A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

kicsibe akartam, ááá még ez is, na jó éjt

Andrea
Kép
kindernay

Sziasztok!

Jöttem panaszkodni, hátha így jobb lesz, akit ez nem érdekel kérem ugorjon :)
OFF
FELMONDOK:!: Egész éjszaka lázas voltam fája torkom, Petra is érzi ezt. Eléggé nyűgös ha ébren van szerencsére ma aludt egy nagyot, míg megvartam Grétinek az oviszsákot. A két nagy egész nap nyúzott, már semmi bajuk nem volt csak ma reggel kapták az utolsó AB-ot, így még nem mehettek oviba. Grétivel holnap kezdenénk a beszokást, erre este mikor vetkőzünk fürdéshez tiszta piros pötyös, mint a túrórudi FASZOMKARATE :evil: De nem tudom hogy milyen kiütés, himlő lehet :?: mert elvileg ugyan az MMR-ben van rubeola ellen, tavaly ilyenkor meg kapott barihimlő ellenit is mind a két csaj, nem akartam hogy esetleg mi legyünk az 1% szövődményes. De akkor mi :?: Így ugrott a holnapi oviba beszokás :evil: , Zsanit se merem vinni bár neki semmi baja, de ha már fertőz nem hiszem hogy örülnének nekünk. :roll: Most belegondoltam hogy szerintem ez a hónap ugrott az oviból, ha ez nyavaja fertőző, de nagyon úgy néz ki mert már a lábán, a karján, a nyakán is van... És most az is a baj hogy én se vagyok a legjobban és még szörnyűbbnek látom a jövőt,pedig lehetne rosszabb is, hisz ezek csak gyerekbetegségek.

On
Manó
Durva hogy nem fűtenek az oviban, de nálatok ezt megtehetik? a hőközpont is monnyon le... Nagyon szépek a csajok, és tényleg Gréti hasonlít rád a legjobban. Csak neki barna a szeme? Náluk meg Petrának kék, mindenkinek barna :D

Bölcsikérdés: Elvileg a hivatalos beiratkozás az áprilisban van, de jó ha az ember felkrül előtte a várólistára. Itt Hajdúböszörményben míg meg nem épült az új bölcsi tényleg mikor az ember teherbe esett kellett jelentkezni. Most már szerencsére van bőven hely. Bár nem hiszem hogy Petrát beadnám 2 évesen, de nem tudharom mit hoz a jövő....

Nálunk a termosztát 22,5 fokra van beállítva este 6-tól éjfélig, után 21 fokon van, majd mikor a férjem kel előtte indul újra a kazán és megy egy órán át, majd mikor mi kelünk indul el megint. ja és ez elvileg másfél méter magasan van. Mikor panelban laktunk volt olyan hogy reggelre 27 fok volt (13. emelet előnyei meleg volt, meg szép kilátás és nem áztunk be) A konyhában mindig bukón volt az ablak télen, mert elviselhetetlen volt a meleg. A földszinten meg alig volt 20 fok....

Ckat
Én adtam le Grétivel tejcsit és minden hónap elején jött a számlámra a pénz. Ja és majd ha az adóbevallást csinálod (vagy amunkahelyed) nem kell bevallani nem emeli se az adóalapot és nem adóköteles jövedelem. Éjszakai ceremónia... na az nálunk mindig össze vissza van. épp mikor ki fürdik először, szegény Petra ilyenkor tényleg csak a harmadik, mert eszik olyan fél7-7 körül, utána neki játszani kell vagy az utazóágyban, vagy a bébihordozóban. Közben a nagyokat vacsiztatom, általában hazér a férjem is ekkora. 8 körül kezdődik meg a fürdés, és a nagyok 9-re ágyban vannak (aludni persze hogy nem alszanak el azonnal...) És akkro kerül sorra Petra, eszik egy kicsit majd fürcsi. De utána csak az övé vagyok míg el nem alszik ami van hogy 11 óra, mint ma is. De ez egébként annyira képlékeny nálunk, van hogy Petra már 7-kor fürdik, mert épp bekakált leizzadt... és utána jönnek a nagyok, nálunk az a rendszer hogy nincs rendszer... csak a saccperkábé

Gurgi
Mennyi játék :D majd egyszer fotózok én is akkor, hogy mire szmíthatsz pár éven belül (én már nem veszek játékot egyik csajnak se, kapnak annyit, már előre félek a karácsonytól, mert szerintem kell egy külön szoba csak a játékoknak lassan)

Brigi
Én is pont ugyanezt kérdeztem, hogy honnan a fenéből szedte Gréti ezt a nyavaját, mikor múlt hét kedd óta nem mentünk csak a kertig meg a ház előtti járdáig. De míg meg nem szokják a bacikat, addig ez lesz. Tudom téged se vígasztal... :roll: Járókát én nem vettem nem is fogok, a appalit beborítom megint habtapival, mint a nagyoknál, aztán lerakom a földreúgy 4 hónaposan. Addig elég az utazóágy neki, legalábbis Gréti is így volt anno. Majd az ajtóra az ajtórácsot visszateszem, hogy a konyhába ne tudjon kikúszni, bár az majd 6-7 hónapsona lesz aktuális, de a hideg járólapon ne grasszáljon. Így a nappalink lesz megint a játszótér. Ez csak akkor gáz ha váratlan látogató jön, de az meg nem érdekel, ha zavarja kezdjen el pakolni megnézem mikorra végez :D

Hencsi
Szájpenésznek semmi köze szerintema meleghez, egyelőre Petrán se jött ki pedig 2 napja én is szedem az AB-ot. Glicerines bóraxot a szájpenésznek (még jobb ha nisztatinos) Egyébként érdekes, Zsaninak is volt szájpenésze vele panelban laktunk, iszonyat melegben, még is simán elmúlt. Grétinek nem volt, Petrának meg tuti hogy az én AB szedésem hozza ki.

Kindernay
Látom neked is kijutott a jóból.... :?
Karácsony-kérdés: nekük 3 éve volt az első közös karácsonyunk amikor már külön laktunk. (Igaz anyumék itt vanank egy telken) De 24-én csak mi voltunk, mondtam anyuméknak hogy én nem akarok veszekedést, hozzánk enni senki ne jöjjön, mi este vacsizunk amúgy, de csak mi 4-en anno (most már majd 5-en leszünk) Ajándékbontásra átjöttek, de tiszteleben tartották, hogy mi külön akarjuk, és hogy a férjem családja ne sértődjön meg hogy akkor ők miért nem lehet nálunk akkor egész nap (igaz csak plusz 6 ember, de alkalmazkodni kell és tuti nem úgy sikerül valami akkor megy a sértődés) így 24-én mi itthon , 25-én anyósomékhoz megyünk át, 26-án meg a keresztszüleimhez szoktunk elugrani. SZVSZ én a helyedben csak 3-asban lennék 24-én, mert ez a család ünnepe, és ti már egy külön család vagytok a szüleiteknek meg el kellene ezt fogadni sértődés nélkül. Utána meg lehet osztozkodni hogy melyik nap hova menjen meg ki menjen.

Na enyni voltam, uff kimorogtam magam visszaolvastam, és most jobb, na azért nem tökéletes. Megyek mert reggel fél8-kor hívom a dokinénit, hogy hányra is vigyem be a pöttyöskémet, mert csak úgy simán ilyenkor nem lehet menni. ha kis szerencsém lesz az egészséges rendelés utánra hív 13 órára és akkor még visszalahatok míg hagynak.

Nadine
KépKépKép
nadine

Esztora :)
Az 1mX1m nem kicsi?

Manó :)
Távhő :? Hát ez elég nagy gáz...
Bencének a Nuk cumit próbáltam egyből, nem érdekli. Lehet, hogy ki kellene próbálnom az Aventot? :roll:
Szépek vagytok! :D

Enikő :)
Nagyon jók a fürcsis képek! :) Ennyi program, olvasni is fárasztó... :roll:

Kinderke :)
A párod családja nem semmi! :shock: Ehhez képest apósom egy tünemény, anyósom meg tényleg az! :)
Egy tanácsom van, beszéld meg a pároddal. Ti most már egy külön család vagytok, szervezzétek a karácsonyt úgy, hogy nektek jó legyen. Lehet, hogy az idén megsértődnek-ami számodra nem nagy veszteség :roll: -de rá fognak jönni, hogy nem ők a világ közepe! Anyukádék gondolom komprommisszumképesebbek, rájuk nem panaszkodsz. :wink: Ez Botond első karácsonya és nektek is hármasban! Nektek most az a lényeg, hogy szép emlék legyen! :)
Nálunk is itt voltak a sógoromék egy hétig, pont akkor szültem. Mondtam nekik, hogy önkiszolgálás van, amit találnak a hűtőben vessék neki magukat. Nem volt belőle gond. Szerintem legközelebb nyugodtan mond meg a sógorodnak, hogy ilyen elven működik nálatok a dolog, szerintem elég nagykisfiú már, megérti.
Néha az én férjecském is jön ezzel a "miért nincs és ha ezt csináltad volna" szöveggel. Sajna, az Y kromoszóma... :?
Na, észosztás vége, remélem nagyon klassz karácsonyotok lesz! BÉKÉS! :)

Ma el kellett mennem elintézni egy-két dolgot. A páromat előbb hazaengedték a munkából, mondtam neki, hogy hurrá, nem kell vinnem a gyerekeket. :D Azt a kétségbeesett képet.... :lol: Mondta, hogy legalább az egyiket vigyem. Meggyőzhető voltam, megkapta a nagyot+délben mentem, amikor aludnia kellett volna a gyereknek. 2 órát voltam távol. Jövök haza, lakás feldúlva, az ülőgarnitúra párnái szanaszét a nappaliban, a gyerekszobában hegyekben a játék, cipősszekrény kipakolva...stb. :shock:
A szobában a gyermek ül az ágyon, csillogó szmmel és éberen tv-t néz, kedves apukája pedig édesdeden alszik. Hát ennyi erővel egyedül is itthonmaradhatott volna a 3 éves. :roll:

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Nadine :)
Na, te szegény! :? Remélem a gyerkőcnek semmi komoly baja! :)

Kinderke :)
Azt még elfelejtettem a nagy tanácsadásban, hogy mikor otthon éltünk, akkor 24-e a SZŰK családé volt a maradék 2 napon pedig osztoztak a nagyszülők. Nem volt belőle sértődés soha, 3 napig tartó nagy zabálást jelentett nekünk. :D

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Na helló.
Jó látni - olvasni, hogy nem csak nekem, másnak is van tele az izéje mindennel.
Kölkek elvíve iskola + ovi. Oviban ápolónő rámnéz, hogy métt viszem a gyereket. Mondom, hogy holnaptól mán nem, ne féljen. Erre monnya, hogy a polgármesteri hivatal kéne rábólintson, hogy legyen meleg. Azt mán tudtam, hogy az a nő hülye, na de ennyire? Távhőnek ha nincs pénze, mit ér a polgármesterség?

Karácsony: hát ha eccer el van bacva a történelem, nehéz helyrepakolni. De nem lehetetlen. Nálunk ugyi mecce vannak a nagyszülők, nincsenek a városban. Nálam aranyszabály volt kezdettől, hogy karácsony és húsvét kizárólag itthon nálunk. Karácsonykor eleinte váltva jöttek anyósék meg szüleim, egy ideje anyósék nem jönnek, így jönnek a szüleim. Amúgy húsvétra mindig anyósék jönnek. Idén sógornőm próbálkozott, hogy mi a húsvéti program, de beintettem: elveimmel ellenkezik, hogy ne Brassóban legyünk. Ha akartak volna, jöhettek volna, de nem. Így nem is kérdeztem mire gondolt konkrétan. S így jó, szokták a témát, apának is megmondtam, hogy 24-én nem mozdít ki engem az összes ENSZ katona sem itthonról. Utána mehetünk ahova akarja, egész a világ végéig, 24-e az kötelező itthon.
Amúgy ha már karácsony, akkor épp 2 napja közöltem apával, hogy jó lenne az idén apósék jöjjenek, mert akkor a szokásnak megfelelően hoznák a sógorék-sógornőék ajándékát, s mi is küldenénk nekik a miénket. S mert apa öccséék még semmit nem vettek Grétunak, vannak elképzeléseim affelől, hogy mennyire szarják le a gyermekeim fejét ajándékügyben. Természetesen én veszek majd a kis Noéminek, de nem kerül semmibe megtartsam, ha nem látom érdemesnek a "viszontajándékozást". S hurrá, apa beleegyezett. Hát azért mégiscsak vállalkozó a kedves öccse is, gyermekük van, mi már akkor elküldtük a babának az ajándékot míg a szülészeten voltak. Hja, arra gondolnak, hogy nem kaptak kölcsönben tőlem semmi babaculát? Hmmm... vajon kiérdemelték?....ááááá, dehogy.

Köszönjük szépen a fotódícséreteket. Igen, a nőegyleteset apa készítette.

Enikő: én még nem mertem Grétut a nagyok mellé tenni a kádba. Merész vagy.

Egcsi: nálunk kezd nyerő lenni a Nuk játszócumi. Ha fiad nagyon szopizza az ujjait, öklét, s esetleg zavar, kipróbálhatsz más játszót is.

Nadine: reméljük hamar múló baj az a pöttykollekció.

Halászné: kicsit bővebben. OKÉ?

Kép
kissmanó

Kép

Kép
kissmanó

Sziasztok!

Szépek a családi fotók!

Kati, Maja is olyan keservesen sír fel álmában néha!  biztos üres cicivel álmodtak ;)

Karácsony: fogalmam sincs! Nálunk úgy volt eddig, hogy mivel Szili anyuja nagyon „odavan” ezekért az ünnepi családi dolgokért, ezért 24. oda szoktunk menni, aztán mivel anyum annyira nem csípi a karit hozzá 25., de most jó lenne kibulizni, hogy itthon 24., és 25-26. pedig elosztva! Gyanítom ez nem lesz jó, úgyhogy minden marad a régiben! De lehet, inkább áthívom anyum 24. ebédre és vacsira meg oda…Banyek, Andi én ezen még nem agyaltam, de most jól belekeveredtem!

Fú te szegény! Nem irigyellek a sógi meg stb miatt!
Áztok? Hisz most készült el a lakás? és új, nem!? hogy a fenébe?

Panaszáradat, jöjjön csak!

NAdine jobbulást!

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
lynia-

Manó :)
Próbálja tömni a szájába az öklét, keresi az ujját, de leginkább a feje alatt levő pelust gyűri. :roll: a cuminak nem a formájával van baj, hanem az "anyaga" nem jön be. :? A nagyobb fiamnál szerettem volna, ha az ujját szopja, cumis lett. Bence nem bánnám, ha cumizna, ő tutter ujjszopós lesz.... :roll:

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Sziasztok!

Szivvi, Pampers 4-9 kilóig, gumis ez az új lila. A zöld ugyanekkora mérete combinál nagyon vágott már, azért kellett cseréljek. De a Libero 5-8ig is jó.

Andi, hát nem irigyellek, de anyós fronton ugyanígy sértődés lesz nálunk. Augusztus óta minden héten volt itt és itt is aludt(Zeg-i). Két hete csörög és mondja, hogy nem zavarna, ha csütörtökön jön és itt alszik szombatig. Hát eldöntöttük, hogy nem, mert már a családommal szeretnék egy hetet tölteni. Éssss, hát persze, hogy megsértődött. Hozzá kell tenni én nagyon nehezen jövök ki vele, mert mindennek úgy kell (ene) lennie, ahogy ő akarja. Míg itt volt múlthéten végig azt gügyögte (amitől herótóm van) Marcinak, hogy milyen rég látta, bla-bla-bla. Szal Nekem is Fkarate.
Karácsony: én megszoktam 25 éven keresztül, hogy anyumékkal karizunk. És, hát ezen most se szeretnék változtatni, csak annyiban, hogy nem mi megyünk, hanem ők jönnek. Én tök szívesen főzöcskézek meg ilyenek. Ha anyósom is jön áldásom rá, de úgysem fog inkább megsértődik, hogy nem mi megyünk. 25-én anyuékhoz megyünk, mert jönnek tesómék is (van két féltesóm), aztán apósomhoz is kéne menni, meg hát anyóshoz.

Nekünk a MAM jön be, de nagyon. Igaz a cumisüvegét még nem próbáltuk!

Dm: a Gripewater le van árazva, kettő van összecsomizva. Megnéztem májusig jók. Nekünk nem kell csak gondoltam szólok, ha vkinek igen. Illetve a Nivea törlőkendők is árzuhanás alatt. A rózsaszínű három van összecsomizva, a naturból (én ezt szeretem) kettő.

kispiskóta

tudom már: a gonosz törpe a hibás.

Kép

Kép
kissmanó

Na, de Manó! :oops: Korán reggel? 8) :lol:

E

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Háj!

Hu, front van. Samu éjszaka 2.5 óránként ébredt, velem aludt.

Manó!
Törp: mintha Samut látnám ahogy cicizik :lol:

Nadine!
Gyógypusszancs

Enikő!
Írtó édesek a lurkóid

Kinderke!
Basszus kulacs, megértelek. Beszéld meg a férjeddel, hogy te is szeretnél kikpacsolni, stb a gyerkőc és a háztartás mellett.

Karácsony: 22-én itthon kariztunk kettecskén Atival, 23-án irány Dunaújváros, Ati apukájánál vacsi, 24-én szüleimnél (sosem töltöttem még a szentestét nélkülük) 25-én ebéd után irány Balcsi, Ati nagyija akinek csak mi vagyunk. 26-án vissza Dunába Quimby koncertre (ugyi ők haverok és dunaújvárosiak) aztán vissza 27-én Bp-re. Ez most is így lesz, kivéve a koncertet.

Tegnap itt volt hugicám, tolta Sameszt a babakocsiban, akkorát röhögtünk, Samu egyfolytában vezényelt az egyik kezével.. :lol:
torolve_20131003125716

Na de a törpe törpe marad, nem fog nagyobbra nőni. Kár belé. :lol:

Télleg aranyosak voltak a tegnapi képek. Nőegylet (apa elégedett lehet kiscsaládja nő tagjaival, mert cépek) és pancsoló édes kis gyerkők a kádban.(Még jó, hogy elférnek egy kádban. Nálunk már nem megy.) :D

Ckat! Így nem csodállom, hogy X5 összejön! Horror ára van!:lol: Kiszámoltam, hogy nálunk a 800 gr 1440 Ft valójában. És ez saját előállítás. (Na, majd mondom apának, hogy én is éjt nappallá téve dolgozom.:lol:) Ma reggel megdícsért minket, hogy milyen ügyesek vagyunk, hogy ez így megy. (Csak szopi van és megint átaludtuk az éjszakát, 1/2 óra híján 12 órát.)

Akció indul, még folyt.köv.

Tücsi

KépKépKép
mtücsi

Jó reggelt!

Jobbat mint nekünk.... Petra egész éjszaka balhézot, most meg alszik :evil: Grétin még több pötty van, Zsaninak semi baja, de oviba nem engedem míg a dokinéni azt nem mondja szabad. ja és a legjobb, hogy tegnap este valahol elrepedt a mosdókagyló alatti melegvizes flexicső, még jó hogy van padlóösszefolyónk.... (azt már csak halkan jegyzem meg, hogy a sógornőmék karamboloztak, 30 hetes terhes, begörcsölt a szülőszobán volt az éjszaka, már szerencsére osztályon van, csak az ijjedség, mert sérülni nem sérült) De ezek után kérdezem hogy vajon mi jöhet még???

Na megyek mert fél óra és mehetünk a dokihoz (telefonba nem tudta megmondani mi lehet, akár vírus is így még úgy kell mennünk hogy a labor a torokváladékmintát elfogadja). Gréti meg Petra meg még húzza a lóbőrt. Szorítsatok hogy semmi komoly ne legyen.

Nadine
KépKépKép
nadine

Nadine!
:( huu soginőd

Samu most trapézol, ezerrel üti.
torolve_20131003125716

Rita, Samesz vezényelt. :lol: :lol: :lol:
Azt hittem csak én vagyok ilyen, hogy a szüleimmel szeretnék szentestézni, de megnyugodtam, hogy nem! :lol:

11.30-ra megyünk oltásra. :?

Nadine, jobbulást!!!

kispiskóta

Zsu!!
Jah, vezényelt, vicces volt, aztán persze eltörött a mécses szokás szerint :?

Jaja, őszintén szólva nem tudjuk elképzelni a szentestét másképp.
Nagyon szeretjük a karácsonyt.
torolve_20131003125716

na, akkor kevés helyen telt el a 3 hónap vmi családi balhe nélkül :(
Bocs, nem írom kicsiben, mert ez is a gyerekhez kapcsolódik, de rövid leszek.
Az én bajom aminek hangot adtam:
kikészítettem Zalán ruháját, mibe öltöztessék, de csesztek abba tenni, helyette ráhúztak egy kinőtt gatyáját + egy mellényt és így indultak :shock:
Az ő bajaik:
- lehetne teáztatni a gyereket
- éjszaka nem kell etetni a gyereket
- túlféltjük, túlaggódjuk és mimóza srác lesz
- nem kell úgy felöltözteni mindig
és egyébként is azt vettem észre, hogy a család azon nőtagjaiban, akik nem voltak képesek szoptatni, tök frusztrációt okoz, hogy Zalán még mindig anyatejes, és a végén még nekem kell védekeznem, hogy bocsánat, hogy tudok még szoptatni :evil:
Komolyan mondom eddig odáig meg vissza voltam a szüleim hozzáállásától, de most kiderült, hogy szerintük kb. mindent szarul csinálok, és ha azt akarom, hogy utasítgathassak vkit, akkor bébiszittert hívjak, ne őket :x Mondtam, hogy nem kell nekem a fiam nélkül elmenni otthonról. Jó, mondták, velünk nem cseszel ki, nem jövünk egy darabig...
Szóval elég durvákat mondogattunk!!!!!!!!!! Ráadásul 86 éves nagymamim is itt volt, szegény alig hall, csak nézett, mit veszekszünk, mikor ez tényleg nem jellemző a családunkra

Kép
Kép
emma1976

Hú, mégsem lett rövid :) 1 órás balhét nem tudtam rövidebben

Zsú
Mi is fél 12-re megyünk! Zalán 8kor evett, 9kor elaludt, 11 kor majd megetetem, aztán irány a szuri..........

Kép
Kép
emma1976

faszomkarate.
mennyi az annyi?
egyik aventes cumisüvegben 40 ml, ha áttöltöm akkor 50.
töltögessem s szaporodik?
hmm, lehet így kéne tennem.

Kép
kissmanó

Húúú, Emma ez nem semmi!!! De jól tetted, hogy kiálltál a nézeteid mellett! Nekem anyumékkal óriási szerencsém van. Ők mindent elfogadnak, amit csinálunk, és ahogy csináljuk.

Hát, Marci 9 kor kelt, megetettem, de doki előtt még kéne vmikor, mert akkor felmond nekem. Akkor 11.30kor gondolunk egymásra.

11kor eteted? Mennyit szopizik időben? Mi tuti elkésnénk. :roll: Van olyan még és nem is ritka, hogy fél órát eszik a Drágám.

kispiskóta

Manó ezt én is észrevettem. Csak én a tárolópohárból töltöttem kis üvegbe, és eltért. Majd kiváncsiságból a nagy üvegbe és az is mást mutatott. Szal érdekes. :roll:

kispiskóta

szegény Emma. az, hogy balhé van, oké. a carabb a szombati keresztelő. ha nálunk ilyen van, akkor nem én vagyok aki enged (hülye skorpió mán csak ilyen). Elmúlt karácsonykor épp 24-én délben ugrottunk össze az anyámmal, pedig a meglepit (Grétut) még nem tudták, ő volt az egyik "ajándék", hisz mi titkoltuk az Adri születését követően, hogy még egy lurkót szeretnénk. Nos, a 2007-es kalendáriumban a júliusra bepakolt UH képe megtette a hatást, végül az anyám kért bocsánatot. Szóltam is neki, hogy észrevehetné, mindig a kutyákat védi, s a veszekedéseink javarésze kutyás témán indul.

Kép
kissmanó

Hali!

Kindernay: fel a fejjel! Mi 6 éve lakunk külön a szüleinktől, első karácsonykor bejelentettük, hogy hiába nincs még gyerekünk, de mi egy család vagyunk, tiszteljék ezt és fogadják el, hogy szent este MI vagyunk egymásnak. Persze haragudtak mindenhol, de karácsonyra megbékéltek. Így 25-én megyünk az egyik, majd 26-án a másik pereputtyhoz. Szerintem pároddal beszéld meg olyankor, amikor szerengetősebb lesz a hangulat. Ha Ti összetartotok, nem lesz gond! Hajráááá!

Nadine: köszi az infókat! Hú, ráadásul Ti 3 gyerekkel kell megoldjátok az estét...meg még páran itt a topikon. Már most félek mi lesz itt ha jön még egy kölyök.

Manó: a fene egye azt a gonosz hupikéktörpöt!!! :D

Tücsi: gyanús vagy Te nekem, itt valami turpisság van, hogy tied gyerkőc 12 órákat alszik :wink: minket is dicsér Apjuk, de azért mert csak (!) 2szer kelünk... az éjszakánkkal elég elégedetlen vagyok, mások már csak 1szer vagy 1szer sem kelnek. Mindegyik gyermekeddel így voltatok??? (nem fejek éjszakánként, úgy ki vagyok ütve) Ja, mostmár az én hajam is hullik, amikor beszéltetek róla még nem vettem észre.

Gurgula: köszi a tegnapi infót az estétekról, most a Ti estéteket másoltuk, megpróbáljuk ma is.

ez hihetetlen: mostmár Cenikon kívül Annee-t is kiírja a belépésnél:shock: Lányok, ha tényleg itt vagytok nálam a szobában, takarítsatok már néha légyszi

Szarvasbori: éjjel esett le, hogy egy éve teszteltél! Gratulálok!
:lol: Kb. én is évfordulózom a napokban, csak nekem az első negatív lett. (pedig valószinű addigra már terhes voltam). Olyan szomorú voltam, hogy 1: annyira szőke vagyok, hogy még a terhességi teszten is megbukom 2:nincs gyerek. Aztán halottak napján alig bírtam taccs nélkül, úgyhogy sejtettem hogy túl korán teszteltem. (furi: boldog voltam halottak napján).

Szép napot! ckat

u.i.:Na, Halászné csak köszönni akartál nekünk??? :lol:
ckat

Ohh Emma!
Sajnálom a balhét.
Na azt már én is hallottam de viszonylag távoli ismerőstől, hogy anno a 70-es években nem volt szokás éjszaka szopiztatni hanem teát adtak a babáknak, hogy ne egyenek, tanulják meg, hogy éjszaka aludni kell, stb..stb..
Egyébként én meghallgatok mindenkit és mindent de ha valaki is bele mer szólni akkor ütök :twisted: (én át tudok menni agresszorba is)
torolve_20131003125716

Emma: ez nem semmi. ne hagyd magad. Tied a gyerek jól csinálsz vele mindent!!!!!! Senkinek semmi köze hozzá hogyan neveled, mit adsz a szájába!!!!
Érdekes, hogy nálam is az anyám reklamál az éjjeli szopi miatt. Csak én tiszteletlenül leordítottam a fejét, azóta csönd van ezügyben. Az unokára úgyis kiváncsi, jön akkor is ha nem szólhat bele.
ckat

Sziasztok!

Csatlakozom és felmondok én is!kivagyok teljesen 3 éjszaka megy a balhé igaz ma is csak 5 kor kezdte(keresztbe volt az ágyában).Ricsi kivitte elaludt felébredt aztán a mellkasán aludt .
nem tudom mi lehet vele?!

nem kicsi az 1x1-es járóka,teszek fel majd képet!

Kuku kérdés simán hátra ment neki semmi fájdalom nem volt!
a szurinál sírt kicsit aztán dumált tovább!

Bridzsi

Kép
esztora

nekem is mondták hogy ha éjszaka szoptatok majd nem tudom leszoktatni róla! :lol:

Bridzsi

Kép
esztora

Sziasztok, próbáltam kipihenni magam, több-kevesebb sikerrel, ma megyünk a neurológiára 3 -ra ...
Azt álmodtam, hogy felásták a kertet az egyik lakó miatt és összedőlt a ház, úgy, hogy a gyerek bent volt a szobájában én meg (írtózom a mélyvíztől- meg a vízalatti dolgoktól - gyerekkori fóbia) a víz alatt úsztam, hogy szegényt kivegyem az ágyából és meg tudjam menteni, aztán sikerült és odamentem a lakóhoz és agyonvertem... a földön rugdostam. Szóval jól kiadtam magamból a feszültséget, ebben minden benne volt.

Nadine: te szegény, akkor én alapálláson vagyok, jobbúlást a gyermekednek és a sogórnődnek is nagyon drukkolok, hogy minden rendben legyen.

Gurgi, Zsú: hát ez a bajom, hogy én még soha nem töltöttem karácsonyt a szüleim/családom nélkül... és nálunk mindig olyan békés volt.. senki nem parázott semmin! Pedig jöttek a nagymamámék, a Papa vidékről és szuper volt! És ez tavaly is így volt... egyszerűen nem bírok nélkülük karácsonyozni, mert végigbőgném... és szeretném a gyerekemnek u.e. megadni amiben nekem volt részem... Próbálom összetartani a családot minden tagjával együtt, de igazából senki miatt nem fogom tönkretenni, úgyhogy végiggondoltam anyuék jönnek, vacsora lesz és akinek nem tetszik nem kell idejönni. Slussz, passz. (már előre para van, hogy jön majd a sértődés, hogy ki mit kapott... )

Emma: neked is szebb napokat kívánok, megértelek, és szerintem is tarts ki az elveid, és elképzeléseid mellett én sem teszek másként és jönnek a van rajta harisnya? és adjak -e neki teát ? kérdések, anyuék elfogadták, pedig én is "parancsolgatok" de kiröhögnek, és betartják. Ne keseredj el, minden helyrejön.

Esztora: nálunk ma jobb a helyzet, de u.e. volt, jön a hideg a hétvégétől... fel a fejjel nemsoká vége..

na léptem, Manó a törpök itt is jártak, meg a másikon is jártak nálam is meglett az eredménye...

Andrea
Kép
kindernay

Sziasztok!

Nincs igazán kedvem irni. Hangulatom már majdnem 1 hete szar. :( :( :(
Megint vitázunk apával (szokásos anyagi) nem részletezem. :(

Karácsony: Hmm.. érdekes történet. A Szenteste tavalyig anyuéknál volt, de mindig balhé lett belőle, mert anyám nem tudja hol a határ poharazgatásilag. :roll: Tavaly már a saját lakásban töltöttük közösen. Idén is így lesz.
25.-én Anyámék, osztán slussz.
Mikor Apát megismertem, náluk szokás volt a nagy közös Karácsony. Nagyszülők, após, nagybátty, unokaakárkik, stb...
Minden évben ott volt Apa, én nem, mert közölték hogy nem tartozom a családhoz.
Ez 1992-től 1998-ig tartott. Akkor házasodtunk össze. Aztán mikor gyerekek meglettek akkor már kötelezően menni kellett... volna...
merthogy én közöltem hogy 6 évig nem tartoztam a családhoz nem mehettem, most meg már nem akarok oda tartozni. Pont.:)
Vendég

Emma! Nálunk az anyósomékkal volt mindig baj. Apósom szegény, mindig azt csinálta, amit a felesége mondott neki, mondani is azt mondta, ami engedélyezve volt. Ő abszolút papucs. Az viszont tényleg kellemetlen, ha a saját szüleinkkel kell harcot vívni, hogy minden úgy legyen, ahogyan mi szeretnénk.
Azt én is megfigyeltem, hogy az anyósom, ha a szoptatásról volt szó, mindig olyan furán viselkedett. Persze, mert ő 4 hónapig szoptatott, mondván, hogy a gyereke harapdálta a mellét és ez neki nagyon fájt. Később maga is bevallotta, hogy nem gondolta volna, hogy mi olyan sokáig fogjuk ezt a szopi dolgot művelni. Való igaz, a 4 hónapnál mindenféleképpen jóval tovább sikeredett. Viszont én minden tőlem telhetőt megtettem érte.

Mi is ma megyünk szurira. Este 6 körül megyünk. :(

Gurgi! Karmester lesz Samuból? Nem filmrendező?:D

Andrea! Ti nem ma mentek a Budaiba? Biztos, hogy viszajön a tejcsi, csak le kell csengenie ennek az egésznek. Én nem tudom, hogy az anyósok miért viselkednek így. A matriarkák kora már lejárt. Jó lenne, ha ők is tudomásul vennék. :D Amúgy azok a családtagok akik gyerektelenek, másként látnak mindent. Egészen addig, amíg gyerekesek nem lesznek. Még pocakos voltam, amikor a sógornőm itt volt. Én főztem, közben hajlongtam és jóslófájásoztam. A sógornőm azt megkérdezte, hogy milyen a jósló fájás, de utána továbbra is csak ült, nézett engem és dumált többek között arról, hogy a sógornőnknél ő segített nagytakarítani, hogy ne a 37.hetes terhes sógornőmnek kelljen. (Én ekkor már a 40. héten is túl voltam.) Nálam csak kávét ivott és ücsörgött, meg szóval tartott. Azt, hogy mit segíthet, egy szóval nem kérdezte. Életkora:33 év.:?

Nadine! Érdekes ez a kiütéses dolog. Kíváncsi vagyok, hogy mit mondott rá a doktor! Jobbulást nektek!

Egcsi! Álommanó jött és apa volt a gyengébb.:lol: Még jó, hogy Berci nem csinált semmi rosszat. Angyalka vigyázott rá apa helyett. :?

Tücsi

KépKépKép
mtücsi

Emma: Ne hagyd magad! Mintha anyámat vélném felfedezni a sorok között. Az első gyereknél viselkedett igy. Minden szarba beleszólt. Semmi nem volt jó úgy ahogy én mondtam vagy csináltam. Aztán besokalltam. Nem hagytam ott neki a gyereket. Azt hitte rá leszek szorulva és majd én megyek könyörögni, de elb..ta mikor kigondolta! Mindenhova vittem a gyereket magammal. Kb 1 hónapig tartott a sértődése, aztán jött hogy igy meg úgy. Mondtam neki hogy az ő gyerekei felnőttek, ez meg az enyém! És vagy elfogadja a játékszabályaimat, vagy kívül tágasabb!
Vendég

Ckat! Sutyiban páleszos kenyeret adunk a gyereknek. :lol:
Nem mindegyik fiú volt ilyen nyugis gyerek. Ádi pont az elenkezője volt. Ő éjjel néha többször evett, mint nappal. Akkor totál ki voltam akadva. Korábban írtam is, hogy élő zombi voltam. Gáborom sztem most jutalom az Ádinál való helytállásért. :D Apa Ádinál hallani sem akart újabb utánpótlásról. Most meg leginkább ő forszírozza a dolgot..... :D

Tücsi

KépKépKép
mtücsi

OFF

anyós: első két találkozásunk tiszta röhely volt. levegőnek nézett, csak a fiacskájának köszönt. mikor aztán a fiacskája közölte majd fél év után, hogy az a gyűrű az én kezemen a foglaló, már nagyot nézett. osztán lenyelte a gombócot.
a csúcs az volt, mikor a lánya barátjára emeltem én panaszt (mert sóginé míg fősuliba járt a 7végeit itt töltötte, a barátjával együtt, aki bár kereső ember volt, azon kívül, hogy nálunk kajáltak s mindent karba tett kézzel néztek, nehogymár segítsenek) a szemei majd kiguvadtak. de végül a srác megváltozott, aranyos valaki, akivel ma már jól kijövünk. hogy miért nem lehetett kezdettől ilyen?

ON

Kép
kissmanó

Sziasztok!
De ki az a Halászné? :shock:
Nem semmik a családi sztorik...A kari nálunk rohanásból áll :x De lehet idén másképp lesz 8)
Holnaptól mondja a frontot, széllel, esővel, lehűléssel, gondolom ennek iddogáljuk a levét :evil: Nekünk az éjszaka még szokásos volt, de ma már gondolom megy majd a harc.

KépKép

KépKép
szivvi

Na kibékültünk... azt mondta, hogy szeret és úgy lesz ahogy akarom... (a fene egye az erőszakos pofámat...) és igazam van. Kicsit totál vagyok kibőgve, kialvatlanul...
Nem értem a pasik miért nem tudják egyből, hogy mi a dörgés?

Andrea
Kép
kindernay

Andi, de 'sze tod rá a választ: kromoszóma

Kép
kissmanó

Jól van Kinderke, örülök, hogy minden oké.

Én most céges dolgokat intézgetek aztán vasalni kéne, semmi kedvem. Mennék vmerre de nem itt a panelrengetegben :twisted: Samu alszik, gondolom kettőig utána jön a barátnőm a kislányával bájcsevegni. :lol:
Aztán este megyünk párásítót venni. Lehet, hogy az teszi be a kiskaput éjszaka??????? :shock: a távfűtés, száraz levegő. 26 fok van ahol alszunk.
torolve_20131003125716

Jesszusom. 26 fóka? Nálunk meg ma reggelre asszem jó volt, ha elérte a 20-at. Kicsit csavartam is a kazánnál fölfelé. Bár most meg az amlakon távozik a fűtés, jányom akkora ebédet adott a pelusnak, hogy az egész hóbelevancia szaros lett. Pedig előtte 2 órával öltöztettem újba, akkor annyi kaját küldött vissza, hogy ázott az egész mindenség.
Amúgy este várom a párásítós infókat, fényképet, meg mindent ama darabról amit megvesztek.

Kép
kissmanó

így szopta a keresztelői zűrzavaros kis álmában a kicsi jány az ujjacskáját:

Kép

Kép
kissmanó

Sziasztok!
Nekünk is szar éjszakánk volt!
Este 9kor evett majd éjfélkor, majd 2kor 20percig, aztán aludt 10percet, majd elkezdett kiabálni meg röhögni mellettem, bekajolt még 100ml tápit, vagy 4óra volt mire kifáradt és aludt, majd fél7kor megint kezdte, de ott már annyi volt, hogy szopizni nem akart csak üvölteni, hogy éhes.
Aztán 11ig fent volt, de akkor már olyan kómás volt, hogy csak na, szal nekünk is faja éjszakánk volt, ilyen még sosem volt, megabruta front jöhet...

Emma!
Nálunk is dettó ugyanez van, én is szarul csinálok mindent, és ha beleszól édesanyám, akkor elmondom a véleményem és ő meg vérig van sértve.
Hétvégén totál kikészített, mert az a gyerek biztosan nagyon beteg, mert mikor itt voltak elkezdett ordítani mint a fene, és biztosan nagy fájdalma van.
Persze én hiába mondom, hogy megijedt tőlük, úgy néz ki megismeri már az idegent, az nem igaz, 6hónapos kortol ismerik csak meg...
Áhhh, nem is részletezem, én azóta nem hívtam, ő sem engem, kiváncsi vok meddig bírjuk így.
Persze azt konkrétan nem mondja hogy mi a baja velünk, csak azt hogy sokminden, gondolkozzak el, és majd rájövök.
Hiába gondolkozok nem jut semmi eszembe...
Szal itt is áll a bál, már csak anyósék hiányoznak hogy megsértődjenek, akkor legalább nem jön hozzánk senki... :lol:
Egcsi, majd elmenekülünk hozzád Las Vegasba, az jó messze van, ott legalább nem tudnak veszekedni a szülök velünk, hogy már megint mit csinálok rosszul...
Vendég

Manó!
Jah, 26 és állítom, hogy azóta alszik rosszabbul Samu amióta fűtenek.
torolve_20131003125716

Nadine!
Jobbulást Nektek!
Szájpenész a dokinő szerint jön ki a melegben, de a védőnő is azt mondta, nem én találtam ki!
Csak én azt furcsállom, hogy a 34fokban meg nem jött ki...
Vendég

Manó!
Nagyon édi Gréti. Samu is ugyanígy szopizta de hétfő óta semmi. Nagy kár :?

Hencsi!
Front van az biztos!
Remélem visszatérnek a szép éjszakáink.

No akkor nálatok is balhé volt..ez már csak ilyen sztem.

Nálunk anyukám már fél tőlem, hehe, már nem igazán szól bele szerencsére, az elején próbált. Egész normális lett egy ideje.
Apukám meg egy angyal.
torolve_20131003125716

Jah, árulom a babakocsit, egyrészt utálom + samu teljesen kinőtte..
akkora nagy szar az a Pierre Cardin..fujj
torolve_20131003125716

Bár már ránk nem vonatkozik, de tanulságos...

A BOLDOG Nők 5 TITKA

1. Fontos, hogy egy olyan férfit találj, akivel megoszthatod a felelősségeket és a háztartási munkát, és hogy legyen egy jól fizető állása.

2. Fontos, hogy egy boldog férfit találj, aki imád táncolni, utazgatni és mindig megnevettet.

3. Fontos, hogy egy romantikus férfit találj, akire érzelmileg támaszkodhatsz, anélkül, hogy ő ezt kihasználná, és ráadásul nem hazudik.

4. Fontos, hogy egy olyan férfit találj, aki tökéletes szerető és imád veled hancúrozni.

5. Fontos, de nagyon fontos, hogy ez a 4 férfi NE ismerje egymást!

Küldd el ezt azoknak AZ okos nőknek, akiknek egy mosolyra van szükségük, és azoknak a férfiaknak, akikről úgy gondolod, hogy képesek elviselni a valóságot (!!!), és akik szintén okosak, és csak egy mosolyra van szükségük.........!

Andrea
Kép
kindernay

Hétfőn azon vesztem össze anyámmal, hogy a dokinéni azt mondta, hogy 20-21foknak kell lennie a szobában, csak fürcsire fűtsünk be jobban, anyám meg, hogy majd jól meg fog fázni a gyerek, azt kinlódhatok vele, de azért csak hallgassak a dokinőre, amúgy is már elege van belőlem.
Neki belőlem, akkor én mit mondjak...
Vendég

Gurgi vegyetek ilyet mint nekem van imádom!!!! PEg Perego Pliko3..
Jaja jön a front, Botond már előtte 4-5 nappal megérzi, szerintem mi is megéreztünk azért volt itt tegnap ekkora banzáj mindenkinél (majdnem).

Manó: de aranyosan cuclizik Grétu!

Megyek hajatszárítani.

Andrea
Kép
kindernay

Manó!
Nagyon kis édi Grétid, Bogi még csak az öklénél jár, vagy leragadt ott?

Gurgi!
Hát én is nagyon remélem hogy visszatér, mert ez nagyon car volt, totál kóma vok, de majd délután alszok picit, persze ha naccsáda is úgy gondolja, és hagy aludni...

Andi!
Ez marha jó!
Mindjárt felolvasom Robinak... :lol:
Bár én rá nem panaszkodhatom, talán ő az egyetlen akivel sosem veszekszem, igaz még csak 4éve vagyunk eggyütt, de még sosem vesztünk össze.

Na, léptem gyermekemnek eddig tartott a kóma, kemény 1,5 óra...
Vendég

Na túl vagyunk a szurin. Sokkal jobban viselte, mint a 2 hós oltást - azután 10 percig sírt, most 2-3 p múlva megvígasztalódott.
Jó hír:
6100 g 63 cm :D
Rossz hír:
Van egy beutalónk a János kórházba a sebészetre, mert kuki-gondjaink vannak. Pisilés előtt felduzzas a kuki, bőr alá folyik a cucc, utána jön ki :(

Kép
Kép
emma1976

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?