A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

jócakot :lol:
gödibarbi

Jó reggelt 8)

hűűűű, hát nem állítom, hogy korrekten sikerült mindent visszaolvasni..., de igyekeztem! :D

Votivéknak, Lencsének, Memének, meg minden maródinak+++++++++++++++++++++++++!!!!!!!

Ábel, mint Pege, Lencsi a Konyhatündér, Ákos sofőr, Ééédesek!!! :D

Denizsa,
ööööööö...hogy' érted azt, hogy hogy áll a házunk? Hát beköltöztünk májusban, azóta itt lakozunk, már valami kertnek látszó dolog is van a ház körül, de jövőre lesz még feltöltés (oldalt), meg öntözőrendszer kibővítés (elöl), ami miatt fel kell túrni a gyepet... :( meg a kerítés (elöl) is szintén next year projekt.

Monisa,
e pillanatban úgy föst, a Ded a veresi CsaNá-ba fog járni, ahl sok jó magyar forintokat köll fizetni, de legalább tudom, hogy ő jól érzi ott magát.... ovi nekünk még korai lenne, mert csak januárban leszen 2 éves a Terroristapalánta, a fóti ovi minicsoportjában meg 9-en vannak előttünk várólistán... (dógoznom menni meg muszáj..)

Autó: én imádok vezetni! Mindenféle terepen, városban és kátyúk között, térdig hóban és kanyargós hegyi ösvényen is. Egyedül ónos esőkor nem szeretem ha be köll ülnöm,( utasként sem), de fordult már elő, hogy autópályán mentem haza munkából, több centi vastag jégpáncélon, körülöttem árokban kocsik, kebelemben halálfélelem, de épségben hazaértem! ( busz és hév nem ment a jég miatt, haza kellett jutnom valahogy... Gödöllőről meg Bp-re jégen gyalogolni 28km-et nem vices)
Mentségemül szolgáljon, hogy bringát és lovat is szeretek vezetni, bár ez utóbbit nem szeretik a városban. Bp-n, ha a belvárosban van dolgom, csakis bkv,a gyorsasága miatt, na meg a parkolás miatt. Itt ahol most lakunk, nem is tudnám autó nélkül megoldani a nagybevásárlást pl.
Babakocsival, ha mentem, kivétel nélkül csak szívtam a bkv-n. Inkább az oldalhordozót használtam, de azzal meg összepréseltek, fellöktek babástul...

Márkás rucik: egy előnyük van, álalában sokkal jobb minőségűek, mint a társaik. Nem mindig, de többnyire igen. Pl. Füles 56 és 62-es Prince Oliver badijai 100 mosás után is olyanok, mint voltak, ellenben sok tesco-s ból lett törlőrongy.. nagyon szeretem a nextes cuccokat Fülinek, de sosem vettem újonnan, mindig 4-500 ft-kért vadászom turiban, teszveszen, meg ilyes helyeken. Nem adnék érte több ezret én sem. A legkedvencebb kantáros gatyója totál nóném darab, kék kord és szuper jó. Szóval lehet találni jó darabokat, jó áron, csak résen köll lenni. Babáknál használt ruha rulezz!!!! :D

Vera,
meglepő módon aludtunk. nem is értem.... :mrgreen: boszi topik... :mrgreen:

vajjon mi maradt ki......?

Lesz valamikor ZOO-s tali?

szépséges napot!

csók

Macs
macskanyu

És egy üzenet Másától:

Mindenkinek köszöni Orsikája nevében a köszöntést, most nem tud írni, mert Ukrajnában vannak. Néha rídonliskodik egy kicsit, gondolom pattogatot kuki helyett Zifírrel nyomja.. :wink: Csókol mindenkit,jól vannak, majd jön!

:D
macskanyu

Ancsi :) Neked nem adatbázis kell, basszus, hanem hallgatni és figyelni! A homeopátia lényege, hogy megfigyeljük, az illető ember milyen tipus, milyen tulajdonsáégokkal rendelkezik, milyen tünetei vannak és akkor kipróbáljuk, hogyan hat rár - az egész emberre - az adott szer. Ha nem hat, akkor próbálunk egy másikat.

Zsanci ajánlotta az Allium Cepát, az Arsenicum Albumot, a Sambucus Nigrát - ezek mind klasszikus nátha elleni szerek - de nem egyforma tünetekkel és nem egyforma emberekkel.

Talán fordulj az új gyerekorvosodhoz, mert neki feltehetőleg nem fogsz ilyet mondani:

[quote]e írta:gyik sem illik ránk, maximum a hagyma, de kérdéses, hogy egy hagyma ténlyeg elbánik-e a náthával.
indianyo

Ancsi :) És természetesen nem megbántani akarlak, tudom, hogy ezen el fogsz gondolkozni, legfeljebb nem jutunk ugyanarra az eredményre. Nyugodtan irjál vissza, hogy kikéred magadnak, amiért kiosztalak, de ezt muszáj volt leirnom, mert hatalmasan téves nyomon jársz.
indianyo

Úgy gondoltam, hogy nem az számít, hogy Lencsi milyen fajta ember, hanem, hogy a náthája milyen fajta. Ezek alapján kerestem egy , a mi náthánkra specifikus szert.
Új orvosunk még nincs.
ancsipancsi

Sziasztok!

Ancsi: én ezeket szoktam a neten használni:
szerkereső
Webpatika
És valóban a homeopátia napjainkban könyv is sokat segít, gyógyszertárban (ált homeósban) lehet kapni.

Enyém fiúk is bretegek, péntek este Marci belázasodott, Balu meg éjszaka produkált egy kis kruppos köhögés :( Így most se ovi, se bölcsi. Attól félek szegény Balu épp hogy beszokott, jövő héten jó szar lesz Neki megint... Apa meg ma dolgozik, így én itthon, de holnaptól megyek dolgozni, hiszen a betegállomány kevesebb mani :roll:

Vica: nem én, hanem Viktor csontkovácsol, de mondtam Neki az ötletet és tetszett Neki :D :D :D mármint a társulás, kár, hogy elég messze laktok, de azért megdumálhatjátok!

Jobbulást mindenkinek, és kitartást, fog még sütni a nap!!! (remélem :? )

Pussz Mindenkinek: Pocak
pocakpacni

Én tökre nem értek a homopátiához, de pl az oscillo, stodal, coryzalia, cocculine meg egyebek, amiket most már benzinkútnál is meg akárhol lehet kapni, gyakorlatilag mindenkinek használható dolgok anélkül, hogy egy ilyen alaposabb vizsgálaton át kéne esni (mármint hogy milyen az ember és hogyan hat rá a szer). És akkor csak azt kell megnézni, mire jó.

Kép

Kép

szrekuc

Pocak,
+++++++ jobbulást a gyerkőknek :D
és legyen igazad napsütés-ügyen ;) :D

Kép

Kép

szrekuc

dr Votívom,
én sem értek a homeopátiához szemernyit sem, de ha van ami általánosítható minden gyerkőre vagy épp felnőttre az nagy segítség lenne - már ha neked esetleg van összegyűjtve efféle összegzés....
Millió és egy hsz volt már ezügyben én meg szidom magam amiért nem jegyzeteltem le az okosságokat, de azokat visszakeresni számomra lehetetlen, szal csatlakoznék Ancsi kéréséhez :)
Mindazonáltal ezt a könyvet én is megveszem de a tapasztalatod többet érhet :)

Kép
akata

Pocak,
gyógyuljatok mielőbb++++ :)

Kép
akata

Ancsi, én úgy értelmezem, te egy jó Materia medicát szeretnél.
Amit Pocak feltett, a Natursziget még csak nemrég indult, kevés még rajta az információ/szer (kb 100 a 18000-ből), de idővel biztos jól használható lesz. Nem kell ám olyan adatbázis, ami a létező összes szert tartalmazza, mert van kb 200 szer, ami a többségnek bejön a szokásos nyavalyákra, a többi pedig már a homeopaták dolga, hogy megtalálják, akár mint alkati szert.
Jó netes szerkereső az www.abchomeopathy.com csak nagyon kell vágni hozzá az angolt
és jól használható, hiteles forrás, amely különös figyelmet fordít a gyerekekre (van gyerek/terhes/szoptatós ajánlás is a szereknél) a Pharmorient szaklap,
http://www.datanet.hu/pharma/phorient/pho.htm
ha a gugliba beírod, hogy homeopátia nátha vagy homeopátia köhögés, az első találatok közt adja ki.
Könyvből Dr. Walter Glück: Homeopatika - Homeopátiás sürgősségi gyógyszertár c. könyvét tudom ajánlani.
De ezek a Materia medicák sem mindenhatóak, tényleg alapos megfigyelés kell, hogy eldönthessük melyik szer kell, de a legjobb egy profi segítség :) és idővel azért bele is rázódik az ember, meg már tudja, hogy a gyerekének mi a nátha-szere stb.
A komplex szerek, pl. Oscillo, Coryzalia a többségnek jók, a tipikus betegségekre, tüneti kezelésnek (és jóval drágábbak, mint egy-egy szer, amit az ember rendszeresen használ, pl. egy nagy üveg Belladonna a Remediától 1000Ft, ami 1ft/golyó, és kb 3-4 évig biztos használja az ember, míg egy doboz Oscillococcinum szintén 1000 Ft, és a haszn. utasítás szerint szedve max 3. napra elég).
Arról már nem is beszélve, hogy az "igazi homeopaták" nem szeretik a tüneti kezelést, sokkal inkább javasolják az alkati szert (amit viszont bármilyen problémára be lehet venni, viszont idővel azért ez is változik)
itt találsz jó dolgokat, hogy mire érdemes figyelni:
http://www.datanet.hu/pharma/phorient/112/112ho.htm

most megyek mert Isti lebontja a házat

votiv 8)
votiv

Bocsi, kicsit hagy ugassak bele (vau :wink: ) de homeopata állatorvosként dolgozom. Nem egyszerű dolgot kértek Votivtól, mert a homeopátiát tulajdonképpen leegyszerűsítve 2 féle képpen lehet használni, egyrész "bevált indikációk" alapján, vagyis ha a fejed fáj, akkor x szert vedd be, de már itt is vannak árnyalatok, mert két embernek teljesen másképp fáj a feje (az egyiknek szaggat, a másik mondjuk hányingeres lesz tőle). Szóval ezeket az árnyalatokat is figyelembe kell venni. És ez még csak a jéghegy csúcsa, ha belegondoltok, hogy nem mindegy, de nagyon nem, hogy melyik potenciát (ezek higítások valójában, ezt jelzik a C meg CH meg D számok) és főleg milyen gyakran adod.
Mellé lehet ám trafálni, a jó múltkor a párom beteg volt, adtam neki szert, hamar jól lett, majd másnapra ugyanazokat a tüneteket produkálta, de erősebben. Először nem értettem, azt hittem, szert kellene váltanom, de csak ugyanarra orientáltak a tünetek. Majd kiderült, hogy a szentem (pasi :roll: ) azóta is szedi a bogyókat, amióta jobban lett és ez a baj....
Másik oldal, amikor már komolyabban megpróbálunk az egyén szintjére lemenni, vagyis megkeressük Kis Jolánkának azt a szert, ami az Ő fejfájását fogja elmulasztani, de ezt hosszas kikérdezés előzi meg.

A bevált indikációkra vannak leírások, több is, sőt lehet szerezni ilyen ingyenes füzetkéket a Boirontól és a Remediától is.
Mégis engedjétek meg, hogy javasoljam, szánjatok időt egyszer elmenni a Homeopata Orvosi Egyesület (www.homeopata.hu) által rendezett gyorstalpalóra, ami kifejezetten erre szerveznek, hogy a gyerkőcnek vagy apucinak tudd, mit kell adni az alapvető esetekben. Azért érdemes, mert ott az alapokat is elmondják és mindjárt sokkal hasznosabbá válik a füzetke, mert könnyebben el tudod dönteni, hogy melyiket, milyen potenciában és hányszor add. Nem leszel homeos doki, de a családi célokra 100%-osan megszerzed az alapokat és ez a cél (nem gyenge spórolás, elég szépen kérnek egy homeopátiás vizitért a humán kollégák...)

Votivtól külön bocsi hoigy közbeszóltam a témában.

AMÚGY MEG MÉG MINDIG SENKI SEM ISMERI A SZENT IMRÉBŐL A VÁRADI ZSÓFIA (ZSÓKA) SZÜLÉSZNŐT????

Kép
Kép

Egészség legyen, a többit megvesszük!
mpatr

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Mpatr!
sajna nem ismerem! :(
de a belevaut nagyon köszönöm, remélem hamarosan megvilágosodom :D

Votiv!
köszi, hogy írtál! a Natúrszigetet szoktam olvasgatni, ha gáz van. viszont eddig a Remediát nem ismertem :(. én általában 80 bogyós kis dobozkákat veszek 500 Ft-ért a patikákban. de ma megyünk a mamáékhoz és apával felvitetem magam a GAzdagréti Patikába (oda már bizti nem BKVznék el gyerekkel, mert ........), és remélem ott lesz majd ilyen Remedia cucc is, mert a Belladonna pl. bazi gyorsan fogy. (főleg, hogy most én is 9Ch-ban szedhetem csak a szereket)

Amúgy a védőnőtől kaptam egy szokásos várandós kis csomagot, amiben van egy füzetke, ami nagyon jó szereket ír a terhesség alatti kezelésről. általában abból boldogulok.

asszem, összeírom, hogy miket kell vennem, és lesz itthon tartalék bogyó mindenből. :)
ancsipancsi

Mpatr,
sztem ő új szülésznő, jómagam sosem hallottam még róla (és ez igen ritka :wink: )
de ha szeretnéd, utána kérdezhetek!!!
ki ajánlotta?
zsancikant

Votiv, és persze én is így keresek (homeopátia nátha) és szinte mindig azt a datanetes címet dobja :).
sajnos külföldiül nem tudok olyan perfekten, hogy ...
ancsipancsi

bocsi,
ez a remedia oldal sokat változott, mióta utoljára itt jártam
régen sokkal felhasználó barátabb volt

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Ancsi,
még vmi.
gazdagréti patikából már lehet online rendelni:
http://www.homeopatika.hu/webpatika.htm
most épp nem működik, de 3 napja még működött..

vki du doktornénihez??? :wink:
mi igen... :lol:
zsancikant

Sziasztok!

Utólag is :oops: ISTEN ÉLTESSEN MACS,VOTIV és természetesen Mása ORSIJA a névnapotok alkalmából!
Mi is köszönjük a köszöntéseket.

Ancsi:
remélem pocakod már jobban,mert az enyém igen! :D
Helyezkedik,jól gondoltam :wink: Már a köldököm fölé kúszott a drága :lol:
Gyógyulgass!

Kocsitéma:
Pesten nem igen vezettem.Még most sem,inkább sárgabuszozok.Itt viszont nincs más,az útviszonyokról nem is beszélve.Na meg szeretem is :lol:
Használtruha:
szintén erre szavazok.Inkább használt,márkás ruha,mint a kínai piaci rongy!Hiába kínába gyártják a ruhák java részét,a neves cégeknél van meozás,míg a nonemeknél nincs :wink:
Nálunk a kedvencek:pl.:gap,next egyszerűen elnyűhetetlenek.Ha kinövik a csajok,már adom is el újra 8)

Betegeknek gyors gyógyulást++++++++++++++++++

petergabi

Zsanci,
éppen ott kalandozok már a gazdagréti patikában :D, köszi . a Remedia oldalát csak azért nézem, hogy ők gyártják-e az adott cuccot, mert felvillanyozott, hogy nem csak 80 golyót lehet egyszerre venni. egyszer régen ettem olyan bogyót,ami sokkal apróbb volt, de azóta se. szerintem ez lesz a Remedia.

Gabi!
igen, perpill jobb a hasam :D
ancsipancsi

Komolyan mondom, örülök, h B Tunéziában van, ő az egyetlen, akinek nincs hasmenése... :wink:

Másenykának sok sok sok sok sok sok sok zifirt kivánok!!!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
zsancikant

húúú Zsanci, de jó hogy szóltál, azt hittem ma de. rendel, ezért nem hívtam eddig... Én megpróbálok egy telefonos segítséget, aztán max. pénteken rendelésre, ha nem javulnak a büdös kölkei addíg se :)

Mpatr, tök jó, hogy jöttél, és örülök, hogy van köztünk egy szakember :D
csak annyit tennék hozzá, hogy az ingyenes füzetkéket sajna egy ideje megszüntették :( vmi reklám-korlátozás miatt.

Ancsi, tudom, hogy melós dolog össze-vissza patikába futkosni, de nem érdemes egyszerre nagy homeós patikát bevásárolni, mert tuti hogy pont más szerekre, vagy más potenciára lesz szükség :P viszont pár év alatt mindenből összegyűlik és meglesz a patika! :D
egyébként a Gazdagrétiben összeállítanak neked saját házipatikát is, ha kéred.
(Sabadilla jellegzetesen szénanáthás szer, mikor vkinek taknya-nyála egybefolyik, szeme könnyezik, szeme-orra viszket, folyton tüsszög, kapar a torka, hol a füléig eldugul az orra, hogy folyik mint a csap - Ilyen van Lencsédnek?)

votiv 8)
votiv

Votiv,
az orrviszketésről nem tudok, de amúgy a többi stimmel. szeme könnyezik, folyik az orra, mint a vízcsap, tüsszög, miegymás.

viszont HELP!!! lehet, hogy a Remediánál más a potenciál? vagyis a Ch-t át kell számolni D-be??
ancsipancsi

Ancsi,
CH=C-vel (100)
D meg 1000 ha jól okoskodom.
zsancikant

Ja, és remediánál van C és D és még M is asszem, meg ahogy most láttam egy csomó minden.
ha vmiből alacsony potenciál kell, akkor jó a D is. Pl nekünk echinaceaból D4-es volt.
zsancikant

Votiv,
múltkor 5 patikába mentem el, mikor feladtam! (4 db XI. kerületi és egy XXII. kerületi) összvissz egy 5Ch-s Belladonnát kaptam, de semmimást, és Belladonnából se más potenciált. marhára kifáradtam :/ és elcsigázott voltam a végén. úgyhogy ezekből vennék itthonra, hogy Belladonna, meg tejserkentő és stb. amiket rendszeresen eszünk :D, ha már végre egy normális patikába eljutok.

a dateneten olvasgatom a potenciál témát, hátha okosabb leszek az "átváltásban". Idézet: A „D” az 1:10 arányú hígítás jele, a „C” az 1:100 arányú hígításé, az „LM” vagy „Q” pedig az 1:50.000 arányú hígítás jele.---> ez alapján nem nagyon értem, mert akkor mondjuk egy C15-ös helyett D1,5-öst kellene választanom. ilyen meg nincs.
ancsipancsi

Ancsi,
akkor válassz D2-t vagy D4-et,
de a patikában segiteni fognak!

Kép

ZsanciKép
zsancikant

[quote="zsancikant"]J írta:zsancikanta, és remediánál van C és D és még M is asszem, meg ahogy most láttam egy csomó minden.
ha vmiből alacsony potenciál kell, akkor jó a D is. Pl nekünk echinaceaból D4-es volt.

szerinted akkor jól kalkulálok, hogy egy eddigi CH9-es Belladonna helyett D12-est veszek Remediából? (mert csak D-s potenciálban találtam ilyen nagy 10 gr-os kiszerelést)
ancsipancsi

Ancsi

Ugyan én nem értek a homeóhoz, de tudtommal a nátha normális lefolyása, ha először víztiszta orrváladék bőségesen ürül, később pedig a váladék sűrűsödni szokott és kevesebb lesz. Ez persze csak addig normális, amíg zöld vagy sárga nem lesz a takony, mert az már baktériumok jelenlétére utal. De először híg később sűrűbb takony az sima nátha is lehet és talán Lencse még az elején tart a hígabb résznél.

ruz
ruzicsky

Ancsi,
Alacsony potencia: D2-D6, 5 CH (CH és a C ugyanaz).
Közepes potencia: D12, 9 CH.
Magas potencia: D30, D200, 15 CH, 30 CH, 200 CH.
Nagyon magas C1000 (1M), de ilyet már nem adnak ki, max felírásra.

Alacsony-közepes potencia gyerekeknek ill tüneti kezelésre, magas inkább alkati szernél, nozódánál, vagy ha a doki úgy ajánlja.

nekünk most épp Hydrastist ajánlott a taknyosságra, úgyhogy küldöm apjukat a gyógyszertárba, hátha összefuttok :)

átváltásokkal ne bajlódj, én általában a C-st kérem, és ha nincs, akkor mondom, hogy helyettesíthetik, ennyi.

Gazdagréti patikán kívül budaörsön Szivárvány patika az Auchan mögött egész jó, ill. a Szt Imre mellett Bártfai u.-i patikába másnapra mindent meghoznak. A budaörsi Tesco patikája nagyon sokáig és hétvégén is nyitva van, nekik is elég szép homeós készletük van már, bár csak Boiron.

Istók új alkati szere Tarantula :P táncos kis pókocskám :lol:

votiv 8)
votiv

Votiv,
köszi , most már szerintem oké leszek és hallgatok :).
az a "másnapra mindent meghoznak" nekem nem oké, mert innen a hegyről lemászni Lencsével, mondjuk a Bártfaiig eljutni kb. 1 óra, vissza még 1, és akkor másnap megint. úgyhogy ami kell most, azt beszerzem, és a többivel majd szívok. nekem apa nem ért a homeohoz, nem tud dönteni, hogyha ez vagy az nincs, akkor mit helyette, vagy milyen potenciát. (főleg hamarosan az lesz, hogy egyáltalán nem lehet tudni, hogy mikor ér haza) lehet, hogy majd kénytelen leszek webesen rendelni.
ancsipancsi

Ancsi, nehogy azt hidd, hogy enyém pasi ért hozzá :) felírom neki egy cetlire, miből mit és milyen márkát, és hogy helyettesíthetik, ha nincs amit kértem.
Én még sosem rendeltem a neten tőlük, bevallom, sokallottam a szállítási díjat :wink:

votiv 8)
votiv

Ancsi,
mi belladonnából C30-ast nyomunk, igaz ez nem remedia, hanem dhu, de szintén kicsi bogyós.
de ha odamész, és megmondod, h lázra kell belladonna, mondják meg milyen pot-ban, és meg fogják mondani.
mindig segitenek, még a ha pokróc kisasszony van, akkor is.
zsancikant

Indi,
köszönöm a segítséget, már be is szereztem! :lol:

Mpatr,
sajnos én sem ismerem :( Meg kellene tudni, hogy nem jött-e át valamelyik kórházból, és ha igen, akkor az adott kórház fórumán utána tudnál kérdezni :D

Macs,
wow, a topik működik 8) 8)

Zsan,
bulást!

Lencsinek is!!!

v
kisün

Vica,
én is csináltam már hasonló okból sütőtököt, de nem jött be :wink:
kisün

Drága mindenki,

időm nincs, írni nem tudok, de ezt megosztom veletek, hátha mosolyogtok egggykicsikét... :)
MOSOLY!

szép napot, macsek ellohol......
macskanyu

Sünöm,
neked annyit: kösziköszi mél, fogok válaszolni is!!

Mpatr,
sok új szülésznő a Margitból való... lehet, hogy Ő is, mert én sem ismerem, még hallomásból se!

Gabi,
neked se tudok mélni, de ÍRT és 30.-án délelőtt megyek!!! :wink:

nu, télleg L...
macskanyu

Mpatr,
megnéztem, a Szentimre szülészetének honlapján nem szerepel a munkatársak közt, ez igencsak arra utal, hogy új ember: http://imreszul.neologik.hu/Main/Menu/Munkatarsak/Menu/Korhaz/

Macsom,
örülök, válasszal ráérsz 8) :lol: jó loholást! Bár a macskák sohasem loholnak, inkább elegánsan sietnek :wink: :lol:
kisün

Zsanci,
terhesen csak 9Ch-ban lehet nyomni a szereket, erősebben nem, ezért veszek 9-es Bellát. (inkább gyulladásra használom, mint lázra)
ancsipancsi

Ancsi, C9-15 (alacsony és közepes) simán mehet, a Homeopátia mamáknak-babáknak szerint is (ez is anno egy ingyenes kiadvány volt, Boiron adta ki I. rész a Várandósság, II. Gyermekágy, ma már sajna ez sincs).
Csak a 30-as meg afölött, azaz a magas potencia, ami inkább csak szülés előtt/alatt/után. Előtte pl. Caulophyllum 30-asat szedtem a tágulást könnyítendő (nálam megvolt minden indikáció, de általánosságban is szokták ajánlani a szülésznők), utána pedig Arnica 30-ast, meg Bellis Perennis 30-ast - ez méhösszehúzó, de nekem túl sok volt, csillagokat láttam tőle -, gátmetszés/császár után ajánlott még a Staphysagria a vágott sebszélek gyors összeforrását támogatandó.
A tejserkentőből is legalább 6féle van (kb fél éve egyszer felnyomtam ide az öszeset jó hosszan, csak vissza kéne keresni, de a belső kereső eddig sosem működött, mikor kerestem volna), lehet hogy sokkal jobbat, ill hozzád jobban illőt is találnál az Urticánál, az pedig a hatásfok sokszorosa is lehet :) pl. nekem a Phytolacca többet segít, ha bedobok egyet, mint egy heti Urtica.
Pedig én mindig szoktam olyan kis csaláncsípés-szerű nyilallásokat meg bizsergést érezni a tejbelövelléskor, ami az Urticára nagyon jellemző. És mégis :)

votiv 8)
votiv

Isti tényleg nagyon brekeg, mert már majdnem 3 órája alszik :shock: mi lesz velünk éjjel? :?

Macs, cuki ez a kakadu, alig várom, hogy megmutassam a fiatalúrnak, ő is így szokott táncolni :)

egyébként megint óriásit lendült a beszéde, már olyan szavakat is mond, hogy piszok, háztető, beszél, taxi, eső, vizes :D csak nézek :D
na most ébredt, lépek

kisbetegek, gyógyuljatok!

votiv 8)
votiv

Zsan fijuknak és Lencsinek bulást ++++

Hu, lehet h nálam is a hasmenés játszik, pedig azt hittem, hogy a csontkovácsos has masszirozás miatt fogytam mult hét ota másfél kilot.

Deni,
hogy tudtok menni Bálinttal csiribirire? addig nagymama van Bencussal? én is szeretnék menni vmire, de egyelöre felváltva alszanak a dedek :? Nálatok beállt már a napirend?

Votiv,
Hellingerröl még mindig szivesen olvasnám a privit :wink: Istihez kitartást és +++++

Rylie,
szupeeeeeeeeeer, gratula :D

KépKép
fibi

Köszi-köszi mindenkinek az éljenzést :)

Szia Fibi! Merrejártál? csomagoltok már esetleg? ;)

Ancsi: nincs szívritmuszavarom, csak magas a pulzusom :?

Nuk: arra már rájöttek, hogy mi a gond nálunk (tejallergia), de ez nem jelenti azt, hogy na innentől kezdve mi soha többé nem leszünk betegek! "CSak" annyit jelent, hogy sokkal szülőbarátabb és gyerekbarátabbak a betegségek és nem megy minden rögtön a veséjére ill a húgyutakra!
Pl egész hétvégén hőemje volt, meg pici láza 38,4 amit a belladonna simán levitt neki. Azért ez egész más ám, mint a 40,6 fokos legutóbbi láz!! De mára mi már jól vagyunk - kop-kop :)

Votiv: családnak csak a feletudja a jóhírt. A pécsiek még nem tudják és max sogórnőmnek mondom most csak el, anyóséknak még nem. Mert ilyen irigy vagyok :) Anyukám annyira örült, neki átküldtem a tesztről a fotót még aznap és persze körimélbe átküldte a fél biztosítónak, hogy ime itt az unokám!! :)

Zsugyu: mi is lezuhanyozunk a közös együttfürdés előtt, ami ettől függetlenül nálunk is elég ritka! és amiket írtál IGEN IGEN!

és amit a többiek írtak mindegyiknél csak bólogatni tudtam ! :)

vágy: na ezt tudom milyen, mert én is állandóan vágyakoztam egész tini koromban. De a legjobb az volt, amikor 3évnyi rimánkodás után végre kaptam egy getta 10 lyukú bakancsot! Olyan boldog voltam!! De volt sok olyan vágyam ami nem teljesült...és a mai napig bánom és sajnálom pl: nem keringőzhettem a szalagavatón, mert már nem volt erre a ruhabérlésre pénze anyának :(
és hogy mennyire vagyunk különbözőek: én megtanultam, hogy nincs pénz hiába verem a palávert akkor se lesz ez meg az, és valahogy együttéreztem anyuval, hogy nem tudja megadni nekünk amit kérünk inkább nem szívtam a vérit, ezzel szemben öcsém! Jöttünk haza az oviból vagy suliból és útközben volt egy trafik. Nem volt olyan nap, hogy öcsém ne verje ki a megahisztit ha valamit ő ott nem kap!! De olyan szinten, hogy kapaszkodott a trafikajtóba és vörösre odrította a fejét...és ő mindig kapott. És én emiatt bazi dühös voltam, mert tudtam, hogy ez anyunak mennyire fáj. Szóval ez az álommegvalósítás venni-nem venni is nehéz ügy....

Kata: igen UM majd megyek nov 12-én

Neet: lambadaversenyen behaltam! :lol:

Autó-bkv: én mindig megnézem, hogy mennyiből jönnék ki bkv-val és mennyiből az autóval! Mert pl tőlünk a MUPA kocsival olcsóbb, mintha bkv-val mennék! Vicces avagy szomorú?? :roll: Pedig a hév még nem is olyan gáz, pláne, hogy egy csomó darut látni onnan a szennyvíztisztító építkezésnél 8)

Ancsi: boiron könyv asszem 350 ft a patikákban!

Szrek: hajrá hullahopp!!

Mindegy gyerekfotó széééép!
Minden Orsolynak BÓDÓGAT!
Minden beteg gyógyuljon meg!!++++++

Én holnap el Pécsre, éljen! Már nagyon rám fér a kikapcsolódás....
Legyetek jók!

Rylie
rylie

Rylie,
és általában nem magas a pulzusod, csak néha rákezd? mert akkor tán ez is az a kategória. említsd majd meg a dokinak!
gyerek koromban tök uígy volt, tesóm hisztizett, én nem.

Votiv,
én is így gondoltam, hogy a közepes potenciák még bele férnek.
most egy másik tejes bogyót találtam, ricinus communis. na, meg fogok venni china rubrát, mert tök vérszegény vagyok. azt nem tudom, hogy ezt multivit mellett is szabad-e szedni, de megkérdem a patikában, hátha tudják.
jó lenne egy homeos felnőtt doki is.
ancsipancsi

Vera :) Reggel el kellett rohannom, igy nem tudtam végighallgatni, de szivdöglesztően jóképű testvéröcséd szakértett a megcsalásról a mokkában

Rylie :)Ringató jövő héttől be kell jelentkezni, csak a 11.15-ös csoportban van már hely, igy mi arra már nem tudunk eljárni. Ha nektek jó, akkor telefonálj, nehogy lemaradjatok. Jó utat!
indianyo

Votiv, nekem megvan az emlegetett tejcsinálós hsz-ed :lol:

"nem hagyott nyugodni a tejserkentésre való homeós bogyók témája, és utánanéztem az egyedi ajánlásoknak:

Agnus Castus (ez a barátcserje, természetes progeszteront tartalmaz) akkor javasolt, ha a tej mennyisége nem sokkal azután csökken le, hogy a termelődése beindult. A nő gyengének és kimerültnek érzi magát. Ilyen esetekben a Phytolacca is nagyon indokolt. Phyt. ajánlott, ha az emlők kemények, szoptatás közben fájdalmasak, kézzel végzett nyomástól a fájdalom enyhül. Az anyatej könnyen megalvad, és szinte "madzagként" lóg az emlőn.
Ha a fenti szerek nem hatnak, fontonjuk meg a Pulsatilla (a nő impulzív, érzékeny, hangulata gyorsan változó, könnyen sírva fakad és feltűnően NEM SZOMJAS!) vagy a Causticum (szorongó és óvatos, de gyakran csípős modorú és kritikus, fázós, hajlamos az izületi betegségekre) alkalmazását.
Urtica akkor javasolt, ha egyáltalán nem termelődik anyatej, és a nő szúró, csaláncsípés-szerű fájdalmakat érez. Ha a nő terhesnek érzi a szoptatást, akkor a Sepia lehet indokolt. A Sepia javasolt, ha az anya szomorú és fáradt, nincs türelme semmihez. Minden túlságosan igénybe veszi, kötekedő, mérgesen és agresszíven viselkedik a környezetével, depressziós és sírós.
A legtöbbször a Pulsatilla segít, ill. ha vkinek terhesség alatt használt, az később is jó eséllyel alkalmazhatja. A második leggyakoribb a Sepia - ezeket lehet 15-ös vagy akár 30-as potenciálban szedni, napi 1x5. A tüneti szereket (agn. cast., phyt., urt.) csak alacsony potenciálban, 5Ch vagy D6, napi 3x5. "

Mostmár más érintett-érdeklődő is elmentheti :wink:

Gyógyulást és +++++++-ok, minden betegnek!!
Nálunk még nagyüzemben van az orrszívó-porszívó :evil:

"Utamon csillagport verek, szabad vagyok, mint kisgyerek, ha magában énekel." Sz.Á.
Kép
Kép
leni

Indi: mi már korábban bejelentkeztünk a 10:30-asba, de elvileg nov 7-től mehetünk majd "csak" erre. :P Azért jöv. kedden megeresztek egy telót, hátha vki lemondta betegség miatt. Ma nagyon sok dolog akadt azért nem mentünk, meg azért csak bújkál(t) benne valami nyavaja a hétvégén. :roll:

Ancsi: 7végén mértem a nyomásom és 100-110 /65-75 a pulzus meg 80-86 :? és ezt érzem is néha, hogy dobogok ezerrel :)

És hogy én is leírjam a panaszom, hátha boszitopik, vagy valakinek van ötlete, hogy milyen egyéb nevelési trükköt vessek be:
Persze megint a lépcsőzés!
Jövünk haza a piacról: két tele cekker. Egyéb esetben Kamilla mindig ügyesen feljön a 4.re különösebb könyörgés nélkül, ámde ilyenkor?? :o Már a kocsiban elkezdtem neki mondani, hogy sok a cucc, stb segítsen azzal, hogy feljön, segítse hozzni a szatyor egyik fülét (feladatadás) stb de nem jött be egyik se! Már ott tartunk, hogy a kapun úgy kell betolnom, mert huncutul vigyorog és totyog és hiába rimánkodok és tartom a dögnehéz kaput nem jön be! Aztán beterelem és kezdődik a harc fel a 4-ig! :? Aztán ált az a vége, hogy megfogom a grabancánál fogva, vagy a hónomalá kapom és cipelem fel egy vagy két emeletet, aztán ott lerakom és én felmegyek a cuccal, majd vissza érte és próbálom felédesgetni. Először szépen, aztán...eldurran az agyam és felkapom és felcipelem és közbe hm hm szép hangon mondom a magamét neki (lakók meg nyomják a pattogatott kukit : :oops: ) ma is úúúgy felhúzta az agyam! Cipeltem a harmadikra aztán ott leraktam, cekkerrel fel, vissza Kamilláért aki VÉGIG röhögött rajtam! :shock: A félemeletnél megint könyörgés stb majd feljöttem és bevágtam az ajtót magam mögött. Vártam egy kicsit, hogy lehiggadjak, majd ajtó kinyit, ded kb a 3. lépcsőfokon áll és vigyorog, agyamban a gőz megint túltengett, dedet felkaptam és megint leüvöltöttem a fejét, ajtót bevágtam, lerángattam róla a ruhát és bevágtam az ágyra (eközben továbbra is röhögött) én meg átmentem a másik szobába és bőgtem egy sort :(
Most mondjátok meg, hogy mijééért csinálja ezt velem, ha egyébként mindig feljön egyedül???????? :roll:
és a tüdőm kiszakad mire mindent (cucc+gyerek) felcipelek :(

és ilyenkor mindig az jut eszembe, hogy mi lesz velem két gyerekkel ha eggyel se tudok szót érteni???? :roll:
Votiv minden elismerésem a Tiéd, hogy nem kerültél még bolondokházába, mert Istók túl tesz Kamillán ezerrel, de én már ettől is néha kikészülök...mi lesz igy velem később?? :cry:
és mostanában fütyül arra, hogy mit mondunk neki, totál nem fogad szót és ez igy a jövőre nézvést nem lesz túl jó. :?

Na panaszáradat vége...és ezért is lesz nekem most jó dolgom a suliban, mert ott pihenek, gyerekkel meg szenvedjenek itthon a népek :)

R
rylie

Ancsi, vérszegénységre van speciel homeopátiás vas is. De nem feltétlen a vas bevitele lehet kevés, első lépésnek jó a felszívódást segíteni. Kell hozzá pl C-vitamin is. A Bába-könyv szerint ha a várandósság 2. felében napi egy bögre csalánteát megiszol pár csepp citrommal ízesítve, akkor már legalább kétszer olyan jól szívódik fel az a vas, amit beviszel a kajával (na meg plusz a terhességi vitaminnal)
Én lebeszéllek arról, hogy mindenre vmi bogyót szedj be, főleg pocakkal. A túl sok/túl hosszan szedett bogyónak/tüneti kezelésnek megvan az a veszélye, hogy esetleg kialakul egy gyógyszerkép, amit Mpatr is írt a férjével kapcs.
Úgyhogy vaspótlásra még céklatabletta, Dr. Steinberger-féle vörös szőlőlé, piros bogyós gyümölcsök :)

Tejserkentésre jó lehet Agnus castus, Ricinus communis, Phytolacca, Urtica urens, Lac Caninum, Apis mellifica, Pulsatilla, Sepia, Borax, Acidum phorphoricum, Alfalfa - csak ami eszembe jut... és ki tudja, mire lesz épp szükséged? :wink:

votiv 8)
votiv

Na puffogok még egy kicsit 8)
1. elsóztam a kaját :x :(
2. a holnapi máv sztrájkról senki semmi bővebbet nem tud a mávnál :? igy lehet, hogy ha holnap kimegyek a 7-es vonathoz ott dekkolhatok 8-ig vagy ki tudja meddig :x
remélem megegyeznek és holnap nem kő szívnom a csodállllatos EU színvonalú Kelenföldi pu-n :roll:

na tényleg el
R
rylie

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?