A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Regi, Emese!

Ha mélyen alszik, akkor le lehet tenni. De én most pont erről szeretnék leszokni. Mindenhol azt olvsom ugyanis, hogyha a baba elalszik ölben (nálunk mellkason :) ), és úgy tesszük le az ágyába, akkor ezt szokja meg és nem tud majd sem önállóan, sem a saját ágyába elaludni. Ezért próbálom letenni, mielőtt még mély álomba merülne. Csakhát nehéz. De lehet, hogy nem vagyok vele elég türelmes.

Most épp a nappaliban szunyál 2 órája a szopipárnán, és szól neki a VH1 :lol: . Kivasaltam mellette, most netezem, és készül a szüléstörténetem is... 8)

1 kérdés!
Ti már vettetek játszószőnyeget a babóknak? Olyanra gondolok, amiről lógnak le mindenféle figurák. Nekünk megvan már, de még nem állítottuk fel. Szerintetek mikortól fogja majd értékelni. A zenélő forgóra már figyel, és pár másodpercre megtartja a fejét is hason fekve!!!

Ildikó
KépKépKép
sense4

Sziasztok Anyukák!

Végre tudok valami életjelet adni.Vagy nem volt időm,vagy nem engedett be a babanet.

Már úgy hiányoztatok!!!!!!!Gratula minden babucihoz és puszi minden babának-mamának!!!!javascript:emoticon(':(')
Sad

Nálunk teljes a káosz 2-3 hete.Párom elvileg megy szombaton Texasba,készülődés van.Viszont még mindig nem biztos!Nem tudom ki húzza az időt a vezetőségben,de kikészült miatta mindenki.Hogy lehet családokat indulásig ekkora bizonytalanságban tartani???Vásárolunk,csomagolunk stb. és még mindig nem biztos semmi.Ráadásul a héten volt egy sebészeti kisműtétje páromnak ami külön jókor jött szegénynek. :cry:
Remélem hétvégére minden rendeződik és aztán lenyugodhatunk végre. :(

Zéti manóm jól van,imádnivaló kis gyerkőc. :D 5 kg felett van,kis buci baba.Szerintem nagyon jó baba,a kezdeti sírásoktól eltekintve.Már csak akkor sír ha fáj a hasa vagy éhes kezd lenni.Olyan édes,ha beszélek hozzá vigyorog és visszagagyarászik egyre jobban.

Tej van,nagyon ritkán kell csak pici pótlás.Nem szopik,fejem és aztán adom oda.A szopás még mindig nem megy igazán és a mellem is bedurran egy nap után...Rendszeres fejéstől több a tejem is.Hiába fejek szopi után,mégsem jó valamiért...
Éjszaka szoktam mellre tenni csak ha esetleg nagyon nyűgös és napközben ha szomjasnak tűnik.Vizet,teát én nem adok neki.

Én is jól vagyok,eltekintve ettől az ideges időszaktól.Versenysúlyomat visszaszereztem,csíkok halványodnak...Nem baj,úgysem kell télen mutogatni. :)

Próbálok jövőhéttől ismét feljárni majd.

Vigyázzatok magatokra és a picikre!

Puszi!

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Egy kérdés:van akinek a babája mellette alszik a nagy ágyban?
Tudom nem igazán jó szokás,de sokat bukik és amíg nem raktam magam mellé egész éjszaka ugrándozás volt ki-be...Ráadásul alvás közben nem fordítja a fejét mindig oldalra közben és a frászt hozza rám.Most mellettem van,nem túl közel (úgy fél-egy méterre) külön kis pléden és peluson.Egy lávalámpa világít a szobában,így látom ha ránézegetek.Ha felébred is könnyű visszaaltatni,kicsit simizem a fejét.Amióta így vagyunk mindenki jobban alszik.

Szerintetek baj ez?Érdekelne a véleményetek!

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Regi!
Köszi a gyors infót. Nagyon kedves vagy, hogy rákérdeztés a védőnénidnél.
Igen, sajna kidudorodik egy kicsit alapból a köldöke Zsuzskának. :( Tehát nem olyan szépen befele van, mint például Kaqk Emmácskájának.
Időközben én is próbáltam utánna olvasni a neten és úgy érzékeltem, hogy kétféle nézet van: a ragasztós és a hagyjuk, majd kialakul és ha mégsem, akkor műtét nézet. Ez utóbbi létjogosultsága az, hogy az esetek döntő többségében szépen helyrejön magától a dolog és nem kerül sor műtétre... :roll: A ragasztósdinak viszon az a hátránya, hogy a baba bőrét jól megszívja a ragasztó és akkor lehet azt is kezelgetni. Szóval még dilemmázok egy kicsit, mi is lenne a legjobb. Lehet, hogy várok még 1-2 hónapot, hadd fejlődjön még egy kicsit Zsuzska és akkor ragasztgatunk.

Citromlé kúra: anyósom is alkalmazta, de ő csak megszagoltatta anno a fiával és az is hatásosnak bizonyult...

Most megyek és élvezem, hogy pillanatnyilag mindkét lurkó az igazak álmát alussza. :wink:

Puszi Mindannyiótoknak
Gica

Kép
gica1

Timi26, Kaqk!

Gyönyörűek a képek!

Timi! Nagyon örülök, hogy végre látok családi fotót is!!!!!

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

Dobok pár képet rólunk..Remélem sikerülni fog.

Kép Apaazisten kép ..:)..:D:D

Kép anya nemár ..:D:D

Sense4: mi is úgy raktuk le Benit,hogy nem kellett altatni,és ennek nagyon örültünk is. Ezt csak úgy értük el,hogy egypárszor sírva hagytuk az ágyikóban.Na meg volt cumikája is..De szerintem gyereke válogatja,mert ezt Dominál akárhogyan ia akarom elérni nem megy...Na meg talán hozzá kell edződni a síráshoz????
Nem tudom,de nagyon nehéz ezt elérni az tuti...

Ja és hullik a fiam haja..:D:D és már jön is az új....

De nekem is sajna,pedig állítólag a szülés után a 3 hónapban kezd el az anyukáknak,akkor mi lesz velem,? kopasz leszek?? ha ennél is jobban fog hullani... :cry: :cry: :shock: :shock: :?
varga tünde

Milénamóni!

Szia, végre vagy a babaneten. Bár a többieknek mondom, hogy mi azért szoktunk találkozni közös babakocsizások során.

Nálunk az első héten kettőnk között aludt Marci. Aztán saját érdekünkben, hogy később nekünk legyen kényelmesebb visszaraktam éjszaka a kiságyába. Szerencsére visszaszokott egyből, vagyis még el sem szokott.
Én is aggódok, mikor a kiságyban van, sokszor felkelek, meg néha olyan hangokat ad ki, hogy nem tudom mi az. Éberen alszok, de mostmár tudom, hogy milyen hangot mit jelent. Szóval én már nem alszok vele! Jobb így hidd el!

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

milénamoni: a védőnőm szerint,vigyázzni kell nehogy rákapjanak az együtt alvásra...na de, mivan ha így kényelmesebb?
Bevallom én is oda szoktam ranki magam mellé,ha már nem bírom éjszaka a ki-be ugrálást az ágyból...
Csak kinyitod az egyik szemed és kész,már aludhatsz is tovább..
Hát,hogy mi lesz az eredméyne majd kiderül..:)
varga tünde

Tünde: Nagyon szépek vagytok! Dominikot meg meg kell zabálni olyan édes!

KépKép
kaqk
Debrecen

Timi26
Gyönyörűek vagytok!!! A tesós kép nagyon meg6ó!

Kaqk, Tünde
Nagyon édesek a kis bogárkák! Tiszta öröm más gyermekét is nézni, komolyan mondom!

Sense
Tegnap a férjemmel hagytuk sírni a kis Lindát a bölcsőjében, Robi szerint szoknia kell, hogy nem veszik ölbe. Én odaadományoztam magunknak a legkegyetlenebb szülők dicstelen díját 15 perc sírás, visítás után, de meglett az eredmény! 20 perc után a férjem bejelentette: győztünk! (mintha csak egy háború lenne egy 3 hetes gyermekkel) :D
És ma más ugyanolyan angyal az én kislányom, jól tűri az ágybatételt, el is szórakoztatja mjagát, ha épp eszem vagy vasalok.

Mi ma voltunk koponya-hasi- és csípő UH-n, a doki szerint minden a legnagyobb rendben!

Kép
granda

Na azért most is pörögtök, nehéz titeket utolérni. Arra jutott időm, hogy elolvassam amit írtatok csak válasz írásra nem maradt.

Regi
Köszi. Sajna közben rájöttünk nem lehet hordozó kendőm :( pedig olyan szívesen cipeltem volna, de nem bírja a hátam. Eltelt egy hónap és már fáj, így sajna
jobb ha nem szoktatom hozzá :(.
Köszi a dicsit. Bár olyan szép nagyok lettünk, lassan fotó csere aktuális.
De jó, h. ennyit alszik Szelina.
Nyugi nekem engem is ez őrít meg sokszor, hogy csak találgatok, hogy most ez most az???
Tök jó a pocira rakós kép, mi ennyire nem voltunk észnél abban a pillanatban. :)
Szelina szuperül tartja a fejét.

Minden babakép szuper!!! :) Mindeki szépen növöget.

Pelus: Mi Baby smile pelust használunk van az a S betűs áruház olyan mint a DM, annak a márkája, nekünk eddig bejött és nagyon jó ára van.

Timi
Akkor kérjük a képet a szuper ruhákról :)

Szörcsögés: Mi is szörcsögünk. Nekünk a védőnő azt ajánlotta nem szívjuk ki, hanem tengervizes orrspray-vel fújjunk bele. Vettem 1-et, nem volt occsó, de
remélem segít. Ha jó lesz majd szólok, hátha másnak is segít.

Viranka
Nagy ez a szeretgetős kép :)

Silka
Hú de jó neked, hogy ennyi segítséged van :) hát anyukámat én is szeretném gyakrabban látni, vele nagyon jól kijövünk és soha nem veszünk össze.
Legalábbis nagyon ritka. Anyósom kissé erőteljes természet, őt is szeretem, de őt nehezebben viselem :)

Tündi
Szerintem nem kell keménynek lennie ahhoz, hogy tej legyen benne. Nekem van hogy viszonylag puha és mégis tele van. Amikor kemény akkor már
nagyon telített.
Igen nekem is beindul a cici szopi előtt folyik minden felé így általában egy nap egy poló és pizsit is elég gyakran kell cserélnem.

Éjszakák: mi most már tartjuk a 3 órás evéseket éjjel nappal. Néha kicsit több is, nagy ritkán picit kevesebb. Viszont az éjjeli nyöszögéssel sírba tud tenni :)
Van, hogy alig tudok aludni valamit, azt is olyan felszínesen. Na ilyenkor másnap nagyon nyűgi hisztis picsa vagyok.

Anitja
hát igen. tök jó a tüszis kép. úgy szeretem az ilyen elkapott pillanatokat.

K.Timi
Köszönjük a születéstörténetet nagyon szép :)

Kaki: nekünk tegnap pl semmi nem volt, volt is nagy sírás este, de nem bírtunk kimasszírozni belőle semmit. Amúgy általában minden nap van 3 kakis pelus kb.

Hajhullás: szerencsére nekem sem hullik, de én a terhesség alatt és azóta is Nutrilite vitamint szedek. Remélem nem is foghullani, nem szeretném levágatni :)

Gremese
Teával kapcsolatban lenne kérdésem: sima fűszerkömény ugye? És ha jól emléxem nem gond, ha ánizsmag nincs benne. Te amúgy honnan szereztél
ánizsmagot??
A 2dl-t adod neki 3x-ra vagy azt egy húzásra megitatod vele és 2x3 dl-t kap?
Sajna minket is utolért a poci fájás Espumisan ide vagy oda...:(
Mit dolgozik a párod amit otthonról is lehet?? Amúgy mi is effelé igyekszünk, remélem jövőre már apa is dolgozhat itthonról néhány napot. Nem is nagy az orrod :)

Csajok pocifájásra, lehet nekünk nem durva a pocifájás, de némiképpen enyhíteni tudtam neki poci masszázsal a fájdalmakon. Poci masszázs és utánna
tornáztattam a lábait le fel és jöttek ki a pukik egy idő után. Igaz attól még sír, de legalább nem egyfolytában és olyan kis hálásan tud az emberre nézni :)
Hátha másnak is bejön ez a módszer is.

Rokonok: Nekem anyósom akar állandóan gügyögni a gyereknek, még akkor is amikor aludnia kellene. A múltkor meg hogy Kecskeméten voltunk egy Plázában
a gyerek ébred 4 óra után farkas éhesen erre ő meg elsétáll vele, hogy kinyitassa a pelenkázót...:shock: a gesztus édes volt csak annak a gyereknek ott rögtön cici
kellett volna én meg letojom tuti ráraktam volna ott a pláza közepén is. Lehet azt diszkréten is csinálni.

Húú hallottátok jön a "jó" idő. Mindenki menjen sétálni, amíg még tud :)

Még egy jó tipp: ha sír, de tuti nem a pocakja miatt csak nyüszkölődik (még akkor is ha jobban sír) és semmi nem nyugtatja meg, se simi se cipelés se szeretgetés, akkor nekünk működik, hogy
betesszük a besötétített szobába és cumi a szájába, ajtó becsuk. Kb. 15-20 perc múlva már csönd van és alszik. Amúgy ahogy kimegyünk a szobából már nem sír csak
nyüszizik. Ha erősödik a sírás valamelyikünk bemegy, megsimogatja, cumi vissza meg ilyenek.

Granda
Boldog szülinapot!!
Na ettől én is félek, majd jön az anyósom most hétvégén, de én frászt kapok, ha állandóan ölbe lesz az a gyerek. Szerencsére csak péntek este érkezik és
vasárnap már megy is délután.

Fityma gondok: sőt öcsém már 4 éves és a 4 szülinapja előtt pár hónappal mondták, hogy foglalkozni kell vele. Addig is tornáztatják. Huzogatnia kell hátra.

Heni
Mi nem mérjük csak hetente 1x így fogalmam sincs mikor mennyit eszik. Csak a heti súly gyarapodásból tudjuk, h. minden ok.
Én is köszi a linket nagyon agyalok egy pihenőszéken, de én sem akarok a Brendonban venni.

Ancsi, Regi
Köszönjük a szülés történetet. Jó egy kicsit visszaemlékezni az akkori izgalmakra.

Sense
Ne aggódj, nem mindig u.annyit hízik. Amúgy is az 500 g/hét nagyon sok lenne. Tuti van elég tejed.

Ma reggel én is beüzemeltem a porszívót miután hajnalban nem tudom hányszor keltünk a szörcsi miatt.

Banita
Tök jó az overáll. Mi kaptunk kölcsönbe :) van fehér, meg egy rózsaszín, meg egy bundazsák is :)

Timi
Megy a vudu, hogy jöjjön a lóvé.
Jajj micsoda gödröcskéi vannak a fiadnak :) megzabálom és a kiskutyu is tünemény :)

Miléna
Na hát üdv újra itt. Együttalvásról, szerintem mindenki csinálja ami neki jó. Nekünk a védőnő azt mondta, hogy kb 8 hetes koráig nem jegyzi meg, addig akár köztünk is
alhat, de utánna követelni fogja. Szóval, ha mellettetek alszik az sem baj, de akkor neked kell elfogadni, hogy nem tudod majd csak úgy kipaterolni. Lehet csak 3-4 éves korára
lesz hajlandó külön aludni. Öcsém 4 éves és még mindig anyuék között alszik. Szóval azt is mérlegelni kell ezt szeretnéd e.
Amúgy hajnalban nálunk is szokott köztünk aludni egy-egy nyűgösebb éjszakán :). Meg szerintem még fog is, minden gyerek szeret a szülők közé bújni a jó meleg családi ágyba. :)

KépKép
KépKép
fleur

Sziasztok!

Tünde, Kaqk: tündéri bébik!!! És szülők!

Anikó: Én is szeretnék már látni családi képet! :wink:

Miléna: de jó, hogy itt vagy, már épp akartalak emlegetni! Hajnalban amikor felkel én is magam mellé veszem és úgy alszunk tovább! Amúgy meg van mellettem egy zseblámpa, és amokor fura hangokat hallok, vagy nem hallok, rávilágítok és ha nincs gond alszunk tovább. Nem szeretném ha megszokná a fényt, mert én nem bírok fényben aludni!

Sense: nekünk van már játszószőnyeg, tegnap kezdett el látványosan gagyogni a játékainak, úgyhogy elő fogom venni, hagy szokja.

Hellyel-közzel megúsztuk a hasfájást, most elkezdődött a következő mizéria: A FOGZÁS! :shock:
Napok óta nyáladzik a drága, meg kidugdossa a nyelvét, cumi nélkül meg nem tudunk meglenni egy percet sem, és mindenre ami a szája elé kerül ráharap!
Valószínű még hónapokig nem lesz fogunk, de a szenvedést már elkezdtük. :(
És a homeopátiás bogyót állítólag csak 3 hónapos kortól lehet szedni! Hogy addig mit fogok csinálni, azt nem tudom!

És akkor Emese kívánságára még egy pár kép:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Miskolc után teszek még fel!

Kép
Kép
timi26

Timi26! Annyira jó nézni a fényképeiteket!!!!! :D

Ágyban alvás: Idáig mindegy lett volna hol alszik, a cicimosás miatt úgyis minden szopinál fel kellett kelnem. De nem a kiságyában alszik.... :oops:
Viszont mivel már 9. hetes, lehet, hogy visszateszem majd az ágyába, ne legyen később gond.
De én úúúgy imádom, ha ott van mellettem!!!!!!!! :oops: :D

Fleur! Sima fűszerkömény van a teában, de nem baj, ha az ánizsmagot kihagyod. Nekem anyu hozta a Kaiser's-ből.
A 2x3 dl rengeteg! Én 2 dl-t főzök le egy napra, és abból kicsivel több fogy, mint 1 dl. Egész napra (plusz éjjelre elosztva). Szopi előtt kap 10-15 kortyot.

És most én is dobok pár képet. :D

Kép Aludnék..... aludnék..... alud.....

Kép Hé! Figyuzz ide! Nézz a szemembe! Mondom a szemembe! He-he...

Kép Már megint jól leraktak ide... Nem látok semmit!

Kép Apa azt mondja, én vagyok a Superman. Ettől a hajam is égnek áll!

Kép
Kép
Kép
gremese

Tegnap beszéltem a dokimmal, beszámoltam, hogy a defektes cicin a luk kezd bezáródni, a fecsivel már nem jutok be. Viszont tejecske még jövöget belőle.... A keményfalú tasak jelentősen összement.
Azt mondta, hagyjam bezáródni, és reméljük, hogy úgy vannak a tejjáratok, hogy szopinál kiszívja a baba onnan is a tejet. Viszont fennáll a veszély, hogy nem ürül szopi közben és visszatelítődik az eredeti méretére... :?
Nem lenne jó, ha már öt héten keresztül mostam éjjel-nappal és ilyen szép eredményt értem el.
No de Zsófiért mindent, úgyhogy ha bezáródik a luk és telítődni fog, megyek vissza a sebészetre, hogy újra felvágják, és kezdődik minden elölről.
Nagyon remélem, hogy ez nem fog megtörténni.

Kép
Kép
Kép
gremese

Timi!
Ha te most veszed elő a szőnyeget, akkor nekem még van időm... :D

Granda!
így vagyok én is. Balázs próbál lenevelni a felkapkodásról. De olyan de olyan kegyetlennek és rossz anyának érzem magam, amikor hallom, hogy ordít, és már lila a feje :shock: , és én meg hagyom sírni. Ugyanakkor be kell vallani, időnként működik...
Pedig az elején még voltak elveim: pl:
- nem kapkodom fel állandóan, de nem is hagyom sírni (akkor még nem tudtam, hogy közéút nem nagyon van. :D )
- nem alszik a szülői ágyban (hát persze! én várom a legtöbbször, hogy odabújjon
- nem fogok gügyökni (de. hülyeségeket beszélek, és időnként idióta hangon :lol: )

Na meg ilyenek...

Kimentük ma sétálni. De úgy fújt a szél, hogy 20 perc után hazajöttünk. Remélem, azért legalább a sétákról nem kell lemondani az idő miatt. Apropó. Ti milyen időben nem viszitek ki sétálni a babókat?

Ildikó
KépKépKép
sense4

Gremese: Ezek a képek, csúcs szuperek. Nagyon tünemányes Zsófika. Emmával mi is szoktuk ezt a szupermene-es figurát de nekünk nincs ilyen vagány hajunk hozzá! Ez tényleg magától ilyen? Édes nagyon!!!!
Beáta

KépKép
kaqk
Debrecen

Sziasztok!

Emese semmi gond.Akár nálunk is beválhatott volna.De úgy tűnik Törpinek a savanyú nagyon nem jön be. :(

Timi: csuda helyes a kiscsaládod.Viktorka olyan mint apája csak S-esben. :D

Csajok! Mikortól vihetem nagyobb tömegbe a Kicsit? Bevásárlóközpontba vagy a kollégáknak megmutatni?

Igazad van Kaqk.Hihetetlen mennyire rohan az idő mióta a Kicsi megszületett.

Képzeljétek ma kértem időpontot jövőhétre a gyerekorvostól az egy hónapos ellenőrzésre.Erre az aszisztensnő megkérdezte mikor lesz két hónapos. :shock: :shock:
Mondtam hogy jövőhéten lesz egy hónapos és ahhoz képest egy hónap múlva. :roll: :D

Emmácska is gyönyörűséges.Lekötik már a játékok a figyelmét?

Timi
nyerkit

Kaqk! Köszi! :D A hajához pedig nem nyúlunk. Gyárilag ilyen. :D
Egyforma pelenkázónk van? A tieteké is szétcsatolható játszószőnyeggé?
Na itt mondjuk pont sír....

Kép

Kép
Kép
Kép
gremese

gremeseigen.amúltkor én is láttam egy képeteken.

nyerkit: még csak most kezdet el jobban látni. mostmár észre veszi a játékokat, nézegeti őket, de a zenélős vmi nem érdekli még.

KépKép
kaqk
Debrecen

Gremese
Köszi :) Én is így gondoltam és így is adtam neki. Üdvözlet és pusszantás Superman-nek, azaz Woman-nek :)

Sense
:) én is csinálom ezeket, pedig nekem is voltak szuper elveim :)

Séta: én általában 2 körül viszem le a kajcsija után. De az is előfordul, hogy később 4 körül. Mondjuk ahogy jön a tél ez már egyre inkább nem lesz alkalmas időpont.

Kisasszony most is éppen nyűgizik, fene se tudja mi van már. Először azt hittem a pocija, de ez nagyon nem úgy hangzik. Most egy kicsit még hagyom hátha megnyukszik :?
De egy biztos most én sem voltam nyugtató hatással rá. Remélem ez után nem jön még az esti műsor is mert akkor kész leszek. Amilyen szuper esténk volt, az után most nem hiányzik :roll:

KépKép
KépKép
fleur

Ahogy olvastam, hihetetlen, de mintha csak én írtam volna egy csomó mindent.
Tök jó, hogy nagyjából egyidősek a bébik, szinte ugyan azok a problémák vannak, és a fejlődésben is hasonlóak.
Nálunk is van superman-es repülés, sokxor rakja fel így a kezét, mint aki felszállni készül :lol:
És igen, nálunk is megy a szoba nézegetés. Imád a vállon lenni és közben nézelődni. Egy-egy pont különösen leköti, azokat mindig visszatérünk újra megnézni :D ill minden nap ellenőizzük, hogy megvan :lol:

Alvás: nálunk a kis bölcsőjében alszik este. Az van a mi szobánkban, a kiságya pedig a nappaliban van. Szóval kezdetektől fogva ott alszik, saját maga. Félálomban rakom le, és szerintem ott szeret is, és elalszik maga. Hajnalban/reggel (6-1/27h körül) attól függ mikor szopizik, utána mellém kerül a nagy ágyba, mert apja úgyis megy el dolgozni, így én sem fekszem egyedül :D és ott alszunk tovább ketten. Elég jól hozzászokott ehhez, hogy este a bölcsőben reggeltől nagyágyban. És alszik 10-11h-ig tovább.
A kiságyát ami a nappaliban van, nem annyira szereti. Bár ott a sok játék, stb. a zenélő forgót és a játékokat kb 20 ercig nézegeti, gügyög, aztán megunja :?

Játszószőnyeg nekünk van, de még nem került elő

Viszont elkezdtem ma úgy játszani vele, hogy előtte ráztam csörgő, zörgő játékot. És amikor arra felé kalimpált és nekiért, megráztam, mintha ő ütötte volna meg. És egyre többször kalimpát arrafelé a kezeivel. Egy könyv írta hogy így lehet fejleszteni. De lehet hogy csak beképzeltem, hogy többször kalimpált a kezeivel abba az irányba, ahol a játék van :shock: de élvezte. És azt is írta a könyv, hogy az elérhető távolságban lévő játékok felé kezd el nyúlni. Viszont a zenélő forgó játékok nálunk pl. elég magasan vannak, lehet azért nem kalimpál feléjük :shock: :?:
Mikor fog tudatosan nyúlni egy-egy játék felé? Mit tudtok erről?

Kép
bfagi

Én is rakok már képet, hasonló szerkóban vagyunk mint Zsófi és vigyorgunk. Bár mindig így lenne :)

Kép

KépKép
KépKép
fleur

Sense! Hát igen! Dilemma. :roll: De Szeli mindig kaja után alszik csak el, és a büfi miatt muszáj a mellkasomra tennem. De én már így is örülök, hogy át tudom tenni a kiságyába. Hogy később mi lesz, azt nem tudom… :shock:

A játszószőnyeget a védőnőm 2 hónapos kortól mondta, és amíg elkezd mászni, addig fogják tudni használni. Utána már mennem mindenfelé felfedezőútra! Én még nem vettem, de szerintem fogok.

Mi voltunk ma is sétálni. Jó mély a babakocsink, mindig ellenőrzöm, hogy nem fúj be a szél. Olyan 3 és 5 óra körül szoktunk lemenni 1-1,5 órára. De ahogy hűvösebb lesz az idő szerintem úgy megyünk inkább korábban, és kevesebb időre. Tegnap még simán meleg volt.

Elvek: hát igen… :oops:

Kaqk! Emma nagyon szép baba! (jó a játszószőnyegetek is!!! :wink: )

Miléna! Üdv újra itt!!! Örülök, hogy jól vagytok, és van tejci! :lol:
Együtt alvás: Nálunk Szeli a kiságyában alszik már. Az első 1-2 hétben aludt néha velem, de akkor sem mindig. Mindig hasra fektetem, így ha bukik, nem lesz baja, és van légzésfigyelőnk is (úgy kaptuk szerencsére), így nem sasolom mindig éjjel.
Bár hozzáteszem, amikor szoptattam, akkor szerintem azért aludt velem, mert volt, hogy bealudtam, míg ő cumizott…

Ja! Én meg vettem a kislámpába egy 5-ös :!: izzót (jó éjjeli fénynek). Így tudja, hogy mikor van éjjel, és mikor nappal.

Gica! Ezért kell mindig máshogy ragasztani a tapaszt. Meg azt mondta, hogy már vannak nagyon jó tapaszok, meg valami szerrel (elfelejtettem), le lehet szedni, és nem kell lehúzni a baba bőréről. De annyira ő sem ragaszkodott az egyik verzióhoz. (Bár a védőnőm eleve ilyen, abszolút nem sarkos. Elmondja a véleményét, de azt hagyja, hogy én döntsek.)

Csuklás: Én nem adok neki rá semmit, általában 5 perc múlva elmúlik. Igazából én azt olvastam, hogy a babát nem zavarja, csak a szülőket. :roll:

Tünde! Szép család vagytok! :lol:
Hajhullás??? Hát ennek én sem fogok örülni, főleg, ha tele lesz a lakás a hajammal :shock: , naponta fogok porszívózni, az tuti. De ez van…

Granda! Szerintem tök más minden baba. Nekem ezt a „csatát” nem sikerült megnyernem! :? Nálunk az jön be, ha felveszem és megnyugtatom. Napról napra nyugisabb a kicsi szívem, és kevesebbet sír. :D
Meg rájöttem, hogy nem nagyon sír ok nélkül. Ha meg felveszem, tuti jön a puki meg a kaki, így hamarabb végez, hogy függőlegesben van. :wink:

... de nem úgy van, hogy 3 hónapos korukig nem lehet őket elkényeztetni????????

Fleur! Én már előre megbeszéltem a szülésznőmmel, hogy majd tegye a pocimra Szelinát, amikor megszületik. :D

Szörcsögés (vagy furi légzés): Nálunk úgy tűnik bevált a vizes törölköző a radiátorra. Már nem veszi olyan furán a levegőt Szeli. :D

Timi26! Ilyen hamar kezdődik a fogzás??? Én azt hittem, hogy van még idő… :?
Jók a képek!!! De szerintem Rád is hasonlít, de valóban inkább az apja ez a fiú! :wink:

Emese! Nagyon édes Zsofka! Barna haj, kék szem! Tuti!!! Gyönyörűűű! :lol:
Megy a vudu, hogy ne telitődjön az a járat!!!

Kép

Kép
regcsiken14

A játszószőnyegről jut eszembe: anno Rebekának nem volt.
Viszont macis baldahinja volt. Mikor már nem kellett a kiságyra (kb. 4 hónapos volt) varrtam rá mindenfélét: szaloncukorpapírt, kisebb plüsállatokat csörgőt, stb. Nagyon tetszett neki, főleg amikor már stabilan nyújtózkodott hason és oda tudott nyúlni értük!

Regi: a fogzás minden babánál változó. Rebekánál is 3 hósan kezdődött és 10,5! hós volt, mikor kibújtak az első fogacskái! Mindjárt egyszerre 6! :shock:
De minél később bújnak ki a fogak, annál kisebb az esély a szuvasodásra! Rebekának még egyetlen rossz foga sincs!

Kép
Kép
timi26

Sziasztok csajok!

Nálunk a helyzet változatlan. Még mindig megvan a hasfájás, Espumisan+tea a nyerő. Nagyon bejön nekünk a pihiszék, van játszószőnyeg meg játszó hid is, hát az még nem köti le. Ami a legjobban érdekli az a plafon. Órákig tudná nézni a vállamról, no meg persz a világitó lámpa.
Ma nem akartam kivinni, de szó szerint kihisztizte, aztán 3 órát aludt kinnt. Úgy beöltöztettem, mintha Szibériába menne. Pedig csak a teraszon volt. Nagyon jókat alszik kinnt.
Mig aludt megirtam a születéstörténetét. Eddig valahogyan nem volt rá időm. Ime: 1192737302.77.doc

Heni
KépKép
heni81

Sziasztok!

Emese! Regi!
Köszi sépen mára már jól vagyok.

Szuperek a képek,mindegyik tetszik.

Dobok mai képeket

Kép

Kép

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Sziasztok !

Hát tegnap este kegyetlen anya voltam.
Este fél 10-kor evett a drága utána fél óra kézben lötyögés és utána be a saját ágyába.
10-fől fél 11-ig szakaszos üvöltés és nézelődés váltotta egymást.
Amikor már azt hittük, hogy na most elaludt akkor kezdett rá újra.
Éjfél környékén már nem bírtam és magunk közé vettem ott megnyugodott és hajnali fél 5 környékén kezdett el nyöszögni, hogy megelőzzem a baj rohantam ki megcsinálni neki a tápszert gyorsan fel a kézbe kaja büfi és rá fél órára ismét aludt a drága.
Most meg úgy kellet felkeltenem 9-kor, hogy egyen végre.

Nem vagyok híve, hogy hagyjuk sírni de kipróbáltuk és talán beválik. Ma ismét megtróbáljuk.

Tegnap volt a doki néni és megdicsérte, hogy szépen fejlődik és szépen gyarapodik. Ja és közölte, hogy egy nyugodt jó baba és később sem lesz gond az evéssel nála mert jó evő.

Timi és Regina : ti mennyi idő alatt esztek meg egy doboz tápszert ? Mennyit adtok neki ? Milyen tápszert esztek ?
Lehet, hogy kérdeztem már de olyan feledékeny vagyok, hogy nem emlékszem.

Lányok a baba képek gyönyörűek.
Majd én is csinálok és felteszem.

Ja és a lényeg.
Tegnap voltam az Állam Kincstárba leadni a papírokat.
Bementem húztam sorszámot és a 175-ös volt az enyém amire rávolt írva, hogy 70-en vannak elöttem. Na ettől dobtam egy hátast. És akkor eszembe jutott Gremese párja.
Kérdezem a biztonságiőrt, hogy nem lehetne-e valami kedvezőbb sorszámot húzni ?
Erre a drágám elkezdett ott egy monológot mondani, hogy ez bizalmas és senkinek egy szót se meg stb..... , rakjak a papírok közé 2000-t és lesz jobb sorszám.
Ok beletettem és jött is a sorszám amin 119-es szerepelt.
Bementem a váróba és hívták a 118-ast és rá 2 percre engem.
Kb 5 perc volt mire elintéztem mert ugye ha bank számlára kéred a pénzt akkor vagy egy kivonatot kell bemutatni vagy kikell tölteni ott egy papírt.
Na én a kitöltők táborát erősítettem mert a nyomtatványon nem volt ráírva, hogy kell bankszámla kivonatot bemutatni.

Nem tudom kinek mit mondtak, mennyi idő mire küldik de nekem az Anyaságira 3 hetet a Családi Pótlékra 6 hete mondott az ügyintéző.
Kiváncsi leszek mennyi időn belül lesz pénzem.

Szóval én is a kényelmesebb útvonalat választottam. A francnak sincs kedve ott ülni fél napot. Meg különben is gyerek nélkül mentem így sietősebb volt.

Most lépek kicsit de aztán leszek.
20200310173350

Jó reggelt!

Ma hajnalban a drágám jól bekajált. Megevett 150 milli tápszert, aztán lehúzott még 90 millit! :shock:
Reggel már nem is bírta megenni a 150-et! Felét meghagyta!

KTimi: Milupa Milumil HA start tápszert eszünk. 1 doboz kb 5 napig elég! :shock:
Már gondolkodom, hogy váltunk 1-esre, mert az lényegesen olcsóbb.
Jól elintézted a kincstárat!
Én még idáig nem kaptam meg az ígért pénzt... :( Remélem még ma megjön!

Horcsog: igazán gyönyörű Ildi baba! Nemsokára meglátogatunk titeket!

Kép
Kép
timi26

Szia Mindenki! :D
Egy gyors helyzetjelentés, mielőtt befejezem a visszaolvasást.
Napokig tartó eltűnésem oka az volt, hogy kedd délutánra kellett mennem Pécsre a 6 hetes kontrollra (minden oké volt! :D ), és az tőlünk kissé macerás út, főleg 6 hetes Mátéval még kocsival is. Visszafelé nem is jöttünk hazáig, hanem megálltunk a szüleimnél, így szerdán végre a dédszülők is megcsodálhatták a Kisherceget.
Persze Szegényem totál kikészült, teljesen felborult a napirendje, összevissza szopizott, és alig aludt, ami miatt meg persze túlpörgött :( . Mindegy, túlvagyunk rajta,és egyhamar nem is lesz folytatása.
Tegnap meg voltunk lenn a védőnői szolgálatnál (a védőnőnkről hetek óta nem is hallottunk, nemhogy kijött volna :? :evil: ), és miután Apa közölte, hogy dobjuk ki a mérleget a pics@ba, mert függő lettem :oops: , most oda fogunk járni méreckedni. Születés óta 5 centit nőtt a Drágám, az elmúlt egy röpke hét alatt meg 35 dkg-t hízott!!!! 8) Most 4270g (2910-zel született), szóval növünk, mint a bolondgomba. És hiába tűnik néha úgy, hogy alig van tejcim, ezek szerint mégse olyan vészes a helyzet (igaz, olyankor, azaz kb. 2-3 naponta egyszer, kap egy kis tápit a szopi után, csak hogy meg legyen a boldogsága).
Hasfájás még mindig megkeseríti a napjainkat :cry: (--> nyűgi ezerrel), adom Neki az Infacolt hétfő óta. Talán kezd hatni lassan, bár meggyőződésem, hogy a nagyját mindig visszabuktázza.
Altatás: eddig a mózeskosárban aludt. Próbáljuk beszoktatni a kiságyba, legalább napközben, de eddig nem sok sikerrel. Pedig már a mózest is betettük a kiságyba, hiába. Nem tudom, mi lesz, előbb utóbb csak sikerül. Valószínű, a szűk kuckókat szereti, mert a babakocsiban is jókat alszik, ezért már a kiságyat is beszűkítettük takarókkal. De ez se vált be... Talán az a baj, hogy ott túl nagy a csend körülötte? :roll:

Detti
KépKép
kiskolbi

KTimi! Ez az! Csak talpraesetten! :wink: :D

Hörcsög! Ildike nagyon édesdeden alszik, és ahogy látom itt a fejleményeket, már el is kelt. Viktorkával szép pár lesznek! :D

Heni! Köszönjük a születéstörténetedet, igazán jó volt olvasni! :)

Egy főiskolás csoporttársamnak 12-én született meg a kislánya. Valami fertőzést kapott a baba, még mindig kórházban vannak, de már szépen javul, kedden mehetnek haza.
És képzeljétek, a bab szigorúan 4 óránként ehet. Sajnos bealszik cicin 30-40-50 g után, olyankor elveszik a csecsemősök, és üvegből megtömik 80 g-ig. Ez borzasztó. Judit fej, még jó, hogy azt adják oda neki. Ahelyett, hogy nyugodtan lehetne a babájával, próbálgatnák a szopizást, bealvás után megböfiztetné, felébresztené, enne tovább. És szigorúan 4 óránként etetni egy 7 napos babát?????? Hát engem már elöntött az epe!!!!! :evil: :evil: :evil:

Kép
Kép
Kép
gremese

K.Timi! Egy hétig elég egy 600 g-os tápszer. De most 3 dobozzal irattam, mert nincs kedvem hetente a dokihoz mászkálni. De ha kiszámolom a 4 hetes baba adagját, akkor is 6 napra jön ki. De most növelni kell az adagját, a doboz szerint is, és Szelin is érzem, hogy tegnap óta nem mindig lakik jól… :wink:
Mi BEBA HA Start Aktív-ot kaptunk (Nestlé). Először Mildibé volt, de azt még a kórházban írták fel. A mostani jobb! Van benne bifidusz! Ti mit kaptatok?

Hörcsög! Ildike nagyon szép kislány!!! :lol:

Emese! Jaaaaj! Ezt tényleg nem kéne. :evil: Pláne, hogy egy újszülöttnek még 1 hétig simán van tartaléka, semmi baja nem lesz, ha kevesebbet eszik az elején. Lásd Szelit, neki se lett baja, csak kissé lefogyott szegénykém :oops: , de nagyobb baj nem lett (szerencsére!).

Kép

Kép
regcsiken14

Bár tényleg szerencse, hogy a lefejt tejcit adják. De inkább ébresztgetni kéne azt a babát. Úgy tudom, hogy a lábukat szokták ilyenkor masszírozni.

Kép

Kép
regcsiken14

Regi: Rebeka is a Beba HA starttal kezdte! Csak szegénykém minduig visszahányta a felét. Ekkor írta neki a doktornő a Nutriliont (vagy mit), abban van szentjánoskenyérmag kivonat, vagy mi, amitől nem bukott vissza. Az meg olyan sűrű volt, hogy óriásira ki kellett lukasztani a cumit. Viszont ekko utálta meg a tápszert! Innentől már bármit adhattam neki, nem ette meg!

Heni: tényleg szép a szüléstörténeted, és ügyes, hogy képekkel illusztráltad!
Egyébként Viktorka ugyanilyen paraméterekkel született, nekem azt mondták, hogy nem bírtam volna simán megszülni! Bár az előző császár is közrejátszott!

Kép
Kép
timi26

Játszószőnyeg: mi használjuk 1 hete, és egyre jobban leköti a figyelmét. Tegnapelőtt már a lógó játékokhoz hozzá ért, amik megmozdultak. Na hát azt a kábulatot láttátok volna!!!
Oda kúszik a csörgőjéhez, hogy hangot adjon ki. Hihetetlen ügyes kifiú!
Imádja nézni a színeket, az ablakon beszűrődő fényt. Teszek fel egy képet a kedvenc nézelődni való játékáról. Annyira leköti a figyelmét, hogy akár fél óráig is gügyög neki és küzd, hogy elérje. Nagyon édi!!!

Kép

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

Timi26!

Szorítottam, megérkezett a pénz?

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

Sziasztok!

Gyors bekukk.

Olyan szépek a babák,itt merengek a gép felett. :D Vettünk digitális fényképezőgépet, úgyhogy hétvégén én is rakok fel majd képeket.

Manó ma 2 hónapos!!!! :D :D :D Az én nagy fiam. :lol:

A nap híre pedig:párom mégsem utazik holnap.Majd csak 1-2 hét múlva indulnak és rövidebb időre.Úgyhogy eddig befelé csomagoltam,ma kifelé fogok. :D De bánom is én,a lényeg,hogy marad.

Szép napot mindenkinek!

Puszi!

Írta valaki régebben a távirányítós ágyra szerelhető forgós-zenélős játékot...Most sajnálom,hogy nem olyan van.Nagyon szereti,örökké azt tekergetem neki mostanában.Kacag közben és szinte repül a kiságyban. :lol: A fürdetésről nem is beszélve. :D

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Anikó: de aranyos vagy? Még nem jött meg a pénz. :evil:
De azon gondolkodtam, hogy holnap is van munkanap, úgyhogy kapnak még max egy napot. Legfelljebb nem tudunk hazajönni... :D
Azért apa tegnap kinyögte, hogy végül is ő ki tud segíteni, amíg megkapom! Na szép! Én itt osztom a filléreket, ő meg dőzsöl!!! :D

Miléna: de aranyos Zétike. Már én is várom, hogy itt tartsunk! Tegnap én is elővettem a játszószőnyeget, még csak 10 percet bír, de azt nagyon aktívan.
Leginkább a 8-10 hónapos kort várom. Akkor már együtt eszünk az asztalnál is, és olyankor a legédesebbek. Lehet velük komunikálni, és nagyon tudják produkálni magukat!

Kép
Kép
timi26

Sziasztok!

Megjött a TAJ kártyánk és a lakcímkártynk is. Jövő héten bemegyek a munkahelyemre, és ott mindent elintéznek (anyasági+tgyás+családi pótlék). Láttam nálatok milyen tortúrával jár ez az egész, úgyhogy örülök, hogy ezzel nem kell törődni.

HELP!!!
Pampers 1-es használunk. Azt vettem észre, hogy a derekánál a bal oldalon kifolyik a pisi. Rosszul csomagolom be? Nektek volt ilyen? És ha igen, akkor mi a megoldás??

Ma a mi kicsi fiunk életében először rámmosolygott. Még hangot is adott hozzá. Annyira édi volt. Olyan boldog lettem tőle. Gyorsan le is fotóztam (mert többször egymás után is mosolygott):
Kép

Ildikó
KépKépKép
sense4

Timi26! Nem semmi! Szeli szerencsére ritkán bukik, akkor is keveset. Ma próbálkoztam a 2 lyukú aventes cumival, de még bénázunk. Lehet, hogy még nem vezetem azt be, csak pár hét múlva. Apropó: Ti milyen cumisüveget használtok?

Anikó! Nagyon kis ügyi Marci baba! :lol:

Nekem meg a hitelkártyámról eltűnt 70 rugó :evil: … nem semmi. Ráadásul a saját munkahelyem… no comment. De égő!!! :oops:
Persze nem idegesítem magam, mert pénz nem tűnik el csak úgy, meg van még rajta szerencsére keret, úgyhogy nem vagyok bajban. De akkor is gáz... :?

Kép

Kép
regcsiken14

Sense: mi is régóta küszködünk a kipisiléssel! Már Isten tudja hányféle pelenkát vettem. Most a lila Tescosat, vagy a Heppyt használjuk. Azokból is a Midi méretet. Van amikor napokig semmi kipisilés, de van hogy egy nap 6x öltözünk. És nagyon oda kell figyelni a becsomagolásnál, ami nem mindig megy, mert ficánkol közben.
Édes a kis Boti baba is!

Ma még írogatok, aztán keddig nem leszek!

Kép
Kép
timi26

Timi!
És nektek is a derekánál jön ki a pisi???
Először azt hittem, megizzadt... :oops:

Ildikó
KépKépKép
sense4

Sense:mi is így jártunk....Nálunk a Libero a nyerő. De érdekes,mert ami elvileg 6 kg-ig jó azt csak 5 kg-ig tudtuk használni...Most Zéti 5,31 kg és azt használjuk ami 5-8-ig jó. De szerintem 7 kg-nál inkább váltok majd,van ami annyitól jó. Valahogy a Pampers puhább pelus,amiatt akartam azt használni...De lehet azért nem tart olyan szorosan mint a Libero...Mostanában nincs ilyen baleset szerencsére.
Ja és jól megnézem hogy áll a kukija a pelusban,nem árt eligazítani becsomagolás előtt. :lol: :wink:

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Nna, újra itt...

Szórakoztatás: dettó, mint amit leírtatok! Lehetőleg függőlegesen cipeljen Anya vagy Apa, bár Apa combján is jó 45°-os szögben (Anyáét így nem szereti). Nem tudom, hogy lehet megoldani, de nem cipelhetjük egész nap! A színes csörgő-zörgőket imádja, bár 10 perc után általában megunja. Nálunk a sláger most a függöny :shock: , mert olyan szépen játszik rajta a fény, és egy felülről lógó egér, aminek az alján tükörszerű felület van (naná, az is szépen csillog-villog! :D ). Meg persze a nappali... az is izgi hely. Tegnap meg felraktuk a fejhallgatót a fejére! Hát a zene is istencsászár dolog az én Kisfiamnak! 8)

Alvás: lehet, hogy most sikerült elaltatnom a kiságyban! Legalábbis csönd van... :roll: jól átvágtam Szegénykét, a kiságy falain körbeborítottam egy sötétzöld plédet, mondván a mózes oldala is sötétzöld, hátha az hiányzik neki a fehér fejvédő helyett. Vagy csak hulla fáradt volt?! Nem tudom, még párszor tesztelnem kell a hipotézist. Egy kísérlet nem kísérlet! :lol:

Regi, cumisüveg: Avent 1lukúval kezdtünk, de rengeteg levegőt nyelt vele. Most Nuk 1-es van, és nagyon bejön!

Mosoly: szerdán kaptam a szemembenézve egy széleset. Félek azonban, hogy véletlen volt, mert azóta nem csinálta. Pedig annyira próbálom előcsalogatni belőle! Vigyorgok Neki mint a vadalma. Már nagyon várom, hogy rendszeres legyen!

Séta: legtöbbször koradélután megyünk, néha olyan 4-5 körül. De előbbi lesz a nyerő, már csak a tél meg sötét miatt is. Úgy néz ki, ma később megyünk.

Sense! Mi Huggiest használunk, mert a Pampersből Máté is gyakorta kipisilt. A Huggiesnak hátul a derekán van egy vastag gumírozott csík, amitől nem folyik ki a pisi. (Kivétel erősíti a szabályt. De tényleg.) Nálunk inkább az a gond, hogy vagy nagyon szorítja egy pelus a combikáit (2-es méret), vagy nem (a nagyobb, 3-as méret esetén), de akkor meg csurog lábnál a pisi kifele, felül meg majdnem hónaljig ér. Ki érti ezt?! :shock:

Gyönyörű minden Leányka és Fiúcska, és annyira egyedi Mindenki! Szép Babáink vannak, Lányok!

Ma este én is rakok fel néhány képet, mert mindig csak ígérgetem, és jó régóta adós vagyok vele. :oops:

Detti
KépKép
kiskolbi

Használ valaki DM-es pelust?Ha igen valami infó róla?Állítólag jó,de még nem mertem venni... :roll: Örülök,hogy a Libero bevált végre. :D

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Miléna: előszöris jó, hogy újra itt vagy! :D A pelust nem ismerem, de a popsitörlőjük nagyon jó! :wink:

Detti
KépKép
kiskolbi

Szia Miléna!!!!! :D Jó, hogy megint tudsz jönni, és a Párod nyert egy kis időt!

Kép
Kép
Kép
gremese

Kiskolbi! Nekünk meg a Nuk nem jött be. Én is azért vettem, hogy majd nem nyeli úgy a levegőt, de úgyanúgy nyelte (én se értem, miért???), aztán az aventeset úgy megszokta, hogy tök ügyes. Most már olyan gyorsan szívja ki belőle a tápit. Alig kell már böfiztetni! :lol: De ez a kétlyukú még nem megy, úgyhogy maradunk ennél egyelőre.

Mosoly: Még én sem kaptam tudatosat. Majd eljön az az idő is.

Pelus: Mi áttértünk a Libero Minire (3-6 kg), az előzővel (Pampers New Baby 2-5 kg) sem volt bajom, csak combinál kinőtte Szeli. :wink:

Kép

Kép
regcsiken14

Juj, most nézem, hogy nem is Zétike van a képen, hanem Marcika! Bocsánat, elnézést... :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
De mindkét fiúcska gyönyörű és kész!

Regi: most Chicco üveget használunk, mert a sterilizálóhoz volt ajándékba. De úgyis már nagyobb kell, le fogom váltani Aventesre. Jó a Chicco is csak nem kapok hozzá szilikonos cuclit. A gumi meg már el van nyűve!

Sense: amíg hason alszik addig nincs gond, de mikor megfordítom, ezerrel csurog ki a pisi a derekánál. Van hogy a combjánál is.

Miléna: Miskolcon anyósom lakótelepén van DM. Tervezem, hogy veszek DM-es pelust is. Majd beszámolok róla.

Megyek, megnézem a drágámat, mert már 1/2 10 óta be van ájulva. Lasan kelnie kellene...!

Kép
Kép
timi26

Ma kipróbáltam, hogy a hordozóba beültetem telejesen ülő pozicióba és bekötöm, vajon mit szól. Eddig csak teljesen fekvő pozicióban volt a hordozóban és nem volt bekötve benne.
De tetszett neki, vagyis nem tiltakozott a bekötés ellen sem és az ülés ellen sem. felkötöttem egy zenélő méhecskét a fogóra , ami írtóra tetszett neki. tele szájjal nevetett.
Dobok pár képet máról.
Kép Kép

KépKép
kaqk
Debrecen

Ja és a bébihordós képek, meg a kacagás!
:-)
Kép Kép Kép

KépKép
kaqk
Debrecen

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?