A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Anitja!
Probáld meg Milupától a Milusant
eddig semmi bajom nincs tőle.

Ildi
Kép
Kép
horcsog

SENSE, GRATULÁLOK A PICIDHEZ, NAGYON SOK BOLDOGSÁGOT!!!

Gremese, hasfájás: sajnálom a picidet :cry: Próbáljátok ki esetleg a papaverines cuccot vagy a Gripe Watert, az előbbi nekünk elég jól bejött...

Anitja, ezek szerint a fél ország szoptatási tanácsadókból áll... :wink: Egy szegény barátnőmnek pl. az anyósa azt mondta, hogy "olyan nincs, hogy valakinek nincs teje". Hát volt... Már többször leírtam: ha nekem egyszer lesz lányom, hát őt nem kínzom ezekkel az okosságokkal. Legfeljebb ha kérdez, próbálok válaszolni... :wink:

Ti csináljátok jól, Csajok! Magunkra kell hallgatni, nekem is eddig ez jött be.

Kép
Kép
irina

És akkor egy mai képet Ádiról: filozofikusan nézünk előre a jövőre (felszegett fejjel természetesen -- már ha ennek van értelme fekvő babánál... ;-))

Kép

Kép
Kép
irina

jövőre = jövőbe :oops:

Kép
Kép
irina

Irina! Ádám gyönyörű!!!! És ezt Apa mondta! :D Zsófikámnak pont jó lenne! :wink:

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok !

Hát a tegnapi napunk egy kész rémálom volt.
Egésznap fejtem mondván legyen minnél több tejci persze közbe Ádám tápszert evett.
Nálunk Ádám alig akar büfizni.
Sajna egésznap alig büfizet és széklete is csak délelött volt.
Na erre este az esti etetésnél ami fél 7-kor volt onnantól sírt a drágám mint a sakál.
Apa elment hozott a gyógyszertárból Infacolt de az sem segített igazán.
Aztán egész este sírt a drágám.
Apa nem bírta tovább felhívtuk az ügyeletet, hogy mit tudunk csinálni.
ők a szélcsövet ajánlátták.
Elszaladtam venni egyet meg vettem Mecsek baby teát is.
Hazajöttem és rgtön meg is csöveztük.
Hát jött puki meg kaki is bőven.
Aztán eltelt fél óra és ismét jött a vég.
Mégegyszer megcsöveztük de addigra már teljesen bele lovalta magát.
A macera végére már éjfél volt.
Annyira sajnáltam szegényt de sokkal jobb lett a helyzet.
Annyira elfáradta a drágám a sok sírásba, hogy hajnali fél 6-ig fel sem tudtam ébreszteni.

Persze beszéltem a dokival aki azt mondja, hogy 40ml egyen a védőnő meg azt mondja 60 ml.

Én meg nem tudom eldönteni mennyit adjak neki.

Most benyomot 40ml tejcit és 30ml tápszert és alszik mint a bunda.

Timi : ti, hogy bírjátok a tápszert ? Nem fáj a pici hasa tőle ?

Na megint csak panaszokkal jövök.
Jó lenne már kicst boldogabb híreket írni.

Lányok ti mindennap fürdetitek a kicsit ?
Most azt mondták , hogy elég 2 naponta.

Na lépek kicsit pihizni mert most csend van.

Puszi mindenkinek 2in1 mamiknak meg kitartás.
20200310173350

KőszegiTimi! Én első éjjel itthon 100ml tápit (ez volt a dobozon, mint legkisebb bekeverendő mennyiség) lenyomtam a Drágám torkán: hasonló éjszakánk volt mint Nektek, nálunk az volt a megoldás, hogy addig szopiztattam (még ha kevés tejcim is volt) amíg át nem mosta a kis beleit, végül nagy rotyogások lettek... szóval a védőnő másnap mondta el, hogy kis mennyiségekben adagolva szabad csak adni, fokozatosan növelve.

Fürcsi: mi 2 naponta fürdünk, szép is a kis bőre, nem száraz, meg ilyesmi, ha nagyon kaksis, akkor csap alatt gyorsmosás...

Irina! Cuki Ádidoktorúr! :lol:
Lányok! Nálatok hány fok van? Látom Irina Te pld hosszúujjú body+ujjatlan rugit adtál Ádira, Emese! Zsófka meg sokszor rövidujjúban van. Noel sitykás mester. Úgy érzi jól magát, cérnasapiban :shock:

Puszi!

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Fleur, kiskolbi: ugyanez van nálunk is többször, mint aki elfelejt szopni és csak keresi eszeveszettül és közben ordít.
Igazad lehet, hogy csak cumizni akar ilyenkor, mert valóban, ha be is kapja a cicit és szív, az nálunk is vagy azon nyomban folyik is ki a szála szélén, vagy utána jön folyik ki az egész, tehát val'színű nem kell neki. Na ki is próbálom legközelebb a cumit.

Hafájásra: Egy ismerős védőnő azt ajánlotta nekünk, hogy 2 óránál gyakrabban semmiképp se tegyem cicire, inkább adjak neki cumit akkor, hogy húzza ki a következő etetésig.(Egyébként mi kb 3 óránként cicizünk még mindig. ) Mert ilyen hamar nem tudja megemészteni az anyatejet és a megemésztetlen tejre iszik rá újra, és ettől fáj a pocak.

Kép
bfagi

Sziasztok!

Kicsit el voltam veszve, a házunk a héten megint csatatér volt (de már látjuk az alagút végét). Ma nem jött semmilyen munkás, lassan már hiányozni fognak. Mondtam is, hogy a fúró hangját fel kéne venni cd-re, mert ha befejeződnek a munkák, a babának lehet, hogy hiányérzete lesz (enélkül már el sem fog aludni) :lol:

Nyerkit, Viranka,Gica,Sense!
Gratula a babákhoz! Sok boldogságot kívánok nektek!

Csajok, én nem panaszkodhatok, mert 10 nappal a szülés után megkaptuk a TAJ kártyát, úgyhogy ma voltam a Kincstárnál (fél óra alatt végeztem). Megijedtem, mert kígyózott a sor (ilyen még sosem volt), aztán kiderült, hogy a sorbanállók 90%-a iskolalátogatási papírt jött leadni, őket gyorsan előrevették, aztán jöhettek az egyéb ügyes-bajos dolgok (pl. én az anyaságival, meg a családi pótlékkal). Ennek örömére, hogy ilyen jó időt futottam elmentem az APEH-hoz is, megigényeltem a baba adókártyáját (30 napon belül postázzák). Itt is sikerült fél óra alatt végeznem. Szerdán voltam az OEP-nél, bemutattam az anyakönyvi kivonatot (TGYÁS-hoz), úgyhogy minden hivatalos dolgot elintéztünk a héten. Ha apánk ráér a jövő héten, valamelyik nap elmegyünk útlevelet csináltatni (sose lehet tudni, pláne itt a határ mellett, ugye :lol: ). Ne akkor kelljen kapkodni, ha éppen mennénk valahova.

Ma volt nálunk a védőnő, hozott mérleget. Megmértük Laurát, 3840 g volt (3220 g-mal jöttünk haza), és holnap lesz 2 hetes. Azt mondta a védőnő, hogy ez a hízás egy hónapra is elég lenne :lol: .

Indulok a suliba Beniért. Laura kint alszik a teraszon, Balu a szobájában, apa meg vigyáz rájuk :wink: .

Sziasztok: Anita

Kép

Kép

Kép
banita

Lányok amit lefejek tejcit azt össze lehet öntögetni ?

Tegnap egésznap összesen 200ml tudtam fejni úgy, hogy törpi nem szopizik és alig eszem mert tök stresszes voltam.
Ez a mennyiség jónak számít ?
20200310173350

Gremese, köszi! Akkor mikor mehetünk Hozzátok háztűznézőbe? :lol:

Timi, hasfájás: szegénykém... :cry:

Anitja, köszi ;-)! Nagyon édes a sapis Noel!
Öltöztetés: kb. 23-24 fok van a gyerekszobában általában, ehhez vagy rövid body+hosszú ujjú rugi vagy hosszú ujjú body+ujjatlan rugi kombinációt adok rá (plusz vékonyabb termotakaró). Eddig nem láttam fázni, se izzadni a picit (kivéve szopizás alatt, ott jól leizzad a tarkója, mert a karomhoz ér). A védőnő szerint mindig plusz egy réteget adjunk hozzá ahhoz, ami rajtunk van, és az kell a babának. Nyilván a réteg vastagsága is számít...

Banita: gratulálok Laura szép gyarapodásához!!! :-)

Kép
Kép
irina

Lemaradt: fürcsi: naponta általában, de csak "lötybölgetés" az egész, egyedül a popsiját mosom meg alaposabban. De van, hogy kimarad egy-egy nap...

Kép
Kép
irina

Mi beálltunk a napi pancsira. Mióta előtte-utána bekenjük babaolajjal (ennél semmi kence nem jobb), már nem szárad a bőre. Fürdés alatt én fürdetek, Apa meg locsolgatja kispohárból rá a vizet (pocira, hátira, buksira úgy, hogy szembe-fülbe nem menjen). Nagyon élvezi. Tehát a fürdés a napi rutin része, mindig az esti (6-8 óra közt) kajálás előtt zajlik, utána vitaminbevétel és tejci. Ezután már bármikor kajál reggelig, esti üzemmód van, kevés bazseválás, félalvó állapot, nyugalom és csend.

Öltöztetés: mi is úgy csináljuk, mint Irina. Ma mondjuk totál leizzadt, így most csak egy hosszú ujjú body van rajta meg zokni, erre jött a takaró. Szobahőmérséklet: 23-25°C.

Banita: adókártya mihez kell? Babakötvény? Vagy vmi más? :?:

Detti
KépKép
kiskolbi

Sense :lol: Gratulálok

Hát lányok én sajnos nem tudok dicsekedni azzal, hogy milyen sokat hízott a kicsikém :cry: Ugyanis fogyott, két hét alatt 20 dkg-ot. Kicsit be is depiztem miatta :( Lusta enni, átalussza a napot is ha hagyom. Nálunk a napi szopi 5 volt, pont annyit evett, hogy a létfentartása meglegyen aztán gyorsan bealudt :? Most hízókúrán vagyunk, nappal ébresztgetem, így 2 alkalommal lett növelve a szopik száma, illetve minden étkezés után adok még neki pluszba lefejt tejcsit, 25-30 milit. Jövő héten újra méretkezünk, remélem már hízni fog :? :!:

Fürdetés Mi minden este fürdetünk, nagyon szereti, még sosem sírt, sőt mintha mosolyogna :lol:

Hasfájás A héten 2 napot végigszenvedtünk vele, csak estére múlt el neki. Nálunk a chamomilla + infacol vált be.Eddig legalábbis úgy néz ki.

Taj kártya és társai Nekünk már minden megvan, még ki sem jöttünk a kórházból és már megcsináltatta a párom a lakcímkártyát és az anyakönyvi kivonatot. Utána meg 2 óra alatt végzett mindennel. Állítólag október 10-ig utalják a pénzt. Hát remélem, hogy így lesz.

Lányok nagyon szépek a babák :lol: :lol: Még fotókat :lol: :lol:

Én is teszek fel. Imádom ezen a képen :lol:
Később teszem fel :cry: Visszadumál a gép :evil:

KépKép
Kép Kép
l.móni

t.koszegi: valamelyik internetes oldalon azt olvastam, hogy a meleg tejcsit ne öntsük össze a már lehűtött hideggel. Viszont pl a kórházban, mikor fejtem le tejet, és vittem a csecsemősöknek, hogy este azt adják a bébinek, ők simán csak hozzáöntötték a már lehűtötthöz :shock: úgyhogy gondolom nem baj az sem, ők csak tudják....mindenesetre én úgy csinálom, hogy amit frissen lefejek, azt nem öntöm rögtön hozzá, hanem berakom a hűtőbe a már hűtött mellé, és mikor lehül, akkor öntöm össze, így felszabadul újra az egyik üveg, amibe megint mehet a friss tej és ez a körforgás megy.......márha fejek le tejet.

Ti szoktatok fejni le tejet? Minden szoptatás után, ha marad a ciciben? Mert az utóbbi időben én teljesen abbahagytam szinte, az elején fejtem, csak aztán így mindig több termelődött, Timike meg nem szopizza ki, így állandóan fejhettem, mert sok maradt benn, vagy gyorsan bekeményedtek. Azt meg nem akartam, hogy tejcsárda legyek, ha úgysem eszik annyit.
Most nem fejem, így nem is olyan kemények, most meg azon parázok, hogy termel-e annyit, hogy elég legyen neki :shock:
Így most nem tudom fejjem-e, vagy ne.

Kép
bfagi

Zsuzsóci sms-e:

Örömmel tudatom, hogy hosszú várakozás után, ma 12:35-kor 4150 g-mal, 59 cm-rel, egy rakéta sebességével megérkeztem. Puszi nektek! Gergő Bálint.

Juhhéj! Nagyon sok boldogságot kívánok!!!!!!

Kép
Kép
Kép
gremese

Zsu!
Gratulálok Gergő babához minden jót kívánok nektek!

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Hello Lányok,

úgy látom mindenki küszködik valamivel :roll: Majd a következő babánál már sokkal tapasztaltabbak leszünk!!! Igaz tapasztalt kismamik? :lol: :lol: :lol:

Sense, hatalmas nagy gratula nektek!

Fürcsi: nálunk napi rutin, de sajnos végig üvöltéssel aláfestve. Pedig igyekszem/szünk bolondozni közben.

Szemszín: egyenlőre változatlan, de barna szemű létemre én is a kékért szorítok. A férjem kék szemű, úgyhogy megvan rá az esély...

Ez a szopi közbeni fejbillegetés, sírás nálunk is van, de nem a sok tejcsi miatt, mert ami a ciciben van, azt kiszopizza, sőt még pótolnom is kell. Nálunk még közben nagy háthomorítások is vannak. Ez is hasfájás lehet?

Képzeljétek, már írtam tegnap is, hogy napközben semmit nem alszik a lányom és 60%-ban sír. De még az én közelségem sem nyugtatja meg. Ma szintén ez a helyzet, most éppen azért van időm írni, mert a férjem elvitte sétálni. Délután fölhívtam a gyerekorvost, mert annyira aggódtam miatta. Mondom neki, hogy mi a helyzet, erre ő: ha van kaki, nincs láz és hányás, akkor az a baja, hogy kevés a kajája, adjak neki többet. Ennyi. Most akkor nyugodjak bele, hogy a gyerek délutánra feldagadt kisírt szemekkel üvölt? Kb 3-ig szoktam bírni, utána már én is vele sírok. Borzasztó, hogy nem tudok rajta segíteni... :cry:

Irina, Ádi igazi kis komoly krapek!

silka
silka

Zsu, gratulálok Nektek! Tekintélyes méretek. :lol: :lol:

silka
silka

Sense, Zsu!

Gratulálok a babátokhoz! Üdv. az anyucik körében!!!
Jó egészséget, sok tejcsit!

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

Zsu :lol: Hatalmas gratula neked is :lol:

Végre sikerült lekicsinyíteni a képet :lol: Kép

KépKép
Kép Kép
l.móni

L. Móni: biztos vagyok benne, hogy beválik a módszered (felébresztés) ! Mindenképp tegyél fel képet a kicsidről!

Silka, köszi! ;-)
Jaj, ez a sírás, elhiszem, hogy nagyon kikészít Titeket... :cry:
Semmi jobb ötletem nincs: olvastad a Suttogó titkai I-et (én a stílusát nem bírom, mert fennhéjázó, de az ötletei közül sok tetszik)? Egy baba sok minden miatt sírhat... pl. ha nagyon durva volt a hasfájás, mi sem tudtunk mit tenni, nem volt olyan póz, puszilgatás, babusgatás, semmi, ami hatott volna... Amennyire rémlik, még a túlpörgés (túl sok inger, aminek a mértéke babafüggő) is lehet, ami a babáknál hosszú sírásokat eredményezhet... hát nem tudom, hátha segít vmit az a könyv. A védőnőtök milyen, tud segíteni?

ZSUZSÓCI, GRATULÁLOK ÉS NAGYON SOK BOLDOGSÁGOT KÍVÁNOK A BABÁTOKHOZ!!!

Kép
Kép
irina

Móni, közben látom, fel is raktad a Gyönyörűdről a képet! Tényleg csodás!!! :D

Kép
Kép
irina

1 kérdés, csak eddig mindig elfelejtettem feltenni: szerintetek mit jelent az "ÁTALUSSZA AZ ÉJSZAKÁT" fogalma? Hogy mondjuk éjjel 12-től 5-6-ig alszik? Vagy 12-től 8-ig? Vagy 10-től 8-ig? Ezt nem tudtam a könyvekből kihámozni... Nálunk mostanában változás látszik lenni, eddig éjjel is szigorúan a 3 órát tartotta Ádi, de a legutóbbi éjszakákon 4,5-5 órákat aludt már át, és egyszer 6-ot is. Remélem, a cicim is veszi a lapot ;-)

Kép
Kép
irina

Sziasztok!

Gremese: az én szemem, barna, apukáé kék. Rebekának ilyenkor már barnult, és gyönyörű sötétbarna szemei lettek. Viktorkának még változatlanul kék.

Timi (Kőszegi): nem veszem észre hogy fájna a hasa. Viszont amikor éhes pont úgy sír, mintha fájna neki, de kaja után nyugis. Lehet, hogy a tiéd is éhes?

Nem akarok dicsekedni, de egyre hosszabbak az éjszakáink. Ma pl.: este 9-től reggel fél hétig aludt. Na jó, egyszer felsírt, de magamhoz vettem és aludtunk tovább!

Kép
Kép
timi26

Silka! Nálunk is van ilyen kimerítő sírás, de nem tart fél napig, csak 1-2 óráig. Ma éppen 3 órán keresztül sírt, de nem azért, mert fájt a hasa. Halál kimerült volt, és csak pörgette magát. Ilyenkor nyugtatgatjuk nyugicumival, hol Apa, hol én felváltva, felvesszük, ringatjuk. Majd elalszik, de mikor letennénk, kipattan a szeme, és kezdődik minden elölről. Ami lezárja a sírást, az az, hogy egyrészt tökre kiüti magát, másrészt fekve szopiztatom, és ha bekómált, úgy marad. Ha nincs éppen tejcsi a ciciben, tápszert kap, teleeszi magát, és úgy ájul be. Még büfinél is úgy lóg a vállamon, mint a rongybaba, és nem ébred fel.
Adj neki sok kajcsit, hagy legyen tele a pocija! Attól elálmosodik.

Irina! Nekem a védőnő azt mondta, az éjszaka: 22h-06h-ig tart. Nálunk hol 3 óránként kel éjszaka, hogy csak egyszer, mert 6 órát alszik egyhuzamban. Ilyen rendszertelenségben cici nem veszi a lapot, és fejnem kell. Ami az én esetemben nem is baj még, mert nappal az éjjel lefejt tejből kapja a pótlást. Ha az nem elég, akkor jön a tápi.

Na, a fent említett 3 órás nyunyálás után 5 percet aludt, most megint sír....

Én éjszaka van, amikor kétszer fejek. Olyankor kiveszem a hűtőből a mellszívót és ráfejem a következő adagot.

Mennem kell, már nagyon üvölt. Levegőt nem kap.

Kép
Kép
Kép
gremese

Na, dobok két ma délutáni képet :D

Kép

Kép Apa keze nem az igazi...

Detti
KépKép
kiskolbi

Gremese, Timi26, köszi! Akkor még nem alusszuk át az éjszakát, ez tuti... :lol: amúgy nem baj, az ilyen 3-4 órás alvásokkal elvagyok, ha van belőlük legalább 2 db/éjszaka...

Gremese, akkor hasonlóan állunk az éjszakai szopiztatásokkal. Csak a hajnal/reggel bonyolít be (ami fél 4 és 6 közé tehető Ádi szerint), akkor kezdődik a hasfájás, aztán vagy tudunk aludni tőle a következő szopiig, vagy nem. Ma épp tudtunk (nagyjából), isteni volt.

Detti, olyan édes ez a Máté bogárka... és ezek a zoknis lábak... :-)

Kép
Kép
irina

Csodálatosak a babócák.

Nálunk eddig az alvás rekord éjjel 22-től-fél 6-ig volt,
napközben is van úgy,hogy sokáig alszik.

Fürcsi:
Nagyon bejön minden jó.
Viszon a kisebbik fiam üvöltött sokáig fürdés közben most már legtöbbször ki se akar jönni a kádból.

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Viranka! Sense! Gratulálok! Sok boldogságot és tejcit Nektek!

Zsu! Megy a drukk!

Úgy tűnik, hogy nekünk is beválik az Infacol. Bár szerintem Szelina nem olyan vészesen hasfájós. Lekopogom!

Én nem méregetem a picit, mert nem is vettünk mérleget, de ma is volt kaki, úgyhogy szerintem van tejci rendesen. Nem is pótolok egyáltalán. Jövő hét elején megyünk a védőnőhöz súlymérésre. Kivi vagyok!!! :roll:
Ja! A bal mellem látványosan nagyobb :shock: (ahogy Timi26 is írta). De durva!!!

Fleur! Engem meg most mindenki idegesít… :x Ilyen „hagyjatok minket békén” hangulatom van. Még szerencse, hogy azt szeretem, amikor apa itt van velünk! :wink:

Anitja! Az én cicim se feszül, és nem is folyik, de a doki azt mondta, hogy ez semmit nem jelent, mert a szopi alatt is termelődik a tej. Nem kell feltétlenül tárolódnia.
Én egyébként édesköménytermés és ánizstermés teát szoktam lefőzni, és azt iszom. Nem tudom, hogy segített-e, de beindult a tejem. És nem szokott sírni, hogy éhes.

Kiskolbi! Nekem is úgy fájnak a mellbimbóim, mikor bekapja majd meg őrülök. :evil: Aztán mikor beindul a szopi rendesen, akkor már nem fáj szerencsére. De néha már alig merem ráharaptatni… :roll:

Timi! Én bevallom őszintén, hogy kétnaponta fürdetek, míg le nem esik a köldökcsonk. Már alig tartja valami szerencsére! Utálom, hogy vigyázni kell rá fürdetésnél.

Kép

Kép
regcsiken14

Regina!
Most ápolgatom a jobb bimbit, mert sebes, meg talán olyan gennyesféle is egy helyen, így a jobb cickóból folyamatosan fejek, és kapja szegénykém üvegből. Remélem, hamar rendbejön, mert azért elég mostoha dolognak érzem az üvegezést. Még jó, hogy a másik műxik rendesen! Meg hogy tej azért van. Tényleg: általában mennyi idő, míg begyógyul egy ilyen sebecske? Nem tudja valaki?

Detti
KépKép
kiskolbi

Hello Lányok,

L.móni, Kiskolbi, nagyon kis drágák a babócák!

Irina, suttogót megvettem, sajnos szülés előtt nem sokkal, így csak az első 90 oldalig jutottam, most meg várnék arra, hogy aludjon és tudjam olvasni...

Amúgy jelentem, 13 óra folyamatos ébrenlét után ELALUDT!!!! Kíváncsi vagyok mennyit fog aludni. Ha a fennmaradó 11-et végignyomná, az is kevés lenne... Szerencsére estére átjött az anyósom, és az uccsó másfél órát ő tili-tolizta, nyugtatgatta, úgyhogy végre ettem és eljutottam a fürdőbe is :lol: Nem hat ki negatívan a fejlődésükre, ha nem alszanak minimum 14 órát? Vagy ez hülyeség?

Képzeljétek, kb 3-4 napja iszonyat módon fáj a bal bimbi szopi közben. Pedig már kezdett elmúlni a kezdeti kisebesedés. És szopi közben egyre erősödik a fájdalom. És sokkal jobban fáj, mint amikor a kórházban elkezdtem szoptatni. Ez normális?

silka
silka

Dobok én is pár képet :wink:
Kép hason elmélázva...
Kép Apa karjában beájulva (ez persze nem ma volt :evil: )
Kép most akkor lesz fürcsi vagy nem?!
Kép együtt

silka
silka

Sziasztok!

Iszonyúan le vagyok maradva mindenről itt... :cry: :oops:

Gratula a babákhoz és üdv akiket még nem ismerek!

Cici-ügy:az én mellbimbóm rögtön kész van 2 szopi után...Annyira,hogy már megint fejek mert olyan varas-véres-sebes. :( :( De ha mellre teszem manót újra olyan lesz amint meggyógyulna...Megoldást még nem találtam.

Olyan ritkán jutok el idáig.

Kicsit kivagyok mostanában.Jól vagyunk,Zéti szépen fejlődik.Viszont a párom utazik Amerikába októberben egy hónapra. :( Soha nem voltunk még külön 3 napnál többet.Ráadásul más nincs itt nekem rajta kívül.Biztos megoldjuk,csak most olyan rossz...

Bocsi a depiért,jó hétvégét mindenkinek!

:oops:

Puszi!

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Olyan édes minden baba!!!!!!

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Sziasztok!

Szopizás témához szeretnék csatlakozni. Nekem az elején a nagyon negatív kórházi élmények miatt Marci nem volt hajlandó szopizni, viszont volt tejem. Így kifejtem és pohárból etettem. Fejés, etetés, büfi, peluscsere, alvás. Így teltek a napok. Szerencsére lépésről lépésre sikerült visszaszokatni a cicire, mostmár nagyon ügyesen eszik! A poharat teljesen elfelejtettük.
Viszont a bal mellem nekem is kezd kikészülni! Ma éjszaka már nem is nagyon akart belőle enni.

Ti mit csináltok akkor, ha ömlik belőletek a tejcsi? Nincs valamilyen módszeretek rá, hogy ne menjen pocsékba az a sok tejcsi ami a hálóingemen landol éjszakánként?

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

Sziasztok!

Tegnap már eljutottam odáig, hogy palacsintát sütök! Persze az utolsó pár darabnál már a karomban volt, mert elkezdett sírni… :shock:
Már kezdtem magam lustinak érezni, hogy semmit se csinálok. :shock:

Olyan szépen süt a nap! Szerintem ma lemegyünk sétálni! :D

Adókártya nem kell feltétlenül a babakötvényhez. Ha még nincs, akkor alá kell írni egy nyilatkozatot, hogy a bank lekérheti az APEH-tól!

Zsu! Gratulálok!!! :lol:

Móni! Tündéri a kiscsaj! :lol:

Irina! Én nem tudom, hogy mennyit kell aludniuk, de Szelina akkorákat alszik! 3-4 órát egyhuzamban. A védőnő azt mondta, hogy nem baj, ha eszik rendesen, és van kaki. A lényeg, hogy 6x legalább legyen cicin egy nap. Egyébként 45 percig szokott általában szopizni.

Emese! Ez ismerős. Ha felveszem bealszik, ha lerakom sír. Ilyenkor szivatnak minket! :wink:

A köldökcsonk szerintem ma végre leesik, mert lifeg! :D

Kiskolbi! Máté nagyon édes a nagy szemeivel. :lol:
Nekem mindkét cici sebes… De most rájöttem, hogy szopi előtt meleg vízzel feláztatom egy kicsit, és akkor kevésbé fáj. Amikor már elkapja, és szívja rendesen, akkor már nem vészes. De az elején! :cry: Engem is érdekelne, hogy mikor gyógyul ez be???
De nem is értem, hogy miért kell a szoptatásnak fájnia????? :roll:

Silka! Nagyon aranyos! :lol:

Anikó! Tejgyűjtő kagyló!

Kép

Kép
regcsiken14

Jó reggelt, szép napot :lol: Kinek mi van :lol:

Silka Nagyon édes Lizi baba :lol:

Anikó Én bimbókiemelővel fogom fel a sok éjszaka elcsöpögtetett tejet. Én egyszereűen csak tejkagylónak hívom :lol: Volt olyan éjszaka, hogy 80-100 milit fogott fel a kagyló!! Nem a legkényelmesebb, de jobb mint minden nap ágyat húzni :wink:

Miléna Hidd el hamar el fog telni az az 1 hónap és már itthon is lesz a párod :wink: Zétike teljesen le fog kötni, ugyanúgy ahogy most is teszi :lol: :lol:

A cicire nem tudok mit írni, számomra is minden szopi fájdalommal indul és csak később enyhül :? , de én még birom. Abban bízom, hogy szép lassan beedződik és már minden ok lesz :lol: Barátnőm már nem szenved vele. Most 2 hónapos a kislánya :D Úgyhogy kitartás lányok!!!

KépKép
Kép Kép
l.móni

Sziasztok,

mi bibivédővel szopizunk, Avent pillagó forma, eddig nem volt vele gonja, remélem nem is lesz, de enélkül nem tudja bekapni a kicsi bimbim, meg igy legalább nem rágja szét, mert a kórházban én is szenvedtem.

Fürcsi tegnap szupi volt, nem hőmérőzöm már a vizet, inkább csak úgy ami nekem megfelel és bevált.

Sebes cicire jók a dm ben kapható krémek, kimondottan ilyen problémákra és nem kell lemosni sem szopi előtt.

Heni

Heni
KépKép
heni81

Csajok hol tudok szerintetek ilyen overált venni? lásd melléklet

Esetleg, webáruházben szokott valaki vásárolni? 1191056290.9691.doc

Heni
KépKép
heni81

Halihó, Lányok!
Silka, Lizike tüneményesen szép kislány! ;-)

Bimbó, cici: dettó, seb már nincs, de a fájdalom jön-megy, ha mázlink van, nem fáj épp egyik sem, de van, hogy 15 perc után leveszem Ádit (20 percet szokott max. szopni, az alatt képes megenni 120-at is akár... mohó a drága :-)), mert annyira fáj. Az egész rém furcsa, mert látom, hogy JÓL harapott rá, egyébként be sem tudna ennyi tejet termelni magába. Egyszerűen a mellbimbó érzékeny, pedig nem áztatja egy órát a babóka. Szóval, csajok, rejtély az egész...

Kép
Kép
irina

Abszolút periférikus kérdés: lányok, van közületek olyan, akinek volt a pocakján linea negra (az a barna középvonal), és eltűnt már. Nekem masszívan ott van, és a köldökömnél is tiszta barna a bőr még. Csak kíváncsi vagyok, eltűnik-e ez egyáltalán.

Kép
Kép
irina

és eltűnt már = és eltűnt már? :oops:

Kép
Kép
irina

Sziasztok!

Irina!

Nekem is meg van még a csík de viszont még barna foltos is a hasam.
Sőt a csík majdnem a cickókig van.

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Nekem is ott van még a barna csík, detto, mint neked irina. Minden nap nézem, hogy halványult-e már, :? remélem eltűnik, de hogy mikor :x [img]
https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachme ... 1.0395.jpg[/img] Kép

Kép
bfagi

másik kép lemaradt

Kép

Kép
bfagi

Jó reggelt!

yönyörűek és cukik a babócák. :D
Egy kézzel pötyögök, mert Zsófi törölközőbe csavarva nyugicumizik a karomban. Így nyugodott meg.
Nekem 2-3 napja megint fáj a bimbim, majd' besz.rok! Ráadásul csak azt szopizza, így nem igazán javul a helyzet.
Nem engedem nyammogni, ha már nem eszik, elveszem.

Dobok egy kacsintós-mosolygós képet.

Kép

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok!

Lányok, én most megijedtem!!! mindenki írja, hogy sír a baba, fáj a hasa a babának, nem lehet megnyugtatni...stb. Nálunk ilyen nincs, akkor most gond van vele??? 24 órából össz-vissz fél órát, ha sír, azt is csak azért mert éhes, és nem bírja kivárni, míg megcsinálom a kaját!
Vagy mire a ti babáitok megnyugszanak, az enyém fog bevadulni???

Egyébként mindenki gyönyörű!!! Anyukák, babukák egyaránt!!!

Kép
Kép
timi26

Édi minden baba! :lol:

Én is dobok egy képet:
Kép

Kép

Kép
regcsiken14

Timi! Biztos tele a pocija, és kidől. :wink:

Kép

Kép