A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Ancsi,
mindig elámulok :D wow 8) :lol:

Fíbsz,
+++++++++++++

Leni,
takonykór miatt +++++, egyébként hogy vagytok? :D

Vot,
:D

Zsan,
dont vöri :D
én pedig Bob Dylant imádom :mrgreen: :lol: (tényleg ;) )

Kép

Kép

szrekuc

akkor töltekezzünk :D

Kép

Kép

Kép

szrekuc

na és fontos, hogy először mindenki sima fehérkenyérrel kezdje (Macs receptje erre kiváló), mert az biztos nem lesz sűrű, vagy rossz.

én is leírok egy receptet, amolyan szájbarágós, ami bevált és, és az is tudja követni, aki még soha nem sütött.

Hozzávalók:

80 ml langyos tej/vízzel lehet helyettesíteni/
220 ml langyos víz
55 dkg félfogós liszt (v. 1/3 rétes- 2/3 finomliszt)
1 evőkanál burgonyapehely (nem musz)
1 evőkanál teljes kiőrlésű tönkölyliszt (nem musz)
1 csapott mokkáskanál aszkorbinsav (nem musz)
1 marék gríz (búzadara)
0,5 evőkanál sikér (nem musz)
1 evőkanál vaj, margarin, olívaolaj v. zsír
2 teáskanál só
2,5 dkg friss élesztő (v. fél csomag szárított)
1 mokkáskanál őrölt kömény

Belerakom a gépbe a hozzávalókat a felsoroltak szerint, s elkezdem gyúratni, s figyelem mikor vége a gyúrási periódusnak. Hagyom kelni addig a tésztát, hogy a gép be ne kapcsoljon a sütésre, úgyhogy még előtte gyorsan kiveszem. (ha kézzel gyúrjuk, akkor legalább 20 percig masszívan gyurkálni kell, s utána kb. 40-50 percig keleszteni huzatmentes, langyi helyen) Mikor puffancsra kelt, akkor labdává formázom, bevágom 3 helyen, lekenem meleg vízzel, és belerakom a sütőzacskóba. A labda forma majd szépen magától elmászik jobbra-balra. (a sütőzacsit pár helyen ki kell lyukasztani) Előmelegített sütőbe rakom 200 fokra, és légkeveréssel sütöm. 10 perc múlva leveszem 180 fokra a hőmérsékletet, és 45 percig még sütöm.(akinek nincs légkeverés, az alsó-felső sütésre teszi)
Ha megsült, azonnal kiveszem a zacskóból, rácsra rakom és konyharuhával letakarom.

Zsemléket kevesebb ideig kell sütni, nehogy kiszáradjanak.
ancsipancsi

okt. 4 akkor Nuk-party; én is úgy tervezem, hogy gyermeket altatok útközben kb 12-2ig (azt még nemtom, hpgy csinálok kétórás utat :mrgreen: )
Tinu,
nektek hogy lenne jó? a fent vázolt eset igencsak elméleti, teljesen rugalmasak vagyunk ;) :D
(annyi, hogy de. biztos nem tudok menni, mert tanítok)

Kép

Kép

szrekuc

és aki tovább akarja Macs kenyerét fokozni,

TOSCAN olívás kenyér

0,5 kg liszt
2,5 dkg élesztő
1 ek só
1 kk cukor
4+1+2 ek olívaolaj
50 gr olívabogyó
80 gr olívabogyó
1 dl langyos víz
2-2,5 dl langyos víz
200 C sütni 35-40 percig

Az élesztőt a cukorral 1 dl langyos vízben felfuttatjuk, majd a tésztát 0,5 kg lisztből, sóból, élesztőből, 80 gr apróra vágott olívabogyóból, 4 ek olíva olajból megggyúrjuk, s kb. 40 percig kelesztjük. A tepsit kikenjük 1 ek olívaolajjal, és a tésztából kerek formát formázunk bele. Tetejét egész olívabogyókkal díszítjük, majd 2 ek olívaolajjal kenjük meg. kb. 180 fokon pirulásig sütjük.

ÉS HÁT A FOGYIKENYEREM, ami batár sűrű (főleg a kettes változat), 1 hétig is lehet enni, nem szárad ki (és nem fogy gyorsan :D )

Kenyér:

3,5 dl langyos víz
2 ek olívaolaj
30 dkg tkiőrl. tönkölyliszt
25 dkg tkiőrl. rozsliszt
2,5 kiskanál élesztőpor (v. 2,5 dekányi friss)
1 teáskanál méz (nem musz)

tészta tetejét vízzel megkenni, s üres serpenyőben előzőleg megpirított zabpehellyel megszórni.

ennél durvább, még sűrűbb kenyér lesz, ha a rozslisztet zabpehelyliszttel helyettesítem.

MOST MÁR LEKOPOK,MERT TUDOM, HOGY NEM FŐZŐS TOPIC EZ, csak én viszonylag hosszú idő alatt tapasztaltam ki ezen recepteket, gondoltam segítek annak, aki most kezdi.
ancsipancsi

Sziasztok!

Na,Dorka mehetett oviba,ellenben most nekem kezd nagyon fájni a torkom :(

Macs:
Kép

Votiv:
ez a kocsis sztori :shock: :lol:

Szrek:
:lol: :lol: :lol:
A férjem is olvasott minden féle okosságot,mielött megvettük.A lényeg mindenhol ez volt :lol:
Nálunk még a Winkler kutyáskönyvje is nagy nagy kedvenc.
Ezt írja pl. a mi kutyánkról/bullterrier/:"Az érdekes arcú állat."
-"Világra szóló nevelési fegyvertény,ha hívásra gazdájához szalad.Állatidomárok nem véletlenül foglalkoznak szívesebben vadállatokkal" :lol:
-"Már csak azért is jó befektetés,mert ha drága pénzen megvettük,biztosak lehetünk benne,hogy a kutyusba még egy száguldó szovjet troli sem tud kárt tenni" :lol:

petergabi

Gabi,
:lol: :lol: :lol:
szinte kedvem lett bullterriert tartani (szeretem a kihívásokat! pl: "gyere ki!! ) :mrgreen:

by to way, Fülesnek is vannak itt kutya-barátai: Lola, a szürke óriássnaci-keverék és Cinke a magyar vizsla. Velük játszott a ház előtt múltkor, mikor arra hozta a gazdája sétálni Rizsát, aki egy icipici yorkshire.... Füles neki is nagyon megörült: "Annya!!!! Ciccaaaaa!!!!!"

.....sikeresen megsértettük a gazdit, mert Fülit nem lehetett meggyőzni, hogy a stöpszli is egy kutya....
macskanyu

Szrek: nekünk mindegy. Én is rugalmas vagyok. A déli etetés a kérdés, de majd ahhoz igazítom, hogy ti hogy érnétek ide. Előbb adok neki ebédet vagy később, Nukéknál. Meglátjuk, hogy jön ki.
Látom, neked is új avatarod van. Nagyobba is beteszed?

Kép
Kép
tinu

Macs :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
tinu

Sziasztok!

Már értem. Szóval azért készüljek fel arra, hogy naaagy valószínüséggel lesz gátmetszés, mivel pl. első baba. Ugye?

kisün! Ki a Te dokid? Akit nem írtam a listára! :D
vica94! Szintén! És a Tiéd ki volt?
mutya

Mutya, lélekben készülj fel, így csak kellemesen csalódhatsz, ha mégsem lesz szükség rá :)
De Te is mindent megtehetsz, hogy elkerüld. Amiket Kisün mondott, málnalevéltea ivás a 36. héttől, meg gátmasszázs, ill. homeopátia is segíthet a tágulásban - egy jó szülésznő mindenről kiokosít. És ha még így sem jön össze a gátvédelem, akkor ne keseredj el, majd a másodiknál összeön :)

Gabi, jófej kutyátok lehet :lol:

Fibi, nagy popsi :lol: na akkor mit szólna hozzám :lol:

votiv 8)
votiv

Mutya: én ittam málnalevélteát, meg volt gátmasszázs, meg fogadtam szülésznőt (Váradiné Ica) és első gyerek volt és NEM volt gátmetszés. Pici varrogatás volt utána, de nem éreztem a szülés után semmit ott alant. Az aranyeremen kívül. :mrgreen: De tény, hogy én is úgy voltam vele, hogy nyitott voltam bármire. Ha úgy adódik, nem keseredtem volna el a gátmetszéstől sem. Sőt semmitől sem. Ehhez képest vízben vajúdtam és háváj didzsé volt az egész. :D (Így utólag, a megfelelő amnézia kialakulása után mondom.)

Kép
Kép
tinu

Macs, Ancsi,
jegyzetelem tovább :lol: Cicaaaa... hja, a rendszertanhoz is ért ám Füles 8) Dóci csak és kizárólag az iciripiciri kutyáktól fél :mrgreen: A nagy, 40-60kilós kategória meg se kottyan neki, de a pici kutya... :lol:

Rekuc,
kösziiii :lol: és én marha izgisnek tartom ám a toyotákat :wink: :oops: :lol: :lol:

Mutya,
Bardóczy Zsolt, egyezik Ancsiéval (meg még néhány topiktárséval) :lol: Ha bármi egyéb részlet kell, kérdezz :wink: És igen, valószínűleg lesz gátmetszés, DE egyáltalán nem biztos (ld. Leni pl.). Ehhez kell a jó orvos+szülésznő, hogy biztonságban érezd magad, hogy tényleg csakis akkor lesz, ha kell :D

Bretegeknek továbbra is jobbulást!! :D

Fibi,
nektek ++++++ és :mrgreen: a bugyiért :lol:

a helyzet itt nyugaton is változatlan, esik az eső, pörgök ezerrel... bár kissé lehúz, hogy éjjel Dóci 1 órás különműsort rendezett nekünk nemalvásból, és kétszer is visszatapsoltatta magát... pedig nem is volt ám annyira szórakoztató :wink: :lol:

vera
kisün

Macs,
még egy: azért elég kemény sértés ez a macskákra nézve, nem? :mrgreen: :mrgreen:
kisün

Zsánám,
+++++ nektek is!!! :lol:

Mutya,
én is ittam málnalevélteát ezerrel, de nem volt gátmasszázs, és homeopátia sem: de ez mindkét szülésemnél ugyanígy volt, szóval szerintem itt is sokat számítanak az egyéni adottságok (szövetek milyensége stb.) meg az út kitaposottsága :lol: Viszont nekem mindkét szülésem ultragyors volt (első fájástól 4 óra), és eszméletlenfantasztikus jó élmény (és nem csak utána, közben is marha jó volt), gátmetszéssel és anélkül is :lol:

v
kisün

Hát az a szerencse, hogy legalább már nem "félek" annyira, ha rágondolok.
De szerintem azért van bennem ez a kis idegesség, meg félelem, mert ez még tök ismeretlen terület nekem. :D
Azt se tudom, hogy mire számítsak.

Viszont azért annyit már leszűrtem itt mindenkinek a hozzászólásából, hogy a Szent Imrében legalább rosszra nem kell számítanom. Ami természetesen határozottan megnyugtató.

kisün! És Bardóczi Zsoltról mit kell tudni?
mutya

Mutya,
én is marhára be voltam ám tojva, teljesen természetes! És tényleg csak nyugtatni tudunk, mert igazán megnyugodni csak az első szülés után fogsz :wink: :lol: Szerintem az a jó, ha semmilyen elvárásod nincs a szüléssel kapcsolatban, ne csinálj programot, tervet, mert ez egy annyira képlékeny folyamat, hogy tényleg minden, de MINDEN lehet. BZs-ről meg írok egy privit :lol:
kisün

Érdekes,én az első szülésemnél édes tudatlansággal vonultam be,nem is igazán féltem.Viszont Dorkánál már igazán bevoltam rezelve,nem is beszélve a mostani állapotomról :roll: :lol:
Gátmetszés:2-szer volt,de azt hiszem,hogy ez volt a legapróbb dolog,ami akkor foglakoztatott :wink: Nem mondom,hogy jó volt utána,de ez tényleg semmiség a méhösszehúzodás után :lol:
De pl.Dorkánál nem volt és ugyan olyan érzékeny volt után napokig,igaz a varratszedést legalább megúsztam.

Mutya:
gondolom jól megnyugtattalak :lol:
Meglátod ha túl leszel rajta Te is hasonlóan fogsz erről vélekedni :wink: Nyugi,remek lesz :!:

petergabi

baromi jó!
beírom a google-ba, hogy pl. kecskeméti vera , és az első találat a mi táblánk :D

sütöttem körtés sütit, a vízszerelőknek is adtam, végre készen vannak, fenn van a kabin, holnap lehet használni.
ancsipancsi

Sziasztok lányok!

Mi is élünk :)

Ancsi! Írtam e-mailt, még mindig nagy a kép :(

KépKép
KépKép
lindicita

Barbi,
meg van adva a könyv, munkafüzet és némi tanmenet, de ezért ettől el lehet térni, sőt, ha érdekes órát akarsz tartani, el is kell, hogy térj, mert tökunalmas egy könyvet rágni egész évben. De ha viszek be játékokat, külön fénymásolatot, stb, elképzelhető, h lesz valami plusz és valaki odafigyel és esetleg még felfog és meg is tanul valamit. ;) Optimisták előre! :D

Nekem a kenyérsütés az a téma, ami Indinek a kocsi. 1. neet lemegy a bótba, 2. leemeli a neki tetsző terméket, 3 hazaviszi hamm bekapja. 4. másnap anyázik, h fent nevezett termék morzsállik, reped, vághatatlan. Demivelhogy majd' mindennap soppingolunk, nem dráma, veszünk újat és mindig csak picit, hogy elfogyjon. Véleményem szerint majd akkor sütök otthon kenyeret, ha rengeteg ráérős időm lesz, talán ha nyugdíjas leszek, vagy utána. :lol:

Emellett majd mindennap főzök, vagy főzünk a zurammal, ált.ban egy fogást, de 7végén 2t is. Meg sütit is sütök. na de kenyeret? 8)

Vica,
köszi, tiéd avatar is édes. :D

És Leni mancsos avatarja is, és Macska új, nagyfejű macskája is :lol: és Szrek falasa is. Kihagytam valakit? Az biztos nem tetszett. :mrgreen:
neet
neet

Hali!

Most jöttünk haza a csavargásból :lol: :lol: :lol:
Reggel fejlesztő és adtunk egy "pofont" a neurológusnak, ugyanis Réka keveset nyöszörgött, de annál többet mosolygott. És röhögtünk mi is, mert a Kornél kifejtette, hogy olyan játék kéne a gyereknek, ami kicsit vastagabb, hogy ne átfogja, hanem ráfogjon, puhább gumi, vagy szilikon legyen és rücskös, hogy stimuláljon... Erre mondom, nekem lenne ötletem, hogy mi ez... :oops: Erre a Kornél: Ha épp nem használod, oda adhatod a gyereknek :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Aztán elmentünk abba az új játékboltba, ami a Tesconál nyílt kb fél éve és vastag/rücskös/puhagumi játékokat kerestünk :lol: Meg a keresztfiamnak Megatron harcost (fingom nincs, hogy mi az), azt kért szülinapjára.

Aztán kaptam egy új telcsit, a boltban a csávó megkérdezte, hogy akarok-e tokot? Mondtam, nem kell, a gyerek úgy is megeszi/ledobja/egyéb, én meg csak a zsebemben tartom. Teljesen fel volt háborodva ezen, én meg mondtam, hogy ne má én legyek a telefonért, hanem fordsítva. Tök rosszul lett, hogy ez ilyen-olyan szoftveres, 3g-s, mms lóf-os... Erre én mondom, én úgy is csak telefonálok vele, arról nem tehetek, hogy tele van olyan dolgokkal, amit nem használok... Persze szupi telefon, de mivel lejárt a 2éves szerződésem, ezért "csak" 10e volt... Közben a Réka ott lógott rajtam és csorgatta a nyálát az asztalukra... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: De amúgy nagyon kedves volt a srác, csak felhívta a figyelmem, ha agyerek összenyálazza a telefont és visszahozom, akkor a szervíz azt írja rá, hogy elázott és nem cserélik ki :lol: :lol: :lol: :lol:

Na, készülök a tanfolyásra, bár nem vagyok 100%, csak 92, de max nem smacizok senkivel! Hallod Tinu, semmi csókra ne számíts :wink: :wink: :wink: :lol: :lol: :lol:

nukada

Szrek ,
:D :D :D
itt már hatott, kisütött a naaaaaap :D

éééééés éljen ismét a babanetes boszik klubja, Ábel 3 orája alszik :D

Neet,
kenyérsütés témában Veled vagyok :lol: :lol: :lol:

Nuk,
nyálas telefon meg a szervizelés :lol:
fibi

Fibi,
ragyog itt is :wink:

Neet,
itten mifelénk senk nem eszik kenyeret, csak zsömit... :mrgreen:

Nuk,
:lol: :lol: :lol: sőt :mrgreen:
Rékának gratula a sok mosolygáshoz :)

Vera,
szerintem is a macskák lettek megsértve!!! Hát hol hasonlítok én egy yorkshire terrierre?????!!!!!

Mutya,
na akkor én vagyok a kivétel!! Én nem féltem se az elsőnél, se a másodiknál :mrgreen: de télleg ne parázz!! :D

Megyek, vasalok még fel nem ébred a brügylim...

csók

Macs
macskanyu

zsancikant!!!

Kérlek mesélj nekem valamit Barna Péter dokiról!
Őt ajánlotta nekem a Bálint Balázs, mert hozzá már nem mehetek, hiszen holnap kezdem a 19. hetemet...

Szóval milyen doki??
mutya

Sziasztok! Jöttem mesélni.

Először a vicces: anyu mesélte, hogy egyik volt kolléganője újságolta neki a múltkor, hogy felismert itt a topicban (szerintem nem ír csak olvas, de jelentkezzen ha tévedek mert én nem ismertem rá eddig :D :D ). Ennyit az inkognitóról. :D

Aztán a kevésbé vicces: hétfői reggeli utáni cukor kontrollom vacak lett (7,3), és most beparáztattak hogy inzulinozni kell ha jövő héten is 7 fölött lesz. :shock: Levették a reggelimet kicsit, meg sétáljak majd az éhgyomri és a 60 perces vérvétel között, reméljük így lemegy. Hát nem tudom... ma mértem itthon és nem volt jó. :(
Bártfai rendelős cukros tapasztalattal rendelkezőtopictársak tudtok mondani valami okosat? Vagy legalább megnyugtatni hogy ááááá, nem lesz az inzulin, hanem valami más csodamegoldás? Eléggé be vagyok izélve...

És ehhez még a héten összeszedtem egy jó kis torokfájós náthát, de szerencsére most az enyhébbik fajta. Szóval így teltek a napjaim hétvége óta...

Holnap betöltöm a 33. hetet és kicsit már rajtam van a para. Főleg a nem leszek kész mindennel típusú, de kicsit már a szüléspara is. Ehhez jön még, hogy megint azt hallottam, hogy 3ágyasították a szobákat a szülészeten és még így is gázos a helyzet. Nem szeretnék az a szerencsétlen lenni akinek nem jut ágy.... Hétfőn megyek dokihoz, megkérdezem mi is a helyzet. Csecsemősnővérfogadásról kaptam 3 tök pozitív beszámolót, úgyhogy asszem lesz nekünk is.

Hú, de negatív lett ez a hsz. Írok egy +-at is: itt van most a nappali közepén a Lindiéktől vett babakád és imádjuk. Lehet hogy itt tartjuk amíg szükség nem lesz rá, olyan ééééédes! :D
kattix

:mrgreen: kisütött a nap itt is és meleg van és nincs egy rongyom se.. :mrgreen: :lol: :lol: :lol:

Nuk,
ezekre az okosságokra ne hallgass; amikor a rotával kh-ban voltunk és a vizsgálatoknál nagyon üvöltött Ábel, mondták, hogy ez már kóros és hívnak egy neurológust :twisted: anyátok :twisted:
játék javaslatod :mrgreen: :oops: :mrgreen: :mrgreen:
és éljen a mosoly és talán a gyereknyál kiszárad a telefonból ;)

Mutya,
ne aggódj :D :D

avatart nemtom nagyobban - ez is 80×80 és 3,5 :( valaki tud segíteni? vagy vagdossak le belőle?

jaj, vmit még kérdeztetek, csak már nem emlékszem, próbálom nézni :)

mindenkinek nagyon szép péntek délutánt! :D

Kép

Kép

szrekuc

Macs,
ez a zsizsikes oldal :shock:

örülök, hogy toyotás idézettel nem sértettem meg egyikőtöket sem ;) :D most már ideje lenne megnézni, mit írtak anno az Ibizáról :D (tényleg akkora arcok ám ők ketten :D)

Sün,
amit ők leunalmasoznak, azért az wow wow wow nekem ;)
(de az auris már nem sikerült olyan jól, én is abszolút kia c'eed előtt tudok leborulni :D) jaj abbahagytam
:mrgreen:

Nuk,
tök jó, hogy békázos a kocsid :D

Kép

Kép

szrekuc

Kattix,
passz a cukorra, nekem sokkal enyhébb volt, otthoni diétával elvoltam :( Drukk, hogy neked se kelljen az inzulin, ha kell, akkor viszont jöjjön! Viszont itt a bíztató: 34. héttől elvileg már öregszik a lepény, így javul a cukorlebontás is, hátha a te cukorszintednek is jót tesz :wink:

Macs,
most, hogy mondod, nekem rólad mindig is egy yorkshire-terrier jutott eszembe :mrgreen: :mrgreen: Egyébként én is csak az első terhességem elején féltem, mire eljutottam a szülésig, már semmitőlse :wink: Valszeg ezért is élveztem annyira :lol:

Rekuc,
és gif? Lehet, hogy a vagdosás lesz a megoldás :? egyébként meg :mrgreen: :mrgreen:

Nuk,
éljen mosolygósRéka! :lol: És ne izgulj, majd lesz a csávónak is gyereke, aztán majd jön a szemléletváltás 8)

Neet,
hiszed vagy sem, otthoni kenyérsütés sokkal kevesebb idő+energia, mint mondjuk sütit sütni :wink: Viszont boltban tényleg egyszerűbb venni :lol: Ugyanakkor az otthoni pizza semmivel össze nem vethető kulináris élvezet :D

v
kisün

Szrek,
auris nagyjából corolla hatchback új címkével... majd ha középre rakják a műszerfalat, ahogy a yarisnál, akkor azt mondom, döfi 8) de addig mindig is a yaris fog vezetni nálam :oops: Ha mondjuk felfújnák 1,5-szer akkorára, és hibridizálnák.... ahhh :oops: :oops: :roll:
kisün

Nuk :) Fejlesztő gumis izé :mrgreen: :lol: :lol: és bulást!!!

Vica :) Új avatarod nagggyon rulez! :D Úgy látom, van itt lisztes infó bőven :wink: Köszi, bulunk, már főleg csak köhögünk.

Fibi :) Bálintod szövege :lol: :lol: Boszi topik ide is hatott, Bencus is 3órát durmolt :wink: Pku-s papírt mi is kaptunk Bencussal (indok: nem elég tejfogyasztás), mire felhívtam őket, hogy valszeg a 2napos vért vizsgálták és nem az ismétlést, aztán kiderült mindkettőt megcsinálták és az egyik jó lett, a másik nem értékelhető... no a bizt. kedvéért a gy.doki levette a vért, bár sztem 4 hós gyerektől már tök felesleges... :roll:

Votiv :) Ejha, ennyi kaja! Hozzátok jár kajálni az egész rokonság? :lol: de le a kalappal! Porsche :lol: pöttyökhöz +++++++++

Macs :) Szilveszteri menü :lol: :lol: Mi is hasonlóan jártunk múltkor a szomszéd kutyájával: Bálintnak mutatom, "nézd, ott megy a kutyus!" nézi-nézi, mire: "nem, ez cica" :mrgreen: őt sem lehetett meggyőzni az ellenkezőjéről :lol:

Leni :) Hankának bulást!! ++++

Ancsi :) Búzadarás tippet köszi, még nem hallottam ilyet, de mindenképpen kipróbálom!! :D Süti - ezekszerint jól dolgoztak a fiúk??

Gabi :) Neked is bulást!! +++

Szrek :) Ti hogy vagytok??

Kattix :) Bulást a náthához és +++++ a cukrodhoz!!

Ma itthonhagytuk anyámat 2 órára a 2 gyerekkel 8) enyhén szólva elfáradt... mármint anyám, nem a gyerkőcök :mrgreen: mondtam is neki, hogy kapott egy kis ízelítőt a mindennapjaimból :lol:

Kép
Kép
denizsa

Vera :) Otthoni kenyér/pizza/és egyéb sütéssel csak 1 gond van: nagyon hamar elfogy :wink: :lol: :lol:
denizsa

Deni,
Szupi, h jobban :D és 3 órás alvás rulez :D

Rylie,
Köszi, most megnyugtattál :) Őszitén szólva, nem igazán értem én se páromat, amikor neki tennivalója nincsen sok a gyereket illetően, csak az a néhány perc, na jó több :mrgreen: Jó sulizást! Szakdolival hogy állsz?

Mutya,
Üdv itt :) Faludiról már a többiek megírták a dolgokat, nem is tudok hozzátenni.
Zsigmond dokival is találkoztam egyszer, nagyon szimaptikus kedves ember, ő vett fel a kórházba eccer :)

Barbi,
Negatív pis :D sok puszi az ügyes csajodnak :D

Ríd,
Hogy neked milyen rendes párod van :) Ovis megállapítás :lol:

Nuk,
Szegény Anyukád :( hogy mondhatott ilyet a doki? :evil: Kitartást Nektek a fejlesztéshez!!!
Továbbra is bulást!!! Mi szerintem olyan 1-2 között érnénk a csajom ebédjétől függően, nappali alvás nálunk nem létező fogalom :mrgreen:

Votiv,
Pöttyök :( Főzés :shock: Porsche :lol: :lol:

Vica,
Új avatar nagyon cool :D

és mindenki másé is :wink:

Fibi,
PKU :shock: Bálintod szövegeit imádom :D Éljen a 3 órás alvás :D

Leni,
Szegény Hankád :( bulást Nektek!!

Kenyér-zsömle tippek rulez :) lustaság miatt maradok a kenyérsütőnél 8)

Ancsi,
Merre laktok, mert esetleg a zúba el tudunk vinni de bárki mást is :wink: Egy felnőtt és egy gyerkőc befér, csak vmennyire essenek útba a zú felé.

Macs,
Kutyás sztori :lol:

Kisün,
Dóci és a pici kutyák :lol:

Kattix,
Cukoreredmény :( drukkolok, h ne kelljen az inzulin!

És én ma átvettem a c4-emet :D de még mindig nincs itthon. Egyszerre indultunk apával fél4kor én a városon keresztül 5-re hazaértem, ő meg a nulláson és még mindig nincs itthon :roll:

Kép Kép
curse

Curse,
a nulláson írtó nagy a gáz, estig ne várd apát (kigyulladt autó, bentégett nép, és a szokásos péntek du, stb)
neet
neet

Na, mi is megjöttünk!!!
Totál gáz a közlekedés, odafele is egy óra volt az út, 10perc az "Osztyopenkóig" (húúú, de ciki, nem tudom hogy írják :oops: :oops: :oops: ), ma már Sasadi út, és 50 perrc a városban. Hazafele meg a sok balatonista miatt vánszorogtunk :roll: :roll: :roll: :roll:
De a tanfolyam tök jó volt, Persze szokásos én-stílusomban: késünk, gyerek bekakilva, éhesen :oops: :oops: :oops: . De egész jól vették. Aztán ahogy rámkötötték Rékát, kb 10 perc múlva elaludt :D :D :D :D :D Tündi Tinu hátán lovagolva jól szórakozott, huzogálta anyája haját :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Tinu:
Lőttem egy képet, felrakhatom?

nukada

Macs, képzeld, ma délben a tökfőzeléket már a Macs-féle hagymás zsömlével erttem!!!! :lol: :lol: :lol:
(mivel réteslisztem továbbra sincs, ezért 20dkg Graham, 30dkg búzacsírás sima lisztből :wink: mennyei lett !!! :D )
leni

Nuk: felrakhatod, persze, kivi vagyok én is. :D
Szerintem én voltam a legbénább. De legalább a gyerek élvezte. :lol: Azért, remélem, én, a reménytelen eset is megtanulom végül a hátra kötözést.

Kép
Kép
tinu

Fibi, pku :shock:

Curse, es Adel elott is mar hasonlokepp gondolkodott a parod? v a kicsi lany rettentette el? :lol:

Ancsi, teljes kiorlesubol nagyon klassz kenyeret/zsomlet lehet sutni, igen. de egyaltalan nem kell neheznek, tomornek lennie: nagyon szepen fel tud jonni, ha megfelelo lisztbol keszul (es mondjuk keversz hozza tonkolyt is ;)) - a biopontos alkalmatlan jo kenyer sutesere! en nem sutok kukoricalisztbol kenyeret, igy nem tudok beszamolni rola ;)

Neet, izlesek es pofonok - vagy mi :D mondjuk amennyi ido alatt megjarom a boltot, siman megsutom a kenyeret, sot :lol: na arrol mar nem is beszelve, h mennyire utalok vasarolni :roll: sutni viszont jooo

Nuk, Tinu, csak ugyesen a kotozgetessel :D

"Tell me why are we so blind to see
That the ones we hurt are you and me?"
Coolio
recca

Sziasztok!
Hát érdemben nem tudok hozzátokszólni, mikor ide kerülök,elkezdek visszaolvasni, de írni már nem tudok ...

Már azt sem tudom,mikor írtam azt a játszóházas dolgot, lenne kedve valakinek jönni, ott legalább lehetne dumcsizni.

Holnap tök egyedül leszünk, visszaolvasgatok.

Addig is Gréti egyik aranyköpése:
Anyukám kérdezi Grétitől, hogy mitől olyan okos. Én meg mondom Grétinek, hogy mondja azt, hogy mert anyára ütök. Aztán anyukám megkérdezi Grétitől, hogy mitől olyan szép. Erre Gréti -magától- rávágta:
- Mert anyát ütögetem :lol:

KépKép
KépKép
lindicita

Zsan,
te hogy csinálod, h 5 emberes a család és nem főzöl? A gyűrűs meg a koszos kéz részt értem én, de... rendeltek? És az elég? És nem utáljátok? Nem műanyagízű? Vagy van, aki főz rátok? ;)

Szrek,
én infranview-ban kivágom, ami kell, átpésztelem paintbe, elmentem, megnyitom újra irfanban, kicsínítem, beteszem babanet.

Totalcar jóóó! Megy még a tv-ben? Olyan rég láttam!

Curse,
apa hazaért rendben, ugye? Ugyan nem tudom, mi történt, de valahogy ilynekor mindig eszembe jut, h dögöljenek meg a kamionosok (tisztelet a kivételnek, bár ilyennel még nem találkoztam).
(Miután az M0 órákig járhatatlan lett, ezek a buzifejűek átvették az uralmat Tétény kisutcáin is. És baszomul betartják a kreszt persze. Ezek úgy átmennek egy jariszon, h meg se döccennek. Gátlástalan faszok. Bocs. Tessék, lehet moderálni, Apa.)

Kattix,
én vagyok az apád, Luke. :lol: (Kiderült már egyébként a "rokoni" szál?)

Sztem egy kiskutya is lehet édes, szeretnivaló kis dög. Sose értettem, minek fikázni a piciket. Valahogy az emberekben az él, h csak a nagykutya a menő, sajnos minden területen. :(

Recca,
ismét nem értünk egyet. ;) Sörért is le kell menni, így plusz egy kenyeret bedobni a kosárba nem akkora macera. :mrgreen:
Tényleg, mi van a vízetekkel? Kút mizéria?

neet
neet

Neet,
hát nem mondanám,h nem éhezünk... :wink:
helyzet:
nagy gyermek hét közben óvóda (reggel és este HIDEG)
középső és mi hét közben rendelünk

hétvégén főzök :oops: (de lécci nem mondd el senkinek)
mondjuk semmi különöset, ált van leves, és vmi eccerű (hónapok óta nem sikerált sütöm egy tisztességes sütit... :cry: )

utálom a konyhánkat, kicsi, ha lerakok egy tányért, már gyak. ki kell mennem az előszobába, h elférjek...
utálom, h utána olyan sokat kell mosogatni, mert olyankor mindig leesnek a gyűrűim, és az tök ciki...

ja, és csomószor rendelünk pizzát, és még mindig elég egy az egész családnak. (1400ft/alkalom/4 személy)
Középső fénnyel táplálkozik, nekem meg elég a sonkás szendó...Levi meg dédelgeti a szép emlékeit, amikor még élt az anyukája, és ő sütött egy csomót...
(én meg igy nőttem fel SAJNOS, anyám nem egy konyhastünci...SAJNOS, de tényleg!!!)
zsancikant

Zsan,
tudom, mi kell neked. :) Egy szép nagy kertesház, kerti konyhával, nyílt tüzön sütögetéssel.. nyami nyami. És ha négyeteknek elég egy pizza, mindent értek, mármint h miért vagy ilyen vékony 3 gyerek után. Mi apával ketten lenyomunk egy ilyet (bár méretet nem írtál, de sztem mindegy, pizza-pizza), majd egy óra múlva nekiállunk ENNI valamit. :lol: )
neet
neet

Where is everybody?

Votivia,
keresem a homáron a minapi hsz-edet, de nem lelem. Link megvan még? Közben jókat rötyögök, ha másnak is olyan baja van, mint nekem. Én még a 80as években élek, amikor földig aláztak, ha visszavittünk valamit. Mit tesz a "nevelés", a mai napig nem merek visszavinni semmit...
neet
neet

Neet, itt a 7vége, ilyenkor ritkulnak a hsz-ek!

Lindi, jó az új avatarod (neked is)! :)
És Gréti dumája csúúcs! :mrgreen:

Indi, mikor írsz már?

Mit is akartam még írni? Lehet, hoyg jobb lenne aludni menni...
rídonli#

Ja, Curse, remélem már hazaért az új autód, ja meg a Pasid :mrgreen:
Ma láttam egy c4 picassot, háát, elfogadnám!
rídonli#

Kenyeres tippeket köszi, főleg Ancsinak, pont mostanában gondolkodtam, hogy ki kéne próbálni, hogy tudok-e jobb kenyeret süni mint a bóti. Felbátorodtam! :)
rídonli#

És: csajom ma kitalálta,h du az oviban akar aludni, mert az egyik kislány, aki nagyon szimpi neki, ma ott aludt (elvileg, mert gyakorlatilag nem aludt semmit). Kíváncsi leszek, mi lesz ebből! És ma volt évnyitó ünnepség, és énekeltek, először láttam a lányomat ovis ünepségen...(meghatódottszmájli)
rídonli#

Na jó, nem is tudom, miért hatódtam meg, gyakorlatilag csak az óvónénik hangja hallatszott. (Az én gyerekemé tuti nem.) :)
rídonli#

Here is somebody.
Én is csak hétvégén fözök :oops: most jol lebuktam. de olyan nagy pizzát mi is ketten lenyomunk Zsolóval, aztán még kell egy kis tejbegriz is desszertnek :lol: vagy Bálintnak, ha neki nem marad :? na, most leirhattok, pedig nekem anyám konyhatündér, de a hugom örökölte a génjeit. én a könyvekböl töltödök fel. Ill. az alkotás öröméért hiányzik a fözés, de azt pótolom idönként irással.
fibi

Rid,
most miattad nem Neet kérdésére ment az én hsz-em :P

ui: M0-át halálutnak is nevezik :roll:
fibi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?