A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

ÚTÁLOM A MELLSZÍVÓT
hogy is énekli a Hobo? elegem van már e kibaszott világból.....

Kép
kissmanó

ÚTÁLOM A MELLSZÍVÓT
hogy is énekli a Hobo? elegem van már e kibaszott világból.....

Kép
kissmanó

ja, nem is Hobo énekli.
asszem
meg minek küldte el 2x? hogy ő is idegesítsen.
felmondok
kész.

Kép
kissmanó

Enikő
Először segített a kamilla. Rá 2 napra lehúzott 80 ml-t, oszt semmi..Kíváncsi leszek nálatok használ-e?

KépKép

KépKép
szivvi

Szivvi: olyan gyümi nincs amire apjuk tutira nem allergiás?

Kép
kissmanó

Manó!
Csatlakozom, én is uuuutálom...

Gurgi!
Nem volt zöld, viszont a büfi ment magátol is... :lol: :lol: :lol:

Szivvi.
Szerintem is próbálj ki más tápit is, látod nekünk bejött, van egy rakással, valamelyik csak jo lesz!
Hát igen a gyümivel gondok lesznek, nem lehet még ekkora babánál megnézni egy allergiatesztet, vagy valahogyan kideríteni, mert ha tudnád, akkor biztosan nem adnál neki, de így hogy nem tudod így csak bizonytalanságban vagy.
Viszont öszilevet tényleg megpróbálhatod, szerintem semmi baja nem lesz, és a kakit megoldja biztosan, ne sokat csak picikét!
Manóval úgy beszéltük, hogy hétvégéig várunk Rózsára, és ha nem jelentkezik, akkor hétfőn megint írok neki, hogy mizu velü, már nagyon várjuk őket vissza!
Vendég

Uxi!
Köszi a bébiétel tanácsokat, mi is kecskemétit szoktunk venni, azóta már adtam neki sütőtököt, a kecskemétinek van egy olyan bébikajája, hogy sütőtök almával, talán azt mondhatom, hogy ez ízlett boginak eddig a legjobban, természetesen ebből is csak egy kiskanállal fogy egy evésnél, de ez talán ízlik is neki.

Nekünk a humanatol naponta 3-4-szer van tőle kaki, nekünk eddig még jó, persze majd a későbiekben derül majd csak ki.

Pillangó.
Hát nem tudom hogy a tejcsitől volt e fehér a kakijában, de csak akkor volt mikor a nestlé tápit adtam neki, szal azért gondoltam, mert amikor csak szopizott tápit nem evett hozzá, akkor nem volt benne, szerintem akkor csak a tápitol volt, de viszont a mostanitol meg nincs.

Ne haragudjatok hogy nem vastagítok, ilyenkor laptopon vagyok és gőzöm nincs hogyan jelölök ki vele, szal bocsika, a Robi dolgozik a nagygépen, ilyenkor nekem jut a vacak...
Vendég

én is allergiás vagyok a fűfélékre

v.ki küzd még a koszmóval?
nagyon jó a Babé -nak a koszmó elleni samponja.1 hete használjuk és eltünt eza frány koszmó.

Bridzsi

Kép
esztora

Csajok
Lilkó kapott új cumit apájától (ez a hülye mam állandóan "beépült" az arcába), aventes, ez meg a nóziját éri el..Mindenkinél?
Manó
Banán, narancs, dinnye... :roll:
Hencsi
Most ment el apa humánásért, kivi leszek!!

KépKép

KépKép
szivvi

Szivvi!
Hu én is kivi leszek Lilkóra, azért ne örülj előre, lehet csak Boginak jött be, bár nagyon szorítok, hogy lilkónak is bejöjjön, szegénykém.
Vendég

én meg a tojásra vagyok allergiás, nem tom majd Bogi is e, egyenlőre ógysem kaphat tojit, szal nekem ilyen gond nincs...
Vendég

éhes. eccerűen éhes. de nem akar enni.
még van egy hangyafasznyi anyatej leszívva, asse kell.
tápi se kell.
kiprószáltam a tejpépet, abból nyammogot picit, de amennyit benyalt, éhséget nem csillapít.
s csak ordít és ordít és ordít
s mán nem emléxem pontosan hogy volt Adriennél, de valahogy hasonlóan

Kép
kissmanó

Manó
Én így voltam tegnap..Tuszkoltam a szájába a csecset, szívott 1-2 kortyot, oszt ordított tovább...Jött apja, csövezzük meg felkiáltással, 3 pelust rakott tele :? Nem fájhat nálatok is a pocó?

KépKép

KépKép
szivvi

Manó!
Nálunk az avent cumisüveggel volt ez, de azt hiszem Te is nukkot használsz, Bogi csak abból hajlandó enni, de abból is csak a 2-es etetőcumival, az 1-est nem találja a szájában...ja, és abból is csak is kizárolag a sárgát, a fehér azt hiszem szilikon nem kell neki...
Vendég

Manó, nem irigyellek, +++++ és tudod, soha ne add fel, még a gólya torkában sem!

Lányok, annyit vígasztaljátok itt egymást tápi ügyben, hogy én már szinte szégyellem, hogy csak szoptatok. Én vagyok az egyetlen, akinek a gyereke a kórház óta nem kapott tápit??? :shock:

Mi is küzdünk a koszmóval. :(

kétfiús anyuka
babdorka

Dorka
Sztem mindenki örülne, ha csak anyatejet kapna a babája! De úgy néz ki, hogy nem sikerül. De én spec nem szégyellem!

KépKép

KépKép
szivvi

Manó nem lehet,hogy nem éhes a kicsi?Nálunk is volt ilyen,hogy nem akart enni és azóta csak 4óránként eszik.
pillangó7

nem kaka a baj, reggel is volt a pelusban.
megszélcsöveztem, de semmi.
csóréseggel vigyorog, miközben nekem potyogtak a könnyeim.
miért ilyen cudar a világ? miért nem lehet minden babának anyájától tejcsit szívni ameddig a baba akarja?
kegyetlenség. igazságtalanság.
most csóré hátsóval a járókában csodálja a zenélő forgót.
de mi lesz utána? mi lesz ha megunja? hisz éhes lesz, s addig nem tudom megoldani a problémát?
fasz kivan. bocsánat. de tényleg.
nem bírom. sem türelemmel, sem idegekkel, sem hallgatással sem sehogy.
fejek, de semmi haladás. cicit bekapja s utána szemrehányóan rámnéáz, hogy ebben semmi? s utána ordít.
ez nem állapot.
megyek világgá.

Kép
kissmanó

Dorka: Most ne izélgess. de komolyan. miért kellene azt szégyellni? Én is így akartam, de sajnos az akaratom túl kevésnek bizonyul hozzá. Ha visszaszámolok, akkor holnapután lesz 13 hete, hogy elkezdtük a kínlódást.
s ha nem adom fel, akkor mit csinálok? hallgatom, hogy a gyermekem maximum alvásba sírja magát? s ha megteszem meddig teszem?
jó neked, hogy fel nem foghatod az ilyent, adj hálát érte az égieknek.
Élő példa vagyok arra, hogy az akarat nem elég.

Kép
kissmanó

meg különben nem az egyetlen vagy.
tudomásom szerint Uxi, Kinderandi, Bori csak három példa arra, hogy az ők babáik is csak anyatejesek.
Nenőke szintén, Emi_25 szintúgy. S a listám nem teljes.

Kép
kissmanó

Henchy, Dávid először magába omlott, most bosszút forral. Szerintem azt tervezi, hogy jövő szerdán az első babaúszin becsajozik. :lol:

Dorka, nálunk sem volt még tápi, csak a kórházban.

Manó, kifogás kistesó ellen: ennek az egynek adjunk meg mindent, amit lehet. De azért még dolgozunk a meggyőzési projekten. :wink: Szerencsére anyósom (aki a ritka álomanyós kategóriába tartozik) az én pártomon áll.

Kép
nenoke

Nenőke: jó dolog úgy gondolni, hogy mindent megadsz neki. De a testvéri szeretettől megfosztani............
Hagyjál időt neki, anno én is úgy gondoltam, hogy 1, s annak mindent. De aztán kapott tesót, nem is egyet.
Köztem s a húgom közt szinte 10 év van. Igaz az első 8 év arról szólt, hogy ütöttük-vertük egymást, de mára nem adnám semmiért a világon, hogy ő az én testvérem, hogy végülis nem lettem megfosztva ettől.

Kép
kissmanó

Jaj, Manó, tudom, ez nem vigasz, de annyira csodállak a kitartásodért, a 3 gyerek neveléséért, azért a humorért, amivel minket minduntalan megörvendeztetsz, a tanácsaidért, bárcsak mi is tudnánk úgy segíteni, ahogy Te annyiszor segítettél. Így csak imádkozni tudok, meg sok-sok pozitív energiát küldeni.

Kép
nenoke

Manó! Sajnálom és csodállak a kitartásodért! ++++++++++++++++ drukkolok! Igazán megérdemelnéd, hogy minden úgy legyen ahogyan szeretnéd! És itt mindenki jó anyuka aki tápit ad és aki szoptat!!!!!!!!!!!!!!!!! Ennyi és pont. Ja és nagyon jó a mail amit küldtél nagyon érdekes!

Emi

Kép Kép
emi_25

Manó, ezt nem nekem kell mondani. :wink: Én hármat szeretnék. A férjemet kell meggyőzni. Mentségére szólva, amikor életem értelmének választottam, tudtam ezt, mármint hogy egynél töbebt nem fog akarni. És ennek az egynek mintaapja. Abban bízom, hogy ha Dávid kicsit megnő, akkor majd akar megint egy kicsit, mert szerinte 3 évig használható egy gyerek, addig lehet nyúzni, puszilgatni, amit Dávidnál meg is tesz. :lol:

Kép
nenoke

aha.
apjuk is úgy vett el engem feleségül, hogy akkor még csak 1 kölket akartam

Emi: köszi. aranyos vagy, sajna a sorok max rajtam ha segítenek, Grétun nem :(

Kép
kissmanó

Szerencsére nekünk sem kellett még tápszer, hálás vagyok érte a sorsnak! :lol: De néha mi is kinlódunk (ritkán) de nekem nagyon bejött a Mecsek tejszaporító. Tegnap úgy éreztem kevesebb a tej, ittam 1 litert(1 filterrel), és reggel tele volt annyira, hogy fájt :shock:
De én is úgy gondolom, nem attól függ hogy vki jó anya vagy sem hogy ad tápszert vagy nem!
Én minél későbbre akarom kitolni a hozzátáplálást, mert az csak plusz macera, cél hogy idén szopi legyen, aztán meglátjuk bejön-e!

Kép
m.andrea

Babdorka, nem te vagy az egyetlen. Beni még sosem kapott se tápit, se cumisüveget.CUmit akartam, 1-2 szer elfogadta, de azóta az sem kell.
Pedig betáráztam ám jóféle Avent cumisüvegből, de nem kellett. :wink:

Viszont Emit én sem tudtam csak szoptatni, már 2 naposan tápit kapott, kéthetes korától 7 hós koráig tápit+anyatejet, utána csak tápit.Pedig idegbeteg lettem, annyira akartam.

Szerintem ez nem akarat kérdése, sok múlik a gyereken.
Bár az elgondolkodtató, hogy Emit 3 óránként etettem (mindig pótoltam tápival is), s átaludta az éjszakát, viszont nem volt elég a tej. BEninél nem ragaszkodtam a 3 órához, hanem igény szerint szopik, s éjjel is kb. 3-szor. Szerintem csak így elég neki, ha 3 óráznék, kevés lenne. VAgy fene tudja. Én még így is mindig azt hiszem, hogy kevés, pedig már több, mint 7 kiló... most néztem, akkora, mint Emi 5 hósan.

Manó, nem lehet szopisztrájk? http://www.lll.hu/node/278

KépKépKépKépKép
uxi

Nálunk is kizárólag szopi van, ha cumisüveg mert anyának el kell menni, akkor is csak a frissen fejt tej, a fagyis már nem jó! igazi válogatós királylány!!!

Manó neked kitartás, már eddig is sokat elértél, hogy tartottad a mennyiséget! Tudom nálad már nem jön be a leszarom tabletta, már mindent próbáltál, de mégis próbálj meg nem rágörcsölni! Hány napot adtál még magadnak? Az meglesz, sőt még több is! Gréta cicának ma bizti rossz napja van, ha még a tápit sem kéri.

Szivvi, aventes cumiból melyik méret? ha a nagyobbik, az nálunk is csikizi a nóziját, de nem vettem észre, hogy ez zavarná! Küldj majd képet róla! :)

KépKépKép
dikó1

Hali!

Babdorka: én is csak szoptatok semmi plussz, néha forralt víz csuklásnál, mert így is 3 óránkánt eszik, nem akarom csuklásnál "bezavarni". Hozzáetetéssel megvárom a 6hónapos kort, remélem üzemel addig a tejelde.
Régóta használjuk a babe sampont koszmóra, szépen rendeződött a kis feje és nem is jött vissza. Mostmár csak 2 naponta mosunk hajat.
ckat

Uxi, hogy kicsinyítetted le a vonalzóidat?

KépKépKép
dikó1

Nenoke! Egy erv: ennek az egynek az egyik legfontosabb egy kisteso. :D

Dorka! En is csak tejet adok neki, de neha lefejtett. Ennek orulni kell.

Szilvi! Ejjel teszed oda parologtatni a citromfu olajat vagy reggel? Mi is kiprobaljuk.
Egon csak MAM-os cumit kap. Az jo.

Esztora! Koszi az infot. Nekunk is van koszmo.
molkata

Vagy ketto, vagy harom... :D
molkata

Manó!
Csak csatlakoztni tudok az előttem szólokhoz!
Bogi dettó ezt csinálta/csinálja, hidd el, ha nagyon éhes lesz fog enni, akármit adsz is nei.
Eröltetni meg hiába akarod, én már végigcsináltam ezt, ha nem kell neki, akkor nincs az az isten aki megeteti akár cumisüvegből akár cumiból hiába éhes, tudni fogja ő hidd el mikor kell neki.
Bogi is így volt, én tudtam és éreztem meg láttam rajta hogy éhes, próbálkoztam nem kell neki, kicsit később még mindíg nem, ordított egy kicsit felvettem játszottunk, jókedvre derítettem, majd ismét próba, aztán egyszercsak evett.
Én nap mint nap ezt csináltam, talán most egy ideje van az hogy eszik normálisan, talán amióta a humana van, előtte 40-50ml-et beszippantott azt hello, elvolt vele egy két óráig, aztán jött a következő csata a kajálással.
Szal én aztán tudom mit élsz át, én spec totál kiészültem idegileg emiatt, nekem ezért is kellett a mérleg, hogy legalább tudjam ellenőrizni hogy hízik egyáltalán, vagy hiába csatázunk itt napokon kersztül, de hál égnek hízik, igaz nem úgy ahogyan kellene, de nekem a havi 500gramm csúcsszuper!
Szal fel a fejjel, lesz ez még így sem! :)
Vendég

Nenoke!
Hátha megnyugtatja Dávidot, hogy Bogi a kisfiút le sem sz@rta... :lol:
Egyfolytában a kislánnyal volt elfoglalva, vigyorgott rá, magyarázott neki, szal hűséges! :lol: :lol: :lol:
Vendég

Nenoke
itt már mindent leírtak a csajok kistesó-ügyben. Tényleg ez a legnagyobb dolog amit Dávidnak megadhattok. De igazad van, nem kell most győzködni a férjedet, ha Dávid 2-3 éves lesz, lehet, hogy másképp látja a dolgokat :D

Dorka
Juj, ezt most nem írtad komolyan, ugyi? Itt aztán tényleg mindenki anyatej-párti. Nálunk sincs tápszer. Csak írtam, hogy ha estére továbbra sem elég, és esetleg elfogy a jegestejcsim, akkor én sem fogok sokat vacilálni, kap majd pótlást - remélem minél később, de mint már sokszor írtam, kevésbe tartanám ezt tragikusnak, mint pl. 4 hetesen

Manó
sajnálom a küzdelmedet. Remélem csak ezért volt a vehemens lebaltázás részemre :)

Kép
Kép
emma1976

Esztora: Hol vetted ezt a Babé nevű koszmóelleni sampont? Zalánom is koszmós, és már unom hogy minden fürcsinél ragadok az olajtól, lekefélem neki, de csak nem akaródzik lejönni :evil:

Szivvi: nekünk a Humana tápijától kezdett bekeményedni a kaki, most Milupa Aptamil Startot kap, ettől kb 2 napig jobb volt, aztán újra bekeményedett :( Hja és én ugye csak pótlásnak adom a tápit, tehát Zalán szopik kb 100-120 körül és utána bepuszil, 60-90 tápit :shock: mikor mennyit!!!

Manó: Nagy Feró énekli- Beatrice- :lol: Sztem is ügyi vagy hogy eddig se adtad fel a szopit, főleg hogy azzal a ketyerével szoptattál, le a kallapal és kész :D

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Nagyon jók a fotók!!!!

Dorka: Léna még sose kapott tápit, csak szoptatok.

Szivvi: Az avenes cumi Lénának is birizgálta az orrát (0-3 hós), de nem zavarta....Ahogy kicsit nőtt, már nem piszkálta az orrát.(új tapasztalatom nincs, mert már nem tudom beleerőszakolni 1,5 hónapja a szájába. Mi cici-cumizunk.... :-)

Léna beteg, szombat óta tele van kiütésekkel, vasárnap felhívtuk a Budai Gyerekkórházat, akik mondták, hogy mivel nem lázas és nincs rosszul, ráér másnap a mi gyerekorvosunkhoz menni.(volt időpontunk a 3 hós oltás miatt, amit persze nem kapott meg). Dokinő azt mondta, hogy ez nem szokványos kiütés, menjünk a László kórházba, úgyhogy idegeskedés megvolt, de "szerencsére" egy vírusos kiütés, majd magától elmúlik valamikor....

Fiat: nekem 5 éve Puntom van, most lesz 7 éves, és IMÁDOM!!!!!Semmi komoly baja nem volt!

3 hós méretek: 64 cm 6700 gr (óriás-béb)

Ruhaméret: 62-es kétrészest(C&A), egyrészesből 68-ast hord. bodyt vegyesen (62-68)

Gurgi: még me se köszöntem a vizet :oops: :oops: :oops: Köszönöm!!!!!!

Kép
barbuli

Dikó, a Lilypie oldalon ez egy új szolgáltatás, lehet minivonalzókat is gyártani.
(Change to Mini Ticker)

KépKépKépKépKép
uxi

És akkor egy mai kép Bogiról, továbbra is tornázik lelkesen nehogy elhízzon a tápitól... :lol: :lol: :lol:

Kép

Lépek, elmegyünk Bogival meg apával babakocsizni, végre nem esik a esőőő...
Vendég

dorka, csak hogy meg nyugodj, az én gyerekem sem látott még tápszert, de a vizet is egy kezemen meg tudom számolni hányszor kapott.. azt is nyáron. :wink:

enikő: babé sampon, gyógyszertárban kapható, kb 1100Ft nekem is nagyon bevált. (mond, hogy koszmó ellen kéred, mert van más termékük is ez alatt a márkanév alatt)

autó: VW csoport senkinek sem jön be? csak mert erről szó sem esett autok terén.. :roll:

KépKépKép
mütyürke

nagyon cukker bogi pacskere... :lol:

KépKépKép
mütyürke

Enikő
Nem semmi adagokat nyomat Zalán! És ezt a 200-at naponta hányszor?
Nem, nem jött meg. Kíváncsi vagyok, mikor fog

Henchy
Bogid tünemény. Kisfiamnak is ez a kedvence. Pelusozás, ölembeülés, bármi közben lábakat fel :D jó kis erős hasizmuk van, mi ezt nem tudnánk megcsinálni :)

ALVÁS tali óta délutánonként csak a babakocsiban alszik nagyot (2 órát) kiságyban fél-háromnegyedet :shock: megint egy újdonság.

Kép
Kép
emma1976

Nyunyi sem kapott tápit még a kórházban sem.
ha kellene adnék neki de van tejci (szedem is a folsavat rendesen)

Babé sampon gyógyitárban vettem én is itt nálunk 1777 ft volt de elég nagy flakon egy darabig elég lesz.már én is csak két naponta mosom a haját megelőzés céljából.
olaj pedig nincs mert sebhoreas lett a homloka tőle.

Bridzsi

Kép
esztora

vw jó, csak a kategóriájában drága.
akárcsak az opel, vagy merci. vagy innen fennebb
de fordról sem regél senki

Kép
kissmanó

vw jó, csak a kategóriájában drága.
akárcsak az opel, vagy merci. vagy innen fennebb
de fordról sem regél senki

Kép
kissmanó

:twisted:

Kép
kissmanó

Oltásról megjöttünk, szegény elég nyügős, nagynehezen elaltattam most keltünk... :oops:

Manókám: kitartás neked, szívből drukkolok+++++++++++++++

Csajok oltás helyét meddig kell borogatni?

Én puha fogkefével lesikáltam a gyerek fejét, és nincs is már koszmó...

Esztora: Nyunyi fogacskája kibújt már?

Szivvikém: büdi szoktatás mehet, Botondomnak a lába szokott estére a mamuszba bebüdizni, és nagy pukik mellett rötyög ha "szagolgatom"... igazi férfi!

Andrea
Kép
kindernay

Opel?

kétfiús anyuka
babdorka

Na, akkor megnyugodtam szopi ügyben, köszönöm az infókat. Kép

kétfiús anyuka
babdorka

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X