A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

IRINA Nálunk sem old meg minden problémát, mert hihetetlen hangokat ad ki a gyerek, még álmából is. Este meg annyira szokott sirni,semmiből semmi, üvölt, teljesen belilul. Szerinted ez görcs?

Heni
KépKép
heni81

Timi:
bakker, nekem is van vízforralom, de eszembe sem jutott. :?
Én is külön edényben forralom és az ásványvizes palackot mosom ki fertőtlenítő folyadákkal, majd abba öntöm vissza ha már langyos.

De lehet kipróbálom én is ezt a Jana vízet. Bár azt hallottam , h a sima Szentkirályit sem kell forralni.
Bár bevallom én ezt nem értem, az egyiket ( babavíz ) kell a másikat nem. Ez mitől függ?

Marci rámugrott, elvesztettem az egyensúlyom, de nem akartam, h leessen, így megtartottam, akkorát reccsent a hátam, h kb, megmozdulni sem bírok. F@sza. Lehet éjjel még a balesetin kötök ki. :shock:

Kép
Kép
h@jni

Hajni
Jobbulást, remélem, otthon maradsz és nem kell orvoshoz menni :!:

Lányok
A testi-lelki fejlődésről ezt találtam, DE nehogy vki szentírásnak vegye :)
http://www.csaladinet.hu/kisokos/gyerme ... lott/#info

Kép
granda

Nálunk is ássák a földet :!: :!: De ez még nem semmi, tegnap du.4-kr pont a mi ablakunkig jutottak, mikor abbahagyták a munkát :evil: és persze ma reggel itt kezdtek :twisted: szó szerint 1 méterre az ablakunk előtt egy markoló szedi ki a földet :!: És persze van 2 munkés, aki mellette áll, mindegyik egy-egy lapátot támaszt :!: és közben túlkiabálva a gépet kaszinóznak :!: :twisted: igaz néha az egyik beleugrik a kiásott árokba, és a lapátjával egy-két kis kupacot még kilapátol, de a másik csak szövegel és nézi :evil: :!: Persze a markológép is kb 2 percenként megáll, mert közben dumál neki az az egy marha, és a markolós is inkább megáll dumálni. Persze nem munkáról beszélnek, hanem mindenféle f@szságról :twisted:
Mindezt a mi ablakunk előtt, persze földszinten lakunk, így igazából egy ablaküveg válszt el tőlük :twisted:
Komolyan azon gondolkodtam, hogy kiszólok nekik, hogy ha lehet, akkor mielőbb végezzenek itt, és ne álljanak meg kb percenként, vagy minek van az a 2 ember(főleg az egyik) akik csak kaszinóznak :?: :!: :?: :!:

Kép
bfagi

na, kimérgelődtem magam :oops:

Tej szállítása, etetés céljából:Igazából azt szerettem volna kérdezni, hogy ha hosszabb útra mentek, pl a városba, ahol nincs lehetőség szoptatni, akkor hogy oldjátok meg? Tejet tudok lefejni, úgyhogy az akár lenne is, de hogy melegíti meg az ember, hogy pont iható legyen :roll:
Vannak termo cumisüveg tárolók, azok mennyire tartják melegen a tejcsit, és mennyi ideig :?: Néztem a DM-ben is meg máshol is, de olyan semmilyennek sem tűnnek, vmi humgarocel féle van benne, az melegen tartja? Láttam AVENT-est is, de az meg majd 5ezer Ft, az meg elég drága :?
Láttam már korábban, hogy vki az utcán egy padon ülve (még szept-ben, mikor tök jó idő volt), keverte össze a tápit(sz'tem az lehetett, de nem tudom, mert még szerencsére nem láttam hogy is kell), mindenesetre vízbe rakott cuccot, és felrázta, majd adta a gyereknek. Namármost neki a padon ülve honnan volt langyos vize :shock: vagy a tápi nem melegen kell adni :roll:
De igazából engem a tejcsi érdekelne, mert az van, hogy szerintetek lehet vhogy úgy vinni vmiben, hogy ne hüljön ki?
Mert az tök jó lenne, hogy csak előveszem a cumisüveget és kap belőle tejcsit, a mellemet csaknem vehetem bárhol elő :shock:

Kép
bfagi

Jó reggelt minden anyukának! ;-)

Heni81: csak tippelni tudok, hogy ez a vad sírás lehet hasfájás. Volt hasonlónk, ma már ritka. A pocifájás sokszor álmából ébresztette Ádámot keserves sírást eredményezve. A könyvek szerint a hasfájós sírás sikoltásszerű, szerintem inkább nyüszítés, és azzal is csak indul, utána a baba már azért sír, mert fájdalmai vannak és ezt zokogja ki magából. Van a "sima" felzokogás is álmában, de az csak egy-két másodperces és ha megnyugtatom, azonnal el is múlik.

Hajni, hú, drukkolok, hogy ne legyen semmi bajod!

Bfagi: nagyon sajnálom a túrásfúrást, iszonyú lehet. Remélem, a 4 nap alatt nem fogják csinálni Nálatok.
Tejszállítás: a barátnőméknek nagyon bejött a termotáska (sokféle van, olyan is, amit a kocsi szivargyújtójára rá lehet csatlakoztatni és megmelegíti a tejet, az övék ilyen, Tefal márkájú), sokáig meleg marad benne a cumisüveg, de tény, hogy ezek belekerülnek pár ezer forintba. Vatera? Hátha van ott olcsóbb.
Cicielőkapás: igen, nagyon helyfüggő, attól függ, hova mész. Ahol van női öltöző (ruhabolt) pl., az jó. A hivatalok reménytelenek ilyen szempontból sajna.

Kép
Kép
irina

Granda! Szelit szerintem a tápszer nyomja így el, hogy ekkorákat alsik. Zsofkát meg lehet, hogy Emese zsíros tejcije! :wink:

Hörcsög! Ildike nagyon cuki! :lol: A zöld pillangót szúrta ki?!

Hajni! Ha olyan babavizet veszek, amit forralni kell, 2-3 adagot forralok egyszerre, és lefedem az edényt (külön edényt használok). De jobban szeretem a Jana vizet, mert azt nem kell forralni, de nem mindig kapok. Egyébként a tűzhelyen melegítem meg.
Én hűtöttem már úgy is, hogy egy kisebb tálkába tettem vizet és pár jégkockát, és úgy bele a cumisüveget. Nagyon hamar lehűti.
Jaj! Vigyázz magadra!!!

Hogy is kell kiszámolni a baba súlyához mérten, hogy mennyit kell ennie:?: (Nem tudom már, hogy ki írta… :oops: ) Csak kíváncsiságból. És azért, mert anyukám tegnap csúnyán nézett rám, mikor mondtam neki, hogy kevesebbet adok Szelinek, mint amennyi a dobozon van... :x

Fleur! Nem a barátnőm, csak a kórházban dumáltam vele. Lehet, hogy kisfiú volt, nem tartom kizártnak, hogy a sors azért vette el… (még nem tudták).

Irina! Szerintem ne próbáld ki, hogy elhagyod azt a keveréket (talán inkább csak a 3. hónap vége felé). Én elhagytam az Infacolt, 2 napig majd megőrültünk, úgy fájt a poci… :(

Pocifájás: Szeli inkább napközben szokott sírni (jobban mondva ordítani) miatta. Éjjel néha, és reggelente hallom, hogy elnyögdécsel magában.

Bfagi! Átmentek a munkások Emesééktől hozzátok is??? Szerintem nyugodtan szólj nekik, hogy pici baba van!!! Lehet, hogy hat rájuk!
A múltkor láttam egy sokgyerekes anyukát, simán az utcán szoptatott (és jó hideg is volt aznap). Nem látszott a melle, szerintem lehet, hogy többen, akik arra jártak, észre se vették, hogy szoptat. Persze nem tudom, hogy én bevállalnám-e.

Kép

Kép
regcsiken14

Köszi csajok, a hátam jobb. :)
És szupi éjjelünk volt. :)

Bfagi:
nekünk Aventes termosztáskánk van, én úgy csináltam, h felforraltam itthon a vizet, de úgy h lobogott azt az üvegbe és úgy mentünk el, kb 3 óra alatt hült le langyosra. Tovább nem nagyon bírja melegen tartani.
Anyatejnél ez nem tom mennyire jó ötlet, h felforralni.
Amugy meg ha úton voltunk, akkor én biza bementem a benzínkuton és megkértem valakit, h melegítse meg. Városba ez annyira nem kivitelezhető, max kávézóban. :)
Beültök, Te iszol valamit és akkor meleg helyen megtudod etetni a babát. :)
Amugy láttam pár ezerért is termosztáskát, sztem az is jó, mi úgy kaptuk ezt az Aventeset.

Kép
Kép
h@jni

Sziasztok!

Hasfájás: Azt hittem megússzuk. De mostanában minden nap vannak órák, amikor szegény picimnek nagyon fáj a pocija. Főleg délután. Egyelőre bírjuk mindenféle segédeszköz nélkül. A kólikatartás és a biciklizés szokott segíteni. Úgy sajnálom őt ilyenkor, olyan keservesen üvölt!

Granda!
Tök jó az össtefoglaló, amit találtál. Már régóta kerestem ilyet. Na persze nem szentírásnak :wink:

Ildikó
KépKépKép
sense4

Sziasztok Mammik!
Fú, jól beindult a topik, alig győzök olvasni :D

Tündi-bündi minden Babó, tényleg nagyon szépen fejlődnek, egyre értelmesebben nézelődnek a kis Drágák.

Csajok teli vagyok kérdésekkel, hadd árasszalak el Titeket :oops: nálunk csak egyszer volt a védőnő és az orvos is :( igaziból innen informálódom...

Körömvágás: Ti milyen gyakran vágjátok? Noelnak szinte 2 naponta kell úgy nő, ráadásul nagyon furán, mert középn nő jobban, a szélein kevésbé.

Hajni!Timi! Köszi a vízforralós tippeket!

Lányok! Már kérdeztem, de nem nagyon írtatok a fejésről: mikor? mennyi ideig? Miléna! Te például azt írtad cumisüvegből adod a tejet, akkor Te biztos szakértője vagy.

A másik amit még akartam kérdezni, hogy koszmó csak nálunk van? Iszonyat erővel kezelem, szegény gyerek feje állandóan olajban úszik, és a leghülyébb helyeken jön elő, egyáltalán nem csak a hajas fején, fülén, szeme körül... állítólag csak annyi, hogy ott nem tökéletes a bőr keringése, és fokozott a hámosodás...

Ma hoz Anyukám egy hordozót, háááát nem tudom el lesz-e benne Noel, igazából ott tartunk, hogy már csak a jobb!!! (még vállat váltani sem enged) vállamon van el, ott viszont akár órákig lenne ha bírnám, nézelődik, gagyarászik... Mondogatja is a család, hogy elkényeztettem... Például: Hörcsög! Nálatok meddig tart ez a húdejólelvagyok? Én egyszerűen nem tudom letenni, rögtön sír, de még az ölemben sem érzi jól magát, csak ha szopi van...
A hasfájás egyébként minket azt hiszem most ért csak el igazán, és hajnalban a leggyakoribb.

Mától el kezdem én is mérni mennyit szopizik, egyszerűen nem hagy nyugodni a dolog, szerintem minden második szoptatós Anyának gyakran az a félelme, hogy kevés a teje.

Puszi Nektek!

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Anitja:
nálunk nincs koszmó szerencsére.
Fejés: ha szaporítani szeretnéd: 7-7-5-5-3-3-as fejés.
körömvágás:
mi is 2-3 naponta.

Jaj nem is írtam csajok, tegnap a szülinapom alkalmából megfürödtem. :oops: Eddig bírtam és olyan jól esett. Már csak 2 nap és leteleik a 6 hét, remélem nem lesz bajom. :roll:

Kép
Kép
h@jni

Sziasztok!

Bfagi: szerintem is a cumisüveg melegítő jó megoldás. 10 ezer körül már lehet kapni. Meg ha kocsival vagytok ott is meg tudod szoptatni.

Anitja: hát igen, fekve már nem érzik jól magukat, mert nem látnak semmit. Viktorka is ülcsiben, vagy kézben jobban elvan. Bár nem órákig, de sokszor még az a 10-20 perc is megváltás.

Megkaptuk a szurit, szegénynek annyira rosszul esett, nagyon sajnáltam. De rá 5 percre már aludt is. Nekünk sem kell borogatni, csak figyelni hogy belázasodik-e, de azt mondták, hogy nem valószínű.
Mai súly: 6400 gr. Azt hittem elájulok. 1500 gr-ot hízott ebben a hónapban. A doktornő meg nem akarta elhinni, hogy csak két hónapos. De nőtt is 3 centit, most 59 cm.

Kép
Kép
timi26

Sziasztok!

Anitja!
A jól elvagyok lehet fél és 3/4 óra na persze sztrájkol ha nem
zenél vagy mozog neki.
Persze Ildike is csinál olyat elalszik az ölemben kb 10 perc múlva leteszem 5 perc múlva jelez,hogy ébren van akkor újból ölbe vesem és alszik tovább mintha semmi se történt volna.
Szeret Ildike is kézben lenni.
A koszmot csak olajozod?

Timi!
Jó húsban van Viktor.
Nagyon sajnálom a szuri miatt.
Nekünk azt mondta a doki néni,hogy az a jó hogy,nem feszítette
be a lábát így nem fájt neki és észre sem vette.
Szegényeket jól össze szurkáják.

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Sziasztok!
Mivel babát tervezünk, igyekeztem olyan munkát találni, amit a kicsi mellett otthon is tudok majd végezni. Ez egy internetes munka. Én már regisztráltam, csinálom is.
Ha érdekel valakit, írjon e-mailt, és küldök neki egy tájékoztatót!
Sziasztok

uvme.mn@gmail.com

(freemail- ről ne írjatok, mert a válaszomat nem fogjátok tudni megnyitni)
uvme

Anitja!

Nálunk is a vállon levés a nyerő. Botond onnan szeret nézelődni. Csak akkor van el a játszószőnyegen, ha ki van pihenve és jól van lakva. Na de ilyenkor sem kell több időre gondolni mint 10 perc. Ettől kicsivel többet bír ki a hordozóban. Ebben többnyire be is alszik. Hát igen. Ezek a pici babák nagyon igénylik a testi közelséget. Csak ne akarna leszakadni a hátam. Még jó, hogy Anyum imádja ringatni. Ilyenkor van szabad fél órám :wink:

Körömvágás : 3-4 naponta. De nagyon sokszor már előtte leszakad. :( Ja! És csak szopi közben lehet körmöt vágni!

Koszmó nálunk nincs és nem is volt.

Timi!
Viktorka jó nagy baba! Ez igen!

Mi tegnap voltunk mérekezni : 4080 g. Most 150 grammot hízott egy hét alatt.

Moslék egy idő van. Így még sétálni sem lehet. Viszont azt találtam ki, hogy bicajozni fogok. Le is hozatom ma Balázzsal a bicajt a padlásról. (jó régen volt már használatban :oops: )

Ildikó
KépKépKép
sense4

Anitja!
Kényeztetés: nekünk az altatással van gond. Általában evés után rögtön bealszik a vállamon, mikor böfiztetem, de ma például voltunk ezen a csípővizsgálaton, és indulás előtt evett. Hazaértünk, láttam rajta, hogy álmos, gondoltam beteszem a kiságyba. Hát természetesen nem aludt el magától… Felvettem, és a következő másodpercben már horkolt. Utána be is tudtam tenni az ágyába, és alszik tovább…

Koszmó: Én hallottam, hogy elég gyakori. Úgy tűnik, minket elkerül.

Szóval voltunk ezen a csípővizsgálaton, volt UH is. Szerencsére minden rendben van. Szelinek teljesen egészséges a csípője.

Hajni! Akkor boldog szülinapot, és egészségedre! Én csak hétfőn megyek dokihoz, úgyhogy csak akkor fogok, nem merek előbb… de már nagyon várom!!!

Köröm: nekünk is van, hogy leszakad, mielőtt levágnám.

Kép

Kép
regcsiken14

Köszi a válaszokat!

Hörcsög! fél óra???????? :shock: Noel 10 percet nem bír, pedig van kengurum, kendőm, egyiket sem, csak a vállazás :roll: és a teli pocak sem számít. Na mindegy akkor Noel ilyen kis "igényes" :lol: , csak kiváncsi voltam... Egyébként már egész jól tevékenykedem fél kézzel is :lol:

A koszmót igen olajozni kell, meg áztatni fürdésnél, és ledörzsölgetni, gondolhatjátok hogy szereti szegény amikor dörzsizem a pici fülét :shock:

Hajni! Dejóóóó! Én nem tudok még fürdeni kádban :oops: ráadásul asszem most megjött :oops: volt 2-3nap amikor elmúlt, aztán megint... Már nagyon unom :evil:

Timi! Aztaaa, de végülis elmúlt már 2 hónapos :lol:

Puszi

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Regi Látod érdekes, pont az altatással nincs gond (általában) - csak úgy letenném néha és játszanék vele, ha a vállamon van semmit nem látok belőle, tükörben szoktam nézegetni mit csinál :oops:

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Sziasztok
Mostanában tuti beájulás tipp: az évezredes módszer, a ringatás. Mindenféle verzióban. Apu a hordozóban fel-le, én a karomban olyan rezgő üzemmódban és már kómás is lesz Linda. Nagyon édi :) És nyugisan alszik utána...

Felteszek egy képet, MAGUNKRÓL:

Kép

Kép
granda

Granda, nagyon szép és meghitt ez a fotó Rólatok! :D

Kép
Kép
irina

Sziasztok!

H@jni, én ezt nem értem:
Fejés: ha szaporítani szeretnéd: 7-7-5-5-3-3-as fejés.
Matekból soha nem voltam jó, de ennyire?

Képzeljétek:
ma voltunk Bp. 9-13 ig voltunk távol, úgy izgultam, mert elég nyügi volt reggel, de ha hiszitek ha nem végig aludt, még csak ki sem nyitotta a pici kis szemét. Szeret utazni, elvégra rengeteget utazott azon az utvonalon a hasamban.

Heni

Heni
KépKép
heni81

Granda: nagyon jó ez a fotó!!!

Horcsog: te fogod hordani Ildikét babaúszásra a közelbe? Úgy tudom Monoron van ilyen.

Kép
Kép
timi26

Megjöttünk a dokinénitől. Marci 4650 gr. :shock:
3150 gr-al született. :D :D
De a dokinő erre csak azt mondta , hogy a kisfiúk telhetetlenek.

Most nagyon megnyugodtam, mert mi nem mérjük a babát és az utobbi időben 2 mellből kellett szoptatnom.Azt hittem szegénykém éhezik.De nem, csak rájött hogy vannak még anyájánál rejtett tartalékok. :?

Viszont érdekelne a véleményetek: A dokinő szerint éjszaka a baba pocijának kell 5-6 óra pihenés amikor nem emészt. Na ez nálunk nincs így mert 2,5 max. 3 óránként hamizik. Azt javasolta hogy várjak még 2 hetet hátha rááll magától, de ha nem akkor a hajnal 2 felé lévő etetést váltsam ki vizzel, hogy leszokjon az ébredésről.

Nálunk szó se volt csípővizsgálatról :?: Ezt mikor kell megejteni?

Timi
Kép
Kép
nyerkit

Sziasztok!

Body: anyukám vette, ő Püspökladányban lakik. Van olyan is, hogy anya kedvence, azon rózsaszínű a felirat. Ha kell valakinek anyukámmal megvetetem és elpostázom szívesen!!!

Gyönyörűek a babák!!!

Granda! Ez a kép nagyon tuti! Biztos szuper gépetek van!

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

Kép nyugiban
Kép hideg van!!!!!
Kép ez a szerelem

Timi
Kép
Kép
nyerkit

Heni:
a szaporító fejést úgy kell, h 7 percig jobb mell, 7 percig bal mell, majd 5 percig jobb, 5 percig bal, 3 percig jobb, 3 percig bal és ezt napi 2-3x.

Kép
Kép
h@jni

és ezt akkor is ha semmi nem jön, mármint akkor ennyi ideig kell.

Kép
Kép
h@jni

Timi, ezt az 5-6 órás pihenőt most hallom először, de akkor már érthető, miért állnak be a babák este- vagy éjjelfelé egy szünetre. De biztos ennyire általános ez, ha ennyire sehol nem olvashatni erről?
A mostani éjjel nekünk mondjuk elég ijesztő volt: Ádám fél8-kor evett, kb. 9-kor aludt el, majd fél3-kor kezdett ébredezni. Vagyis 7 órán át nem volt éhes. Ijesztő, mondjuk amúgy is furcsán eszik mostanában.
Csípővizsgálat: a gyerekorvos tud adni beutalót, szerintem kérj tőle. Bár többször megnéztek minket is, érdemes elmenni, ha van rá mód (én csípőficamos voltam, úgyhogy Ádi esetében különösen indokolt). A körzeti kórházba (ha ott végeznek, de ott is csak beutalóval fogadnak) vagy a Heim Pálba lehet bejelentkezni, én az utóbbit választottam.

Kép
Kép
irina

Timi = Nyerkit (most) ;-)
Szuperek a képek!

Kép
Kép
irina

Anitja! Igen, a tükör jó dolog! :wink:

Nyerki Timi! Nem kell mindenkinek csípővizsgálat, csak ha kötött csípőt vesznek észre a dokok.

Granda! Fantasztikus a kép! Szerkesztettél is rajta, hogy ilyen hangulatvilágítás jellegű?

Képzeljétek, az előbb megkaptam az első hatalmas mosolyt!!! De gyönyörű volt!!! Tiszta boldog vagyok! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
regcsiken14

dokok = dokik

Kép

Kép
regcsiken14

Ezt el szeretném nektek mesélni:
tegnap este (miután a védőnő megkérdeztük) Marcika apával a nagy kádban fürdött. Annyira jól érezte magát, felfeküdt a víz tetejére, persze apa tartotta a fejét és lebegett!!! Közben motyogott, vigyorgott és pancsolt a kis kezeivel! Hihetetlen élmény volt mindhármonknak. Nagyon szereti a vizet, alig akart kijönni belőle. Aztán a végén apa a mellkasára fektette és köszönetként lepisilte. :lol:

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

Anikó! De jóóó! Lassan mi is kipróbáljuk az együtt fürcsit! :lol:

Kép

Kép
regcsiken14

Nyerkit
Mi is pot így ordítunk fürcsi után. Mint akit nyúznak :shock: Pedig fürdőzés közben tök jól elvan Linda, néha el-elrúgja a lábát a kád széléről...
Csini vagy :) és szép a fiacskád is :)

Kép
MINDENKI tud ilyen tuti képeket csinálni, töltsétek le a Picasa programot. Én nagyon szeretek szórakozni vele, íme a lábacskás kép egy még művészibb változatban:

Kép

Kép
granda

Köszi a tippet a szaporitófejéssel, hát én eddig mindig csak fejtem amig jött és kész. De igy is több lett a tejci, mert nagyon visszaesett amikor lázas voltam.

Nálunk is orditás van fürcsi után! Biztosan nagyon fázik. Pedig 26 fok van a szobában.

Én is úgy fürödnék pindurral, de jó is lenne...

Heni
KépKép
heni81

Minden babuci csodaszép.
Toblerone..nyami nyami..én meg bocit nyomattam :).

ja, ha kisberűkkel írok lili az ölemben van :).

Irina
na látod erre nem is gondoltam volna. nekem a gyermekágyi 2 hét után elmúlt..
szerencsére ez a szopis izé elmúlt. az volt a fura, hogy nekem így kezdte.

timi
ez biztató.
az igen, puszi az oltásra neki.

Víz: na mi nem veszünk semmilyen vizet, nekünk van víz szűrőnk és az mindenféle gusztustalanságot kiszűr a vízből. Én nyugdt szívvel adom neki. nincs is gondja vele.

Hajni
Jobban vagy? A hátas dolgok gázak tudnak ám lenni.

Granda
Tök jó ez a link, köszi.
nagyon jó afotó.
Mi is picassat használunk, télleg szupcsi.

Bfagi
Méé pont ilyenkor jut eszükbe a földásás. mingyáá itt a tél...kitartás, remélem ma végeztek.
Én egyszer vittem tejet lefejve, előre megmelegítettem mikróba és jól becsomagoltam. de annak csak kb 2 órát kellett kibírnia.
amúgy én bárhol előkapom a cickót a gyerek érdekében. akkor egyszer a munkahelyemen voltam ott mégsem akartam..

regi
nehogy a szívedre már amit anyut mond. az ő korában nem is voltak ilyen tápik, bízz magadban.

Anitja
nekünk is nagyon gyorsan nő, de azért nem 2 naponta.

Csípőszűrés: én pont ma kértem beutalót a dokitól. Na az se semmi gyerekorvosi rendelő és van kb 6 lépcső, semmi amin a babakocsit fel lehetne tolni :shock:
Szépen fejlődünk, ma mérték 4830 gramm :)

KépKép
KépKép
fleur

egy s.o.s. kérdésem lenne
kaki: se tegnap nem volt, se ma (eddig) :shock: . azt olvastam, hogy anyatejesnél ez előfordulhat, hogy nincs minden nap, de meddig :?: mikor kezdjek aggódni :?: és egyáltalán mit lehet tenni, hogy legyen, ha már több nap eltelik :?:
Idáig volt naponta többször is, nem tudom most miért nincs

Kép
bfagi

Szép jó estét!

Nem tudom ki kérdezte, hogy rajta kívül kapott-e valaki beutalót koponya és hasi uh-ra. Mi kaptunk és ma voltunk. Pár perces vizsgálat az egész, Grétike nagyon jól tűrte :D

Anitja Én hetente vágom a kis körmét, csak szopi közben sikerül.

Anikó De jó :lol: :lol: Lehet, hogy már Gréti is fürödhetne velem a nagykádban?

Granda Nagyon jó a fotó :lol: :lol:

Bfagihttp://www.teszvesz.hu/item262778828_cumisuveg_hidegen_melegen_tarto_uj_1ft_.html
ez a teszveszen van, nem hiszem , hogy túl magas áron ütnék le. Nekünk hasonló van és bevált, 1,5 óra múlva is kellő hőmérsékletű volt a tejcsi.

Fleur Jó utat holnapra és jó szórakozást :lol:

Ma reggel megmértem Grétust és már 4650g :lol: Nagyon szépen beindult a hízással :lol: :lol:

NIKI :?: :?: :?: :?: Azt írtad, hogy sürűbben jelentkezel. Minden rendben van?

Hát lányok tegnap este nagyon bedepiztem :( Az én kicsi lányom nem fogadta el a fürdés után a cicimet :( Ordítva fordította el a fejét, hogy nem kéri. Éhesnek éhes volt nagyon, mert a cumisüvegből a lefejt tejet jóízűen ette meg. Azt már apa kezéből mert én a másik szobában zokogtam, hogy vajon miért csinálta ezt. A reggeli szopinak nagyon félve indultam neki, próbáltam felkészülni lelkileg, hogy lehet most is elutasítja a cicimet. De reggel símán elfogadta és azóta is már többször szopizott. Fogalmam sincs miért csináta ezt. Ti jártatok már így? Vajon miért csinálta? Nagyon félek a cumizavartól és, hogy a későbbiekben nem akar majd szopizni :oops: :roll:

KépKép
Kép Kép
l.móni

http://www.teszvesz.hu/item262778828_cu ... _1ft_.html

A link mégegyszer.
A védőnő azt mondta, hogy akár 3 nap is eltelhet úgy, hogy nincs széklet.

KépKép
Kép Kép
l.móni

Sziasztok!

Bfagi! Megértelek a munkások miatt. Nálunk már nincs szerencsére az a hangzavar, leaszfaltozták az utcát.
De persze tirpákok mindenhol vannak. Zsófi kocsiban, Apa vezet, én meg erre észreveszem, hogy egy kocsi áll pont az autókijárónk előtt.... :shock: :evil:
Mentünk épp a 6 hetes kontrollra.
Elkapok egy munkást, kérdezem, kié ez az autó.
Hát a főmérnök úré.
Jó, akkor azonnal szóljon a főmérnök úrnak, hogy álljon el innen! :evil:
Már telefonált is. A pasas jó öt perc elteltével megjelent. Én már kezdtem volna a "szokásos" szellemi csatámat, szerettem volna finoman indítani, de ő látta, hogy olyan a fejem, mint aki meg fogja enni reggelire, és már messziről kérte a bocsánatokat. Én meg puffogva visszaültem a kocsiba és inkább mentünk

Granda! NAgyon klassz lett a fotó! :)

Nyerkit! Nagyon szépek vagytok! :)

Körömvágás: Kb. 5 naponta vágnom kell. Én nem szopi közben csinálom, és akkor sem ha alszik, mert meg van a vezélye, hogy berándul, és akkor megsérülhet. Szépen ölbe veszem, félig ül nekem háttal, én meg vágom a körmét, ő meg közben les. Persze mikor már csak 2-3 ujj van hátra, jön az ökölbe szorítás... Ilyenkor nagyon ügyesnek kell lenni, de megoldjuk!

A lábkörmöknek nevezett bizbaszokat vágta már valaki? Én csak a lába nagyujjáról, de idáig lejött vékonyka szálakban.

Regi! Gratulálok az első mosolyhoz! Meglátod, most már napról-napra többet fogsz kapni! :D

Anikó!
Én is akarok így fürcsizni! Tök jó lehetett! :D

Megjött a dzsungeles játszószőnyeg. Fantasztikus! Apával teljesen odavagyunk érte. Mi egy kicsit jobban, mint Zsófi, de idővel ő is egyre jobban fogja értékelni. Világít, meg zenél, dzsungelhangokat ad ki, meg jamaicai kongás zenét, aminek a hangerejét állítani lehet. Lógnak róla mindenféle figurák, amik pörögnek, zörögnek...
És képzeljétek, lehet olyan funkcióra állítani a zenét, meg a fényeket, hogyha elalszik a baba, és nincs mozgás, akkor magától lekapcsolt. Ha megint mozog a baba, bekapcsolt. Haláli. És amikor a relaxáló dzsungelhangok mennek, a fények is óvatosan váltanak.
Nagyon király.
Teszek fel képet.

Kép Kép

Ja, és a dobozban volt egy plüss Micimackó. Apa azt mondja, véletlenül beleeshetett, én meg azt mondom, kiengesztelésül tették bele, mert erre egy hetet vártunk, a pihiszékre meg még minimum kettőt kell.

Kép
Kép
Kép
gremese

HELP!
Hogyan lehet a cumit szájban tartani???
Botond szeretné, de mindig kiesik a szájából. Próbáltam mindenféle formájú és anyagút, de nem vált be. Az esti elalvásnál bagyon jól hasznosítható lenne. De ott ülök mellette és tartom a cumit. (mondjuk könnyebb tartani a cumit,mint sétálni... :shock: )
Persze tudom, hogy nem tökéletes megoldás.
Ti (illeve a babók) hogyan csináljátok???

Ildikó
KépKépKép
sense4

Emese! Naggggyon tuti a dzsungeles játszószőnyeg! :D Már én is nézegettem őket, de még válogatok.

Sense! Szelinek se ment könnyen a cumizás. Tulajdonképpen hozzá kellett szoktatni :shock: . Bár ez így elég gáz... De mindig az ökle volt a szájában, és most az egyik Spock könyvben azt olvastam, hogy a cumiról hamarabb leszoknak a babák, mint az ujjacskájukról...
De szerencsére nem sokat cumizik, vannak napok, mikor a szájába se kerül. (Bár anyukám elég sokat dugdosta tegnap a szájába... :evil: remélem, nem szoktatja túlságosan hozzá!!! El fogom dugni a cumit - Anyu elől :shock: )

Kép

Kép
regcsiken14

sense milyen cumival próbálkoztok? pl. nekem a fiam csak az Aventet tudja, vagyis fogadja el, a nukkot 2 perc után kiköpi.

Heni
KépKép
heni81

Gremese: nagyon tuti a játszószőnyegetek!
Viktorkának nem kell a lábán körmöt vágni, a rugiban elkoptatja! A kezén viszont olyanok néha a körmei, mintha egész nap homokozott volna! :shock: Aztán rájöttem, hogy azért, mert amikor hason van és kaparászik összeszedi a szöszöket az ágyról. (Mert ugye a pelust az első mozdulatával maga alá gyűri).

Sense: Viktorkának is mindig kiesik a cumi a szájából, bár már egyre többször tudja bennt tartani. Legegyszerűbb, amikor hason van. Ilyenkor mindig beigazítom a szájába és az ágy benyomja neki. Gáz akkor van, amikor a fejét elfordítja, a cumi nem mindig megy utána.
Ja, és ma az esti altatásnál őrült módon cuppogott. Nem ette meg az összes kajcsit, gondoltam éhes még. Hát nem ette meg. Elkedte szívni a cumisüveget, mikor kijött belőle a tej, elkezdett sírni és nem nyelte le. Kb. fél óráz próbálkoztam, nem tudtam elképzelni mi a baja! Kínomban előkerestem a cumit, miután megkapta, abban a pillanatban aludt is! Hát a cumi kellett neki! Az első jel arra, hogy rászokott! :shock: De nem bánom, tapasztalatom szerint Rebekánál is bevált, és ha következetesen is, de le tudtam róla szoktatni 2,5 évesen. (Sok ovis társa még mindig szívja otthon. 5 évesen.)
timi26

Nekünk állandóan cumi van a szánkban:

Kép

Heni
KépKép
heni81

Emese!
Nagyon szuper játszószőnyeget vettél!

Heni
KépKép
heni81

Sziasztok!

Ma voltunk doktornéninél tanácsadáson, és - jelentem - le lettünk cseszve: túl sokat hízott Gergő. 4 hete 3880 grammal hoztam haza, és ma 5300 grammnak mérték. Azt mondták, legalább 2 és fél-3 órát ki kell várni 2 szopi között. Ezzel csak az a gáz, hogy sokszor 2 óra elteltével "éhen akar halni" :) Nem hiszem, hogy hagynom kéne üvölteni, ha a szopival, vagy egy kis cicin cumizással megnyugszik. Bár tény- és való, hogy a doktor néni szavai az igény szerinti szopi ellen szóltak. :?

Cumi és cumizavar: Nekem egyik gyerekem sem cumizott. Nem elvből, csak valahogy így alakult. Alexa 3-4 hónapos korában megtalálta az ujjacskáját, majd kb.7 hónaposan abbahagyta az ujjszopást minden átmenet nélkül. Azóta sem kezdte újra.
Gergőnek sem adok cumit, már csak ezért az "állandóanvisszakellrakni mertkiesik" mizéria miatt sem. Meg félek is, nehogy cumizavaros legyen. Ma először kapott lefejt tejet cumisüvegből, mert Alexával játszóházban voltunk, és nem bírta ki a 3 órát két etetés között. Töredékét sem evett, mint amennyit szopival evett volna. Amikor hazajöttünk, és a maradék 30 grammot (100 volt összesen) oda akartam adni neki, nem fogadta el! Azt hittem, nem éhes, mellre raktam, arra bezzeg rávetette magát és jóllakott. Ravasz pasi! :) Apja mindig mondja is, hogy az ő fia nem fog ilyen műizékből enni, ha másfajta csomagolásból is kaphatja. :) :)

Emese: Szuper a játszószőnyeg!

Amúgy én nem ébresztem evés miatt a gyerkőcöt. Volt már olyan is, hogy nappal 3 óra is eltelt két evés közt, mert aludt, esetleg picit több is, éjjel pedig max. 5 és fél óra. A kórházban azt mondták, hogy nappal 4 óránál hosszabban ne hagyjuk aludni a babát. Éjjel általában kétszer kel, 2-3 között valamikor és 5 körül. Azonban este 8-9-től alszik 2-3 óráig, és ebben a hosszabb időtartamban nem ébresztem, hogy egyen. Inkább alszom. :) A mellem hajnalban akkora, mint egy kosárlabda, ezért kellett a fejést is elkezdenem, mert bőven hagy benne. Én is félek a mellgyuszitól, úgyhogy nem kockáztatok, inkább fejek. Szerencsére elektromos géppel könnyű dolgom van, ha kézzel kéne, háááááát, meggondolnám... :)

Jó éjt mindenkinek, és kellemes sétákat a jó időben a hosszú hétvégén!
Zsu

Kép
Kép
Kép
zsuzsóci29

Zsuzsóci: rá se ránts, minket is cseszeget a doki a hízás miatt. De én biztos vagyok benne, hogy le fogja mozogni. Már most is nagyon izgága, állandóan jár keze-lába. Ha lustább lenne jobban aggódnék.
Én biztos adok neki, ha éhes! De szerintem ezt te is így gondolod.

Kép
Kép
timi26

Nekem tetszett :D

Tíz jel, amelyből arra következtethetsz, hogy esetleg agyadra ment a gyes...
1. Sokdiplomás, vezető értelmiségi létedre olyannyira romantikus sorozatfüggővá válsz, hogy még az étkezési és tisztálkodási időket is a kezdéshez igazítod.
2. Ha jókedvedben dudorászni kezdesz, rájössz, hogy már csak a kiszámolókat és a rajzfilmslágereket ismered.
3. Ha – véletlenül – kilépsz az utcára, muszáj valamit megragadnod – a babakocsi fogantyúja nélkül ugyanis bizonytalannak érzed a járásodat.
4. Pároddal társaságba mentek. A vacsoránál azon kapod magad, hogy beszélgetés közben kis katonákra vágtad össze a melletted ülő tányérján a húst.
5. Állásinterjúra mész. Viszel mindent magaddal, ami kell - a biztonság kedvéért a retikülödbe dugod a cumit, a plüssmackót és a kisautót. Persze ezek fognak legelőször előkerülni a tárgyaláson.
6. Ugyanezen az állásinterjún a menedzser legnagyobb megdöbbenésére egyszerre csak söprögetni kezded a zakójáról a morzsákat. Te észre sem vetted a mozdulatot - ő annál inkább.
7. Eredeti szakmádba való visszatérésed attól függ, tudsz-e újra normális előadást tartani. Ám neked rendre olyan szavak jönnek a szádra, mint bibi, nyunyó, lecsicsom. És a legnagyobb nyilvánosság előtt hisztérikusan vihogsz rajtuk!
8. Rájössz, hogy a legkomolyabb üzleti partnereidet is az alapján ítéled meg, van-e gyerekük vagy sem. Kár, hogy ők nem így vannak veled.
9. Amikor kijön a mellékhelyiségből, automatikusan visszaküldöd kezet mosni - a főnöködet.
10. A nyilvánvalóan csinos, fiatal és jóképű fickónak egyszerűen nem jut eszedbe a neve. Évek óta úgy szólítod: papa…

Kép
granda

Jó reggel!
Képzeljétek, végigaludtuk az éjszakát (20.30 - 6.45). Volt már ilyen egyszer-kétszer, de aztán visszatértünk az éjjel egyszeri felkelésre. Most sem hiszem, hogy így is marad, de olyan jót aludtam!!! :lol:

Kép

Kép
regcsiken14

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?