A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Baaarbiiii!!! :D :?:

Kép
akata

Szrek,
még az érdekelne amit a múltkor írtál, hiszel is benne??? - hogy 1 éves korukig sokkal többet tunak mint mi - én ebben hiszek és tapasztalni véltem ilyen dolgokat. Szóban majd szívesen beszélgetnék egyszer erről azzal aki szintén hisz ebben....

Kép
akata

Deni,
üdv a netednek. :) Bencusod csodaédes! :) Közös tesókép, valami friss?

Holnapra és egész hétre borongósat hallottam, de ettől függetlenül bármi lehet, ismerjük a meteorológusok nagy tudását... :wink: viszont ká hideg van, max délben lehet némi melegedés.
Mi ma du-este úgy voltunk kint, h 2 gatyót adtam Eszterre, aki a fűben fetrengve érzi a legjobban magát, hiába tanácsolom el tőle demokrata, autokrata és ostorkrata mód.

Ja, és tiszta karácsony van: apának új szék, nekem autó, gyereknek valahogy összejött egy csomó édesség, most forralt bort iszogatunk, ki-ki a gépe előtt ügyködik, fűszeres csipszet nyomogatok tejfelbe... tiszta jó. :)
neet
neet

... ja, és a kutya kapott kutyakekszet. :) A macskák meg egy melegítőt, azon gubbasztanak. :) idilli.
neet
neet

Kata,
ok, kíváncsi vagyok :D

Neet,
:mrgreen: :lol:

Kép

Kép

:D
szrekuc

Szép jóestet!

Orsolyáknak nagyon boldog névnapot, még sokat!

Megjártuk Pestet és Budát. Gyönyörűséges orchideacsodákat láttunk, ezer képet lőttünk, és büszke vagyok, mert megálltam, hogy a gyüjteményemet (nagyképű vagyok ám :lol: ) ma ne szaporítsam. Győzött a józan ész. Legközelebb csak dugig tömött tárcával vagyok hajlandó ilyen helyre merészkedni. Ez rögtön a télikert elkészülte után lesz. (10-20 év :lol: )
Szóval szépséges napunk volt, máshol is jártunk, élveztük.

A betegeskedőknek pedig jobbulást, és anyukájuknak nyugodalmas éjszakát kívánok. És másoknak is.
zsugyu

Sziasztok,

Boldog Névnapot Macsnak, Votivnak, Mása és Gabi Orsijának és minden ma névnapozónak, akiről nem tudok :)

Gyorsolvasásban átnéztem a témát és az oldalakat. És amin Zsanci kiakadt, azt én mélységesen át tudom érezni. Nem saját példán, hanem egy rokony kislány miatt. Tinu, ha olvasod, kíváncsi lennék a véleményedre, hogy lehetne a kislányon segíteni, amíg még nem túl késő - hacsak nem már az :?

Szóval, igen lehet egy mindent megkapó, túl ajnározott kislányból elhanyagolt, magára hagyott gyerek. Az úgy kezdődőtt, hogy nagyon nehezen jött a szülőknél össze a gyermekáldás, ennek ellenére az anyuka teljesen kiszolgáltatta magát. Értsd, bámulta a tévét, ha szoptatás volt, csak odatették az ölébe a szopipárnát és a dedet, s miután szopott elvitték tőle altatás, esetleg peluscsere, stb céljából. Nem sokat foglalkozott vele, úgy gondolta, hogy a gyerekkel nem lehet értelmesen foglalkozni úgy két éves koráig, mert úgysem ért meg semmit, meg felesleges, meg-meg-meg.... (nyaralni is akkor mentek már csak együtt, amikor a kislány öt-hat éves lehetett, mondván, már lehet vele mit kezdeni :shock: ) No, visszakanyarodva a bébikorhoz. Fél éves korától szinte semmi átmenet nélkül lett leszoktatva a ciciről -pedig tej volt bőven -, mert anyuci nem bírt megülni a seggén és szórakozni járt a férjével. Többet volt a picur kb. öt éves koráig a nagyszüleivel, mint a szüleivel. Átlátszó magyarázatokkal nem mentek érte, vagy ha mégis, akkor valamilyen okkal inkább otthagyták.
Meghallgatni az óvodai, iskolai élményeit soha nem hallgatták meg, nem is kérdezték - szókincse szinte nulla a mai napig -, ha hazaért, mehetett a szobájába egyedül. Aztán úgy hét évesen megkapta a saját tévéjét és onnantól kezdve még a tévénézésben sem zavarta a szüleit. Közös vacsi, ebéd említésére a válasz: egyedül eszem a szobámban. A lakás legkisebb - értsd, kb. 6 m2 - szobáját kapta, míg szülei osztoznak a maradék két - nappali és egy egész nagy háló - szobán, illetve négyzetméteren.
Mindenért ő a szép a jó, az okos, ügyes. Aztán jöttek az elkerülhetetlen pofonok az élettől, iskolától. Pofon volt az is, hogy ha mondandója van, mi a párommal nem hagyjuk, hogy ökörségeket, maga által kreált elméleteket - ami mellesleg hülyeség - mondjon. Merthogy mindenki csak felületesen hallgatja meg, soha nem javítják. Egyszer megdöbbenve tapasztaltuk, hogy míg az anyuka csillogó szemmel dicsekedett, az ő kislánya milyen sok idegen szót használ, addig szegénynek halvány lila gőze sem volt, miről beszél, csak éppen jó helyre illesztette a szavakat és úgy tűnt pontosan tudja mit jelent. Mi visszakérdezünk ezekre mindig és csak áll és pislog, ködöl, de a lényeget nem tudja. Nincs hozzászokva, hogy megkérdezzék a dolgait, hogy figyelnek rá.
Egy idő után ugye fakult az újdonság varázsa - már nem volt bébi, pici, stb. - így a korábbi sok "figyelem" - ami a csillogást, külcsínt jelenti itt - , ami más, a családban nem létező gyereknek járhatott volna, elmúlt és folyt minden a régi kerékvágásban.
Ezt ő úgy kompenzálta, hogy harsány lett, ha beszélgettek a felnőttek, akkor ő felülkiabálta őket, hogy mindenki figyeljen rá. A tévét elkapcsolta a saját műsoraira, nem törődve azzal, hogy más esetleg mást nézne. Dínómániás lett, másról nemigen tud beszélni.

A szüleitől megkap mindent, a mostanában nagy divatnak számító várat is a sok hozzátartozó kütyüvel, lovaggal, sárkánnyal, királykisasszonnyal, stb. Mindenkitől valamelyik újabb tagját kéri ennek a bolondériának. Nem olcsó darab egyik sem. És elkövettünk egy hibát. Nem vettünk neki ilyesmit, és egy lesajnálkozó, sértődött tekintet és arc volt a jutalmunk, aztán elvonult a szobájába sárkányt ölni. Amikor a nagymami sem az áhított ajándékot vette neki, akkor meg kikelt magából.

Anyuka hazamegy tévét benyomja és ott tölti az egész estét. Múltkor megkaptuk, hogy most nem tud velünk foglalkozni, mert jön ez és ez a műsor és azt nem ismétlik. Úgyszólván ki voltun dobva, vagy csináljunk, amit akarunk, de ő a képcsövet vizslatja inkább.

Azt hiszem ennyi elég is volt ebből, bár még tudnék írni sokat, de nem akarok itt mindenkit untatni ezzel. Csupán kikívánkozott belőlem, hogy az a cikk mennyi mindenben igazat mondott erre az egy esetre vonatkozóan.
Ti itt olyan jókat írtatok, hogy én csak lestem és nem igen tudok még mit hozzátenni.
Vot, jó "vita"indító volt a cikk. Gratula :) Hogy vagytok? Mi volt tegnap? Istihez kitartást Neked.

Rylie :) óriiiiiisi gratula, dejó. Oké, vedd úgy, hogy óvatos óriást emlegettem :D

Szrek :) írsz privit, hogy milyen árkategóriában és merre keresel albit?

Deni :) jó, hogy újra van netetek :) Bencus egy kis tündér :) és a mérete :shock:

Neet :) nekem is volt egy öreg 120-asom, és imádtam. Mai napig síratom :cry: Eszci képei állatiak. A kádas képeken teljesen víz alatt van a feje? Már úgy értem az arca is?

Indi :) már az összes szuszt kiszorítottam Mátéból, mégsem sikerül számomra kényelmesre kötni a kendőt. Hiába próbálom rendesen meghúzni, Máté mindig kicsit hátra tud dőlni benne, igaz, kiesni nem tud, de sztem valamit nem jól csinálok :( Ma már sírt azért, ha látta a kendőt az asztalon és ő nem volt benne. :D A zsebes-keresztezett háton hordozást gyakorlom, mert ez tűnt a legstabilabbnak Máté szempontjából. A baba "kilengése" milyen fokig normális?

Nőiesség : hát én sem vagyok az a klasszikus nő, sőt. én sem tudok azonosulni a Barbie lányokkal. Nekem is tetszenek a szép ruhák, de miután felpróbálom a boltban - hogy legalább egyszer legyen rajtam ilyen - rögtön rájövök, hogy az én alkatomra nem jó, nem olyan, mintha rámöntötték volna. Nekem széles a csípőm a divatoshoz képest és nem tudom pl összehúzni a zippzárt a nadrágon. - oké, lehet, hogy a sejhaj, de a tükörben előlről nézve a csípő ugrik ki :D 8)
Alapvetően sportos vagyok, utálom a tűsarkakat, a nyáron lefolyó sminket, a ragacsos frizurát - mármint hajlakktól :mrgreen: -, és a magamon mindig slamposnak, magaménak nem érzett öltözetet, ha vmi csinit veszek fel. Kb. három éve nem volt a körmömön lakk, pedig párom szereti, de nekem soha nem sikerül tartósra csinálnom, ahogy a sminket sem, márha csinálom.

Na, már így is hosszúra nyúltam, bocsi attól, akire nem reagáltam, majd nézek még visszább is.

Vica

Kép
Kép
vica94

Sziasztok!

Deni :) szia! Mekkora lett ez a Bence fiú!

Zsan, megint csak csatlakozni tudok, most a hasmenéshez... :(
És van egy új parám: Bnek újszülött kora óta van egy kis köldöksérve, a doki azt mondta, nincs vele semmi teendő. De most, vagyis pár napja, úgy
látom, hogy sokkal jobban kidudorodik neki. És sztem csak jövő 7 utáni 7en jutunk el a dokihoz, mert szerdán reggel lesz tanácsadás, arra ip kell, és ugye ünnep... Betegrendelésre nem viszem, az kész öngyi lenne, így is jó esélye van elkapni ezt azt, meg amúgy is taknyos. :(

Akata, sztem is tudnak vmirt az egészen picike babák, amit más nem!

Neet, idill :) és pancsis képek is :) !!

Szrek, írtam neked egy albiról, olvastad?

Nőci-téma: én is csak az esküvőmön éreztem magam szépnek, meg nőcisnek... Most meg, hogy még dagadt is vagyok, úúútálok ruhát próbálni, úh ha úgy adódik, inkább veszek vmit a gyerekeknek... Ilyesmiről egy cikk:
http://velvet.hu/poronty/2007/10/18/any ... ogsagaban/
rídonli#

Akata :) beszélgessünk, mert én is hiszek benne. Röviden csak annyit, hogy kb. egy éves koráig, mindig figyelt vmit, amikor pelenkáztam és rejtélyes mosolyokat kapott vki/vmi, pedig a plafonon semmi különleges nem volt. És néha gügyögött is és én mintha ott sem lettem volna. Volt olyan, hogy simán, csak úgy elvolt és nézett felfelé.

Zsugyu :) teszel fel néhány képet? Olyan gyönyörűek ezek a növények :)

Vica
vica94

Ríd,
nem jött semmi :( :( írtam az emilcímre is,amit megadtál, de még onnan sem

Vica,
ok :D

Neet,
nemtom, gratuláltam-, de nagyon nagy gratula ám az autóhoz :wink: :lol: :lol:

Kép

Kép

szrekuc

Neet,
az érzés leírhatatlan 8) 8) És előtte csak úgy sétálgattunk, beszélgettünk, vásárolgattunk... és rájöttem, hogy azért is nagyon jók a gyerekek, mert nélkülük SOHA nem tudnám értékelni ezeket a lopott órákat :lol: És a feltöltés még azóta is tart :D
Fürdős képek csúcsak! :D És látom, ős is szeret bicajozni! :)
Fijús lány voltam mindig is, miniszoknya helyett megtanultam szerelni :wink: :lol:

Zsan,
++++++++++++++++ az éjszakához. Kántorfijjúk ALUDJATOK!!!! 8)

Deni,
dejó hogy előkerültél :D "Kis"fiad, a vasgyúró nagyon aranyos :lol:

Szrek,
tehetséges eladó vagy! :lol:

Betegek gyógyuljatok!!!! És +++++++++++++ mindenkinek, akinek kell, most errefelé sok a többlet :mrgreen:

v
kisün

Valaki hallott már ún. táltos fogról? Csak a magzati korban nőhet ki az ilyesmi? Azért kérdezem, mert Máténak a bal felső egy és kettő között vmi nő, emiatt ez a két fog sokkal távolabb nőtt ki egymástól, mint a másik oldalon. Volt vkinek már hasonló problémája? Mit lehet vele kezdeni?

van egy gyanúm, hogy ez is feszíti a kis ínyét, már fehéredik, lassan ki is bújik és szeretném, ha valahogy sikerülne visszarendeztetni a fogsorát szépre. Azt hallottam, hogy a végleges fogakkal fog rendeződni a helyzet..., de nem fogja eldeformálni a maradandó fogak elrendeződését is?

Előre is köszönöm,
Vica
vica94

Szrek, kedd estig nincs otthon aki kiadja a lakást. De van róla pár képem írj egy mailcímet, és elküldöm!
rídonli#

Ja, és Neet, elképzeltelek pörgős szoknyában, harisnyával :mrgreen:

Vica
vica94

Ríd,
köszi, email cím látszik itt, az aláírás alatt :D

Kép

Kép

szrekuc

Vica :) nem jó semmilyen kilengés. Máténak már nem kell betenni a karját a kendőbe, úgy próbáld, hgoy a kendő felső szegélyét igazitsd először nagyon szorosan a hónalja alá aztán vedd előre a térdeid közé a kát kendőszárat (ekkor ugye már a hátadon a ded) és egyszerre csak egyet igazits, a másik a térdeid között marad. Igy se kiesni, se kilazulni nem tud.
indianyo

Mármint, a lakásról van képem (a férjem csinálta bele a konyhabútort), nem az eladóról! :)
rídonli#

azóta már kétszer keltek...még.
ebből egyszer úgy, h egyszerre, L meg épp fürdött. és ha Igi beteg, sokkal anyásabb... :lol:

Rid,
te ismered a Fekete Zizit???
mert ha igen, megy a privi.
zsancikant

Indi :) így csinálom, ahogy mondod - legalábbis így gondolom -, a kezei kint vannak, kendő felső széle szorosan, a végek a térdeim között, de mire a két keresztezést megcsinálom - annyira azért már nem igényel sok időt, meg derékban meg is hajolok, hogy a hátamon feküdjön Máté, hogy mennél szorosabban tudjam kötni -, addigra a kendő már lazul a vállamnál. Ezért is kértem tanácsot Tőled. Lehet, hogy majd ha elmegyünk Hozzátok, akkor Te látni fogod, hol vétem a hibát. :oops:

Vica
vica94

Zsan :) jobbulást és kitartást Neked az éjszakához. Remélem, mihamarabb túl lesztek ezen a nyavalyán. ++++++

Vica
vica94

VIca,
köszönöm, aranyos vagy!
lépek is aludni,
JÓ ÉJT MINDENKINEK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol:

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Pörgős szoknya utoljára asszem 5.ben a lambada versenyen volt rajtam. :mrgreen: remélem, sikerült mosolyt csalnom fáradt anyatársaim arcára. :lol:

Szrek,
Kösz a gratulációkat, ami a legjobb, h a kocsit én fedeztem fel, hívtam fel a bácsit és beszéltük meg a részleteket. Apa meg vezette és rábólintott. Én nem merem vezetni, amíg ki nem küldik a jogsit és amíg apa meg nem tanít a szivató használatára. :) Átíratni úgyis csak a kövi fizuból tudjuk, addig kivárok és élvezem a várakozás örömét. ;)

Táltos fog? Az olyan, mint a 6. ujj? jéé.

Halacska arca kivolt a vízből. Emésztőnk van, meg kevés az édesvíz, spórolunk vele. :)
neet
neet

Nagyon boldog Orsolya napot kívánok minden elő- utónevűnek, vállalt- és csendben névzőnek :lol: :wink: 8) :lol:

holnapi buli: hááááááááát ahogy elnézem az időt... :? DE mivel hogy csak Akata és Szrek reagált "pozitívan" ezért ti gyertek (ennyien még bent is elférünk 8) :D :wink: ). ha mán úgyis beszélgetni akartok :wink: :lol: (Akata szerintem már tudod, hogy engem érdekel amiről írtál :lol: 8) )

Neet! hűűűűűűűű, mán saját autód is van! szuper!!! :lol:
csajod képei! :lol: miért lett ilyen zöldes?

Deni! de jó, hogy így pörögtök! lábevős kép édi! :lol: én is úgy odavoltam amikor először tette/ette :lol:

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
gödibarbi

Szrek, elküldem a képeket!

Zsan ismerem! Ha vmi zaftos pletyó, akkor jöhet! :)
rídonli#

Neet! te lambadaversenyen? :shock: :D igen sikerült a mosoly :lol:
gödibarbi

Rídonli,
velvetes cikk elgondokoztatott: mikor vettem bárminő izét magamnak? Nem rémlik, pedig ráncos a homlokom. De mi fairebbek vagyunk az átlagnál, mert ded is csak akkor kap rucit, ha kinőtte, elnyűtte a régit, hiába, no tanár lennék, közalkalmazott fizu eléggé lefele viszi a családtagok átlagos nettóját.... :roll: És játékot se szíre szóra, max a kinder tojat és a sör meg a net, ami luxuskategóriába esik nálunk.

Jut eszembe, ma bevittük a cundás velúr vagy hasított? bőrkabátomat a tisztítóba, majd koszosan vissza is hoztuk: 7000ért vesztegették tavaly (piacon, de felfedeztem benne a Yessica feliratot), erre mennyiért tisztítanák nem 100asra? 5900 HUF-ért. Ööö, inkább veszünk új kabátot. Ennyit az állandó értékek megőrzéséről. Még ha nem is lopottan (???) a pecsában, hanem mondjuk boltban veszem blokkal egy huszasért, akkor se legyen már harmada a tisztítás a vételárnak! Ja, és a jövőben csak fekete télikabát jöhet. 8)
neet
neet

hülye vagyok: nem luxuskategória, hanem rendszeres kaidás, nna. Asszem ellambadázom az ágy felé, apa is noszogat.

(Kép azért zöld, mert fürdőszoba, háttal kitakarva a fényt, és telefonnal fotózva.)

Jóéjteket.
neet
neet

Barbi :) mikorra datálod a holnapi bulit?

Neet :) látod, csak az maradt le az előbb, hogy én is gratulálok a járgányhoz. Hiába, felhoztad bennem a nosztalgiát..., elvette az eszemet.Tisztíttatás :shock: és csak azért, mert bőr, kértek ennyit? Nekem van egy szövetkabátom és azt kb. 800 forintért tisztítják.

Jóéjt Zsan és Neet :)

Vica
vica94

http://www.bokreta.hu/construction/mesterproject/

Szrek, itt meg tudod nézni a lakást, 1.em, 105ös.

MOst nálunk van ébredés, 8 óta még csak az első...
rídonli#

Köszönjük a dícséreteket :D Akkor még egy Neet kedvéért, amin Bálint is látszik, ahogy épp Macit pacigoltatja Bencén :lol: :
Kép

Neet :) De jó dógotok van: előkarácsony :D :D Halacska Eszti nem semmi! :shock: :D :D És nagy gratula a vizsgádhoz és az új kocsidhoz! :D

Barbi :) Nem tudom, lesz-e Nálatok holnap tali, de sajna nem tudunk menni :( mert autónk szervízben és jönnek látogatóba a dédiék. Mászókátok egyébként megarulez! :D

Vica :) Ilyen táltosfogról én nem hallottam, de ez nem jelent semmit, sztem meg kéne kérdezni egy fogdokit a bizt. kedvéért :wink: Nyaktámasz patkány meg :lol: nálunk meg repülni ls pörögni tanul a szürke delikvens, no és a farkát rágcsálni se utolsó :lol:

Ancsi :) Új ágyak szuperek! :D Pocakfájáshoz +++++ remélem elmúlik! Lencsi gyerekszájain mindig behalok :lol:

Rylie :) Naagy gratula!! :D :D Játszóteres baci :evil: Örülök, hogy Kamilla azért gyorsan meggyógyult!! :D :D

Ruz :) És milyen újra melózni? erről nem írtál! csizmás Bendi meg eszméletlen :lol:

Curse :) Lépcsőzéshez és ágyról-tolatáshoz nagy gratula Adélnak!! Hű de pörög már a csajod! és mindgyárt 1 éves lesz... :D

Nuk :) Fog lett végül? Apával bealudt Rékás képen jót rötyögtem :lol:

Szrek :) Hű, tényleg nem vesztegeted az időt! gratula a gyors lakáseladáshoz!! :D Tisztítószeres sprayes történet... :( Örülök, hogy nem lett baja Ábelnek!! :D

Fibi :) Már bizti Baján, sőt már kanapétulajként :wink: Jó pihizést!

Votiv :) Éjszakai kelésekhez kitartást és ++++ Mit mondott Éva Istivel kapcsolatban? És nem egészen értettem, hogy hogy is volt ez a kisebbik gyerkőc "előre vételével"... mire gondoltál pontosan?

Lindi :) Tesódnak gratula a fiúhoz! :D Ruhatárad :( és 10 kiló rajtad? hol??

Gabi :) Isten éltesse utólag is Orsidat! meg a névnapján is pluszban! :wink: Nagyon szép a pocaklakós képed! :D :D

Zsan :) Borisznak jó kiruccanást! Neked kitartást a távollétéhez!! meg az éjszakázáshoz-betegséghez is ++++

Ríd :) Nektek is bulást és ++++++ Kölesgolyó sztem is mehet nyugodtan Borinak! Vagy próbáltad már azóta? És nagy gratula neki a felálláshoz és a beszédhez!! :D

Tinu :) Tündidnek utólag is boldog 9 hóst! Szülőkön röhögő gyerek meg nagyon előttem van :lol:

Vera :) Hú, már bölibe is irattad Marcit! és ha nem lesz hely, van tartalék megoldás? Kettesben mozizás rulez! :D (mi is az?? :mrgreen: :lol: )
denizsa

Vica! délutánra. mondjuk 1től. jöttök? :lol:
gödibarbi

Zsan, köszi a pü-t, és a pletyó csak vicc volt, a Zizi nem az a típus, akiről durva pletykákat lehet terjeszteni! :)

Deni, kölesgolyó kipróbálva, és teljesen rá van kattanva a csaj. :)
Ma meg ráüvöltött az apjára, hogy APPA! :)

És visszaaludt, huhh...
Megyek én is hunyni, mindenkinek jó éjszakát!
rídonli#

Deni :)
ez a kép is gyönyörű. :D
Azt nem mondtam, hogy a szürke nincs alávetve zselézésnek is :lol: Általában az orránál kezdjük, majd a farkának két harmad részének szájba gyömöszölésével végezzük és közben van még négy láb is, ugyi? :D
Minden elismerésem, ilyen alaposan reagálni..., hogy csinálod? Nekem valahogy soha nem sikerül ilyenre - mostanában meg sehogy sem :oops:

Vica
vica94

Barbi :) hááát, kb. egyig alszunk, hogy lehet kikerülni a városban a lezárásokat? Hátha hamar kiérünk. :D Ha sikerül elindulni :roll:

Vica
vica94

Vica! délutánra. mondjuk 1től. jöttök? :lol:
gödibarbi

Leni :) Klassz, hogy használ a fejlesztőzés Iginek! eszméletlen nagy már a fiad!! és tornáztok vagy masszíroztok?

Macs :) Bucizó és fogamzásgátló Füles :lol: Házatok egyébként most hogy áll?

Ildi :) Isten hozta öcsédék Bencéjét! Szuper, hogy Timi jól érzi magát a böliben! :D és milyen nagy már ő is! :o Párod talált már jó melót?

Zsugyu :) Cikkel kapcs.-os véleményeddel mélyen egyetértek (mondjuk a Többiekével is :D ), mindenesetre már én is rájöttem, hogy nem mindig olyan könnyű a gyereknevelés :lol:
Nekem a mindig következetesnek és kellően határozottnak lenni ill. nem-et mondani volt/van a legnehezebb (kicsit úgy érzem magam ilyenkor, mint egy "kiképző őrmester", amit utálok :roll: ), a 100x u.azt elmagyarázni max. fárasztó egy idő után... Dönteni sztem a gyerkőc is nyugodtan dönthet kisebb dolgokban (pl. melyik ruhát akarja felvenni, stb.), és a márkát én sem tartom fontosnak (se ruha se játék terén), de már olyan jól leírtátok a tutit, nem is fejtegetem tovább, inkább menek aludni én is :wink:
Jó éjt, mindenkinek!!
denizsa

Vica :) Zselés szürke :lol: Te már próbáltad kimosni? hogy bírja?

Ríd :) Jó étvágyat Boridnak a k.golyókhoz! Bencusom is nagyon szemez vele, úgy kellett elkoboznom tőle a múltkor :lol:

na tényleg megyek hunyni...
denizsa

Deni! :( sebaj lesz még jó kertipary-zásra alkalmasabb idő :D :wink:
Angi ma a kutyán lovagoltatta az egyik babáját.

csak egy kis ömlengés: Angi abban a korban van, hogy mindent próbál már utánozni (verbális), olyan édes! :lol: persze rejtélyek vannak! pl hogy lett az elefántból ende? :shock: a lényeg hogy rájöttünk :lol: 8) de olyan rossz amikor - hála csak néha - nem esik le vagy csak lassan :( s néz rám, s csak ismétli-ismétli-ismétli...

Vica! nem tudom hol lesz lezárás. :(
gödibarbi

Deni :) és képzeld, ha azt kérdezzük Mátétól, hogy hol a zselés, akkor már hozza is. :D Még nem párosította hozzá, hogy tulkép ez egy patkány és a zselés nem egy új faj :lol: Igen, már mostam. Abszolút nem göbösödött a bundája, nem keményedett meg, viszont szép fehérek lettek a fogai :lol:

Barbi :) meglátjuk. Mert ugye, nem lehet tudni mikor alszik el - múltkor már írtam, hogy fél dél, dél körül - és ettől számítottan alszik másfél órát. Utána ebéd és csak eztán tudnánk indulni.

Megyek aludni, Jó éjt Mindenkinek :)

Vica
vica94

Jó reggelt!
Csudaédes képeket láttam az előző oldalon. :)
neet
neet

Hú, de sokat írtatok, míg én aludtam. :o
Most nem tudok sokat maradni, csak egyet gyorsan, aztán talán később...
Vica: nagyon szomorú a történet, amit írtál. :cry: Nyilván, mivel én nem találkoztam a kislánnyal és a családdal, nem tudok érdemben róluk nyilatkozni. De egy olyan gyerekről, mint amit leírtál, azt tudom mondani, hogy sajnos elindulhatott nála egy nárcisztikus személyiségfejlődés és nem sok esélye van arra, hogy egészséges személyiségű felnőtt lesz. :? Ha a nagyszüleivel minőségi kapcsolata van, volt picinek, akkor kicsit nagyobb az esély.
És sajnos, az érzelmi elhanyagolás nem függ a család pénztárcájától. :roll:

Kép
Kép
tinu

Vica,
Én még nem is hallottam táltos fogról, de szerintem is kérdezz meg egy fogdokit.

Kisün,
Kettesben mozizás, wow :)

Szrek,
Most már értelek albi ügyben :)

Neet,
Halacskád zabálnivaló :D

Deni,
De jó, h újra itt :D Tyű mennyit programoztok, ez igen :o :) És hogy Bencus mekkora :shock: Ha belegondolok abba, h Adél kb. most 9 kiló :lol: Édesek a srácaid nagyon :D

Zsu,
Orchidea kiállítás biztos szupi lehetett, én is imádom, már mint a virágot :) Abból volt a mennyasszonyi csokrom is.

Nőiesség: szerintem annak belülről kell fakadni. Van olyan nő ismerősöm, akinek nem kell csilivilibe vágnia magát, h az legyen és hogy megforduljanak utána a pasik. És most itt nem azokra a pasikra gondolok, akiknek a műnők jönnek be, hanem azokra, akik a műnőkre azt mondják, h hogy szép szép, de otthonra nem kéne :lol:
Ettől függetlenül én sem érzem magam annak, pedig anyám gyerekkoromban állandóan nagyon csajosnak öltöztetett. Anyám is nőcisen öltözött. Aztán jött a bátyáim ráhatása és vele együtt a szakadt farmer, nirvanas póló és kockás ing :mrgreen: Most úgy érzem, h közép mezőny vagyok, se nem nagyon fiús, se nem nagyon csajos.
Ja és egyébként minden elismerésem azoknak a nőknek, akiknek van energiájuk és persze tudnak is sminkelni. Én annyira alvásmániás voltam Adél előtt is, h képtelen voltam azért előbb felkelni :lol: Arról már nem is beszélve, h sminkelni sem tudok. Amit igazán szerettem, az a körmözés volt, abban pedig nagy spíler voltam 8)

Kép Kép
curse

Sziasztok!

Megint van egy kis időm, így ideültem! Az igazat megvallva mindig csak átfutni tudom az oldalakat pedig olyan jó témákról és hasznosakat írtok!:( És pofátlanságnak érzem részemről, hogy ha jövök, akkor mindig csak magunkról írok és nem reagálok senkinek semmijére! Szóval inkább továbbra is csak olvasgatni fogok, amikor tudok!

Den!

Jaj, de sokat változott Bence!:) Nagyon édesek a képeken!
Kérdést köszi! Munka továbbra sincs páromnak, továbbra is szarul vagyunk, de már kezdem megszokni!

Neet!

Jók a képek Esztiről!:) Szupi a biciklije! Timi nagyon irigyli, pont ilyet szeretne! :D

Zsan!

Jobbulást a gyerkőcöknek! És sok +-t Neked! Nagyon nehéz lehet, amikor mindhárman egyszerre betegednek le!

Timihez meg előző éjjel ki kellett hívni az ügyeletet. Nem kapott levegőt, úgy néz ki kruppos lett.:( Ráadásul egy olyan dokinő jött ki, akiről fogalmam nincs miért választotta az orvosi, ráadásul gyerekorvosi pályát. Eddig is rettegett Timi az orvosoktól a rossz élmények miatt, erre tessék. Teraszajtó egész éjjel nyitva volt, mert a párásítónba nem lehet kapni szűrőt. :(Én meg egész éjjel takargattam, meg figyeltem, hogy kap-e levegőt, plusz hajlanra lázas is lett. Most nem tudom mit csináljak. Hagyhatom-e mostantól a saját szobájában aludni. Mert mindig attól fogok félni, hogy nem jön-e elő a krupp és nem fullad-e meg, amíg én a másik szobában alszom. Dokink meg csak szerdán lesz a hosszú hétvége után, remélem addig kihúzzuk valahogy.
Panaszkodás befejezve!

Nem ígérek semmit, de talán este lesz egy kis időm jönni!
ILdi
ildi76

Sziasztok,

Tinu :) ez nem túl jó hír számomra, amit írsz. egyik nagyszülő párossal sem jó a helyzet. az egyik félről csak nyaralás játszik, meg néha egy-egy hétvégi felvigyázás, a másik félről pedig a nagypapa már nincs a nagymamának meg fontosabb a munkája és a gondok terén a homokba dugja a fejét. Tudunk esetleg valamit mi segíteni neki azon kívül, hogy próbáljuk visszatéríteni erre a földre a kitalált világából?
És bár nagyjából tudom, hogy a narcisztikus mit jelent, meg rá is kerestem, de örülnék, ha köznapi nyelven is tudnám. köszönöm szépen.

Ildi :) kitartást és sok-sok ++++++++++++++. Én a nővéremtől hallottam, hogy a párja unokaöccsével ugyanez volt és ezt most vmi vírus okozza és tele vannak a kórházak. Azóta én tiszta dili vagyok, mindig nézem, lélegzik-e még a gyerek. Mert megfázással indulhat a dolog, és az nálun kvolt . eltelik néhány nap és állítólag derült égből villámcsapásként jöhet. szóval, sok-sok erőt hozzá.

Curse :) a saját körmeidet csináltad, vagy másnak is? egyszer úúúúgy kipróbálnám milyen az ha nagyon szépre meg van csinálva, de sajnálom megcsinálni amennyire én tudom, mert mivel hajlékony a körmöm, hamar lepattogzik :cry:

És ma meglepő dolog van az asztalon. Máté két és negyed órája azt csinálja, amit nem mondunk ki. Naná, hogy aznap, amikor mehetnékem volt :roll:

Vica

Kép
Kép
vica94

És Tinu, ő már tíz éves lesz most novemberben. Milyen személyiséggé válhat, ha ez így megy tovább, illetve gondolom a meleg ágya már rég meg van vetve a későbbieknek. szóval, hova vezethet, mire számíthatunk? csak mert nagyon közel áll hozzánk, de hiába mondunk bármit a szüleinek, süket fülekre találunk. Meg vannak győzödve róla, hogy egy teljesen egészséges gyermekük van, akit lám nem kell pszihomókushoz járatni, úgy mint egyeseket - ez utóbbit lenézően :? . egyszerűen nem látják, hogy nem normális, amit a kislány csinál - ja, és a gyerekdokira sem hallgatnak, sőt meg sem hallgatják, pedig ő is mondta, hogy ez itt nem normális (egy dokihoz járunk, rokonsághoz). ha gondolod, privizzünk, a többieket nem akarom ezzel untatni. :roll:

Vica
vica94

Ildi,

titeket valaki valamiért nagyon büntet. :cry: Miért? Kicsilánynak egy kalap +++++++++++++.
Bicajt anyósék vették-kapták használtan (bár ez nem is látszik rajta,
alig használta az előző kis tulaj :) ), de olyan 10ezer körül láttuk majdnem ugyanezt bótban. (Nem műanyag, fémvázas!!)

Barbi,
ma ha eljuttok addig, h lányod MÁS SZAVAKKAL írja körbe és ismétli, amit nem értesz első körben, na az lesz nagyon vicces. :D Nálunk ez megy egy ideje, Eszter nagyokat nyel, koncentrál és újra éj újra elmondja más szavakkal. Meg kell zabálni. :D

Vica,
ez Murphy. Lányom is 2.5 órája ALSZIK, pedig ha felkelne, mennénk az "új" autómért, mert nem bírom már holnapig. :D Olyan vicces, h itt mindenki újnak emlegeti, mikor 88as a kicsike. :lol:

Zsanci,
hogy vannak a fiúk? és TE??

És a többi taknyos-lázas- fosós mára már sokkal jobban, ugye? ++++
neet
neet

jajj, Barbi, félre ne értsd az előző hszt!!! Természetesen ez is nagyon édes tud lenni, amikor először próbálkozik verbálisan értelmesnek tűnni, meg az is, amikor már variálja. Bocs, ha félreérthető voltam! :oops:
neet
neet

Helló!

Én is Boldog Orsi napot kívánok minden érintettnek, utólag is! :)

Betegeskedőknek meg jó bulást!!! és ++++++++++++++

B remélem már meg fog gyógyulni, az utóbbi napokban már javult nagyon sokat, de ma megint sokat köhögött :( :( remélem nem esik vissza. Már nagyon unom, hogy nem akar gyógyulni!! :evil:

Ancsi

igen, január óta, vagyis ebben az évben még nem hízott B semmit!! Hurrá! Nőni viszont nőtt nagyon sokat, már majdnem 1 méter! Mondjuk a 20 kg 2,5 évesen még mindig elég gáz, de ha marad ez a tendencia, hogy nem hízik csak nő, akkor előbb-utóbb normál súlyú lesz. Remélem.

Neet

Én azt hittem a víz alatt van Eszci :D annyira jó a kép! Skodához gratula, én már vezetek mostanában elég sokat, de még nem egyedül, férjem nagyon félt, de talán jővő héten megpróbálok az 5 percre lévő bolthoz elmenni egyedül. Remélem nem lesznek áldozatok ez alatt a rövid út alatt. :mrgreen:

Den

Fiaid nagyon édesek. Az én Bendim is ilyen dundus volt, mint Bence. :D

Munka fronton most annyi van, hogy 6 napot dolgoztam eddig, az jó volt, bár első két nap bénáztam egy sort, gondoltam, na kellett ez nekem. :mrgreen:

És megint nagyon jó témát vetettetek fel. Én például néha nagyon nem tartom magam nőcis-nek, mert hasonlóan Zsancihoz én sem játok kozmetikushoz és fodrászhoz is csak ritkán, de most lehet, hogy ezen változtatok, mert egy időben melíroztattam szőkével a hajamat és megnéztem pár képet és sztem jól állt! :) Megint olyat akarok! Hátha szebb leszek! :mrgreen: Mondjuk akkor is csak kb. negyed évente jártam fodrászhoz, annyit talán most is kibírok. De például imádok öltözködni, szeretem a csinos ruhákat, de szoknya kizárva!! na jó volt már rajtam egyszer kétszer, néha elcsábulok, de nagyon ritkán, én úgy érzem nem hozzám való, különben is nem szeretem ha a két lábam között lukas a ruha! :lol: :lol:

Körömlakk: én azt a ragacsos izét a körmömre rá nem kenem. :lol: de sminkelni szoktam picit, nagyon lájtosan, attól szebbnek érzem magam, de a körömlakktól nem

És sztem nem csak az nőies ami szoknya. És vannak kedvenc márkáim, de a nike, meg az adidas sztem sportolásra való.

És B-nek sem veszek márkás cuccokat kivéve a cherokee-t, sztem az jó árban és minőségben is. Nekem se volt gyerekkoromban ilyesmim és nem is hiányzott, meg Barbie babám sem volt meg Lego-m sem. de volt másféle játék és nekem nem hiányoztak ezek. Persze néha vágytam én is olyanra amit nem kaphattam meg, de hamar elfelejtettem, volt helyette más. Meg megértettem, hogy nincs olyan sok pénzünk, hogy mindent megvegyünk. A nagyon fontosak megvoltak.

Azért persze én is pótoltam néhány elmaradt dolgot, amikor már megtehettem. :wink: ilyen például az étterembe járás, meg a nyaralás, mozi, mi a szüleimmel soha nem jártunk étterembe, moziba, és nyaralni is 10 évben egyszer. És néha elmegyek rock koncetrekre, amire gimis koromban sosem lehetett, mert a szüleim nem engedték, meg drága volt a jegy is. Még a szigetre sem engedtek, azt is bepótoltam később. :lol: :lol:

Nuk

Nagyon aranyos Réka blogja! :)

Na ezt elküldöm mielőtt elvész, aztán ha tudok még írok.

ruz
ruzicsky

Ildi,
szegény Timi :( ne szabadkozz, hogy nem reagálsz, én nagyon örülök, hogy hallok felőletek! És mekkora lett Timi! :D

Vica,
ha Tinu nem jönne: nárcisztikus = önimádó, önmagába szerelmes (Narcissus v. Narkisszosz nevéből, gör. mitológia, aki beleszeretett a saját tükörképébe, de annyira, hogy inkább éhen-szomjanhalt, mintsem hogy otthagyja. Valami isteni átok hatására temérszetesen :lol: )
A rokon kislányt nagyon sajnálom, nagyon rossz ilyen szeretet-, ill. törődésszegény környezetben felnőni :(

Barbi,
dumáló Angi :lol:

vera
kisün

ja tényleg lehet ma valami a levegőben, mert B-nem mondtam, hogy feküdjön le aludni, erre ő bement a szobába és én meg otthagytam, mire visszamentem már aludt. :shock: :shock: ilyen se volt még, hogy felszólításra azt csinálta amit kértem tőle. Ráadásul az alvást, amit egybéként is bojtokkálni szokott mostanában :lol:
ruzicsky

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?