Zsanci!
akkor miben reménykedjem? ha nem szivattyúzták volna egymás után a vizet, még azt mondnám, nem félek, de így mondjuk elég nagy az esély az elkapásra.
szóval mit figyeljek a jövőben? hogy kezdődik mindez?
ti meg gyógyulgassatok, minden kőcöd olyan édi!
Deni!
L. se forgott, úgyhogy egy plédre kellett fektetni, egyik oldalon felemelni a plédet, hogy stabil oldalfekvésbe kerüljön, majd óvatosan átfordítani, késztetve ezzel a forgásra. neurológián tanították nekünk, ahova ügybuzgó dokink küldött. amúgy semmi baja nem volt L-nek, de ha már ott voltunk, megtanították az ülésbe húzást, meg ezt a forgatást. őszintén szólva főként az ülésbe húzást gyaxiztam, node nem tudott ám ülni, csak miután felállt, utána tanult meg ülni.
Vica!
Denizsától kérd már el a kenyérreceptemet, mert nekem is csak a másik gépen van meg, és csak félig, mert itt egészítettem ki a tapasztalatokkal.
Rylie! Vica!
a kenyérsütésnél (és ált. a sütésnél)nagyon fontos az arányok betartása. (ez eddig elfelejtettem) szóval mérleg nélkül ne álljunk neki kenyeret sütni, mert nem biztos a siker. és a próbálgatással is óvatosnak kell lenni, nem olyan, mint a főzés, hogy "bele teszem ezt, csak nem rontja el". a legfontosabb a szárazanyag-víz arány, mert pl. nagyon finom krumplipüré porral a kenyér, csak az ugye pl. plusz vizet igényel.
Indi!
igen, ha kiderül a betegítő hatásod, és nem kínos, légyszi mesélj róla. (el nem tudom képzelni mi lehet ez, hogy pl. nem adsz rá elég pulcsit, vagy hogy túl sokat adsz rá, vagy hogy kevés vitamint eszik, vegy mi?)
meg hogy a 41-es villanyossal mentél? mert lehet, hogy nekem is hamarosan meg kell látogatnom TI-t, és a 41-es vilit tervezem.
W ovi:
én nem vagyok W fan, sőt, valójában azt se tudom eszik v. isszák, de megvédeném magát az intézményt olyan szinten, h egyetlen esetből nem lehet általánosítani. ráadásul az emberek hajlamosak, ha hallanak vmi rosszat vmiről, rögvest előszedni a további rossz történeteket. az óvónőkről persze meg megvan a magánvéleményem, mármint azokról, akik így bánnak a kölkökkel. és persze türlemetlen és intoleráns vagyok/lennék a kisgyerekekkel, de ezért se lettem gyerekpásztor.
MAI JÁTSZÓ:
Lencse fél 12-ig nagyon példásan játszott, 1 óra után le tudtam ülni, néztem távolról, valójában ő senkit nem bántott, tőle vettek el cuccokat, lökték el innen onnan, de jól elvolt. aztán jött az ebédidő, és elkezdett kegyetlenül cirkuszolni, mivel magára öntött egy pohár vizet (ezt még nem tanítottam meg neki), s gondoltam én etetem...., persze hisztizett, h én ne etessem őt. mikor mondtam, hogy egyen egyedül, már az se kellett neki, földhöz verte magát, elrontotta az egész közhangulatot, nem tudom hogy nézhetett a "személyzet", inkább nem figyeltem őket, csak fenyegettem L-t, hogy bezabálom a főzelékjét, ha nem jön. ekkor az egyik hölgy kitalálta, hogy oda adja a másodikat (fél banán + fél süti), amit elfogadott, de elrohant vele a játékok közé, és mondta, h én tünjek onnan!

akkor kivettem a tányért a kezéből és visszavittem az asztalhoz, s csak nagy cirkusz után tudtam végre rávenni, h egyen. a baj, h nem igazán segítettek a gyereknevelésben, pedig elvileg szakképzett óvónők lehettek a csajszik. majdnem elbőgtem magam, hajszál választott el! :/