A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Zsanci, egy óránál rövidebb parkolásnál csak 5 perc a türelmi idő a fővárosi parkolási rendelet szerint, egy óránál tovább tartó parkolásnál 10 perc. De hiába, úgyis leszarják...

Deni vagyok, de nem túl vidáman. Én most éreztem meg nagyon a fényelvonást. Gyerekekből folyik a takony, Isti egész éjjel krehácsolt is, jó hurutosan. De legalább nem lázasak :)

Voltunk anyumnál egy családi névnapozáson, ott voltak a tesómék, dédi stb. az egész család. Próbáltam jól érezni magam, hisz én volnék az ünnepelt. De mivel én eszem leglassabban, és közben megetetem a gyerekeimet is, a végén én ültem egyedül az ebédlő asztalnál, így ebédeltem. A többiek elszivárogtak, ki a tévéhez, ki a számítógéphez, ki a gyerekekhez... Aztán meg pont nekem nem jutott csak fagyi... Aztán meg a kanapén hely... Úgyhogy a földön ültem és játszottam a gyerekeimmel, míg a többiek emésztettek (Gyuri meg megnézte a tv-ben annak a meccsnek az utolsó 10 percét, amit itthon 3 órája vettem videóra, hogy majd együtt megnézzük). Persze nincs ebben semmi tragikus. Csak én vagyok hiperérzékeny...
Szóltam anyámnak, hogy Isti be fogja csípni az ujját, mert a bicikli láncával játszik. Anyámat nem érdekelte a dolog, úgyhogy 2 perc múlva iszonyú sírás...
Ebéd előtt elmentünk a Farkasréti temetőbe, István nagypapa sírjához a 2 gyerekkel, Lili az apján volt kenguruban, Isti kézenfogva jött, de 10 perc múlva már a földön húztam, mert akart menni a sírokon ugrálni, nem engedtem, erre lefeküdt a porba és húzatta magát. Gyuri azt mondta, engedjem el, meg kel tanulnia normálisan jönni :twisted: ok, ha te elkapod, akkor elengedem - mondtam. Isti 2 másodperc alatt eltűnt a sírok közt, hogy már többet nem is láttuk. Rohantunk körbe a temetőben, kiáltoztuk a nevét. Én alapvetően nem félek ilyesmitől, mert rossz pénz nem vész el, de itt sanszos volt, hogy valóban elveszik a gyerek, olyan k. nagy a temető, vagy a kapun kimegy a főútra, elüti vmi, elviszi egy felnőtt stb. szinte láttam magunkat a hírekben.
Aztán egy bácsika, aki szembe jött velem, szólt, hogy látott egy kisfiút elől a ravatalozónál... ott ugrándozott Bajor Gizi sírján, kb 10 méterre a főbejárattól...

Prána nadi kezelés alatt látványosan jól érezte magát, szépen, tisztán és sokat beszélt :shock:, ügyesen játszott, de nem éreztem utána óriási változást, délután megint verte magát a földhöz, éjjel megint nem aludt. De a névnapi ajándékom az volt, hogy átaludta az éjszakát, hetek óta most először. Persze Lilirózához így is 2x kellett kelni, de ez a legkevesebb. Dehát egyszer volt Budán kutyavásár, azóta megint 6-7x kelünk...
még elviszem pár kezelésre, hátha hosszú távon jobb eredménye lesz, ha meg nem akkor majd én járok gyakrabban :wink:

na jól kipanaszkodtam magam :) elolvastam mindent, és bólogattam sokat, de érdemben semmihez nem tudok hozzászólni, annyira kitölti az életem a saját nyomorunk, bocs :oops:

votiv 8)
votiv

Votiv,
én most megértem, hogy panaszkodsz, sajnálatos, hogy ennyire figyelmetlenek az emberek, mint a te névnapodon! nálunk ilyesmi nincs, vagy előre megetetem a kőcöt, vagy anyukám (szegény) eteti Lencsét, mi meg magunk eszünk. persze máskor is így volt, hogy anyu, mint vendéglátó, legutoljára ült le, ha egyáltalán jutott neki hely, de ha nem jutott, mindig azt mondta, hogy nem baj, ő jól lakott a szagával :D.

a temetős sztori nem túl vidám, habár a végén röhögtem egy nagyot, ne hari. Lencse detto ilyen, sokat sétálunk a Budafoki Temetőben, és folyotn a sírokra akar felmászni (meg is teszi), és futnom kell utána, ha el akarom kapni. ajándékozd már meg magad vmivel, mert így nem járja!

Ildi!
de jó hírekkel is jöhetsz ám, mert így úgy tűnik, hogy csak rossz történik veletek! ;-)
ancsipancsi

Votiv,
++++++++olyan szomorú vagyok, ha te szomorkodsz!!!!
remélem jön még egy kis napfény karácsony előtt, CSAK NEKED!!! :wink: :wink: :wink: :lol:

én nem tom milyen a rota, de lehet, h az van nekünk...

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Neet,
Autós témában abszolút igazad van :) Engem is elkeserít az, amikor a kedves autóstársak tojnak a többi közlekedőre és a gyalogosokra, a kresz szabályairól már nem is beszélve.
Bár időnként nekem is vannak érdekes eseteim gyalogosok terén, amikor anyuka a gyerekét 6 sávon keresztül futtatja át tök szabálytalanul vagy mondjuk a zöld lámpámnál meg kell állni, mert egy tömeg gyalogos úgy gondolja, h ők akkor ottan most átmegy és nem várja ki a maguk zöldjét :?

Móni,
Ez az amerikás dolog nem semmi :shock: Azt hinné az ember, h ott ilyen nem fordulhat elő.

Ancsi,
Szerintem mi elbeszélünk egymás mellett :lol: Márka nem egyenlő a minőséggel nálam azt jeletni, h csak azért nem fogok vmi vackot megvenni 3x áron, mert rajta van az, h g@b egyrészt, másrészt, ha ugyanazt a minőséget megtalálom kevésbé ismert márkánál, akkor ott fogom megvenni. Én az értelmetlen költekezésnek nem vagyok a híve. Fentebb is írtam, h a márkás cuccok alatt azokat értem, ahol egy póló 10-15enél kezdődik. Ezeknél a márkáknál nem látom, h a minőség pariba lenne az árral is. Az adidassal és a hasonszörű márkákkal nincsen semmi bajom, mert ők számomra bizonyították az ár és a minőség egységét. Bár az utóbbi években szerintem az adidas is igen lejjebb adta a minőséget, mert a régi pólók (amin még a régi márkajelzése van) 5 évig is bírták a strapát, a mostaniak meg jó esetben 2 évet :roll:
Cipőben pedig nem ismerek pardont. Nekem rohadt rossz lábam van, mindenféle-fajta cipő feltörte a lábamat (legyen az márkás vagy noname), még az edző cipők (adidas) is. Aztán pár éve rátaláltam arra a márkára, amelynek a cipői tök jók és azóta is azt veszem (josef siebel). Szerintem ez sem az a drága és nagyon ismert márka, de nekem bevált és ez a lényeg.
Gyereknek pedig elsősorban használt ruhákat veszek, ahogy Móni is és Kisün is írta, baromi jó cuccokat lehet venni tök jó árakon (és néha meglepődök, mert mondjuk Next vagy M&S a márka). Újat akkor szoktam elsősorban, ha vmi leárazás van, pl. c@a a bodyk 600 ft-ért voltak. Cipőben pedig soha sem fogok neki használtat venni, mert ez egészségügyi szempontból fontos.

Timi,
Továbbra is mennek Nektek++++++++!!!! Szegény kicsi lány :(

Votiv,
Szerintem nem vagy hiperérzékeny, nekem is hasonlóan esett volna a dolog :( Teljesen megértelek. +++++++++ és bulást Nektek!!!!!

Tinu, Votiv, Rec, Vica,
Képzeljétek veletek álmodtam, újabb tali volt nálunk :lol: És képzeljétek abban már Liliróza állt :D

Kép Kép
curse

Curse,
és velem is álmodtál? ;)

Vot,
++++++++++++

Zsan,
rotánál savanyú-büdös híg zöld kaki, amiben mintha vmi szálak is lennének, úgy emlékszem; ezen kívül mega-hányás
folyadékpótlás a lényeg; sodioral nevű cuccban van mindenféle ásványianyag+vmi ami segíti megfogni a hasat
+++++++++++ :)

Kép

Kép

:D
szrekuc

Kínai cuccok
magamnál kevésbé érdekel, de gyereknél igyekszünk magyar terméket venni ruhában vagy játékban is a nem-kínait vagy a licenszes izét
sima kínait nem, mert félek a különböző mérgező, rákkeltő anyagoktól, amikről néha felröppen, hogy a festékben van (bár ugye a Mattel híres stb nagy licenszes aztán mégis vissza kellett vonni néhány figurát a festék ólomtartalma miatt) vagy a műanyagban magában :?

Kép

Kép

szrekuc

Akata, Vica: írtam tegnap pü-t nektek. Megkaptátok? :roll:

Kép
Kép
tinu

Szrek, néked meg mostan írtam. :)

Kép
Kép
tinu

Szrek,
Sajna most veled nem, de legközelebb igyekszem :wink:
És játékok tekintetében én is hasonlóan vagyok :)

És most látom, h hülyeséget írtam Timi=Ildi :oops: :oops: :oops: Annyira a Timikére koncentráltam :oops: :oops: :oops:

Most egyébként hogy hogy nem közvetítenek ünnepi műsort? :? Vagy elvették az emberek kedvét a vandál barmok :? :roll:

Kép Kép
curse

Szrek,
hányás nincs, és nem is lesz!!!!!!!!!!!!!!!!
Memének zöld a kakija és ilyen, Iginek inkább sárgás...
van hozzá nátha, meg hasfájás.
akkor ez nem az.

tegnapelőtt 20 pelus ment el, tegnap már csak 15 (ez Iginél, Meme ennyire nem durva, sztem az anyatej miatt).
ma még jók vagyunk, de gyerek már nem eszik, igy nincs minek kijönnie.
zsancikant

Hú Zsanci ez nagyon kakául hangzik :( Bulást Nektek!!!

na menek vasalni :evil:

Kép Kép
curse

márka: amiket én írtam inkább magamra gondoltam. gyerekruhákat hála ritkán kell vennem mert sokat kapunk. amikor veszek próbálok jó minőségűt. játékokban no pardon, cipő detto

Votív! nővérkém javasolta, hogy gyújtsak mécsest lefekvés előtt. Angi már "ezer" éve nem aludt el 10-11 előtt, s tegnap fél9 :lol: ugyan felébredt többször, de lehet hogy nálatok ez is elég lenne :wink: .
ünnepség :( szerintem nem te vagy érzékeny...

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
gödibarbi

Curse,
JOSEPH SEIBEL cipők ultramegarúúúlnak!!!!!!!!!!!!!!!
én imádom imádom imádom őket!!!
két pár van(téli-nyári), de bárcsak az össze olyan lenne!!!

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Zsan! :? +++++++++++++++++++
gödibarbi

siebel-nek van női cipője?! :shock: ma is tanultam 8) :D
gödibarbi

Barbi,
van biza, és a humanicban láttam eddig a legtöbbet...
zsancikant

vasalás elé becsúszott egy kis ebéd, szal most megint nincs kedvem nekikezdeni :lol:

Zsanci,
Én imádom, annyira kényelmesek és nem divatkövetők :) Egyébként nekem is kettő van, egy téli és egy nyári, a télit 3 éve vettem, a nyárit meg tavaly, amikor pocakos lettem :) Na akkor aztán meg pláne kényelmes volt, még az időnkénti elefánti lábaimnak is :lol:

Barbi,
Igen, van rengeteg (bár nem az a nagyon nőies kategória). És ahogy Zsanci is írta minden humanicba van, sőt az astoriánál van egy mintaboltjuk is. Oda még nem jutottam el, de egyszer be fogok oda is tévedni, ott biztosan nagyobb a választék is.

Kép Kép
curse

Szerintetek, ha Adélt elvinném egy bábelőadásra, felfogná, lekötné? Nov. 10-én lesz egy bábelőadás a KUSZÁ-ban és gondoltam szülinapja alkalmából mehetnénk :) Bár lehet, h még a hangoskodásai miatt nem lenne szerencsés :?

És még egy kérdés eszembe jutott, lassan aktuális lesz. Ti hogyan csináljátok a Jézuska meg a Télapó dolgot? Gondolom, abban sem ártana némi következetesség :?
Pl. együtt díszititek a fát vagy készre csináljátok és gyerkőc rácsodálkozik?
Télapót megjátssza vki a családban vagy másnap reggel a csimmába teszitek a cuccost?

Kép Kép
curse

Zsan,
++++++++ és a JS cipők királyak, egyedüli, ami nem megy szét a lábamon :lol: van saját boltjuk a Rákóczi úton

Kép

Kép

szrekuc

Zsan,
nemtom, hányás nekünk itthon volt egyszer-kétszer, a fosás (már bocsánat) a domináns igazából :(
az anyatej miatt a kicsi sztem rendben lesz
mi is csak a folyadékveszteség miatt kerültünk kh-ba és ott se csináltak semmi különöset, mint a folyadékot, sókat pótolták vissza (infúzió :cry: )

Kép

Kép

szrekuc

Mostanában bőgözik...
Kép

Kép

Kép

szrekuc

Curse!
úgy látom egyet értünk márka téren, csak nem értettük egymást.
az én lábam detto olyan, mint a tiéd, még a papucs is feltöri,van olyan cipő amit sose tudtam felvenni, mert mindig feltörte, stb.
ezt a márkát nem ismerem,meg kell ismernem!

a télapót (mióta kiderült, hogy ezt a nevet az átkosban adták a mikulásnak) én mikulásnak hívom :), és oda csempészem a csomagot L. ablakába hajnalban (amiben mindig van egy mikulás csoki is, de inkább más dolgok, pl. egy kis mesekönyv, vagy dió, mogyoró, narancs, mandarin, alma, túrórudi), és a karácsonyfát pedig akkor díszítem, amikor du. ő alszik, hogy arra jöjjön ki, hogy ott a fa. majd később elterelem a figyelmét és alá teszem az ajszikat, mondván megjött a Jézuska. már most tudja, hogyha jó lesz, kap ajándékot. és legrosszabb esetben majd együtt díszítjük a fát, ha nem alsick du, de akkor majd azt mondom, hogy ő már nagylány és Jézuska mondta, hogy inkább díszítsük együtt. ;-)
a bábról lövésem sincs, L-t már elszórakoztatná, de kisebb korában 5 perc mesénél több nem kötötte le.

itt az én kis konyhai segítőm. férjem lekváros gombócot és gombóclevest készített, L. meg gyúrni segített:

Kép
ancsipancsi

Szrek,
aranyos a fiad. nincs kisebb gitárod, amit nem csak "bőgőnek" tud használni? :D imádom a zenét!

Betegeknek +++++++++++++++++++++++++, Zsanciékra különösen kijár a rúd.

Lencse is letaknyosodott ma (vízfolyásszerűen jön ki belőle), és mivel kb. 3x bepislantott délelőtt, visszakerült rá a pelus, egyszerűen nem tudta tartani a pisit, szerintem felfázhatott. Kell figyelnem, hogy büdi-e a pisije? Vagy ha nem lázas, nem kell ilyesmivel foglalkoznom?
ancsipancsi

Ancsi,
már korábban raktam fel, van neki egy kisgitár (igazából egy igazi felnőtt hangszer, ún guitalele, egy gitár és ukulele keresztezése, a yamaha gyártja :D)
Kép

Esik az eső, sötét van :( Ábel kezd nyűgös lenni, én is

Kép

Kép

szrekuc

Ancsi,
aranyos a segítőd ;) :D
pisit nem tudom ++++++++++++-ok :)

Ildi,
oda is csak +++++++++++++ :D

Kép

Kép

szrekuc

Zsan!

Köszönöm az infót! Közben megnéztem 1-2 fórumot és nincs olyan párásító, amit ne szídnának valami miatt. A pingvinesnek is van valami nyavalyája, meg a Tefalnak is valami típushibája.
Állítólag a budakalászi Elektro World-ben még van 16 db olyan szűrő, ami a mi párásítónkba kell. Lehet, hogy mégis felkutatom azt.
Sok ++++++ Nektek!:( Már jó rég betegek vagytok Ti is, ugye? Jó lenne már meggyógyulni! :shock:

Votiv!

Először nevetgéltem magamban, ahogy leírtad a névnapod ünneplését családi körben. :) De aztán belegondoltam és hát igen...tényleg érdekes volt így, ahhoz képest, hogy Te voltál az ünnepelt. :shock:
Prána nádira kihez jártok? Egyre többet hallok erről! Lehet, hogy elmegyek majd (egyszer valamikor) egy ilyen tanfolyásra is.
A lényeg, hogy jót tesz Istinek!

Ancsi!
Jó hírekkel....Őőőő... majd megpróbálok olyannal is jönni! :shock:
Persze!!! Van az is! :D :D Végül is nagyrészt csak azon múlik, hogy állok a dolgokhoz! :D

Curse!

Jaj, ne viccelj! :) Nem ez a lényeg! ILdi vagy Timi egyre megy! :D Köszönöm! :)
Bábelőadás: Ennyi idős korban még nem hiszem, hogy sokáig lekötötte volna Timit. Talán mostanság már elnézné egy jó darabig.

Lencsi és Ábel is nagyon cukik!:)

Timi bealudt és mostmár a füle is fáj. :(

ILdi
ildi76

Ildi,
ez nagyon szarul hangzik, remélem, hamar javultok :)
és köszi Ábel nevében is ;) :D

Curse,
báb sztem még nem fogja lekötni, de mondjuk ettől függetlenül én vittem egy csomó helyre, olyanra is, ami még nem teljesen volt neki való, de mondjuk a zene vagy az egyéb gyerekek lekötötték :D
Mikulás nálunk eddig nem volt semmi különös, még nem figyeltem arra se, hogyan díszítem a fát; idén valszeg már megpróbáljuk úgy, hogy ne lássa és meglepi legyen neki :D

Kép

Kép

szrekuc

Votiv,
+++

Ildi,
P náthás volt, kicsit lázas. M-t hazahoztuk a H-ból, sztem ez tett be neki. Krupp sokszor pszichés. Nálunk a testi tünetek nem voltak súlyosak (drnő meghallgatta...). Nehezen-nehezen köhögött és csak éjjel.
Majdnem H-ba vittem, de telefonon javasolták, hogy próbáljam megoldani otthon. Nyiott ablaknál altassam (már elején). Sapka nem kell, de legyen jól felöltözve. Anyu aludt vele - én 4 nappal szülés után nem tudtam bevállalni. 1-2 éjjel még ébredt. Úgy c sináltuk, hogy a legelső köhögésre felvettük és nyugtatgattuk, mert igazából az ijedtség volt a rossz - megébredt arra, hogy nincs elég levegője, megijedt,még kevesebb levegője lett, m ég jobban megijedt.... Szóval ez egy kör volt.
Azóta semmi.
Gyógyszert, mást nem kapott.
Drnő szerint sok esélye van, hogy soha nem jön elő.

Móni
Kép
Kép
monisa

Indi :) Jaj de jó, hogy Dominó végre jól van és ilyen lelkes segítő! :D :D Neked pedig bulást+++ Savikápira meg összefutott a nyál a számban...

Curse :) És miért nem tudsz Te éjféltájt aludni?? Bkv-s élmények :evil: no igen, nekem is kijutott anno, amikor sokat jártam bkv-val az ilyen fogdosósokból, gyakorlottam döftem hátra a könyököm a gyomrukba és forgattam a lábukba a cipősarkam (ilyenkor jól jött a sarkos cipő :lol: ), jaj de utáltam.. és még a téli nagykabát se volt akadály nekik :evil:
Bevallom, én se a Miki, se a Jézuska-kultusznak nem vagyok vak híve, ráadásul a gyerkőc úgyis tudja, kitől kapta az ajándékot ill. ki adta oda neki (így kihagyom a "ki hozta" szöveget), legalábbis Bálint ilyen, Bencus meg úgyis kicsi még. Bálint első karácsonya meglepetés volt (akkor díszítettük a fát, amikor aludt), tavaly viszont vele együtt és iszonyúan élvezte, asszem továbbra is így fogjuk csinálni, de mindenhol mások a szokások, mást tartanak jónak, sztem hallgass a szívedre és az lesz a legjobb!! :wink: Előadás nehéz kérdés, mert nem tudom, mennyire tudna megülni a fenekén és odafigyelni, sztem egy 1éves gyerkőc nem sokáig, de meg lehet próbálni, mert ha más nem, a többi gyerkőcnek tuti nagyon örülne és másfajta élmény lenne neki, legfeljebb eljöttök, ha nagy a gáz.

Ancsi :) Micsoda segítőd van!! :D :D számoláshoz meg gratula Lencsinek! pisihez én sem értek :?

Votiv :) Szép kis ünneplés... :? Isti átaludt éjszakája viszont szuper, remélem lesz még sok ilyen! Asszem Rád fér egy jó adag +++++++++++++++++

Zsan :) 20 pelus?! :shock: remélem már csak jobb lesz!! bulást!!
Pontosan nem tudom a türelmi időt, de sztem ez az ellenőrön múlik. Még 9hós pocakos koromban késtünk 3 percet, mire a pasast ott találtuk az autónknál és épp írta a büntetést. Kérdeztük mi is egyből, hogy nincs vmennyi türelmi idő? mire leereszkedően válaszolt, hogy félórás parkolásnál nem lesz "türelmes". Bennem már kezdett felmenni a pumpa, de párom szelíden csak annyit válaszolt a pocakomra nézve, hogy nem tudtunk gyorsabban jönni... erre a pasas is rám nézett és csodák csodájára kitörölte az adatokat és megúsztuk büntetés nélkül, de ez csak rajta múlt akkor és ott :?

Szrek :) Nagyon édes Ábeled a hangszerekkel!! :D nagyon muzikális lehet :wink:

Ildi :) Ez nagyon vacakul hangzik :( szegény Timi :( bulást!!

És ha már ennyit írtatok a márkás cuccokról, akkor én is csatlakozom 1 sor erejéig: én pl. azért nem veszek márkás drága baba/gyerekruhákat, mert előbb kinövik, mint hogy tönkre tudna menni... még így is, hogy 2 gyerek hordta...

Minden betegeskedőnek bulást és +++++++++++++++
denizsa

Vera :) Echinacea Angustifolia c4/5/6 (általában c5 boiron van a gyógyszertárakban) csecsemőknek 1*1 , kisgyermeknek 1*2 , nagyobbacskáknak akár 1*3 is, felnőttnek 1*5 naponta, 1 hét szedés, 1 hét szünet

és a savanyókáposzta leve, amennyi belefér :)
indianyo

[quote="indianyo"]V írta:indianyoera :) Echinacea Angustifolia

Indi!
ez ilyen folyós taknyos állapotra is jó, mint ami most Lencsének van? amolyan megfázásos izé. mert akkor beszerzek ezt is.
ancsipancsi

Ancsi :) ez immunerősitésre van. taknyos állapotra már a múlt héten Zsanci ajánlott neked egy csomó bogyót, ha homeot szeretnél.
indianyo

Sziasztok!
Légyszi írjátok meg (akár priviben), van-e valamelyikőtöknek Váradi Zsófia szülésznővel kapcsolatos tapasztalata! Előre is köszi!!

Kép
Kép

Egészség legyen, a többit megvesszük!
mpatr

Sziasztok,

Olvasok, olvasok, én is sokszor bólogatok, pl: emberhez odabújó, ki tudja mit odanyomó delikvensek kapcsán, a bűz, a kosz miatt. És én is mindig vonzottam a részeg, ápolatlan, bűzös lehelletű embereket(?). Előfordult, hogy este inkább leszálltam és bevártam a következő, kb. húsz perc múlva érkező járművet, mert nem bírtam elviselni…
Én is inkább gyalogos, bkv-s voltam világ életemben. Aztán jött a probléma, ami miatt muszáj volt mindenhova kocsival mennem, vittem édesanyámat, nélküle nem sok helyre mentem akkor. Ez az időszak sajnos nagyon hamar elmúlt és már nem volt szükség a Skodrira, így túladtunk rajta. Megint bkv-s időszak következett, talán még sokan emlékeznek rá, hogy nagy pocakkal is imádtam sétálni :D És most pedig van ugyan külön autóm, de itt, ahol élünk ahova csak lehet babakocsival közlekedünk. Mindig megnézünk minden állatot és autót, ez kedvenc program.
Szóval, imádom a természetet és csak legvégső esetben ülök autóba.

Ruházkodás, márkák: még valamikor nyár elején említettem nektek, hogy sikerült hozzájutnom egy nagyobb adag használt rucihoz, amiben sok márkásnak mondható is volt. Máté ezekben jár és egyáltalán nem kell szégyelnem, nem úgy, mint azok nagy részét, amit a családból kaptunk használtként. Újat én nagyon ritkán veszek, pl akkor, ha kupon van hozzá, illetve ha kapunk. És igen, a gyerekruhák esetében én sem tartom jónak, hogy több ezret költsek rájuk, hiszen olyan hamar kinövi.

Vera :) én azért vettem sütőtököt, hogy hátha én is megszeretem végre, meg hát Máténak akartam adni igazit és nem üvegest, gondoltam feldolgozom és elteszem. De sajnos engem és Mátét sem győzte meg, hogy finom, bár édes volt, valahogy nem csúszott. Máté előtt természetesen nem mutattam, hogy bármi fenntartásom lenne.
Amerikai család nem semmi :shock:

Ancsi :) oké, de a lényeg, hogy azért használja és ez melengeti a lelkemet :wink: És mivel fából van, gondolom kitart :D
JS cipőkből a Camponában található Humanicban rengeteg féle van, a női cipőikből! Férfiból is természetesen :D
L nagyon szép a gombócos képen :P Azok a szemek….

Ildi :) megy továbbra is a sok-sok drukk és +++++++++++++

Votiv :) kitartást és sok erőt kívánok Neked. Nem Te vagy az érzékeny, sztem jogosan érezted magad szarul, hogy senki sem segített és minden Rád maradt ugyanúgy, mintha nem is Te lennél az ünnepelt. Nekem az volt a teteje a dolgoknak, hogy otthagytak egyedül enni és nem hagytak desszertet. Ez nekem olyan……, nem is a tett, hanem a mögöttes jelentés.

Curse :) álom összes momentumát megjegyezni, majd rekonstruáljuk :D én Mátéból kiindulva nem mennék az előadásra, tuti nem bírná végig, meg valóban biztos tök hangosan kommentálna. Én mindenképpen meglepit szeretnék Máténak mindkét említett alkalomból. Nálunk is így volt, és én úúúúgy szerettem a várakozás izgalmát.

Tinu :) már megbeszéltük, majd még írok :)

Zsanci :) jobbulást Nektek, nagyon Rátok jár mostanság :? ++++++++++++++++++++++++++++

És nem illik fájdítani honfitársatok szívét holmi JS márkájú cipellőkkel. Már évek óta nézegetem, csorgatom a nyálam, de nincs ilyenem, pedig kényelmes, tudom, mert felpróbáltam néhányat, az ingyen volt. :roll:

Rekuc :) Ábel nagyon helyes kiskrapek :D

Mpatr :) én nem ismerem az említett szülésznőt, sajnos nem tudok segíteni.

Nuk?

Vica

Kép
Kép
vica94

áhh, ilyen nincs is, már a harmadik oldalt nyitom én gyors egymásutánban.

Vica
vica94

Babanetből Vicanet lett? :)

Vot,
én leginkább kimaradok a családi összejövetelekből, mert olyanok vagyunk együtt, mint a bazinagygörögök, h azt sem hallgatjuk meg, akit kérdezünk, mert (hálistennek) sokan vagyunk és mindenki szeret beszélni. Én meg vagyok a kis csöndes, így labdába sem rúghatok. ;)
Viszont nálunk ha valaki befejezte a kaját (enni is gyorsan tudunk, de én vagyok a leglassabb ebben is...), akkor valaki biztosan átveszi a még etetni kellő gyerkőcö(ke)t magától. Sztem legközelebb kérj meg valakit harsányan, h apuci, hadd egyek már én is, fogd meg a kölköt 2 percre, úgysem fog nemet mondani! Ha meg mégis, legközelebb nem mész el, azt jóvan.
Ja, és 2 éve, kb mióta nem szopizunk, minden ilyen "ünnep" alkalmával sikerül kicsit magamra haragítani a családot, mert csak és kizárólag ebéd+alvás után vagyok hajlandó bárhova is menni, a családi ebédeknek így lőttek (nálunk meg kicsi a hely ahhoz, h 3 embernél több leülhessen enni, meg az is elterjedt, h béna háziasszony vagyok, nagyon szuper, mert bár sztem nem vagyok az, de senki nem akar itt enni :D :D :D), úgyhogy több legyet is ütök egy csapásra. Eleinte mondogattam, h bocsi, de Eszter zombi lesz, ha nem alszik (idegenben, ha ott vannak a rokony fijúk, túl izgi ahhoz minden, h elvonuljon), én még zombibb, apáról nem is beszélve, és egy du alvás kimaradás kb 3 napunkat teszi tönkre, nem értették meg, én meg már nem magyarázkodom, csak beállítok 3ra és ennyi.
:twisted:
neet
neet

Mikulás-Télapó-Jézuska-fa:
mi egy ámerikái mesekönyvvel kezdtük (sajnos? szerencsére?) Eszter imádja, de ebben a manók segítik a Télapót, díszítenek, stb és Rudolfék húzzák a szánt. És mindez karácsonykor van. De a sztorit már elferdítem, h ez mikuláskor van, a szülinapja környékén, és karikor a Jézuska jön (Mikulás= gyerekek megajándékozója, Jézuska= gyerekek komolyabb ajándékait hozza plusz a felnőttekét is!! Sokkal jobbfej, nem? ;) )
Mikuláskor nálunk csak édesség van (édesség, mogyoró, alma, szal a hagyományos piros csomag), ajándékot (játék, ruha, stb) kizárólag a Jézuska hoz.
A fa még kérdéses, azt elvileg a manók díszitik (lásd, mesekönyv), de hallottam már olyat is, h ők most nem érnek rá, és mi segítünk nekik azzal, h a sajátunkat feldíszitjük. (Én IMÁDTAM dísziteni, bár még úgy éreztem, hogy van Jézuska vagy mi...) szal a díszítés örömét nem akarom majd elvenni tőle, de egyenlőre ehhez úgyis kicsi, bár a szaloncukrot felteheti, meg a fadíszeket, szal nem is tudom. Asszem tavaly úgy volt, h a fát magát a Jézuska hozza, de mi díszítjük, ha jól emlékszem. :roll: Fú, régen volt...
Egyébként a gyerekek abban hisznek, amiben csak akarnak, nagyszerű érzékük van ehhez, és nem engedik, h elrontsák a kis illúziójukat a buta felnőttek. Pl már a 2 éves is tisztában van vele, h a tescoban van mikuláscsoki meg fenyődísz, mégis hiszi, h ezt valami földöntúli, csodás valaki hozta vagy csinálta. :D Mi mintha azt mondtuk volna tavaly, h na itt lehet válogatni, és majd megírjuk a Mikulásnak, Jézuskának, és majd ő hozza, de nekem ez annyira sántít... jó, mondjuk nem is vagyok 3 éves....
neet
neet

[quote="indianyo"]A írta:indianyoncsi :) ez immunerősitésre van. taknyos állapotra már a múlt héten Zsanci ajánlott neked egy csomó bogyót, ha homeot szeretnél.

de hát ő a coxsackiere ajánlott nekem főként, meg a Belladonnát (gyull.csökk.) használom is, de eddig takonyra Pulsatillát használtunk, mert éjjel dugult az orra, és nappal nem annyira folyt, de ez egészen más állapot és azt hittem (nem tudom miért) , h ez a nappal folyós takonyra használatos szer, amit te írtál. és persze, hogy homeot szeretnék, 1 éve biztos nem kapott mást L. (max. lázcsillapítót).
ancsipancsi

Ancsi,
mi ilyen taknyos izére az Oscillót szoktuk szedni :D

Kép

Kép

szrekuc

sajnos egyik sem illik ránk, maximum a hagyma, de kérdéses, hogy egy hagyma ténlyeg elbánik-e a náthával. bosszant a dolog, hogy a múltkori náthánál találtam is valami szert, ami pont erre az erős csorgó, ám nem savas orrváladékra való:

# Ha a nátha során sárgás váladék jelenik meg, használhatunk Kalium bichromicumot. Adagolása: Kalium bichromicum D4 tablettát ­ naponta háromszor egyet ­ étkezés előtt szopogassunk.
# Zöldes váladék esetén Thuja a megfelelő szer. A Thuja D3 tablettából háromszor egy tablettát kell étkezés előtt elszopogatni, amíg a nátha jobb nem lesz.
# Ha a nátha tüsszentési ingerrel jár, az Allium cepa D6 ajánlott, naponta háromszor egy tablettát kell étkezés előtt elszopogatni. Az Allium cepa a közönséges hagyma, olyankor jó, ha a nátha során az embernek az az érzése, mintha hagymát vágna.
# Ha a nátha során a beteg nagyon fázik és az orrnyílása piros, Arsenicum album D12-t ajánlott használni (háromszor öt pilula), naponta étkezés előtt elszopogatni. Az erőteljes meleg iránti igény az Arsenicum albumnál fő szempont.
# Akinél ugyancsak erős meleg iránti igény lép fel, ám rendkívül feszült, ingerült, annak Nux vomica-ra van szüksége. A Nux vomicá-t igénylő nátha jellemzője, hogy a beteg a szabadban jobban érzi magát, zárt térben rosszabbul, és melegre vágyik. Ilyen esetben adjunk Nux vomica D12-t (háromszor egy tablettát naponta étkezés előtt elszopogatni).
ancsipancsi

Sziasztok!

Most nyitottunk egy webáruházat, ahol használt angol, márkás babaruhákat kínálunk!

Ha érdekel titeket, látogassatok el oldalunkra!

http://www.angolbabaruha.extra.hu

KépKépKép
bogyra

Mpatr,
szülésznőt sajnos nem ismerem, úgyhogy nem tudok segíteni :(

Kép

Kép

szrekuc

[quote="szrekuc"]A írta:szrekucncsi,
mi ilyen taknyos izére az Oscillót szoktuk szedni :D

Szrek,
az is van itthon, de eddig nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, pedig mindig veszem, használom...:)

de megtaláltam a szert:

Sabadilla officinalis: : rhinitis, rohamokban jelentkező tüsszögés, bőséges orrfolyás, ami a CORYZALIA kompex szer egyik hatóanyaga. szerintem vagy a Sabadillát, vagy a komplex szert holnap beszerzem valahogy.
ancsipancsi

Jó est' :) mindenkinek

Hú mily heveny vita az autókról.
Én egy megátalkodott autós vagyok és erősítem az egyszemélyes tábort :lol:
Előszöris azért mert ahol én lakom nincs tömegközlekedés (valami kétes távolsági járat van, kilóméterekre ) másodszor mert úúútálom ha az ér hozzám akihez én nem érnék és harmadszor de elsősorban mert ha kiszámolnám mennyi időt takarítok meg naponta-hetente-havonta-évente, akkor a fél életem az autónak köszönhetem :D

DE azért ha választhatnék, lennék én Scarlett O'Hara aki lovaskocsit hajt ám :wink:

Barbi, Zsan
Seibel mintabolt van az Astoriánál, én is abból szeretek válogatni... :) - és a Hopp cipőáruház is tartja.

És az autóról még annyit, hogy ez nálunk napi 30 perces elfoglaltság minimum:

Kép

Kép
akata

Szrek,
Ábel akkorát nőtt, hogy el sem hiszem!

Ancsi,
nem adnád kölcsön néha a segítséged????

Kép
akata

Kata,
és te a sofőröd?? :D
ancsipancsi

Homeos főnök, Votiv!
ha lesz időd, és kedved, megírnád, hogy létezik-e valami adatbázisszerű lista, hogy melyik szer mire használatos? mert letöltöttem a Boiron monokmp. készítményeinek listáját (kétszázvalamennyi), de, hogy mi mire jó, az persze nincs ott. mellé gyűjteném, lassacskán, de jobb lenne, ha már lenne ilyen kész lista, amiben, ha gáz van, mazsolázhat az ember.
ancsipancsi

Kata,
köszi :D
és itt szintúgy nagy lamúr az autó, ez egy májusi kép még az ifiúrról :D
Kép

és újrakezdtem a hulahoppot :mrgreen: :lol: 8)

Kép

Kép

szrekuc

Édes minden sofőr és kuktalány :lol: :lol: :lol:

Szrek! a hangszerleírás fölösleges volt. ránézésre megállapítottam :mrgreen: a bőgös kép nagyon rúl :lol:

Lencsinek is ++++++++

s akkor itt az ideje hogy benézzek a Humanicba :lol: (évek óta nem voltam hajlandó, mert egyszer egy ott vásárolt bakancs nem bírta a telet. könnyen megsértődöm :mrgreen: )

csak kíváncsiságból megnéztem hogy a nemolyrég vásárolt auchan-es gyerekkabátunk hol készült? Kína... 8)
gödibarbi

Ancsi! amíg nem jön a főnök :wink: én a gyógyszertárban kaptam (bár venni kell) A homeopátia napjainkban c könyvet. szerintem nagyon jó! nekem idáig ez tetszett a legjobban.
gödibarbi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?