A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 augusztusában szülök

Hello!

Mikegirl: Majd kérünk képet a falról! Én most egy sárga bodyt vettem neki...Jó utazást nektek!

Pancsikoltunk egyet a csajokkal, tök jó ez az uszoda amit ide építettek, kis uszoda és nincs zsúfoltság, meg ugye új és minden szépen meg van csinálva.

mamiblue

Mike: oksi kislány, ugyanolyan lesz, mint a másik... amolyan klón... :) Jövő héten kész a másik is, úgyhogy lesz két totál egyforma. Hogy melyik Monáé és melyik a Tiéd nem tudom. De mivel klónok, nem is fontos! :) Puszikállak! A pasikat meg összeeresztjük a jövő héten...

Mona: ne adj át semmit senkinek, csak a sok-sok puszikát Danusnak, amit a pocijára küldök! Postázom a zsákocskát, vagy a jövő héten anyósék mennek Velencefürdőre, akkor összefuthattok. Megdumcsi még a dolgot!

Mamiblue: Félretettem a sárga zsiráfost.

Edit: minden lehet, referálok anyósomnak.

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Köszönjük a dícséretet... :lol:

Valamit elbénáztam....

Látom, megy a nagy biznisz :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Én olyan aranyos napozókat vettem a fiaimnak... :wink:
Vendég

Sziasztok!

Tud valaki valami infót adni Dr Kollár Zoltánról és Fekete Ildikóról?
Kérlek valamit írjatok róluk.
bildikó

Sabine: napozóóóóóóót :?: :?: :?: :!: :!: :!: :evil: :evil:
Apropó... illegalitásba vonultál kedves? Mi történt? Szépen csendben más-más néven jelentkezgetünk be? :twisted:

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Jó reggelt! :(:(

Apa elment fél 4-kor dolgozni és meg halál besz@rva ülök az ágyon azóta egy bunkósbottal, arra az esetre, ha betörnének... Anyu jól van amúgy. Van egy lila folt a szeme alatt, mert a sokkolót a garbója miatt nem tudták hozzányomni. Így kapott a szeme alá. :( Egész hétvégén semmi bajom nem volt, de most, hogy apa elment... :shock: Olyan rémálmok jönnek, hogy csak na. Nem tudok aludni. :cry: zárakat lecseréltük, a kutya szabadon, még a ruhaszárítót és a székeket is az ajtó elé toltam. Na megyek a rossz hangulatommal és a paranoiámmal járőrözök kicsit.

De jó olvasgatni titeket. Kicsit megnyugtat. :)

Kép
Kép
Kép
pattogobolha

akit érdekel egy általam készített kisvideó Viviről. Zenés. A kép amiatt vacak, mert, hogy fel tudjam rakni a netre le kellett butítani.

http://s175.photobucket.com/albums/w151 ... asodik.flv

Meg egy beszélős kép tegnapról. :)

Kép

Kép
Kép
Kép
pattogobolha

Jó reggelt!! :D
Ati a 1/26-os hajnali szopi után nem akart visszaaludni. :( Persze most beverte a szunyát a kezembe.....gondoltam írok pár sort, mert ha leteszem, a szeme kipattan :D

Pattogó
Ne félj, a zár új, a kutya szabadon, székek és szárító az ajtó előtt.....még annyyit megtehetsz, hogy gyorshívásra beprogramozod a rendőrséget a mobilodra. Egyébként meg a betörők nem szeretik, ha otthon vannak.......
Minden rendben lesz!!!!!
Megnéztem a videót. Szuper!!! :D :D :D

Ildi
Én semmit.... :(

Sabine
Napozó?! Az meg mi? :D Mi plüss rugiban utazunk..... :(

Mamiblue
A héten pénteken és szombaton készül el a kép a falra. Persze, hogy dobok képet. Remélem jó lesz :)

Mandala
Klón jöhet :D Apát már izzítottam. Köszi!

Mai fakultatív programjaim, amiből válogathatok: :D :D
Vasalás, bevásárlás, egy kis gyors főzőcske, takarítás..... első háromnak be kell férnie! Ja, és megyek ma fodrászhoz egy kis felújításra :D
Szép napot, majd még jövök!!

mikegirl

sziasztok!

mi most szombaton megyünk csípővizsgálatra, nálunk kötelező minden csecsemőnek. ma reggel elvitték a tejemet, tegnap jobban ráértem fejni, és 7 dl lett, nagyon örültek, mert most van egy ikerpár is, akiknek az anyukája jelentkezett tejciért. :D :D

A 2 hónapos oltásra meg 30.án megyünk, pont a szülinapomon, remélem nem fog nagyokat ordítani :roll:

Mi is már kinőttük az 56-os méretet, vagyis még cupp-ra belefér :wink:

jó hideg van, lassan itt a tél, nem szeretem :x Sabine irigykedem a nyár miatt,most tudsz velük nagyokat sétálni a jó időben :D :D

pattogo

remélem a történtek ellenére jól vagytok! szerintem jó h lecseréltettétek a zárakat! igy nem lesz baj! :wink: Kép
nora80

Sziasztok!

Ma végre utólértem magam. Kitakarítottam, mostam, ágynemüt cseréltem :D Apa dolgozik, Fanni alszik, így jutott idő mindenre. Ma nem kell főznöm, mert tegnap anyóstól hoztunk kaját, mára jó lesz az. Megvárom még Fanni felébred, aztán megyünk sétálni.

Hétvégén vettünk Fanninak rucikat a Corában. Szerintem ott vannak még a legelfogadhatóbb árak, és nagyon aranyosan néznek ki a plüss rugik. Az Auchanban az akciós 790 Ft-osak végülis nekem nem tetszettek, és a Tescoban sem láttam semmi jót sem :( De a Corában alig tudtam választani, annyira jók voltak és 1190 Ft egy plüss rugi. Én ilyen kimondott bababoltban (Brendon, Kenguru, Babyplanet...) nem vásárlók rucikat mert ott aranyárban vannak... és úgyis nagyon gyorsan kinővi őket. Van olyan rucija, ami egyszer volt rajta, és már nem jó rá.

Na megyek magamra is szánok egy kis időt, hajat mosok :D

horvviki

Kép
Kép
Kép
pattogobolha

Sziasztok!

Mandala, nagyon köszi, örülök a cicusoknak!!! :D Én is utánvéttel szeretném, lehetséges? Küldöm a címemet priviben.

Nekünk is az Infacol vált be, az Espumisan semmit nem használt. A Gripe Water-t is használjuk, de nem tudnám megmondani, hogy segít vagy csak van...

Pattogo, nagyon édes!!! És Bogesz a Te Babód is!!! És persze Monáé és Dincuskáé is... jajjj mindenkié!!!!!!!!!!! :D

Csütörtökön megyünk szurira, hát nagyon nem várom... Csipőszűrésre még nem kaptunk beutalót, mi is farosak voltunk és Neki is kötöttebb volt a csipője születéskor. Remélem, hogy jobb azóta, tornáztattam Neki mindennap.

Kép
nap12

sziasztok

mandala: lehet hogy a sötét lilla zsákot elviszem én Hangának

mikegirl: http://www.babauszas.hu/ itt fenn van a telefonszámuk, hátha te előbb hivod fel őket, elvileg a héten mehetünk túrázni, nem tudom mikor kapja a kiscsaj az oltást (attól függ a túránk)

sajna én egész hétvégén úsztam a meloban, szerencsére a kislány nagyon elvan a kis játszószőnyegen. néha már szégyelem magam mert játszik 2 órán keresztül, magyaráz és egyszercsak nagy csönd hát elaludt, aztán jelez ha éhes megettetem és játszik tovább és ez igy megy egész nap. Anyu vett tegnap neki egy járókát, amit lehet tológatni meg állitani a magasságát és most abban szúnyál, persze a játszószőnyegével együtt.

ja és anyósomnak ma van a névnapja, csináltattam neki egy fényképalbumot a kislányról.
Van a neten egy fényképbolt ahova ellehet küldeni a képeket és naptárakat meg mindenféle kis emlékképeket tudnak késziteni, esetleg igy karácsony közeledtével ez jó aji lehet a nagyszülőknek rokonoknak. itt a cimük: www.ezfoto.hu

Kép
sziszike77

A járókában alvós lány
Kép

a teli mosolygós Kép

nézek egy nagyot :D Kép

Kép
sziszike77

Üdv!

Mindegyik babóca gyönyörű :)
Én is hoztam még 1-2 képet pihiszékről használat közben+1 ujjszopizósat :)

Mona!
Hasfájós gondom nincs, csak egy hiperaktív nagytesó van :) Aki pont 1 hét délutáni nemalvás után ma végre elaludt. Ez kész csoda. De tényleg. :) És a nappali nemalvás mellett is általában este fél 11-kor dől ki. Plussz egy éjszaka kb. 4-5-ször felriad, felsír. Napközben meg napi legalább 1-2 hisztit lenyom. Múlt hét kedden megint király volt: 1 órát üvöltött és közben asszem 3-szor hányt. Szóval mókás gyerek. :) De imádom. A hugicáját is. :) Kép Kép Kép

Kép
Kép
pfranciska

Viki
Én sosem érem utol magam. :( Mire végzek, kezdhetem előről.... :( :(

Sziszike
Most kajálok, utána megcsörgetem.
2 óra a játszószönyegen?! De király :D Ati nagyon hamar elfárad - max negyed óra. :(
Ez a járóka dolog nekem is bejött :) Bár én nem tologatom, jó egyenlőre ott, ahol letáboroztunk vele a nappaliban :)
Hanga nagyon édes!! :D

Franciska
Hiperaktív nagytesó.....akkor jól bírod a kiképzést :D
A kiscsaj meg annyira édesen szopja az ujjacskáját :D :D

mikegirl

Sziszike
Hívtam, hangposta volt. Majd még próbálom később.

mikegirl

oxos, lehet hogy én meg elgurulok arra estefelé ha a gyerek apja hazaért

Kép
sziszike77

Sziasztok!

Megvolt az oltás, súly: 5610 gramm! Dagi kismanó! Dicséretet is kaptunk, hogy milyen kis édes, figyelmes! :D Tényleg cuki volt, 1 hangja nem volt, vigyorgott meg nagyokat bambulászott! :D
Megvettük a játszószőnyget, de csak akkor van el rajta, ha én is ott vagyok, és beszélgetünk. Hát nem tom, nagyon elkényeztettem volna? :oops: Talán venni kéne járókát, és akkor én is betenném a nappaliba...Hátha tényleg itt jót elllenne! Mondjuk, mint a te Atid Mikegirl! :D
Szsiszike, ilyen szép kék szeme van a csajodnak? Zabálnivaló! Én reménykedtem, hogy Emmusnak majd zöld lesz mint az enyém, dehát nincs mit tenni, a barna nagyon domináns.
El is alszik a járókában??? Azta, kell nekem is járóka! :lol: Olyan irigy vagyok, hogy a csajod ilyen jól elvan, egyedül eljátszogat...Nem tom Emmus mért nem. Pedig nekem is kéne gyűrni a sulit.
Pattogo, megnéztem a vidit, nagyon szuper! :D Fel a fejjel, és ne izgulj!
Mikegirl, kivi vagyok a falra. Mi most vettünk még párat azokból a hungarocell Micimackó és társaiból. Emma imádja. A pelenkázón majd kifordul a nyaka, annyira nézi őket! De egy mesefal...nagyon jól hangzik! :D
Én se érem utól magam...Most is ahogy kinéz a lakás...hát gázos!
:roll:

Ráadásul elkaptam Sándor betegségét úgy néz ki, úgyhogy fáj a torkom. :evil:
Rakok képeket megint ha nem baj, nem bííírom ki! :D

Kép
Kép
Kép

KépKép
dincuska

Ja, Mikegirl, akartam még írni, hogy Emma is örökmozgó, nagyokat dönget a kádban, ilyenkor azért mi is megfogjuk. De egyébként engedd el nyugodtan Atit egy kicsit, nagyon élvezni fogja!
Babaúszásra én is szeretném vinni, de vsz csak tavasszal, az apja nem engedi, mert megfázik az autóban. Hát nem tom. Pedig nagyon élvezné! Majd győzködöm még!
dincuska

Dincuska: nagyon aranyos Emma, és nem semmi a súlya :D Mi szerdán megyünk oltásra, remélem jól fogja bírni (én annyira nem bírom a szurikat :( ) és majd akkor megméretem, hogy mennyit hizott. Fanni sem éppen az a nádszálvékony kisasszony :)

Rakok fel én is képet, a téli "menetfelszerelésünkben". Ti is már zsákban viszitek sétálni? Nem tudom eldönteni, hogy melege lehet-e benne, vagy jó neki... Szegényke úgy belesüpped a zsákba, alig bír mozogni benne... Mindig sajnálom. Vagy nekik ez kényelmes?

Sabine: nagyon-nagyon irigyellek a jó időért és hogy nem kell szenvedned az öltözködéssel. Mire mi felöltözünk, én már teljesen kész vagyok... Kép

horvviki

Mandala
Képfeltöltés közben valamit elbaltáztam :oops:
Aztán már nem engedett belépni... :evil:
Mikor 6 kéz nyomogatja a billentyűt... :wink:

Nagyon szépek a csemeték!
Vendég

Sziszike
Voltál tegnap, tudsz valamit? Ha nem, akkor hivogatom tovább.

Dincuska
Halihó, rég jártál felénk :D
Tündéri a kiscsaj. És nem sírt az oltásnál?! Csak nem fát lehet vágni a hátán, annyira nyugodt kis személyiség? :D :D
Ati most is itt szunyókál a járókában. Megvolt a reggeli, aztán visszatettem fent az ágyában, mert megbeszéltük, hogy egy kicsit ellesz ott, amíg fent gyors egy-két dolgot elpakolok. És kibírta a drága.
Aztán mire lejöttünk, elfáradt. Zsupsz, be a járókába, hasrafektetés, cumi a szájba, egy kis buksisimogatás, és már szunyókál is. Most gyors befejezem a reggelim, aztán kihasználom a szabadidőt :D
Ja, és jobbulást!!
Babauszás - na igen, nagyon kell majd vigyázni. Engem Sziszike okosított ki, hogy négy hónapos korra elmúlik a búvárreflex. Bár azt is beszéltük, hogy ahová visszük Atiékat, ott nincs víz alá nyomkodás. Persze ha le akar menni, akkor mehet....

Viki
Fanni nagyon édi, és tök csini a téli menetfelszerelés.
A sétálós kocsinkba már én is beleraktam a bundazsákot. Abban mondjuk tud rugdalózni :D Amúgy meg nem emlékszem, hogy milyen volt annó a zsákban :lol: :lol: :lol: De a sétát úgyis végigalusszák az esetek nagy részében, akkor meg nemigen mozognak.
Amikor hazaértek, és kicsomagolod, és nem izzadt, és a tarkója is ok, akkor eltaláltad a kellő rétegszámot :D

Sabine
Az egész család együtt Babanetezik :D :D :D

Csajok, segítsetek. Miért van nálunk este mindig cirkusz-maximusz? Elképesztő nagy üvöltés, vígasztalhatatlan........ valamit rosszul csinálunk? Össze-vissza evés.... pedig napközben beállt a rend, de az utolsó napi etetés körül mindig kavar van....
Tegnap fodrásznál voltam, apa meg ki volt akadva, hogy ő mindig csak ilyenkor találkozik Atival. Este, amikor üvölt. Kérdezte, hogy napközben is ilyen.....de nem ilyen.

mikegirl

Mikegirl, nálunk dettó. Már csak úgy hívjuk, hogy a szokásos hattólnyolcig... Mi arra tippelünk, hogy egyszerűen fáradt.. napközben nem alszik minden étkezés között, lehet, hogy tényleg fáradt?

Ági és a Csajok
agnesgoboly

Húúúúú Mekegirl, nálunk pont ez a helyzet!!!!!!!
Már teljesen kivagyok, hogy mire Apa hazaér mindig cirkuszol a gyerek és én is megkaptam, hogy valamit rosszul csinálok, mert ez nem normális, hogy így üvölt és nem lehet megvígasztalni.... :cry:
EGész nap normálisan elvan, alszik, eszik, játszik és este kiborul a bili, keveset eszik, visszabüffenti stb. Fogalmam sincs mi lehet, de Apa már nagyon kezd belefáradni! :(

Alvás: hogy csináljátok, hogy végigalussza az éjszakát???? Van valami technika??? Nálunk max 4 órát bír! Nem elég jó a tejcsi?? Pedig már 4500g-ok vagyunk és azt olvasom mindenhol, hogy 4kg fölött átalusszák az éjszakát a gyerekek :shock:

Játszószőnyeg: nagyon tuti szőnyeget vettünk, de nem bírja 10-15 percnál tovább, elkezdi idegesíteni magát! Az elején gügyög, magyaráz, hadonászik, utánna kurjongat, majd bepörög és dühös lesz. Nem tudom mi a baja! Talán, hogy nem váaszolnak a játékok??????

Szörnyűek voltak a rémtörténetek!!! Nem csodálom Pattogo ha félsz! Nem lehet védelmet kérni a zsaruktól, hogy figyeljék a házat??? Főleg, hogy gyerekekkel vagy otthon!
Sabine, undorító lehetett az a riherongy, jobb is hogy szegénykék nem születtek meg! Az ilyet jól meg kéne püfölni!!!! :evil:

Annyira szépek a kis lurkók!!!! Büszkék lehetünk mi anyucik!!! :D

Kép
h.bogesz

Sziasztok!

Viki! Valóban, már így a képről is látszik, hogy Fannin is van mit fogni, nagyon édesen bambul a fényképezőgépbe! :D
Mikegirl!Hát, nem sírt az oltásnál, kúpot sem adtam neki, mert nem ment fel a láza, akkor meg minek. De mi volt este...Mamma mia! Fürdés után megetettem, belakott, minden ok, ilyenkor beteszem a kiságyba és ált. hamar elalszik. Apa ilyenkor hétfőnként megy el kosarazni. No, amikor hazajött -úgy 10 felé- még mindig Emmussal kínlódtam... Hihetetlen volt! Bármit csináltam vele, ordítás és ordítás... Utána átvette az apja, én már totál kész voltam, és végül 11-kor aludt el... :o Nem tom, lehet hogy este jött ki rajta a nyűgösség az oltás miatt. Remélem a ti cirkuszotok nem ilyen éjszakába nyúlós! Már én is azon gondolkodom, hogy mit csinálok rosszul. Egyszerűen nincs el egyedül. Pedig ez a járóka business nagyon klasszul hangzik. De már nem merek venni, nehogy az is kidobott pénz legyen. Bár később meg úgyis kell...
Ja, és ki vagyok azon is akadva, hogy napközben is beteszem a kiságyba, rögtön üvölt, és mostmár a cumit sem akarja elfogadni, pedig régen rögtön bekapta ilyenkor.
Tök jó, hogy Ati ilyen engedelmes. Büszke lehetsz rá! :D
Emma eddig nagyon jó baba volt, lehet hogy most jött rá, hogy mennyi mindent el tud érni egy kis hisztivel. De én meg nem bírom hagyni üvölteni, pedig lehet hogy már azt kéne.
No, elnézést, jól kipanaszkodtam magam. Hehe, de jól esett. :lol:
Hova viszitek Atiékat? Együtt mentek Sziszikéékkel?
Mennem kell, mert végre elaludt, és munka az bizony van a lakásban!

Pápá

KépKép
dincuska

Bogesz, Agnesgoboly...Akkor t is beááltok a sorba az esti üvöltéssel! Csak mi lógunk ki, mert ez nappal is előfordul! :(
Bogesz! Nem mindenki alussza át az éjszakát 4 kfg felett...Biztos nincs gond a tejeddel, egyszerűen csak lehet hogy neki kis kapacitású a gyomra.
Játszószőnyeg. Detttó, mint nálunk. Tuti az a gond, hogy mi sokkal érdekesebbek vagyunk bármilyen játéknál...Cuppogunk, beszélünk hozzájuk....Ezután kit érdekelnek azok a lógó figurák ott fent? :D

KépKép
dincuska

Jól van csajok, úgy látom egyikünk sincs egyedül a problémáival :lol: :lol: :lol:

Ági
Ati tegnap egy csomót aludt, és mégis.... én inkább arra gondolok, hogy nem a fölös energiáit vezetheti le? Közben meg mi azt akarjuk, hogy aludjon....és lehet, hogy ezt unja rohadtul :) - már bocsánat :oops:

Bogesz
Nálunk akkor kezdődtek a hosszabb éjszakai alvások, amikor széthúztam a napi szopikat. Amikor nappal négy óránként evett, akkor aludt tovább. Persze nálunk még nincs teljes éjszaka átalvás, de már sokat alszik éjjel a kis drága. Nem hinném, hogy a kilóktól függ.....
Játszószőnyeg - nem lehet, hogy az a baj, hogy nem éri el a játékokat? Én egy kicsit lejjebb húztam az íveket, hogy a hadonászásnak eredménye is legyen. Bár a 15 perc nem változott :D :D Viszont meg tudja őket érinteni.

Dincuska
Úgyis kell - mi is ezzel a felhanggal szereztük be. Így legalább tovább használjuk :)
Na azért Atinak is vannak rossz napjai.

Ati a ma délelőtt hason, cumival a szájában és delíriumban töltötte. Nem kellett neki semmi. Se játék, se én. Több, mint öt órába telt, mire megéhezett, és megengedte, hogy piszkáljam :) Korábban ha próbálkoztam, akkor nyüszizés, és ahogy visszarendeztem, ahogy volt, ismét tök nyugi volt minden :D De azért egy kicsit aggódtam....ma hajnalban is volt egy csurig kakis pelenka, amilyen heti egyszer, vasárnap szokott lenni. (Akkor is volt.) És Libero-nak hála, az utolsó cseppig a csomagban maradt :D

mikegirl

Sziasztok!

Annyira szépek a babák!!! Az én kismanóm nem tartja még ilyen szépen a fejét, mint pl. Hanga.... :cry:
Ritkán teszem hasra ha ébren van, inkább csak ha alszik. Annira rossz nézni, ahogy küszködik hason fekve... pedig tudom, hogy a hátizmai így erősödnek, de oan nagyon rossz látni!
Na, szép... négygyermekes anyuka.... :oops:

Pattogo: elről lemaradtam!!! Betörtek hozzátok és megütötték az édesanyádat????!!!! :shock:
Jesszus mariska! Ez kész rémálom! Próbálj megnyugodni, szerintem mégegyszer nem mennek oda vissza, hiszen tarthatnak attól, hogy fokozottabban véditek a házat. De borzalmas érzés lehet, amin keresztül mész! Mikor a férjem késő éjjel jön haza és egyedül vagyok a gyerekekkel (az erdő szélén) én is mindig a párnám alá teszem a pánikgombot. Kész besz@rás, de tényleg hurcolom magammal. Ha megyek kutyát etetni, akkor meg a zsebembe dugom... :oops:

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Mike: a pasijaink ütköznek csütörtökön délután fél 5 és hn. 5 között a Margit hídnál.... kihallgattam őket! :wink:

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Mandala
Ati is nyög hason, mint a fene....erőlködik szépen, már elég ügyes. Csak sosem tudom, hogy meddig hagyjam, meddig jó neki. Az előbb nyögött, megfordítottam, és meg volt sértődve :D Úgyhogy vissza kellett tenni.
Ja, és próbálna haladni. De amíg azok az édes sarkacskái a mennyekben vannak... :) A helyben pörgés már megy. Lassan reggelente a feje helyén a lábát találom. Egyelőre eddig max 90 fokot forgott el :)

Egyébként szereztem Atinak ikertesót. Az előbb odafektettem a járóka játszószönyegének tükre elé :D

Most már a másik játszószőnyegnél tartunk :D Hamarosan megint én jövök a szórakoztatásban. Próbálom lekötni :D

Hát nagyon remélem hogy zsákkal és nem a szeme alatt egy táskával jön haza :lol: :lol: Barátságos mérkőzésre számítok :lol: :lol:

mikegirl

Jaj, nem is írtam, hogy már csak egy nagy huzat, és nincs olyan tiszta ruha a házban, amit vasalni kellene. Holnapig......akkor megint mosok :lol:

mikegirl

Mike: az én drágám ki van párnázva... gondoskodom róla. Úgy is mondhatnám, hogy jól tartom... :)
Szóval nagy balesetre nem számítok. Te se aggódj, az ütközést az én mackóm pocakja bizti felfogja! :wink:

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Azért jó látni, hogy nem csak én küszködöm ezekkel a problémákkal .... :o

Mekegirl, kipróbálom a széthúzós szopiztatást, hátha bejön!
A játszószőnyegre meg ki akell találnom valami okosat!

Az újságárusoknál láttam a Kismama magazin különszámát, "A baba első éve" a kezdő szülők több mint 200 kérdése! Megvettem, mert nekem úgy érzem 200-nál is több kérdésem lenne!

Bandzsítás: mennyi idős kormig normális ha néha keresztbe áll a szemük??? Kell ilyen kis korban szemészhez vinni?

Kép
h.bogesz

óóó ez a vasalás, de jó neked mekegirl, nekem is rá kéne vennem magam!
De ma úgy vagyok a munkakedvvel, mint egyszeri lány buli után. Vagy megjön, vagy nem.....

Kép
h.bogesz

Sziasztok!

Nálunk is van esti hiszti ugyanúgy kb. 6-tól. Ilyenkor nem akar már aludni, csak akkor van el, ha folyamatosan foglalkozunk vele. Ez ellen úgy "védekezünk", hogy egyre korábban fürdetünk :D Régebben 9-kor fürdettünk, aztán fél 9, 8, mostmár inkább fél 8 :D Addig elszórakoztatjuk, aztán fürdés, kajcsi és alvás. És érdekes attól mert korábban alszik el, nem ébred fel hamarabb. Tartjuk a reggeli fél 7-7 körüli felkelést, és éjszaka nem ébred fel. Na de holnap lesz a 2hós oltása, ettől félek egy kicsit, hogy fogja viselni... (na meg én hogy fogom viselni)

Játszószönyegen nekünk is kb. fél órát van el, addig nézelődik, püfföli a figurákat, mosolyog, sikongat, aztán megunja. Utána még bevetem a kiságy feletti forgót, na azt is elnézi fél órát. Így vannak szabad óráim akkor is, ha nem alszik. Mondjuk ma nem tudom mi van vele, de egész nap alszik, pedig mostanában keveset szokott napközben. Enni is háromnegyed 12-kor evett utoljára és még nem reklamál... :)

horvviki

Hello!

Nálunk is van nyüszi este, bár nem olyan vészes és nem is mindig. Valószínű a fáradtsűgtól lehet, mert mikor sokat alszik napközben, akkor nyugodtabb este!

Hallottátok, hogy megtalálták a Margitszigeten eltünt kisfiú holtestét??? Teljesen le vagyok döbbenve!!!Az anyja ásta el a közeli erdőben, állítólag az egyik kutyájuk ölte meg! Nekem nem lett volna erőm eljátszani, hogy eltünt a gyerekem miközben pontosan tudom, hogy hol van....nem semmi!

Mandala: Sebi is utál hason lenni...ordít, így mi sem sokat vagyunk úgy. Viszont ha kézben van függölegesen, akkor nagyon szépen tartja a fejét, remélem így is erősödik a háta!

mamiblue

Mikegirl
Nem az egész család, csak a 75%... :wink:
Anyuka és az ölében a 2 csemete...

Nálunk estére úgy le vannak fáradva, hogy hisztizni sincs erejük...
Vendég

Mandala
Mi a vízre gyúrúnk - uszógumi, tudod.... :lol:

Bogesz
Én azt csináltam, hogy egy összehajtott takaróval "toltam el" az egyik ívet, és így alacsonyabb lett az egész. Merthogy az ívek egymáshoz vannak rögzítve. Nem tudom, érthető voltam-e :) Jótékony mellékhatás: amikor Ati rugdos, hozzáér a lábikója a takaróhoz, és az összes csüngő állat meg virág mozog. Szóval oda se kell mennem, megoldja maga a mozgatást :)
200 kérdés - én annó pocakosan megvettem, akkor olvasgattam, azóta se :oops:

Szemész - www.babaszemesz.hu
Van egy szórólapom, ott azt írják hogy 6 hónapos kortól vagy hamarabb is elvégezhető a vizsgálat (veleszületett és rejtett szembetegségek). Van rajta telefonszám is: 30/412-7972 - itt a papír szerint minden kérdésedre választ kapsz.
Én azért a 6 hónapos kort megvárom.

Viki
Valami van az éterben :D Nagyjából Ati is végigaludta az egész napot.
Nálunk sajnos a korábbi elalvás korábbi keléssel jár :cry: És Ati nem is alszik olyan sokat. Persze neki mindegy, majd pihen nappal...

Hú csajok, egy újabb borzalom. Brrrrr.... :twisted: :twisted: :twisted:

Én a nagy hasonfekvés ellenző....Ati szinte csak hason nyomja....különben sokkal rosszabbul alszik.....és össze-vissza kalimpál a keze, ami fel is ébreszti....

Sabine
Hogy csinálod a lefárasztást? Mert Ati tudja, hogy engem hogy kell, viszont én nem tudom, hogy vele mit lehetne kezdene....
Amivel próbálkozom: esti pancsi előtt megszeretgetés, vetkőztetés közben játék, puszi és ölelgetés hegyek jó hosszan, hosszú pancsi - már-már áztatás, utána masszázs, szopi. És elvileg alvásnak kellene jönnie....elvileg.....

mikegirl

Bogesz, a Suttogó titkai-ban van szó a láncetetésről+álometetésről annak érdekében, hogy a baba átaludja az éjszakát. Láncetetés: este hatkor és nyolckor megeteted, amit az álometetés követ fél 11-11 körül. Azért álometetés, mert úgy eteted, hogy nem ébreszted fel, evés után pedig büfi nélkül visszateszed aludni (állítólag alvás közbeni evés alatt nem nyelnek levegőt). Ezután elvileg durmol reggelig. Mi este hatkor eszünk, nyolckor fürcsi, utána szopi és alszunk reggelig. Valahogy így kialakult. Viszont igaz, hogy nappal 3-3,5 óránként eszünk csak. Én nem hagyom, hogy 4 óra elteljen, mert akkor tuti éjjel pótolná be a kimaradt étkezést.

Mi is próbáljuk szórakoztatni este a gyereket, de arra figyelünk, hogy minél kevesebbet legyen ölben. Játszószőnyeg játszik ilyenkor :)

Hasonfekvés: védőnőnk napi 10-15 percet javasolt, de Eszter utálja... Így marad a napi 5-6 :oops:

Ági és a Csajok
agnesgoboly

Sziasztok!

Ezt el kell újságolnom :lol: Daninak eddig 1* 140 szopizás volt a rekordja, most 150-et szopizott, betettem a kiságyba, és képzeljétek most ott alszik :lol: 2hetes korában aludt ott útoljára, vagyis addig.
bogesz, Dani is felébred éjjel, 3-4óránként. :? Nappal nálunk is van sírás, mintha érezné, hogy arra rögtön ugrok, már rafinált a drágám. :D Este csak akkor van sírás, ha már nagyon éhes, a hasa miatt nagyon tud reklamálni :D
A játszószőnyegen nekünk is csak 15-20 percig van türelem, aztán bepörög, és sírás van. Már gondoltam arra, hogy felesleges volt megvenni :oops:
Dani eddig nagyon szeretett este hason elaludni, de pár napja sír ha úgy fordítom :roll: Hogy szoktassam vissza?
Már 3 hete szívatjuk az orrát, eleinte hang nélkül bírta, nézelődött, húú de mostanában már torkaszakadtából sír, miközben csináljuk :cry: Félek, hogy nehogy odáig jússunk, hogy meghalja a pórszívó hangját, és már sírni fog :oops:

Kép
mona76

:twisted: :twisted: :twisted:
Szuper!!!! Már megint kéregetnek!! És nem egyszer csenget, hogy tutkóra felébredjen Ati. Gyerek ordít, kimegyek, csaj mondja háziasszonyt vagy házigazdát keres. Mondom jaj ne, erre visszakérdez, hogy nincsenek itthon? Hogy nézhetek én ki?!
Tiszta ideg vagyok. Nálunk hetente többször járnak, persze a cél mindig nemes, de könyörgöm, nem osztogathatjuk szét a keresetünket. Nem vagyunk full gazdagok, átlagosan élünk. És kö..ög vagyok, ha nem adok.
:twisted: :twisted: :twisted:

mikegirl

Ági
Álometetés kipróbálva. Tényleg az - Ati ott aludt cicivel a szájában :D Folyamatosan piszkáltam (én a nyakacskájást simogatom meg, amikor bealszik), és így hajlandó volt szopizni. És lám, aludt 11-től fél 6-ig. Már ez is tök jó!!! És tényleg nem volt böfi.

Képzeljétek, Ati megtalálta a kis kezecskéit :D Egész eddig azt nézegette. Ott feküdt a játszószőnyegén, és nem a lelógó játékokkal játszott, hanem a kezecskéivel. Csodálkoztam is, hogy nagy a csend, és már a negyed óra is rég letelt :D

Ma megyünk csavarogni. Beviszem a munkahelyemre megmutatni, aztán megyünk az Árkádba, kicserélni a ruhácskáját.Vettünk egy nagyon király overállt - kell egy tartalék a zsákocska mellé - , a mérete 68-as volt. Én balga, hozzá se mértem a gyerkőchöz. Hogy lehettem ekkora pancser! Itthon, amikor felpróbáltuk, nem találtam benne Atit. Felhívtam az üzletet, és elmondták, hogy ez 68-74-es méret :shock: :shock: De könyörgöm, ez nem sztrecszokni?! Kisebb persze nincs belőle, mert tavalyi modell.... :( Na, majd keresek valamit helyette.

A leves fő, a mosás már folyamatban.... :)

mikegirl

Sziasztok!

Tegnap Dani 30percet aludt a kiságyban :D
Csajok, nálatok mennyi popsitörlő fogy? Nekünk nagyon sok :oops: apának már a haja égnek áll, mikor mondom, hogy megint kell :roll:
Ágnes, a súttogónak melyik könyvében van szó az alvásról?
Danikám is megtalálta a kezeit, pontosan hétfőn :lol: Nézegeti mutogat, már tudatosan hozzám ér vele, persze a száját is megtalálta vele :? , de nem szopja, nem is kapja be, csak nyalogatja.
Már olyan ügyesen szopizik, tegnap is 20perc alatt szívott 160-at.
Emlékszem az első hetekben mennyit idegeskedtem ez miatt, hogy egy, meg másfélóráig tartott neki az evés :roll:
Ma már dolgozik apa, olyan jó volt, itthon volt 4 nap. Szügség volt arra, hogy kiverjem a balhét, és jól összevesszek vele, hogy nemcsak magamnak szültem, mert azóta olyan mint egy kisangyal, ha itthon van, egésznap foglalkozik a Danival, csak etetnem kell, meg pelenkázni :)
Hétfőn meglátogatott egy munkatársam, hűű, de jó volt dumcsizni, pletykálni :oops: :lol:
Nálatok már elfogytak a látogatók? Nálunk még mindig nem, de már nemigazán tudok nekik örülni :roll:
Tegnap azon idegeltem fel magam, hogy találkoztam egy rokonommal, és aztmondta majd mostanában valamikor megyünk :x Hát köszi :x
Ti adtok már sétához a rugi alá harisnyát? Tegnap vettünk, és 1 térdzoknit is, annyira édes darabok :)

Kép
mona76

Hello!

Tegnap kipurcantam...kész voltam, szinte elájultam este 10-kor...

Mikegirl: Jó csavargást!

Éjjeli szopizás: Ezt nem értem. Nekem mind a 3 úgy evett(eszik) éjjel, hogy nem ébred meg. Hajnalban vagyok gondban, mert akkor csak kapálózik meg nyöszörög, cici nem kell neki, de a szemét se nyitja ki...kb 1 órán keresztül. Utánna még alszik kb. 1 órát...így ébred 7 körül.

Néztem a reggeliben az sms.-eket...sokan írják...x hónaposan még nem csinálja amit kell....hát nem értem ezt miért nem a gyerekorvossal vagy a védőnővel beszéli meg!!! miért a tv-be kell írni...nem játék a gyerek, szerintem ezek tök fonotos dolgok, és nem elég aggódni, ha 4 hónaposan még nem emeli a fejét, hanem segíteni kell rajta... :roll:

mamiblue

Mona
Popsitörlő - rengeteg!!! Abból a Pampers vált be, az a legnedvesebb. És most akcióban lehet kapni négy csomagot Tesco-ban 2000-ért, Metro még olcsóbb. Mi betáraztunk belőle :D
Egy óráig tartó evés - hűha, Ati sosem evett fél óránál hosszabb ideig. Még újszülött korában sem.... :shock: De a lényeg, hogy most már Dani is ripsz-ropsz lerendezi :D :D
Látogatók még nem fogytak el. Haverok még hátra vannak, család letudva. Annyira, hogy most már mi megyünk hozzájuk. :)
Én régóta adok Atira harisnyát. Csak mi nem rugiban, hanem kord naciban járunk sétálni :) , de az mindegy.

mikegirl

Nekünk is a Pampers, 1700 a corában a 4 db.

Túlvagyunk az oltáson. 6200 gramm 65 cm.Minden rendben.
Most várom,hogy belázasodik-e.Hiába 3.gyerek,nem tudom,hogy adjak-e előre lázcsillapítót,vagy ne.Ti borogattátok?
Nálunk a kimenős ruha egy harisnya,bodi, rugdalózó,kardigán és egy vékonyabb takaró.Overált még nem adok rá,mert akkor mi lesz télen?

Látogatók,engem már le se sz...nak.Néha váratlanúl beállít a férjem pereputtya,egy "helyen" lakunk,akkor itt vannak vagy tizen és mindenki a manót nyomkodja.Aztán ahogy jöttek, úgy mennek. :?
Nálunk este8 kor vacsi, alszik 5-ig,kaja, aztán 8 ig alvás.
Tolhatnám későbbre is a vacsit,hogy hajnalban ne keljen,de olyan jó nyugiban megnézni az esti filmet,hajnalban meg már kipihent vagyok.
tuza edit

Sziasztok!

Nekünk is megvolt ma az oltásunk. Szegény Fanni nagyon sírt. Előtte nagyokat mosolygott a doktornénire, aztán eltörött a mécses. Még nekem is könnybe lábadt a szemem, úgy sajnáltam. De aztán 5 perc után megnyugodott.
Edit: nekem azt mondta a doki, hogy csak 38°C felett adjak neki egy fél kúpot, addig ne és csak akkor borogassam ha becsomósodik neki, addig nem kell. Most elaludt Fanni, de eddig nem vettem észre rajta semmit. Nincs láz, nem nyügös és az oltás helyén csak picike pont van.
Mi "csak" 5060 grammok vagyunk.
És a végén elfelejtettem rákérdezni erre a csipőszürésre, és magától megint nem mondta az orvos. Én meg csak arra figyeltem, hogy Fannit megvigasztaljam....
Popsitörlő: nálunk is nagyon sok fogy, de képzeljétek én még nem is vettem :D Valami megmagyarázhatatlan okból minden látogatónk, rokonunk, ha jönnek hozzánk, popsitörlőt hoznak ajándékba :D :D :D Már hegyekben áll, és van minden márkában :D Most éppen tescosat használunk, annyira nekem nem jött be az illata :)

horvviki

Sziasztok!
Volt már valaki picurjának nyálkás széklete? Ha igen, az rossz? Holnap szerintem benézünk a dokinénihez egy mintadarabbal.

Ági és a Csajok
agnesgoboly

Ági !
Ha nem büdös( tudod,hogy hogy értem) nem változott meg jelenősen az állaga Tehát szó szerint fosás,holott eddig ilyen soha nem volt,AKKOR semmi baj.Sokszor lesz még ilyen.Pl.Ha egy kicsit náthás,akkor lefolyik a gyomrába és így látod viszont.A tejtől is lehet.Ha holnap is ílyen lesz többször,akkor érdemes megkérdezni a dokit,mert lehet egy enyhe bacis hasmenés is,de különben ne aggódj!!!!
tuza edit

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?