A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Kisün,
Receptet nekem is, lécci, lécci.
És mindenki küldhet nekem is receptet. Majdnem mindegy milyent, csak ne legyen hosszú idős és ne legyen komplikált...

Ovira köszi az együttérzést, már teljesen lehiggadtam. Zsanci te (is) rátapintottál a lényegre, baromi szar, mikor a gyerekemet bárminemű kritika éri. (Szar lehetett anyámnak 8)

Móni
Kép
Kép
monisa

Lindi,
recepttel még nem késtél el! :wink:
lécci küldjetek, persze nem annyira sürgős, jövő hétvégére kellene

kérés oda fel (hátha boszitopik műxik)
TÜRELMET SZERETNÉK!!!!!!!!!! (de most azonnal :wink: )
türelmet, türelmet, türelmet, alázatot!
zsancikant

Zsanci!

Én Signor Türelemmel mindig az erkélyen találkozom egy nagy levegővétel után, és érdekes utána mindig mosolyogva nézek be a zárt erkélyajtón a hisztiző/síró gyerekeimre :)

Pizzareceptet akkor előbányászom valamelyik fiók mélyéről. Mostanában nem nagyon nyúltam hozzá ...
lindicita

Barbi, Szrek kérte a pénteket Zúra. Zsanci, nektek biztos nem jó? Sajnálnám... Persze azt is, ha Szrekéknek nem lenne jó... jó kis helyzet, mi? :D

Monisa, amikor Istit kidobták a CsaNából, nekem akkor elmagyarázták, hogy miért. az már más kérdés, hogy nem voltam rá felkészülve, ilyenre nem is nagyon lehet. szóval nekem az a legfurább, hogy csak úgy ukmukfuk ilyet mond egy óvónő. Főleg waldorfos. Nem volt semmi előzmény?
egyébként pedig sajnálom, hogy így alakult :(

Lindi, és minden nap megy minioviba Gréti? már ott tudod hagyni? Barnus eszméletlen tempóban fejlődik, Apá-hoz gratula :D

fekete játék penészes és fújos, én is a kidobást szoktam választani. szerencsére Eston nem kötődik játékokhoz (kivéve a vígaszmacit) de megértem, hogy Neetéknél más a szitu, a halacskákkal meg a hajókkal :D

Deni, a pöttyök elmúltak. Most elvileg egészségesek a gyerekek, csak Istók alvajár, Józsinak meg a fogzástól tulipiros a seneke, és egyik nap picit véreset is kakilt :roll: dokinénink szerint ilyen előfordul, nem gáz, úgyhogy nem parázok. az már nehezebb, hogy még mindig kb óránként kelek éjjel, hol egyik, hol másik gyerekhez. nem túl pihentető. lesz ez még így se :wink:

ja és lassan hányózok a fehér homokos tengerpartos, luxusbungalós, pálmafás szigetektől :x :lol:

és PéterGabi, merre vagy? :D

sokan eltűntek, merre van Akata, Zsugyu?

votiv 8)
votiv

ezt még gyorsan berakom:

Sok kicsi sokra mehet!!!
A Magyar Nemzeti Bank 2008. március 1-jén bevonja a készpénzforgalomból az 1 és 2 forintos érméket. A Noé Állatotthon Alapítvány Minimenhely részlege arra kéri az állatbarátokat, hogy gyűjtsék össze a végnapjaikat élő érméket és adományozzák az állatotthonnak.
Ne feledjük: sok kicsi sokra megy - az aprókból akár egy-egy életmentő műtét ára is összejöhet a bajba jutott kutyák, cicák számára! Aki munkahelyén, családi vagy baráti körben összetudott gyűjteni egy nagyobb mennyiséget az 1 és 2 forintosokból azt kérjük jelezze, mert Budapest területén belül érte megyünk!
Jelentkezni: orokbefogadas@minimenhely.hu
Tessék hírdetni az igét, munkahelyen, barátok közt, családban
Köszönjük

votiv 8)
votiv

Votiv,
éjszakákhoz +++++ Jó, hogy a pettyek elmúltak :D Péntek Zúra sajna nekünk sem jó :( De ha most nem, majd máskor! :lol:

Móni, Zsan,
előkaparom akkor én is a pizzatésztareceptet, küldöm, és akkor majd lehet összehasonlítgatni :wink: 8) :lol:

v
kisün

Votiv!
Kedden és csütörtökön van miniovi 10-től délig, szóval nem sok, de a semminél több. És nem is olyan nagyon drága, 8.000.-ft/hó. 8-10 gyerek van, 2 óvónénivel. Az első pár alkalommal még ott kell lennünk, aztán fokozatosan kell otthagyni. Nekem nagyon teszik és úgy látom Grétinek is.
Keddenként kézművesfoglalkozás is van, elkészítik a csütörtöki mese szereplőit :) Vannak kötött foglalkozások, ami alatt azt értem,hogy foglalkoznak a gyerekekkel, mondókáznak, énekelnek, vonatosat, kígyósat, körjátékokat játszanak, tornáznak, azután szabad játék van , és avégén van a mesesarok a meseszőnyegen. Addigra már jól lefáradanak és az én örökmozgó, soha egy percet nyugton ülni nem tudó Grétim tátott szájjal bámulta. Az ovinak kb 3/4 12-kor van vége, és mivel délig lehet maradni a játszóházban (plusz befizetés nélkül) addig még játszhatnak a játékokkal. Grétim addig folyamatosan csúszdázik. Az emeletről egy jó hosszú csúszda vezet a földszintre.
Istivel kipróbáljátok?

KépKép
KépKép
lindicita

Barbi :) Angi alvása: szuper, hogy beállt! :D

Curse :) Hajrá Adélnak a fognövesztéshez!! király, hogy ilyen jól viseli, hogy szinte észre se venni! :D

Vera :) Jó munkát!! Marcid miket kajál már? Biztos nagyon finomat kap, ha ilyen jó az étvágya :wink:

Lindi :) Nem vagyok szemüveges (még), szóval igenis jár a bók! :wink: "Apá"-hoz naaagy gratula Bajninak!!! :D :D

Votiv :) Jaj de jó, hogy gyerkőcök meggyógyultak!! :D :D Fogzáshoz és éjjeli keléshekhez ++++ Sajnos Bencus is gyakrabban kel mostanában, valszeg a fogzás miatt, de szerencsére gyorsan visszaalszik szopi után (persze ettől még fárasztó tud lenni :roll: ). Viszont Bálint mostanra hála az égnek megszokta végre Bencus felsírását és erre már nem ébred fel, sőt szinte alig ébred :D

Fekete trutyis vizijátékok: mivel nem tudtam én sem eltüntetni belőlük az anyagot :evil: irány a szemetes. Eleinte igyekeztem pótolni, most már próbálok olyat beszerezni, ami nem vízmarasztaló, ill. nem lyukas, pl. kishajó, de egy üres samponos flakon is príma játék 8)

Bocsi Csajok a távirati jellegért, de megyek Ldőlni... Jó éjt, mindenkinek!
denizsa

köszi mindenkinek a hszeket. én is már a kidobás szélén álltam, de adtam nekik még egy esélyt :roll: :(
hála azért jobban ragaszkodik némely flakonjához, mint azokhoz :lol: .

pizzarecept ha már kering kérek bitte

zsan! jobban?

vot! kelések :shock:
nálunk az elalvások még mindig nem teljesen okésak, de mivel látom mindenhol ez megy, ezért vmi globális változásokat okolok.

den! jót mosolyogtam a gyűrődést bíró B-n :D

lindi! új avatar szuper! s nagy gratula Bajninak! ügyi :lol:

zú:nekünk egyenlőre jó a csüt és péntek is, szóvál várakozó üzemmódba kapcsolok
gödibarbi

Rylie! konkrétan a Mantrán nem tanultam. van ott olyan tanár akinél igen (csak nem ott :wink: :D ), kezelésre viszont jártam oda (Vologyához :lol: :lol: :lol: , de ő tudtommal már nem tanít náluk)

Szrek! láttam ám, hogy megcsaltad Mambát!!! :mrgreen:
a 2012-es cikk jó
gödibarbi

Votiv,
úgy néz ki, Tibi bácsi elintézi nekem a pénteket, de vajh' Verának nem lenne jobb a csüti?
egyébként pedig nekem egyedül a kávépartnereimhez kell igazodnom, úgyhogy ahogy neked és MACSNAK jó, úgy lesz jó nekem is.

betegség:
mivel jómagam amatőr gyermekorvos, fül-orr-gégész, nőgyógyász is vagyok, ma sikerült kideritenem mivel is fertőzük össze a fél várost, köztük sajna talán Pannát is és Ancsiékat is.
a neve: cox(s)ackie virus, és azért vagyok 100%ig biztos benne, mert mindhárom gyerekem, plusz én is benne vagyunk, és mindannyiunknál más más tünetek jelentkeztek (egy két hasonló, pl. hasfájás) igy sikeresen produkáltuk a ÖSSZES tünetet:
hasfájás
afta
láz
étvágytalanság
hányigner
tenyeren és talpon vörös fájó foltok
(van egy kósza sejtésem,h talán ez okozza a 3 napos lázat is??? Bnél ilyen nem volt, de Iginél igen...asszem)
mivel igazából lappangás alatt fertőz igazán, most már csak 3 napig kell összezárva lennünk, és utána kitaszajthatjuk a főbűnöst (B-t) az emberek közé (lsd:ovi), aki hazahozta ezt a virust.
és igy a péntek nekem tökéletes lesz, mert addigra már nem leszünk hordozók. Remélem. Ha igen, akkor is megyünk, de húzunk maszkot, jó? 8)

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Deni!
ez játszóház valójában, ott a Fonyód utcai bölcsiben. csak én hívom minibölcsinek :)

Móni!
toll a fülükbe, ha W, ha nem, egy ilyen pici gyereknek nem feladata az áhitatos figyelés, egyáltalán hogy is várják el, hogy egy fajta mese minden gyereket lekössön? és ha ezek után még el is tanácsolják, akkor duplán toll a fülükbe. lehet, hogy csak rossz passzban volt a nő, vagy egyszerűen lusta volt a problémával foglalkozni. keress másik W ovit, esetleg másik sima ovit, lehet, hogy ég és föld!

Rylie!
nagyon finom szalonnás-hagymás lepényt sütöttem, amely tkp kenyér tészta, s annyira kafa lett, hogy legközelebb így készítem majd a kenyeret is. (40 dkg liszt, 1 élesztő, 1 tk cukor, 2 tk só, 1 tk őrölt kömény, 2,5 dl tejecske (jó, nektek víz :D ), 3 ek olaj/olíva olaj - dagaszt, keleszt, s 180 fokos légkeverésesen sütöttem, de vagy 40 percig)

Lindi!
Bajni beszélőkéjéhez gratulálok! :D

Zsanci!
ne szivass! én nem vettem észre semmi vírust magunkon, remélem nem is kaptuk el. L-nek se hiányzik, de nekem se a kiskőccel a hasamban :). szóval ne is írj le ilyen marhaságokat! :))

ancsipancsi

Zsanci!
pedig Igi folyamatosan ivott L. itatójából, majd L. is csócsálni kezdte :)
drukkolj légyszi, hogy inkább ne kapjuk el. úgy tudom Bazsikának sincs baja.
ancsipancsi

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: FIU :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

petergabi

Ancsi,
tényleg... :( jaj, remélem nem lesz baj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! volt már 3 naposotok???

Gabi,
ugye megmondtam????????? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
sok boldogságot!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
lányok mit szóltak???
zsancikant

zsancikant

hát, elkezdtem kicsit félni... :( :(
olyanokat ir, h azonnal hivd a doktort, és erre felsorol egy csomó tünetet (pl ezek a pöttyök, láz, aluszékonyság) ami megvan a srácaimnál.
Apóst már felhivattam Levivel, azt mondta elég ha reggel megyünk dokinénihez. Háááát, remélem... :roll:
most még beecsetelem B száját bóraxos glycerinnel...
de annyira tele van a szájuk, Iginek csak picit tudtam, a felső ajka alatt, és hát véres volt, jaj jaj... :(
és persze estére ismét belázasodott, és most nem tudom, h azonnal adjak e neki lázcsillapitót, vagy hagyjam dolgozni a lázat, mert sikerült elolvasnom, h rosszabb esetben agyhártya gyuszi...
szal, totál tanácstalan anyuka lettem...
zsancikant

Gabi :) Gratula!!! :D :D

Zsan :) Bulást Nektek! +++

Ancsi :) Te egy zseni vagy!! Megsütöttem ma a kenyeredet és isteni lett!! :D :D bevallom, magamtól soha nem jutott volna eszembe a sütőzacsi, pedig ez megvédte a kiszáradástól és minden értelemben tökéletes lett :D :D (azt inkább nem mondom meg, mennyit ettem belőle :oops: )
És ha a Fonyód u.-i játszóházba mentek, egyszer csatlakoznánk mi is, mert régebben jártunk oda :wink:

Na megyek, mert szétszed Bálint, ahelyett hogy aludna... :lol:
denizsa

ZOO

nekem tök mindegy csak viccből mondta, h ne változtassunk a pénteken, mert már áthúztam (az eredeti kedd, 9-éről) péntekre

szóval nekem mindegy, csak állapodjunk már meg egy napban, plíííííííííííííííz! :D

Zsan,
drukk, hogy ez semmi komoly ne legyen :D

Ancsi,
oda is, hogy nálatok se legyen semmi :D

Gabi,
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: wow gratula!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D

Kép

Kép

:D
szrekuc

Zsanci!
de biztos, h ez a vírusotok van? vagy ezt csak te nyomoztad ki? ne idegeld magad!
aztán meg majd mondd meg, hogy mit mondott a doki nénid, kíváncsi vagyok. minden szempontból veszélyeztetettek vagyunk (szopókás itató), csak reménykedem, hogy nem kaptunk el semmit. ahogy látok aftát, vagy hasonlót, már viszem is majd dokihoz. (de addigra akarom tudni, hogy ti mit kaptatok rá)

Deni!
örülök, hogy sikerült a kenyér. nem én találtam ki, én csak átvariáltam a receptet. :)
ancsipancsi

Gabi:
Gratula!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Réka ma nagyon nyűgi volt és hogy beálljak a paraanyál sorába, olyan a feje, mintha az egyik koponya lemeze elcsúszott volna :roll: :roll: :roll: :roll: Már kb 3hósan nem volt tapintható a kutacsa, most meg lett oldalt egy kis mélyedés, hátul meg kidudorodott... És persze parázok rajta egy csomót, hogy agytágulata, meg ilyenek vannak neki... Mert ugye nem tudon, hogy ezzel van-e a nyűgösség összefüggésben, vagy esetleg már fog, vagy nátha vagy csak úgy... Ilyenkor annyira el tudok bizonytalanodni... Megyek és inkább lefekszem :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :oops: :oops:

nukada

Gabi! :lol: :lol: :lol:

Zsan!pluszpluszplusz

Nuk! ismerem ezt a bizonytalanságot... :roll: ugyan nem értek ahhoz amit kérdezel, de azt tapasztalom erősen, hogy mostanság a legöbb babó rosszul alszik vagy nyügi, szóval fogjuk az időre :wink:
gödibarbi

Gabi!
hajrá , akkor lesz egy fiatok is! :)
ancsipancsi

Sziasztok!

Köszi, hogy gondoltatok ránk, már kezdünk kikecmeregni a betegségből!
Szüretelni voltunk hétvégén, a srácok nagyon élvezték és nagyon finom lett a must!
A János kórházban már a szülőszobát sem lehet megnézni, mert folyamatos a teltház, a szülő nőket pedig ugye mégsem mutogatják!

Monisa!

Én egy mezei önkormányzati oviban dolgoztam óvónőként a babók előtt, és az a véleményem, hogy állami oviban és Waldorf-oviban is vannak jó és csapnivaló óvónők! Durva az is, hogy csendben kell végigülnie egy mesét egy ilyen kicsike gyereknek! Hiszen életkori adottsága, hogy még csak az köti le a figyelmét, ami érzelmileg megragadja! Inkább az óvónő kudarca, ha nem elég motivált a gyerkőc egy adott tevékenységre!
A kötött foglalkozások egyébként már több, mint 10 éve megszűntek, ami azt jelenti, hogy végre nincs hátratett kézzel körben ülés és csendrendelet a foglalkozások idején. Tevékenység ugyanúgy van, csak az óvónőnek kicsit többet kell tenni azért, hogy a gyerekeket érdekelje is, amit csinál! Persze, sajna nem mindenki tartja be az "új "módszertani elveket, mert egyszerűbb leültetni és csendre inteni minden ovist. Tehát a foglalkozásokon való részvétel NEM KÖTELEZŐ az állami oviban sem, de az óvónőnek mindent meg kell tennie azért, hogy lehetőség szerint minden gyereket bevonjon a tevékenységbe, mégpedig azt kihasználva, hogy a gyerekek érzelemvezéreltek és játékosak.
És tudom, mennyire nehéz megtalálni a megfelelő óvónőket, mert örüljünk, ha a gyerekünket egyáltelán kegyeskednek felvenni valahová! De remélem, azért találtok megfelelő óvódát és óvónőket!

Kissün!

Ngyon szuperek lehetnek az óvónénik, ritka az ilyen hozzáálás!

Márti
borossné becz márta

Zsan,
++++++++++++++++++ ti szegények :( Buljatok!!!!

Deni,
Marci mindenevő 8) hirtelenjében csak a hagyma jut esztembe mint étel, amit konzekvensen nem eszik meg, szinte minden mást befal. Abszolút kedvenc a nyers uborka :shock: :lol: És már mindent eszik, amit mi is, persze az erős fűszerezést stb. még kerüljük.

Márti,
én is pontosan így gondolom, mármint: 1.) sarkítva: óvodafüggetlen és óvónénifüggő, hogy milyen egy csoport hangulata 2.) marha mázlink van az óvónénijeinkkel 8) :lol:

Gabi,
EZ AAAAAAAAAAZ!!!! 8) 8) Tudtok ti :lol: Név van már? :D

v
kisün

köszi a plusszokat, sikerült beépitenem...

győzött a józanész, lázat hagytam, éjjelre le is ment magától, most két nagy apjukkal Votiv dokinénijének rendelője előtt ülnek a kocsiban, mert totál tele van ma, rengetegen vannak, és majd kikiabálnak nekik, h ahoj.
Most már elkezdett nekik fájni a sok piros pötty a kézen, lábon, szájban (én hülye anyuka, ma reggel bátran megkináltam B-t a paradicsommal, háááááááát...volt nyekergés)
olyan hülye érzés ez az egész, mintha vmi "ebolásat" játszanánk, mi elolvastuk a neten, h mi várható, és gyerekeink szép lassan produkálják a tüneteket, mi meg csak bólogatnuk a Levivel,h hát igen, bizony, erre számitottunk... :lol: :? :(

szegényeim...

szépségetesen szép napot!!!!!!!!!!

(ui. a klubrádio új hangja Dr. Kovács hangja, olyan vicces hallgatni...furi mi,h elvállal ilyen hakniket egy ilyen népszerű orvos...??? :wink: :wink: :wink: )

Kép

ZsanciKép
zsancikant

ja és még nem meséltem, h milyen aranyos a négyhónaposom!
(no persze, melyik 4 hós nem az???)
elkezdett nyúlkáni a dolgokért, oszt rögtön tolja szájba, meg dumál egy csomót, meg fújja a málnákat nyálbúl, meg olyan édesen úszik még most is, csak fogjuk a fejét és lebeg, meg most már egyre inkább rugdos, de jóóó nagyokat, aztán tegnap ott figyelt a varánusz (aki jógázik) a kád szélén ő meg odanyúlt, és elkapta... :lol:
zsancikant

Sziasztok,

Gabi :lol: gratullla!!

Móni,
nekem egyszer valaki mondta, de azóta nem megy ki a fejemből:
van W ovi W isi de nincs W élet 8) ...
én nem W oviban dolgoztam 8 évet, de a köcök imádtak oviba járni és semmi nincs amit meg ne tettünk volna értük.
Mi épp most jelentkeztünk be egy magánoviba jövő Szept-től ahol pl. 4 éves kor felett nem kötelező az alvás, aki akar kimehet alvásidőben a játszószobába + egy csomó apró kis öröm amiért más mint a többi ovi. Remélem lesz helyünk, mert pl. a W-al ellentétben én azt gondolom, hogy már 2 éves kor felett néhány órányi gyerektársaságra szüksége van minden kisgyereknek.
Szal rajta keress egy másik ovit! :D de azért sajnálom, hogy így jártatok. úgy útálom ha egy pedagógus legyen W vagy nem, nem érti a gyerekek lelkét.

Ancsi,
tök jókat sütsz mindig én meg csak körmölöm.
Tekintve, hogy ez az 5. léböjtös napom - ilyenkor mindig megfogadom, hogy 1 hét múlva mindent megsütök amit csak hallottam :lol:

Zsan,
++++++++ a csipet csapatnak!!

Egér: nálunk kukorica csalira jönnek és Apa légpuskával pörköli őket :lol: :lol: :lol: :oops: - csak hogy mindenki megbecsülhesse a saját szadista párját. mindig van rosszabb, de ez nekem akkor is :lol: :lol: :lol:

Kép
akata

Zsan :) Továbbra is bulást és sok ++++++++++++

Vera :) Mindenevő Marci wow! :D :D Hagymáról jut eszembe: épp tegnap dobtam hátast, mert főzéshez hagymát aprítottunk apával (azért ketten, mert olyan erős volt, hogy egy idő után nem láttam, aztán ő folytatta), Bálint meg persze ott figyelte az eseményeket (bezzeg az ő szeme nem könnyezett :lol: ) és mindenáron meg akarta kóstolni. Győzködtem egy darabig, hogy így meg úgy erős, de nem tántorította el, végül bekapott egy darabot, aztán kért még :shock: nagyon ízlett neki :roll:

Még nem is meséltem, hogy Bálint egyre többet beszél mondatokban, pl. tegnap ilyet mondott: "Bájint eszik virslit, Bájint szereti" (na most mit gondolhattok rólunk, mivel etetjük szegény gyereket: virsli és hagyma :lol: )

Nuk :) Sztem kérdezd meg a dokitokat vagy a fejlesztőst erről a koponyváltozásról :wink: meg úgy tudom, ezek a lemezek még bőven mozognak ilyen kicsi korban, még az is számít, hogy ha sokat alszik ugyanazon az oldalon ill. háton a gyerek... de nem vagyok szagember :roll:

És ha már para: én meg mostanában attól, hogy megfelelően fejlődik-e Bencus mozgása, ugyanis nagyon szépen felnyomja magát "fekvőtámaszba" a kezeivel és már a popóját is kezdi-próbálja emelgetni, hátrafelé meg már kúszik (tolja magát), de a forgásokkal nem nagyon halad, pontosabban csinálta már minden irányba elvétve 1-1x, de nem igazán lelkes e téren :roll: Van vkinek ötlete/tanácsa?

Na, ébred a ded... szép napot mindenkinek!
denizsa

Vica,
fog???

Arwen,
mi van veletek? hasfájás?

Kép
akata

Deni :)
Az én fiacskám 5 hónapos kora körül kezdett el "forogni" de nem szeretett szal ritkán csinálta! 8 hónaposan ült, 11 hónaposan állt fel, 1 évesen!!! kezdett el mászni és 16 hónaposan járni egyedül.
Szerintem aki ezt überli, az a valami :lol: - de én nem paráztam emiatt (na jó a mászás miatt kicsit :wink: ) :D
A fiúk néha lusták, szerintem ne aggódj emiatt! :)

Kép
akata

Deni,
B is kb 6-7 hós volt, mikor forogni kezdett, ollllyan dagi volt!!! :lol: De most már egész ügyesen forog. :wink:

Ancsi,
sajnos coxsackie!!!! és állitólag nagyon fertőz, de nagyon ritka...már telefonáltam az oviba, és már tudom, ki hozta be az oviba... :o az a baj,h senki nem tudja ezt, mikor még igazán fertőz.

Viszont dokinéni nem engedélyezte a kávézásomat a gyerekekkel :twisted: :wink: most menjek egyedül???? :lol: :wink:

édes kicsi Meme felkelt, és dumálgat magában az ágyban. Ilyet eddig egyik gyerekem sem csinált!!
zsancikant

Sziasztok,

gyors bekukk hozzátok :)

Látom sok-sok beteg van még mindig, jobbulást kívánunk mindenkinek :)

Ancsi kenyeréről lemaradtam, majd megpróbálom visszakeresni, szeretek kenyeret sütögetni, pláne, ha nem szárad ki :) és mára terveztem megsütni Macs zsömléit :)

Gabi :) de jóóóóóó :D nagy-nagy gratula :)

Zsan :) most a frászt hoztad rám. Nekem mára kezdett el fájni a szám belül két helyen. és ha jól érzem sebes is. meg nem kívánok enni sem nagyon - nem vagyok hipohonder, remélem jól írtam :oops: - nem örülnék, ha megint beteg lenne Máté, még csak most jövünk kifele a köhögésből, ami néhány napja nagyon csúnya volt. Ha felkel, azért belenézek a szájába. De minden családtagodnak, Neked is jobbulást kívánok.

Deni :) nekem anno a neurológián mutatták, mit csináljak, amivel ösztönözhetem a dedet egy kis forgolódásra és nagyon bejött :) este, ha lesz egy kis erőm, akkor megírom Neked mail-ben :)

Vot :) sok van még a homokos tengerpartjaidból?

Akata :) már egy harmad részben kint vannak a szemfogak is, mind a négy, szinkronban nőddögél. Ja, és nem sikerült megtalálnom a borostyánláncot nőcit az általad írt helyen. Azt írta, nincs találat. Rengeteg féle képpen próbáltam.

Máté múlt hét kedd óta egyre többet kétlábazik, sőt mostmár csak elvétve mászik. Tetszik neki az új módi :D

Rylie :) a hátipukit is megköszönöm. Kipróbálom mindegyiket, Indi féle kötős kengurut is, a hátipukit is, és a kendőzést is "vadul" gyakorlom, egyenlőre úgy fest élvezi a ded. Meglátjuk, a három közül melyik jön be neki leginkább :)

Indi :) doki néniről élménybeszámolót, meg a Te betegítő hatásodról :shock: néhány sort, ha van néhány perced, küldesz nekem priviben? köszönöm szépen :) Hogy hat a szer, amit a doki néni javasolt?

Mit akartam még? Majd eszembe jut, remélem :)

Vica

Kép
Kép
vica94

Zsanci!
akkor miben reménykedjem? ha nem szivattyúzták volna egymás után a vizet, még azt mondnám, nem félek, de így mondjuk elég nagy az esély az elkapásra.
szóval mit figyeljek a jövőben? hogy kezdődik mindez?
ti meg gyógyulgassatok, minden kőcöd olyan édi!

Deni!
L. se forgott, úgyhogy egy plédre kellett fektetni, egyik oldalon felemelni a plédet, hogy stabil oldalfekvésbe kerüljön, majd óvatosan átfordítani, késztetve ezzel a forgásra. neurológián tanították nekünk, ahova ügybuzgó dokink küldött. amúgy semmi baja nem volt L-nek, de ha már ott voltunk, megtanították az ülésbe húzást, meg ezt a forgatást. őszintén szólva főként az ülésbe húzást gyaxiztam, node nem tudott ám ülni, csak miután felállt, utána tanult meg ülni.

Vica!
Denizsától kérd már el a kenyérreceptemet, mert nekem is csak a másik gépen van meg, és csak félig, mert itt egészítettem ki a tapasztalatokkal.

Rylie! Vica!
a kenyérsütésnél (és ált. a sütésnél)nagyon fontos az arányok betartása. (ez eddig elfelejtettem) szóval mérleg nélkül ne álljunk neki kenyeret sütni, mert nem biztos a siker. és a próbálgatással is óvatosnak kell lenni, nem olyan, mint a főzés, hogy "bele teszem ezt, csak nem rontja el". a legfontosabb a szárazanyag-víz arány, mert pl. nagyon finom krumplipüré porral a kenyér, csak az ugye pl. plusz vizet igényel.

Indi!
igen, ha kiderül a betegítő hatásod, és nem kínos, légyszi mesélj róla. (el nem tudom képzelni mi lehet ez, hogy pl. nem adsz rá elég pulcsit, vagy hogy túl sokat adsz rá, vagy hogy kevés vitamint eszik, vegy mi?)
meg hogy a 41-es villanyossal mentél? mert lehet, hogy nekem is hamarosan meg kell látogatnom TI-t, és a 41-es vilit tervezem.

W ovi:
én nem vagyok W fan, sőt, valójában azt se tudom eszik v. isszák, de megvédeném magát az intézményt olyan szinten, h egyetlen esetből nem lehet általánosítani. ráadásul az emberek hajlamosak, ha hallanak vmi rosszat vmiről, rögvest előszedni a további rossz történeteket. az óvónőkről persze meg megvan a magánvéleményem, mármint azokról, akik így bánnak a kölkökkel. és persze türlemetlen és intoleráns vagyok/lennék a kisgyerekekkel, de ezért se lettem gyerekpásztor.

MAI JÁTSZÓ:
Lencse fél 12-ig nagyon példásan játszott, 1 óra után le tudtam ülni, néztem távolról, valójában ő senkit nem bántott, tőle vettek el cuccokat, lökték el innen onnan, de jól elvolt. aztán jött az ebédidő, és elkezdett kegyetlenül cirkuszolni, mivel magára öntött egy pohár vizet (ezt még nem tanítottam meg neki), s gondoltam én etetem...., persze hisztizett, h én ne etessem őt. mikor mondtam, hogy egyen egyedül, már az se kellett neki, földhöz verte magát, elrontotta az egész közhangulatot, nem tudom hogy nézhetett a "személyzet", inkább nem figyeltem őket, csak fenyegettem L-t, hogy bezabálom a főzelékjét, ha nem jön. ekkor az egyik hölgy kitalálta, hogy oda adja a másodikat (fél banán + fél süti), amit elfogadott, de elrohant vele a játékok közé, és mondta, h én tünjek onnan! :D akkor kivettem a tányért a kezéből és visszavittem az asztalhoz, s csak nagy cirkusz után tudtam végre rávenni, h egyen. a baj, h nem igazán segítettek a gyereknevelésben, pedig elvileg szakképzett óvónők lehettek a csajszik. majdnem elbőgtem magam, hajszál választott el! :/

ancsipancsi

Indi: még nemtom a szerünket, du telefonálok majd!
Megint láttam az anyukát és megint kifelé volt a bébi a kenguruba, de szemmel láthatóan nem zavarta...az a baj, hogy én csak azt tudom, hogy ez nem jóóó de nem tudom normálisan elmagyarázni neki és mivel nem is kendőznek hanem kenguruznak igy még demonstrálni se tudom :( és épphogy köszönőviszonyban vagyunk.. :?

Móni: kedvesen beszólni :lol: hát én nem vagyok az a mézes-mázos típus szal...érted... :)

Lindi: gratula Bajninak! Érdekes nálunk is előbb az Apa ment és csak nagy sokára az Anya :roll:

Gabi: ÉLJEN, hogy kisfiú!!!

Ancsi-Deni: mi ez a sütőzacsi?????????? MEgint sütöttem zsömlét, de megint olyan lett mint a beton :?

Vica: hátipukkancsot mikor dobjam át???

ZSan: +++++++++++++++++++++++++++ Afta qva szar! Kamillának is szokott lenni és onnan tudom, hogy az van neki, ha nem akarja megenni a paradicsomot.
És mi van az anyajegyeddel?????

Nuk: egér :( És én is úgy tudom, mint Deni, hogy simán mozognak még a csontok a fejben ebben a korban, ezért kell forgatni a gyereket alvásilag, hogy ne aludja laposra a fejit!

Barbi: Vologyáról hallottam már ;)

és jelentem, náluk jól megy az alvás! SZal csak a budai részen állnak rosszul a csillagok !

Votiv: kb melyik lapszámban volt a biai fejlesztőről a cikked??
Egyik barinémat is oda irányították és szeretném neki elküldeni, hogy lássa, hogy jó kezekbe kerül!
Alvás meg: :(

Fibsz?

Zoo: MIKOR??????????????????????????????????????????????????????????????????????

És tegnap megnéztük az Őfelsége pincére voltam. A srácoknak tetszett (jóhogy tele van pucér nővel), nekem annyira nem. Olvastam a könyvet és a film meg se közelítette..de ez sejthető volt...azért jó volt, meg beültünk kávézni is a California izébe ahol mi voltunk a kakukktojás mert mindenki másnál laptop volt :o :P úgy látszik ez ott alapfelszerkó, le is léptünk gyorsba és elmentünk a Café Factoryba ami irtó szimpa hely és Anyu úgy telefonált má rám, hogy öö momentán most akkor örökre otthagytuk nála a gyereket vagy mi lesz? :oops: :lol: Szóval kikapcsolódtunk!

Rylie
rylie

Rylie,
én biztos nem szólnék, mindenkinek joga van hozzá, hogy elrontsa a saját gyerekét... és én pl. qrva zabos vagyok, ha másvalaki akarja nekem megmondani a tutit :wink: De ez személyes hibám :lol: :lol:

Ancsi,
utánanéztem, vírus kockázata terhességre szinte nulla :lol: Szerintem ne foglalkozz azzal, mondhatnám, sz@rd le magasról, hogy a környezet mit mond L. hisztijére! Ilyen van, nálunk is, egy időben minden reggel a morning-blues jegyében üvöltéssel és "nemakaroknemakarokNEMAKAROK"-kal telt, aztán elmúlt :lol: Óvónőkre meg játszóban ne számíts, ők alapvetően nem fognak beleszólni a te nevelésedbe, és ennek örülj! :lol:

Deni,
hagyma: szinte az EGYETLEN zöldség, amit Dóci nyersen szeret :lol: Néha csak úgy megeszik 1-2 zöldhagymát :wink: Beszéd :lol: 8)

Waldorf: semmi bajom a pedagógiai háttérrel, még akkor is, ha sok mindennel nem értek egyet. De attól még lehet jó meg hasznos megmegmeg :wink: De ha az óvónő nem egy kellemes ember, vagy valami miatt nem harmonizál az én gyerekemmel, akkor "ideológiai" szinten akár puszipajtások is lehetünk, semmit nem ér, és fordítva.
kisün

aki ment volna esetleg 13-án KOLOMPOS táncházba, ne tegye, törölték :(

Zoo?

Zsan,
+++

Ancsi,
ez milyen játszó, ahova jártok?most kezdek én is keresgélni Ábelnek vmit, egyetlen egy helyet tudok a környéken ahol van CsaNa meg gyerekmegőrzés meg mamatorna meg kutyafüle - pl CsaNa havi 50 000 :shock: és ráadásul nem is túl szimpi környék
fogalmam sincs, hogy itt merre van még vmi játszóház v ilyesmi

és tényleg mindenki gyereke hisztizik, ez így normális, ha úgy néz a környezet, az max róluk szegénységi bizonyítvány :twisted:

Rylie,
kikapcsolódás jól hangzik :D
a kávézóban egyszer voltam csak, tényleg nagyon durva hely, kicst zombi ott néhány ember....
café factory mi tulképp? kávézó?

Nuk, Deni,
no para :D

Barbi,
de közben végig rátok gondoltam! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :lol: Vologyáról szokott mindenfélét mondani enyim pszicho, majd share :D

Kép

Kép

:D
szrekuc

Vera!
én mindig veled értek egyet! :D
legjobb lenne, ha le se írnám miket gondolok, te úgyis jobban megfogalmazod.
a vírusos nyugtatást meg köszi, mert egész du. ezen járt az agyam, hogy mi lesz a kiskölökkel a hasamban.
szegény férjem most jött haza Angliából, így is tök beteg (takonyszerűség+bedugult a füle a repülőn és nem dugul ki), esélyesek vagyunk már erre is.
ancsipancsi

Ancsi,
csak gyorsan, mert a végünket járjuk...
szal, HASFÁJÁSRA figyelj, és nekünk semmi egyéb nem volt napokig, csak a gyomorfájás. Se hasmenés, se semmi....
++++++++++++++++++++++++++++++
aztán lehet láz (Iginél volt) lehet pöttyös az egész gyerek, először talpon, tenyeren, ma már B-nél szinte mindenhol volt, térd, lábszár...
Iginél most épp fejfájás van, meg nátha...szal, totálkárosok vagyunk

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Én ezt már leirtam ezt korábban is (Votiv is, emlékszem rá): anya és gyermeke olyan szimbiozisban él, amiben bárkinek van problémája, azt a másik is megérzi testi szinten is. A kisgyerek betegségei a szülőkről szólnak. Az emésztési bajok a szülő-gyermek közötti kapcsolatról, annak problémáiról szólhatnak, a bőr- és vesebajok pedig a szülők kapcsolati problémáiról (a vese a párkapcsolat szerve, a bőr pedig a külvilággal kapcsolat). Légzés: szorongás, nyomasztó problémák. Az allergia lelki hátteréről épp néhány hete Voti újságjában volt egy nagyon szép cikk.

Egyértelmű, hogy az én nehézségeimet a kisfiam ilyen módon érzi meg. Én ezt nem részletezném tovább, ez a holisztikus szemlélet, amelynek a homeopátia is része, doktornéni is hisz ebben és nem is kellett hosszan ragoznunk, félszavakból is értjük egymást.

Továbbiakban Thorwald Dethlefsen és Rüdiger Dahlke betegségekről irott könyveit ajánlom, ha valakit érdekel, illetve a komoly asztrológiát.

Zsanci félelmetes ez a betegség!

Curse :) Nagyon köszönöm a segtséget, egyelőre az usb panelt kell bővitenem, hogy egy usb-billentyűzetet be tudjunk állitani )ez nem olyan, mint amilyet a férjed hozott). De mindenképp nagyon köszi!
indianyo

Zsan:
ez borzalmasan hangzik :cry: :cry: :cry:
Életemben nem is hallottam erről a betegségről :shock:
Nagyon sok+++++++++++++++++++++++++++++++++++

Csajok!
Köszönöm a gratulációt,még nem is igazán fogtuk fel!Csak a föld felett járunk azóta:lol:

petergabi

én meg most ráborulok itt az asztalra, mert olyan délutánunk volt,h azt hittem ott maradok... :shock:
nem részletezem, de szerencsére a dokinéni megnyugtatott...
nem tom, biztos Igi is érzi,h őt tartom az én kis verebemnek, és ezért ilyen elesett állandóan, de sem Bnél sem Meménél nem fosok ennyire ezektől a bajoktól, mint Iginél, és persze ez is nála a legdurvább...
együtt bőgtünk hárman (Meme, mert vacak napja volt, Igi, mert fájt vmilye és én, mert nem tudtam milye fáj, és szentül meg voltam győződve róla,h a feje, tehát agyhártya gyulladás...) és mivel én jól bepánikoltam, Igi is jól bepánikolt.
B ezalatt békésen nézte a magyar népmeséket, Levi meg épp tárgyalt a város másik végiben...

naaaa, ezt most kidobtam magamból... :roll:
zsancikant

Az összes betegség tűnjön a ..... :oops: 8) 8) 8) 8) 8)

Mi is... Illetve Réka is... Hajnali 3kor kezdte szegény a raplit, azóta is tart, már a feloldott Oscillo-t sem issza meg, úgyhogy 4-5ösével szopogatta :?
Pár FAQ, amit én még nem tudok:
- Lehet betegen sétálni menni? (mert ma mentünk, így aludt egy órát a kocsiban, amúgy nem nagyon akart, annak ellenére, hogy éjjel sem nagyon aludt)
- Itthon adjak rá kissapkát? Most olyan 21-19 fok van bent... Meg a kezei is mindig hidegek, meg a lábai, addig öltöztessem, amíg meg nem melegszik?

Mindenkinek kitartást a betegségekhez, aki meg nem beteg, az élvezze a "nyugodt" életet!

nukada

Nuk :)
nem minden babának a fázástól hidegek a végtagjai. Dominónak igen, de ismerek ellenkező példát is.
Mi minden nap kétszer legalább fél órát - délután akár 3-4 órát is friss levegőn vagyunk. Ha beteg és nem fúj a szél, akkor is legalább kétszer fél órát. Ha süt a nap, akkor különösen. Ez lázra is igaz.
Sapkához nem tudok hozzászólni, Dének csak fürdés után volt a fején egy kis ideig, hogy a vizes hajtincsek miatt meg ne fázzon.
Oscillot adhatod nagyobb adagokban is, ha 4-5 bogyót megoldott ügyesen.
indianyo

Indi:
Köszi! Oscilloból többet kap, csak nem akartam egyszerre adni, netán félre megy, csak kevés menjen... :wink:
Most néztem a blogotokat, Dé mekkora, mennyit változott... :shock: :shock: :D :D A kutyás videó nagyon teccett, remélem Zsiga és Réka is így játszanak jövő ilyenkor :wink:

nukada

Köszi mindenkinek a forgolódós h.sz.-eket! :D

Vica :) Nagyon örülnék a tippednek, akkor majd várom a mélt :wink: :D (én meg átküldöm Neked Ancsi kenyerét :wink: ) Mátédnak nagy gratula, nagyon ügyi kiskrapek :D és remélem köhögés mielőbb elmúlik!!

Ancsi :) Ez a Fonyód u.-i játszóház volt, ugye? Mert ott tényleg elég passzívak a hölgyek (csak tudnám, miért vannak ott ennyien?), és sztem az sem túl jó húzás, hogy előbb adják oda egyeseknek (akik nem akarnak kajálni) a másodikat, mert így már a többi szépen evő gyerek se nagyon akarja folytatni az evést :roll: De ne érezd magad cikin, láttam már ott elég hisztit! én ilyenkor arra gondolok, az vesse rám az első követ, akinek a gyereke nem hisztizett soha :lol:
Párodnak bulást ++++

Rylie :) KIkapcsolódás rulez :D Sütőzacsi: bmilyen áruházban kapható sztem (én Auchanban szoktam venni, ahol a fóliák, zacsik, sütőpapír, stb. kaphatóak), lehet benne húst is sütni (én eddig csak erre használtam) most próbáltam először kenyérrel és fantasztikus!!

Indi, Zsanci :) +++++++++++++

Nuk :) Csatlakozom Indi véleményéhez, és én sapkát nem adnék rá, bár Nálatok tényleg nincs vmi nagyon meleg, de Réka valszeg azt szokta meg :wink: Milyen betegség ez, mik a tünetek? (remélem nem mi hagytunk vmi bacit Nálatok a múltkor!)
denizsa

Nuk!
én is szoktam sétáltatni/levegőztetni L-t, ha beteg is, de sose, ha lázas. elvileg a lázas embernek a hűvös levegőn való séta nem tesz jót. egyszer pont emiatt cseszett le a dokinéni, pedig csak hozzá mentünk, de L-nek 39 volt a láza, s így nem szabad kószálni. (én azt hittem, hogy jót tesz a hűvös, s lehűti)
na meg egyszer úgy fázattam meg Lencsét december tájékán, hogy azt gondoltam, hogy oké, 1,5 éves ma-holnap, beöltöztetem az új overalljába, jól bedunsztolom és sétáltatom 2 órát (babakocsiban) a hűvös, ám friss levegőn. másnapra totál megfázott. a doki azzal magyarázta, hogy nem jó, ha ennyi ideig szívja be a tüdejébe a hideg levegőt, ergo bármennyire felöltöztetheted, orron/szájon keresztül megfázhat. ugyan ezt mondták az 5 Celsius alatti hőmérsékletre is, elvileg kicsi (0-2 éves) gyereket csak rövid időre lehet ilyen hidegbe kivinni, még fél órára se. de ezek azok az elvek, amelyeket én fogadtam el és követek, a sok-sok orvosi és egyéb tanácsból. ami viszont beválik jól, ha beteg valaki, sokat kell szellőztetni, friss levegőt beengedni, hogy a bacival teleköhögött levegő távozhasson.
++++++++++++++++++++-t küldök, buljatok!

Zsanci!
egyre rosszabbul hangzik, de ti azért is egyre jobban lesztek! különben Igi tényleg a legkismaradabb a fiaid közül :). a többi vasgyúróbb. fel a fejjel, át fogjátok vészelni. az agyhártyára meg ne is gondolj! :/
ancsipancsi

Deni:
Orrfolyós, köhögős, tüsszentős... Igaziból ez Réka első "betegsége" (ennél komolyabb már ne is legyen :wink: ), tök örülök, hogy 7 hónapot kihúztunk betegség nélkül! Tök mindegy, kitől kaptuk, akár lappanghatott is benne, mert mi is tök betegek voltunk két hete... De annyi mindenkivel találkozik, hogy ezek elkerülhetetlenek!

Forgás:
Tegyétek bele egy plédbe (jó nagyba), "gurnyasszátok" össze (mint pl a gyerekülés), hinta-palinta, utána görgessétek ide-oda benne. Végig legyen a levegőben a pléd és a fejecskéje mindig feljebb legyen, mint a többi rész. Arra ügyeljetek, hogy a keze ne nagyon legyen neki útban, ill. ne csapja szét a kezét, szal inkább szorosabban. Réka ezt nagyon szerette, utána nem sokkal kezdett forgolódni! Kicsit bonyolultúl hangzik, de majd ha talizunk és még szükség lesz rá, megmutatom!

nukada

Nuk,
uaz, mint Indi írt sétálással kapcs., mi dokibácsink nagyon levegőzéspárti, viharos szélben NE, de egyébként - kivéve ha magas láza van - levegő-levegő-levegő, nagyon jót tesz! :wink: Gyógyuljatok!!!! :D

Zsan,
ti szegények :( :( ++++++++++++++++++++++++++++ innen :lol:

Ancsi,
a netes cikkek szerint a coaxsakie A-altípus (ez van Zsanciéknak) elenyésző kockázattal bír terhesség esetében. Plusz még hozzájön, hogy már lezártad az első harmadot. De ha bármi kérdésed van, ilyesmivel nyugodtan zaklathatod BZs-t is, ő azért jobban ért hozzá :lol:

Vera
kisün

És nem is mondtam, annyira el voltam foglalva a saját dolgainkkal, hogy tegnap megszülettek a főnökömék lombik-ikrei, mindkettő 2700g és 52cm, de fényképen baromira nem hasonlítanak egymásra, az egyikőjük dundi arcú, a másik nyúlánkabb. Mindenki jól van, az összes itt tanult tudásomat igyekeztem/igyekszem átadni nekik! Amúgy Enikő és Tünde lett a két leányzó :D

nukada

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?