A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Kinderke!
Mennyi az annyi?? bébkocsi?

Emma!
Ohh basszus, ne már. Remélem minden oké lesz.
Mikor mentek?

Jövő héten megkérdezem mégegyszer a dokinkat, hogy most huzi vagy ne huzi??
torolve_20131003125716

Henchy
Nálunk már nincs harc: anyu este csörgött és csevegett, mintha semmi nem történt volna. Nála ez a bocsánatkérés :roll:

KARÁCSONY
Mi eddig utazó nagykövetek voltunk: 23.a kettőnké, 24. e egyik szülő, 25. e másik szülő, 26. a nagycsalád. Na de ezt nem tehetjük meg a gyerekkel! FŐleg, hogy többszáz km-es kör szokott lenni :shock: Szóval most valószínű bevetjük, hogy akik jön, jön, eki nem, nem. Ebben csak az a vacak, hogy háziasszonyoskodom kell. Szóval lehet, hogy azt is kikötöm, hogy jöjjenek, de hozzanak kaját :D

Kép
Kép
emma1976

Gurgi
Délután kezdek telefonálgatni időpont-ügyben. Mi eddig nem húzogattuk. 2 héttel ezelőttig nem is volt gond, akkor kezdtük észlelni, hogy vmi nem stimmel....Állítólag vmi szondával alányulnak a bőrnek:shock: Húúú, rémes lesz :(

Kép
Kép
emma1976

Hu! Anyos es csaladi balhes tema: mi jo messze vagyunk, igy ezek kimaradnak, de Egont nem is lattak meg, csak kepekrol. Anyos meg nincs sajnos. :cry:

Pindurkam most alszik. Telejesen meggyogyult a comhajlatban a bor. Nagyon orulok.
Ti ott kremezitek vagy puderezitek?
molkata

Emma! Szegeny kis Pindurka! :cry:
molkata

Sziasztok!

Megjöttünk, köszi a drukkokat, úgy néz ki mononukleózis (fiatal felnőttekre jellemző betegség, általában testnedvcsrével terjed, csókolózás stb....) Vettek ott gyorsan vért meg torokváladékot holnapra már többet tudunk. Zsanit be is vittem az oviba ahogy jöttünk haza mert ő nem beteg, feleslegesen ne legyen ithhon csak unatkozik. Gréti is bejött az oviba alig tudtam kihozni, olyan hisztit levágott hogy ő marad én menjek haza egyedül!!! Az óvónő is csak lesett hogy általában nem ezért szoktak hisztizni :D Ha elmúlnak a pöttyök akkor szerdán mehetünk. De úgy elfáradt hogy már fél órája alszik.

Petra viszont teljesen egészséges, vele szerencsére most semmi gond. Épp trapézol, meg veszekszik vele...

A sógornőm is jól van, maradjon az a baba bent legalább karácsonyig (dec28-ra van kiírva)

Manó
Nálunk is karácsonyi meglepi volt a családnak Petra, mivel mi se szóltunk hogy akarunk harmdikat, anyumék tudták, mert hánytam mint a lakodasmas kutya. Sose feljtem el anyósom arcát, mert azt hitte viccelek. CSak a kiírás pontos dátumát nem mondtam meg, csak annyit hogy július vége, mert így is minden nap hívott júliusban :D

Gurgi
CSatlakozom Andihoz, nekünk is PP Plikonk (a P3 később lett, ha van anno olyan akkor már azt vettem volna, de az csak 2004-es modelltől van) van anno még Zsaninak vettem, eléggé lehasználtuk, de ez volt a rohangászós kocsink, befért könnyen a csomagtartóba, de még is majdnem vízszintesig dönthető. nekünk van egy nagy Bergon is, az hatlamas, Petra abban alszik kint, de az nem fér be a csomgataróba, meg iszonyat nehéz.

Nagyszülő kérdés: NA az első gyerkőcnél elbeszélgettem mind a két családdal hogy mit hogyan szeretnék, anyósommal együtt laktunk akkor még, de szerencsém volt mert ő anno régen sokáig szoptatott, a férjem csak anyatejes volt 9 hósig, addig csak kóstolgatott, ritkaság számban ment ez akkor (ja a felírt ingyentápszeren meg szépen híztak a malacok és a védőnő is nyugodt volt hogy milyen szépen hízik Józsika a tápitól, pedig ha tudta volna :D ) Anyukám engem 6 hétig, akkor az első fejlődési ugrásomkor nem azt mondták neki hogy gyakrabban tegyen cicire hanem evés a teje adjon tápit, a többit sejthetitek. Így ő meg abszolút nem szólt s most se bele. Annyit jegyzett meg összesen hogy Petra teljesen másképp szopik mint a nagyok, mivel ő cummog a cicin ezért sok levegőt nyel viszont ő egyáltalán nem bukik (szerintem tej visszafele nem sokszor hagyta el a száját, talán egyszer kétszer egy pici). Zsani viszont rendszeren a padlóig küldte a dolgokat, és Gréti is tett a nyakamba párszor, igaz nála dőlt a tejem nem győzte szegény nyelni. A hozzátápinál is a volt amit én akartam igaz olyan még nem volt hogy bármelyik gyerekem egy teljes napig odalegyen valahol max rggeltől estig (eddig mindegyik a saját ágyában aludt )Anyum vigyázott úgy rájuk hogy éjszaka itt nálunk, de azt ették amit én kikészítettem nekik, azt a ruhát adták rájuk is, mondjuk mióta el tudják mondani a véleményüket én se adhatok rájuk bármit. Egyedül a csokit cukrot tiltom, nem is hoznak nekik szerencsére, néha egy egy kindertojás befigyel, mondjuk túrórudi is mindig van a hűtőben, de van hogy2-3 napig nem is kérnek, általában délelőtt szoktak enni 1-1-et.

na egyek úgy néz ki Petra is aludni akar kihasználom a helyzetet megyek segítek neki

Nadine
KépKépKép
nadine

Sziaszotk!

Mi is megjöttünk. És Marci is jobban viselte, 2-3 perc sírás, utána osztogatta a mosolyait a többi babának. :lol:

Adatok: 6860 gramm és 63,5 centi. :D

Viszont Fkarate, csipőszűrésre adott beutalót hasi és koponya uh helyett. És ezt csak itthon vettem észre. :x Na, de majd pénteken jön a védőnő.

Emma, ez nem jó. :( De szép méretei vannak a legénykédnek!

kispiskóta

Kata: ha megmutatnám a krémes tégelyt, hogy mennyit használtam ek közel 15 hét alatt, há sokan a gyereket sajnálnák. na, de ha nem érzékeny (most) a bőre, akkor mi van?

front: nálunk mán egy hete befigyel akkor. tejcsinél meg mi van akkor? nem front, hanem egy egész harcvonal?
ma még nem voltam képes reggel 6 óra óta még 150-et sem kifejni. Igaz, nem tom 5:30-kor gyerek mennyit evett, mert azóta semmit. nem érdekli az üres felhozatal :(

Kép
kissmanó

az előbb dühében hisztizett, ordított, semmi sem volt jó, sem egyik sem másik sem harmadik cumival a tejcsi, sem játszócumi, aztán most kis elégedetlenség után csépeli a trapézon a macskákat. úgy látom, örökölte a családi vonást, cicóknak semmi jó nem jár ki nálunk.

Kép
kissmanó

Emma!
Szegény pici Zalán, gyógypuszilom!
Én csak a legeslegvégét húztam picit hátra, a peremén volt egy kis krémecske, azt szoktam lemosni.

Kata!
Én krémezem vékonyan a combhajlatban is max kétszer egy nap, a popóját is max. 2x. Amikor nem krémezem akkor púderezem. Nekem bevált nagyon a gyógyszertári popsikrém, vékonyan kenem és sokáig tart, akkor is ha popsitörlőzöm.

Zsu!
Király doki :lol:

Nadine+Kinderke!
Megnézem akkor ezt a bébkocsit. Köszi a tippet.

Kivasaltam, ebédeltem.

Mára elköszönök.
Puszi
torolve_20131003125716

Zsú s csípőszűrésen már volt Márton gyerök?

Kép
kissmanó

mármint a gyerek azóta ciciből nem evett semmit, üvegből azért kóstolgat

Kép
kissmanó

Volt még hathetesen. Igaz három hónaposan is vinni kell kontrollra minden babát, de én uhra kértem a beutalót. Ráadásként ő szerzett időponot a Klinikákon. Bár már kétlem, hogy uhra. :? :?

kispiskóta

:(

Kép
kissmanó

Sziasztok, életjel visszaolvasás nélkül egy kérdéssel spékelve:

Akinek szülés óta már egyszer megjött, annak hogy alakultak a további piros napjai?
Nekem holnap lesz egy hete, hogy csúszik... tudom, ez normális ilyenkor, de azért kiváncsi vagyok, nálatok mi a helyzet!
Köszi.

kétfiús anyuka
babdorka

Össze-vissza telefonálgatok, sok fiúnál van gond, lehet, hogy nem kell majd beavatkozás, csak huzogatás+kenegetés....
Dokival is beszéltem, azt mondta a kórház helyett a fehérvási uti sztk-ba menjünk, mert ott időpontra lehet... :(
Úgy látszik a héten minden napra jut vmi sz@r

Zsú
akkor ügyesek voltak a fiaink! :D Marci is szép méret :D

Én is csak gyógyszertári krémet használok. Nekem a toka alatti bőr pirosodik ki, fürcsikor olajozom, meg néha-néha bepúderezem... Akinél nagy toka van, hogy csinálja?

Kép
Kép
emma1976

nálam még nem jött, bár most, hogy apad a tejcsi............

Kép
kissmanó

Krémezés: a popsit minden pelusozásnál krémezem, a hajlatokat abszolút nem, mert nyáron bepállott, amiért ott is kentem, így azóta nem teszem. Viszont csak a Nivea popsitörlő jó, a többi kiüti (olcsó gyerek).

Kérdés:mindenki volt ilyen uh-n? Mikor?

kispiskóta

mi épp 2 napja nyomjuk a neorgranormonnal, mert nagyon ronda volt. de mára határozott javulás van toka ügyben

Kép
kissmanó

Zsú
Ha a koponya+ hasit kérded, nekünk 3 naposan volt még a kórházban! Csípő meg 6 hetesen.

KépKép

KépKép
szivvi

Gurgi eddig nem nyúltam én sem a kukujához most nagyon meglepődtem hogy dokibácsi hátrahúzta :shock:

Nyunyi alszik a kocsijában pedig már 3 és fél órája evett.
Ricsi hazaviszi délután így szabad leszek,jó néha pihenni kicsit de nem vagyok nyugodt mikor nincs itt Nyunyikám (mondtam hogy anyós ne tunkolja neki a cumit folyton..)

karácsony nálunk 24.-e mindig kiscsaládunké nem megyünk sehova.
tavaly 25-26 Ricsiéknél voltunk,idén csak 1 nap vagyok hajlandó menni.

Bridzsi

Kép
esztora

Manó
Ne haragudj, eddig semmit nem szóltam itt a heroikus küzdelmedhez.... De nagy figyelemmel kísérem mi van veletek és a tejcsivel és nagyon drukkolok!

Kép
Kép
emma1976

Mi nem voltunk kopony+hasi uh-n. Tesóm meg barátnőim azt mondták, ha rendben fejlődik, minek. Ők sem vitték.

Kép
Kép
emma1976

Igen, azt kérdeztem. Nálunk külön kell menni, ha akarsz, merthogy nem kötelező. No, én szóltam is a dokinak, mikor először kijött. Azóta húzodik a dolog. :twisted:

Én minden hajlatot olajozok fürcsi előtt. Így a nyakát is. Felemelem az alsó állkapcsát és zsupsz.

kispiskóta

Dorka
Ehhez még hála az égnek nem tudok hozzászólni!
Csajok
Nálunk még nem kellett vágni a gyerek lábujjain a kiskörmöket :shock: Van még így valaki?

KépKép

KépKép
szivvi

Szivvi nálunk sem csak a két nagyújján.

még mindig alszik én meg Dolhai Attilázok

Bridzsi

Kép
esztora

Dorka
nekem sem jött még meg.

Szivvi
Én is még csak nézegettem a lábujjkörmöket :)

Kép
Kép
emma1976

Esztora
Ja nekünk is a 2 nagyot már kétszer, miniket még egyszer se..Enyim béb is szundít, gyanús...10-kor evett, 1/4 12-től alud, már 2-szer felsírt, de visszaringattam.

KépKép

KépKép
szivvi

Szivvi, én sem az összeset vágtam eddig, de nem csak a nagyujjáról kellett.

Hajhullás meddig tart??? Már alig van hajam, segítség!

Manó, olyan jókat mosolygok a hozzászólásaidon! :lol: Törpe, meg öntögetős tejszaporítás. :lol:

kétfiús anyuka
babdorka

Nah a barinőmék késnek..úgyhogy vagyok vagy lemegyünk sétizni..nemtom
:?

Mi az elejétől a Baby Love-os popsitörlőt használjuk, nekünk nagyon bejött.
Hajlatokat olajos kendővel áttörlöm. A füle mögött a kispolcon szárazabb szokott lenni picit, a fültőnél.

Nekünk 4 hósan lesz csipőszűrés kontroll. 2 hósan voltunk és 4 hósan nézik újra.

Samu ma csak 2 órát aludt, na ilyen még nem volt. 3-at eddig mindig aludt de inkább 4-et.
:shock:

Dorka!
Nekem 2 hónap után jött meg és holnap lesz 1 hete hogy késik.

Szivvi!
Lábon ecce vágtuk de csak a nagy ujján. Őszintén szólva a kezén is csak egyszer volt vágva :oops: a múlt héten, magától leválik.
torolve_20131003125716

Nekem eddig nem hullott, most kezdett el.
torolve_20131003125716

Nekem csak lightosan hullik a hajam, de minden ősszel szokott, így nem tudom, hogy a szopi vagy az évszak miatt. De nem vészes, eddig. De azt hallottam, ha vasat szedsz nem fog hullani. Én Elevitet szedek még mindig, lehet azért nem hullik olyan vészesen.

Én sem mensizem még.

A kezén hetente kell vágni a körmöt, a lábán a nagy ujján eddig egyszer vágtam a többit még nem kellett.

kispiskóta

há nekem akkor kezdett hullani, miután eme téma említve volt. minap el is gondoltam, hogy nem kéne mindent olvassak

Kép
kissmanó

kézen hetente, lábon egyáltalán (nagyujjon sem)

Kép
kissmanó

Ja és doki kérdezte, hogy mindig ökölben van a keze, vagy nyitogatja is. Hát tök megijedtem. Mióta hazajöttünk a kezét figyeltem. Azt rájöttem, hogy olyan hüle vagyok, miután meg fog tárgyakat, így kénytelen kinyitni. :oops:

Kérdezni szeretném, akik (Bori, Andi...)neurológiára vitték a gyerkőcöt, csak akkor kell, ha valami probléma van, vagy érdemes csak úgy elvinni?

kispiskóta

Kezén kéthetente vágom - nagyjából

Kép
Kép
emma1976

Hencsi, hétvégén anyósoméknál úgy elkezdett üvölteni, mint még soha. Azóta voltak itt az osztálytársamék is (8hós fiával), na akkor is volt üvöltés rendesen. Szóval én is észrevettem, hogy most már felismeri, ki az idegen, s ki nem, sőt sztem a kisbabára féltékeny is volt, mikor vele játszottam. Sőt, egy ideje szopi közben is féltékenykedik: ha apával beszélgetni szeretnék, rögtön nyafog, ki akar ilyenkor sajátítani magának.

kétfiús anyuka
babdorka

elindultak a fiuk..
csomagoltam elemózsiát így kb 6-7ig haza se jönnek.

tegnap mondta dokibácsi hogy mivel Nyunyinak csörcsög a torkameg kicsit száradt "cicakakis"volt az orra, fújjak neki orrsprayt és porszívozzam ki nyugodtan.vettünk livinglabot mi is hogy ne kelljen a porszívót cincálni.jól kiszedi ezt a kevés váladékot.
sos esetre meg ott a porszívós.

Dorka nekem szept. 5 után most jött meg a héten 2.szor.(mit hiányoltam? :twisted:
kiváncsi vagyok mikor áll be rendesen.

Bridzsi

Kép
esztora

Sziasztok!

Csajom jól elvan a játszószőnyegen...
Nem olvastam még vissza mindent.

Manó: Képzeld el, mára szinte semmi tejem nincs, má nem tudom, mit csináljak... kerülget a sírás, de azzal mondjuk nem segítek se magamon, se a gyereken. Marad a tápi. Azért mindig teszem cicire, de csak küzd szegény, aztán sír... :cry: ez van...

Emma: a te sztorid nem semmi... :(

Andi: Örülök, hogy kibékültetek... :)

Természetesen nincsenek még képek a keresztelőről... igyekszem

Mensi: Nekem nem jött még meg... nem tudom, mikor fog.
Dorka: Neked nagyon fájt először?
Gurgi?

Kép
zsuzsi**

Csajok, a ti gyerekeitek játszanak már a kezükkel? Panna nem. Mikortól "kellene" ezt kezdeniük?

Kép
zsuzsi**

Dorka!
Nekem még egyáltalán nem volt meg, hogy mikor fog, de nem is várom!
Szóval akkor Balázs is felismeri az idegeneket.
Bogi is úgy ordított mint a sakál, bár mi arra gondoltunk, hogy apu sapkájátol ijedt meg, csak anyám még sosem hallotta így sírni, hát mert nincs vele naponta... :lol: , ezért hitte azt hogy valami baja van.
Egyébként szerintem is minnél jobb a látásuk, minnél értelmesebbek, annál jobban felismerik a dolgokat, pláne az idegeneket.
Mondjuk én nem is bánom, hogy ilyen lesz, legalább nem tudja felvenni senki... :lol:
Biztos csak én vok ilyen paranoiás hülye, de én rühellem mikor felveszik, és sosem úgy fogják ahogyan kellene, plusz a pelus a vállról elég gyakran elmarad, én meg utálom mikor mások ruháit nyalogatja, az enémet meg Robiét okés, de másét nemááá...

Körömvágás: nálunk is hetente kell vágni a kezéről, a lábárol én is másodszorra vágom a nyagról, épp előbb csináltam, de ahogyan elnéztem a picikről is kell estére mikor alszik.
Én mondom a lányom tokára combra meg körömre gyúr, a többi meg csak úgy van, de gyarapodni nem nagyon akar...
Na, elaludt végre, azt hiszem én is alszom egyett, bár még előtte fejni kell...

Manó!
Ha vigasztal picit, reggel szopott utoljára Bogi, azóta nem hajlandó csak cumisüveggezni, lassan széjjedurranok.....
Vendég

Valaki kérdezte múltkor a naplóírást. Én is írok babanaplót. Bár, amit Szivviék csinálnak, hogy hófordulókor felveszik kamerára az nagyon szimpi. Így ezt is csinálni fogom. :wink:

kispiskóta

a járóka azt hiszem Egcsinek és egy kézrágós kép, örülten rágja a kezünket.
Kép

Kép

Bridzsi

Kép
esztora

Zsú
Én má azt is kitaláltam, hogy ez lesz a kari aji pl a dédiéknek :wink:

KépKép

KépKép
szivvi

Tök jóóóó! Marciról is van egy csomó felvétel, de konkrétan ez a hófordulós ötlet nagyon tetszik.

Én só-liszt gyurmából szeretnék kéz-láb lenyomatot, kiégetni és azt adni. :wink:

kispiskóta

hát ez a kép naggggyon jóóó!!!!!

KépKép

KépKép
szivvi

Esztora, tök jó a járókátok! A Brendonban vettétek ugyi?

kispiskóta

Köszi,látjátok az extra szemöldököt?tiszta apja

Bridzsi

Kép
esztora

igen Brendonos most kuponakciós (Brendon Texas tipusú amugy a Faktum gyártja kerekei is vannak és összecsukható,állítható a magassága)

Bridzsi

Kép
esztora

Sziasztok!

Szinte semmi időm :cry: Máté még mindig szarul, Marciéknál az oviban csőtörés, így ma ő is itthon van, egész nap megy a nyafi valamiért. Még jó, hogy Samu egy kisangyal

A karácsony nálunk is mindig balhés :cry: Anyós ragaszkodik hozzá, hogy hozzá menjünk, hiába mondom, hogy nem, csak kibalhézza :twisted: Mondjuk már 2 éve ők jöttek, de az nem volt igazi kari, Máté ugye kórházban volt, nem ez volt a fontos :cry: Tavaj megint mi voltunk, de akkor meg nem bántam, semmi kedvem nem volt megint semmihez, még akkor nem tudtam mi lesz Samukám sorsa :cry: De idén tuti már nem hagyom magam, csak mi leszünk és ezt meg is mondtam a férjemnek, senki és semmi nem érdekel!!!

Első gyereknél nekem is mindenki beleszólt mit hogy csináljak, miért nem jól csinálom, stb. Én meg kis naiv hittem is nekik, ugye ők már neveltek gyereket, meg akkoriban mág nem volt annyi infó mint most, a könyvek is őket igazolták, hát engedtem :cry: Jól el is csesztem, de ez már így van. Mikor Marci megszületett akkor is próbálkozott anyu is és anyós is, de addigra már jól kitanulmányoztam mindent. Néztek is nagyot mikor elmondtam, hogy igenis van elég tejem akkor is, ha óránként szopik a gyerek, meg nem kell tea sem hozzátápi 4hósan meg hasonlók! Mivel anyu ugye messze ő nem is szólt nagyon bele, anyós néha próbálta, hogy nem kéne e teáztatni, meg 6hónaposan már adjak neki tejterméket, stb. Nem érdekelt, mostanra meg már beletörődött-elfogadta, hogy így csinálom, meg egyébbként is ő csak 2gyereket szült nekem meg 4van és még mind él, talán nem csinálom rosszul :lol:

Esztora! tuti ez a járóka, én is ilyet szeretnék :wink: Megkérdezhetem, hogy mennyiért vettétek? Ez összecsukható?

Zsuzsi, sajnálom a tejcit :cry:

Körmöt én kb 2hetente vágok, mikor eszembejut. Lábáról eddig egyszer vágtam!

Rendes mensi még nekem sem volt. Miután feltettettem a spirált, kb 4napig véreztem, aztán 2héttel később megint volt pici, de szerintem nem mensi. Remélem még sokáig nem látom, nem hiányzik!

Naplót nem írok, arra már totál nincs időm, pedig olyan jó lenne nyomon követni mikor mit csinál :roll: De erre már tényleg nincs kapacitásom :oops:

Mi így szopizzuk az ujjunkat
Kép

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?