Sziasztok!
köszönjük a névanpi köszöntéseket

Átadtam Petrusnak
TV: Nálunk a nagyok általában csak DVD-t néznek, Thomas, Bambi 1-2, Vallace és Gromit, Shaun a bárány, Noddy, amúgy a minimaxot szokták még néha nézni, de főleg csak nyáron a nagy melegben, meg télen mikor nagon hideg van meg az esős időben, egyébként kint vagyunk a kertben. Bent se lehet tartin őket mert zizzentek amúgy.
Keresztelő: Nálunk mindenki meg van keresztelve én anno konfirmáltam is. Azért nem vagyunk annyira vallásosak hogy minden vasárnap menjünk a templomba, de Zsani és most már lassan Gréti is a refomrátus oviba jár, az összes alkalomkor megyünk. Majd elvileg a református általános iskolába mennek tanulni, mert hiába van 50 méterre tőlünk a körzetes suli oda nem engedem (hiáb tanultam én is ott, azóta sokat változott) Sajnos az etnikai összetétel nagyonmegváltozott és szerintem Hajdúböszörmény összes roma gyereke ide jár, és sajnos nem a kúltúrált fajtából való. (Nem vagyok fajgyűlölő, sőt a férjem egyik munkatársa is roma, de nem ez a "retkes-mocskos" fajta aki szembeköpi a tanárnőt ha az egyest ad neki...) De engem ez a keresztelő nagyon lefárasztott, szombaton sokáig voltunk fent, készültünk még éjjel 1-kor vasaltam fél 10 előtt meg már megjöttek az első vendégek. Szerenécsre a fáradtság meg az ideg nem ment a tejcsi kárára.
Manó
Hajdúszoboszlón mi sokat voltunk idén

mondjuk ekünk innen egy nagyobbacsak köpés, jövőre is megyünk, csak mi nem alszunk ott egyszerűen nem éri meg. Drágább a szállás mint Debrecenben, amúgy is fél óra alatt itthon vagyunk mióta megépült a debreceni elkerülő nyugati oldala.
Csend: na az nálunk sosincs

valaki folyamatosanszövegel, beszél, lomol. Vagy csak a kutya ugat. Szerintem Petra már akkor ébredne fel ha nem hallaná napközben a megszokott zajokat.
Oltás: Képzeljétek a hajdúböszörményi önkormányzat minden kicsinek finanszírozza a meningitec-c oltás, pontosabban 2 oltást. Anno a nagyokat is beoltattam csak ők 1 éves kor után kapták, akkor még ugye nem járt egyik se közösségbe. Kérdezzetek rá majd ti is a védőnőnél, mert én is véletlenül tudtam meg (Pedig a gyerekdokink nem is böszörményi hanem debreceni, mindenki hülyének néz mert másik városba viszem őket, de most már az ovinkban is volt anyuka aki érdeklődött hogy ő is inkább elhozná innen mert itt minden doki antibiotikum párti az első tüsszentésre, a mi dokinénink meg csak ha már tényleg kell, ne meg a rendelési ideje is jobb, mert itt már 4 órakkor a fű se nő az orvosi rendelőkben, Debrecenben meg 6 fél7-ig van rendelés, még ovi után is odaérünk ha van valami, sajonos volt olyan tavaly hogy lázasan ébredt alvásból, és így még aznap délután látta a gyerekdoki, nem kellett várni)
Na megyek Gréti még nem ebédelt, meg nekem is enni kéne valami normálisat a tiramisu reggeli nem az igazi