A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

most már ütögeti Timi is a lelógó játékot Kép , csak a játszószőnyeg rúdja túl magasan van, nem érné el, így egyelőre a kiságyba tettem, mert ott lejjebb tudtam nyomni, hogy elérje

Kép
bfagi

Sziasztok Mammikák!

Mmarica! Boldog névnapot!
Hajni Neked utólag, és Granda! Boldog szülinapot!

Szépek a Babócák, imádom nézegetni őket, tulajdonképpen minden hozzászóláshoz rakhatnánk, nem?

Na akkor íme egy hordozós kép:

Kép

így készült ma a reggeli Noellal a konyhában :lol:

Ez a hordozó megváltás, imádja Noel, 20 perceket simán elgőgicsél benne. Én eddig csak 1 csörgőt mutattam meg Neki, azt most felkötöttem az ülcsire (ahogy Timi mondaná) és mosolyog, gagyorászik, sikongat neki. Ráadásul ma Noel is 12 órát aludt, 2x felkelt szopizni, de visszaaludt, én is végre kialudtam magam.

A mérleg viszont sz@r, kevesebbet mutatott szopi után :evil: , totál kiakadtam tőle, majd szerzek egy digitálisat valahonnan.

Fleur! Az anyatejet nem szabad mikróba melegíteni ( de látom már Móni is írta), állítólag az értékes összetevők megsérülhetnek benne (a védőnő mondta), meleg vízben szoktam beállítani a cumisüveget, úgy melegítem.

Emese! Szupcsi a szőnyeg 8) ! Biztos nagyon élvezi Zsófka!

Irina! A mecsek baby-teába édeskömény és kamilla van, semmi extra. Viszont ez a két gyógynövény nagyon jó, az édeskömény emésztést segítő, a kamilla nyugtató, görcsoldó.

Móni! 6-7 liter??????? Lassan tejcsárdát nyithasz :lol: , nekem egy csepp sincs raktározva, Noel mindent bepuszil.

Granda! én is vérzek, szépen elmúlt kb. 2 hete pár napra, aztán fokozatosan visszajött, jelenleg sztem menstruálok :( .

Móni!Bfagi! Noel este kevesebbet eszik, nem is kakil szinte, én úgy gondolom ez "éjszakai üzemmód" a Babáknál, ez is azt jelezheti, hogy lassan átalusszák az éjszakát. Valaki írta is (talán Irina?), hogy a Baba gyomrának is szüksége van pihenésre.

Viranka! Akkor hétfőn felhívom a Balogot, hátha össze tudunk futni. Köszi a koszmós tippeket, szegény Babácskámnak már a haja is hullik a sok dörzsitől :shock: , de megéri, már látom a végét
:lol:

Puszi Nektek!

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Sziasztok,

Marica, boldog névnapot!!

Granda, Hajni, boldog szülinapot!!!

Emese, nagyon tuti a játszószönyeg, eddig nem voltam a híve, de most nagyon beizzítottál! Csak az a baj, hogy én Mo-ról nem nagyon tudok rendelni, mert hogyan er ide? Majd itt nézek valamit. Áron is imádja a nyuszis zenélö forgóját, dumál neki, hadonászik meg mosolyog, nagyon édi. Biztos bejönne neki egy játszószönyeg.

Pár napja mosolyog ránk is, föleg rám és Ábelre, imádják egymást. Ez olyan jó ézés! :D
Meg elkezdett ö is gögicsélni magában, meg nekem is.

Heni, Timi, akkor jó készülödést a keresztelöre! Biztosan nagyon ügyik lesztek, minden szuperül fog menni! :wink:
koszmó: nekünk nincs, de még jöhet. Ábelnak volt, de csak nagyon kis mennyiségben, az meg hamar leázott fürcsinél.

Hízás: mi 5 hetesen voltunk ellenörzésen a dokinéninél, Áront 2890 gr-mal hoztam haza a kórházból és a kontrollon 4560 gr volt! :shock: :shock: Minket nemhogy lecseszett a dokinéni, hanem inkább megdicsért, hogy milyen ügyik vagyunk, hogy van ennyi tejecske és Áron ilyen ügyesen eszik! Szóval ne foglalkozzatok a cseszegetéssel, úgyis tudják ababák, hogy nekik mi a jó! Az anyatejes babát pedig nem lehet túletetni! :wink:

Napirend: nálunk is kialakulóban van, reggel 8-9 között kel, aztán szopi, utánna fenn van kb. délig, kicsit szunyókál, aztán szopi. Ha pedig elmegyünk déleött otthonról, akkor általában alszik a babkocsiban, de mostanában sokat nézelödik is. Aztán a déli szopi után egy nagyobb alvás jön a köv. szopiig, aztán meg fenn van úgy 5-töl 7-8-ig, akkor fürcsi, szopi és irány az ágy. Éjjel kétszer eszik, de azonnal vissza is alszik, úgyhogy így nagyon jó dolgom van. :D

Én is két ciciböl szoptatok, szinte az eleje óta, de van, hogy elég neki egy is, akkor váltogatva. Mint ma éjjel is. Ilyen még nem volt, csak az elején a tejbelövellésnél, hogy keményre telítödött a jobb cicim, elárasztott a tej hajnalra, még jó, hogy pont éhes volt a lelkem és kiszívta mindet.

Én is küzdöttem az esti szopikkal, írtam is, de most szépen eszik este is. Én egyébként, mikor nem akart enni ciciböl, akkor is próbáltam betuszkolni a szájába, aztán kortyonként haladtunk, de nem adtam neki cumisüveget. Pont azért, mert Ábellel megjártam anno, ö is így kezdte aztán pár hét alatt elértünk odáig, hogy csak üvegböl volt hajlandó enni, mert onnan jobban jött a cucc. Most nem akarok ilyet, úgyhogy közdöttünk hösiesen, de mára rendbejött minden. Én sem értem egyébként,hogy ilyenkor mi töerténik velük hirtelen. :?

Na mennem kell, emrt nyüszít, megnézem mi van. Na meg töpörtyüs pogácsát sütök, ki kée szaggatni és megsütni öket, míg alszik.

Puszi mindenkinek!!
Motiot

KépKép
KépKép
motiot

Anitja!

Nem attol hullik Noel haja.
Minden babának kihullik az első haja.

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Képzeljétek, az elöbb tisztába tetem Áront, ahogy emeltem meg a popsiját, hogy alátegyem a friss pelust, lepisilte magát jó nagy sugárban! A fejét, a kezét, a ruháját! Jót röhögtem rajta, hogy az én fiam képes magát arcon pisilni! :lol: :lol: :lol: :lol:

Motiot

KépKép
KépKép
motiot

Horcsog
Innen letöltheted a legújabbat:
http://www.origo.hu/szoftverbazis/multi ... setup.html

KÖSZI a szülinapi köszöntéseket :) A rokonságtól szülinapomra már Lindusnak kértem ajándékokat, asszem ezután is így lesz...
Bár amikor megjött az anyasági támogatás, megvettem az új télikabátom :)

Heni, Timi
Szépek legyetek a keresztelőn. Szépek lesztek :!: :)
Mi -Emeséékhez hasonlóan - pogányok vagyunk, bár nagyanyám szegény veszettül istenfélő asszony volt...

Kép
granda

granda, hajni boldog szulinapot!

oooooooooooooo nagyon koszonom a koszontest, olyan jol eset :oops:

en nevnapomra mindenkitol egeszseget kertem, na meg palacsintat - mert ugy megkivantam timitol. en amugy - azt mondjak - eleg jol fozok, altalaban bmilyen nemzetkozi konyha megy, de a palacsinta ... :shock: nekem az olyan nehez :) a tesztat meg tudom csinalni, de kisutni huuuuuuuuuuuuuu

most hazajottunk anyahoz, Linike itt is jol erzi magat!

tegnap ettem a fokedvenc piros lindor csokimat. olyan keves helyen lehet kapni, anya szerzett nekem. jo volt ...

kepzeljetek valoszinuleg Linikenek jon a foga. alul kicsit duzzadt az inye - sztetek nem tul korai meg?

jah: ismeritek a cewe fotokonyveket? en mar hasznalom egy ideje es annyira joooooooooo most mar vannak uj lehetosegek pl. most csinaltattam egy fotofuzetet, ami kicsi a taskaban elfer. majd ha hazaertem akok fol rola kepet - olyan vagany 2200 ft korul van egy 26 oldalas. (nem kell fotoalbum, sem kulon elohivatni a kepeket, hanem olyan, h a lapokra vannak "nyomtatava" a kepek)

Kép

Kép
mmarica

mi ezt ajandekoztuk most a nagyszuloknek - ugy orultek!!!

Kép

Kép
mmarica

Sziasztok!

Marica:
nagyon boldog névnapot!

Granda:
Boldog születésnapot!

Köszönöm a köszöntéseket, nagyon aranyosak vagytok. 8)

Emese:
nagyon szép ez a játszószőnyeg. :)

A babafotók is, minden baba gyönyörűűűűűű. :)

Ma voltam Marcival élményfürdőben, igaz csak 3 órát, de olyan jó volt.
Ma 6 hetes Lilla, hétfőn megyek a kontrollra, így felhívtam a szülésznőmet, h mehetek e, azt mondta, ha már nem vérzek akkor lehet fürcsizni, mivel én már vagy 3 hete nem vérzek, így mentem. :)

Marica:
ez a fog olyan érdekes, van akinek 2 hósan van akinek 10 hósan jön ki. Marci elmúlt 10 hós mire az első kijött neki.
De amikor megkezdődik a fogzás onnét kb 2 hónap, mire az első áttör.

Heni, Timi:
holnapra drukkolok, biztos szép lesz a keresztelő.

Koszmó:
nekünk is elkezdett a szemöldöknél, én olajozom.

Anitja:
ez komoly, h az anyatejet nem lehet mikrózni??
Ehh, nekem MArci 3 hóig üvegből kapta, én fejtem és mikróztam. :shock: :shock: :shock:
se a doki, se a védőnő nem mondta, h nem szabad, pedig én is olvastam , így rákérdeztem, de azt mondták, h csak azért nem ajánlott, mert, h nem egyformán melegszik és nehogy elégesse a nyelvét, de ha összerázom, akkor nem lesz baja. :evil: :evil: :evil:

Látom, anyószidás van. :lol: :lol:
Hát nem mondom, h az enyém hibátlan, de alapjába véve nem szólhatok rá semmit, ő nem csinál ilyeneket, tapintatos. :wink:

Kép
Kép
h@jni

Kaqk: te törölted magad az iwiwről? Miért...?

Kép
Kép
timi26

Sziasztok !

Mindenkinek kellemes szép napot.
Úgy látom ma is szép idő lesz így lehet menni csavarogni.

Gremese : annyira beizgultam erre a játszószőnyegre, hogy rendeltem egyet én is.
Én személyes átvételt kértem mert a párom ott dolgozik nem messze tőlük. Küldtek válasz emait is csak azt nem írták bele, hogy mikor lehet átvenni.

Mindenkinek megy a drukk a keresztelőre és kérünk majd képeket is.

Már kb egy hete beválik a rendszer amit próbálunk Ádámnak beiktatni és így elég nyugodt éjszakáink vannak.
Ma 23:15 -től reggel 6:30-ig aludt kaja nélkül.

Lányok akik itatják a babát Mecsek Baby teával ti nem vettétek észre , hogy azóta többet pisil a babátok ?
Nálunk minden pelus tele van pisivel.
Valamelyik nap anyukámnál volt törpi míg én elmentem valahova és megyek haza és azt látom, hogy dudorodik neki a gatyája.
Erre kérdezem anyumat, hogy miért nem rakta tisztába a gyereket erre ő azt mondta, hogy azt hitte, hogy csak lecsúszot neki a pelusa.

Na megyek teregetni majd este leszek még.

Mindenki menjen ki a szabadba mi is azt fogjuk tenni. Megyünk hüvösvölgybe kicsit sétálni.
20200310173350

Sziasztok!

Szeli a harmadik éjszakát is átaludta, viszont nappal egyre kevesebbet alszik. Csak fél órákra szundít el, így most nehezebben tudok a gép elé ülni. Át kell állnom erre az új ritmusra! :wink:

Igyekszem visszaolvasni!

Kép

Kép
regcsiken14

Irina! Nekünk is megszólalt éjjel a légzésfigyelő. 4 óra körül. Én annyira nem ijedtem meg, mert tudom, hogy sokszor riaszt tévesen. Mint a villám kipattantam az ágyból (én is vele alszom egy szobában, apa a másikban). Szeli is eléggé a rács szélén volt. Én nem ráztam meg, csak arrébb tettem, és még akkor is fura volt az érzékelő. Most vagy tényleg nem vett levegőt, vagy olyan mélyen aludt, és azért nem érzékelte… :roll: nem tudom. Mindenesetre minden rendben van. :D
Ja! És Szeli is mélyen aludt tovább a sípolás ellenére. :wink:

Cumi! Nekem 2 volt, 5 éves koromig cumiztam :oops: , és a télapó kérésére dobtam ki a kukába. Mai napig emlékszem rá, nagyon rossz volt, de egyben meg is könnyebbültem, mert már régóta mondogatták, hogy nem jó dolog ez nekem… Ezért is parázok egy kicsit, hogy ennyire ne szokjon rá Szeli. :?

Kiskolbi! Részvétem a vendégsereg miatt… :evil:
Én is összetűzésbe kerültem megint "anyóssal"… Nekem is rossz, mert Szeli születése előtt kijöttünk :( . Megint (már vagy 4. alkalommal) jött a bandzsítással… nem hiszi el, hogy több baba is így fókuszál :evil: (mert ő nem emlékszik). Aztán meg miért nem hagyom sírni, jót tesz a torkának… :shock: és el fogom kényeztetni. Mondom, most ez a szemlélet. De higgyem el, hogy a régi jó dolgok beváltak… Erre elkezdi felvágni a húst párom 8 éves kisfiának :shock: . Na – mondom – ez is kényeztetés… Nincs is kedvem többet találkozni vele. Elegem van ebből! Aztán meg kitalálta, hogy biztos beteg vagyok, hogy ilyen rossz a kedvem… :shock: :evil:

Kép

Kép
regcsiken14

Mmarica Boldog névnapot!!!

Granda Boldog születésnapot!!!

Én a neten készítettem fotóalbumot: www.regcsiken.fotoalbum.hu
Szerintem tök jó, csak regisztrálni kell.

Hajni! Én is így tudom, hogy anyatejeb nem szabad mikrózni az összetevők felbomlása miatt.

Kép

Kép
regcsiken14

Kedves Szülinaposok és Névnaposok!
Utólag is Isten éltessen Titeket sokáig!!!

Regi, én annyira begolyóztam a téves (?) riasztástól, hogy az azt követő éjszakán vagy egy órát aludtam, állandóan a zöld jelzést figyeltem, hogy lélegzik-e a baba... Nagyon elkeserített, hogy esetleg egy hülye berendezés miatt azt kell hinnem, hogy az egyébként tök egészséges babám légzéskimaradásos... ma már jobb, mert múlt éjjel a férjem aludt ott, ő racionálisabban áll a témához, a kijelzőt sem figyeli. Mert persze lekapcsolni nem fogjuk, bár a téves riasztás napján olyan dühöt is éreztem, hogy azt mondtam, még egy ilyen, és kivágom a légzésfigyelőt a kukába...

Hát, Lányok, nálunk este kint volt az ügyelet (nem a mentő), mert Ádi olyan fájdalmasan üvöltve sírt fél óráig, hogy tíz perc után kúpot raktam fel neki fájdalomcsillapításképpen (hatott). Iszonyú volt, ilyet még sosem hallottunk tőle, az eddigi legdurvább hasfájás esetén sem.
Irtó rendes doki bácsi jött ki, le a kalappal előtte. (Ilyenkor az ügyelet akkor jön, amikorra ideér, mi n8-kor szóltunk és f10-re volt itt -- csak azért írom, ha valaki még érintve lesz /ne legyen!/, mindez Bp-en... oké, nem minősült sürgős esetnek, ahhoz megy a mentő.) Valószínűleg a front meg a hasfájósság együtt okozta ezt a rettenetes sírást. A doki szerint a babáknál ilyen sírás esetében két ok a háttérben állni: fülfájás és kólika. A fülfájást nagyjából kizárta. Azóta sem tért vissza ez a sírás, remélem, nem is fog.

Kép
Kép
irina

Ez lemaradt: akit érint: sok sikert és gratula a keresztelőkhöz! :D

Kép
Kép
irina

Sziasztok!
Irina!
Szegény Ádi! Biztosan szörnyű lehetett neki!

Mi sem aludtunk gyakorlatilag egész éjjel. Éjfélkor mentem lefeküdni, akkor meg akartam Botondot fordítani, mert az esti szopi után hasra tettem le, és nem akartam mégsem így hagyni. Persze felébredt. Gondoltam, akkor már eszünk egyet. Eddig rendben is volt, de nem tudott visszaaludni. Felváltva sétáltunk vele, cumiztunk, dúdoltunk. Semmi. Hol nézelődött és vigyorgott a sötétben, hol ordított. Hajnal 5-kor ájult be. De 7-kor már megint ébren volt. Mivel Balázs dolgozni ment, szóltam anyumnak, hogy jöjjön és szórakoztassa, mert iszonyú álmos voltam. Így még tudtam aludni 2 plusz órát :wink:

Tegnap temetőben voltunk Bp-en, utána pedig vendégségben. Botond nagyon jól viselte. Mosolygott mindenkire (már kezdtem féltékeny lenni :shock: ), majd békésen aludt. De lehet, hogy éjszaka vezette le az előző napi élményeket :?:

Gyönyörű idő van! Ki a szabadba mindenki!!! :D

Ildikó
KépKépKép
sense4

Keresztelősök!!
Jó "bulizást"!

Névnaposok és Szülinaposok : Isten éltessen Titeket.

Eszembe jutott :
Megmutatom mi miben leszünk keresztelőkor :
Kép bundazsák Kép kardesz Kép nadrág Kép ing

Ildikó
KépKépKép
sense4

Sziasztok

Mmarica
Boldog névnapot!

Hajni
Boldog szülinapot!

A szülinapról jut eszembe, hogy most egész család mérleg! A férjem is, Lindácska is meg én is :D

A halottak napjáról: sajna az összes rokonom vidéken van eltemetve, több száz km-re, ezért most nem jutottunk el temetőbe, de amúgy is sokszor voltam külföldön november elsején. Ilyenkor mindig gyertyát gyújtok kedves halottaimnak és most is sokat gondoltam a nagyira meg nagypapámra...

És valami vidámabb: sül a túrós muffin :P :P Szinte hihetetlen, hogy Linduska hagyta végigcsinálni nekem a tésztát :) Mi most gyakrabban eszünk nappal,ezért az fárasztóbb, az éjszakák okésak, csak egyszer kel fel kislányom.

Kép
granda

Regina
Részvétem az anyós miatt, nekem sem a legjobb jutott...KépKép

Irina
Nagyon együttéreztem Veled, én is nagyon megijedek, ha lila Linduska feje, hál'istennek ez ez ordítás nálunk még nem tartott 2 percnél tovább, de jobb mindenre felkészülni...

Sense
Nagyon szépek lesztek, gyönyörű az overál! :)

Kép
granda

Sziasztok Anyukák..:)

Minden baba gyönyörű és ügyes!..:)

Vagyok már én is,csak megbetegedtek a lurkók,így egyiktől a másikig rohagálok.

A nagyfiam hazahozta a köhögést meg torokfájást az oviból.Kapott múlt héten antibiotikumot,erre attól meg belázasodott hétfőn.Hol volt láz-hol nem.
Csütörtök hajnalban meg Dominik is olyan csúnyán köhögött.
Na reggel felpakoltam a családot és elmentünk siófokra a régi ( volt) körzeti gyerek orvosunkhoz.Itt csak felnőt orvos van,ahoz meg nem viszem őket,az adott rossz antit Beninek,egyszer is elég.
Kapott mind a két gyerek gyogyot.Remélem ez jó lesz.

Azt hiszem a kevesebb tejemet köszönhetem a mensimnek.Mert ugyanis egy hete lett kevesebb mint volt,azt feltornáztam.Ma reggelre meg elkezdödőtt a barnás váladékozás ami az elejnén szokott lenni.. :?

Most megyek a törpikhez..

Legyetek jók..:)
varga tünde

Sense, Granda, köszönöm! :-)
Sense, lehet, hogy Botondot is a közelgő front izgatja... Ádi két napja elég nyűgös, folyton kézben akar lenni, amit amúgy nem nagyon szokott akarni (a büfizésnek is alig várja, hogy vége legyen -- olvastam vhol, hogy másnak is van olyan babája, aki annyira utálja a hason levést, hogy még a büfizés közbeni hasnyomódást sem bírja elviselni, kivéve, ha fáj a pocija).
Nagyon szépek a keresztelőre vett ruhácskák!!!

Viranka, köszi a samponos linket!

Kép
Kép
irina

Irina! Ez szörnyű! Gondolom a szíved szakadt meg közben.
Légzésfigyelő: Én akkor figyelgettem a zöld villogást, mikor elkezdtem használni... :wink: Szerintem ne parázz ezen! Biztos nem beteg Ádi sem és Szeli sem. Inkább többször riasszon a készülék, mint ne riasszon, ha baj van!!!

Kép

Kép
regcsiken14

Hello Lányok,

áldás ez az idő erre a 4 napra!!! :lol:

Szülinapos Granda és Hajni, névnapos Marica, sok boldogságot kívánok Nektek!

Emese, köszönöm a minden részletre kiterjedő információt a játszószőnyeggel kapcsolatban! Azt hiszem berendelek egyet. Szerencsére közeleg Lizi névnapja, úgyhogy már minden rokon izgatottan kérdezgeti, mit vegyen neki. Azt hiszem ezt meg egy járókát dobatok össze :wink: Úgy látom, hogy nagyon jól érzi magát minden baba a játszószőnyegen. :lol:

Valami tényleg lehetett tegnap a levegőben. Mi is lilára üvöltöttük magunkat. És nálunk biztos nem hasfájás volt... Nagyszülők meg is lepődtek a kis unokájuk ilyen sivítást is ki tud adni. Persze órákon keresztül semmivel nem tudtuk megnyugtatni. :cry: Irina, mit adtatok nyugtatóként? Viburcolt?

Mi urnatemetőben voltunk csütörtökön. Persze vittük Lizit is, de féltem, hogy nekiáll sírdogálni. Hát, le a kalappal előtte, tök csöndben volt, mikor lementünk az altemplomba. Találkoztunk a pappal is, megbeszéltük, hogy jövőre visszük majd keresztelni.

Cumi nálunk változatlanul nem játszik, nagyon ritkán hajlandó elfogadni, és akkor is kiköpi pár perc után. Viszont, amire rákapott, az a pelenka :wink: Amint lerakjuk a kiságyba, a legmélyebb álmából is képes félig felébredni és addig gyűri a pelust maga alatt, míg teljesen betakarja az arcát vele. Azt szereti, ha totál befúrja a kis fejecskéjét. Hát, azt hiszem ebben rám ütött :wink: Nekem is volt egy kedvenc pelusom, a csücskével cirógattam az orromat. Akkor kellett a szüleimnek elkoboznia, mikor oviba mentem.

silka
silka

Regina,

szuper a fotóalbumod! Nagyon ügyi vagy!

silka
silka

Sziasztok!! Kép

Életjel... :oops: :oops:

Hát én valahogy nem tudom veletek tartani a ritmust!! :(
Olvasni olvaslak titeket,de hogy mindenhez hozzászóljak arra már nincs energiám,időm...
Nagyon cuki minden baba!!!

Mi jól vagyunk hálistennek!!
Lassan nekünk is van napirendünk,ami két gyerek mellett nem egyszerű!!!! :)
Meli már nem féltékeny (kopp-kopp-kopp),sőt amiben tud segit mindent!!
Ha sir netán Molli jön szólni,hogy Molli éhes!! :D :D
Nagyon sokat komolyodott mostanában!! :D
Molli egy tündér!!Nagyon jó baba!!(kopp-kopp-kopp)
Éjszaka 1-szer ritkán 2-szer kel enni és alszik is tovább!!!
Már gagyog és sikongat...néha megilyed a saját hangjától!! :lol: :lol:
5 kiló felett vagyunk!! :D

Holnap nekünk is keresztelő...anyukáméknál,úgyhogy szegény most ő készül!!

Marica!!
Irnál bővebben erről a fotókönyvről??
Jöhet priviben is!!

Rakok pár képet:
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

ancsi26

Silka, egy fél Germicid kúpot adtam Ádinak, mert a gy. orvosunk szerint az fájdalomcsillapításra is jó. De épp most olvastam a Kismamában, h sokszor nem javasolt, mert nyugtató hatású is. Nálunk ez bejött, mert nagyon nyugodt éjszakánk volt utána. Nem tudom, vannak-e külön CSAK FÁJDALOMCSILLAPÍTÓK a csecsemőknek, a lázcsillapítók között még van néhány, de nekünk egyelőre csak Germicid van itthon. A Viburcolt nem ismerem, mit lehet tudni róla?

Regina, isteniek a képek az albumodban! ;-)

Kép
Kép
irina

Sziasztok!

Granda!
Köszi a linket.
Kicsit probálgattam majd bele jövök.

Regi!
Szuper a fotóalbum aranyos Szelina.

Irina!
Sajnálom Ádit.
Most ,hogy van szegényke?

Timi,Heni,Ancsi!
Holnapra egy jó nagy kalappal.

Ancsi!
Aranyosak a lányok.

A betegeknek gyors gyógyulást.

Ildi
Kép
Kép
horcsog

ancsi: kuldtem privit

Kép

Kép
mmarica

Ezt ma találtam. Sztem nagyon jó, és minden dalt le is lehet menteni. Csak regisztrálni kell előtte.
Én énekelnék Botondnak, mert nagyon figyel rá, csak már mindennek elfelejtettem a szövegét. Innen lehet pótolni!!!
http://gyermek2.multiply.com/music?&=&page_start=0

Ildikó
KépKépKép
sense4

Hörcsög, köszönöm szépen, Ádi ma -- némi nyűgösséget leszámítva -- már teljesen jól van. (Igazából az az ijesztő, hogy ha bélgörcs volt a sírás mögött, honnan jött ez a fájdalom, amikor egy hónapja folyamatosan kapja a papaverines oldatot, ami minimálisra redukálta a fájdalmait? Érthetetlen. Nem etettem túl, csak anyatejet kap. Rejtély.)

Kép
Kép
irina

Sziasztok!

Minden készen áll a holnapi keresztelőre. Már csak az ananászos csirkét kell reggel gyorsan megsütnöm és már indulhatunk is.

Viktorka rendes baba volt. Délelőtt ugyan nyűglődött, de délután hagyott készülődni.

Majd jövök a képekkel, jók legyetek!

Puszi

(Bár lehet este még írok)

Kép
Kép
timi26

Eltűn a kisregény, amit írtam! :evil: :evil: :evil:

Kép
Kép
Kép
gremese

Jaj, majd holnap írok bővebben. :?

Irina! Szegénykém! Küldök vudut, hogy ne legyen ilyen többet!!!!!! A légzésfigyelővel kapcsolatban pedig meg kellene gondolni, hogy szükséges-e.
Persze az éremnek két oldala van, egy egészséges anyatejes csecsemőnél nagyon kicsi az esélye, hogy baj történik, és a sok téves riasztás miatt kikészülnek a szülők.
Ha meg baj van, akkor életmentő.
Hát... nem tudom... Nekünk nincs.

Keresztelősök! Várjuk majd a fotó-hegyeket!!!!!!!!

Séta: Mi minden nap mentünk/megyünk. Zsófikának kis pirospozsgás a pofikája a jó levegőtől, és a napocskától. Ha nyűgösen is indulunk útnak, a rázkódástól megnyugszik, és jókat alszik! :D

Játszószőnyeg: Örülök, hogy ennyire tetszik nektek! (A cég, akitől rendeltem, meg megnyalhatja a bokámat, hogy ekkora reklámot csináltam nekik.... :? )
Zsófi egyébként egyelőre csak nézelődik, talán 10 percet alkalmanként. Később majd egyre többet fogm, és meg is fogja majd a játékokat.
Olyan édes, ahogy kapkodja jobbra-balra a buksiját. :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Hellóka!

Irina, a Germicid vényköteles?
A Viburcol egy homeopátiás kúp, kamilla alapú. Elvileg nekem az esti nyügikre ajánlotta a védőnő, de már elakadt kakiproblémára is bevetettem. Arra is remek :lol: Csak utána győzze az ember kimosni a kis drágát a kakájából :lol: :lol: :lol:
Az utóbbi 2-3 hétben időnként nagyon nagy gond a kaki. Napi 1 jön és pokoli kínok közepette nyomja ki a kis drágám. (Ha egyáltalán sikerül magától) Néha be kell neki segíteni. Szélcsövezni meg nem akarom, nehogy nagyon rászokjon...

Sense, nem lehet regisztráció nélkül belehallgatni a dalokba? Mi is imádunk énekelni Lizinek, ráadásul Apának jó mély dörmögő hangja van, de sajnos a szövegek nagy részét elfelejtettük. Ilyenkor la-la-la töltelékszöveg vagy saját költemény jön. :wink:

Keresztelősök! Minden jót kívánok Nektek holnapra!

silka
silka

Jut is eszembe, ahogy itt írjátok ki mit használ a nyügikre. Mi a Panadolt vetettük be. (az orvos asszisztense ajánlotta).
Ha nagyon nyűgös, 1,5 ml-t kap, fél órán belül lenyugszik és alszik reggelig, mint a tej!

Kép
Kép
timi26

Remélem, nem botránkoztatok meg senkit, de szeretném megmutatni, tegnap mit produkált a kislányunk az ő Apukájának - oersze csupa HÁLÁBÓL :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
granda

Granda! Hát ez van! :wink: És képzeld, a tápszereseké még sötétzöld is! :shock:

Kép

Kép
regcsiken14

Jesszus Granda! Ez nem semmi! Én is szoktam azon gondolkodni, hogy mi lenne, ha egyet telibe kapnék. Hát ez! :lol: :lol: :lol: Csak mi zöldbe nyomjuk :lol:

silka
silka

Silka! Én itt szoktam a szövegeket megkeresni: http://www.zeneszoveg.hu/search.php

Kívánok minden keresztelősnek nagyon jó hangulatot holnapra! :lol:

Puszi Nektek!

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Húúúúú! 3 hozzászólás ugyanakkor :lol:

silka
silka

Köszi Anitja, már le is csekkoltam a Süsüt :lol:

silka
silka

Sziasztok !

Granda : ez nem semmi. Nálunk csak a pisi játszik.

Silka : és ha nem jön a kaki akkor , hogy segítetek neki ?
Nekünk a doki néni azt mondta, hogy teljesen mindegy, hogy szélcső, kúp vagy lázmérő nem szokják meg. Ha alkalmanként használjuk akkor nincs gond csak akkor ha naponta többször mert akkor valóban csak ingerre fog kakilni.

Mi ma kimentünk a Városligetbe. Nagyon jó idő volt és végig is aludta a sétát.

Timi : nálunk is van Panadol itthon ha nagyon kell akkor majd bevetem. Kérjük majd a képeket a keresztelőről.

Nálunk nyügire van Viborcul, Panadol meg Germicid. SZóval felvagyunk készülve a nyügire.

Mindenkinek kellemes nyugodt éjszakát.
20200310173350

Így aludt ma a drágám.

Kép .
20200310173350

Granda: ha ez a gyerek már most tojik az apjára, mi lesz tinédzser korára??? :shock:

Regi: mi a tápszerváltás óta citromsárgában nyomjuk. Esküszöm, néha gyönyörködök a színében! :shock:
Csak ne lenne olyan büdös...

Kép
Kép
timi26

Sziasztok,

egész délután készülődtünk a keresztelőre, remélem jól sikerül.

Szóval a menü:
Tyúkhúsleves
Főtt hús, töltelék, paradicsomszósz
Sült hús, knédli, dinsztelt káposzta
Töltött káposzta
Kirántott hús, fasirozott, krumlisaláta

Nem én főztem szerencsére! Apukám volt a főszakács. Anyukám pedig a kukta.

Holnap drukkoljatok hogy jól viselkedjen Petyka a temlomban.

Jó éjszakát! Ma keveset alszom.

Heni
KépKép
heni81

Kőszegi Timi,
lázmérővel vagy kúppal. Eddig kb 5-6x kellett besegíteni 2-3 hét alatt. Tehát nem minden nap, de én még emiatt is aggódtam. Csak olyan rossz nézni, mikor kínlódik és nem jön a kakamatykesz.

silka
silka

Granda! HAJRÁ LINDUS!!!!! :lol: :lol: :lol: És az az ártatlan pofika utána.... Nagyon jól csináltad bébike! :wink: :lol:

Ilyen már nálunk is volt, szintén Apánál, csak éppen könyökhajlatig. Nekem idáig a nadrágomat fosta telibe, illetve a parkettát, mert úgy tudok villámgyorsan elugrani a kaki elől, mint Mira, a nikkelbolha! 8)

És az a legszebb az egészben, hogy mi Anyukák (és Apukák) annyira megszoktuk ezt a látványt, hogy én pl. a kép nézegetése közben is jóízűen majszoltam a reggelimet. :shock: :lol:

Nálunk a reggeli első kakit nehéz kinyomni. Általában szopi közben történik, nagy csapkodások, fejbevörösödések, és nyögések közepette. A végeredmény pedig egy nagy robbanás, amibe sokszor a kezem is beleremeg, mert olyankor fogom a pelenkás popiját. :D
A tea nekünk nagyon bejött, a reggeli esetet leszámítva nincs gond a kakival. (Tulajdonképpen a reggelivel sincs gond, csak egy kicsit küzdelmesebben jön, mint a többi).

Timi26! Gyönyörködsz a színében? :lol: Marha jó! :lol:

Hörcsög! No! Akkor hétfőtől várom szeretettel a szüleidet. Nem kell egyszerre ennyi kaját csinálniuk, elég hetente 3x jönniük. :wink:

Kőszegi Timi! Ádám nagyon édesen kucorog! :D

Dalok: Nálunk Apa a dalfelelős, ő énekel állandóan Zsófinak. Elkezdi a Vuk-ot pl., és szöveg hiányában a lá-lá-lá és a napi események dalba öntése következik. (Nem is értem, hogy lehet elfelejteni a Vuk szövegét... :roll: ).

Tegnap meredek napunk volt abban a tekintetben, hogy Zsófikám alig aludt valamit. Kicsit a délelőtti séta alatt, meg amíg anyósékhoz átértünk. Úgy kidőlt, hogy este 7-től hajnali 3-ig alukált, majd 7-kor kelt, és fél órája megint szunyál.
Éjszaka 2x keltem fejni.... :?

Regi! Nagyon jó a fotóalbum, tegyél fel még több képet!! :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Még az eszembe jutott, hogy leírjam nektek, az én kicsi lányom mit csinál hajnali 3-kor (rendszeresen) pelenkázás közben.
Apa pelenkázza (de ez mindegy, mert nálam is ezt műveli).
Vigyorog, sokszor még ki is nyújtja hozzá a nyelvét, tekereg, jár a keze-lába, megfogja a pelenkázó szélén a sapija madzagját és hadonászik vele, a másik oldalon meg magyaráz és továbbra is vigyorog a kutyusnak, meg Apának. :shock:
Én meg begyógyult szemekkel várom a szopipárna mögött, hogy Apa odahozza.
Olyan édes. :D Utána szerencsére szopi alatt bealszik, és teszem le csicsizni.

Kép
Kép
Kép
gremese

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?