A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Sziasztok!

Kaska!
De jó, hogy üvegmatricázgattál. Én már bedobozoltam a festékeket, mert vasárnap költözünk. Addig ki kellene bírni. Kép Most egyébként egész jól elvagyok. Tegnap átültettem a virágaim egy részét, aztán kipurcantam, ma jön a második kör. Kép Most már biztos vagyok benne, hogy nálam a hidegfront a ludas (gondolom többek között). Már korábban is megfigyeltem, hogy akkor kevesebbet mozog a kiscsaj, és többször keményedek, de ez a múlt hét eleji durva volt. Most kicsit izgulok, hogy mostanában ne legyen még egy kicsit hidegfront. Holnap megyek dokihoz, kíváncsi vagyok, mit mond. A végén már majd csak néhány cm-t kell tágulnom, mert már annyira elõnyben leszek. Kép
A 36. vagy 37. héttõl nem számít koraszülöttnek a baba? MÁrmint a betöltöttre gondolok.

Tina!
Én úgy tudom, csak akkor van gond, ha a méhszájon rajta van, de ez idõvel általában elmászik. Ha nem, akkor császárt szoktak csinálni. Írták a lányok, hogy akinek mellsõ falon van, az elõször nehezebben érzi meg a babát. Én nem tudom, nekem mindkétszer mellsõ falon volt/van. Talán kicsit jobban kell vigyázni, hogy a has ne sérüljön, hogy a lepénnyel ne legyen baj.

Ildianyu
35+5
ildianyu

Halihó Mindenkinek!

Képzeljétek mi történt velünk ma:
Ha az utolsó menstruációm elsõ napjától -szóval hivatalosan-számolta volna az orvosom a szülésem várható idejét,akkor nekem ma meg kellett volna szülnöm.De ez nálam ugye nem jöhetett szóba,mert nem voltak rendszeres ciklusaim...És képzeljétek el majdnem meg is szültem.Na jó,-nem akarok senkit sem megijeszteni- azért nem ilyen durva a helyzet,de a kispapim teljesen frászt kapott és teljesn kész volt a mai nap.Reggeltõl már nem éreztem jól magam,ami a reggeli után csak rosszabodott.Émelygés,gyengeség,hányinger,rossz közérzet...El kellett mennünk valahova reggel autóval,de akkor még nem is voltam annyira szarul,és alig tudtunk hazajönni,olyan rosszul lettem az autóban.Vagy negyed óráig mélyeket lélegeztem mire vissza tudtunk indulni.Közbe meg azon poénkodtunk,hogy a fene vinné el,talán mégis ez a dátum lesz a nagy nap. Kép Nem pedig a június 27,ami a kiskönyvemben szerepel.
Hazaértünk nagy nehezen,zacskóval az ölemben(szerencsére nem volt rá szükség),50km/h követhetelen sebességgel...Kép
Itthon aztán a hûs lakásba,rövid pihi után már jobban is lettem,délután már sétálni is el tudtunk menni,sõt idõközben a kajákat is újra megkívántam. Kép
Szóval nagyon izgi napunk volt ma,nem gondoltam volna én sem,hogy estere renbe jövök.Szerintem inkább csak a nagy meleg lehetett a bûnös...Kép
Bocsi,ha valakit feleslegesen untattam,dehát mit írtam volna,ha nem azt,ami ma ma velünk történt.
Azt hiszem mostanába a melegbe egyáltalán nem fogok kimenni az utcára.

Kaska,
üvegmatrica, jó dolog. Kép
Nekünk most a konyhaablakon egy cserepes tulipán és egy cserepe lila színû nem tudom milyen virág díszeleg.Gyerekszobában - egy kiskacsa sapival a fején, a fûben éppen egy virágot szaglászik. Kép
Nálunk most csak ezek vannak fenn,de gondolkodom újabbak gyártásán. Kép

Azt hiszem,hogy Pálma - Bálint babájához még nem gratuláltam,de nem szeretnék kihagyni senkit sem,így minden közlmúltban született babucihoz hatalmas gratula. Kép

Vigyázzatok magatokra kismamik a nagy melegben! Kép

üdv mindenkinek

Évi + Petra baba_36+3
Évi24

Sziasztok Lányok!

Látom jó sok baba született mióta nem jártam itt. Mindenkinek ÓRIÁSI GRATULA a csöppségekhez és SOK-SOK TEJCIT kívánok. Azért ez a +16 nap nem semmi!
Csak pislogtam, amikor megláttam, hogy már a 17. vagyok! Kép

Én nem tudom ti hogy bírjátok ezt a meleget, de én nagyon szenvedek. Kéne még ilyen frissítõ zápor, mint tegnap volt!

Ma megyünk kórháznézõbe (Szent Imre), kíváncsi vagyok milyen lesz. Majd mesélek.

Addig is vigyázzatok magatokra!

34+4

Jó reggelt Lányok!

Pálma Bálintkájához nagy nagy gratula! Jó egészséget, sok tejet és nyugalmas éjszakákat kívánok!

Köszönöm még egyszer a tanácsokat. Végig szenvedtem két napot, de aztán magától elmúlt a fejfájásom.
De a hányinger megvolt egész hétvégén. Jó lenne már kilábalni belõle.

Ma felhívom a kórházat az elsõ vérvétellel kapcsolatban. Remélem mehetek oda, ahova a dokim tartozik.

Nelli
nelli2

Jó reggelt Lányok!

Pálma Bálintkájához nagy nagy gratula! Jó egészséget, sok tejet és nyugalmas éjszakákat kívánok!

Köszönöm még egyszer a tanácsokat. Végig szenvedtem két napot, de aztán magától elmúlt a fejfájásom.
De a hányinger megvolt egész hétvégén. Jó lenne már kilábalni belõle.

Ma felhívom a kórházat az elsõ vérvétellel kapcsolatban. Remélem mehetek oda, ahova a dokim tartozik.

Nelli
nelli2

Bocsi! Szórakozik a mail.

Nelli
nelli2

Sziasztok!

Még mindig bitorlom itt az elsõ helyet, pedig szívesen átadnám, de csak nem akaródzik kiköltözni a kispocok. A tegnapi amnio és a mai NST is jó lett. Igaz már csak enyhén reaktív a pici, de nincs is sok hely, hogy mozgolódjon odabent.

Én is szenvedek a melegtõl, csak akkor vizesedek be, ha ilyen meleg van. De nincs mit tenni, meg kell szülni és elmúlik Kép mintha olyan könnyû lenne.

Reggel is mondta a doki, hogy na még ez a hét és vége. Én azért remélem, hogy nem teljes hét. De lehet nekem is meg lesz a +15 nap, amit nagyon nem szeretnék.

Na megyek pihizek egy kicsit, mert ma még jelenésem van a Védõnõnél (szerintem azt hiszi, hogy elfeljetettünk szólni neki, hogy megvan a baba)

Nadine
41 (inkább oda se nézek)

Nadine
KépKépKép
nadine

Sziasztok!

Kicsit én is eltüntem,mert eccerûen nem tudtam behozni két napja a babanetet.Ma megpróbáltam,és lám sikerültKép
Szeretnék gratulálni az újszülött picikhez,nagyon jó,hogy túl vannak ezen a 9 hónapon,sok-sok tejcit,és a legjobb egészséget nekik! És persze az anyukájuknak is!Kép

Nicki!Ma voltam reggel fél 10-re a Margitban vérvételen,és adatfelvételen.Kb.másfélóra alatt végeztem is,de lehet,hogy picit elõbb.A lényeg,hogy elfelejtettem megkérdezni,hogy mikor lesz meg a vérvétel eredményeKépDe holnap megyek du-án 4-re UH-ra,és akkor elõtte bemegyek a gondozóba,és megkérdezem,ok?
Amúgy elnézegettem a kismamákat.Volt olyan kismama(nem is egy)aki AFP-re ment,és a hasuk kisebb volt mint az enyém.Ez nekem olyan furi volt,persze gondolom,hogy ez nem baj,nem is kezdtem el aggodalmaskodni,mondtam magamban,nekem ez már a 3.babám,biztosan azért nagyobb a pocakomKép
Amúgy is még változik a pocakom,mert hol egy kicsit nagyobb,hol meg kisebb,szóval nem is foglalkozom ezzel.Nekem amúgy mind a két fiammal nagyon nagy hasam volt,talán ezzel a babucival is nagy lesz.Amúgy pedig tök vékony testalkatú vagyok.
Képzeljétek!Ma már egy kicsit jobban érzem magam,habár hányingerem még van néha.Tegnap du-án is úgy voltam vele,hogy ha ma szarul leszek,akkor lemondom a kórházat,és kérek egy másik idõpontot,de szerencsére nem kellett ezt tennem.
Kedves Kismama társaim!Ti,hogy álltok a fáradtsággal,álmossággal,gyengeséggel kapcsolatban?
Én sokat vagyok fáradt(fõleg ebben a melegben),valamint elég hamar lekell ülnöm,vagy feküdnöm,mert olyan gyengeség féle jön rám.Álmosnak pedig álmos vagyok,de nem tudok jól aludni,csak forgolódom.

Na mára ennyit,bocsi ha nagyon hossz lettem!
Vigyázzatok magatokra, a pocaklakótokra,pihenjetek ha tehetitek!
Rita
12+5
rita01

Sziasztok Lányok!

Nektek bejön a babapont.hu-n a kínai horoszkóp? A két fiamnál még nem volt ilyen, de most kíváncsi lennék rá. Néhány barátnõmnél bejött...
Mici
Névtelen

Sziasztok sorstársak!

Lassan elovadok ebben a melegben ... és az az idõ is alig cammog...

Pedig már dobogós vagyok!! Kép Kép Kép Kép Kép
Ma reggel a kislányunk megint produkálta a szokásos alvós CTG-t, holnap este megint mehetünk.
Az összekészített cuccom egy hete a kocsiban aszalódik (mert azt mondta a Doki mindeig legyen nálam) szerintem lassan sterilizálja a meleg ...

Szilvi
szilvi_

Sziasztok kismamik. Gratulálok az újabb babához.
Ez a meleg szerintem mindenkit megvisel, engem is. Bár mi egész hétvégén Balatonon voltunk és így nem volt nehéz elviselni. Én még mindig a régi bikinimben feszítek a strandon, bár már egyre kellemetlenebbül érzem magam (nem a fürdôruhába, mert az még jó, hanem ahogy az emberek néznek, mint ha valami ?rlény lennék). Úgyhogy nyaralásra veszek új fürdôrucit azthiszem. Lehet, hogy a meleg miatt, de elaludtam a mai orvosi vizsgálatot, nagyon kínos volt, de szerdára kaptam újabb idôpontot (reggel 7!!!!).
Mindenkinek kitartást kívánok, majd jövök még!
Buborék
Buborek

Rita! Én is ugyanilyen tüneteket produkálok. Alig bírok dolgozni.

Én csütrötökön megyek a kórházba, ahol a doki ad beutalót, és leveszik a vért. Elõször el akart küldeni a helyileg illetékes kórházba (én nem ott szülök), de aztán mondta, hogy menjek 1/2 8-ra, és keressem õt.
Remélem, sikerül elintéznem.

Nelli
nelli2

Sziasztok Kismamik,

Nem tudom a babanet szervere vagy a mi internetunk szorakozik, de hiaba irtam hetvegen nem tudtam elkuldeniKép

Palma ,
Oriasi gratula a kislegenyhezKépKépKép

Nadine,
Az jo, hogy okesan van a kismano, de elhiszem, hogy idekint szeretned mar latniKép
Oriasi drukk nektek, ja gratulat irtam eloszor, szoval belehuzniKép

Chrissy, Szilvi
Lehet am beelozni, szerintem Nadine nem fog megharagudniKép

Marti,
En mar kemenyedni is alig kemenyedek, pedig itt hidgfront van, ami azert segiteni szokott.
Te azert mar rutinos kismami vagy, mi ez a felelemKép
Bocsi tudod a kibic beszel belolem, bezzeg ha en is ragondolok neha elkap a fraszKép

Ildianyu,
En ugy tudom a betoltott 37. hetttol nem szamit koraszulottnek. Szoritok, hogy gyorsan tullegyetek a koltozesen.

Kaska,
Na jo akkor az kesz alkotasokrol kerunk fenykepetKép
Bizti elkeszultok a babosarokkalKép

Buborek,
En mar azt sem tudom hova tettem a bikinimetKép

Evi,
Ne ijeszgess itt minketKép

Mi okesak vagyunk, plane, hogy ma itt unnepnap van es nem kell dolgozni. Bar hivatalosan ez lesz az utolso munkahetem-juhhhe!!!!!
Kiscsajszi tok jol elvan odabent, sot egyre jobban erzem magam, kb. mintha 7 honapos lennekKép Pedig szegeny csaladom tegnap esoben is kenytelen volt kutyagolni velem 1 oratKép

Na megprobalom ujra elkuldeni, hatha sikerul

Angi
38+3
angela2

Tudjátok, van az a Frederick Leboyer nevû bácsi, akinek megjelent egypár könyve, meg ugyebár a Leboyer nevet viselõ szülészeti módot alkalmazzák már sok kórházban. Én tegnap olvastam el elõszõr a Szülés gyengéden (azt hiszem ez a pontos címe) címû könyvet, s komolyan mondom, valahogy oldódtam tõle és kevésbé félek a szüléstõl. Tök jóó Kép))
Ti hogy álltok a témával?

Saci
charlottee

Saci,
Szep is lenne, ha minden baba Leboyer bacsi altal megfogalmazottak szerint szulethetne! Kivanom, hogy minel tobbetek babajanak resze legyen a gyenged szuletesben!

Nadine,
Drukkolok! Nem marad benn, tuti!

Evi,
Ami kesik nem mulik! De azert kivanom, hogy ne rosszullettel induljon a szulesed!

Olyan meleg van otthon? En meg itt kabatban setaltatom a gyerekeket!

nosztalgiazo Zsuzsi
zsuzsi74

Kedves Lányok!

Eddig néhányszor bejelentkeztem hozzátok Aggódó kismama néven - talán van aki emlékszik rám. (Ikreket vártunk a 18. hétig - akkor az egyik babát, a kislányt egy ciszta miatt elveszítettük. Úgy érzem sosem fogom teljesen kiheverni...)
A rugdalózó a pocakomban pedig egy kisfiú. Nagyon tündéri arcocskája van! Ma vagyunk 24+4 hetesek. 27 éves vagyok, budapesti, Dél-Pesti Kórházban dr. Forgács Vincénél fogok szülni. (utolsó menses 2002.12.06.)
Bekerülhetnénk a táblázatotokba? Bár csak ritkán tudok írni Nektek, de hetente többször is benézek hozzátok. Igyekszem gyakrabban jönni!
Boldog babavárást ill. boldog babázást Mindenkinek!
Kisegér
Aggódó kism

Kisegér!

Jó hogy újra jelentkeztél, ez a leveled már sokkal vidámabb. Neked is boldog babavárást. Kép

Magdi
36+1 (húúúú hogy öregszünk Kép)
gallainémagdi

Aggodo Kismama,
Pedig mennyire drukkoltunk Nektek! Sajnalom, hogy igy alakult, elfelejteni nem lehet, de meglatod, majd konnyebb lesz idovel! Kisfiadhoz pedig nagy-nagy gratula, esemenytelen, boldog babavarast kivanok a kovetkezo honapokra!!!

Zsuzsi
zsuzsi74

Kisegér!
Részvétem a kislányod miatt és hatalmas gratula a kisfiúhoz! Figyeld meg idõvel a seb halványodni fog és a kicsi fiú bearanyozza majd minden percedetKép

puszi
sasha

Kép
sasha

Sziasztok!

Ejha, de beindultatok lányok! Kép Gratulálok a friss anyukáknak! Minden szépet (amit már megkaptak azon kívül! Kép) és jót Nekik, valamint sok tejcit kívánok a Babóknak! Kép

Az utóbbi nehány hétben nem gondoltam, hogy én valaha felfele is fogok haladni a táblázatodban, Kaska! KépKépKép
Viszont remélem (és tudom is), hogy nem maradok mindig itt. Lám, máris jönnek a nálam pocakosabb friss kismamák, meg még néhányan vannak a Pár hetes topikban is, akik elõbb utóbb csak átkívánkoznak ide is! Kép

Csütörtökön megyek a dokimhoz, 12. heti UH-ra redõket mérni. Tudja valaki mi a tól-ig határ? Bízom benne semmi gond nem lesz, s ezután már csak 4 hétig kell aggódnom. Kép
Remélem utána már nem ültetik belém a frászt semmiféle nyavajás vizsgálat miatt jó ideig (sõt sose!). Kép

Lányok ott a dobógó tetején: hajrá nektek! Kép
Többieknek további szép pocaknövesztést kívánok! Kép

Boróka, 11+5
femõke

Sziasztok,

(tegnap nem tudtam irni, de legalább kiegészítem a mai jó hírekkel :-)

Lajbi vagyok, Ari férje, de idebátorkodtam Kép
Köszönöm Kaskának, hogy tovabbította a híreket.

Tegnap nem volt újabb fénykép, mert a baba sárga lett :-(, és kék lámpa alatt tartottak. Azért szopizik, kajálánsonként 40g körül.

Arinal tej van elég, és szépen javul. Sajnos a lába nagyon dagad, de azt meg gyógytornáztatni fogják, remeljük használ.

Ma már megint Arinal volt a baba, szépen kajál, alszik, és az is lehet, hogy holnap hazahozom öket!

Ja, es persze vannak új képek is.

Legyetek Ügyesek!

Ari helyett Lajbi Kép
ari

SZiasztok!

Daleei írt, hogy ma hazaengedték õket, Edina szépen szopizik és minden rendben van velük! KépKépKép

Én is jól vagyok, holnap megyek megint CTG-re, remélem, az is hibátlan lesz Kép Csak ezt a fülledt meleget cserélném kicsit hûvösebbre, szárazabbra - meg hát, néha nagyon is elkap a félsz - nem is tudom, pontosan, mitõl... Angi! Ebben szerintem a 10. gyerek után sem lehetne gyakorlatot szerezni KépKépKép

Dobogósoknak drukk - egyszerûen nincs erõm hosszabbakat írni, bocs! Kép

Márti
37+6
márti

Kisegér! Nagyon örülök, hogy megint jelentkeztél! Ha tudsz tegyél fel képet a kisfiadról!

Na voltunk a kórházban és megnéztük hová is kell majd menni. Mindketten meglepõdtünk, hogy milyen tiszta és új minden (amit láttunk Kép ), a szülésznõ is aranyos volt és láttunk 3 db egy-két napos babát is. Az volt csak a baj, hogy annyira meg voltam illetõdve, hogy elfelejtettem megkérdezni egy csomó mindent, amit akartam. Kép
Jó lenne, ha a szülésnél is minden flottul menne, az ilyen helyen úgy illik, nem? Kép Bár félfüllel hallottam ott egy-két riasztó dolgot is, amit a látogatóiknak meséltek a friss mamák (tápot kap a gyerek, megetette azzal a pár csepp elõtejjel? az semmi! stb stb), remélem csak rosszul hallottam, meg amúgy sem tudom az egész sztorit.

Na mára ennyi a regélés, legyetek jók, DRUKK a finiseseknek!

34+4

Kisegér! Nagyon örülök, hogy megint jelentkeztél! Ha tudsz tegyél fel képet a kisfiadról!

Na voltunk a kórházban és megnéztük hová is kell majd menni. Mindketten meglepõdtünk, hogy milyen tiszta és új minden (amit láttunk Kép ), a szülésznõ is aranyos volt és láttunk 3 db egy-két napos babát is. Az volt csak a baj, hogy annyira meg voltam illetõdve, hogy elfelejtettem megkérdezni egy csomó mindent, amit akartam. Kép
Jó lenne, ha a szülésnél is minden flottul menne, az ilyen helyen úgy illik, nem? Kép Bár félfüllel hallottam ott egy-két riasztó dolgot is, amit a látogatóiknak meséltek a friss mamák (tápot kap a gyerek, megetette azzal a pár csepp elõtejjel? az semmi! stb stb), remélem csak rosszul hallottam, meg amúgy sem tudom az egész sztorit.

Na mára ennyi a regélés, legyetek jók, DRUKK a finiseseknek!

34+4

Sziasztok!

Tegnap írtam egy hosszút, de elszállt Kép

Jó hír: Van a fickómnak állása KépKépKépKép Meglett a pótzh-m. Holnap megyek uh-ra, félek.

Mici: a kínai horoszkóp szerint a fiam lány.

Dé: ma én is voltam a Szent Imrében, a holnapi beutalómért Kép Tényleg nagyon szépen felújították Kép
A csecsemõsök sajnos nem az igaziak, de legalább nem is zaklatják az embert.

cory 20+0 (fúú, már félidõ Kép)

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Kiseger
En is a Forgacs dr-nál fogok szülni, bar az meg arrebb van. Sokat drukkoltam erted en is, vigyazz nagyon a kisfiadra !!!

Boroka
A nyaki redõ felsõ határa 3mm. Elég sok idõmbe tellett, mire kideritettem, de egy masik topicban segitettek.
En nem voltam itthon ket eve tavasszal, ugyhogy en nagyon elvezem most, barmilyen meleg is van. A bodza es az olajfa viraganak az illatat mar nagyon regen nem ereztem, igy most nagyon tetszik. Kép
Dorki 16+0
Dorki

Sziasztok lányok!

Én is elökerültem egy fantasztikusan meleg hétvége után. A hivatalos hö 30 fok volt, de nálunk a teraszon 35-öt mutatott a hömérö, igaz a napon...Emlékeztek,hogy egy hete még hóról irtam???!!!! Na, ennyit a gyors idöváltozásról.Kép
Ennek örömére pokoli éjszakám volt a meleg miatt,takaró nélkül is folyt a viz rólam. Azt hiszem, idén sokkal többet fogok tussantani, mert napközben is hamarabb rávisz a lélek.
Na, a mai idö megint a másik véglet volt, megállás nélkül szakadt az esö, mi meg pont ma jártunk kertészkedös boltokban, beszerezni a telepitendö cuccok végét.Érdekes volt fél kézzel virágokat pakolgatni,mert a másikban esernyö volt... Ez van, nem lehet itt semmire sem számitani.
Ma voltam dokinál is, márha azt a bö 10 perces vizitet dokilátogatásnak lehet mondani, ami itt zajlikKép
Minden rendben, babaszivhang okés, vérnyomás szupi, kilok jönnek (most tartok 8-9 kilonál), a doki modell-terhességnek nevezett (kopp-kopp-kopp). Már harmadjára odázta el az UH iránti kérésemet, azt igérte a 34-ik héten elküld. Mondom nektek, itt aranyból van ez a fránya UH....Kép

Nehéz elhinni,hogy "már" csak 10 hét van hátra, tudom, igy kimondva kevés,végigélni pláne a legvégét lesz hosszú, nadeakkor is...

Hajrá dobogós lányok, mindent bele!!!
Sziasztok
Barbi
30+0 (JUHÉJJ!)

Kép
Kép
barbi

Kisegér!Kép

Épp Rád gondoltam valamelyik nap, a topicot olvasva!Kép

Sok boldogságot kívánok a kisfiúhoz, a kislányod is örökre Veled marad, a szívedben!

Gondtalan babavárást kívánok, és gyere amikor tudsz!

Puszi: Sheila

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Jó reggelt mindenkinek,

Kisegér,
jó, hogy visszajöttél, én emlékszem rád. Mindenki drukkol nektek, hogy a kisfiaddal minden okés legyen.

Saci,
Leboyer...klassz lenne, tényleg. Sajna egy csomó doki/szülésznõ/kórház nem tart lépést ezekkel a dolgokkal. Elõbb-utóbb talán eljön az az idõ is, amikor minden kórház biztosít minden (bármilyen) lehetõséget, de egyelõre a kórházválasztás az egyetlen megoldás...De ott meg ugye ki tudja, milyen doki vár...

Cory,
gratula fickómunkaKép és zh ügyben. Ha vigasztal, én nem aggódtam annyira, azt sulykoltam magamban, hogy "dehát mi baj lehetne" de mégis, amint beléptem a kórház területére és elindultam hátra az uh épülethez, elkezdtek szakadni a könnyeim... Szóval csak azt tudom javasolni, hogy engedd szabadjára az aggodalmad, hisztizd ki magad nyugodtan, és hidd el nem lesz semmi baj...(Persze tudom, hogy egy szintén hisztizõ kiskölök mellett nem könnyû lazítani...tényleg, ilyenkor viszed magaddal?) Drukkolunk neked.

Mici,
nekem az utolsó "fiús" hónapban jött össze a babó (emlékszem, nézegettem) és állítólag tényleg kukija van.Kép

Barbi,
nekem pont a 30 feletti hetek rohantak el gyorsan, a 20-30 közt telt lassan.

Ma megyek dokihoz, drukkoljatok lszi, hogy a vérnyomim jó legyen, mert ez az elvetemült ember még képes és befektet... Pedig tök jól vagyok, bár rá kellett jönnöm, hogy a vizesedés nem kizárólag az elfogyasztott folyadéktól (férjem szerint) és a pihenés mennyiségétõl (anyu szerint) függ, hanem igenis a hõmérséklet is számít: itt a meleg, pihi+mérsékelt folyadékbevitel mellett is már most buci a lábam...

Tsók,
Ellimami
37 körül
ellimami

Sziasztok!!!!

Na én még mindig itt vagyok, és bitorlom még az elsõ helyet. Ma már megjártam a dokit, a magzatvíz tiszta, és közölte velem, hogy ez a baba még mindig nõ. Mondtam neki, hogy kislány, még nem nõ. Na ezen jót nevetünk. Holnap mennem kell áramlási ultrahangra, ami persze egy egész délelõttöt magába foglal, hiába van rá idõpont, teljesen lazán kezelik azt.

Ellimami
A vizesedés tényleg hõmérséklet függõ, mert ha hideg van akkor ha megiszom 4 l folyadékot akkor se vagyok dagadt akár egész nap. De ha meleg van már eleve úgy ébredek reggel, hogy tisazta dagadta alábam , örüljek, hogy a sportcipõ és a papucs még rám jön. Természetesen az éjszakát már végigjárkálom, mert a hölgyeményem a fejét szorosan a hólyagomhoz nyomja, tehát az ürítés is megfelelõ mennyiségû, még is tiszat dagadt vagyok. De az én vérnyomásom jó (max 120/90 volt egyszer mikor lépcsõznöm kellett NST közben).

Puszi mindenkinek, és ígérem egpróbálom gyorsan átadni a helyet! Kép

Nadine
41+1

Nadine
KépKépKép
nadine

Kedves Magdi, Zsuzsi, sasha, Dé, Diorki, Sheila, Ellimami! és Többi Kismami!

Nagyon köszönöm a bíztató sorokat!!! Tényleg nem könnyû és az ellenségemnek sem kívánom ezt a lelkiállapotot - bár be kell vallanom, hogy talán ki lehet azt mondani - egyre jobban vagyok-vagyunk, fõleg mikor a kisfiúnk úgy igazán becélozza a kezemet a pocakomon, amikor órákig nem érzem mozognmi, aztán lecsüccsenek, vagy ledõlök pár percre és "szólok neki", hogy "jelentkezzen ha most éppen ébren van..."
Egyvalamitõl nagyon félek: hogy ez a baba nagyon érzékeny baba lesz. Átélte velünk azokat a heteket és már "vette az adást" a lelkiállapotunkról.
És persze csak bizakodom, hogy vele minden rendben, és egészséges kis Törpénk fog születni szeptemberben. (csak m,ár ott tartanánk!) Nem tudom mikor fogok tudni igazán "kiengedni" lelkileg. Talán csak ha a karomban lesz és látom, hogy jól van és minden rendben.
Nagyon szeretnék természetesen szülni (mint mindenki), de mondtam az orvosomnak, hogy nem fogom tragédiaként megélni ha császár lesz a vége. Az egyetlen fontos a mi kicsi fiúnk, hogy õ egészségesen jöjjön a világra. Szerencsére õ is így gondolja. Végigélte velünk az egészet és lelkileg (Dorki, te tudod, ha ismered) is sokat segített, pontosabban próbált segíteni és most is nagyon-nagyon odafigyel ránk.
Lelkileg még nem vagyok teljesen kész arra, hogy bármit is kezdjek "összevásárolni", hamarosan nem húzhatom tovább!!! Talán 1 hónap múlva már hozzáfogunk. Én nem érzem, hogy lekéstünk volna bármirõl ami a beszerzést illeti.
Kívánok nektek további boldog, kiegyensúlyozott kismamaságot és igyekszem gyakran jönni.
Bekerülhetek a táblába?
Kisegér
Kisegér

Szia Kisegér! Én is emlékszem rád, mert izgultam és aggodtam veled együtt és nagyon szomorú voltam mikor kiderült, hogy már csak egy pici van a pocakodban. De szerintem pont azért lesz ez a baba nagyon életerôs és vidám baba, mert átélte veletek ezt a rossz idôszakot és ez megerôsítette ôt, mert tudja, hogy mennyire fogjátok ôt szeretni és szükségetek van rá. Szóval szerintem fel a fejjel és most már csak élvezd a babavárást. Persze tudom könny? ezt mondani.
Boroka! Nekünk a 13. héten a nyaki redô 2 mm volt, szerintem nektek is valami hasonló érték fog kijönni. Majd drukkolok, hogy minden rendben legyen.
Tegnap, nem hiszitek el, de egy kilo cseresznyét és fél kiló epret szó nélkül toltam be délután (ebéd után). Én magam is elcsodálkoztam! A pici meg úgy ugrált a hasamban közben, hogy öröm volt érezni.
Mindenkinek szép napot, majd jövök!
Buborék 17+6
Buborek

Cory! Megy a DRUKK és gratulálok a Kispapimunkához!

Ellimami! Neked is DRUKK a vérnyomásodhoz! Nekem 130/vmit mért a védõnõ egyszer és mondta, hogy méregessem itthon, mert magas. Nahát én azóta sem mértem 99/68-aknál többet. Kép

Buborék! Hát nem semmi, de hogy fért el a babóka mellett ennyi gyümölcs!? Kép Most nagyon megkívántam az epret, lehet, hogy le is megyek a zöldségeshez.

Így egész elviselhetõ a forróság, hogy esténként jön a frissítõ zápor. A lábam nekem is dagad, és reggelenként olyan buci a talpam is, hogy az elsõ lépések fájnak. Szerintem is a melegtõl van.

Lányok, lehet, hogy hülye kérdés, de mikor kell összepakolni a menetfelszerelést? A 36. héten már nem tûnik parázásnak?

Nadine! DRUKK megy, várjuk a csöppséget!

Üdv mindenkinek,

34+5

Dé!

Én már összepakoltamKépKépKép

Zsófi(35)

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Dé! Nyogodtan összepakolhatod. Jobb, ha minden elõbb meg van, aztán ha szükséges, nem kell pánikolni.

Kisegér! Drukkolok, hogy a kicsi fiaddal minden rendben legyen!
Nem baj, ha nem vettél még semmit, babonából úgy is jobb minél késõbb beszerezni a babaholmikat.

Nadine! Most már igazán kibújhatna az a kicsi lány Hozzád. Nem lehet, hogy a szülés idõpontja el lett számolva?

Én csütörtökön megyek az elsõ vérvételre a kórházba. Elõször azt mondta a doki, hogy a helyileg illetékes kórházba kell mennem, de aztán mondta, hogy menjek be 1/2 8-ra, megírja a beutalót, és leveszik a vért.

Nelli
nelli2

DÉ!
Én is nagyon várom, és arra is kíváncsi leszek, mekorra az a csöppség Kép

Nelli
Tuti el lettem számolva, mert fizikai képtelenség, hogy akkor történt a dolog, mikorra az orvos számolta. Szerintem 24-e lett volna a kíírás, de már azt is túlléptük

Valaki kérdezte, hogy kinek mennyire jön be a kínai horoszkóp, most megnéztem, a szerint a lányom fiú. De pár nap múlva már biztosat mondhatok.

Nadine
41+1

Nadine
KépKépKép
nadine

5 évvel ezelõtt, amikor kisfiam született, Libero mini pelenkabetétet vettem magamnak(!), ami nagyon jól bevált. Manapság viszont már nem látok ilyen pelenkabetétet. Tudtok ajánlani helyette valamit, mert a betéteket nemigen ismerem.

Leboyer: a MÁV-ban Leboyer módszert alkalmaznak (tapasztalat), ismét ott fogok szülni. A doki nagyon aranyos, akihez járok, remélem a szülésnél is minden rendben lesz. (32) ---- húúú már harminckettõõõõ Kép

Saci
charlottee

Sziasztok!

Talán egy rövid beírást enged ZsombiKépKép (a tegnapi és a vasárnapi elszállt Kép)

Kisegér
Reméltem, hogy jelentkezel Kép és egy ilyen vidám néven Kép Jó pocaklakó-növesztést Kép
Kaska biztosan betesz a táblába, csak most nem jelentkezett, majd ma.

Kínai horoszkóp szerint az én Zsombim is kislány Kép Én kisfiúnak nézem Kép

Nadine
Még mindig 2 in 1 Kép? Ha 24-re kellett volna, akkor semmi gond Kép

Ennyit engedélyezett Zsombi Kép pedig a babákat sem olvastam Kép

Mindenkinek szép napot, a finiselõknek DRUKK KépKépKép
Toffifee + izgõ-mozgó_Zsombi
toffifee

Sziasztok lányok!
Régen voltam sajnos a kisfiam betegeskedik, úgy sajnálom a szívem megszakad. Fogzik szegénykém és ez a hátsó fog nagyon megviseli, mindig belázasodik, folyik az orra, kiütéses a popsija. Na de majd csak túlleszünk rajta.

Nadine!
Te még mindig egyben? Hogy érzed amúgy magad? Gondolom már mindenki tûkön ül a családban.

Lányok úgy irigyellek azért benneteket már mindenki öszepakolt meg ilyesmi. Azért szerintem ilyenkor nyáron sokkal jobb szülni mint télen.

Ellimami!
Drukk a vérnyomásodhoz! Nem lehet hogy mindig csak a dokinál magasabb a vérnyomásod. Sajna nekem ilyen volt az elõzõ terhességemnél, itthon mindig szuper vérnyomásokat mértem magamnak, de én sajnos ahogy fehér köpenyt látok rögtön megijedek.

Cory!
Drukkolok neked. Mikor mész a Szabolcs utcába?

Ariéknak gratula az a legszebb dolog a világon mikor hazahozzuk az újszülöttet.

Rita!
Tegnap megint hánytam, most úgy vagyok hogy két napig jól aztán egy nap nagyon rosszul. Vége lehetne már igazán, kezd nagyon elegem lenni. Úgy látszik visszaestem. Írd meg mi volt az Uh-on. Nekünk miért nem mérnek ilyen nyaki bõrredõt, te tudod?

Na sziasztok puszi mindenkinek, dobogósok hajrá!!! A többieknek jó pihit mi csak pihegni tudunk itthon a melegben, de jó lenne valami vízparton.

Nicki
13+5
Nicki

Saci
Már nem gyártják a Libero mini pelenkabetétet Kép, én is kerestem, pedig tényleg nagyon jó volt. Helyette: Tena (én valami olasz csodát használtam, az is jó volt), a méretben a többiek biztosan tudnak segíteni.Kép

Toffifee
toffifee

Sziasztok!

Megjöttem az uh-ról. Doktornõ szerint 99%, hogy egészséges a babó Kép Tudtok valamit az elöl fekvõ méhlepényrõl?

Ellimami: próbáltam hisztizni, de a fickóm a múlt héten nem volt kapható arra, hogy jól tûrje az ilyesmit. Szerencsére, volt akinek kibeszélhessem, különben bekattantam volna. Nagyon drukkolok a dokihoz! Kép

Dé: én 40+1-nél pakoltam össze, hátha csak ezért várat magára, de még 4 napot vártunk Kép

Saci: Tena Lady betét nagyon bevált nekem. Gyógyszertárban kapható.

cory 20+1

cory
Budapest

Szaisztok Kismamik!

Délután megyünk a kispapimmla és veszünk egy légzésfigyelõt a Madarász utcai gyermekkórházban. :-) Remélem soha nem lesz rá szükség,de engem megnyugtat,ha ott van a matrac alatt.

Nadine,
hatalmas drukk,hogy minél elõbb a karjaitokban tarthassátok kislányotok!!!Kitartás,már tuti,hogy nincs sok hátra. Kép

Újból megállapíthatom,hogy a meleg minden kismami legnagyobb ellensége. Nekem a kispapim "megtiltotta",hogy napközben kint sétáljak vagy feleslegesen legyek kint a napon,inkább eljön velem minden este szorgalmasan róni a köröket,sétálni,meg miegymás,amihez csak kedvem van,de megkért,ha tehetem inkább ne menjek ki napközben a lakásból.Még az a szerencse,hogy ezt a kérését nem olyan nehéz teljesíteni,mert amúgyse nagyon kívánkozok kifelé. Kép

Buborék,
azért csak óvatosan a strandolással,napozzással,nehogy valami baj legyen! Kép
Szerintem egy kismaminak alapvetõen nem szabad napozni,de lehet,hogy én tévedek.Akkor sorry!

Kisegér,
örülök,hogy újra itt vagy közöttünk.Hogy gondolhattad azt,hogy elfelejtettünk?!?!?Kitartás és szeptemberben a kezedben tarthatod életed legszebb ajándékát egy belevaló kisfiút. Kép

Lajbi,
gratula mégegyszer a leányzóhoz.Arinak gyors felépülést kívánok. Neked tiszta Hawaii lesz a nyár,jól kicsajozhatod magad otthon,hiszen akkor nincs az egyetemen tanítás?!?!? Kép

Barbi,
nem is tudom elképzelni,hogy bírjátok ti ezeket az idõjárási viszontagságokat?!?!?!?!?

Nicki,
drukk,hogy a kisfiad mielõbb meggyógyuljon és túl legyen a fogzási problémáin.

Saci,
a MÁV kórház hiper-szuper lehetõségeit remélem én is ki tudom majd élvezni. Kép És szó szerint élvezni szeretném!!! Kép

Dé,
én is a 36.hét kezdetén pakoltam össze.Azóta alig férni el a szobában a két megrakott utazótáskától. Kép

Elli,
írtam mailt.

üdv mindenkinek
vigyázzon mindenki magára,nagyon meleg van odakint Kép

Évi+Petra baba_36+5
Évi24

Cory!
De jó, hogy minden rendbenKép Ugye most már megnyugodtál?Kép
Miért kérded az elõl fekvõ méhlepényt? (Placenta praevia az orvosi kifejezése) Csak nem az van neked? Amúgy azt tudom róla, hogy ilyenkor a méhlepény eléri a méhszájat, akár teljesen el is fedheti. Elég veszélyes, bár a méhlepény elvándorolhat még onnan a terhesség folyamán. Viszont fokozott pihenés szükséges, nehogy vérzés legyen. Ha a terhesség végéig nem menne el a méhszájról a méhlepény, akkor aut. császárral születik meg a baba. Ennyi.

Könnyen megtaláltad a kórházat?

Mi megvagyunk, mocorog a bébi ezerrelKép Annyit kérdeznék, hogy volt itt olyan, akinek fájt a szeméremcsontja. Esténként olyan érzésem van uis, mintha bicikliztem volna, az ínszalagok eléggé húzódnak és a szeméremcsontom is fáj. Ugye ez nem jelent semmi rosszat? Csak tágulok?

Puszi, megyek én is epret enni, úgy de úgy megkívántam ,mikor írtatok rólaKép
Nyuszimanó (23.)
nyuszimano

Nyuszimanó: mellsõ falon van a lepény. 3 hete még fundusban volt (ez állítólag felül van). A méhszájra nem lóg rá.

cory
Budapest

Sziasztok,

Nyuszimanó
Nekem már félidõ óta (ha nem elõbb) fáj - hol jobban, hol kevésbé, és néha egyáltalán - a szeméremcsontom és környéke. De megnyugtattak, hogy ez nem jelent semmit. Egyrészt tágulhatsz, másrészt a baba is nyomhatja, fõleg ha már most lent van a feje (nekem ugyanis mindig fejen állt a drága lányzó, akármikor mentem UH-ra Kép) Most a vége felé már azon drukkolok, hogy ez ne is változzon.

Cory!
Nekem ugyan hátsófalon tapad a méhlepény, de megkérdeztem anno, hogy mit jelent, ha elõl tapad (mert a kolléganõmnek ott volt). Az orvos azt mondta, hogy ha nincs túl lenn (akkor a helyzet az, amit Nyuszimanó írt), akkor nincs gond. Annyi, hogy késõbb érzed meg a baba mozgását és talán kevésbé intenzíven. +Esetleg nagyobb lesz a hasad. Én például inkább derék részre kerekedtem, mint elõre, holott már csak másfél hónapom van.

Viszont ez a lábvizesedés lányok, nagyon megvisel. Nem is igazán fizikailag, hanem hogy utálok a lábamra ránézni, ami most már délelõtt olyan, mint a dorong.

Holnap megyek dokihoz, és akkor újra látom, hogy mennyit nõtt a pici lányom.

És hogy csatlakozzam az eperimádókhoz, az én asztalomon is itt illatozik fél kiló, de majd uzsira eszem meg eperjoghurttal.Kép

Üdv

Tünde
33+5
csibe21

Cory!

Nekem is elöl volt a méhlepény, de nem lógotta méhszájra. Így az égvilágon semmi gondot nem okozott. Annyi hogy elég késõn éreztem meg az elsõ mozgást, és utána is alig éreztem. Talán annyiból rosszabb mint hátul, hogy sérülékenyebb ha pl elesel, de ilyesmi nem fog történni.Kép Ja, és a 3D UH-on csak oldalról tudtuk mozizni miatta a babaát.

Tena betét: Nagyon jó, nekem a legnagyobb méret kellett. 3 méretben van, a legnagyobb olyan mint a pelenkaKép megbolondultam volna nélküle.

Manó+Emma (7,5 hónapos)

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Cory,
Nekem Daninal volt mellso falon tapado lepenyem...semmi kulonos!
Es nem mondta veletlenul a doktorneni, hogy kiffiu, vagy csajszi?

Kiseger,
"Leengedni"??? Azt mar soha nem fogsz! Anya vagy, es valoszinuleg az egesz eletedet vegig fogod aggodni a csemetedert! De minimum az elso 25-30 evet! Akkor kezdodik csak igazan az aggodas, ha mar kint lesz a bebi! Keszulj fel!

Kinai horoszkop? A sargak szerint nekem akkor van min.2 lanyom (Danival meg nem voltam benne a tablaban, mert csak 18 eves kortol kezdodik Kép ), a valosagban meg minden lanyomnak futyije nott!

Zsuzsi
zsuzsi74

Hali Kismamekok!

NEmtom, hogy a hétvégi szerver vacakolásban elmentek e a gratuláim, úgyhogy biztos ami biztos, minden új babócához gratula!

Kisegér, örülök, hogy újra köztünk vagy!Kép és közös a dokibácsink isKép. Babonával kapcsolatban: Danónak annó egy darab rucit sem vettem, mikor kibújt, apukája és a nagymamája szépen megvették a kezdõcsomagot (a listám alapján), mamika kimosott kivasalt mindent, apa pedik fertõtlenitette a dolgokatKép. Ne izgulj, szép, okos és kiegyensúlyozott kisfiad lesz! Hiszen már most rendesen viselkedikKép.

Kinai horoszkóp szerint Danó is és Zsófi is fiú, úgyhogy 50%, vagy bejön, vagy nemKép.

Élvezet benneteket olvasni, mindig beindul a nyálelválasztásomKépKép, ennek ellenére megy lefelé a mérleg mutatója, bibibiKépKép

Na pussz, élvezzétek a pocakoslétet, ha ilyen melegben nehéz isKép
Zsófi
csucsuka

Sziasztok!

Ujfent bocsanat mindenkitol, tegnap este ertem haza, aztan eszbe kaptam, hogy meg meg kell csinalnom egy ajandekot szerdara (ket poharra uvegmatricat, ami meg is kell szaradjon). Ugy elment az ido, amig motivumot kerestem a neten, kinyomtattam, atrajzoltam stb., hogy negyed kettokor meg en sem ultem neki netezni meg tablazni...

Kiseger,
Isten hozott, orulok, hogy visszatertel! :-)))
Persze, hogy beirlak a tablaba! :-)))
Ne felj, szerintem a kisfiad legfeljebb a szo jo ertelmeben lehet erzekeny. Az tudja igazan megerteni masok erzeseit, aki maga is atelt oromet-banatot. Es ez egy ferfinal sem hatrany! :-)

No megyek is en tablat gyartani! Elkuldom, aztan nekiesem a visszaolvasasnak! 4tol terhestorna lesz, ugyhogy lehet, hogy csak utana birom magam utolerni...

Kaska
36+2
kaska

Cory!
Ja az más. Akkor mellsõ falon tapad a lepény, az nem uaz. Nekem is ott van, elég fölül, majdnem a gyomromnál, nekem azt mondták, hogy szuper hely, az egyik legjobb, de hogy miért??
Annyi az egész, hogy nagyobb hasad leszKép Nekem már most hatalmas, bár mondják, hogy 2.-kal jobban, gyorsabban megnõKép Na de akkor is nagyKép Neked mekkora??

Puszi:
Nyuszimanó (23.), aki most aludt másfél órátKép a kicsi fia meg már 3 órája alszikKép
nyuszimano

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?