella is gyakran a szivaccsal terjeng.) bár nem tudom, hogy ez mennyire környezetkímélő
ckat

Monccs!
Kopaszi gátnál nagy munkálatok voltak asszem.
Na az kafa.

Ckat!
Hm..érdekes ez a mosogatószivacsos dolog, erre még nem is gondoltam :roll:
Zenész vagy ugye Ckat?

Diós beiglit eszem :lol:
torolve_20131003125716

Gurgula: igen, komolyzenében utazom, fagottművész vagyok. Más: cumit mostmár tudom miért kérdezted, a katalógusomban azért nem láttam, hogy van oválisabb cumi, mert az új cucc. 0-6 hónaposig van ráírva hogy jó. Bors ugyanúgy tartja a szájában, mint a laposat. 2 napja használjuk felváltva, még nem érzem hogy különbséget érez a cumik között. Jó beiglizést :D , megyek főzök valamit, éhes lettem.
ckat

Bori
Gondold el, ha Nadine Petráján nem lett volna múltkor pelus 8)
Én is tanakodtam a törlőkendő mellőzésén, de nem jutott eszembe higiénikusabb...

KépKép

KépKép
szivvi

Kép

KépKép

KépKép
szivvi

A gyerekem alig pár perce rájött, hogy a megragadott tárgyakat a szájához tudja vinni a kezével :lol:

KépKép

KépKép
szivvi

Szivvi!
Köszke a palkót..nyamiii :lol:
Gratula Lilkónak! Hihi ügyiii

Ckat!
Aha, fagott, értem :lol:
Cumicumicumi...vágyálom néha bár mostanában Samu az öklét veszi a szájába, tegnap először egy pár mp-re a hüvelykujját is..
torolve_20131003125716

Gyors életjel! Megjöttünk. Egon 2 szurit kapott, a másodiknál sírt, de csak ameddig ki nem vette a doki tüüt. Közben a doki fütyörészet neki, apa a kezét fogta én meg majdnem sérta, és annyira féltettem...
De utánna el is felejtette. Most éppen játszik, de megyek is hozzá.

Köszönjük a szorításokat! Reméljük, hogy nem lesz láz.

Jók a képek!
Uxi! A két pindurka, olyan édes együtt!

Zalán mekkorát nöött!!!!!
molkata

Még egy kérdés: Családi pótlék mikortól jár? Èn igényeltem júni 21-tööl, mert akkor született Egon, erre kaptam egy levelet a MÀK-tól, hogy hiánypótolnom kell és utánn júli 21-tööl utalják nekem. Szal, nem értem. Egy hónap elúszik? Vagy csak elírták? :?
molkata

Kata, www.magyarorszag.hu, kivastagítottam a Rád vonatkozó részt:
A családi pótlék folyósítása

A családi pótlék az igény benyújtásának időpontjától abban az esetben jár, ha a benyújtás időpontjában a jogosultsági feltételek fennállnak. Ha az igényt késedelmesen nyújtották be, a családi pótlékot visszamenőleg legfeljebb két hónapra, az igénybejelentés napját megelőző második hónap első napjától kell megállapítani, feltéve, hogy a jogosultsági feltételek ettől az időponttól fennálltak. A folyósításáról az igényelbíráló szerv gondoskodik.

A családi pótlékot utólag, a tárgyhónapra járó munkabér végelszámolásával egyidejűleg, más esetben a tárgyhónapot követő hónap 15. napjáig kell folyósítani a jogosult személy részére.

KÉsve nyújtottad esetleg be? Mert ha nem, akkor szerintem csak elírták.

Ez a More Milk tényleg csodaszer. Elhatároztam, hogy veszek, és máris visszajött a tejecske. Délben már 120-at szopott Dávid a gyöngébbik cicimből. :wink: :lol:

Kép
nenoke

Szivvi ok a holnap ugy mint a múltkor.egyeztetünk evési időt aztán szellőztetjük magunkat.
jövök majd,most eszünk aztán irány a fodrász.

Nyunyi kapott új takarót a nagyijától!

Bridzsi

Kép
esztora

Sziasztok!

Megint jó régen írtam.

Édes babák, sorban kapják a szurikat....nem soká mi is sorra kerülünk :cry: én már előre sajnálom a kis drágámat.

Kenguru/kendő téma:: nekem Blankánál csak kengurum volt ( kölcsön) , nem használtuk túl sokat, de amikor igen, nem volt gond vele, Blanka szerette.
Most kacsingatok a kendő felé. Kaptam kipróbálásra egy kendőt, és egy kengurut is, próbálgatni szeretném, Hogy Bálintnak melyik jön be jobban, illetve hogy nekem melyik a kényelmesebb.
Eddig még csak a kengurut sikerült kipróbálnom, de az eredmény nem mérvadó, Bálint akkor épp elég nyűgös volt, így a kenguruban sem érezte jól magát. A kendővel meg az a gondom, hogy még nem tanulmányoztam a kötési módokat. De ma átnézem, mert kiszeretném próbálni azt is, mielőtt vissza adom.

Bálint most alszik, nagyon sokat nőtt az utóbbi 1-2 hétben. Szerintem....
Szerencsére a napokban egy kicsit több tejem van, nem kell pótolni. Ennek nagyon örülök.

Blankám is itthon van velünk. Reggel elvitte az apja oviba, majd nem soká telefonáltak az oviból, hogy menjek érte, mert hányt. Épp szoptattam Bálintot :roll: Szerencsére azóta már jobban van, legalábbis nem hányt, és eszeget, persze nem sokat, meg csak ilyen ropi féléket.

Andi: : te lementetted a torna leírását, amit tücsi a lábfejre ajánlott? ha igen, légyszi küldd el nekem, mert én sajna nem, és nem találom, pedig visszanéztem már egy jó pár oldalt :?
Egyébkénr egy ideje én is tornázom hasra, egy kicsit már ment le, de sajnos van még mit lefaragni. No de sebaj, hamarosan beleférek a régi gatyákba, és ez a lényeg.
A cseppeket még hébe-hóba használjuk, de sajnos Bálintnak nem múlt gyógyult meg teljesen a szeme, jobb, de nem az igazi. Jövőhéten megyünk dokinénihez, és megkérdezem hogyan tovább?! :?

Olvastam Gurgi, hogy voltatok átmosáson, még el is pityeregtem magam. Együtt tudok érezni veletek, mi is voltunk anno Blankával, borzalmas volt, nem kívánom senkinek. Szerencsére Blankának nem kellett megismételni, szépen kitisztult a szeme az első alkalom után.

Lányok, iwiw meghívó érdekel valakit?

Manó: a páromat már meggyőztem, ezzel nincs gond....megbeszéltük, ha nem lesz nagyon hideg vagy hó, utazunk :D :D
Viszont...GYF úgy döntött, hogy sokkal jobb lenne, ha azt a pénzt amit utazásra költenénk, az ő kis államkasszájába fizetném be, mert szerinte ott sokkal jobb helye van. Magyarra lefordítva, úgy volt, hogy mivel kismama vagyok, a tandíjat nem kell megfizetnem, csak a könyvek árát, így is volt, befizettem a pénzt, és beíratkoztam. Erre a múlthéten kaptam egy levelet, miszerint egy kormányrendelet értelmében, nem vagyok jogosult a kedvezményre, fizessem be a különbözetet. Nem is részletezem tovább, mert megint elborul az agyam. A lényege az a dolognak, hogy most agyalunk, hogy menjünk vagy sem, emiatt a rohadt pénz miatt. ( de boldog vagyok, hogy segíthettem "Ferinek" :twisted: )

Most megyek, majd még később jövök.

Móni

Kép
Kép
moni1973

Nenoke, koszi! Egon csak 2 hetes volt, amikor benyujtottam az igenyt. Aztan a aveszpremiek elkuldtek pestre, mert eu-s ugy. Es ez van...
molkata

Nagyon jó ötlet volt ( bárkitől származott), hogy felraktatok képeket a bébikről, ahogy fejlődtek. Én is összeszedek majd képeket, és felteszem, de addig is is íme egy-két frissebb kép:

Kép végre tiszta a pelus :-))))

Kép Blanka dajkálja Bálintot, természetesen közben le sem veszi a szemét a Cartoon-ról ....ilyen univerzális lányom van :-))))

Kép tojok a játékokra, inkább alszom egyet....

Bori: bocsi a késésért, mindjárt küldöm neked is az infókat a táblázathoz.

Móni

Kép
Kép
moni1973

Sziasztok, megvolt a csipőszűrés minden okés, a dokinő kicsit "idegbeteg tapló" volt, össze-vissza tekergette a gyereket (ez még oké, mert így kell) aztán szegény elkezdett sírni, aztán megfordította, csak úgy koppant a feje... :shock: aztán mondja, hogy viszlát...! Én meg kérdezem, hogy akkor minden rendben és nem is válaszolt már! Aztán már ott voltam, hogy beolvasok neki, de hát jönni kell 4 hónaposan is... 8) Végül az ápolónő mondta, hogy minden rendben... Paraszt! Minek foglalkozik az ilyen gyerekekkel!

Bori: beiratkoztunk a neurológiára jó fej volt az assziszens, mondta, hogy Ő mindenkinek javasolja az általános "vizsgálatot".
Októberben megyünk!

Gurgi: mi megvettük a fektethetős, hiper-szuper kengurut de én visszavittem úgy idegesített, meg a gyereket is, igazából ültetni meg nem akartam mert még kicsi.. A barátnőm kisfia 7,5 kg és már csak apa tudja vinni, de már Ő is nehezen! :wink: Szóval szerintem max 3-4 hónapig lehet használni.
Én is a kendőre szavazok bár most akarom csak kipróbálni és Brigi féle gumisat megrendelni! Az egyik csajszin volt most a rendelőben és baromi jól fel volt kötve rá (meg is figyeltem) szóval kicsit macerás volt kivenni a gyereket mert bele-beleakadt a kendőbe, de nem tartott tovább 20 másodpercnél!

Monccs: először nem értettem, hogy gát közelben jól néz ki! :oops: Gondoltam magamban, hát jól van... De aztán minden világos lett! :wink:

Uxi gyönyörűek a gyerekeid!

Móni, mindjárt megkeresem az oldalt (lábtorna) nagyon édes Bálint, ahogy mosolyogva alszik! Örülök a tejcsinek, és sajnálom, hogy nem hatottak a cseppek... :cry: remélem azért rendbejön hamar a szemecskéje!

Na puszi, rohanok rendetrakni!

Andrea
Kép
kindernay

Bori: nekem a szivacs kilőve mert elég nehéz volt kimosni, ha nagyon fosis minden nélkül a csap alá rakom és a kezemmel megmosom, vagy vettem a HésM-ben 3 db mini büfiztető törölközőféleséget a 3 volt 690,-Ft. Baromi jó, mert ha bevizezem szinte mindent tudok törölgetni vele, tehát ha a pelenkát vagy hasonló anyagot kis darabokra vágunk és beszegjük akkor azzal is lehet kakit és egyebeket törölgetni, de hát azt is ki kell mosni minden alkalom után nem?
Tehát én maradnék a törlőkendőnél és csak a Nivel softnál (kék macis) a többi nem vált be. Mosható pelenka ügyben u.e. a helyzet. Pelenka nélkül pedig kizárólag itthon vagyunk kicsikét mert össze-vissza pisilünk mindent! Ahogy levegő megy a fütykösre azonnal beindul a mini slag! :lol:

Andrea
Kép
kindernay

Andrea
Kép
kindernay

Képzeljétek Zsuzska kinövesztette a hétvégén a két alsó fogát! :shock: Csütörtökön láttam két kis fehér pöttyöt, ami szombatra bedagadt és ennek örömére egész nap sírt, bármit csináltunk vele...Semmi nem volt otthon ami erre jó, mert nem készültünk rá!De mára már kint van és szerencsére a kín is elmúlott! (szombaton voltunk véndégségben a barátnőméknél,akik már nagyon várták Zsuzsit, de sok örömük nem volt benne mert vagy aludt vagy sírt a foga miatt) :roll:

Kép
m.andrea

Nemtom, mindenesetre ki fogom próbálni a kengurut az üzletben Samuval.

Jaja Moni nagyon rossz volt..de most bízunk Kinderke által adott ampullákban.
Moni nagyon édes Bálint, ahogy alszik a szönyegen.
Nekem Samu még nem produkált ilyet, idővel talán. Ő kézben alszik el vagy a cicin.

Ja a dédi mesélte, hogy Ati anyukája 1 éves koráig csak a cicin aludt el és nagyon sokat komfortozott. Volt kire ütni Samesznak :lol:

No. nemsokára indulunk a dokibácsihoz oltásra, előtte egy rövid séta.
torolve_20131003125716

meggyüttünk.
Kata - Grétu épp akkor kapta a szurit mikor soraiddal gondoltál itt rá.
Sírt a szentem, a szívem majd meghasadt, de végül hamar abbahagyta. Nyűgöske volt, de aztán a kocsi elringatta. Most, mióta hazaértünk, itthon is szopizott egyet, de kb. már kezd fájni a lábikó, mert bimbivel a szájában éktelenül siránkozott. De végül volt papika, most pihike.
Én meg egyre jobban taknyolok. Csurog az orrom mint esőkor az eresz.
Adriának antibigyó kanalasat írt dokinéni, végülis jó, mert falun aztán nem lenne hova rohanni. Haza meg csak vasárnap este jön.

Az előbb játszodtam a Marosvásárhely-i rádió napi játékán, s nyertem egy Kormorán-os pólót. Na, most hogy jut az majd hozzám..... Max 2,5 hét múlva mikor megyünk a keresztelőre. Oszt a koncerten majd nem megszemélyesített pólóban nyomom. Már ha nyomom, mert nem tuti azért, hogy megyünk. Valószínű, de....

Lépek, csurig az orrom.

Kata - ügyes volt a legényke.

Fotók: tüneményesek.
Uxi - elhiszem, hogy nehéz, de az eredmény csodálatos.

Kép
kissmanó

M. Andi!
Azta mindenit, már ilyen korán kijött 2 foga Zsuzskának..Gratulálok a nagy lánynak!
torolve_20131003125716

Mit csinált Zsuzska?
Amindenit. Elismerésem.
Aztán anyuci kösse fel az alsó cuccost, nehogy a jány ezentúl harapjon is.

Kép
kissmanó

Manóó!
Gratula te kis játékos :lol: ez tecccik

Na lépek öltözni.
torolve_20131003125716

Ja, régebben még Csíkszeredában rengeteget játszodtam nagynénémmel meg unokatesókkal a helyi tv játékaiban. Asszem már útáltak minket, három helyezés volt, de az első helyet ritkán adtuk k családon kívülieknek.
Világéletemben szerettem játszani, társasozni, kártyázni, na ez az amiben egyáltalán nem passzolunk apával. De hát nem lehet minden tökéletes.....

Kép
kissmanó

Nem is tom, nem emléxem pontosan: talán Zsú nyert pocós korában egy robogót? Vagy ki is? Végül kiváltottátok?
Már párszor akartam kérdezni, de most eszembe is jutott itt a gép előtt.

Kép
kissmanó

Manó! Egon is éktelenül sírt kb fél órát, aztán beborogattam a lábait és jobb lett neki. Kapott egy maszirt is, de a combikat kihagytam és evett, de már abba belealudt a kis drágám.
Gondoltam elsétálunk a patikába kivenni, amit felírt a doki, de nem fogom felébreszteni. Lázkupp van itthon, de remélem nem fog kelleni.

Ma.Andi! Ez nem semmi! Gratula! Mi már vettünk neki rágókát, ami biztos-biztoas alapon :D , de majd ha fájlalni fogja, veszünk neki ecsetelööt, az állítólag segít. Ma-on is van a patikában.

Gurgi! Drukk az oltáshoz!!!!

Olvastam a "pellenka nélkült". Elég macerásnak tüüník. De a kendöök tetszenek.
molkata

Van vmi ötletetek mivel szívjam Domi orrát a porszívós orrszívon kívül?Ha meghallja a porszívó hangját olyan keservesen elkezd sírni,hogy megszakad a szívem.
pillangó7

Ellemessel próbáltad? Ès itt vki vízcsaposat is javasolt egyszer,azt nemtom, hogy milyen.
molkata

Gurgi milyen az az ampullás a Samu szemére?Használ, nekünk most talán jobb de, nem 100%-os, nem szeretnék újabb átmosást! :shock: Lehet, hogy felkeresünk egy maszek szemészt...
Remélem Egon könnyen viseli az oltást!Mit mondtak, várható tőle láz?
Manó nehogy pont te add fel a szopit!!!

Kép
m.andrea

Andi! Igen várható, sajna.
Most épp alszik, de néha nagyon sírva megébred. Akkor mindent bevetek, ölberingatás, szopi, comb-borogatás és aztán megint alszik.
molkata

oké, oké: nem hagyom abba. nem, míg bírom cicivel, Grétuval, idegekkel. :wink:

ellenben nagyon nyűgöskék vagyunk. pont olyan mint Edó volt, csak az oltatlan lábát mozgatja, azzal rúgdos, a másik mintha nem is az övé lenne, csak ki van nyújtva, oszt passz. és rettenet érzékeny. elsírja magát ha kifújom az orrom, ha köhintek egyet, s bújik hozzám, mintha akkor szűnne a bánata ha a kobak belefúródik a cicik közé. most épp cuppogtatja az öklét, hátha úgy jobb mintha csak a hüvelykmátyást kapja be. lennék már 1-2 nappal vénebb.

Kép
kissmanó

Manó, Kata: cupp a bébeknek!

brigi73

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?