A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Zsanci!

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++!!

Gabi, de jóóóóóóóóóóóó! :D :D :D

Ancsi, nyálfolyattam a savanyúságaid láttán! Apám, milyen jól néznek ki!!!!! :shock:

Majd írok magunkról, most nem megy.
Puszi mindekinek!!!!!

"Utamon csillagport verek, szabad vagyok, mint kisgyerek, ha magában énekel." Sz.Á.
Kép
Kép
leni

kacsák és delfinek kidobva :( :roll:

Szrek! :lol: :lol: :lol:

Vologya is egy félisten :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ancsi! mai játszósotok: részemről is jobban szeretem, ha én ott vagyok, akkor más ne nevelje a kőcöt. kivétel: apuka. lehet hogy ők is így gondolkoznak, bár a helyet nem ismerem

Zsan! továbbra is ++++++++++++++

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
gödibarbi

Nuk: jobbulást RÉkának! Az is lehet, hogy tőlünk kaptátok el, mert tegnap óta TÜnde is orrfolyik. Bár nálunk nincs köhögés.
Viszont nem tudom, mi van, mert tegnapelőtt éjjel eddig sose volt hisztit produkált a gyerek. Kb. másfél órai alvás után üvöltre ébredt este 9-kor és hajnal 2-ig nem tudtam letenni aludni - sírt, szenvedett. Hasfájásra fogtam, mert morgott a pocakja és pukizgatott. Na meg aznap adtam neki először aszalt sárgabarackot. Kb. 2,5 órát aludt, aztán megint kezdte a vergődést.
Gondoltam, jó, akkor tegnap nem adtam neki semmi újat, csak szokásosakat. Erre este úgy 10-kor megint felébredt úgy, hogy megnyugtathatatlanul sírt. Éjfélkor már nem tudván mit kitalálni, beadtam neki egy kis Nurofent. Nem tudom attól-e, vagy csak a fáradtság győzött, de hajnal 1-kor vissza tudtam tenni az ágyába és utána viszonylag jól aludt. De egyszerűen nem tudom, hogy mi baja. Ma nem adok neki végképp semmi olyat és akkor kizárhatjuk a hasfájást majd. Lehet, hogy a nátha miatt? De az orrán kap levegőt, azt hallottam. Fog? :roll: Olyan rossz, hogy nem tudom, hogy segítsek. Arról nem beszélve, hogy tiszta depi vagyok a nem alvástól és nem evéstől (tegnap ráadásul gyüminapom volt).

Zsanci-fiknak is jobbulást kívánok egyébiránt!

Nincs kedvem írni sem, olyan nyuffadt vagyok. Pénteken se bizti, hogy így elmegyünk zoo-ba.

Viszont mostanában ezt csinálja az én nagy lányom az ágyában:
Kép

Kép
Kép
tinu

Sziasztok!

Mindenki, aki beteg gyógyuljon meg gyorsan!

Nosztalgiázós napom van, ma 1 éve született a legkisebb fiam, Berci.
Ha hosszú leszek, ugorjátok át nyugodtan, de nagyon úgy érzem, hogy le kell írnom a születése történetét. Bár nem a Szent Imrében született, hanem a Rókusban, nagyon szép emlékeim vannak 2006. október 9-éről.
Reggel 6.00.-kor apa órája jelzett, kelnie kellett volna, hogy munkába induljon. A takaró alatt megfogtam a kezét, hogy ne menjen még, akkor már pár perce görcsölgetett a hasam. Aztán jött a hasmenés, magamban bólintottam, az előző szülés is így indult. Aztán a nyákdugó is egyben távozott, úgyhogy keltettük a gyerekeket, riasztottuk a nagyszülőket. Felöltöztettem a srácokat, akkor már 6-7 percenként rendszeres fájásaim voltak. A zuhany alól hívtam a dokit, mivel megegyeztünk, hogy neki szólok előszőr, bármi van, mert már Lehel is viharos sebességgel született meg. Dokit csak magánszámon értem el, meglehetősen álmos hanggal vette föl a telefont. Amikor kérdeztem, induljunk-e, kissé idegesen azt mondta, hogy persze, azonnal! Szóltam hát a szülésznőnek, ő is azt mondta, menjünk, ő amúgy is bent van, ügyeletes. Irány hát a héttfő reggeli csúcs, Csepelen át a Rókusba! Közben doki bácsi telefonált, hogy ne haragudjak, biztos morcos volt a hangja a telefonban. Majd újra hívott, merre járunk, ő lépésben halad, hogy vagyok? Fájások nem sűrűsödtek, sőt mire beértünk el is tűntek teljesen, amint beléptünk a kórházba, a telefon újra cseng, doki érdeklődik, kimenjen-e a Kálvin térre, levezetheti ott is a szülést. Mondtam, nyugodtan nyithatja az ajtót, bent vagyunk már!
Nyílt az ajtó, ott állt mosolyogva a doki és a szülésznőm, Anikó.
Vizsgálat, felvétel, 2ujjnyira nyitott méhszáj, CTG, nem éreztem fájást, de a gép erős összehúzódásokat mutatott. Pici borotválás, aztán burokrepesztés bő 3ujjnyi méhszájnál. Baba feje még nagyon fent volt, így eléggé fájt az az 1-2 vizsgálat. Átépülőben lévő szülészet miatt 2 db 2ágyas szülőszoba volt, paravános megoldással, persze mindenki akkor szült. Engem amennyire csak lehetett elkülönítettek, az ablak mellett volt az ágyam, így én csak az orvosom, a szülésznőm és a férjem társaságában vajúdgattam, más nem járt arra. Kiderült, hogy az orvosom szabadnapos, azért elkapták 1-2 uh.-ra, de aztán ott ült mellettem, férjem a másik oldalon, a szülésznőm meg amikor csak tudott, jött, de rengeteg szülés volt aznap. A fájások lassan visszajöttek, de 4ujjnyi méhszájnál még egyáltalán nem voltak erősek. Közben folyamatos CTG, mert Anikó szerint Berci szívhangja túlságosan lelassult a fájások alatt. Na, akkor felültem, onnantól tökéletes szívhangokat produkált a bébi. Végig ülve vajúdtam, de ajánlgatták a labdát is. Közben szopogattam a szőlőcukrot, ittam az ásványvizet, és rossz volt hallani, hogy a szomszéd ágyon vajúdó kismama hiába ivott volna, csak vizes szivacsos szájtörlést kapott. Aztán felgyorsultak az események, 11.00. körül már nagyon kemény fájásaim voltak, doki bácsi azt mondta, 11.30.-kor már célegyenesben leszünk!
Ezután már gyorsan eltűnt a méhszáj, várni kellett a tolófájásokra, mert még mindig nagyon fent volt Berci fejecskéje. Aztán 11.58-kor megszületett, alig pár tolófájás után, szinte a déli harangszóra érkezett! Volt ugyan gátmetszés, de nem volt vészes, csak nagyon hirtelen jött le Berci buksija. A hasamra tették, majd megmérték, megtörölgették és akkor a csecsemős közölte, hogy viszi az inkubátorba, le az osztályra (protokoll)! Mondtam, ez a baba jól van és szopiznánk, erre azt mondta: "Nézze már meg, anyuka, milyen színe van ennek a gyereknek, olyan jót fog neki tenni a jó meleg inkubátor!"
Szóltunk hát doki bácsinak, meg Anikónak, nem tudom, mit intéztek, de Berci több mint 2 órát velünk maradt, lelkesen szopizott és nagyon éber volt!
Hát, ez a mi kis történetünk, köszi annak, aki elolvasta. Önző módon nagyon jól esett ezt most kiírni magamból!

Márti
borossné becz márta

Deni! még eszembe jutott hogy Angi imádta :lol: (ha jól emlékszem Indiék is csinálták szintén nagy tetszésindexel), amikor bal kezemmel megfogtam jobb kezét és lábát egyszerre, mialatt a jobb kezemmel ua a bal kéz bal láb, s balra-jobbra görgettem a hátán balra-jobbra. valamelyik ovinéni javasolta itt már nem emléxem ki

Tünde wow wow :lol: :lol: :lol:

Zsan! jobban?

zújátszó: legyen csüt mert az Zsanciéknak is jó. ok?

gödibarbi

Sziasztok!
Gyoers bekukk, aztán megyek is a dógomra, annyi sok van mostanában! De látom, ti sem pörögtök itt ezerrel!

Gabi, huurrrááá!!!!!!!!!!!!!!!! Hatalmas gratula a KISÖCSIHEZ!!!!!!!! :) :) :) :)

Zsanci, nagggyon kakául hangzik, amiben benne vagytok, még a neve is ijesztő, nemhogy a tünetek! Szegény fiúk!! Meg te is. Gyógyuljatok meg minél hamarabb!! Sok+++++++++++++++++++++++++!!!!!!!!!!!!! :(
4 hós ügyi babához meg gratula!!! :)

Akata, ovis ügy gáz, itt tényleg az ővőnél lehet a bibi... annyi rossz tapasztalatot hallok, hálás lehetek, hog ymi 2 nagyon aranyos óvónénit fogtunk ki, P mind2t szereti, szívesen megy ovib, és vidáman (de fáradtan) jön haza.

Nuk, fej-deformáció sztem még imán lehet ebben a korban, p pl.kicsit bandzsa volt fél éves kora körül/után, és a doki mondta, hogy nem a szemével van a baj, hanem most ilyen formájú a feje. De ha megnyugtat, akkor inkább konzultálj a dokitokkal vagy a védőbanyával.
Sapkát ne adj rá bent, mert a babák a fejbőrükön hűtik magukat (az a legnagyobb felület a testükön!), és könnyen túlmelegszik úgy. azt , hogy fázik -e a nyakánál benyúlva tudod a legjobban leellenőrizni, a végtagok csalókák (bár ha nagyon hidegek az nem lehet jó neki, még ha a nyaka meleg is). Séta sztem láztalan gyerekkel, szép időben ok, sőt jó.

Deni, Kisün, nekem is van egy képem, amin P 1 évesen az etetőszékben zöldhagymát majszol! :) De azóta már nem szereti. Kissé változó az ízlésük. Bár P már hosszú ideje a tészta korszakát éli, és mostanában elég válogatós, aminek nem nagyon örülök. Az óviban sztem nem eszi meg, amit nem szeret, mert van, amikor éhesen jön haza. Nem tudom, mit lehetne tenni ez ellen. (Kaját sosem erőltettem bele, és nem is fogok, és szerencsére az oviban sem teszik.)

Kisün, szuper, hogy nektek is enniyre bejön az ovi!!! :)

Deni, forgás miatt ne aggódj, a csajok megmondták már a tutit. De Bencus szép nagy baba, és a nagy babák lustibbak szoktak lenni. Majd rákap a ficánkolásra, és akkor nem lesz megállás! :) Bálint beszédéhez pedig gratula! :)

Vica, nektek pedig a 2lábazáshoz gratula! :)

Indi, én is megnéztem a blogodat, jókat írz nagyon, a videók meg egyenesen csúcsak! teregető Dominót tegnap apának is megmutattam, nagyon drága! :) És hihetelen, hogy milyen kitartó, pedig még csak másfél éves! :)

Lindi, Bajni dumájához is gratula! B is ezt mondja: Apa, Paaa, baba, pápá :)

Ancsi, ilyen hiszti nálunk is van néha, és KIZÁRT, hogy lenne olyan gyerek, aki soha nem csinálna ilyet. Csak az anyukák hajlamosak elfelejteni, hogy az ő gyerekük is szokott, ha ilyet látnak...

Rájli, kikapcsolódás :), kicsit irígy is vagyok... :wink:

Van vmi hír Fibiékről? És Másáékról?
Macs, meggyógyultál?
Curse, merre vagy?
Vot, túl vagy rajta?

Rólunk: már írtam, hogy B miket dumál, és totál következetesen használja, és rengeteg mindent megért. Én meg őt értem meg sokkal jobban, mint Pt, amikor enniy idős volt. Lehet, hogy már írtam azt is, hogy aug-óta 7kg, nem hízott, de sztem az emúlt 1 hétben behozhatott ebből valamennyit, rengeteget kajál, és rákapott a kenyérhéjra, imádja rágcsálni. Kezdi unni a pépeset, 2 ujjal csipegeti a morzsákat, puhára főttt zöldséget, annyira édesen csinálja!
P azóta is sereti az ovit, rohamléptekben szocializálódik, bár a gyerekekkel még eléggé visszahúzódó. Ma reggeli dumája:
"Jaj de jó, Apa, már nem vagy szúrós mert válkoztál borot!" :mrgreen:

Na, ez jó hosszú lett, mostmár télleg L a dógomra!
rídonli#

Márti, Bercinek nagyon boldog 1.szülinapot!!!!!!!!!!! És köszi a szép történetet!

Az én kicsim meg ma 9 hós (MÁR!!!).
rídonli#

Márti, Bercinek boldog szülinapot!

ZOO:
miután lehet, h Zsanciéktól elkaptunk vmit, + apa és nagymama is taknyos beteg, nem kockáztatok, inkább nem viszünk semmi bacit, szóval nem megyünk. majd akkor megyünk, ha tuttkó tiszták leszünk.

Cruse!
lásd fenn.

ÉS AZ AGYAM ELSZÁLL. most nem voltam olyan mérges, mert tkp csak magát kente össze,de valami ösztön hajtja a krémek turkálásába! ma mikor magára hagytam, kivette a vajat és a vetett ágyon elkezdte túrni. sajnos röhögve fotóztam, remélem azért megfogadta a tanácsomat, hogy többé ne...

Kép
ancsipancsi

zú: de lüty vagyok. szegény Zsan örül ha addigra kipiheni magát, mert hogy egészségesek lesznek annak drukk

Ancsi! postázzam a cd-ket? csajod krémes tapizásáról már én is gondolkoztam. leendő kozmetikus vagy csak szimplán nőci 8) :lol: :mrgreen: ja és ha röhögtél közben akkor esélytelen vagy :mrgreen: 8) :wink:

gödibarbi

előkerültem!
bár még nem végeztem, de dolgozom mint atomanti és haladok is, már látom a finisht :D

kérdésem a következő, akkor pénteken legyen zoo? vagy toljuk jövő hétre, hogy bevárjuk a betegek gyógyulását?
mielőtt leüttök, csak azért kérdem ezt így, mert ha nincs meg a 10 (fél évesnél idősb) gyerek, akkor nem tudom kibulizni a csoportkedvezményt, és úgy 1000 ruppó egy óra (egyébként meg 400 lenne).

PGabi, csiripelték a madarak, hogy kisfiút hordasz a szíved alatt :D :D mit mondjak kicsit bepárásodtam :D

Zsanci, +++++++!!!! pöttyek :shock: :shock: kísértetiesen hasonlít a mi múlt heti nyavajánkra :roll:

Rylie, fejlesztős cikk:
http://www.vasarnapihirek.hu/archive.php?id=911&page=16

most rohanok

votiv 8)
votiv

Ancsi: nagyon édes Lencse a képen! REmélem, ha odaérek, nekem is lesz erőm röhögni ilyenkor. :roll: :)

Votiv: jé, Tünde is már elmúlét fél éves. AKkor számítunk. 8) Nekünk így jobb lenne a jövő hét. Csak ne hétfőn legyen, mert én akkor iskolában leszek.

Kép
Kép
tinu

még azt akartam mondani, hogy a penészes fürdőjátékokat és gumi csúszágátlókat hófehérre lehet tisztítani domestossal. csak jól+sokszor ki kell öblíteni utána!

Márti, gratulálok az egyéves nagyfiadhoz! :D Boldog szülinapot Bercinek! :D

Rídonli, nektek meg grat a 9. hóhoz! :D

Józsi tegnap volt féléves, és hát összeszorult egy picit a szívem, hogy innen már nincs "megállás" :D nemmintha eddig lett volna, de most már kúszik-mászik, mondogatja, hogy mammmamm, játszik Istókkal, megfogja a labdát, tök értelmesen nézeget, maholnap kezdheti a hozzátápit... szóval klassz kiscsaj már, egyre kevésbé bébi (max a méretei alapján :wink:)

votiv 8)
votiv

Zsanci és többi betegeskedők:++++++++++++++++++++++++gyógyuljatok!!!!!!!!!

ZOO: akkor PÉNTEK??????????????????? Hánykor?
Spec nekem a péntek lenne jobb 8)

és vki írjon egy itinert, plíz, mert azért a ZOO elég nagy területen van és passz, hogy ez a játszóizé hol van rajta és honnan kell megközelíteni, kintről-bentről? Mennyibe kerül ez egyébként?

Ancsi: pacsmagolós kép! Apám én bizti leüvöltöttem volna szerencsétlen ded fejét.... :oops:

Jelentem a krumplis zsömle sikerült megint, úgylátszik nekem csak ez megy :?

Deni: hagyma nyersen :o bár Kamilla a zöldbabot és a krumplit is szereti nyersen (is) :roll:

Rylie
rylie

Votiv: köszi a linket :)

és látom bebuktuk a pénteki Zoot :( no sebaj...
akkor viszont fixáljuk le a jövő hetet, ok???
Nekem a szerda nem jó :)

ja és Nuk:
lázasan séta: nálatok talán még nem gáz, ámbár ne vidd túlzásba, de nálunk már gáz mert Kamilla rohangál és az persze felnyomja a lázat pluszban! Egyébiránt inkább Ancsival értek egyet, hogy vagy az erkélyen napoztasd vagy a szobát szellőztesd többször, de inkább ne nyektesd amig lázas, max ha már csak hőemje van!
Gondolj bele abba, ha Te lázas vagy akkor hogy érzel...én spec akkor csak dögleni szeretnék :) bár erre általában nincs sose lehetőségem 8)

R
rylie

Márti!
Bercinek nagyon boldog ELSŐ születésnapot!!!
:lol: :lol:

Votiv,
munkában ugyanott tartunk 8) :mrgreen: :mrgreen: Féléves Józsi, HŰHA :shock: Mindjárt elkezd szaladgálni, óvoda, érettségi, unokák... :mrgreen:

Zú: pénteken mi sajna nem tudunk, de jövő hét pénteken sem :?

Votiv2,
kénytelen leszek meglátogatni téged 1x 8) :lol:

Ancsi,
képen betegre röhögtem magam, tudom, élőben a te ágyadon nem annyira vicces :shock: :lol: :lol:

Tinu,
Tündinek gratula az álláshoz! :D Nálunk durvafogzásnál voltak NAGY Éjszakai Megmagyarázhatatlan Sírások 1-2x, pár napra rá mindig kibújt valamilyen fog, és akkor sokattudóan bológattunk, hogy ja, így már világos 8) Nurofen nálunk is segített. Ill.: dentinox-próba: bekened az ínyét dentinoxszal, ha elhallgat, akkor megnyugodhatsz, hogy fog, ha nem, akkor izgulhatsz tovább :shock:

v
kisün

Gabi, gratula! :D

Zsan, ez eleg brutalul hangzik :? gyogyuljatok!

Ancsi, lanyod jofej :lol:
ooo en nem hasznalok merleget semmihez ;) es altalaban ehetoek a kajak :lol:
ja es TI-hez, igen, 41-es vilivel

boldog fel es egyevest minden erintettnek! :D meg nem erintettnek ;) :lol:

"Tell me why are we so blind to see
That the ones we hurt are you and me?"
Coolio
recca

Zoo megint: jövő héten péntek kivételével bármelyik nap jó, de a legjobb hétfő-szerda-csütörtök :D
kisün

jaj, lányok, megvárnátok?? ez olyan jó lenne...

Márti,
NAGYON BOLDOG ELSŐ SZÜLINAPOT BERCINEK!!!!!!!!!!!!!
és képzeld, a SztImrében majd NEM kell kibulizni a 2 órás együtt bújást! Az ott alapból jár!!! :lol:

srácok pöttyei kezdenek hólyagosodni és majd kifakadni, most fáj igazán, viszont ez már a végét jelzni!!!!
és B-t megmérte doki néni (ez olyan 5 éves bigyó) és már 20 kiló és 115 centi, és Igit is megmérte, és már csak 11 kiló.... :cry: nemrég még legalább 12 volt. B 10 hónaposan volt 11 kiló... :roll:

és képzeljétek, volt egy álmom!!! :lol: Votivval álmodtam, mégpedig azt, h egy bevásárlóközpontban kergetjük Istit és Igit, kezünkben a kicsik, és ÉNEKLÜNK!!! mégpedig egy queen dalt, és az volt a furi,h mindig hamis lett a végére...és nem értettem, mert álmomban ez az egyik legismertebb queen szám volt, és furi volt, h nem tudjuk elénekelni...és reggel arra ébredtem,h ezt a dalt éneklem... :lol:
(álomfejtők! vajon miért volt hamis, és miért énekeltünk???? :lol: )

ez volt az a dal:
http://youtube.com/watch?v=hSGuMfv24xA

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Tinu, jol csinalja a kiscsaj :D
recca

Haliho,
hazajöttünk tegnap... kicsit lebetegedtem (anyos energiavámpirsága ismét bizonyitott),de ma már jobb. A köcök mellett 1 nap sem elég a kipakoláshoz, mosáshoz, takaritás, bevásárlás...ááá.
Visszaolvasni nem sok esélyem van, talán éjjel, mert Zs is itthon van, ügyintézünk... (költözés várhatóan december eleje, lehet h megusszuk egyszeri pakolászással, ha segitenek az égiek...)

Minden kis és nagy betegnek jobbulást és ++++++.

KépKép
fibi

Zoo: akkor esetleg jövő hét csütörtök? Összegezvén az eddigieket...

Kisün: megpróbáltam betuszkolni Tündér szájába a Dentinoxos ujjamat, de nem sikerült. :?

Leni: viszont bejött a kézráülős leteperős pozitúra az orrszívást illetően. :wink:

Márti: jó volt olvasni Berci születését és boldog szülinapot neki!

Fibi: üdv újra itt! Jól hangzik a decemberi költözés. :)

Kép
Kép
tinu

Zsan! Gyors és fájdalommentes gyógyulást nektek!

Az én gyerekeim 1 hete taknyosak, de szerencsére Bajninál csak 1 gázos átvirrasztott éjszaka volt, az is csak az állandó orrfolyás miatt, fájdalom szerintem nem volt.

Ma is voltunk minioviban. Igaz, hoyg Gréti nagyon nem vesz részt a közös dolgokban,hanem játékról játékra jár, viszont valamelyik nap beszélt arról, amiről a többiek játszottak (egymásba kapaszkodtak, vonatosat játszottak és mentek az erdőbe. Azt hittem Gréti oda se figyelt, mert teljesen mással játszott közben). És ma már ott is hagytam (2-ik alkalom volt pedig csak).

Ancsi! Haláli a kép :)

Márti! Jó volt olvasni a szüléssztoridat :)

Ridonli! Gyerekeink úgy látszi egy nyelvet beszélnek, nálunk is mennek már ezek a "szavak" is :)

Barbi! Még mindig ég a bőr a képemről a ruhák miatt. Jó lenne egyszer összefutni.

KépKép
KépKép
lindicita

Barbi!
ne postázd a cd-t, egyelőre az enyémek sincsenek meg (megvannak vhol, csak ugye a 2x-i költözés...)

KRÉMEZÉS:
most komolyan röhögtem, nem üvöltöttem. de utána , mikor egy nagy csomag ropit tapodott szét a szőnyegen, s ráparancsolva visszavágott, hogy szedjem össze én, ha, adtam a seggére egy-kettőt, de mindhiába, nekem kellett összeporszívóznom, mert 1 szálat nem volt hajlandó összeszedni. persze utána monta, hogy "ne üsd Henikét, hát az fáj!", én meg persze megsajnáltam és magyaráztam neki egy órát, hogy miért kaptam fel a vizet. persze most este megismételte mással :)

voltunk védőnőnél, ott is bemutatkozott, ördögifóka volt, s utána az utcán cibálnom kellett, mert nem akart jönni, ahogy meglátott egy hatalmas mászókát.
ancsipancsi

zújátszó: jövőhéten nekünk csak hétfő vagy péntek jó (Rylie: a Zoo jobb vége, Nagycirkusz bal oldalán van)
ötlet: ezen a héten, s jövőhéten is?

Ancsi! attól még küldhetem :wink:

Fibi! :lol:

Votív! nagylány :lol: 8)

Lindi! ne égjen! még nem kell 8) :wink:
gödibarbi

vizijátékok: Angi a fél kádat kiissza, játékokból is szóval nem mernék Domestos-t használni
gödibarbi

Márti:
Boldog szülit Bercinek!!!!!!!

Ríd:
Boldog 9hót!

Votiv:
Boldog fél évet!!!!

Nuk :lol: :lol: :lol:
Boldog 7hónapot!!!!

Köszi a tanácsokat, Réka nem lázas, úgyhogy sokat voltunk kint a levegőn, Oscillot nyeli, mint kacsa a nokedlit, éjjel 1x kelt már csak, akkor is gyors Sterimar+szippantás, vissza is aludt! Tiszta rutinos anyuka lettem :wink: :wink: :lol:

És mivel Deni megijesztett, hogy nálunk hüvi van, elmentem ma és "kénytelen" voltam bevásárolni a gyereknek téli cuccokat... :roll: :lol: Mondjátok már meg, ha egy bébi "csizma" 1000ft, egy sapi hogy lehet 2500????? :shock: :shock: :shock: :shock: Kifogtam pár édi leárazottat is, úgyhogy remélem egy darabig most nem kell rucira költeni!!!!

És ma körbetelefonáltam a családot, mert Réka kb 10 percig röhögött azon, hogy tüsszentek. Akárhányszor kimondtam, hogy hapci, mindig elkezdett röhögni :lol: :lol: :lol: :lol:

Tinu:
Gratu Tündérkének az új mutatványhoz!

Ancsi:
Biztos kozmetikus, vagy masszőr lesz a csajod, esetleg kutatómérnök a Vichy-nél :wink: :wink: :wink:

nukada

Nuk :) Remélem bultok már! ++++ Isten hozta az ikreket, gratula a főnöködéknek!

Fibi :) +++++++++++ Azért majd mesélsz is, ugye?? :wink:

Tinu :) Hű, naaagy gratula Tündidnek!!! :D :D Bulást a nózijának!! Aszalt barack: Bálint már kb. 2éves volt, amikor először aszalt s.barackot kapott és csak pár szemet evett, de igencsak meghajtotta. Azóta óvatos vagyok vele, keveset adok egyszerre, mert becsapós, hogy milyen kis darab... Persze nem biztos, hogy ez volt az ok, csak nekem ilyen tapasztalatom volt vele :wink: egyébként a fogzás is simán lehet ludas, mi is emiatt ébredünk éjszakai ébredések :roll:

Leni :) Remélem azért jól vagytok!

Márti :) Boldog szülinapot Bercidnek!!! De jó, hogy Veletek maradhatott szül. után :D és jó volt olvasni a sztorid!

Barbi :) Neked is köszi a tippet :D Hogy vagytok? Angi rohangál már megállás nélkül, kergeti a kutyust?

Ancsi :) Lencsi nagyon édes csupakrémesen :lol: Nem tudom, hogy a krémek vonzzák-e vagy a turkálás, de ha az utóbbi, akkor biztos bejönne neki a gyurmázás vagy a tésztagyúrás :wink:

Ríd :) Isten éltesse a 9 hós Boridat! :D Kenyérhéj rulez, nálunk is nagy kedvenc :D Sztem P. előbb-utóbb kajálni is fog az oviban, majd hatnak rá a többiek :wink: Hétvégén lesz megint börze a Temi-ben, jöttök?

Curse :) És Te jössz? Merre vagy??

Votiv :) Hű, már féléves Lili! :o Isten éltesse őt is!! tényleg eszméletlenül rohan az idő... és gratula neki a kúszáshoz!! :D Hozzátápit mikorra tervezed?

Zsan :) Pöttyökhöz sok +++++++++++++ a fiúknak!!

Rylie :) Nyers bab és krumpli :lol: állítólag a zöldségek nyersen a legegészségesebbek :wink: Sütőzacsit nem próbáltad? krumplis zsömi milyen? (csak pogácsának ismerem)

Lindi :) Szuper, hogy Grétinek így tetszik a miniovi! :D Ez melyik, a Camponás?
denizsa

Nuk :) Jaj, nem akartak én megijeszteni!!! már bánom, hogy leírtam :( (csak a 20 fok nekem nem tűnt melegnek, de ez szubjektív! meg a betegség miatt fűtöttünk, egyébként lehet hogy nálunk se lenne több :wink: ) Rutinos anyuka :D :D Örülök, hogy jobban van Réka és hogy rötyög! :D :D
denizsa

zú: végül átszerveztem e hetünket. akkor lehetne jövőhét hétfő?
gödibarbi

Sziasztok!

BOLDOG SZÜLINAPOT BERCINEK!!! :D

Csajok!
Hirdetjük a lakást - tudnátok ebben segíteni?
Eddig csak magunk hirdettük expresszben, online is meg újságban is. Vevő még nem nagyon van, viszont megkerestek ingatlanosok.
Szerintetek kinél érdemes hirdetni? Eddig Otthon Centrum ajánlata van, ők 5%+áfa illetve 4%+áfát kérnek el, ami elég soknak tűnik.
Van ezzel kapcsolatban tapasztalat? Más cégeknél ez hogy van? jöhet ide is, meg emilben is :D

zoo
továbbra is alkalmazkodók vagyunk :D

Kép

Kép

:D
szrekuc

én is megsütöttem Macs-zsömlét, csak teljes kiőrlésű tönkölybúzából (ez volt itthon) és ráérzés alapján adagolva (mérleg híján ill lustaságból :lol: ) fini lett :D
másodszorra biztos nem fog sikerülni :mrgreen: pedig sütőzacsit is ki szeretném próbálni meg vettem vitamill réteslisztet búzacsírával :D

Kép

Kép

:D
szrekuc

Szrek hová költözöl?
indianyo

Sziasztok,

Jelentem köhögés már csak elvétve, étvágy kezd visszajönni. Talán kilábalunk a nyavalyából. Most inkább egy kicsit több az orrváladék, de sebaj.

Ancsi :) köszi a segítséget. Nekem eszembe se jutna mérleg nélkül nekiállni, tuti, hogy nem véletlen a kenyérsütő géphez adott receptkönyvben sem a különböző aprólékossággal leírt hozzávaló lista. Exsógornőmnek hiába mondtam, hogy mérjen mindent pontosan, mindent ahogy esik, úgy puffan felkiáltással csinált. Na mármost egy kenyér esetében ezt nem lehet. De jó, hogy már csak ex. Hogy vagytok? Pocakod? Lencsi haláli ezen a képen. Ledöbbentem, tiszta nő már ez a lyány :D Játszós dologgal pedig ne foglalkozz, talán jobb, hogy nem szóltak bele a dologba a nevelők, lehet, hogy Rád nézve rosszul sült volna el a dolog és kínos lehetett volna Lencsi szeme láttára-füle hallatára. Bár még nincs tapasztalatom hasonló téren, bízom benne, hogy mihamarabb túl lesztek ezen az időszakon. :)
Savanyúságaidtól megindult a nyálfolyásom. Neked ropogós szokott maradni sokáig a zöldség benne? Ha igen, akkor vevő lennék erre a receptedre is :D Kenyerest hála Deninek, megkaptam :)

Rylie :) hátipukival kapcsban majd még beszéljünk, ha meggyógyultunk, és már nem tudunk vinni a bacinkból, akkor dumcsizunk :D És csillagok a Csepel-sziget déli részén is rosszul állnak :mrgreen:
Zsömi nálam is kicsit beton, de nagyon finom. Nem tudom, hogy lehetne – térfogat növelő nélkül – szép lyukacsos, könnyed zsömit csinálni, én már az összes általam ismert fogást kipróbáltam, hogy sikerüljön, de csak az íze isteni, meg a kinézete, az állagát hagyjuk…

Indi :) Hozzátok is elmegyünk majd, ha jobban vagyunk, illetve, ha Ti is jobban lesztek :) Látsz már vmi változást? Nekem van egy olyan billentyűzetem, aminek nem usb a csatija, hanem még az előző generációhoz tartozó. Ha gondolod, amikor megyünk a kenguruért, elviszem, nézd meg tudod-e használni.

Nuk :) Neked már mindenki leírt mindent. Én is úgy tudom, ahogy Rídonli, nyakánál kell nézni, ott a mérvadó a test melege. Gratula főnöködéknek a babákhoz :D Szép nevek :D

Tinu :) ejha :D gratula Tündinek a felálláshoz, ügyesek vagytok :) Máté csak két hónappal később tette ugyanezt. Én Máté 9. fogától nem tudtam már Dentinoxot használni, nem engedett beeeeee :mrgreen: Nem vagyok képben, hogy Ti hol tartotok. Ami nálunk bevált, az a dm-ben kapható három darabos fogkefe készlet. Minden időszakra javasolnak egyet. Amíg azt rágicsálta, csönd volt és boldogság :D Gumi a fejrésze és ezzel ugye bármeddig be lehet érni. A másik ami jól jött, az a kölesgolyó. Mindig oda irányította a nyelvével, ahol bizsergett, fájt, feszített és – biztos másnak is köszönhető – így hamar áttörtek az ínyen a fogacskák. Mindezek akkor értendők, ha fogacska problémák vannak, egyébként passz.

Márti :) jó volt olvasni a sztorit, köszönet érte. :) Boldogságos Első Születésnapot Bercinek :D

Rídonli :) B dumája :D

Minden hó, félév és évfordulósnak Boldogot Kívánok :D

Fibi :) szia :) dejó, hogy beindultak a dolgok :D

Lindi :) Bajninak jobbulást :) Tök jó, hogy Gréti így bírja ezt a mini ovit :)

Rec :) igyekszem előásni, hogy mi hova küldtük el a hirdetésünket. Mondjuk mi beleírtuk, hogy ingatlanosok kíméljenek. Ennek ellenére befigyelt így is néhány. :evil:

Vica

Kép
Kép
vica94

Deni :) már olyan régen akartam írni, hogy Bencus sztem tiszta apja. Bálint anyukájára hajaz :D

Vica
vica94

Zsan :) múltkor nem írtam. Rémesen hangzik ez a betegség. Kitartást és mielőbbi gyógyulást kívánok Nektek.

Vica
vica94

Csak gyors bekukk, ami hirtelen eszembe jut :oops: :)

Gabi,
Éljen a kisöcsi :D :D :D

Ríd,
Megvagyok, köszi :) Csak elég sok dologgal le voltam maradva, egy napom csak azzal ment el pl., h szobai növényeket ültettem át, persze Adél segítségével :lol: Szerintem azért is haladtam ilyen lassan :lol: Éljen Borid étvágya Pannád dumája meg haláli :lol:

Vera,
Hagyma :lol:

Nuk,
Hörghurutunk volt, akkor kifejezetten ajánlották a kinti levegőt minél többet, persze láz nélkül. Sapit bentre én sem adnék.

Indi,
Sajnálom, h nem tudtam segíteni :( Dominód jobban van?

Lindi,
Apa :D

Márti,
BERCIDET ISTEN ÉLTESSE!!! :D :D :D

Ancsi,
Biztos, élőben nem volt olyan vicces, de haláli a csajod :lol: :lol:

Zú: inkább legyen jövő hét

Votiv,
Éljen a féléves ügyes csajod!! :D

Tinu,
Álló csajodhoz nagy gratula :D És már múltkor is akartam kérdezni, h Tündérkéd haját vágtátok már, eszméletlen frizkója van :D

Kis-és nagy betegnek mielőbbi gyógyulást!!! Nyugtalan babáknak pedig +++++++ és persze anyáiknak is!!!!

Fibi,
Welcome back :D Drukk a decemberi költözéshez!!! :)

Deni,
Dumás Bálintodnak sok-sok puszit küldök :D Forgás ügyben már látom a többiek segítettek, szóval ne aggódj!! :wink: TEMIt most azt hiszem kihagyjuk, televagyunk rucikkal, anyós is most hozott egy csomót, meg kötök :)

Vica,
De jó, h írtad ez a fogkefés dolgot :) azt hiszem beszerzem én is.

Tegnap vettem észre, h a csajom nemcsak a két felső metszőt, hanem a bal melletit is növeszti, egyszerre hármat :shock: nagyon jól viseli, de most az a bajom, h az alsó fogaival birizgálja az ínyét és attól vérzik neki. Nektek volt ilyesmi? Ugye nem tud elfertőzödni vagy igen?

Kép Kép
curse

Ja és igen, még egy dolog eszembe jutott. A védőnő múltkor mondta, h Adélnál próbálkozzak a mesével. Szerintetek lehet már? :? Én egy kicsit furcsán néztem rá. Mert az az igazság, h Adélt ilyennel még nagyon nem tudom lekötni (nem figyel rám hosszan, már most tojik a fejemre :lol: ) pláne, ha még mutatogatok is hozzá pl. képeskönyvet. Ti mikor kezdtétek? És könyvből vagy fejből?

Kép Kép
curse

Sziasztok!

Ancsi, ez a kép Lencsiről!!!! Nem semmi a csaj, nagyon édes! Hisztik: sztem érez vmit, veszélyben a trónja... ÉS megint csak azt tudom mondani, hogy minden gyereknek vannak ilyen időszakai.

Ácsorgó Tündi is nagyon édes! Biztos fogzik! (Ezt most jó ideig mindenre rá lehet fogni, de az esetek nagy részében még igaz is.)

Voti, grat a fél évhez! És igazad van, ez a vége az igazi picikornak. Remélem már túl vagy a fordításon! És Kisün is!

Zsan álom :shock: remélem már ti is jobban vagytok!

Szia Fibi! Egyszeri költözéshez drukk hegyek-nagyon nem mindegy!

Nuk 7 hóhoz grat!

Deni, aszalt bari: várandósoknak székrekedésre ajánlják! (Teszteltem és hat.)

Curse , hű bátor vagy, hogy ilyesmibe fogsz a gyerek mellett! (Nekem mostanában van 1,5-2 majdnem szabad órám, amikor de. P oviban, B meg alsik, és mindig agyalok, hogy mi mindent szorítsak bele.)
Íny-rágcsa: sztem nem lehet gáz. Nyers sárgarépát adtál már neki? B élvezettel rágcsálja, és az ínyét is masszírozza vele. Sokat nem tud leharapni még, de azért felügyelet ajánlott.
Mese: Pnek ilyesmi korban kezdtük (1 éves kora előtt), nem baj, ha nem figyel a gyerek, az csak úgy tűnik, különben figyel ám, csak jól leplezi! :) (Ezt pszichóból tanultam.) Mi a Bóbita-versekkel kezdtük, meg Boribonnal.

Na, megyek aludni, holnap ttesi az oviban,korán kell kelni. (Nemtom mi lesz, mert vendégek voltak, és P 9kor aludt csak el. Max.kimarad a tesi ezen a héten.)
Jóéjt mindenkinek! :)
rídonli#

Még egy dolog, tudtam, h vmit kifelejtettem :lol:

Szrek,
Mi 2005. novben hirdettük a lakást, feltettük pl. az ingatlan.comra. Meg beadtuk egy ingatlanoshoz, azt hiszem ABC vagy mi fene :? , elég sok kerületben dolgoznak. Ők akkor 2%-ot kértek, amit már akkor arcátlanságnak találtam, mert h sok munkát nem fektetnek bele. Felteszik ők is különféle site-okra és ha vki betéved hozzájuk és hasonlóak a paraméterek, akkor ajánlják. (Amikor vevők voltunk, volt olyan ingatlanos, aki ki sem jött velünk, csak megadta a címet, szóval lazán át lehetett volna őket vágni az eladó részéről.)
Ráadásul az ingatlanos csajszi, amikor kijött felméri a lakást, akkor elkezdett fikázodni, h túl drága, hiába felújított, de hát távfős és jött a hülye dumájával :roll: 1 hónap alatt egy árva érdeklődöt sem tudtak felmutatni, aztán mondtam a páromnak, h tegyük már ki a poén kedvéért a házon belül is. És láss csodát, kb. 20 perc múlva csörgött a teló, h akkor megnéznék a kéglit. Ők is vették meg és azon az áron, amit az ingatlanos sokalt pl. Még mondta is a vevő srác, h ezért az áron tök jó kégli.
De persze, biztos vannak nagyon jó ingatlanosok is, mi csak pechesek voltunk. Na ez egy kicsit hosszú lett, bocsi :oops:

Ríd,
Köszi a mesés, a fogas segítséget :) Nyers répát paraanya révén még nem mertem neki adni :oops: Az átültetés meg nem volt gáz, mert a csajom nagyon élvezte, kint a friss levegőn. Dolgozott ezerrel, bekajált némi földet is és pl. egy óra tevékenység után ki is dőlt, ami nála nagy szó napközben :lol: Borid jobban van már?

na azt hiszem én is el, jóccakát!!

Kép Kép
curse

Barbi: én már írtam korábban, hogy nekem jövő héten egyedül a hétfő nem jó (és a szerda sem annyira, de azt le tudom mondani). :? Neked csak a hétfő?

Deni: nálunk az aszalt sárgabarack nem hajtott, hanem baromira nehezen emésztette meg. És inkább fogott. :shock:
A mai éjjelünk ma jobb volt, úgyhogy valószínűsítem az emésztési problémákat a korábbiakra. Bár nyilván a foga is jön, az se lehet annyira komfortos.

Curse: annyira látnám már Adélt megint. Naggyon édes lehetett a nagy munkában. :D

Vica: még nem vágtuk TÜnde haját, csak elöl, hogy ne lógjon a szemébe. :D

Kép
Kép
tinu

Curse,
Mi is Boribonnal kezdtünk és jó sok fejből mesével - Peti ezt és ezt csinálta. Ez volt a legizgalmasabb: és akkor Peti meglocsolta a virágokat és áttrappolt a tócsán és vizes lett a zoknija....
Nem tudom mikor kezdtük, sztem tőletek függ. Ha te nem érzed még sztem várd ki, amíg megjön az ideje. P. igazi mesét, tehát könyvből olvasott szöveget kb. 2 hete hajlandó végigülni. Addig képeskönyveket néztünk (Boribontól 2004 természetfotóiig mindent, pl csillagászatos könyvet) és dumáltunk róla). Van olyan gyerek, aki utálja, ha dumálnak neki, ő az írott szöveget akarja.

Móni
Kép
Kép
monisa

Sziasztok,

Curse,
én keménylapos mesekönyvből olvasok Ákosnak kb 10 hónapos kora óta :) előtte is utána is ének ének ének és mondókák ezerrel.
A mesekönyvet imádja, egyenként hordja oda és mindet türelemmel végighallgatja már 1 éves kora óta. persze ezek rövid kis mesék nagyon szép képekkel :) este pedig ugyanezeket a meséket meséljük fejből. hatás ugyanaz.
szerintem az a jó módszer, ha 1 mesét sokszor sokszor mesélsz.....mi ugyanazt a 4-5 mesét meséljük már fél éve :D (meg vagy 20-25 énekecskét)

Kép
akata

Curse,

szerintem először csak énekelj Adélnak, vagy olyan röpke mondókákat, ami ritmusos. Fülesnek pici baba kora óta nagyon bejön a Haragosi, miközben mondjuk, megfogom a lábát és ritmusra "futtatom" a levegőben. Igaz, ezt 5-6 hónaposan kezdtük játszani, de a mai napig szalad és nyújtja a lábát, hogy szaladjunk, robogjunk :)

Elringatáshoz, meg olyasmiket választottam, mint a cinege cipője. Könyv nagyon sokáig nem kötötte le, még a képek sem, mostanában, olyan 2 hónapja egye inkább igen, bár még csak elmutogatja és mondja, mit lát a képen. (csak utána nekem le kell rajzolni, mert a beste kölke reklamál ha nem és kritizál is, mert ha nem jól sikerül, akkor megmondja, ez nem az, hanem valami más és rajzoljak tisztességesen :mrgreen: )

Manapság kéri, hogy mit énekeljek, slágereink a zimmelzum, a csibribribi (=csiribiri), a cijóka (=ciróka-maróka), a csiga-biga és a bóóba (=bóbita). Elalváshoz kizárólag a bóbita felel meg a hölgynek....

szép napot mindenkinek!

csók

Macs (aki most megy hagyatéki tágyalásra, mekkora tínóság!!! egy újszülöttnek hagyatéki!! eszem megáll... :( )
macskanyu

Sziasztok!

Köszönjük a jókívánságokat Nektek, végül almatortát sütöttem Bercinek, két pofára falta, a gyertyán nagyokat nevetett, legalább 5x gyújtottuk meg, mert a nagyok ragaszkodtak hozzá, hogy fejenként legalább 2x elfújhassák!
A nagy családi szülinapi buli szombaton lesz, most agyalok a menün, meg vasalok, takarítok ezerrel.

Mesetéma:
8-10 hónaposan már nyugodtan el lehet kezdeni állatos képeskönyvekkel, tapogatós-simi könyvekkel az ismerkedést, de a mese még várhat, viszont imádják már ebben a korban a mondókákat, mert érzik a rímet, a ritmust!
Ha pedig mese, akkor Marék Veronika meséi tényleg jó választás, az enyémek még Bartos Erika: Anna és Peti könyveit szeretik nagyon, arnyosan illusztrált és egy család hétköznapjait mutatja be rövid mesékkel, gyerekszemmel -amennyire én meg tudom ítélni.
Mi korán kezdtünk mesélni, a gyerekek mára teljesen mese-és könyvfüggővé váltak, a könyvnézegetés is nagyon leköti őket.

Zsanci!

Én is várom már, hogy a Sz.Imrében végre ne kelljen külön harcolni azért, hogy a baba velem maradhasson!
Remélem, gyógyúlgattok már!

Márti
borossné becz márta

Az összes hangyász-szakostól és pedagógustól kérdezem:

nem baj, hogy Füles minden könyvet, képet, kirakót fejjel lefelé akar használni? a kirakósait is hibátlanul megcsinálja, de fejjel lefelé.... nem értem miért...?
macskanyu

Szép jó reggelt,

Bejelentkezik egy elveszett bárányka....
Irni nem nagyon tudok mit, mert mi szuperül vagyunk, de barátnőmék sorsa annyira beárnyékolja a mindennapjaimat, hogy olyan zombulat vagyok, hogy csak na. A legrosszabb, hogy nem tudok segíteni és tétlenül nézni meg nagyon rossz az eseményeket.

Fanni imádja a bölcsit, igaz kb. úgy zajlik, hogy két nap bölcsi 3 nap otthon. Ez normális másoknál is? (mármint lebetegszik a ded).
Nekem vannak a bölcisvel szemben fenntartásaim, kicsit gyerekmegörzőnek tűnik, de ha Ő szereti, akkor ez a lényeg. :-)

Curse: én kb 1 évesen kezdtem Fanninak a konkrét mesélést, előtte képekről hadováltam neki össze meg vissza. Hihetetlen, hogy mennyire "megjegyeznek" mindent, tisztára mint egy szivacs magába szív mindent. Nem is hinném. Mostanában ő szokott nekem mesélni olyan édes.

Visszaolvasok, hátha itt jobb kedvre derűűűűlök... bár vára fránya munkahelyem... boááááá.
Johi

Kép
Kép
johanna1975

Zsanci: jobbulást nektek és persze rengeteg kitartást. +++++++++++++

Gabi: gratula a kisöcsihez.

Hú lesz zooooooo, mi is nagyon mennénk... szabit veszünk ki a bölcsiből és a munkahelyemről. Ha nem tudnék ide jönni, kaphatnék valakitől egy értesítést, hogy mikor lesz? Köszi előre is. Nagyon szeretnék már veletek talizni és a zoooooooot is régóta ígérem Fanninak.

Kép
Kép
johanna1975

Jaj elfelejtettem:
Indi: és a köhögés lelki háttere? HOgy nem hallgatom meg Fannit vagy nem figyelek rá eléggé? nagyon érdekelne....
MOst ugyan bach-ban nagyon érdekeseket és jókat találtam, de komolyan érdekelne.

Kép
Kép
johanna1975

Macs,
sztem nem baj, csak kicsit MÁÁÁS...én a mai napig meg tudok csinálni mindent fejjel lefelé, olvasni, kirakósozni, ami egész praktikus volt/van, mert ha a gyerek a képeket akarja nézni, nekem meg olvasnom kell, nem kell csavargatnom a könyvet, ha épp úgy ülünk...(érthető? :roll: )
Hagyatéki tárgyaláshoz meg ++++++++++++++
(és micsoda f@szság, gondolom a bürökrácia nem tud mit kezdeni az életkorral, és ez mindenkinek "jár")

Két nagy gyógyulóban, Meme belázasodóban. Enyim torok totál bedurrant, Levin most jönnek ki azok a tünetek, amik nálunk kb 1 hete... :shock:

szeretnénk megvenni egy szép kis lakást, de...

Rylie,
igen, anyajegyeket megnézettem, rendben vannak. Legalábbis a doki ezt mondta, én meg hinni akarok neki.

Curse,
mi amikor picik voltak (főleg B, mert Iginél már rendes mese járt B-nek és azt hallgatta ő is) szóval, amig B pici volt, mi mindig róla meséltünk, arról, h mi történt aznap. Úgy kezdtem, h Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy herceg, akit úgy hivtak Borisz herceg. Ő egy nagyon okos herceg volt, szeretett volna elvenni egy hercegnőt.
és mindennek oka is volt, sztem már meséltem, egyszer megtaláltam Levinek az egyik rajzos füzetkéjét, amit az oviban csináltak, és ott volt egy édi herceg lerajzolva, és alatt a sztori (mert ők már akkor tanultak irni) igy szólt:
Once there was a prince, called prince Levente. He was a very clever prince, he wanted to marry a princess... :lol: :lol: :lol:

és amikor én ezt először olvastam úgy 20 évesen, TELJESEN beleszerettem a pasimba, ami azóta is tart (so-so)... :lol:

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Barbi!
mondjuk a kádvíz ivásról mindenképp szoktasd le, nem csak a vegyszerek miatt; de amíg csinálja, esetleg próbáld meg a játékok fertőtlenítését fertőtlenítő folyadékkal, esetleg folyékony Flóraszepttel. nekünk (mivel ebben kevesebb a klór) ezt javasolták anno a cumisüvegek fertőtlenítésére, és mosogatás után elég szépen ki is lehet belőle mosni a cuccot, szóval nem marad klóros szaga, v. ilyesmi. ha semmi nem használ, vágd ki a játékokat :)

Nuk!
férjem vegyészmérnök; de szerintem inkább csak nőből van Lencse, ezért keni folyton magát.

Deni, Nuk!
elvileg bármilyen hőfokot megszokhat egy gyerek, csak a fokozatosság a lényeg, meg az öltözet. sok helyen csak 18 fokra tudnak fűteni, mert nincs lóvé, és azt is megszokják. inkább az nem oké, ha folyton 25 fok van, s egyszer csak már 18.
a náthás betegségben elméletileg a hűvösebb hőmérséklet jó, mert a nyálkahártyát a meleg duzzasztja.

Szrek!
én végül nem adtam be kizárólagosságra egy ingatlanoshoz se, a nem kizárólagos meg nagyon drága. (magas %) én annyi netes helyre feltettem, ahányra csak tudtam, és hetente újra és újra tettem, szóval sok meló volt. (e-otthon, ingatlan.com, stb.) és gyártottam szórólapokat, amelyekkel hetente 2x végig jártam a környék villanyoszlopait (mert letépték egy az egyben). végül az e-otthonról jött a vevő, de nagyon sokan a szórólapra jöttek be.

MÉRLEG/NEM MÉRLEG:
persze aki gyakorlott, és érzi a tésztán, hogy mennyire nedves, az már tudja mérleg nélkül csináni, naná. csak elejében lehet emiatt eltolni. ha egy kicsit is vizes a tészta, beesik a kenyér közepe.

Vica!
a savanyúm ropogós marad, mert mindent tök nyersen teszek bele, nem forralom a zöldségeket 1 percig se. (10%-os ecettel dolgozom: 1-1,2 liter vízhez kb. 1 deci ecet + annyi cukor, hogy finom legyen. hidegen kóstolgatni kell. aztán felforralni és mehet bele némi mustármag meg koriander és kapor, és forrón rá a zöldségre. talán kicsit savasabbnak kell lenni, mint ahogy szeretjük)

Curse!
ilyen pici korában még nem kötötte le L-t a mese, csak olyan, hogy "egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy kismadár, aki találkozott egy szép kislánnyal az erdőben. és tudod mi volt a neve a kislánynak? az, hogy Henike!" és kb. ennyi. :) tovább nem figyelt.

Johi!
:(
a sima köhögés háttere a fertőzés, vagy a megfázás! :) maximum a krónikus, vagy hosszan tartó betegségekről lehet szerintem elmondani, hogy ESETLEG lelki okai vannak; én nem misztifikálnám túl a dologt, ne kezdd el ez alapján keresni magadban a hibát :).

ancsipancsi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?