A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2007. őszi babák

INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Andi
privibe akartam :-) de már mindegy :-)
Vendég

:wink: oké, Timi
jók az új képek!!!!

Kép
an°°di

Móni:
ha kell a tápi akkor kell. Emiatt ne legyél ki.
Majd belejöttök és lesz ott tejcsi. :)
Addig sem éhezik Janka.
A fülit meg Timitől, én is Őt nyaggatom vele. :oops: :lol: :lol:

Gabcii:
mi is tápisak vagyunk, de sem vizet sem teát nem adok. :)

Timi:
ez aztán a lista. :)
Lehet majd én is kérek szépen. Csak nem tom mit.
Ebből a babaneze 1, 2 van meg a maszkabál.
Mit ajánlasz? :)

Kép
Kép
h@jni

Timi:
jók az új avatarok. :)

Kép
Kép
h@jni

Timi!
Én is! Én is! Nekem is csinálsz dvd-t? Priviben megtárgyaljuk, okesz?!
Hát kösz a biztatást! Remélem nem kell teljes kudarcról beszámolnom, mert küzdök mint disznó a jégen!
Andi! Igen, érdeklődési körüknek! Nálunk népszerű torna mondóka:
Puki gyere ki! De apuka remek meséket mond a cégéről, búgó hangon és Janka tátott szájjal figyeli! :lol:
Ja, és tényleg jók a képek Timi! (Nálatok ilyen hideg van? :shock: )

Kép
ermoni

Hajni
fülinél szerintem az a lényeg,hogy masszív legyen a kapocs,ne olyan hogy kis lukba kell belefeszegetni a kapcsot.

a zenék ráférnek 2 dvdre mp3ba ha cd kell akkor jobban érdemes válogatni Lillának vagy Marcinak?
jó még a többi babazene is van a happy baby 1-2 az is olyan stílus
ami meg bejön a nagyobb korosztálnynak a meseovi,zeneovik,bújj-bújj zöldág meg még soksok minden :-)
Vendég

Timi:
tudom én, h mi kell?? :?
A divixes dvd olvasó/író mit tud lejátszani?
Én ezekehez nem értek. :roll: :oops:

Kép
Kép
h@jni

Most esett le! Andi, Te csülköt eszel? És csodálkozál, h fáj a hasuk az ikreknek? :roll:
Ja, és Hajni! Rajtam még van vagy 2-3 kg! Pl. a sejhajomon is maradt! De ezzel is küzdök, h újra 38-as legyek! Bár nem vészes a helyzet, nem vagyok elégedetlen! Te (Gabcii hozzád is szól a kérdés!) milyen tápszert adtok a gyerkőcöknek? Én ebben is olyan béna vagyok... :oops:
Császárosok! Hogy van a sebetek?

Kép
ermoni

Móni
Puki gyere ki :-)
szívesen csinálok dvdét :-)vagy cdét mi nagyon szeretjük ezeket hallgatni.

tejcivel kitartás,ha kell pótlás kell,nem a világvége :wink:

hideg?nincs:-) Maja fagyosszent átmeneti kabát van rajta meg őszi sapi.Bíborkán meg vékony overáll,azt adom rá az itthoni rucira sétakor.Mi is kint vagyunk egy órát is,bár rossz az időérzékem Kép
Macskacsaj
Kép

szemszín:én is kivi vagyok,mert Bibusnak mintha sötét lenne a szeme,nálunk két esélyes ügye enyim kék apáé barna lehet neki is barna lesz,nem emlékszem Majáé milyen volt ilyenkor

muszály valami édességet keresnem :roll:
Vendég

Móni:
2-3 kg??? fúú, ezt nem kellett volna. 8)
Rajtam mennyi is, ááá, belesem gondolok.
47-8 a versenysúlyom. 59.5-el mentem be szülni, 55.5-el jöttem haza, most 53.5 vagyok. Sok, Sooooookkkkk :evil: :evil: :evil:

Kép
Kép
h@jni

Andi! Zuboly Homeopátiára nem is reagáltál! Pedig az is jó nóta!
Hajni! Az mindent zabál vagyis jó lesz! Dvd- formátumban ugyi több fér!

Kép
ermoni

Hajni
inkább úgy mondom,hpgy ált. lejátszák a lejástszók ,de volt már rá példa hogy nem,de számítógépen mindenképp elindul.
2 dvdre rámegy az egész vagy ezt már mondtam??
Vendég

Jaj, nem akartam meghuzigálni az oroszlán bajuszát itt a kilókkal! :lol:
Megyek fürdetni, még benézek! :wink:

Kép
ermoni

Móni:
Mi Humana HA Startot eszünk.
Marci először Beba HA 1-t evett, az keserű nem jött be.
Utána Humana HA 1-t, majd Humana Ha2-t 8 hós kortól.
Most Lilla először Milulilt evett, de áttértünk a Humana-ra.
A lényeg, h HA legyen. De nem írt a dokinéni??? :shock: :shock: :shock:

Kép
Kép
h@jni

Timi:
akkor én kérnék olyan mindenes dvd-t. :)
Majd írd meg pü-ben mivel tartozom meg a számlaszámod.
Köszkeee. :)

Kép
Kép
h@jni

Milulil= Milumil :oops:

Kép
Kép
h@jni

Hajni
írj privibe címet akkor mehet minden?megis csinálom aztán pénteken elstétálunk a postára

aki kér még jobban jár ha hamar ír :-) mert utána nem tom mikor jutok el megint apostára :roll:
Vendég

Timi:
pü ment.
És igen, akkor jöjjön minden. :)
köszkeee

no, L fürdetni, vacsizni. majd még visszanézek. :arrow:

Bár velem van tele az oldal. :twisted: :twisted:

Kép
Kép
h@jni

Sziasztok!

Na dobok képeket:

Szülőszobán:
Kép

Kórházban velem:
Kép

Ja, elmélet éjszaka működött nappal ne annyira... már a pólyán gondolkozom... ugyanis gyerkőcnek majd leesik a feje az álmosságtól, de a legkisebb neszre összerebben - néha nesz nékül is (ez vmi Monroe reflex, tudjátok amikor sszétrebbenti kezét lábát) na erre felriad... és kezdhetem előről... ha már fél órája durmol, akkor jó, mert akkor már mélyálomban van és onnan nem riad fel, csak ha éhes!

Andi, no nekünk ne tesen majd semmiért sírni! Méghogy leteszem és alszik??? :shock: :shock: :shock:
Lehet, hogy nálad ebből a szempontból előny, hogy ketten vannak, mert szerintem érzékelik, hogy nincsenek egyedül és lehet, hogy ez megnyugtatja őket... vagy egyszerűen mázlista vagy!
Infolac mintha nálunk is működne... (azért én is kop-kop-kop).

Hajni, 2 kékszeműnek tuti a kék szem! Egyébként csak akkor jöhet össze, ha mindkét szülő hordozza a kékszemű gént, csak nála nem jött ki mert nem domináns, ebben az esetben azonban legtöbbször mindkét oldalon 1-1 nagyinak kék szeme van.

Jolka, ezt a csöpögő tejcsis dolog engem is zavar... hány hét alatt áll be vmi normálisra... nekem szimplán folyik... ja és 2 fél pelussal a meltartóimban rohangálok... a melltartó betét sz@rt se ér... a kagyló csak addig amíg függőlegesben vagyok és nem moccan el... tehát ha Dorka az ölemben van, tuti kifolyik mellette a cucc...

Szépek a gyerkőcök! Ádi milyen kis cukimanó, Bibnek meg jó a fülbevalója!

Jutta

KépKép
jutta

No amíg írtam a privit (ugyan közben ettem is) jó sokat termeltetek!

Egyrészt kérek én is CD-t!! (Apa azt mondta, hogy lejátsz a cuccot a lejátszónk)

Móni, csaszinál néha tök lassan indul!! Ne ad fel, uncsitesómnál kb 6 hetesen állt be!

Kilókról ne beszéljünk... :? :cry: :oops:

Fülbevalót én csak később, mert a z enyémet elcseszték anno, de ezt már írtam régebben!

Jaj csajok én még mindig állva gépelek, fekve jó, de ülve...
Na csak vége lesz ennek is!

Ja kiscsaj így 9 naposan 70-80 miliket eszik és egy nagyobb alvás után bedurmolt egy 100-ast is ma... Ez ilyenkor nem sok?? Bár ha neki jól esik, hát egészségre!

Jutta

KépKép
jutta

Jutta

nem tudom milyen melltartó betétet használsz ,tudom ajánlani a chiccot ,drága de szív mint egy pelus
60 db olyan 2000 valamennyi

nagyon szép a kis újszülötted :-) muti friss képet is

Maja volt ilyen kis riadós,reflexes,próbáld meg bebugyolálni takaróba ,a 4 csücsök egyik csücske álljon felfele,tedd rá a babát,alulról hajtsd be majd két oldalról.Nekem van egy felesleges kóksuzpólyám :-)belraktam Bibit ,de nem tetszett neki :?
Vendég

jajj most nézte meg a párom a sebem és azt mondja belül van varrva jobban kint csak kb egy centi,seb nemis látszik,de lógnak ki cérnák :shock: ügye azok kipotyignak????
Vendég

Dorka nagyon aranyos formás kis baba, és nagyhajú :-)

Adataim a táblázathoz:
életkor 31, 41.hétre született Nadin, 2007. 10.02-án, 4100 gr, 55 cm, tesó nincs, asszem ennyi, köszönöm

Gyerekdokinéni ma azt mondta, hogy a gyereknek az ágyban a helye, ott nézelődjön, ne fogdossam sokat, csak ha nagyon éber akkor beszéljek hozzá, de egyébként szopitól szopiig aludnia kell (6 hetes koráig), és egyedül kell elaludnia!
Hát szép is lenne :-)
Lehet, hogy mi nem hagyjuk egyedül aludni a gyerekeinket, és állandó szórakoztatási kényszerünk van, emiatt fáradtak és frusztráltak, és nem tudnak aludni ?!

Ermoni, ne izgulj a tejci miatt (bagoly mondja verébnek :-). Fejni próbálsz? Nekem nagyon jó volt (lekopogom) az urtica urens, úgy szedtem, hogy 5 napig napi 5x5,utána 3 napig napi 3x5, utána már csak 2*5, aztán 1*5, aztán elvileg beáll a tejci, és abba kell hagyni. Igaz belőlem még csak nem is csordogált egyszer sem a tej, és a klasszikus tejbelövellést sem éreztem (azt is hittem az első pár napban, hogy nincs tejem, és én is adtam tápszert, aztán beszereztük a mérleget), a csajszi minden evésre százat eszik, úgyhogy elfogadom, hogy csak van tejcsi. Csak valószínű azért fejni is kéne, amit nem nagyon bííírok :x

Jutta, én pont emiatt a reflex miatt kezdtem hason altatni, nagyon jókat alszik, de dokinéni nem ajánlja, úgyhogy én sem ajánlom, most fogom megpróbálni, hogy éjszaka legalább háton legyen, de én sem szeretem, hogy felébresztgeti magát, meg frászt is kapok az állandó mocorgástól. Ajánlják még a takaróba bugyolálást pólya helyett (Andi képein láttam, hogy az ikreket is bugyolálja), én is kipróbáltam már egyszer, és mintha tényleg hatna...

Álomszép zene nekünk nagyon teccik :-) ezt mindenkinek csak ajánlani tudom. Babazene már nem jött ennyire be ::-(
kertikiri

Kertikir
jó fej a dokid,mond neki,hogy jöjjön el egy napra aztán tartsa is ezt be.
Bibi is kezdi,hogy ölbe milyen jó,csak neki nagyon nem fog mindig összejönni a tesó miatt.

Nálunk bejön a babazene,maja még mindig arra alszik el.

Ásítós kép nagyon cuki :-)
Vendég

Timi, és mit csinálsz Bibivel, amikor épp nem tudsz vele foglalkozni Maja miatt?
Mindkét lányod nagyon szép, Bibi egy nappal idősebb csak Nadinnál :-)
Nálunk megint hosszú esti alvás van, tegnap is 11 után fürdettünk, ma már nem fogom ezt bírni, lehet ha felébred kaja előtt megpróbálom megfürdetni, de akkor meg úgy fog sírni, mint aki éhez akar halni :cry:
Holnaptól változtatni kell, lehet fel fogom nappal keltegetni.
Az éjszakát mi még csak abban tudjuk megkülönböztetni a nappaltól, hogy éjszaka hálózsákban van. Elég csekély, nem? :-) Mert már most is sötétben alszik, ez tehát nem lehet mérvadó. Van még a fürcsi, ami össze-vissza van. Talán még annyi, hogy éjszaka fekve szoptatom, és sötétben meg csendben. Dehát ez is csak nekem különleges, mert ő mindig fekszik szopi közben, akkor is , ha én ülök :-)
kertikiri

Kertiki
hát próbálok neki izgi dolgokat teremteni :-) a kiságyba eleinte elnézelődött mostanra unalmas,de ha átvisze valamelyik gyerekszobába akkor az bejön neki,ami az ő szobály alesz az is szép világos,ott van a ajáróka,ott még elég jól elmarad 5-10 percre,maja ágya leesésgátlós odais letudom teeni ennyi időre kb. Most próbálgatom a hordozót neki,aztán jön a pihenőszék és a játszószőnyeg aztán már remélem majd ahogy nyílik az értelme,elszórakoztatjuk Majcival.Amúgy azért ő az első ,de én hagyom kicsit nyekegni ha tele a hasa,tiszta a pelusa,böfizett.De jópárszor van rá példa hogy egyik kezembe egyik a másikba másik.Bár nem olyan egyszerű ez sem Bibivel,mert ha nyügi akkor kézbe sem jó neki,szabályosan kivágja a kezmből magát,rugdalózik ilyenkor lrakom kicsit nyeked aztán próbálgatom a cumit neki,ha nagyon mérges elfogadja,ha ez sem jön be akkor cici.Nem is ezt kérdeztetd :-) azért van szófosásom ,mert enyim lány is alszik,de ezt most befejem és megfürcsiztetjük.
Nálunk annyiból "jó" ,hogy tudja a különbséget nappal és éjjel között,egész nap hangzavar,Maja gondoskodik róla,este végre tud Bibi is pihenni,csend van,a nap legszebb része amikor Maja kiköpi álmában a cumit :-) nem gonoszságból,de tényleg így van.
Nap közbe alig alszik a pici,levegőn mindig azon kivűl délelött szendereg kb. 2szer 10-20 percet vagy még annyit se aztán alszik kb. egy órát,aztán délután is 2-3 alkalommal 1-1 órátez nem vaalmi sok.

köszi a csjok dícséretét

na felkeltem a kisasszonyt
Vendég

Úgy látom áttárünk a fürdés utáni írogatáshoz. :)

Jutta!
Én is csak pelussal létezek itthon. A melltartóbetét sz@rt sem ér, legfeljebb, ha nem hajolgat az ember. :)Anno többet is kipróbáltam. Azok talán tovább bírják, aminek van a hátulján egy kis fólia. Még szerencse, hogy nem nyár van, mert a melegben a betétben hamar pepálik, és fájhat utána. Ahogy írtad, csak függőlegesen. :wink: Valakinek beáll a tejmennyiég, de nekem legalább Manó 1 éves koráig folyt a tejem, a gyerek arca csupa tej volt mindig, mert mire a szájába dugtam a cicit, a tej már spricelt. :?

Móni!
Ne ad fel, tényleg beindulhat még a tejcsi. Tényleg Gabcii a legjobb példa erre.

Nálunk tényleg a pólya jött be. Ha véletlenül nem a helyén aludna el Ákos, így könnyen be lehet tenni az ágyába, észre sem veszi. :) Most már nagyon divatos, aranyos pólyahuzatokat lehet veni, nem a hapos-babos a "divat". :) Nálam szoptatásnál is nagyon hasznos, melegen tartja a gyereket, hisz első időben az a lényeg, hogy melegen legyen tartva a pocija, hisz bent melegebb volt. Viszont a fűtés nálunk alig van felhúzva, jobb a levegő, de a gyerek melegen van tartva.

Kertikiri!
Holnap beteszlek a táblába, köszi az adatokat!, Ejha szép paraméterekkel született a kis-nagy lányod. :)

Ma raktuk össze a járókát, most már abba fog nézelődni Ákos. A kiságy nem jó ötlet erre, üzenem a dokinak. A gyerek tanulja meg, hogy az ágyban aludni kell.

Ma már a 68-as ruccikat vettük fel, a többit kinőttük. A pólya már csak alátétnek jó szinte. :? Növünk mint a gomba. Manó is hatalmas baba volt, de a tesó megelőzte.
Ja és ma esett le a köldökcsonkunk. Nálunk ez nagy szó, Manó anno több mint egy hónapig magántartotta. :)

Jutta!
Nagyon aranyos a kislányod. Látom nálatok is hosszan csípték el a köldököt, pár éve még nem így csinálták... Ákosnak nyomta egy kicsit a csonk a pocakját. :?

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

fürdés utáni írogatás???? :shock: :shock: homeopátia?
én ilyíenkorra purcanok ki totál. és Apuka is csak most van itthon. és éjfélkor kaja. addig aludni szoktam :oops:

nem értem, h miért nem fejtek. de magánügy 8) :wink: ha ti a csöpögést bírjátok :lol:

na, majd holnap visszaolvasok
purc
JÓ éjszakát mindenkinek!!!
:arrow:

Kép
an°°di

Hajni! De írt föl a dokinéni, de kíváncsi vagyok! Nem tudtad? :wink: :lol: Mi is BEPA-val kezdtünk...
Kertikiri! Ezt a homeobogyót szopitea mellett is lehet nyomni? Nekem a napi 1,5 l szopitea lecsúszik simán.... :roll: :? Sőt, kezdem megkedvelni! (Bár most egy másik teakeveréket fognak nekem összeállítani... dokinéni javasolta!)
Timi! Privi megy!
Jutta! Cuki a kiscsaj- már ami látszik így belőle! Rendesebb fotót is!
Jolka! 68-as cucc? Komoly?
Csak mi vagyunk így lemaradva... :oops: :cry: És a lábát is rosszul tartja, mondtam? Állítólag azért, mert szűk volt neki a hely a pocakomban... Meg lehet, h fel kell vágni a nyelvét... Meg lusta (remélem csak annyi!), mert a lépegetéshez, kúszáshoz egyáltalán nincs kedve! Ha nem megy, akkor szakdokihoz kell majd vinnem!
Gondolom nálatok minden oké... csak velünk van ennyi baj... de remélem nem komoly egyik sem!
Na megyek próbálok szunyálni...

Kép
ermoni

jó reggelit (muffin banánturmixal az oké? :roll: :roll: )!

császárseb: nekem tutijó. már ugye túlvagyok a 6 hetes kontrollon. a dokinéni szerint minden oké. néha azért a csomónál még fájdogál. főleg, ha küzdök az ikerbabakocsival.

Timi, hányingert mintha elvágták volna? jól eszel?
akkor én is gyorsan-gyorsan jelentkezem a 2 dévédés 'merényletre' ;) cím megy priviben (francba, még a régi. azt hittem, még idén költözhetünk, de nem :? )

Jutta, végre kép!!!!! nagyon helyeske és micsoda göndör fürtjei vannak!!! :shock: :shock: :shock: (bocs, de tiszta közeli kép nincs?)
Moro-reflex az, teeeeeeeeeee... bár, ha jobban meggondolom, a Monroe-t legalább tudjuk ki volt :lol: :lol: :lol:

Kiri, a bugyolálás már nem nagyon jön be. túl sokat varázsolnak és zavarja őket, h nem tudnak normálisan mozogni. most fontolgatom a hálózsákot éjszakára. és képzeljétek, Huba ma éjjel először elmászott a helyéről! mutatok képet, ha az SD kártya is úgy akarja

Kép
an°°di

Móni, Huba is rosszul tartja a lábát: totál csámpás. így minden pelenkázásnál tornázunk (lábkörzés ki... 1, 2, 3, 4 Huba csámpás te ne légy.. :oops: :D )
és ki van lemaradva? én mostanában kezdem kiszórni az 50es rucikat, de még van, amelyik jó rájuk.
Jé, és Janka már 3 hetes!!! gratula! :D

Jolka, 68as??? :shock: :shock: :shock: el sem tudom képzelni, h az ikrek is lesznek akkorák. bár a ma reggeli 3610 gramm (ruhában!!) is soknak tűnik a születési súlyukhoz képest.
és ha nincs járóka? és ha hely sincs neki? jaj, jaj, jaj... :roll: :roll: :roll:

Kép
an°°di

Szia!

Monroe-reflex (márha jól írom) nem szakirodalom, hanem doki!

Ja csajok most a takarójába bugyolálom, ha beválik, akkor veszünk kókuszpólyát, illetve Anyu vesz ugyanabból a szettből amilyen a kiságya...

Fürcsi, háááát mi utáljuk... és nálunk is össze-vissza van még...
Elvileg ne legyen éhes és álmos a gyerek, hát jófejek... és mindig legyen ugyanakkor... :shock: :shock:

Most Apu megolvasta a szakirodalmat és egy hétig még szárazon fürdetünk - ami kesztűs letörölgetést jelent bő vízzel... Után újra jön a kád, de csak lassan... no ennek ő a felelőse, majd meglássuk...

Móni, mindet kinőttök, meglásd!! Nekünk vmi szemölcsnek kinéző cucc van a nyakánál, amit 4 hósan le kell vetetni, altatásban... vmi fejlődéstörténeti visszeamaradvány, elvileg nem okoz gondot... :shock: :? :roll:
(na jó megmondom, hogy kopoltyú maradvány - lehet ezért nem akart kijönni :wink: , elvileg viszonyleg gyakori, ugyanlyan, mint amilyen egy csomó embernek van a fül porcos részénél... az rémlik, hogy tényleg láttam egy-két emberen és marhára nem zavarta őket)

Jolka, 68-as?? WOW!! Dorka jól eltörpülne mellette...
És igazad van, az ágy az alvásé...játszani máshol kell...
De Dorka még csak ölbe van el... szerintem nem lát el tovább és unatkozik... milyen játékokat vehetünk neki???

Kertikiri, nappal szerintem ne legyen sötét! Eleinte nehezebben alszik el, de tuti megszokja... mármint remélem... mert még mi se tartunk ott...

Andi, te hogy altatod a gyerekeket, hátha az vmi tuti módszer...
Pólyában, bugyolálva, háton, hason...????

Timi, nem lehet semmi a napod, de gondolom éjszaka alvás van, Bibi is jól kipurcan addigra...

Jutta

KépKép
jutta

Andi, nem göndör... az a magzatmáz miatt lehetett... szögegyenes mint az enyém... :roll:

Jutta

KépKép
jutta

Jó reggelt. :)

Móni:
Sztem minden doki BEBÁval kezd, mert árban annyi,. mint a többi, csak grammra több. :wink:
Bizti a farfekvés miatt van gond a lábival, de bizti megolódik majx kaptok specko pelust. :)
A nyelve levan tapadva?

Andi:
nekünk is még 50-s rucik vannak. :lol: :lol:

Jutta:
nagyon édike Dorka. :)
A közös kép is jó, de kérnénk frisset. :)

Gyerekeim 6 óta fent vannak. :x
Még szerencse, h én tudtam aludni, mert most nagyon morci lennék amugy. :evil: :evil:

Na ellépek Tescoba, megint nincs mit ennünk. Én asszem nem is nő vagyok ám, rühellek vásárolni. :x :x

Kép
Kép
h@jni

sziasztok
jaj lányok ez a hajnal,reggel totál ko.
kb 6 ta fent van Bibi,semmi se tecc neki mire elaludt volna kipattannak a szemei,kicsit szörcsög úgy hallom,enyém orr is viszket néha folyik,Maja szegény alig kap levegőt,most küldtem apát köptetőért,bár szerintem semmit se ér.egyszerre mindkét gyerek sír,nyávog mondom apának,na jó itthon lenni???merthogy tegnap azt mondta jobb itthon a két gyerekkelmint dolgozni.azért most jó hogy itthon van.

mindjárt nézem a priviket és igyekszem ma teljesíteni.

Jolka
68?az nem gyenge,nálunk is van ami jó Bibusra Majára meg 2 hósan volt jó,lassan előkerül a malackás szerkó is.

Móni
gondolom tornáztatni kell a lábát Jankának nem?
enyém lány túlzásba viszi a mozgást,nem akar elmaradni sokszor rajtam szinte lerúgja magát,elevenebb lesz mint Maja

Bibike a kiságyba van,de nagyonmozog,igazán aludhatna kicsit többet,szerintem ma ki se megyünk olyan szar idő van

kis drukkot kérünk,hogy Bibi ne legyen beteg

köszi :-)
Vendég

Timi, megy a drukk. dvd ráér, még úgyis többet alszanak, mint sem

Hajni, én is utálok ám vásárolni. bár, mostanában a szoba- és utcafogsággal (nem férünk be a babakocsival sehová :? ) egyre vonzóbb még a plus is :lol: :lol:

Jutta, én hasravágom őket. ha az nem jön be, akkor hanyatt, de szigorúan csak büfi után, nehogy gond legyen a visszaböfögött tejjel. vagy oldalt a kiságy oldalának támasztva, vagy becsavarva néha-néha. ööö, hát ennyi a tuti módszerem. :roll: a barátnőm szerint a jó alvó gyerekek nappal is, éjjel is jól alszanak. nem akarom elkiabálni, de remélem, az Apjuk alvókáját örökölték... :lol:
... de alszanak. most is. volt kis sírás Hubánál... na, majd a következő kajánál kapnak infacolt.

akit érdekel: raktam pár új képet a picasara

Kép
an°°di

Sziasztok!

Andi a képekkel indítottam.:) Nekem eszembe se jutott volna ez a cumi támaszték. :) :lol: NAgyon ötletes. :wink: Nem semmi Huba sem, hogy enniyre mozgékony.
Nálunk kell a járóka, pedig nekünk sem nagyobb a lakás, de Manó biztos hely kell a tesónak. Márkó anno az ágyunkon és a földön játszott. Meg is lett a hátránya, az egész lakás az övé volt. Minden kupi volt, és tele játékokkla.:D

Móni!
Nagyon le van tapadva Janka nyelve, mit mondott rá a doki? A kórházban miért nem vágták már fel? Pedg általában addig nem engedik ki a gyerekeket. Az egyik doki szerint Manóét is fel kellett volna vágni, mert maradt egy kis hártya, ami még mindig ott van, de enni és szépen is tud beszélni, semmi hátránya sincs. Majd megszakadt a szívem, ha arra gondoltam, hogy a pár napos babámat vissza kellett volna vinni. De szerencsére a saját dokink megnyugtatott, hogy nincs semmi gond.
Ákosnál ez volt az első, hogy megnézem mi a helyzet, neki tökéletes.
Szerintem, ha nagyon le van tapadva, jobb minél hamarabb emgcsináltatni, míg kicsi. 2 perc, állítólag az egész. Altatás nélkül, csak befúlynak egy kis érzéstelenítőt, és bemetszenek. brrr... Mások elmondása szerint, meg sem nyeken baba. Nyelni tud rendesen Janka, nehogy ez legyen a szopi hátránya.
A lába miatt ne aggódj, kap majd terpesz pelust.

Jutta!
Játék: Valami feltünő színes játék ilynekor a legjobb. Könnyű legyen, adjon ki hangot és ne legyen szőrös. De még korai, annyi minden új még neki. Még a tapéta csík is újdonság, ugyan még nem sok mindent láthat belőle.

Bizony már 68-as rucinál járunk. Manó is ngy volt, de nem ennyire. TEgnap már z-t elküldtem badyt venni. A 62-t már alig tudtam bepatentolni, és így már kénylemetlen lenne neki.

HAjni!
Magasságod? De most komolyan kérdezem.

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Csajok, most bunkó módon nem olvasok csak irok, hogy még megvagyunk. Tegnap du. babával dolgoztunk, nagyon jó babáscka volt, cicizett párszor meg berottyantott, picit még dajkálni is kellett, de sokat aludt is! Azért nem jelentkeztem, mert 10 percenként leállt az internet és majdnem hülyét kaptam!
Ma meg csavarogtunk, vettem magamnak egy gatyát egy övet meg egy kardigánt, mert ki voltam akadva, hogy nincs eg yrongyom se. Ki akartam húzni a dolgot a bécsi shoppingolásig, de babának csak 29-ére van időpontja útlevélre és még egy hét mire megjön, addig meg nem járhatok mesztelenül.
Két kisfiam tök jól birta mig próbálgattam, rendesek voltak!

Móni, annyit pont elolvastam, hogy tápi lesz. Betti is részben tápis volt a végén meg milyen ősanya lettem! A lényeg, és ezt nagyon komolyan mondom, semmin ne görcsöljél! A szopihoz nyugi kell, ha 10g akkor annyi, csak mindketten élvezzétek!

Nekem egyébként most pont elég, Marcika 3700g körül van, remélem 4 hónapig kihúzzunk!

Na megyek mert itt vagyunk az irodában Szabinál, és mindjárt kajaidő, Barnu meg lukat beszél apja hasába, szegény nem tud dolgozni tőlünk!
Ha lesz laptop jövök, mindenkinek kitartás, pihi meg minden ami kell (pl több ill. kevesebb tejcsi!)

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

Ciripke, miért kellene meztelenül járnod? minden kicsi vagy minden nagy? nekem speciel mellben szűk minden :? :oops: :evil:

Kép
an°°di

Sziasztok!

No Andi, akkor látom nálad minden póz bejön altatásnál...

Ja most mi is szunyálunk, és éjszaka se volt cirkusz... :shock: :shock:
Remélm marad is a szitu... Tudom gonosz vagyok a saját gyerekemmel...
Most amúgy bugyolálom, hogy ne tudjon mocorogni, és ne keltse fel saját magát... ha még holnap is működik a dolog, akkor jöhet a kókuszpólya! :lol: :lol:

Ciripke, hogy neked mire nincs energiád?? :shock: :shock:
Valamit én bénázok el biztos!!

Veszünk neki majd játékot is lassan, köszi a tippet Jolka!

Még mindig nem tudok ülni, elmúlhatna már... :cry:

Jutta

KépKép
jutta

Jolka:
161-2 cm vagyok. Legalábbis remélem, h még annyi. :lol: :lol:
Majd megmérem magam. :wink:

Andi:
jók a képek. :)

Timi:
drukkkk.

Na, ebédezek míg alszanak a kölkök.

Kép
Kép
h@jni

Sziasztok!

Reggel oltották mindkét gyerekemet. Vivi végignézte, h hogy szúrják, aztán megkérdezte, h ennyi volt?? :lol: Lala kettőt kapott. Ő kicsit pityergett, de nem volt vészes. :)

Fülbevaló: Majd, ha akarnak. Félek, h beleakad valami, vagy kitépi.

Próbálok visszaolvasni.

Pár tegnapi kép. Hogy el ne felejtsetek.. :lol: Bocsi sok lesz.. :oops:
Kép Kép Kép Kép

Kép
Kép
Kép
pattogobolha

Sziasztok!

Timinek megy a drukk, hogy Bibi ne legyen beteg, Majának meg milöbbi gyógyulást!
Hát, igen, sztem Apukák örülnek egy-egy itthon töltött hét után, ha mehetnek dolgozni :lol:
Édesek a téliesített gyerekeid :)
Jutta: édesbogár Dorka! És üdv a nem jó alvó babák klubbjában :wink:
És miért kell szárazon fürdetni?
Jolka: milyen hosszú Ákos? 68-s cuccok! :shock:
Móni: Ádi a Milupa Milumil HA startot eszi. A Humana HA startal kezdtünk, de nagyon gázosak voltak a belei tőle, és nehéz volt beszerezni nálunk, ezért váltottunk. Nekem jobban bejön a mostani, sztem homogénebb és a pukiszagtól sem ájulok ki Ádi mellől :)
Tejci ügyben, meg nyugiiiii!!! Tudom, hogy személyes kudarcnak éli meg az ember(én is ezt éltem át). Valszeg Janka sem tud olyan hatékonyan szopni a nyelve miatt ami igazán beindíttaná a tejedet.
Ha kell pótlást adni,akkor kell. Vmit ennie kell a gyereknek és nem mindenkinek megy zökkenőmentesen a szoptatás. NE GÖRCSÖLJ RÁ! Mindenképpen tedd mellre minden étkezéskor! Én úgy csináltam, hogy lemértem kaja elött Ádit ruhába, tiszta pelenkástól, adtam neki cicit és cici után is lemértem. Aszerint adtam neki a tápszert, mennyi tejcit tudott szopizni. Nem tudom emlékszel-e rá, de Ádika 3 hetes koráig egyáltalán nem akart szopizin, full tápis volt . Apasztani is akartam, mert ha neki nem kell a tejci,nekem meg begyulad a mellem tőle örökösen, feleslegesnek gondoltam. Aztán rákapott és mostanra ha rajta múlna, jól tudna lakni ciciből. 70-80% -ban anyatej? Jó is lenne! Akinek meg kell dolgoznia azért,hogy legyen, azt ne frusztrálják ilyennel!!! Lesz, amennyi lesz! Amig van és annyit amennyi van,add Jankának, a többit pótold tápival!
Én kb 1 hónapja küzködök, és kb 60-70% tápi, 30-40% anyatej.
Andi: az egyenkardiban aranyos nagyon Huba :lol:

Ma, Ádika is meg van zakkanva. Ma még nem aludt 1 percet sem. Ölben is sírdogál, aztán meg nevet. Ha lerakom az ágyába, annyira dolgozik, hogy elkezd csuklani. Az orrszívót sem nagyon engedi szegénykém, meg kell küzdenem vele. Jó, megértem,hogy elege van belőle. Végülis a doki elmaradt. Este apuka megnézte a torkát,nem piros, nem lázas és este evett is rendesen.

Kertikiri: a dokidnak van gyereke??? csakmert szívesen várom a tanácsait, hogy alkalmazzam a gyakorlatban az ágyban tartást.
És hogy 6 hetes korig evéstől evésig aludnia kell, pláne, hogy ne legyen hason :shock: . Sztem ez hülyeség! Mint ahogy mi sem vagyunk egyformák, a gyerekek sem! És a hasfájós babáknak pontosan a hason altatást ajánlják. Bocsi, nem ellened irányult a véleményem, csak nagyon nem jött be a dokid.

Kismackó a nagymackóval:
Kép

Kép
Kép
gabcii

Rita: drágák a gyerekek. És Lala pont úgy néz, mint anyukája :)

Jolka, ez egy 68-s rugi,ami Ádin van a képen...még picit nagy.
Most nézem, hogy milyen kis dagi a képen, pedig élőben nem is ám.

Kép
Kép
gabcii

Hát a dokinénink egy katona, az biztos. Mondjuk én csak rá tudok hagyatkozni, meg Rátok :-)
Mi is nagyon nyüglődünk ma, meg az éjszaka is horror volt, sztem ez a szar idő, biztosan valami front van. Elalszik szépen, aztán fél óra múlva ébred. Eddig 3-4 órákat aludt napközben azért. Hát meglátjuk, remélem tényleg csak a front.

Jolka, mekkora most Ákos kilóban?

Andi, Nálatok valaki fotós a családban? Nagyon szuperek a képek.

Jutta, kened valamivel a sebet? Árnika krém, vagy aloe first, meg hajszárítózás állítólag jóttesz.
kertikiri

Sziasztok!

Gabcii!
Nem tudom mekora lehet Ákos, nem mérem. Majd 3 hét múlva lesz a mázsálás. Hosszra nem sok, deréktől lefelé tuti. De az ülepétől a válláig kell a 68-as, mert amúgy satuban tartaná a gyereket a 62-es. Na meg szemmel látható, hogy sokat nőtt, az álla szinte már nincs is. :)3950-el születtünk, 1 kg + tuti van már. Ádi is szép nagy már. És ez a macis kép...:DHavonta kérünk újat, viszonyításként. :wink:

Timi!
Jobbulást nektek! Holnap már én is kezdem Manó vitamin kúráját a narancs mellett, ma is karikás szemekkel ébredt. Z-nek is ilyen, tehát még genetika is van benne.

Rita!
Lala pont úgy néz ki mint Te. Csücsörteni egyformán tudtok. :)

Én is rakok pár friss képet.
Kép Kép Kép Kép Kép

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Sziasztok!
Nahát mennyi új fotó! Mennyi jópofa kölkecske!
Nincs időm és még fáradt is vagyok (ma jártak itt a dánok! 8) ), vagyis csak bejelentkezem!A dán kiscsajok lezsibbasztottak, láttátok volna hogy macerálták volna Jankát! A vicc benne, h hiába szóltam rájuk, ők csak dánul tudnak...szal vicces volt! :lol: De azért sikerült lefékezni őket! :wink:
Hát a lábfejre biztos, h pelust fog felírni az orvos? :wink: Mert h kicsit csámpi a lánykánk, nem a csípővel van gond... remélem!
Nyelv-lenövés: még nem dőlt el, h mi lesz! Majd kiderül!
Szopi: hát az egyik mellemből jobban jön a tej, így oda alig kell kiegészítés, a másikhoz sajna kell!
Holnap a mindkettőből egyszerre fogom kipróbálni...kérdés estére mennyire tudnak megtelni! Na majd beszámolok... bár gondolom mennyire érdekel benneteket!
Na majd reagálok, nemcsak egozók, de most ennyire futotta!

Kép
ermoni

Lányok,először kisírom magam
Életem legroszabb napja a mai.Maja kórházba van :-( befulladt elég keményen,ügeletre vittük ott sürgős majdhogynem életmentő kúpot és sprayt kapott.utána kórház ,vizsgálatok,éjszakára bent fogták,holnap derül ki mi a hellyzet.A szívem kettészakad,rettenetesen érzem magam.

Bibi is taknyos :-(
Vendég

Sziasztok!

Ne haragudjatok, hogy így beleszólok, ha gondotok van a szopival, próbáljátok meg az LLL-t, és van egy szopis tanácsadó a Nők Lapja Cafe honlapján is, ilyenkor, mikor ilyen picurkák a babák, még nagyon könnyű meghozni, v. visszahozni a tejcsit, csak ne adjatok tápszert, mert akkor tuti el fog menni a tej! Nekem is voltak gondjaim a szopival, átérzem a helyzetet! Remélem, nem haragszotok, csak segíteni szerettem volna! Sziasztok, és mindenkinek jó babázást!
true

Megörülök :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?