A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Köszi az Egon bókokat! Àt fogom adni! :wink:

Tücsi! Hát, ezt a mennyiséget nem szopi után fejem, olyankor csak 5-10 mili van. Az esti szopi után 2-3 órával forró zuhany és 100-120 mili, majd a hajnali evés után a másik cicibööl is fejek, és így jön össze.

Ma Egon a kezébe vette a csörgööjét, megrázta és úgy megíjedt, hogy azonnal eldobta és majnem sírt is. :D Meg kellett vígasztaljam.

Egonra vasárnap éjfélig lehet szavazni. Akkor lezárják. Szal, esteleg lehet me´g szavazni, ha nem unjátok.

Egcsi! Ha majd veszel ilyen zoknit, vedd le róla mielöött ellaszi, meg felébred a csörgésétööl, ha véletlenül mocorog alvás közben. Mi így jártunk. :D

Hencsi! Ne idegesisd magad. Sztem, Bogi tudja, mennyi kell neki.
molkata

[quote="mtücsi"]Ckat! A hormonok miket nem művelnek velünk!? :D
Valahol vígasz számomra, hogy ezzel az oltás utáni dologgal nem csak én vagyok egyedül. Talán mostanra már kihevertük az oltást. Nem lökdösi ki a cicit a szájából. Egészen az oltásig ilyen nem volt. Csak néztem nagyokat, hogy ez a kicsi baba némi undorral az arcán kitolja a nyelvével a cicimet. Vagy időnként öklendezés közepette kiköp engem. Már arra is gondoltam ,hogy nagylány leszek, de az sem. Passz!!!quote]

Zalán se nagyon szopott ma :shock: most esett le a tantusz, hogy lehet ez is a szuritól van??? :( Baccamega... :evil:

Ma 2 hós a Husigombócom :P dobok 2 mai képet róla. Sajna nem nagyon mosolygott ma :(
Kép

Punk's not dead! :lol:
Kép

Egcsi: Hogy neked mennyi energiád van, hogy mindenkihez van 1-2 jó szavad :D te egy tündér vagy :D Remélem sikerül jó barátságot kötni ezzel a magyar anyukával, neked is a srácaitoknak is :wink: Drukkolok :)

Hjajj megyek lefexem,megpróbálok aludni amíg csend van. Holnap megyünk nagyiékhoz! Nyugodalmas szép álmokat mindenkinek.

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Kata: Hol vette a bnőd ezt a zoknit? Nekem is kell ilyen :D vagyis PiciLacinak 8)
Csajok ha valahol láttok riadóztassatok plíz! Mondjuk nem tudnék érte elugrani pl fehérvárra, vagy győrbe vagy mittomén :lol: :lol:

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Dorka, szuper a táblázat! Szerintem is a születéskori évkor lenne a nyerő. Dávid apgarja 10/10.

Egcsi, nem ismersz egy Andi nevű 3 gyerekes magyar anyukát? Egy távoli rokonom Vegasban lakik, a férje krupié. Azért kérdeztem, hogy mennyire tartjátok magyarokkal a kapcsolatot, hogy esetleg ismered...

Henchy, Bogid 175-t evett egyszerre, és ezt kevesled???!!! Én örülök, ha Dávid 120-at szopik.

Annyi mindent akartam mondani, de olyan régen voltam, hogy esélyem sincs mindenhez hozzászólni. :oops: Helyette küldök egy képet.

Kép

Kép
nenoke

Hencsi :)
Miért gondolod, hogy Bogi a legsovibb? Szerintem nem sovány egyáltalán. Különben is csaj, vigyáz a vonalaira. :wink:

Kata :)
Okés, kösz a tippet. Akartam már kérdezni, szeretsz Németo.-ban lakni? Vannak magyar ismerősök? :)

Enikő :)
Husigombóc komoly pofival is helyes. :D Hajzat. :lol:
Nem vagyok én tündér... :oops: Eljöhet még az idő, amikor nem lesz ennyi energiám. Okt. végén megyek vissza a suliba, akkor kivi leszek mennyi időm marad, meg egyáltalán hogyan oldom meg a dolgaimat. :roll:

Nenoke :)
A törpe tudósító. :D Cukiii. :D Nem ismerek Andit 3 gyerekkel... :? Nem jöttök rokonlátogatásra? Összefuthatnánk. 8)

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Nem Németországban vagy? Most nézem, hogy Veszprém van hozzád beírva...most összezavarodtam. :roll:

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

na még benéztem, gyorsan visszaolvastam, most mentek el a vendégek hulla vagyok, még vacsorát is röffentettem, szóval K.O.

Gurgi. szívből örülök neki, hogy bevált és nagyon szívesen, szív küldi szívnek!

Édesek a babák nagyon!

Botond apgar 10/10

megyek, lefekszem, puszi mindenkinek valamikor dél körül jövök :lol:

Andrea
Kép
kindernay

Jó reggelt! :)

Ne haragudjatok, de muszáj megmutatnom a legújabb kedvenc képemet. A másik pedig megörökíti, ahogy Bence éppen hanyattfordulni készül. Már egy hete is csinálta, de azt hittem véletlen. Most már biztos nem az. :D
Kép Kép

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Jó reggelt!

Kinderke!
Köszii :lol:

Köszi mindenkinek, igen megúsztuk az átmosást. Ma reggel is csudiszép a szeme Samesznak pedig nagyon sokat aludt..1/2 10-től 1/2 7-ig :lol:

Hencsi!
Samu is elég vékonyka ill. normál. nem nagy evő :roll:

Egcsi!
Bencus de édikeee! :lol:

Kata!
Gratula Egonnak a csörgőhöz!

Nenőke!
Dííídzséj Dévid :lol:

Enikő!
Eszméletlen mennyire hasonlít rád Zalán, kiköpött Enikőő :lol:

Most nem nagyon tudok reagálni, majd visszaolvasok.
Délelőtt utazunk hétvégére a nagyszülőkhöz Dunyhaújvárosba.

Nagyon szép hétvégét kívánunk!!

(végre van farmerem! :lol: )
torolve_20131003125716

Mandarka és Zsanett24!
Sziasztok, gyertek-gyertek!!!

Nekem 2 hete jött meg először. A jó az egészben, hogy egyáltalán nem görcsizett a hasam pedig anno rendesen fájdogált 1 napig.

No.
Tsóközön

Dorka!
Jóó a táblázat nagyon!!
Hejj!
A cseppeket Kinderkétől kaptam de van még belőle tudok adni nektek!!!

Kinderke!
Egy ampullánál tartunk, még van benne és simán elég volt ahhoz, hogy rendbe jöjjjön Samu szeme.

Szal Dorka!! Viszek neked vagy Atival küldök.
Merre laktok???????

Hétfőn!!!!!!!!!!!!
torolve_20131003125716

Jó reggelt, hiába nem tudok már délig aludni...
Cicim megint be van gyulladva... faszomkarate! Úgyhogy forró vizes fürdőt veszek kb. 2 perc múlva.

Gurgi: hát nagyon örülök neki, hogy bevált, meg annak is, hogy a "csodacseppek" mindenkinek segítettek. Egy jó tanács bármikor jól jöhet, és ha valaki utazik külföldre akkor gyógyszertárban szerelkezzen fel! Gurgi egyébként az orrocskájába nyomathatsz kicsit többet, mert nagyon jól fellazítja a tejes cuccot is!

EGcsi: tündéri szép a két fiad, és kisebbik igazi erő benő! Jól meglehet dögönyözni!

Szivvikém: OTTO még mindig nem jött, pedig már várva várom, az lett volna az" előshopping" szóval ma jöhet a Westend bevetésre kész vagyok!

Andrea
Kép
kindernay

Dorka egy-két kiegészítés a táblázathoz köszi ha beteszed:

nem Samu, hanem Botond Sámuel...

méhszájpuhító tabletta
burokrepesztés
oxitocin
EDA
végig CTG-n
3x leesett a szívhang
császár kezdődött 14:30, Botond 14:58-kor született meg

köszike, puszi

Andrea
Kép
kindernay

ja és még valami,köszi...
indítás 6-kor,
EDA 9-kor
császár 14:30-kor

és nem írnánk be, hogy hüvelyinek indult és császár lett belőle?

Kép

Andrea
Kép
kindernay

Sziasztok!!!

Úgynéz ki meggyógyultunk.

Ma megyünk párologtatót venni, meg fürcsikádba ilyen ülőkét. :lol: És Andi lehet, hogy a Westendbe is bemegyünk, mert hogy a Visegrád utcai Máriabababoltba vásárlunk. :wink:

Mindenkinek Jó Hétvégét!!!

Rita, nem is könnyezik kifelé Samu? Ez a csepp a billentyűt is kinyitná?

kispiskóta

Nyunyi apgar 9/10 (az ő záróján az enyémen 10/10 :wink: )

tegnap vendégjárás volt nálunk Nyunyi kapott csomó ajándékot
és olyan jókat aludt, éjjel is 3ig végre megint aludt,remélem nem kiabálom el és egyre tovább alszik ismét.

és felfedezte hogy milyen jó a lábát és a fenekét emelgetni teljesen felemeli a lábát "gyertyába"

megyünk enni aztán irány a lecsófesztivál!

Bridzsi

Kép
esztora

Jó reggelt!
Már rég fent vagyunk, de eddig Egonnal játszottunk. Nagyon élvezte és kurjongatott hozzá, meg hahotázott. :D Most beájult. :D

Nenööke! Milyen nevetöös Dávid! Csoda szép gyerek! Dj-nek készül? :lol:

Egcsi! Olyan szépek a fiaid! Apának is mutattam! :wink: Remélem, nemsokára mi is ilyen "kettöös" képet rakhatunk fel. :wink:
Veszprémben is meg itt is. Apa itt dolgozik, de ott van lakásunk, meg az én munkahelyem. Most néhány évre itt leszünk, de hogy azután mi lesz, még nem tudjuk.
Lehet, megváltoztatom az avatarom. :wink:
Nem igazán ismerek itt magyarokat. Néhánnyal felvettem a kapcsolatot, úgy volt, hogy fogok tanítani egy hétvégi magyar iskolában, de elment tööle a kedvem. Elmondták, hogy a szülöök, nem túl szimpatikusak, csak lepakkolják ott a gyerekeket és még egy köszönöm sem jár az ingyen munkáért. Ìgy aztán nem mentem és Egont sem hagynám itt, ilyen megbecsülésért, 1 ór´ra sem. Ezután meg a többiekkel is megszakadt a kapcsolat, lehet megharagudtak, nemtom.
Apának vannak itt ismeröösei, azokkal néha összejárunk, de nagyon néha.

Zsú! Örülök, hogy meggyógyultatok!

Gurgi! Még egyszer: olyan jó, hogy használ a csepp!!!!

Örülök, hogy vagyünk itt egymásnak, mert nagyon sok mindenben tudunk segíteni, még gyógyszerekkel is, meg persze, lelki megeröösítésekkel. :P

Anid! Mellgyulladás???? Te szegény! Nagyon gyorsan visszajött! Gyógyulj gyorsan!!!!

Eniköö! Zalán nagyon aranyos. Ès milyen jó a frizurája! :D Nemtom, hol vette. Gondolom bababoltba, de megkérdezem e-mailben tööle.
molkata

Sziasztok!

Enikő, Zalán édi, és ez a hajszerkezet, haláli!

Egcsi, tündériek a fiúk, és milyen ügyes Bence, meddig bírja így hason?
Bogi kb egy percig birja így tartani a buksiját, aztán leteszi, és úgy nézelődik még pár percig, aztán nyafog.

Nenoke, Bogi a 3hónap alatt fordult elő egyszer, hogy 175ml evett, totál meg is voltam töle lepődve.
Egyébként nálunk is a 120ml már nagy szó, ő olyan 30-60ml-vel beéri egy kajálásra, aztán egy óra múlva jöhet a következő pici adag, nem egy nagy gyomrú....

Köszike a nyugtatást, már nem aggódok annyira mint régebben, nem tudok vele mit csinálni, ennyit eszik azt kész.
Hiába akarom neki a cumisüveget nyomatni ha nem kell, sőt olyan is van, hogy a cici sem kell, akkor üvölt egy kicsit aztán elfárad alszik és utána már jöhet a cici, vagy még akkor sem, akkor folytatja az üvöltést....
Szal nem igazán tudok kiigazodni rajta néha, de már ezen sem idegesítem magam, ő tudja, én nem eröltetem, annál rosszabb, rájön ő magátol is, hogy ezzel nem ér el semmit, csak sokkal éhesebb lesz.

Mindjárt dobok egy csupasz Bogiképet, nem sovi ő, csak én úgy látom, hogy sokkal vékonyabb itt minden kisbébtől, vannak hurkái, de nem annyi mint a töbiekén, de sebaj, ő ilyen, tulajdonképpen apja lánya, hosszú és sovány... :lol:
Vendég

Akkor két csupasz Bogikép.

Kép

Kép
Vendég

Szasztok!
Mi ismét nem aludtunk...Most már nem tom mi van ezzel a gyerikkel :roll:
Enikő
Tegnap láttam a césa-ban hasonló cipőcskét, mint Egoné!!
Hencsi
Lili sem volt 6 kg 3 hósan, csak 5800, 800 gr-t hízott 1 hó alatt, azt mondták ez jó!
Nenőke
Nagyon édi Dávid azzal a bumszlival a buksiján!
Egcsi
Nagyon arik a te fijjaid is!
Andikám
Jó shoppingolást!!!
Megyünk mi is lecsózni, meg banzáj van a városban, meg asszem a pákozdi csatás balhé is most van...

KépKép

KépKép
szivvi

Henchy ha óránként eszi azt a 3O-6Oml az szerintem teljesen jó.Akkor lenne gáz ha 3-4 óránként enne ennyit.
pillangó7

Nektek általában,hogy alszanak a babák hason vagy hanyatt?Mert Domi ha hanyatt alszik,vagy oldalt 1 óra múlva felébred,de ha son akár 3 órát is képes aludni.mindenki azzal rémíszgetett,hogy a bölcsőhalál miatt ne aludjon hason ezért nem is nagyon szeretem így altatni,viszont így alszik legtovább.
pillangó7

Szivvi!
Most kiváncsi leszek hogy 3hósan hány kiló, mennyit hízott.
A 800g az szerintem nagyon jó!

Pillangó!
Igen óránként szopik, de van mikor kétóránként, ez változó.
Bogi is csak max 1órákat alszik egyszerre, és ő is hanyatt.
Ahogy érzed, de ha félted a bölcsőhaláltol akkor szerintem ne altasd hason, vagy legalább is légzésfigyelő nélkül ne!
Én valahol örülök is neki, Bogi nem alszik hason utál, mert nekem nincs légzésfigyelőm, és én tuti kész volnék ha hason aludna.

Na, lépek kotyvasztok valamit.

Kellemes hétvégét Mindenkinek!
Vendég

Nenoke!
Dávid tiszta dj!
Tündéri kis vigyori pofa!
Vendég

Nekem nem jött még meg,semmi jelét nem mutatta,pedig alig van tejem és 3-4 óránként szoptatok és Domi kedden 3 hós lesz.Ez rendellenes?Mármint,hogy még nem jött meg.
pillangó7

Bori, Egcsi
Én tudom, hogy szotatás alatt lehet teherbe esni, csak a 6 hetesen a dokim megnézett és azt mondta, hogy itt annyira semmi a méhnyálkahártya meg semmi domináns tüsző, hogy hetekig tutti nem indul be semmi... Na ezért voltam úgy vele, hogy 10 hetes korig nem kell védekezni (na meg azért, mert 3 évet vártunk Zalánra, nem vagyok az a rögtön teherbeesős fajta)

Enikő
Én is teszten gondolkodom. 99%, hogy kidobott pénz, de azon gondolkodtam, hogy lehet, hogy jó darabig észre sem venném, mert ugye cici az feszül így is, mensi nincs így se, nehogy úgy járjak mint az egyszeri asszony, és akkor jöjjel rá mikor megmozdult :shock: Na persze ezek sztem nem igazán reális gondolatok, csak annyi minden eszembe jut!!!

Próbálj meg kevesebbet aggódni! Vannak babák, akiknél az átlagosnál jóval kevesebb a gyarapodás! Lényeg, hogy minden héten legyen egy kicsi!

Dávid és Bogi tündériek!!!!!!!!!!
Én is jövök képpel Kép

Kép
Kép
emma1976

Pillangó: nálam is ez a helyzet alvás téren, hason sokáig, háton kevésbé (én oldalt nem altatom a csipő miatt) szóval én hason csak babafigyelővel altatom, mert én is félek!

Emma: nagyon cépek vagytok!

Esztora, Szivvikém: jó lecsópartit meg nyüzsizést nektek!
Szivvi szoktad masszírozni Lilkót? Ajánlom (MÓninak nagyjából bejött) a WELEDA ápoló tej v. olajat (körömvirág+kamilla) nagyon kellemes és nyugató hatású jó 5 percig átmasszírozni vele, szopi és hasra... hátha

Hencsi: nagyon édes Bogi és formás kiscsaj, már lelóg a pelenkázóról!

na már csak 1,5 óra a shopping-ig visszaszámlálás indul!

Andrea
Kép
kindernay

ja és Pillangó nekem sem jött meg, sokat szoptatok stb. de a napokban felfedeztem egy peteérést... :shock:

Egyébként anyukám így lett terhes az öcsémmel, a doki mondta neki, hogy szóba sem jöhet a terhesség, én 3 hónapos voltam amikor megfogant, anyu meg 4 hónaposan vette észre, hogy megmozdult az öcsém! :shock: :wink:

Andrea
Kép
kindernay

Andrea
Kép
kindernay

Sziasztok!:)

Apró kérdés: IKEA tali a jövő héten???? :lol: :lol: :lol:
Vendég

Sziasztok!

BAbdorka és Bori!
Nagyon jó lett a tábla! :wink:

Azért elgondolkodtató, mennyi beavatkozás történt, alig volt olyan szülés, ahol semmi.
Vajon 100 éve mi lett volna velünk? Belehaltunk volna a szülésbe, vagy sérült gyerekeket szültünk volna?

Inkább nem is gondolkodom ilyeneken...

KépKépKépKépKép
uxi

Ó, most nézem a vonalzót, mindjárt elérjük mi is a 2 hónapos kort! :D Már csak 2 nap.

Néha úgy megállítanám az időt, most olyan aranyos Beni, szinte sajnálom, hogy megnő. Olyan kis szeretetreméltó, már mosolyog, valamennyit kommunikál, szóval nem az a magatehetetlen bőgőmasina, viszont még nem is az a hisztis kis pukkancska, aki kb. másfél év múlva lesz... Kéne mindig a háznál egy 2-3 hónapos baba.:wink:

KépKépKépKépKép
uxi

MÉg valami, aztán lépek.
KÉt gyerek: míg Beni a hasamban volt, attól féltem, nem fogom tudni szeretni, csak Emit. Most, hogy megvan, attól félek, jobban fogom szeretni, mint Emit.

Tudom, hogy most Emit nehezebb, mert hisztis, tombol a dackorszak, s ennek majd vége lesz, de akkor is nehéz. Biztos azért, mert hozzá most egy nagy adag türelem is kell(ene), Beni meg még ksi magatehetetlen, s feltétel nélkül rámhagyatkozik. Bevallom, szétnéztem, nincs -e valami félnapos bölcsi, ahová Emit beadhatnám, mert néha nagyon kikészít, s neki is jobb lenne a kortársai között, meg nekem is kicsit fellélegezni. De nincs.

KépKépKépKépKép
uxi

SZIASZTOK

nem bírom, "kár" hogy kötelező a szuri, a többit kihagynám, ha ez lesz, mint most!

Maja nagyon nyűgös! azt hittem, mára változik, de nem! folyton sír! álmában is visít! :cry: a frászt ozza rám olyankor, olyan keserves! :(

most Szili kivitte sétálni, mert már ős sem bírta cipelgetni, igaz az sem sokat segített, a levegő hátha!

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
lynia-

Sziasztok!

Annee! Én benne vagyok.

Emma! Nagyon szépek vagytok. :D
Védekezni-csak ha akarsz-nem árt már most, mindegy, hogy a doki mit látott. Az én baráti körömben is vannak olyanok akik több évi próbálkozást követően estek először teherbe és bizony az utánpótlás az első baba születése után pár hónappal már pocakban volt!!!

Egcsi! Ez a két kiskrapek csuda aranyos.:lol: Bence pedig nagyon ügyes! Örülök, hogy vannak új barátaitok.

Uxi! Teljesen hasonló volt nálam is a babákhoz való érzelmi kötődésem. Az elején el sem tudtam képzelni, hogy a második babámat is tudom majd nagyon szeretni, úgy mint az elsőt. Aztán lelkiismeret furdalásom lett, majd elsőszülöttemet kezdtem kissé általam elhanyagoltnak érezni. Sztem mindenki átmegy ezen.

Bölcsi: Annak idején 2 évesen jelentkeztünk be a bölcsibe. Néhány anyuka-ismerősöm hasonló korú gyerekeivel akkor még mereven elzárkózott előle, sőt még rólam is "meg volt a véleményük", de pár hónap múlva már ők is beadták volna a gyereküket ugyanúgy 3-4 órára, mint ahogyan én tettem. De akkor már nem volt hely.
Nálunk szülői segítség híján ez az egy megoldás jöhetett számításba. A bébiszitter anyagilag húzós lett volna és Petikém már amúgy is más társaságra vágyott. Én néha már nem voltam neki megfelelő partner a játékban. A bölcsiben remekül érezte magát. Ebéd után pedig már jöttünk haza. Ezt a 3-4 órát nagyon jól ki tudtam használni. Ügyeket intéztem, vásároltam, terhesgondozásra jártam, később pedig Ádikámmal tudtam kettesben lenni, csak rá figyelni. Szóval, nem bántam meg.
mtücsi

Henchy, szerintem nem tűnik soványnak Bogi, nagyon édes, és tényleg hogy lelóg már a pelenkázóról! Viszont mindig olyan homályosak a képeid, nem lehet, hogy bekoszolódott a lencse, és le kéne törülni? Vagy szándékosan ilyen?

EGcsi, tuti az a kép, amin mindkét lurkód rajta van. A legjobb, hogy mintha mindketten kacsintanának. :wink: Emma, Ti is nagyon helyesek vagytok, ahogy bújik Hozzád, nagyon cuki!

Nekem sem jött még meg, remélem, úgy leszek, mint a barátnőm, akinek 15 hónapig nem jött meg. Mondjuk ő 3 évig szoptatott, bár lehet, hogy csak a másodikat, az elsőt még nem, de emlékszem, már járt az első baba, és még szopott.

Sajnos nekem a jövő hét nem lesz jó IKEA-találkára, mert elég zsúfolt.

Dj David nevében köszönöm a gratulációkat. Igazából teniszmeccset nézett a nagyapjával. :wink:

Kép
nenoke

Na, akkor én leszek a szívtelen anyuci: már most gondolkozom a bébisintéren, és jövő szeptembertől bölcsit akarok.
Szar érzés, de nekem nem olyan hű de elsöprő érzés itthon lenni állandóan. Engem az nyomorít meg, hogy csak rajtam múlik, jól érzi-e magát a gyerek. Párom, anyám mostanában alig tud segíteni, úgyhogy tesómék bébisintérén gondolkozom, hogy heti párszor pár órára beizzítom. Mivel tejcifüggő, ezért hosszú időről nem lehet szó...
Ha egy kicsit kiszakadhatnék, nagyobb örömmel vetném bele magam újra.
Pl. 3 hete egy percet sem töltötem nélküle.
Vendég

Bori! dehogy vagy szívtelen! nekem is vannak ilyen gondolataim!
nekem egyfolytában a munkán jár az eszem! :? olyan fura itthon! és néha én is besokallok!

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
lynia-

Nenőke! :D Szóval, tudósít a kis drágánk. A fotó szerint ezt is nagyon szépen csinálja. :lol:

Hencsi! A lányok kicsit másképpen gyarapodnak, mint a fiúk. Persze itt is van kivétel, de általánosságban elmondható. Ha a gyarapodásotokkal a védőnéni meg van elégedve, akkor minden rendben. Amúgy sztem nagyon szép és hosszú babácska. Igazi kislány.:D

Bori! Teljesen meg tudlak érteni. De bölcsödék között is nagy különbség lehet, nem árt már most informálódni a környék bölcsijeiről. (Arra azonban fel kell készülni, hogy az első hónapokban sok betegséget fognak hazavinni.)
mtücsi

Lynia-Emi! Ez az oltás pedig még szinte semmi ahhoz képest, amiket később kapnak a babáink. Én is mindig utáltam oltásra menni velük, muszájból vittem őket. Már előre féltem az oltás napjától és a rákövetkező 2 naptól. Most kezdődik minden előlről. Ugyanakkor azt mondom, hogy inkább az oltás okozzon "csak" ennyi kellemetlenséget, mint egy komolyabb betegség.
mtücsi

Kinderke :)
Mellgyuszi...már megint! :shock: Hogy vetted észre a peteérést?

Esztora :)
Lecsófesztivál :D Nyamm-nyammm. :P Nyunyi nagyon ügyes a gyertyaállással. :wink:

Akkor kb. úgy vagy az ottani magyarokkal, mint én az itteniekkel. Nem visszük túlzásba a kapcsolattartást. :?

Hencsi :)
Szerintem 3-4 percig már megtartja a fejét. :) Bogi nagyon kis formás és tényleg hosszú. :)

Uxi :)
Ezen én is gondolkodtam, hogy egy lakatlan szigeten, hogy szülnék... A félnapos ovi is eszembe jutott. Lelkiismeretfurdalásom van sokszor, hogy Bercivel már nem foglalkozom annyit, mint szeretné és türelmem sincs elég... :?

Emi :)
Szegény Maja :? Drukk, hogy jobb legyen a mai nap! :)

Pillangó :)
Bence hason alszik már régóta, pontosan azért, mert így jobban szeret. Írtam a régi védőnőmnek, azt válaszolta, semmi gond vele. Azért a bölcsőhalálhoz kell még egy két dolog, csak a hasonfekvés nem okozza.
Ne várd a mensit, nekem 8-9 hónap után jött meg Bercivel. Most se jöjjön hamarabb. :wink:

Emma :)
Nekem azt mondta a dokim, hogy statisztika szerint 4,5-5 hónappal a szülés után indul a peteérés, akkor is, ha nincs mensi.
Arik vagytok a fiaddal. :)

Nenoke :)
Teniszmeccs :D Akkor majd a fiaddal tárgyalom meg a teniszvilág eseményeit, én is nagy szurkoló vagyok. :)

Bori :)
Nem vagy szívtelen anyuci. Ha szükséged van a kikapcsolódásra, hívd a bébicsőszt, semmi gond azzal. :wink: A múltkori pár órás shopping után, nekem is több türelmem volt a gyerekekhez. :)

Köszi mindenkinek a gyerekdícséreteket. :) Jó éjszakánk volt, de most jön a nehezebb dió, vásárlás. :? Bence tegnap annyira ordított, hogy haza kellett jönni és nem tudtam befejezni. Még itthon is nyomta egy negyed órát, alig tudtam megvígasztalni, úgy felhergelte magát. :roll: Rengeteget fogok spórolni, ha Bence nem enged vásárolni. :wink:

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Egcsi! Autóval vagy csak babakocsival mentek vásárolni? És nem lehet, hogy nálatok is az oltás miatt van ez a lázadás? Nem semmi, 3x szúrni egy kisbabát. :? Sokszor jutottatok az eszembe. Párom is csóválta a fejét a 3x-i szurit olvasva. Amúgy a kinti honfitársaink nem igazán keresik egymás társaságát? Vagy talán az érdeklődési körük más?
mtücsi

Egcsi! Bocsi. Miután elküldtem a hsz-t, utána jutott eszembe, hogy ti még oltás előtt vagytok. :oops:

Szundi mókus 1/2 5 óta megint alszik. És eddig csak 4x evett. Kíváncsi vagyok, hogy mi lesz a folytatás. Más babák is sokat alszanak ma?
mtücsi

Nagyjából futottam most csak át az írásotokat, majd hétköznap pótolok, most családozok. :D

Tábla frissítve.

Gurgi, de mi az a szemcsepp? Mi a neve? Mert most én is csepegtetek, az antibiotikum, és a gyulladásra van. Egy szemcsepp ki tudná nyitni a billentyűt??? (XIII. ker-ben vagyunk)

kétfiús anyuka
babdorka

Egcsi
Szuperjó a két kis könyökölő! Hű, de komoly, ahogy kezd fordulni, nálunk ilyen még nincs!

UXI
Két gyerek: tök megértelek! Most én is azt gondolom, hogy lehet úgy imádni majd egyszer vkit, mint Zalánt, de hát az igaz, hogy ez a 2 hós időszak vmi csúcs (jobb, mint a dackorszak)... És olyan nagyon nem lehet egyszerű tökegyformán szeretni több gyereket

Nálunk vendégek jártak. 2 kislánnyal. Arik voltak. A kaját kicsit elcsesztem :oops: de sebaj :D

Mensi-görcsök megint egész nap voltak, mensi még nincs. Ez a 3. ilyen napom - vagy a negyedik?!

Kép
Kép
emma1976

Segítség!

Aki mindig fej, minden fejés után sterilizál? vagy csak elmossa a fejőt?

Aki csak ciciből szoptat és méri is a mennyiséget, annak a babája mennyit eszik? MA 3 óránként szoptattam, olyan 80-90 g a gyarapodás/szopi. Aztán a következő szopira el is "égeti" Ádám. Most egy csomót sírt a cicin, küszködött, 50 perc után levettem, 90 g-ot evett. És a cicimben ott a tej még. Lehet, h nincs ereje kiszívni a tejet. Jajj, olyan rossz, mert azt hiszem, h éhezett egy ideig, vagy legalábbis nem annyit evett, mint amennyit akart volna. És mindenki csak azt mondta, h ő ilyen lassú evő, jó a súly, mi (a szülők) is kicsik vagyunk. Jahh, meg azt, h biztos nincs elég tejem, adjak tápszert. Az senkinek nem jutott eddig eszébe, h a gyereket meg kellene nézni (b@ssza meg).

De meg fogjuk oldani ezt a kérdést! Szerencsére Ádám egyre többet nevet :P

Bori szerintem se vagy szívtelen ,nekem muszály lesz kerersni v.kit aki 20.-a előtt itt lenne Nyunyival még én itthon dolgozom."sajnos" muszály lassan Anyunak besegíteni nem bírja egyedül.
bölcsit én kb 2 éves kora körül szeretnémmajd hogy szokja a közösséget.

Szivvi hogy bírtátok a füstöt?olyan füst volt a lecsófesztiválon na de az illatok!!!
találkoztunk a jógáról az "idősebb" csajjal kicsit több mint 5 héttel előbb császárral születet a kisbabája mert gond volt a veséjével.jól vannak.
kérdezete hogy megyünk-e baba mama jógára mert szerinte Niki mostanában inditotta.szerintem felhívom és rákérdezek.jó lenne járni...

Bridzsi

Kép
esztora

Ági, én eléggé alkalomszerűen mérem és az utóbbi pár napban 70 és 120 között mozgott az egy szopás mennyisége. És 7-8szor szopik.

És amikor fejek, napi egyszer főzöm ki a fejőt, egyébként cumisüvegestül berakom a hűtőbe.

Kép
nenoke

Tücsi :)
Nem hiszem, hogy az oltás, már 3 hete kaptuk. Egyszerűen utál vásárolni. :? Hordozóban van és úgy a bevásárlókocsin. 2 gyerekkel egyedül nem tudom máshogy megoldani, ha anyuék itt lesznek, megpróbálom babakocsival, akkor lesz aki a bevásárlókocsit is tolja.
Nem akarok rosszat mondani a kinti magyarokról, elvégre én is az vagyok, de a tapasztalatom az, hogy akkor nagyon jó barátok, ha kell nekik valami. :? A férjem villanyszerelő és még egy csomó mindenhez ért, legtöbbször akkor hívják, ha szerelni kell valamit, persze ingyen. Van néhány "normális" is, azokkal beszélünk telefonon, néha összejövünk, de leginkább mindenki a saját dolgával van elfoglalva. Nyáron van egy pár közös kemping a Colorádo mellett, oda elmehetnénk, talán jövőre kipróbáljuk. :)

Emma :)
Görcsök :( Hát remélem elmúlnak... :)

Ági :)
Ha fejek, a lefejt mennyiséget beteszem a hűtőbe fejőszerkentyűstől és a következő fejésig ott van. Ha aznap már nem fejek, akkor elmosom és sterilizálom. Milyen van neked? Az Aventesre van kupak, le lehet zárni a szívórészét is. Szerintem nem kell minden fejés után mosogatni, ha néhány órán belül megint használod. :)
Én nem mérem mennyit eszik Bence, de a 9O nem olyan rossz. Gyakrabban nem akar szopizni? Bence sokszor két szopi között is iszik egy pár kortyot. :) Tényleg nézze meg a doki a nyelvféket, én is megnézetem, mert a gyerekorvos a kórházban azt mondta, rövid és zavarhat a szopiban. Szerintem nem rövid, úgyhogy beviszem a gyerekemet a suliba, hogy az oktatóm megnézze. Az ő véleményére jobban adok. Ha azt mondja rövid, akkor nem akadékoskodok, meg kell csinálni, de nem a gyerekorvos fogja szabdalni a rendelőben, hanem szájsebész. :?

Megyek, felébredt a törpeherceg. :D

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

És ismét sikeresen lapoztam! :D

Egcsi

Kép

Kép

Kép