A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szegedi anyukák, babák és kismamák

Sziasztok!

Jo regen voltam mar megint.

Netre nincs nagyon idom, forumozni megkevesbe Luca szuletese ota. De neha jolesne kicsit forumon logni. Eddig foleg egy masik topikba "jartam", de az nekem most mar elegge kong az uressegtol.

Szoval ha nem gond, jovok ide megint.

Luca imadnivalo kiscsaj, bar ma ejszaka piszok sokat fent volt, sirdogalt is. Gondolom, lassan mar a foga is jon, hiszen 5 es fel honapos. De gyakran felkel arra is, ha csak siman pukizgat :?
Almat mar eszik, oszibarackot most vezetjuk be. Aztan jon a krumpli es a tobbiek.

Mindjart leesek a szekrol, faradt vagyok.

Lehet ma meg kinezunk a Babaexpora is.

Pussz, majd kicsit visszaolvasok azert, ha lesz iodom.

Kép
Kép
-macsek-

Anett!
Málnus nagyon szépen fejlődik! Flóra szerdán 3600 g volt, 2950-el jöttünk haza. A hosszát nem tudom, mert a kórházban 53 cm-nek mérték, de a tanácsadáson a héten még 50-cm sem volt. Egy kicsit elmérték a kórházban. :?
Ti hová mentek csípőszűrésre? Mi a gyermekklinikán a sebészetre, a doki azt mondta, hogy oda nem kell időpont.

Hasi UH-ra valószínűleg azért kell mennünk, mert elég gyakran visszabukik Flórának a kajcsi.

Betty
Kép
rbetty

Hali.

Macsek, a vonalzó képén nagyon édes a lányod.

Rbetty, a kórházban (és talán a klinikán is) a babáknak minden görbületébe belemérnek, és tanácsadáson meg kinyújtva, egyenesen centizik őket. Szóval nem elmérték, csak a módszer más...

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!

Zitacicu, jobbulást a kis betegnek! :):)

Macsek, helló! Örülök, hogy újra írsz! :lol:

Képzeljétek el, Dénes ma este pelenkacsere közben szólt, hogy "anya vécére, pisi", ráültettem a vécére és belepisilt! :lol: :lol: :lol: Nagyon megdicsértük, elképesztően büszke volt, nem is akart kijönni a vécéből! :lol: :lol: :lol:

Zsuzsi

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Sziasztok!

Milyen volt a babaexpó?
Mi nem voltunk, de kimentünk a rakpartra ,ma volt motorverseny ott ,hát az összes gyerekem odáig volt meg vissza.Máté nyilván nade s két kicsi is :shock: Tapsoltak kiabáltak berregtek stb..lehet örökölték apától??életem párja kb 20 éve motorozik de úgy rendesen. :lol:
Niki sokkal jobban van most Norbika köhög így holnap nem viszem őket bölcsibe,így pont a beszoktatás kellős közepén kell szünetet tartani. :roll: Amúgy is van még két hetem hogy vigyek munkáltatóit de komolyan olyan lehetőségek vannak hogy ...brrr.........

Más téma:ma találkoztam egy kedves ismerősömmel ,az onkoterápiás klinikán dolgozik.Szegény teljesen ki van akadva kap kb 120 e ft.ot havonta és rászóltak már hogy X %-kal túllépte azt határt ami a gyógyszer felírására vonatkozik.Januártól már BÜNTETÉS! jár akkor ha átlépi azt a bizonyos határt.Kérdezem én hogy akkor küldjön el x beteget azzal hogy- bocsi nem lehet több gyógyszert felírnom??? :twisted: Ja és neki kötelezően előirják a munkahelyén az időszakos orvosi vizsgálatokat és nekik 1000!!!!ft vizitdíjjat kell fizetni.Szóval orvosként és ráadásul nem önszántából hanem mert a munkahelye kötelezi rá!!
Bocsi de kicsit kiakadtam sajnálom szegényt de leginkább dühögnök a szar rendszer miatt pedig nem tudok ellene tenni semmit.... :evil:

Kép
Kép
zitacicu2

Zsuzsi!

Ügyi Dénes mi még "csak"ott tartunk hogy Norbika mutogat és ha kérdezem akkor bólogat hogy cseréljünk pelust de amúgy egy fél szót sem hajlandó mondani,míg Niki szól hogy "pisilek"megy a wc-be de ha ráültetem akkor egy másodperc után feláll.Nem akarom erőltetni ha szól ráültetem aztán egyszercsak majd lesz valami eredmény!

Volt már valaki ringatón közületek??Milyen?Agyalok rajta hogyha nem jön össze a meló akkor úgyis "kidobnak"minket bölcsiből és akkor lehet járuk velük a százszorszépbe.Olvastam hogy van valami játékos torna csiri biri vagy mi a szösz 1-3 éves gyerekeknek.Az sem lehet rossz.Ma megint veszek déli aprót és elküldöm az önéletrajzom egy két helyre :roll:

Kép
Kép
zitacicu2

Sziasztok!

Tegnap voltunk kint a férjemmel a babaexpón. Igaz csak délután mentünk ki, de jó sokan voltak.
Vettünk is sok mindent.
Vettünk szopis párnát, este ki is próbáltam, tényleg jó. Az én uram is kipróbálta és azt mondta neki is kell ilyen, tényleg kényelmesebb vele aludni. :) na mit szóltok? még a végén lenyúlja a kicsi elől? :D :D :D Képzeljétek még ajándékba kaptunk egy cserehuzatot is a párnához.
Vettünk tündéri ágyneműgarnitúrát, játszószónyeget féláron (nem lehetett kihagyni). És a legnagyobb kiadás: babakocsi. Ez is letudva.

Elkezdtük a nagy hajrát, és vásárolgatunk, ami még nincs és sajna elég hosszú még a "még meg kell venni" lista...
Jó volt látni a férjemen, hogy kezdi már ő is beleélni magát a baba közeledtébe. Eddig csak nőtt a hasam, de most hogy már neki vásárolgatunk, nagyon látszik rajta hogy várja és képzeleg milyen lesz majd,ha a kicsi is itt lesz. Ilyenkor úgy el tudok érzékenyülni... :cry: :cry:

Szerettem volna venni hálóinget is. Volt ott kismamruhás stand, de csak 42-es méretig voltak ruhák. Nekem meg alapból (mellkörfogat miatt is) 46-48-as rucik kellenek, ehhez még nem számítottam hozzá, hogy ha lesz tejcsi még nőnek a "drágáim", akik már most sem kicsik. Nem tudtok valahol egy jó helyet, ahol tudnék hálóinget vásárolni. Nincs semmim sem itthon, amiben a korházban lenni tudnék...

A másik problémám a mellszívó kérdése. Nem tudom, hogy azt lehet, érdemes-e kölcsönözni. Ha esetleg vennénk, akkor milyet érdemes, kézi, elektromos??? Az avent 20ezres árától lehidaltam...

Na mára ennyi , kicsit hosszú lettem. Még bizti lesz ezer kérdésem, de remélem nem bánjátok.

Anna

Kép
sznanna

Anna!

Nekem medela volt elektromos teljesen meg voltam vele elégedve jól bírta a strapát.Az aventet egyszer kipróbáltam de nekem nem jött be és az ára hát tényleg horror.Azon már vehetsz egy medelát is.

Kép
Kép
zitacicu2

sziasztok! Egyszer régen jártam itt Nálatok, akkor nagy felhördülést kiváltva Waldorf pedagógia ellen és mellett. Most nem akarok vitát, csak mivel páran akkor kértek, hogy szóljak, ha van valami hír a Waldor oviról. Most az a nagy hír, hogy kiköltözött a Napos útra, az iskola helyére és végre nagyon jó és szép helye van. Sőt bővülni is tudna. okt. 30-án, 16 órától lesz egy beszélgetés, azoknak akik érdeklődnek a W. pedagógia iránt és esetleg rész vennének egy új óvodai csoport születésében is. Üdv, Lézi
lézi

Sziasztok!

Betegek vagyunk, egész család, kezdte az uram, utána én, tegnap Málnust vittük ügyeletre, szerencsére ő csak náthás, orrspray megszívás, ma már jobb neki is.Én dög lázas voltam, folyik az orrom percenként!Remélem nem lesz semmi komoly belőle!

Sznanna!Nekem Avent van, kézi 14ezer és NAGYON jó!!!!Nekem az elektromos Medela a klinikán nem jött be, én kézivel előbb leszívom magamnak mint AZ !!!

Rbetty!Mi is a klinikára megyünk a sebészeti ambulanciára a héten,még nem tudom melyik nap!Akkor nem kell időpont!Várakozhatunk jó sokat! :evil:

Köszönjük a dícséreteket mindenkinek!
20140113113746

Most lapoztam csak vissza!

Jégvirág!Nem kap tápit, csak szopi van! :D Remélem sokáig, vagyis amíg a cicim bírja, nekem iszonyúan fáj, nem tudom normális e, de majd meg halok!Garmastan,Bepanthen,Avent semmi nem használ!Tejci sem!
20140113113746

Anett!

Szvsz normális, ha fáj. Rékával 6 hetes koráig fájt (sztem ez hormonális, és nincs köze a mechanikához) Hajnával "csak" 3 hétig. De majd Bea leírja a tapasztalatait, mert neki is nagyon sokáig fájt.
Vendég

Sziasztok!

Zitacicu válaszoltam.

Jól vagyunk csak Mesi is lebetegedett.Sajnos.

Pénteken volt tök buli a bölcsiben,íme néhány kép!

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Xénia,Emese,Kriszta
mandasz kriszta

Kriszta!
Köszike én is írtam:)

Kép
Kép
zitacicu2

Zita:már válaszoltam megint,majd este jövök,mert megyek a suliba.....
De megoldható szerintem!!!!Nincs gond belőle semmi!

Kép

Xénia,Emese,Kriszta
mandasz kriszta

Kriszta!
Harisnyák jók lettek! Köszi!
Jó sulit neked és gyógyulást Mesinek!
Puszi

Kép
kajla

Zsuzsu!

Privi ment.:)

Lányok!
Meg tudná mondani vki a D2 hogy tart nyitva?
Köszi.

E.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Maternity tickers
szilde
Szeged

Apropó!
Mostanában sokat agyalok a szülés közbeni fájdalomcsillapításon.
Nagyon megköszönném,ha leírnátok a tapasztalataitokat,v. hogy mostanában mik a lehetőségek,melyik fizetős,v. melyik jobb.
Előre is köszi.

Edit

szilde
Szeged

Vagyok ám lányok, csak folyamatos időhiányomban épp csak olvasni tudok, írni nem:)

Megkezdődött a végső visszaszámlálás nálunk!! Megkezdtem a pakolást!! A hétvégén már takarítani akarok a házban!! :) :) S vhogy most ezt nagy kedvvel teszem. :)
A könyhám teljesen kész van, de: tud vki jó módszert arra, hogy az 1 éve nem használt lábasaim, fazekaim, serpenyőim hogyan tudnám újra szép állapotba hozni??

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Sziasztok!

Hétvégén Pesten voltunk, így sajnos lemaradtunk az Expóról. Aki kint volt, milyen volt? Érdemes volt kimenni?

Szilde :) Gratulálok és problémamentes pocisodást kívánok!!! :lol: :lol: :lol:

Exi :) Ja, hát a meló ügy nagyon gáz, én sem tudom, hol fogok tudni elhelyezkedni, ha egyszer vissza kell majd mennem dolgozni :(

Enikő :) Ez a bukfenc nevű foglalkozás mikor szokott lenni?

Anett :) Jobbulást kívánok nektek! Nagyon szépek vagytok a fotókon és örülök, hogy a szopi probléma is rendeződött. :) A mellem nekem is elég sokáig sebes volt, bár nekem az Aventes krém sokat segített.
Ha még aktuális: Tornyos doki magánrendelése a Minikliniken van, hívd fel és adnak időpontot.

Kinga :) Hogy bírtad egyedül 4 napig?

Zozo :) Nagyon sajnálom, remélem Pati jobban van már!!!

Szandra :) Üdv itt, remélem jól fogod magad érezni! :) Szép neveket választottál a lányoknak :lol: :lol:

Zsuzsu :) Bakker nem semmi, hogy megint nem csinálták meg normálisan a vizsgálatot!!! :evil: :evil: :evil:
Gyerekorvosotokkal sikerült már esetleg beszélned?

Zitacicu :) Jobbulást kívánok, Niki nagyon tündéri kislány lehet!!!

Zsuzsi :) Itt is gratula Dénesnek, nagyon ügyes a kissrác!!! :lol: Sajnálom, hogy ma ilyen hamar el kellett mennetek!

Lézi :) Hallottam, hogy kiköltözött oda az ovi, persze mi pont a város másik végén lakunk :( :( :( Ott, a Napos úton lesz ez a beszélgetés? (Priviben is jöhet a válasz, ha gondolod).

Kriszta :) Nektek is jobbulást!

Lányok! Most én kérnék egy kis segítséget: a taki nénink nálunk is „felmondott”, elég kurtán-furcsán, ahogy ez lenni szokott. Szóval új taki néni kerestetik, ha tudtok vki megbízható, alaposan dolgozót ajánlani, azt nagyon megköszönném!

További szép napot!

KépKép

KépKép
timika

Melinda!

Van amit hidegzsíroldóval lehet legjobban,esetleg súrolóporral!!,krémmel kiegészítve.(Egymás után persze!Nem keverendők)
Nálam amin ez nem segít akkor semmi.

Hátha másnak van jobb ötlete.:) :wink: :wink:

Edit

szilde
Szeged

Sziasztok!

Köszönöm a kedves szavakat!!!!! Beszéltem a dokinkkal és csak annyit kérdezett: a laboreredménynek hiszek vagy a saját két szép szemenek????
Ábel egészséges, jól fejlődik a laborosok meg.............. (azért nehéz ám, mert volt pár sírós napom, holott belül éreztem, h nincs baj)
Jövő szerdán 15 hós szuri akkor mindent megbeszélünk, valószínűleg azért vasat kell szedni.

Kinek a gyermeke szed vasat? Milyen formában???

Zitacicu!
Hogy van Niki?????? Hajrá álláskeresés.... mi azon agyalunk a férjemmel, h alapítunk egy BT-t, így lesz munkám, de tanulnom kéne hozzá.

Ági!
Hogy van Peti??? Sikerült cipőt venned neki????? (én vettem egy cipőt Ábelnek a börzén, szép új, magasszárú, de kicsi lett :evil: magas a rüsztje... )

Anna!
A Cserepessoron tudsz venni hálóinget, de a Brendonban is! Ja és nem csak hálóingben lehetsz, sokan voltak pizsiben is! Én a Klinikán vettem mellszívót, szülés után az újszülöttesnővérektől.
Vigyázz Magatokra, várjuk a híreket!!!!

Zsuzsi!
Dininek GRATULA!!!!!! nagyon ügyes!

Kriszta!
Mesinek gyógyulást, olyan nagy máááááárrrrr! :D

Timika!
Én voltam a börzén, vettem pár dolgot (kabát, naci, pulcsi). Nekem tetszik, de nagy a zsufoltság, jó lenne, ha nagyobb csarnokban lenne.

szaladok, Ábel sír..

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Hali.

D2 nyitvatartása itt látszik:.. http://szeged.szuperinfo.hu/index.php?c=pdf&this=4

Zsuzsu, Peti jól van, van már cipője egy-kettő. Egyelőre ezek maradnak, ha szükség lesz még valamire, akkor veszek. Én egyelőre nem jártam úgy, ahogy te, habár a múltkor a D2-ben igencsak gondolkodóba estem, mikor egy 23-as méretű cipő kisebb volt, mint egy másik fajtából a 21-es, és Petinek itthon 22-es a lábbelije. Végül jó lett rá az, ami 21-esnek volt méretezve... :o

Ági és
KépKép
exdeus

Hali!

Anna:
Haloinget eleg jo aron es eleg kigombolhato melysegben en anno a Centrum aljaban vettem. Es az ara sem volt egetvero.
A fejo keszulek sztem nagyon fontos!!! Mar a klinikan jo volt, hogy ott volt a sajatom (kezi Avent), es meg mind a mai napig elokerul neha. Nekem ez nagyon bevalt, de a gepi Medelat is ajanlottak ismeroseim.

Anet: A legujabb, amit hallottam, hogy van vmi gyogyszertaros lanolinos keszitmeny, ami nemcsak puhitja es apolja a cicit, de ha esetleg verezne, betomi az apro "reseket" is, igy lehet azzal is szoptatni, vagy akar fejni.

Most megyek jatszani, Luca mar nagyon ulne, de ebben meg segitenem kell neki.

Pussz

Kép
Kép
-macsek-

Sziasztok!

Zsuzsu: Áginak mondtam a "problémátokat". Ezt üzeni:
A gyermek- és felnőtt korban az alkalikus foszfatáz értéke nem csak egyszerűen normál vagy nem-normál értéket jelent, hanem egy kívánatosnak tartott célértéket is kifejez: Amíg a gyermeknél a magas alkalikus foszfatáz érték egészséges csontnövekedést jelez, addig felnőtt korban ugyanaz az alkalikus foszfatáz szint betegségre utalhat.
egy laboreredménynél sosem a referenciatartomány kell nézni az ráadásul laboronként változik
azt jelzi hogy adott laborban a vizsgált minták 95 %-a mely tartományba esik
a vérképet mindig összeségében nézzük nemre korra és még ezernyi dologra odafigyelve

Zsuzsi: Nagyon ügyes Dénes :)

Sznanna: Nekem kézi Aventes van, az elsején nekem kellett mint egy falat kenyér, de pár hét után már nem használtam egyáltalán.
Tuti hogy én azzal együtt fogok menni szülni kistesóval.

Anett: Jobbulást nektek. A mellem nekem is fájt, az elején nagyon, később kevésbé, de igazából soha nem élveztem felhőtlenül a szoptatást a 16 hónap alatt. Halovány sejtelmem sincs hogy mit rontottam el. Védőnők tömkelege nézte hogy szoptatok, szopis tanácsadó, mindenki...és mindenki szerint jól volt mellen Gréti, nekem közben mégis jojóztak a szemeim. Aztán már megszoktam, elfogadtam hogy nekem ezzel jár. Tényleg nem tudom miért....
Mindenesetre remélem hogy másodjára nem leszek ilyen szerencsétlen mert nem tudom hogy még 16 hónapot így kibírnék e. Mindenesetre panaszkodjál védőnőnek, nézze meg hogy szopiztok, pár szoptatós barátnőnek, akiknek nem volt ilyen problémájuk. Hátha nálatok tényleg csak a rossz technika miatt van.
Ha tesónál is így fog fájni, én is biztos megint megmutatom mindenkinek, hátha valaki tud valami okosat mondani....

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Exi!

Köszi a nyitvatartást!
E.

szilde
Szeged

Sziasztok! :)

Mi is voltunk az Expón, bodykért mentem, vettem is jópárat, csajosat is! :lol:
Meg vettem rózsaszín szopipárna huzatot, fejvédőt, meg zsebes tartót a kiságyra! :lol:
Állati tömeg volt, tényleg lehetne nagyobb helyen! :roll:

Anett :)
Nekem is fájt a szopi pár hétig, sebes is volt, de aztán szépen begyógyult, és nem fájt többetcsak amikor begyulladt, de az más volt...

Sznanna :)
Nekem először Avent kézi volt - semmit nem tudtam vele fejni. Aztán vettünk Medela elektromosat, az nagyon jó volt! :)
Ez a Medela Electric nem ugyanaz, mint ami a Klinikán van!!

Melinda :)
Ha rozsdamentesek, akkor a szappanospárna csodákat művel! :wink: Én azzal szoktam gatyábarázni az edényeimet! :)
Tök jó, hogy már a finishben vagytok! :D Képeket szabad majd kérni? :oops: :wink:

Zsuzsu :)
sajnálom, hogy megint elbénázták a vérvételt, ez iszonyú bosszantó! :evil:
Boti szedett vasat félévesen, Maltofer cseppeket. Nem volt vele semmi bajunk. Hat hetes kúra volt.

Zsuzsi :)
Dénes nagyon ügyi, akárcsak Botimat hallanám, látnám! :lol:
Nálunk megvolt az első bilibe kaka!! Kemény volt, és hallotta, hogy kopog a bili alján, erre mondta: " Elgurult! Szedjük össze!" :lol: :lol: :lol:

Kriszta :)
Széééép a lány!! :D
Jobbulást Neki!!

Kaptunk ma pár csakjos cuccot - piciket, 56-osokat - meg ugye vettem pár bodyt, hát itt olvadozok rajtuk! :lol: :lol:

Kép
Kép
zituska28

Sziasztok!

Bocs a hosszú eltűnésért, de augusztus utolsó hete óta épitkezünk és nem gyaloggalopp a dolog, hogy még benne is lakunk. Ha minden igaz 2 hét múlva készen vagyunk, belül csak festeni kell, kivül hőszigetelni, meg az alsó szinten ablakcsere. De ez majd csak jövőre.

De nem ezért jöttem!

Jelentem megéltük az első életévünket és a család minden tagja életben van még. Bár ezt egy éve nem igazán hittem volna, hogy igy lesz. :)

Egy rövid kis beszámoló:
- elkezdtünk darabosat eszegetni és elválasztódtunk anyától,
- kinnvan 6 fogunk teljesen és másik kettő pedig negyedéig,
- mindent megrágunk,
- sajnos szeretjük a szárnyashangya húst :(,
- folyamatosan beszélünk babanyelven és elég sokszor ismételjük a mamamamamamamama... szótagot a bababababababa-val vegyesen,
- a nemre rázzuk a fejünket és csintalankodunk tovább,
- ha kedvünk van akkor páppát intünk még a saját tükörképünknek is,
- kipakoljuk a konyhaszekrényt, babaruhaszekrényt és mindent amit elérünk,
- cirkálunk az ülő- és fekvőbútorok mellett a két lábunkon,
- ha megfeledkezünk róla, akkor elengedett kézzel ácsorgunk,
- elég sokat koppanunk,
- este önállóan alszunk el,
- napközben egy órát alszunk a kiságyban a Vasckor c. mesére, amit Hernádi Judit néni mesél nekünk.

Szóval holnap leszünk egy évesek.

Lássuk miből lett a cserebogár!

Kép
Életem második napja, 2630g és 51cm 2006.10.17-én.

Kép
Hazaértünk, 2006.10.22-én.

Kép
Napjainkban, iszogatás közben.

Kép
Napjainkban, a napi séta után.

Kép
Napjainkban, anyagbeszerzés közben.

Kép
Napjainkban, apát ellenőrzöm fűnyirás közben.

Üdv mindenkinek:
Cseppek

Kép
Kép
cseppek

Sziasztok!

Zita!Ok,menni fog,majd gyere át hozzánk és megírjuk,mert kell hozzá olyan adat ,amit én nemtudhatok!

Kép

Xénia,Emese,Kriszta
mandasz kriszta

szandra29: és milyen a Temető utcai ovi?

szilde: Pont 2 év van köztük, nem is olyan kevés… Nem könnyű, de hányan végigcsinálták már előttünk! :wink: Azért vállaltuk így, mert egyrészt már 34 vagyok, nem nagyon halogathatom, másrészt senki se garantálja, hogy ha a nagy 3 éves, akkor könnyebb. Meg nem akartam, hogy akkor szülessen, amikor Marcsi oviba megy, nehogy úgy érezze, hogy ő el van paterolva itthonról, mert ott a kicsi. Vannak dolgok, amiket nem lehet összehangolni, egyszerűen ki kell várnia egyiknek a másikat, hiszen nem tud az ember kétfelé szakadni. Szerencsére csak az idő meg az energia oszlik, a szeretet nem! :wink: Bizonyos szempontból nagyon más, én sokmindent másképp csinálok Dórival, mint annak idején Marcsival, egyrészt azért, mert igazodunk Marcsi napirendjéhez, másrészt mert már van egy kis tapasztalatom. Szerintem készülni nem lehet rá, úgyis megoldod valahogy, na meg olyan sokmindent nem tudsz előre, hogy milyen lesz a kicsi, és egymást hogy viselik stb.

sznanna: kinek ez válik be, kinek az. Nekem is Avent kézi van, én használtan vettem, igaz, ismerőstől, jól bírja, bár én nem használom sokat. Sógornőmnek elektromos Medela van, ő is elégedett volt vele. A kórházi hálóing több szempontból hasznos… Ha csak ezért vennél hálóinget, mert egyébként nem használsz, felesleges szerintem.

zsuzsu72: Marcsi vérszegény volt 2 hónaposan, Maltofer cseppeket meg folsavat szedett, de elég kínlódós volt, és ment a hasa tőle, úgyhogy önhatalmúlag nem adtuk neki tovább. Dóri vérképe majdnem pontosan ugyanolyan lett most, szerdán megyünk dokinénihez, majd megírom, most mit ajánl. Szinte biztos, hogy ír fel vasat neki is. Szerintem felesleges, ez a természetes állapotuk.

Ötleteket várok szobatisztaság-ügyben! Sehogy nem állunk Marcsival, nem hajlandó se bilire, se wc-re ülni, nem szól, ha bekakilt, sőt, letagadja. :( Nem zavarja, ha benne van kakiban-pisiben, pedig adott a nedvesség-érzés is, mert mosható pelust használunk, nem száraz a feneke pár óra után… Van lépcsős szépszínes WC-szűkítőnk is, nagyon tetszik neki, fel is tud rá mászni, de ez se olyan csábító, hogy levegyük a pelust, és ráüljön. Nyáron nem lehetett egyszál bugyiban járatni, hogy úgy gyakoroljunk, mert nem engedte levetni a pelust, de a ruháit se. (Pancsoláshoz se!) Ha valaki tud okosat, ne kíméljen!

Nóra
KépKép KépKép
norus88

Sziasztok!!
Életjel! Mamáztunk a 7végén, tegnap annyian voltak a határon, hogy visszafordultunk és hazamentünk, így csak ma jöttünk vissza. Ezért egész napirend borult.
Minden oké amúgy csak elhavaz-havaz.... :lol:
Majd visszaolvasok...
Pusza
E

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Cseppek, Jézus, eltelt egy év! Isten éltesse a fiadat!

Enikő, akkor jó körötök volt a határon.

Szilde, nincs mit.

Norus, passzolok, de erőltetni nem lehet. Talán Marcsi még nem érett meg a dologra. De húszévesen csak nem pelusban fog járni, szóval ne aggódj. Ilyen szövegek, hogy a kicsinek kell a pelenka? (Mondjuk egy ismerősöm fiának is ezt mondták, mire ő közölte, hogy van pelus nagy méretben is. :roll: )

Ági és
KépKép
exdeus

Enikő: Höhö, mi csakcsupán 4 órát vártunk a határon. Így sikerült 5 óra alatt megjárni az alig 50 km-es utat. Gréti nem aludt egész délután, pedig azt hittem az autóban majd alszik, de nem. Úgyhogy frankó volt, képzelheted.
Mi a csudáért voltak ennyien? Azt hittük a 2 határ közt tömött sor van, de képzeld el hogy nem. Csak 1/3-ig volt tele a 2 határ közti rész kb. Vagy 1/4. Mi fél 4-kor indultunk a nagyiéktól. Fél 9-kor értünk haza.

Norus: Én nem erőltetném a szobatisztaság dolgot. Eljön az az idő hidd el amikor magától fogja levenni Marcsi a pelust. Szerintem a kistesó dolog hátráltatja. Grétinek nincs is még kézzelfogható testvére, mégis sokszor játsza azt hogy ő pici baba, oázik, háton fekszik és kapálódzik....mondjuk ez már akkor is volt mikor még nem tudta hogy lesz tesója. Ha meg Marcsi azt látja hogy Dórit pelenkázod, szerintem tuti hosszabb idő a pelusról leszokása. Én még azt is el tudom képzelni hogy Gréti visszaesik ha megszületik a testvére. Bár talán nem (akkor ő már majdnem 1 éve szobatiszta lesz), de sose lehet tudni.

Cseppek: Isten éltesse Zolkát 1. születésnapja alkalmából :)

Zituska: Úgy irigyellek a lányodért :)

Zitacicu: Jobbulást nektek!

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Anna!
Én is a kézi Aventet ajánlom. Az elektromos mellszívókról nekem nincs tapasztalatom, csak a kórháziról. De ha olyan az is, amit a boltban árulnak, akkor nekem ingyen se kéne. :) Az alatt a pár nap alatt is teljesen szétszívta a mellemet, ráadásul tök lassú. Mondjuk egy reggeli szopi után maradó 70-80 milit nem tudom, mennyi idő alatt fejném ki vele, pláne úgy, hogy már a kórházban is azt tanácsolták, hogy 10 percnél tovább ne szívassam vele magam, mert teljesen szét fog nyúlni a cicim... A kézivel meg úgy csinálod, olyan tempóban és intenzitással, ahogy jól esik. Ez az első pár napban, amíg megszokod az érzést, szerintem nagyon fontos.

Kép
tita80

Norus!

Sztem is igazad van, nálunk pont így volt. Vérkép - vas. Rékának adtam 4 helyett 2 hónapig, de iszonyú székrekedése lett tőle. Abbahagytam. Hajnának szintúgy felírták... neki már én se adtam :D Sztem is normális ez. Az nem lehet, hogy ilyen hibásan lett mindneki megalkotva ;)
A másik, hogy Rékát is hátráltatta a szobatisztaság felé vezető úton Hajna. Mi is mosható pelust használtunk, és őt se izgatta, ő is letagadta a kakit. Vagy 2 hónapig ment az "átmeneti állapot is, ami másnak "egyik pillanatról a másikra" Olykor már belepisilt a WC-be, aztán "Rékának is húzzunk pelust" címmel, hetekre visszaesett. 27 hós korától kezdtek ritkulni a visszaesések, és 1 hónapja mondom azt, hogy teljesen szoba- és ágytiszta. Most már balesetek sincsenek. Kitartás!
Vendég

Kriszta!

Mikor és hová?Jöhet priviben is.

Kép
Kép
zitacicu2

Norus,
ne erőltesd a bilit!

Jozsó rá sem hederített, majd 3 évesen egyik napról a másikra magától kérte és lett szobatiszta
mindig ajánld fel neki, főleg reggel-este és előb- utóbb rá fog érezni, de ne éreztesd vele a csalódást, dühöt, ha nem akarja, ha meg sikeres, dícsérd agyon!

Boldi pedig 1,5 éves kora óta wcbe pisil és szól ha kaka van

nem lehet általánosítani
Vendég

Köszönöm szépen a mellszívóval kapcs tanácsokat. Na meg a hálóingeseket is.
Jó érzés, hogy törődnek és meghallgatják az embert.
Kicsit rossz passzban vagyok monstanában, nem sok emberrel tudok kommunikálni, minden ismerősön itthagyja szegedet, a legjobb barátnőm is cserben hagyott...

jó érzés, hogy itt egy kicsit nem vagyok magányos, és segítetek ha bármi kérdésem van. Köszönöm nektek. :cry: :cry:

Jégvirág:
ma du megyek szülésfelkészítőre, megkérdezem neked a kórházlátogatósdit...

Kép
sznanna

Sziasztok!

Köszönöm a tanácsokat, megpróbálom akkor ezt a patikai kencét,hátha!
A védőnőm látta, hogy szoptatok, nem volt vele gond szerinte.Ez van , érzékeny a cicim, csak kibírom vhogy!

ZOLKÁNAK BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNOK!!!!!!!!!!

Aktuális a Tornyos doki, hívom is őket, köszi Timi!!!

Zsuszu!Örülök, hogy rendben van Ábel, tényleg bosszantó, hogy mennyire nem figyelnek a laborosok! :evil:

Mi jobban vagyunk,de még szívjuk Málnus orrát, picit még tortyog!
20140113113746

Norus,a Barni nyár környékén szólt,ha volt kaki a pelusba,most ő is letagadja................ :shock:
Én sem tudok vele mit csinálni,ő sem akar a bilire ülni!!!!
Sőt már ott tartunk,ha pelust kell cserélni,elkedz hisztizni,hogy jó az ami rajta van,nem kell másik!!!
Zituska,Zsuzsi,Dancsi,ügyessek a gyerekeitek!!!! :D

Dancsi,jó hogy jelentkeztél!
Mi a a helyzet nálatok??
Bölcsi megy Boldinak?
Nincs vele gond???
Te dolgozol ugye? :wink:

Sznanna,én a hálóingeket a Metróban vettem.

Cseppek,Boldog szülinapot a kisfiadnak!!! :D

Anett,nekem is nagyon fájt a cicim anno!
Kb. 5-6 hét volt ,mire megszokta!
Én a medela bimbóvédő krémet használtam,nekem nagyon jó volt!!!
Nézd meg az lll-honlapját,hátha találsz rajta valamit!!!!

Timika,én is voltam a börzén,hát én semmt nem vettem a Barninak.
pufi mellényt akartam neki venni,de 1800ft volt használtan,annyiért veszek újat is!!!!!

Zsuzsu mintha láttalak volna,1/4 10 fele a marson vasárnap,én épp lángosért álltam sorba!!!
:wink:

Dancsi ,nem látthatam a férjed a gyerekeiddel vasárnap de. a Mars téren??? :wink:

Kép
bibi226

Sziasztok!

Sznanna: Köszi, köszi :) Mikor kiderült hogy babát várok, akkor érdekes módon nekem is eléggé átrendeződtek a baráti kapcsolataim. Van olyan akivel előtte sülve főve együtt voltunk, és most a 2,5 év alatt 2x találkoztunk.
Olyan is van akivel akkor eltávolodtunk egymástól, de miután neki is lett babája, azután megint jobban kereste a társaságom.
Úgyhogy megértelek.

Dancsi: Hú, Boldi nagyon ügyes :) Hogy vagytok?

Vérkép: Egyszer Grétire is ráfogta a doktor nénije hogy vérszegény. Csak úgy ránézésre. Fehér volt a füle vagy a talpa vagy mi. :shock: Akkor nekünk is írt fel Maltofer cseppeke + folsavat. Nem tudom, talán 1 hétig adtam neki. Nálunk panaszt nem okozott, csak én feleslegesnek tartottam. :roll: Vért még sosem vettek Grétitől, bár néha elgondolkodom hogy lehet nem ártana megnézni, csak úgy...

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Bibi :)
Hol veszel újonnan pufi mellényt 1800-ért???
Mert akkor én is vennék!! Én sehol se kapok, mindenhol 3-4000 Ft! (újonnan) :shock:

Csajok!
Ilyen mintájú fejvédőt meg szopispárna huzatot vettem, keresek hozzá ugyanilyen ágyneműHUZATOT is!
Kép

Csak huzat kell, mert ágynemű garnitúránk már van.
Szóljatok, ha véletlen láttok, vagy láttatok vhol ilyet! Köszi!!!!

Kép
Kép
zituska28

Jó reggelt :)

Képzeljétek Zalán este kb 9től reggel 7:30 -ig szunyált :D :lol: Éééés ébresztettem mert már szétdurrantak a cicijeim. :D Viola fél 7kor már kakukkolt, de tök jó volt, mert tudtam csak Vele foglalkozni, egyébként reggelente ugyi ha Zalán is ébren van követeli a cicit és akkor Violára nem tudok úgy figyelni (sajna van egy ilyen rossz tulajdonságom, hogy nem tok kettészakadni :lol: )

Dancsi dejó hogy végre jelentkeztél. Remélem a pasijaiddal minden okés :D

Csibe: ÚrIsten már 1 éves Zolka? Hogy rohan az idő el sem hiszem, pedig most született.... Isten éltesse sokáig Zoli bébet! Nagyon szép kisfiú, a cumisüveg tartós-ivós kép nagyon bejövős nekem :wink:

Bea: Hát nemtom mi a fene van, de mé vannak még mindig itt a vendégmunkások? :evil: Nincs iskola vagy ilyesmi?? :evil: Mi 5 után értünk ki a határra, és a Mol kútig ért a sorok vége (2 autósor volt). Úgyhogy egy laza kézmozdulattal visszfordultunk... tegnap reggel viszont SENKI sem volt, úgyhogy gyakice 30 perc alatt ideértünk (nem siettünk)...

Zitacicu: Hogy vannak a gyerekek?? Mikor tudunk talizni? :wink: 8)

Anett: gyors gyógyulást+++++++++++++++++ Nekem a Garmastan volt jó a cicimre!

Gira: Csajaid jól vannak? Tali? Eldobnám a mérleget valamikor... Vagy eljöhettek ti is :wink:

Sznanna: Nekem Medela (kézi) van, de mostani eszemmel kézi Aventet vennék :wink: Ha meg nagyon sok tejem lenne, pl le tudnék adni x mennyiséget naponta, akkor beruháznék egy elektromosba..

Bibi: 1800 egy használt mellényért? Aranyból volt vagy mi a szösz??Tavaly is már drága volt a börze...

Eldugultam, nyekergés van...
Pusza

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Jégvirág,Anna!

Én dettó így vagyok.Minden barátném elment a suli befejezése után kicsivel, az egyetlen aki itt maradt nem babázik, még kapcsolata sincs, így nem érdekli ez a téma, alig taliztunk terhesen is, nem tudunk miről beszélni, ez érdekes! :shock: Az otthoni barátnők meg ugye ritkán jönnek, mégiscsak 100 km, nekik is megvan a maguk dolga, gyerekkel, "gyerekgyártással" stb..... pedig velük nagyon jó!!!Így én is imádom a babanetet, meg hogy itt vagytok!!! :D
20140113113746

Bibi,
de láthattad őket, a piacra szoktak menni 7végén busszal, ez a gyerekeknek hatalmas élmény

lángosoznak, vesznek kaparós sorsjegyet, meg lottót, meg 1-2 dolgot itthonra :)

Boldi remekül helytáll a bölcsiben, mindenki imádja, és ott eszik, sőt mi több, zabál! :!: azóta itthon is sokkal jobb a helyzet kaja téren
reggel kicsit pityereg, de hamar megnyugszik
én még nem dolgozom egyelőre, Boldi csak ebédig bölcsis
Vendég

Sziasztok!

Holnap mennénk Pestre, de nincs szállásunk. Tud valaki normális szállást?? Egy éjszakára kéne hármónknak, Metró közelében, 10000-15.000ft/éj/család árban gondolkodunk. Nagyon köszi!

ZOLKÁNAK NAGYON BOLDOG ELSŐ SZÜLETÉSNAPOT KÍVÁNUNK!

Bea!
NAGYON KÖSZI!!!!!!!!!!!!! :D

Mindenkinek köszönöm a vérszegénységgel kapcsolatos tanácsait!

Bibi!
Én voltam, a fiúkat nem láttad??? Ők piacoztak, én börzéztem :-)
Tudtál venni valami hasznosat???

Szép napot Mindenkinek!

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Képzeljétek, megmérték Hajnát 14 hósan és hajszálra ugyanannyit mutatott a mérleg, mint 11,5 hósan: 8800g! Ez kiakasztó :shock: Pedig már eszik is :roll: egyszerűen nem értem :roll:
Vendég

Gira,
ebben a korban már nem folymatosan híznak, hanem hirtelen nagyobbakat

Boldi is sokszor hónapokig stagnál, aztán belódul egy hónapra, majd megint semmi

tegnap mértem 9740 gramm volt
Vendég

Sziasztok!!

Enikő!
Kicsi takonykór van nem vészes Niki se lázas már .Nekem mindegy legalább odaadom amit a múltkor elfelejtettem.

Gira!
Máté is ezt csinálta anno.Szerencsére nem idegeskedett a dokink meg én sem.Most 18 kg:)

Tegnap a munkügyiben azt mondta a csaj hogy mivel aktív gyeses vagyok így nem vehetek részt támogatott képzésen.,mert 20 óránál több.. :evil: Kivéve a számviteli ügyintéző de annak nekifutottam már egyszer.A statisztikán elhasaltam meg nem is igazán mozgat a dolog.

A franc egye meg hogy a szakoktatóiról hallgatnak :evil: :evil:

Kép
Kép
zitacicu2

sziasztok

határon járók:-)) Ismerjük mi is a problémát. Azért van sor, mert a magyarok lusták, meg azért, mert a schengeni előírások szerint mivel Szerbia nem Uniós ország megerősített ellenőrzések kellenek. Mindig a magyar határ van eldugulva, a senki földjén érdekes módon megszűnik a sor, vagy az autók tűnnek el...-.))) - kifelé menet-. Mi ráadásul nyáron a tengeren nyaralós korszakban, negyven fokban, kisbabáva is sokszor megjártuk.... és a magyar határőr még poénkodott is, hogy ilyen kicsi babával ugyan mennyit vártunk??? és a poén, hogy mi Csantavérre járunk - férjem szüleihez - hát nem nagy távolság lenne, de két óránál hamarabb még soha nem teljesítettük az utat.

sznanna! Nyugi, szülés után elmúlik a furcsa érzés, a magány:-))) bár nekem van olyan "barátnőm", akinek hamarabb született a gyermeke két évvel. Én mindig meglátogattam őt a terhessége alatt is, meg utánna is, ő még nem is látta a gyerekemet, pedig már 5 hónapos a lányom. Nem is tudom, hogy barátnő e még. szóval mindenre van példa. Én nekem az nem megy, hogy séta közben szóba elegyedjek más kismamákkal. Talán túl zárkózott vagyok. Így "arc nélkül" a neten jobban megy az "okoskodás".:-)) Hát én ilyen vagyok.

Mindenkinek szép napot!
stella2007

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?