A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Timi(Kőszegi)!

A kúp neve Viburcol. Ez homeopátiás nyugtató kúp, 12 db van egy dobozban és 1400 Ft-ba kerül. Recept nélkül kapható.
Szerencsére még csak egyszer kellett használni.

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

Sziasztok !

Lányok nagyon szép idő van mindenki menjen ki a szbadba.
Mi is megyünk de délelött csak kettesbe a párommal mert megyünk kocsit nézni addig törpére anyukám vigyázz.

Aniko : köszönöm az infót. Azt hiszem veszek egyet legyen itthon vésztartalékként.
Még egyébként az lenne a kérdésem, hogy mennyi idő alatt hat ha beadom neki ?

Lányok minden baba gyönyörű. Majd ma én is dobok friss képet.

Na végre megszületett a szüléstörténetünk.
Szüléstörténet

Mindenkinek kellemes napot.
20200310173350

sziasztoki,

Mi is növögetünk.
3600g és 51 cm. ( 2700g 48cm születéskor)

szopcsi: elég ügyesen megy, bár néha olyan hévvel eszik hogy folyik ki a kis száján evés közben és meg is kell állni büfizni, Ő is szokta hátracsapni a fejét, persze a cicit nem engedi, hát igen az fáj, ja meg a visszaszívás ..nállunk is megy. hihetetelen.

Kaki: van majdnem minden pelusban. Néha olyan ragacsos, hogy alig tudom letörölni a popsiját.

Büfi: : hát igen, ami a kis száján kifér, óriásiakat tud büfizni, na és a pukik. szegénykémet gyötri, de mikor kijön olyan elégedett pofit vág.

alvás: amikor tele a poci és nem fáj, akkor büfi után , simi és aztán beteszem a kiságyába, mindig ott alszik, kivéve ha sétálunk, és olyan édesen magyaráz és elaltatja magát. Én meg csinálhatom a dolgom, vagy pihizhetek.

vitamin:: mi is tejcsibe tettük a K vitamint és nagyon ügyin megette. A D vitamint viszont evés előtt cseppentema szájába. Na ezt nem szereti. Ja és olyan nehezen akar kicseppenni, viszont a kanalazást annyira nem szereti.

Keresztelő: Mi majd nyáron szeretnénk. Nem kell azt elsietni, ráérünk. nem?

Sírás: Lassan kezdek különbséget tenni, bár nem igazán van min, akkor sír ha fáj a poci vagy ha nagyon éhesek vagyunk. amúgy csak nyöszizünk.

Segítség: szerencsére mindkét nagyszülő helyben van és tetre készen várták hogy segíthessenek. Nos főzni nem főzök. Délben jön ebéd, vacsira meg hétvégére a nagyik annyi kaját küldenek hogy nem győzzük enni., Takarítást én szeretem csinálni. a kicsi dolgait nem nagy kaland betenni a gépbe és kiteregetni. a vasalást az anyu csinálta az első hetekben, de mostmár én csinálom. A mi dolgainkat továbbra is anyu mossa. Ez a mániája. Összeszedi elviszi és hozza haza kimosva, vasalva. Mondjuk nem nagyon tudnám hova teregetni. Nem túl nagy a lakásunk, és a kicsi dolgaival tele a szárító, és a rossz idő miatt kintre nem teregethetek szóval ez még így működik, de nem hiszem hogy sokáig.
Lassan főzni is kellene de ahhoz még nincs energiám. De majd kitalálok egy jó kis rendszert hogy mit melyik nap csinálok és akkor biztos könnyebb lesz.

Emmának már van napirendje:
etettése: 02, 05, 08, 11, 14, 17, 20óra fürcsi 19.30. ha szerencsénk van akkor 9 körül el is alszik, ha nem akkor csak 10-11 kor de minden esetben kel 2 kor. szóval így könnyebben tudunk tervezni. és úgy néz ki tényleg beállt erre a rendszerre. Persze van hogy csúszunk erre-arra egy picit de nagyjából tartjuk.

Fürcsi: Alig várja már a fürcsiket, előtte már nagyon nyűgi tud lenni, de ahogy elkezdem vetköztetni, villanyt felkapcsolom, azonnal tudja mi jön és olyan boldog. Nagyon élvezi. Van hogy belepisil a vízbe, aztán olyan is hogy a fürdő lepedőbe, sőt abba kaki is jön. egyébként megszoktuk úszni ezeket, bár már kétszer sikerült a pelenkázó fiókba is belepisilni. :-)

Ragya: a kis drágám arca teljesen kipattogzott. azt mondta a doki hogy a pociban vízben volt, itt kint meg nagy a szárazság és ezért beindúlt a faggyú termelése. Szegénykém. Hoyg lehet ezen segíteni?

Hajhullás: eddig még nincs, de szedek vasat már a terhesség óta és azt mondta a védőnő hogy az segít hogy ne hulljon.

Na most ennyi, majd dobok egy képet is.
jó babázást!

KépKép
kaqk
Debrecen

Kép

KépKép
kaqk
Debrecen

Kaqk! Emma baba gyönyörű! :lol:
De jó, hogy már van napirendetek! Remélem, 1-2 hét és mi is eljutunk odáig.

Képzeljétek, ma a boltba a hordozó kendővel mentünk le, és fő az ebéd. :lol: Bár csak tésztát főzök és zacskós kaja... De ez is haladás! :wink: Hétköznap egyébként rendelni szoktam.

Szelinám is ragyásodik. A száraz levegőtől van??? Nálunk már van is fűtés. Ráteszek még egy vizes törit a radiátorra.

Szépen süt a nap, de nagyon fúj a szél. Legalábbis nálunk...

Kép

Kép
regcsiken14

Jó reggelt!

Mi is megvagyunk! :)
Tegnap kicsit össze-visza napunk volt, az utcánkat felújítják (november 15-ig), és hiába csukok be mindent, mikor Zsófi aludna, az a fránya légkalapács olyan hangos.... Próbált volna aludni, de nem ment.
Ezért olyan fáradt lett estére, hogy kb. 11-kor aludt el.

Szörcsögés: A védőnő azt mondta, teljesen normális. Csak nálunk az a baj, hogy hajnalban már nem tud aludni, annyira közlekedik az orrában és a garatnál az anyatejes fikusz. Szörcsög, röfög, horkantkat, feszeng, és nem igazán alszik.
Szóval ez azért van, mert felmegy az orrába az anyatej, és mivel alszik (vagyis vízszintesben van), nem tud ürülni, csak közlekedik.
Amikor szopi van, akkor nyelés közben ezt szépen lenyeli, és kitisztulnak a járatai.
Ez teljesen normális csecsemőkori sajátossaág, majd elmúlik.

Ragyák: Mutattam neki a ragyákat, ami szerintem elég sok, még a nyakicáján is van, erre azt mondta, egyáltalán nem vészes, ki fog tisztulni a pofikája hamarosan. Mennek át a tejbe az anyai hormonok, a bélrendszere sem százas még, ráadásul nekem nehéz a tejem (jó zsíros, úszik a tetején a tejszín), és ezek ragyák formájában jönnek ki. De amint megszokja a kis szervezete, kitisztul.

Silka! Liza baba zabálni való! Nagyon cuki arcokat vág! :D És tiszta anyja!!!!!!!!!!!!!!
NEm beszélve Emmácskáról, Noelről, Bálintról és a többi cukimuki pelenkásról! :wink: :D

Teszek fel egy tegnap készült képet.

Kép

Most megyek DM-be, meg bóóóótba, később majd leszek! :-)

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok, Lányok!
Juhé, a tegnap teljesen nyugis volt és az éjszaka is, nem is értem... :-)

GYÖNYÖRŰEK A BABAFOTÓK, EGYIK JOBB, MINT A MÁSIK!

Kistesó-projekt: húha, tényleg többen tervezzük kb. ugyanazt, majd csinálunk egy "retrotopikot" (hogy együtt legyünk, mert mi van ugye, ha majd mindenki más hónapban szül). ;-)

Sense: mi is megyünk majd uh-ra és ortopédiára, a gyerekorvos adott beutalókat, mert a kórházban az előbbit nem végezték automatikusan el (van, ahol el szokták). 2 és 3 hónap múlvára kaptunk időpontot... :roll:

Viranka, szájpenész: aranyos vagy, köszi a kérdést, szerinem sokkal jobb (nagyon jó?) a helyzet, én már nem nagyon látok a szájában, de továbbra is ápolgatom őt is meg a mellbimbóimat is, biztos, ami biztos. Aztán majd hétfőn megmutatom az orvosnak, szóljon hozzá. Talán szerencsénk van és hamar kiszúrtuk. Próbálok lassan takarítani Ádi szájában, így nem mindig sírja el magát tőle, van, hogy azt hiszi, hülyéskedünk...;-)
Viranka, szüléstörténet jön? Engem nagyon érdekelne, hogyan született meg ez a nagy baba! ;-)

Silka: csatlakozom a többiekhez, a bandzsítás normális a csecsemőknél, mi is szoktunk.

Füri: már nem sírunk, nem is kacagunk még, de azt élvezi, ha a pocijára csurgatom a vizet.

Kép
Kép
irina

Sziasztok Lányok! Jöhetek panaszkodni? :cry: :oops:
Totál kész vagyok! Irigykedve olvsalak Titeket, hogy kialakult napirendetek van, és hogy egyre többet alszik mindenki, nálunk meg pont fordítva történnek a dolgok! Ez a hajnali-reggeli-délelőtti nyűgi elég zűrös, felborít minden eddigi rendszert, Szegénykém egyszerre görcsöl, éhes, és aludna, és mindezek eredője egy hatalmas nyűszítés-nyekergés. :cry: Kaját alig tudtam ma még letuszkolni a pocijába, mert szopi közben is fáj a hasa, meg kakil (de még mennyit! :shock: ) meg púzikál meg minden... közben meg keresi ezerrel a cicit... mindezek után persze a délután is tiszta káosz, nem is tudom, hogy megyünk ma sétálni. Azért talán sikerül. :roll:
Éjjeli alvásról nem is álmodom... ma is kábé 5-6 órát aludtam, persze nem egyhuzamban. Kajálni meg muszáj felkelni, mert ha üres a poci, megy a nyüszítés. Nem hagyhatom szenvedni!
Napközben meg szintén nem alszom, talán egy órácskát...néha. Különben szaladna a ház. Ha meg egyedül vagyok itthon akkor nem is merek, főként a mostani hasfájások közepette. Sokszor azt érzem, elvesztettem a kontrollt, már a jelzéseit sem értem, és biztos rosszul csinálok valamit, mert míg mindenki előrefelé halad, mi rückwerzbe kapcsoltunk... :( még a szomszéd is azt hitte, hogy beteg, azért bömbikézik ennyit. Pedig nem. Csak Kisangyal babám szenved! :cry:

Ragyák: 2 hete túlvagyunk rajta! :D 8) Most olyan gyönyörű a bőre, hogy csak na! Maguktól elmúltak a pöttyök! Meg persze tehéntejet se iszom többet, mert attól is kipattogott a Drágám.

Szörcsögés: tisztára mint Darth Wader (nem vagok nagy Star Wars-ismerő, nem tudom, így kell-e írni) és egy mopsz keveréke! :lol: Pucoljuk a nózit ezerrel.

Hajhullás: jaaj... :evil: néha Máté ruháján, kezében, szája szélén! Megőrülök! Levágatom a hajam kopaszra! :twisted:

Annyira szép minden Babóca! Szépen növöget mindenki. :D :D :D Azt hiszem, lassan illene nekem is dobni pár új képet Mátémanóról... :roll:

Majd még jövök, ha nyugi lesz. Szorítsatok! :oops:

Detti
KépKép
kiskolbi

Sense! A vizsgálatokkal kapcsolatban: nekünk az uh-kat még a kórházban automatikusan megcsinálták. Ott kaptunk beutalót ortopédiára meg hallásvizsgálatra, amit a második héten kellett megejtenünk (a pécsi szokások úgy tűnik, ilyenek). Mindkettőre újra kell menni 3 hónaposan, annak ellenére, hogy tökéletes lett az eredmény. A hallásvizsgálat nagyon vicces volt, Máté nagyon édi volt, mikor a BAZINAGY fülhallgató a fejére került, és meghallotta a hangokat! :lol: Majd előkeresem a képet, és felteszem, halálra röhögtük magunkat Apával (mellesleg közben pont rottyantott, mármint Máté, amiatt is vágott olyan fura pofit)! :lol: :lol: :lol:

Detti
KépKép
kiskolbi

Kiskolbi! Lehet, nem veszed észre, de szerintem a fáradtságtól türelmetlenebb vagy, és Máté érzi, ha Anya nyűgös, kialvatlan, és picit türelmetlen. Így nagyon nehéz, hogy nem tudod kipihenni magad. Szerintem Máténak nincs "újabb" baja, csak kimerülőben a mamája.
Hagyd a francba a háztartást, telhesen normális, hogy szalad a gyermekágy alatt - és utána is.
Pihenj napközben, az nagyon fontos! Feküdj le, nem baj, ha nem alszol, csak feküdj le! Szopi után adj Máténak egy ,kis vizet, vagy rottyantós teát, mert lehet, hovgy neked is erős, zsíros, érett a tejed, és azzal lazíthatod, nem üli meg a pocóját.
Kitartás, nálunk sincs napirend, én sem alszom eleget.
Pihizzél!!!!!!!!!!!!! :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Kiskolbi! Teljesen igaza van Emesének! Nagyon fontos, hogy amennyire tudsz, pihent legyél. A tejcsi miatt meg pláne!!! Sz.rd le a házimunkát.
Én is most is akkorát aludtam Szelivel. 3 órát, ő még alszik... :shock: Porszívózni ilyenkor úgyse tudok, mert felébredne rá. :wink: Keresek is valami kevésbé zajos tevékenységet.

Emese! Zsófi milyen ügyesen tartja a fejecskéjét!!! :lol: A haja azóta is így áll neki, vagy Te lövöd be a sérót? :D Nagyon cuki!

Kép

Kép
regcsiken14

Timi(Köszegi)!

Nálunk egy óra múlva lett hatása a kúpnak.

Jajj de édi babááááááááááák!!!!

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

hello lanyok!

olyan ritkan tudok jonni

voltunk orptpedian, minden rendben, azt mondtak majd ha jarni fog kb 1 eves kora korul kell menni legkozelebb!

szortyogas: nekunk is van

voltam 6 hetes kontrollon (8 hetesen) azt mondtak minden rendben es 1 ev mulva kezdhetjuk ujra a babaprojektet! ugy latom tobben gondoljuk igy! vki kerdzete milyen: sima vizsgalat nem fajt egyaltalan! volt 1000 kerdesem. nekem meg mindig faj a keresztcsontom, nem tudok ulni, a ahatamon fekudni stb. hetfore bejelentett az orvosom manualterepautahoz - azt mondjak, h hetfoig fog fajni ... haaaat kivancsi leszek

jovoheten kapja linike a vedooltast - izgulunk is!!!!

Kép

Kép
mmarica

Sziasztok!

Heni: mi ebben a szerkóban kereszteljük Viktorkát:

Kép

Kép

1 fehér body, egy vastag fehér zoknika, egy plüss együttes (először rugit akartam, de ebbe beleszerettem), egy kissapi, ami belül bolyhos, végül egy bundazsákba tesszük, hogy ne fázzon.
A bababoltban azt mondták, hogy ezt így szokták mostanság.

Háztartás: mivel nekem nincs segítségem, megpróbálok kihasználni délelőttönként minden percet. Amikor alszik, akkor nincs gond. De mikor fennt van, leteszem, általában 5-10 percig mindig elvan, ilyenkor gyorsan beteszem a mosást, vagy besózom a húst, vagy megpucolom a zöldséget. Ha nyügi van, gyors vigasztalás éa folytatom. Amikor fennt van csak olyan dolgokat csinálok, amiket rögtön abba tudok hagyni, ha sír. Szerencsére azért délelőttönként alszik is egy két órát. Ha sikerül megcsinálnom amit akartam, akkor délután pihi van. De van hogy a főzést du.-ra teszem hétközben, mert akkor tuti alszik sokat, apa csak este jön, Rebeka meg az oviban eszik.
Ma pl. úgy főztem, hogy bedobtam az ülcsibe, felszereltem játékkal, feltettem a konyhaasztalra. Néha hintáztattam. Nagyon jól elvolt. Meg is mutatom:

Kép

Kép

Végül még egy kép: Így alszunk mi ész nélkül:

Kép

Kép
Kép
timi26

A rózsaszín takaró ne tévesszen meg senkit. Azt akkor vettem, amikor még azt hittem, hogy lány lesz! :oops:
De otthonra jó... :wink:

Kép
Kép
timi26

Timi26!

Tündi-bündi Viktorka!!!!

Kérdés mindenkihez:

Ti torokfájásra mit szednétek? Még nem fáj, de érzem hogy fog.
Meg úgy tudom, hogy lázra a Rubophent szabad használni. Mennyit?
Remélem nem lesz semmi gond, de kicsit rossz a közérzetem. Ma sok boltban voltam (persze Marci nélkül) és mindenhol beteg köhögős embereket láttam. Lehet valamit összeszedtem. :evil:

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

Na, és egy közös fotó:

Kép

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

Kiskolbi, ne aggódj, egyrészt mert ahogy a csajok írták, másnál sincs feltétlenül rendszer (semmi extrát nem tudunk és problémák vannak bőven: mi még éjjel kétszer kelünk szopizni, tehát nem alusszuk át az éjszakát, nem tartjuk a fejünket, utálunk hason lenni, pedig kéne, hogy majd tudjuk tartani a buksit, újabban holt problémás a cicizés, nem gyarapodunk mostanában stb.), másrészt a pihizés tényleg fontos (nálunk, ha minden kötél szakad, Apa vesz át egy-két háromórás műszakot, pedig megy másnap dolgozni, de mi, anyukák meg ugye reggel ugyanúgy elkezdjük a magunk szolid kis 12-16 órás babás műszakját...).

Szörcsögés: jó, hogy írtátok! Szerintetek mit csináljak: éjjel szörcsi van, de az orrában nem látok semmit, a szopizásnál sem úgy jár el, mint egy náthás baba (gondolom, akkor azért, mert nem kap az orrán rendesen levegőt, többet pihen, hogy a száján át szívja be)? Azért menjek bele a kézi orrszívóval?

Kép
Kép
irina

Anikó: nekem anyukám hozott egy FLAVAN nevű gyümölcsteát. Bioboltban vette, 100% gyümölcsöt tartalmaz. Szó szerint literszámra iszom, nagyon finom, sok citrommal és mézzel. Most a gyerekek megint betegek, de rajtam nem jött ki. Sőt Viktorának is adagolom, neki lájtosan csinálom. Rebeka sajna nem iszik sokat, de neki a csoki változatát adom.
Szerintem próbáld ki!

Kép
Kép
timi26

Néhány friss Ádi-kép ;-)

Kép Büfiben/után bealvó

Kép így alszunk ölben

Kép ezt nektek! ;-)

Kép
Kép
irina

Irina!

Tudod! Régebben megbeszéltük, hogy a poci méret nem számít, sem a felszedett kilók. Hiszen mindannyian mások vagyunk. Ádi is más, mint pl egy tankönyvi baba. Tehát szerintem NEM PROBLÉMA, hogy nem alussza át az éjszakát, és nem tartja a fejét. Majd fogja. Lehet, hogy holnaptól. :wink:

Ildikó
KépKépKép
sense4

Timi26, köszi szépen a képeket, most már megnyugodtam, mert én nem tudtam, hogy lábzsákban lehet e keresztelni. Nekünk sárga brendonos lábzsákunk van, akkor abban fogom és még veszek neki olyan szép kis fehér együttest mint te.
Sokat gondolkodtam olyan fehér kis szőrös polár overálon a brendonból, de csak 62 méret van nekik és 8000Ft, csak akkor egyszer tudnám ráadni.
De inkább kap egy rezgő pihenőszéket overál helyett, azt jobban ki tudjuk használni.
1192297686.6895.doc [/u]

Heni
KépKép
heni81

Anikó! Nagyon édesek vagytok! :lol:
Én is akarok már egy ilyen közös képet, csak nincs, aki lefényképezzen. Bár holnap apa itthon van egész nap. Majd megkérem. Az avatari képem meg jó homályos, de így piciben nem tűnik fel! :wink:

Irina! Ádi nagyon cuki, ahogy kidőlt az öledben! :lol: De Te is tehetnél fel közös képet! :wink:

Timi26! Én azért kíváncsi vagyok, hogy miért kezded 3 hónaposan a hozzátáplálást. Tényleg, csak érdeklődök! Leírod, hogy mik az előnyei?
Az tök jó, hogy Viktorka így elvan az ülcsiben. Bár Szelina is egyre többet elfoglalja magát a játékok látványával, de egyelőre csak olyan 10-15 percig. De gondolom, ez az idő majd kinyúlik!

Kép

Kép
regcsiken14

Heni: nagyon szívesen. Én is igyekeztem olyan cuccokat venni, amiket ki tudunk használni. Érdekes, hogy Rebekánál a szüleim fel voltak háborodva, hogy bundazsákban akarom keresztelni, amikor olyan szép kis ruhácskák vannak. Főleg lányoknak. Mondtam, márpedig, ha okróberben akarják a keresztelőt (nekem ráért volna köv.nyáron is), akkor bundazsákban lesz és kész. Nem hiányzott volna ha a fűtetlen templomban jól megfázik!
Mostanra meg már teljesen általánossá vált ez a módi. (Gondolom a pólyát helyettesíti).

Regi: anyai ösztön! Az előzménye az, hogy Rebeka 2 hónaposan úgy döntött, hogy nem kell neki a tápszer, őt kénytelen voltam hozzátáplálni. Gyakorlatilag napi egyszer fogadta el a tápszert, mellette, tejpépeket, gyümölcslevet, paradicsomszószt, sütőtököt (kész bébiétel formájában) kapott.
Most nem szeretném annyire drasztikusan. Eleinte 90 %-ban tápszert fog kapni Viktorka, és csak fokozatosan szoktatom hozzá a többihez.

Lányok, Rebeka belázasodott. :( Nagyon izgulok, hogy ne legyen rosszabbul, főleg, hogy valószínűleg a kicsire is ez vár!!! :(
Annyira sajnálom. Olyan bágyadt és csak azt hajtogatja, hogy nem érzi jól magát. Megszakad a szívem!!! Az anyaságban az a legszívszorítóbb, amikor az imádott kis csöpikék betegek!!!
Megyek is, foglalkozok vele egy kicsit, hátha jobban lesz.
Egyébként Viktorka is 5 óra óta be van ájulva. Még nem vacsizott, és azt hiszem a fürdés kimarad ma. Remélem nem bujkál benne is valami!

Kép
Kép
timi26

Sziasztok
Végre az új lakásban is van net, próbálom követni az eseményeket :D

Sense
nekünk az UH beutalókat a gyermekorvos hozta el, a Schöpf-M. Kórházban ingyen csinálják, állítólag sok más helyen 10E ft :shock:

Kiskolbi
Kitartás! Tudod, a várandósság sem volt egyforma mindenkinél, miért kellene, hogy a gyerkőcök egyformák legyenek? Plusz: ami rosszul kezdődik, jól végződik :D Nekem ez a mondás sokszor bejött....

Irina
Sajna mi 2 napja szörcsögünk, a kézi orrszívó után elővettük a porszívósat, hihetetlen, hogy mi trutyi kijött... És csak a szülőknek rémes, Linda úgy tűnik, bírja, hogy utána kitisztul az orrocskája :)

Gremese

Hát a rokonság..........
:shock: Mélyen együttérzek. Anyukám egy hétig volt itt, anyósom és apósom ( :!: ) 8 napig boldogít minket és persze mindenki babázni akar, mikor még én is csak tanulom a bébit... Kéretlen tanácsokkal tele a bőröndünk, de a elfelejtik, hogy ők alig 20 évesek voltak (és ugye baromira tapasztaltak) gyermekük születésekor... Én meg 34 vagyok :) És interneten, védőnői hálózaton keresztül megkapom a válaszokat, úgy érzem.

Erről jut eszembe: hihetetlen hálás vagyok az augusztusi és a többgyermekes mamiknak, nagyon sok hasznos dolgot olvasok Tőletek :!: :D

Hajni
Igen, Zséda császárral szült, a pletykalapok sok-sok ostobaságot leírtak, direkt megvettem a 2 héttel ezelőtti számokat, bár nem vagyok egy női csacsogó-lap rajongó. Nem csak utána műtöttek, hanem a császáros őrzőben is mellette feküdtem és a gyermekágyas osztályon is szomszédos volt a szobánk.

Felkelés
Mint Sense-éknél, éjjel kettő, úgyhogy tudok (egyelőre)aludni, bár ez eléggé éber alukálás :) Egyébként is Linduska nagyon jó kislány, hihetetlen nyugalommal viselte újszülött korától az öltöztetést, köldökcsonk-macerát, pelenkázást és tegnap óta nem sír a fürdéskor, sőt élvezi :) Igény szerint etetem, de ez beállt 2-3 órás időközökre.

Pihenés
Napközben nincs, mert nem tudok :shock: Talán nehéz hozzászokni az életvitelem megváltozásához, így az etetések utáni alukálásnál intézem a háztartást és a barátnők körbetelefonálását, meg egyéb régi dolgaimat :) Meg is kaptam anyósomtól: nem lesz ennek jó vége... :roll:

Séta
Imádom, de mióta apósomék itt vannak, ragaszkodnak hozzá, hogy ők vigyék levegőre Lindát
:evil: Na mindegy, fogok én még idén sétáltatni... :D

Fürdetés
Kizárólagos apai jogosítvány :)

Pelus
Nevenincset használunk(bejött), bár van itthon Pampers is.

Bébi magára hagyása
Ezzel szenvedek én is a legtöbbet. Középutat kellene találni, hogy ne legyen ölbe kapatós, de ha egyedül hagyom és bánatosnak látom, megszakad a szívem...

Kép
granda

Hello Lányok,

Anitja, Kaqk, Gremese, Timi, Anikó, Irina, nagyon édesek a babák! :lol:

Anikó, ezt a nyugi-kúpot hogy alkalmazzátok? (Milyen dózisban)Nehéz betuszkolni a kis popójába? Nekem is ezt ajánlotta a védőnő, de nagyon félek bedugni a kis drága fenekébe. A lázmérőnél is csúfos kudarcot vallottam. Arra meg képtelen vagyok, hogy atom módon összeszorítsam a kis sejhaját.

Lányok, Ti milyen UH-kra viszitek a csöppségeket? Nekünk csak csípőszűrést mondott a doki.

Olyan jók a közös képek! Kicsit irigykedek :oops: Nálunk a férjem nem egy nagy fotós. Liziről is csak azért van 1000 kép, mert én rögtön rohanok a géphez, amikor az ölében van és aranyos pofikat vág. Neki nem nagyon jut eszébe, na meg nem is nagy fotós. Csak azért van 2 közös képünk, mert apukámat megkértem egyik hétvégén, mikor itt voltak, hogy fotózzon...

Irina, ha szörcsi van és nehezen kap levegőt, akkor nyugodtan szívd le a nóziját. Én már 2 hetesen erre kényszerültem. Én sem láttam semmit, csak hallottam, hogy alig kap levegőt és a szopit is mindig abbahagyta. Magam is meglepődtem, hogy milyen cucc jött le a kis orrából. :shock:

Heni, mi is pont ilyen bundazsákot kaptunk ma ajándékba az öcsémtől. Szerintem nagyon szupi és annyira kellemes sárga a színe. Már alig várom, hogy ráadhassam!!!

Képzeljétek, jövő hét végén útra fogunk kelni, megyünk Veszprémbe a nagyszülőkhöz, úgyhogy ma be kellett szereznünk egy utazóágyat. A bababoltban szembe jött velem az a lány, (+ a férje és a baba) aki velem együtt szült. Pontosabban mikor én nekikezdtem, ő akkor végzett. :lol: A két apuka rögtön megismerte egymást, mert ott rohangáltak együtt a folyósón a szülőszobáknál. Micsoda véletlen!!! Mi a lánnyal már nehezebben ismertük meg egymást, mert most kicsit jobb formában voltunk, mint a szülésnél :lol: :lol:

silka
silka

Még egy dolog: ma drasztikusan lecsökkent a tejcim mennyisége. (120 ml/nap) Eddig is fogyó tendenciát mutatott, de nem ennyire. És semmi extra nem történt velem ma. Help! Ez még megállítható/visszafordítható valahogyan? Vagy készüljek fel, hogy hamarosan game over? Annyira elszomorít a dolog. :cry: Tényleg, mennyi idő alatt apad el az ember teje?
Annyira szeretném szoptatni! Csak még egy kicsit...

silka
silka

Granda! Jó, hogy újra itt vagy! Örülök, hogy van már otthon is netetek! :lol:
Én is ezt a középutat keresem a felkapkodásnál. Néha hagyom sírni, eldöntöm, hogy nem veszem fel, aztán 15 percnél tovább nem bírom. Mi lesz ebből??? Pláne, ha apa éppen itthon van, ő tuti, hogy egyből kikapja a kiságyból… :shock:

Silka! Nekünk is csak a csípő miatt kell visszamennünk. :roll:
Nálunk is én vagyok a fényképezős a családban… De majd lesz beállított kép legfeljebb. (és majd fel kell hívnom apa figyelmét, hogy amikor kattint, ne mozdítsa meg a gépet… :wink: )

Nem próbálod meg újra szedni a homeós bogyókat? Hátha segít!

Szörcsögés: A védőnő nekem azt mondta, hogy ha nincs az orrában semmi, akkor lehet a túl száraz levegőtől is.

Kép

Kép
regcsiken14

...bár az nem is szörcsögés, hanem olyan, mintha nem kapna rendesen levegőt. Olyan horkolás szerű. Erre mondta, hogy párásítsam a levegőt.

Kép

Kép
regcsiken14

Szép jó reggelt!

Silka A tel mennyiségének csökkenése összefüggésben lehet a hormonváltozzással. Lehet, hogy most készül megjönni és a szervezetedben már megváltoztak a hormonok. Van akinél ez ízvátozással jár, van akinél a tej mennyiségének csökkenésével. Ha nem adod fel és tovább fejed minden nap akár többször is akkor max 2-3 nap múlva visszaáll a régire a tejtermelődés! Tapasztalat :? Én napok óta éjjel is felkelek fejni, hiába alszik a kis drágám, épp emiatt, de megéri :wink: Még mindig csak anyatejet kap, igaz, hogy a ciciből nem mindig tud eleget kiszívni, mert akkor épp nem termelődik annyi, de megkapja cumisüvegből a hiányzó mennyiséget :lol:

Granda De jó, hogy újra van neted :lol:

Szörcsögés Nálunk hála az égnek nem nagyon van. Eddig csak egyszer kellett elővanni az orszívót.

Pelus Mi a liberot használjuk, nekünk eddig bevált.

Hozzátáplálás Szerintem mindenki másképp gondolja és csinálja. Én megpróbálom féléves koráig csak anyatejjel etetni a picit, viszont ha valaki úgy érzi jó, hogy már 2-3 hónapos korban elkzdi szoktatni az ízekhez, akkor tegye belátása szerint. Szerintem egyik szülő sem akar rosszat a gyermekének, inkább gyümölcsök és főzelékek egy-egy etetés helyett, mint mindig csak a táp.

Uh Grétus még nem volt egy hetes mikor a doktornéni megírta a beutalót, de csak któber 31-re kaptunk időpontot.

Böfi Az esti evés után én is le szoktam tenni böfi nélkül, hasra fektetem és szerintem se lehet így semmi gond. Próbáltam már böfiztetni, de ő is bealszik a cicin és ha felteszem a vállamra felébred :? naakkor legalább fél óra mire visszaaltatom.

Következő baba Mivel Grétikére nagyon sokat vártunk, úgy döntöttünk apával, hogy Grétus ha betöltötte a fél évet rástartolunk :lol: Aztán majd a sors eldönti, hogy mikor jön a következő :wink: Remélem hamar :lol:

Keresztelő Mi csak tavasszal tartjuk. Nem szeretném a kis drágát a fütetlen templomba vinni.

Babanapló Én vezetem. Mikor mennyit eszik, van-e pocifájás, kaki, első mosoly...

Zöld kaki Az én védőnőm szerint túleszi magát a gyermek :D

Segítség Nekem nem volt saját kérésre. Kicsit nehezen értette meg anyósom, hogy ketten szeretnénk a párommal végigcsinálni már az első napokat, heteket is, de aztán felfogta. Nem bántam meg :lol: Nincs mindig minden kivasalva, nem főzök minden nap, de legalább nem idegesít senki és nem akarja megmondani a tutit :lol:

Varga Tündi A cici keménységéből én nem tudok semmire sem következtetni. Volt már olya, hogy teljesen puha ciciből a kis drágám kiszívott 120-atés 40-et még lefejtem, de olyan is, hogy kemény ciciből csak 70-80 jött ki.Én nem találok összefüggést :roll:

Regina, Irina, Sense, Kaqk, Emese, Heni, Anitja, Anikó80, Viranka, Silka, Manófalvi, Timi 26 Tüneményesek a babák. Mind nagyon gyönyörű :lol: :lol: :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Jó reggelt!

Köszönöm mindenkinek a biztatást, próbálom tartani magam, de nem jó látni, mikor a gyerkőc epekedve kapkod a cici után, 4-5 szívás után pedig üvöltésben tör ki. :shock: Igazából a tehetetlenség készít ki. Persze az is lehet, hogy elég neki az, amit az első pár percben magába dönt (dől rendesen), csak azért erőltettem eddig tovább a dolgokat, mert rengeteget visszabukott több körben is. Vagy hányt. Én már nem tudom. :oops: Most 10 körül ismét kajálunk szerintem, hát kíváncsi leszek. :roll: Nem erőltetek semmit, majd kiderül beválik-e. A mérleget meg kidobom a pics@ba! :evil: Ugyanis a nehézségek ellenére jól alszik a Drága (kivéve mint most, mikor fáj a pocak és jönnek a pukik), és ha nem alszik be szopi közben, még nézelődik is. A Párom meg Anyósom szerint nem néz ki betegnek. Szerintem is főleg az a gond, hogy álmos egyfolytában, ezért nem is eszik rendesen. Pedig hagyom aludni (csakhát nem mindig tud)... nem t'om... Közben próbálom elérni a dokinénit, hátha van valami jó ötlete, mert már kifogyott minden a kelléktáramból. (A védőnővel nem mennék semmire, ránk se néz, meg különben is hülyeségeket szokott mondani. :? ).

Aztán persze most mondta be az unalmast a mellszívóm is :evil: , kézivel meg nem tudok fejni :oops: . Úgyhogy elküldtem Gergőt egy újért (az eddigit kölcsibe kaptuk), nehogy már most meg a pangó tejcitől bedurranjanak a cickók! Mert tejci ismét van bőven, csakhát a Fiatalúr nem fogyasztja el...

Granda: üdv újra "itthon"! :D
Silka: ne add fel!
Keresztelő: gondolkodunk rajta, csak attól félünk, hogy mivel se házasok nem vagyunk, se pedig én nem vagyok megkeresztelve, lehet, hogy meg se keresztelnék... Ti erről tudtok valamit?

Detti
KépKép
kiskolbi

UH

Granda!
Ugyanarról a komplett szűrésről beszélünk: has+koponya+csípő??
Nekünk ugyanis a doktornéni az I. számú gyerekklinikát mondta, és ott tényleg 12000 ft. Ahhoz hogy a Schöpf Méreiben csináltassuk meg, a gyerekorvostól kell beutaló??? Mert fölöslegesen akkor nem dobnám ki az árát!

Keresztelő
Nekünk Karácsonykor lesz. Már nézelődöm ruha ügyben. :D
Kiskolbi!
A keresztapa jelölt nem volt megkeresztelve. (Vállalta, hogy megkeresztelkedik :D ) Megkédeztükaz atyát, mi a teendő ilyenkor. Azt mondta, hogy felnőtteknél 1-2 év a felkészítés keresztelés előtt!!! Enélkül viszont nem lehet hivatalosan a keresztapa. Persze azért ott lehet, csak a papírba nem az ő nevét írják majd be.
Szerintem nálatok sem a házasság, sem az nem akadály, hogy te nem vagy megkeresztelve. Ha a párod meg van, akkor szerintem jogotok van az egyikőtök vallását választani. Bár szerintem ezek a dolgok nagyban pap-függők is...

Hihetetlenül sokat aludtam ma éjjel. Törpe 8-tól 1-ig aludt, utána pedig legközelebb 5-kor volt egy gyors evés. Teljesen pihent vagyok. :lol:

Ildikó
KépKépKép
sense4

Sziasztok Mamócák!
Silka! Nálunk is kezd durvulni a helyzet, Noelnek egyre jobb az étvágya (190ml-t simán :shock: megeszik), nekem meg egyre kevesebb a tejem :( Fejek, meg minden, a mellbimbóm már tök strapa, ráadásul muszáj vagyok kiegészíteni tápival, mert éhes a Kincsem, nem hagyhatom éhezni, és egyre csúfosabbak a szopik, szerintem a sok cumisüvegezés (lefejt tej, táp) miatt - a "spagetti becuppantás" már nálunk is dívik Emese!
És pedig pihenek, olyan jókat alszunk együtt, igaz 3-4 órákat, de reggelente már egész kipihenten kelek.
Néha a sírógörcs kerülget, hogy lehet az, hogy az 50 kilós nővérem 2 éves korukig szoptatta a gyerekeket? Nekem akkora bögyöm van, hogy az csak na (súlyfeleslegről ne is beszéljünk), és egy ilyen 4 kilós csöppséget nem tudok ellátni tejecskével.

Emese, vagy valaki! Tesztek a "teába" vagy vízbe cukrot? Noel nem issza meg a vizet, vagy a teát (én édesköményből főztem).

Timi! Spock szerint simán lehet kiegészíteni 2 hónapos kortól, ma olvastam, hogy néhány hetesen kaphat higítva narancslevet :shock:

Szerintem mindenki szuper Anyuka, és a legtökéletesebb a Babájának, és a lehető legjobban csinál mindent! :D

Puszi!

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Fiús Anyukák! Lenne egy intim kérdésem: Ti hogy álltok fitymaügyileg? :?: Kezelgetitek valahogy? Mi babaolajjal puhítjuk meg tisztítjuk a területet, és jelenleg a makk aljáig sikerül visszahúzni a bőrt. Lejjebb eddig még nem igen maceráltuk, de remélem nem lesz később gond. A párom bátrabban piszkálgatja, én kicsit félek, nem szeretnék Máténak fájdalmat okozni. Van esetleg valaki, akinek nagyobb kisfiánál van már ezügyben tapasztalata?

Detti
KépKép
kiskolbi

Ja, a délelőtti szopi tökjól sikerült! :D Nagyon boldog vagyok! :D :D Közben jól telefostunk mindent, de ez már csak a hab volt a tortán :lol: , még jó, hogy ez simán megy. És... NEM BUKOTT!!!! 8) :D

Detti
KépKép
kiskolbi

Kiskolbi! Én úgy tudom 4 hónapos korig nem kell vele foglalkozni, utána is akkor, ha a gyerekorvos mondja. Ha 1 éves koráig nem megy hátra még nem gáz, csak utána.

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Sőt! Itt azt írják 2 éves korig!!! https://www.babanet.hu/publ/fityma.htm

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Anitja!
Nekem is nagyok a melleim, aztán mégis csak pár csepp tejem volt. És vagy még legalább 4 ilyen ismerősöm...
De már az is jó, ha valamennyit tudsz neki adni.

Kép

Kép
regcsiken14

Sense
Semmiképp se dobd ki a pénzt koponya-és hasi UHra, a kismamik közt elterjedt, hogy a Scöpfiben ingyen csinálják. A gyermekorvosom eleve oda célozta a beutalót. A csípő Uh viszont nálunk, a IV. ker-ben lesz, a kórházban csak hasi és koponya UH van (tudtommal).

Begyulladt a jobb mellem :evil: , mert előtte sebes volt as bimbó és nem igazán szoptattam belőle Lindust. Ma reggel 38,5 volt a lázam, a neten utánanéztem, mit lehet bevenni, Rubophent nyeltem és most 37,5. Fejni kellene, de bekrepált a mellszívóm.... Na, reélem, azért helyrejövök. :?

Kép
granda

Most csak teszek egy igazán jókedvű képet :)
Kép

Puszi mindenkinek :)

KépKép
Kép Kép
l.móni

Anitja! Még azt akartam írni, hogy én nem teszek a teába cukrot. Bár nem nagyon ízlik neki ez a kamilla-ánizs-kömény variáció... De azért iszik belőle, és hat is! (Köszi Emese a tippet! :lol: )

Móni! Mekkora mosoly! :lol:

Kép

Kép
regcsiken14

Sziasztok, Lányok!
Sense: köszi a biztatást! ;-) Tudod, mire kinövöm az egyik parám, jön a következő...

Regi: nincs még ilyen klassz közös képem Ádival, mint Neked Szelinával, sőt, lényegében a kórházit leszámítva egyáltalán nincs, de majd befűzöm a férjemet, hogy csináljon rólunk. ;-)

Timi26: Rebekkának gyors gyógyulást, Ti meg vigyázzatok magatokra!

Granda: nagyon sajnálom a mellgyulladást ! :cry: Remélem, mielőbb rendbe jössz!
Szörcsögés: érdekes módon csak éjjel van, napközben sosem, úgyhogy hajlok a Regi-féle száraz levegő elméletre. De azért holnap benézek Ádi orrába az orrszívóval is. Hogy miért tart nekem mindig ilyen sokáig rávenni magam ezekre...?

Fizetős UH és ortopédia: beutalóval is? Ugye, nem? A gyerekorvos csak hajlandó beutalót írni, nem? Ezért aztán fogalmam sincs, miért kellene fizetni érte... Sok kórházban (pl. Dél-Pesti) alapból megcsinálják... Fura lenne, hogy az egyik közkórházban ingyenes és automatikus, a másikban fizetős (nem mintha nem hinnék Nektek, csak nem értem). Valaki volt már a babócájával ilyenen?

Silka: tejtermelés visszaállítása: több anyukától is olvastam, hogy még tápizás után is vissza lehetett állítani, de nyilván ez is egyén- és körülményfüggő. Fejés, baba cicire tevése (akkor is, ha csak cumizik rajta), teák stb. Megnéztem Guóth-Gumberger és Hormann "Szoptatás" c. könyvében (Relaktáció c. fejezet): ők a Szoptanitot ajánlják (egy segédeszköz, van róla a neten is infó).

Kiskolbi: úgy örülök, hogy ma ment a szopizás, képzelem, mekkora öröm! :-) (Nekem is csak egyetlen ötletem lett volna, amit nálunk is próbáltam alkalmazni: erőltetni, erőltetni, erőltetni a szopizást. De tudom, nagyon nehéz, ha már fáj az ember bimbója, a baba sír és kínlódik...).
Keresztelő: szerintem is pap- és templomfüggő a dolog, mint a házasságkötésnél is. Van, ahol nagyon szigorúak, akkor máshová kell menni :-)
Lehet, hogy én meg családi ellenszenvnek leszek kitéve, de (egyelőre) nem akarok keresztelőt, a templomi esküvőnk kedves emlék, mert aranyos atyánk volt, de az egyház hozzáállása bizonyos számomra fontos dolgokhoz nagyon zavar, és nem akarok csak azért keresztelőt, mert szokás... szóval kicsit csalódott vagyok (a férjemnek meg mindegy a dolog).
Fitymatéma: óriási viták vannak róla, hogy húzogassuk-e vagy sem (a Kismama idei áprilisi és szeptemberi számában is szó van róla, ha vkinek megvan).

l. móni: gyönyörű a hajasbabád! :wink:

Kép
Kép
irina

Kép
Kép
irina

Kiskolbi, tudod, mi jutott (a front, erős hascsikarás, fejlődési ugrás stb. teóriákon kívül) a szopizavarainkról az eszembe mostanában? A cumizavar. Én ugyan "csak" nyugicumit adok Ádinak. Imádja a cumit, segít neki a hascsikarások elviselésében, az elalvásban stb. Majd megkérdezem holnap a gyerekorvost és a védőnőt erről. (Bár nálunk nincs cicielutasítás, hanem az 5-10 perc múlva kezdődő fészkelődés, bimbórángatás -- sokszor nyilvánvaló a pocifájás mögötte, csak nem értem: mindig minden szopinál előjönnek ezek? miért? miért most? 5-10 perc alatt viszont tuti, nem lakik jól... éhezni viszont nem látom a babát, simán átalussza éjjel és nappal is a maga 3-4 óráit...). Bizakodjunk benne, hogy a babácskák átlendültek a nehéz időszakukon, és minden frankó lesz! :wink:

Kép
Kép
irina

Sziasztok!

Granda! Jobbulást!!!! Teljesen megértelek...
Nálam a jó hír az, hogy a defektes ciciből ugye kb. másfél hete tud szopizni Zsófi, ezáltal megnőtt a ciciben a tejmennyiség.
A rossz hír az, hogy ezt hirtelen az én szegény cicim annyira nem tudta követni, hogy begyulladt tagnap este...... "Csak" 37,4 volt a maximum, de marha szarul vagyok. A szopiztatás nagyon fáj, babuka csak pár kortyot szív, utána cummog. Ha átteszem a jó cicire, onnan teleeszi magát.
Nagyon kemény..... De szegény cicim hirtelen lett leterhelve, nem bírta a strapát, és csak egy irányból szoptattam...

Ciciméret: Nekem alapjában vicc mind a két cicim... Mármint kicsik. Most, hogy szoptatok, felemás :? , a jó cici már egész jó méretű (nem nagy!), a lukas-gyuééadt meg kezd felzárkózni.
És én ebből a jó-kicsi ciciből fejtem egyszer 110 g-ot, és rögtön utána szopizott a baba 140 g-ot.
A defektes ciciből egyik reggel 50 g-ot tudott kiszopizni.
A gyulladás miatt megint kevesebbet termel, de remélem ha elmúlik a baj, megint visszaáll.

UH: Én még nem kértem beutalót, november 5-én fogunk menni oltásra, majd akkor.

Keresztelő: Apával "pogányok" vagyunk, így Babcika is az marad. :oops:

Anitja! Én a teába teszek cukrot is és citromot is.

Csuklás: Ma megint nagyon csuklott a drágám. Anyu kezében volt, és mondta, adjak neki kanálból pár csepp citromlevet, anno én is azt kaptam.
Odaadtuk neki, nyammogott a kis nyelvével, nem is torzult a pofikája, és azon nyomban abbamaradt a csuklása. :D

l.móni! Gréti nagyon cukor!!! :D

Közös fotó: Apa sem egy nagy fotóművész, nincs is közös fotónk, de majd megkérem.

Na megyek aludni, most megint sokat kell pihennem. Remélem kimászok az állandó mellgyulladásból, mert ez nagyon nem tesz jót az egészségemnek! Félek, hogy netán hajlamos vagyok erre, és kéthetente be fog durranni, de idáig megtaláltam a gyulladások okát. Első alkalommal túlterhelt cici, plusz csak egy irányból szoptatás, második (mostani alkalommal), amit már írtam, hogy hirtelen lett leterhelve, és itt is csak egy irányból szoptattam, no meg herpeszem is volt, le is vagyok gyengülve. Remélem, ha megerősödöm, és jó technikával szoptatok, nem fogok ezzel a gonddal találkozni.
Jobban örültem volna, ha a baba megszületésekor felvilágosítanak a kórházban mindenféle szoptatással kapcsolatos dologról. Lehet, hogy most nem lenne ennyi gondom...

Kiskolbi! Ez szurer!!!!

Kép
Kép
Kép
gremese

Na, elkiabáltam! :( A délutáni szopika is olyan volt, mint a nagykönyvben, bezzeg most este fél 6-kor szenvedtünk megint. Úgy tűnik, nincs most szüksége sok kajcsira, ezt meg is eszi hamar, aztán meg jön a hiszti a folytatásért, vörös köd leszáll --> ordítás telitorokból... végül minden fölösleg visszaköszön. :shock: A dokinéni szerint csak imád enni és nem tudja, hol az elég. Pedig már próbáltuk a "cumikával megnyugszok szoptatási pózban" nevű játékot is... a lefektetés se volt semmi: a járkálás-nézelődés után kezdett bealudni, le is tettük Apával aludni, ilyenkor meg feszít a poci a sok kajától vagy nem tudom, de jön a nyifinyafi, puki, cumikiesés, tekergés. Az előbb tudott csak normálisan elszundizni, közben meg már hamarosan megint rátör az éhség. Na így buktunk ki tegnap mindketten. Mert ez ment egész álló nap. Stresszelés meg alváshiány. Azért bízom benne, hogy jó éjszakánk lesz. :roll:

Granda, Emese: jobbulást!

l.móni: Gréti nagyon cukorfalat!

Irina: hát ez a helyzet, remélem hamar túllesznek rajta a Fiúk. A cumidolgon én is gondolkoztam, majd megfigyelem. Pedig próbáljuk minél kevesebbszer szájába dugni. Sokszor el se fogadja, és akkor nem erőltetjük. Viszont a bimbórángatás szerintem tuti attól lehet.

Ciciméret: nekem alig volt, így a mostani méretemet mondanám "normálisnak" :D . Bárcsak mindig ilyen lenne! :lol: A tejci mennyisége változó, van hogy van bőven, máskor alig ficereg valami. Tegnap-ma délelőtt pl. rengeteg volt, az előbb meg kb 40 ml-t tudtam "összeszedni" Máténak. Ajánlom a cicikéknek, hogy a következő kajcsira szedjék össze magukat! 8)

Detti
KépKép
kiskolbi

Granda: masszírozd ki a melledet!!! Feltétlenül!!! Vagy szólj a Férjedek. (Csak ne küldd el a búsba, ha nagyon fáj. :lol: ) Nekem ez segített, lement utána a lázam is, és nem is ment fel újra. Pár nap múlva a piros folt is eltűnt, és rendbejött a cicim. Szóval inkább Ti gyepáljátok, minthogy elmenj valami kórházba segítségért, mert az, ahogy ők elkapnak, állítólag brutális. A bimbóra pedig bejött Niki tippje: levegőztesd, amennyit csak lehet, és próbáld meg mihamarabb újra rátenni Lindát. Ügyi legyél! :wink:

Detti
KépKép
kiskolbi

Anitja!
Nagyon köszi a linket! :) Ezek szerint minden rendben, hiszen a makk mögé vissza tudjuk húzni, és tovább meg akkor nem erőltetjük. Megnyugodtam! :D (Jaaj! Tuti én vagyok a topic legnagyobb paragépe! :shock: Mindig találok valami paráznivalót! Szégyellem ám magam... :oops: De még sose voltam ezelőtt Anyuka!!!! Most érzem csak át igazán, mit jelent egy saját gyerkőc. Csodálatos és egyben ijesztően felelősségteljes dolog. Éééés, komolyan mondom, fülig szerelmes vagyok a Fiamba!!! :D Amikor alszik, akkor annyira édes, hogy elolvadok, közben meg legszívesebben felkelteném, hogy ismét rámnézzen azokkal a óriási kék szemeivel!!! :oops: Lányok, ez ugye normális, és Ti is így vagytok a Babátokkal? Annyira sajnálok minden nőt, akinek nem adathatik meg, hogy ezt átélje. :cry: )

Na, jól elvagyok itt magamban. :roll: :roll: Ahelyett, hogy aludnék... :? dehát mindjárt ébredezik az én Kicsi Manócskám, és megyünk szopizni (szurkoljatok!).

Detti
KépKép
kiskolbi

Sziasztok !

A baba képek édesek és minden baba gyönyörű.

Mindenikenk jobbulást aki valamivel szenvde.

Lányok tegnap éjszaka az én kicsi fiam minta gyerek volt.
Este fél 9-kor evett kb fél 10 fele elaludt és csak negyed 4-kor kezdett nyöszögni. Na én nem hagytam, hogy bele lovalja magát így gyorsan felkaptam megetettem és gyors büfi és rajtam fekve gyorsan vissza is aludt.
Aztán reggel megettetem és a párom átvette tőlem és én tovább aludtam egészen reggel 9-ig. Annyira jó volt pihizni kicsit.

Az én drágám most ráállt arra, hogy 90ml-et eszik. Lehet, hogy néha ez is kevés de szépen fokozatossan emelem neki az adagot.

Na megyek is pihizni mert épp alszik a kisember.
Ja és a lényeg 3400g született 3100g jöttünk haza és most este mértük a drágámat és 3800g.
Szerintetek eleget hízott ???

Mindenkinek kellemes éjszakát.
20200310173350

Emese!

Te tényleg egy hős vagy! Jó sokat szenvedsz a cicivel, kitartást neked!

Kiskolbi!

Úgy próbáltad már szoptatni Mátét, hogy előtte pohárból itatod? Marci is sírt a cicin, mert vagy nem jött egyből a tej, vagy annyi jött, hogy nem győzte nyelni. Mohó volt, kapkodott és felmérgelte magát. Aztán hogy adtam neki előtte pohárból tejcsit, megnyugodott, hogy van kaja és nyugodtan neki állt utána cicizni. Már elhagytuk a poharazást teljesen.

UH: én nem tudok UH-ról. Minden babának mennie kell?

Keresztelő: mi is pogányok vagyunk, nekünk "csak" névadó lesz, de az is akkor, ha felfogja majd, hogy róla szól az ünnep.

Valaki kérdezte a kúp adagolását. Mi csak egyszer használtuk, könnyű volt feldugni, észre sem vette! Kb. 1 óra múlva lett hatása. Remélem nem kell többször használni, de már semmilyen módszer nem használt hogy megnyugodjon.

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?