A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008-ban szülünk

Pedig mi is letöltöttük és kiírtuk újraítható DVD-re.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Sziasztok!

Látom, alakulnak a pocik! Egyébként szerintem mindegyikünknek teljesen normális méretű. Nekem is van úgy, hogy azt mondják, nagy a hasam, de én meg nem látom olyan hatalmasnak. A tietek is pont tökéletes!!! :D

Még szerencse, hogy nekem nem kell a kórház dolgon ennyit gondolkoznom :) Sok választási lehetőségem nincs. Illetve, ha akarnék szülhetnék messzebb is, de nekem ez a 35 km-re lévő tökéletesen megfelel. Oda is éppen elég lesz elérni.
Van még itt közelebb egy kórház, de az állítólag egy "sintértelep". Szóval azt inkább kihagynám. Sajnos nálunk megszüntették, de a régi orvosom már nem él, így ha lenne itt kórház, akkor sem mennék ide, mert a többi orvos unszimpi.
Meg hát még mehetnék Győrbe, de az meg 50 km, és ott annyian szülnek, hogy futószalag szerű. Ráadásul túlzottan is magára hagyják a szülés utáni napokban a kismamákat a babákkal. Aki elsőre szül, annak mélyvíz. Szülés utántól övé a baba, meg vele az állandó problémák, stb. stb.
Én a lányomat is mindennap bekértem a szobába, mert csak erre volt lehetőség, napi 3-4 óra együtt. De minden látogatásnál, vizitnél, stb. vissza kellett küldeni a csecsemőkhöz, így elég macerás volt. Éjjelre abszolút nem adták oda. Mondjuk a logikát nem értettem, mert 3 óránként hozták enni, ha éhes volt, ha nem, de a szobában nem lehetett bent. /Pihenés szempontjából nem volt rossz, hogy külön voltunk, de egyébként meg mindig annyira vártam, hogy ott legyen/
ITt azért más lesz a helyzet. Bent lehet egész nap, éjjelre mondjuk annyira itt sem szeretik benthagyni, de csak akkor hozzák be, ha felkel és éhes. Azért, hogy egyen, nem keltik fel a legszebb álmából. Meg azt is lehet kérni, hogy ne etessék tápszerrel, cukros teával, stb. Itt nagyon szorgalmazzák a szoptatást.
Anno azt utáltam a legjobban, hogy senki nem mutatta meg, hogyan kell jól szoptatni, még jó hogy elolvastam 1000 szakirodalmat, meg anyukám segített. A másik meg, hogy a nővérek 80%-a cigizett és mindig bagószagúan hozták be a babákat egy kupacban, 4-et egy ölben.... :?
Sopronban pedig ilyen kiskosárban lehet őket toládozni, én mehetek érte, én vihetem vissza, stb. A folyosóra ki lehet vinni látogatáskor, így nem kell a szobából száműzni szegénykét, míg van nálam valaki.
Mert hát végül is a babára kíváncsi mindenki, nem a "meggyötört", hullafáradt, menni is alig tudó anyukára :lol: :lol: :lol:

Pesten hogyan van ez a látogatás téma? Bemehet az apuka a szobába? Vagy ott is szigorú a rendszer?
Azt tudom, hogy jobb kórházakban némi felárért még a tesó is ottaludhat, de sajnos ez még itt vidéken nem igazán divat.

Hú, most aztán annyit írtam, abba is hagyom gyorsan!

Azt a filmet valóban a Vera feltette ide egyszer, de nekem sincs meg, mert akkor nem volt időm letölteni, utána meg elfelejtettem :oops:

Mondjuk én már láttam a National-en. Nagyon jó film! Ajánlom mindenkinek!

Most már megyek, egy óra múlva kezdődik a kismama-jóga, addig még egy-két dolgot itthon el kell rendeznem!

Szép napot!

Kata

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81

Szép pocakok :D

Katuci,
Kórházanként változik a látogatás valahol bemehetnek a kórterembe valahol csak a folyosóra mehet a látogató. Vannak alapitványi szobák kb. 8-10ezer/éjszaka elvileg ott éjszakai is bemehet a látogatód.
Vendég

Katuci!
Én éjjel-nappal együtt voltam Gordonnal és nagyon bevált. Az első napokban ezek a kismanók nagyon sokat alszanak még, tudsz te is pihenni (nyugi, ezt a jó tulajdonságukat kinövik :lol: :lol: ).
A legtöbb bp-i kórházból is kitiltották az apucikat, hidd el, nem is baj, azt a 3 napot ki lehet bírni, viszont a friss gátsebedről a véres bucivattát levadászni elég gázos, miközben bent ücsörög 2 idegen apuci, meg mondjuk megfordulni felcsúszott hálóinggel, és akkor a fertőzésveszélyt meg a szoptatás esetleges intimitását meg ilyeneket még ne is említsük meg. A folyosón vagy az osztályon kívül lehet velük talizni.
Megmondom őszintén, én megőrültem a kórházi látogatóktól, mindig akkor jöttek, amikor vagy szoptattam, vagy amikor végre elaludtam volna (nem volt nehéz, mert ebből a kettőből állt a napom.. :lol: ). Engem kifejezetten idegesített, hogy arra a 3 napra nem hagynak békén. Itthon meg úgy kellett önyörögni, hogy jöjjön már valaki, mert nem mertek zavarni...
Az első néhány nap a pihenésé és az egymásra hangolódásé.
Vannak a legtöbb kórházban már fizetős szobák, ahova apuci is bemehet, sőt ottalhat. Szerintem esetleg császár után lehet ez segítség, hogy odaadja meg elveszi a csemetét és nem kell felugrálni. De egyébként meg hagy aludja ki az apuci is otthon magát, még utoljára, meg kell a józanodásra is az a néhány magányos nap.... :wink:

Kép
Kép

Egészség legyen, a többit megvesszük!
mpatr

Pandus!!! :shock:
Nyomás az ágyba!!!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép

mpatr

Pati anyukám, :D
Nem mehetek az ágyba már mert, most is ott fekszem :wink: párom megcsinálta hogy tudjak így netezni.
Vendég

Kis kreatív..
gondolom, önnön jól felfogott érdekében, addig sem őt zakaltod, hogy unatkozol.. :lol:
Hogy van az a csöpp bájos bajkeverő miniboszi?

Kép
Kép

mpatr

Pati,
Hát lehet hogy azért :lol: :oops: :shock: Bajkeverőm jól van felváltva játszik a tüdőmmel, vesémmel, hólyagommal(ez e kedvence :? ) és kidugja közben a fenekét :lol: picit szemtelen a lelkem de ezt csak az apjától örökölhette tőlem tuti nem :wink: :lol: Vasárnap mennünk kell a kórházba ellenőrzésre ha mindent rendben talál a doki akkor kedden megyünk 4D-re. Szeretném látni a pofiját!
Vendég

Pati,
Hát lehet hogy azért :lol: :oops: :shock: Bajkeverőm jól van felváltva játszik a tüdőmmel, vesémmel, hólyagommal(ez e kedvence :? ) és kidugja közben a fenekét :lol: picit szemtelen a lelkem de ezt csak az apjától örökölhette tőlem tuti nem :wink: :lol: Vasárnap mennünk kell a kórházba ellenőrzésre ha mindent rendben talál a doki akkor kedden megyünk 4D-re. Szeretném látni a pofiját!
Vendég

Sziasztok!Van valaki akinek magas a vérnyomása?Engem most ezzel ilyesztget a védőnő, hogy ha nem megy lentebb, be kell feküdnöm a kórházba... :( Megyek holnap is, és hétfőn is méretni!Remélem nem lesz semmi gond, nem szeretnék bemenni, elég lesz szüléskor, nagyon nem érzem jól magam bent, vizsgálatkor is ha megyek, szinte rosszullét van rajtam a szagoktól, meg a hosszú folyosóktól....

Nem tud még senki semmilyen címet ahonnan le lehetne tölteni a filmet??Előre is köszi!!!!

Képhttp://raczmartin.freeblog.hu/
szemokzsu

Imádtam amikor Gordon a hólyagomat rugdosta főleg pisilés közben. :shock: :shock: az nagggyon állat dolog :roll:

Kép
Kép

mpatr

Zsu,
Szerintem ezzel mindenki így van jobb a kórházat messziről elkerülni bár inkább 30 nap a kórteremben mint egy nap a szülőszobán :? Azért egy mérés alapján nem lehet kijelenteni hogy kórházra van szükséged. Lehet magas bármitől alkalmanként. Vagy neked eddig is baj volt vele? Szedsz vérnyomi csökkentőt? Mert ha nem akkor azzal kezdenek nem fektetnek be egy ilyen miatt azt hiszem Lafinak is ezzel van problémája de kapott rá gyogyit. Mennyi volt pontosan?
Vendég

Sziasztok!
Ismét futtában... :D

Panda, én még nem is mondtam: örülök, hogy minden rendben, és már otthon vagytok!!!

Amiért jöttem igazából: beszélgettünk régebben, hogy a légzésfigyelőnek csak akkor van értelme, ha az ember tudja, mit csináljon, ha jelez. Most volt nálam a védőnő, és mondta, hogy a Madarász Alvásambulanciáján tartanak erre tanfolyamot. Valamennyit fizetni kell érte (1 alkalom), de az egész család mehet. Igyekszem pontosabban utánanézni, hátha titeket is érdekel.

További szép napot mindenkinek! :)

meri

Pandi:Igen, néha eddig is magas volt, de mondtam a dokinak, hogy ne csodálkozzon 1,5-2 órás várakozás után....Nem szedek rá semmit,ma voltam a védőnőnél a szokásos mérések miatt, és ő mondta hogy ez bizony nem jó, stb...stb..., és menjek holnap is, meg hétfőn is, és ha ilyen magas lesz, akkor kórház!!!Én is csodálkoztam, de szerintem is először gyógyszert kellene felírni, nem röktön befektetni.Most 145/83 volt, P:92.Szerinted is sok?

szemokzsu

Zsu,
Igen ez magas de nyugi a kórházba nem a védőnő fektet be hanem a doki és ő meg gyogyit fog adni mert ha az jó minek feküdnél be. Amúgy nem csodálkozom hogy magas mert olyan frontok vannak mostanában és erre is hatással lehet sajna.

Meri,
Köszi :D
Vendég

Jaj, Zsu, még neked gyorsan!

Mennyi volt??? Otthon is méred??? Mert már nekem is kórházban lenne a helyem, ha csak a rendelőkben mért értékek alapján ítélnék meg a szükségességét!!! A mai volt a legjobb: kijött a védőnő hozzánk. Beszélgettünk egy csomót, kellemesen elvoltam. A végén kérdezi, hogy vérnyomás? Erre én előkaptam a mérőt, hogy na majd most megmutatom végre, hogy itthon tényleg nem magas, erre: 145/87! Negyed óra múlva elment a védőnő, megmértem újra, és a szokásos 117/74-et mértem! :shock: Erről ennyit. :lol:

meri

Panda, ugye jártál már az Ésszel topikban is? Igyekeztem informálni őket folyamatosan. ;)

meri

Sziasztok!

Meri!

Jajj de jó,engem is érdekelne ez a tanfolyam.(persze ha kifizethető :roll: )Légyszi írd meg,ha ven valami híred róla.Előre is köszi.

Puszi

Eszter

Kép

Kép
anubias

Panda:Hát igen, a frontok is, meg ma amúgy is minden összejött, de igyekszem holnap higgattan elmenni hozzá, hátha... :wink: Te jobban vagy?

Meri:Hát igen, neked is elég sok, és nem kaptál rá semmit???Én nem mérem itthon, igazából panaszom nincsen, csak a szokásos napi stressz, mint mindenkinek...Ma talán picit több volt mint kellett volna!

szemokzsu

Eszter, azt mondta a védőnő, hogy nem emlékszik pontosan, de nem jelentős összeg. Ahogy megtudok valamit, szólok! :)

Zsu, dehogy kaptam!!!! Képzeld el, ha a 110-115-ös vérnyomásomat csökkentenénk! :lol: :lol: :lol: Nekem CSAK rendelőben magas!!!!!! De ott mértek már 160-at is!!! Ezzel óvatosan kell bánni, mert van ilyen, hogy a helyzet teszi csak!!! Én folyamatosan mérem itthon, nagyon kiegyensúlyozott, megfelelő vérnyomásom van. :D

meri

Vikci/Zsu!

Utánaolvasok a régebbi hozzászólásaimnak(húha 300 van), mert lehet, h. ténylleg feltettem azt a linket.
Arra emlékszem, h. egy csajszi magán honlapján volt fenn a link és én innen is letöltöttem, meg meg is kaptam DVD-n a filmet, ami egyébként tényleg szupi kis film.

Meri!
Tanfolyás engem is érdekelne!

Vera

Kép

Kép
nagy vera

Meri:Nekem nem tudom hogy itthon milyen, eddig mindig rendelőben mérték, és egy picit mindig magas volt, de azért nem ennyire!!!

Vera:Hú, azt nagyon megköszönném ha sikerülne előszedned valahonnan hogy honnan lehet letölteni, sokan ajánlották, persze senkinek nem volt meg, ezért is érdekelne!!Köszi!!!

szemokzsu

Vera
Az öcsémet meg a Sote II tették el láb alól orvosi műhibák sorozataként... biztos lehet pro és kontra sokmindent írni, és azért sok múlik a választott orvoson is, akik ne felejtsük emberből vannak.
Én az egész hozzáállás különbségéről próbáltam írni... számomra fontos, hogy engedik a szülést persze orvosi keretek között a maga útján, míg azt látom mindkét Sotén boldog boldogtalant megcsászároznak. Ismerősöm dolgozik ott és tudom, hogy rengeteg nagyon jó orvos van ott, nem azt akartam írni, hogy szörnyű az egész, csak a hozzállásukkal nem értek egyet. Szerintem az is nagyon fontos tényező, hogy a mama biztonságba érezze magát ott ahol van...nekem ezt az István adja meg és nem a kád és bordásfal a lényeg, bár nekem nagyon fontos, hogy nem kórházi környezetben szültem, ott volt a párom, bejöttek szülés után a szüleim... stb.
Kicsit úgy jött át az írásodon, hogy ez csak hóbort káddal, labdával meg miegymással, pedig hidd el több annál, de persze nem mindenkinek van ezekre szüksége.
Én azon az álláspontosn vagyok (ami csak egy álom sajnos), hogy születésházakat kellene létrehozni, ahol csak a szüléssel foglalkoznak (nincs pl kemoterápiás kezelés a szomszéd szobába ahol a ctg-t csinálják). És úgy érzem, hogy ehhez a háborítatlan szülés-születés szellemiségéhez az István és talán a Szt Imre közelít leginkább...

Sajnos azonban azt kell látnunk és ez nem a kórházak hibája hanem a vezetőké... finanszírozás hiányában a helyzet egyre tragikusabb lesz. És a problémák amiket felsoroltál is ennek köszönhetőek... A mi dokink azt mondja, hogy csak idő kérdése, hogy elveszítsenek egy mamát, ugyanis teljesen ellehetetlenedett a helyzetük, nincs meg a két órás megőrzés, a kórházbezárások miatt tömegnyomor van, a gyógyszerek támogatását ami addig sem volt magas a negyedére csökkentették... a mamákat hazaküldik előbb a szülés után stb Ő pl azért ment magánkórházba mert azt mondja, hogy nemtudja a kismamái életét garantálni ebben a helyzetben :shock: pedig szereti az Istvánt.

nnnna belőlem is csak úgy kijött :wink: és hangsúlyozom az a lényeg, hogy te ott biztonságba érezd magad! És erről én nem akarlak lebeszélni...

Pandácska
Örülök, hogy ilyen jól vagy és bajkeverőd is ilyen virgonc! :)

Kép
Kép
Kép
mamacka

Sziasztok!

Pandi,

ügyi a párod, hogy megoldotta a netes kérdést. Így mi is nyugodtak vagyunk, mert bizony én is ahogy itt ülök a gép előtt néha begörnyedek. Ha skypeon beszélek teljesen előre kell hajolnom. És biza be is keményedik a pocim.

Vérnyomás:

Én hétfőn voltam a dokinál és megmérték. 140/80 80 pulzus. És itthon méricskéltem ma is 112/65 75p. Mondjuk teljesen más az ha itthon vagyok, mint amikor egy orvos előtt.

Mamacka,

ma is írta az egyik ismerősöm, hogy megszületett a babája császárral a héten. A Sote II-n. Szóval ez kész. azt olvastad, amit írtam, hogy aki ott dolgozik az mondta nekem, hogy az Istvánnal jót választottam. De persze a Sotén nagyon klassz dokik dolgoznak. Anyumat is ott műtötték. Elég nagy műtétje volt.

Vera,

megnéztem a hozzászólásaidat, de nem találtam meg. Több szem többet lát.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Sziasztok!

Mamacka!
Sajnálom ami a testvéreddel történt :( .
A császárokról: az én hozzáállásom az , hogy megbízok a dokimban és ha Ő azt mondja, h. muszály, akkor én ezt elfogadom, persze szeretnék természetesen szülni, de inkább császárral hozzak világra egy egészséges magzatot, minthogy elveszítsem Őt (sajna az egyik unokatestvéremet így vesztettük el jópár éve).
Nem akartalak a káddal, labdával megbántani (labdám nekem is van itthon és nagyon szeretem :D ja és kádunk is van :lol: ), a kórházak rossz finanszírozásában egyetértünk meg abban is, h. egy nő biztonságban érezze magát és a kis manóját, remélem mindkettőnk így fog majd jövőre érezni.
Azt is tudom, h. nem akartál lebeszélni.. :wink:

Zsu!
A linket megtaláltam, de ezt anno nem én, hanem a Pandus rakta fel. szóval nem az én érdemem volt, h. megtalálta:
Akit érdekel az élet az anyaméhbe film itt letölthetitek:

www.gyurina.hu/eletazanyamehben.avi

Vera

Kép

Kép
nagy vera

Zsu!

Most menéztem ezt a honlapot, azóta sajnos levették róla, mert nem találom már fenn...

Vera

Kép

Kép
nagy vera

Mamacka /Vera,

tegnap mondták, hogy az Istvánhoz 3 kerület tartozik ez 250ezer ember+azok akik itt szeretnének szülni. És máshol is telik a pohár sajnos. A Sotén is mindíg elmondták, hogy személyzet az kevés kismama pedig sok van.
Labda, kád stb, Ezek csak lehetőségek. De van/volt olyan kismami akinek megengedték a kádat és két perc múlva ki is jött. Ezek a módszerek vannak, de nem mindnkinek jók. Ja és a kádazást például a vége felé szabad csak használni. Az elején semmiképp. Tegnap mondták el az előadáson. Így az itthoni használatot kilövöm, mert lehet, hogy majd csak az 5 perces fájásoknál lehet használni. Na de akkor én már bennt leszek a kórházban. És nem bizti, hogy szabad lesz a hely. Meg, hogy jó az nekem. :wink:

Vera,

igen én is még Pandira gondoltam, hogy ha nem te akkor Ő tette fel. Ügyi vagy, hogy megtaláltad. :)

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Sziasztok!

Látom pont aktuális a kiakadásom itt is! Nekem most kéne vérnyomást mérni bizti kiakadna :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Hát, de kiakadtam most a tényeken! :( Ugye itt a könyéken megszűntették a komlói, meg a siklósi szülészetet(így most onnan is pécsre tartoznak a kismamák) ehhez képest ágyszámot csökkentettek mindkét helyen (a megyi kórházban is, meg a klinikán is) ahol szülni lehet, és most meg bemondják a tényekben, hogy pótágyakra fektetik a kismamákat , meg hogy inkább hamarabb elengedik az embert, hogy legyen hely :shock: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: egyszerűen nem tudok erre mit mondani, az egy dolog, hogy mikor Petit szültem (már akkor is ) a szülés után betoltak a POSE szobába, ahol ki-be járkálás volt, mert ugye még pont műszakváltás is, meg nyitott ajtó, stb.... ott feküdtem 2 órát úgy, hogy senki nem lehetett velem, sem a baba, sem a párom, még 2 kismama volt ott akik szülésre "vártak". De ezek után az ember még menjen pótágyra, meg másnap haza, és még fizessen is, meg fizesse a tb-t is, hát nagyon nagyon felhútam most magam ezen! Ne haragudjatok, tudom, hogy máshol is ez a helyzet, vagy van ahol még ennél is szarabb, de amit ma magyarországon meg mernek már tenni az nagyon kiakasztó! :evil: és szomorú. Bocs, hogy ennyire kiakadtam, de nem bírtam magamban tartani! :cry: Még egyszer bocsi lányok, de muszáj volt kiírnom magamból!

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Vera:Igen, sajnos már nem található meg ott.Nagyon sajnálom, pedig olyan jó lett volna megszerezni!!! :cry: Esetleg más ötletetek nincs?

Vikci:Milyen volt az előadás?Anyud jól van?Mit csináltál ma?Sokszor már nekem is fáj a pocim a gép előtt, meg keményedik, ilyenkor inkább lepihizek egy kicsit.

szemokzsu

Tanfolyam: minden kedden van, 3-4000 Ft, pontosabbat is mondok hamarosan. :)

meri

Viki,

az itteni kórházakban nem pótágyakra helyezik a kismamikat hanem a nőgyógyászatra. Azok mellé a betegek mellé akik szegénykék nem tudnak azonosulni sem egy gyerekkel még a maguk baja mellett. Nem tudom melyik a jobb.

Meri,

köszike szépen az infókat. Azt én is tudtam, hogy ott van a tanfolyam, de hogy mi az útja az odajárásnak. Előre is nagyon köszi mindent.

Zsu,

ma kipakoltam egy szekrényt kiszanáltam a dolgokat (emelgettem kishelyen, meg hajolgattam) Elmentem vásárolni, patikába. Hazaértem gyorsan főzem egy pár féle kajcsit ( tejlevest, paradicsomos húsgombócot, rízst, fasirtot). Aztán elmentem a kolléganőmnek átadni a táppénzes papíromat. Be is keményedett a pocakom. És még tornázni szerettem volna de egy kicsit elfáradtam. Ja és néha leültem ide a gép elé írogatni. :lol:

A tanfolyamon nem volt semmi érdekes, mert nem anesztes tartotta. Ez viszont negatívuma a kórháznak, hogy nem Ő szervez oktatásokat. És így én is elő tudtam volna adni sőt még jobban.
Például nem mondta el a csajszi, hogy spinálnál érzed a finom érintéseket, mint a lemosást. ez egy kicsit ilyesztő lehet egy kismaminak. Még jó, hogy a SOTÉN ezzel szemben kimerítő előadást hallahattunk szerencsére. Mondjuk ott a hölgy szegényke műtős ruciban jött le. Ott is ugye mint mindenhol emberhiány van. De nagyon megnyugtató volt. Ja azt tuttad, hogy fél év alatt 6 szülészetet zártak be?
Ezek történtek mostanában. Anyummal nem tudom még mi lesz , mert nem változik semmi csak rosszabodik. De nagyon köszönöm az érdeklődést.

És te miket csinálsz mostanában? Látom sokat stresszelsz. A ház miatt?

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Jó reggelt!

Vikcy!

Hát, a nőgyógyászati osztályra fektetés tényleg rosszabb lehet, akkor már inkább a pótágy! :( Amúgy azért parázok ettől a hamar hazaküldjük a kismamákat dologtól, mert Peti is 3. napon (amikor mehettünk volna haza) sárgult be nagyon durván, került kék fény alá, stb... Na most ha hazaküldenek, én honnan a bánatból veszem észre, hogy baj van? Vagy ha észre is veszem, mehetünk a gyerekkórházba, ahol ülhetek az ágya mellett egy széken egész nap a friss gátsebbel, vagy mésig hogy a fenébe van ez? Na jó, abbahagytam! :wink:
Azért vigyázz magadra ezzel a rengeteg pakolással, futkosással, pihizz is, amíg még megteheted! :wink:

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Sziasztok!

Tegnap sajnos nem értem ide a jóga után, mert szomorú dolog történt, meghalt a nagymamám. :-( Írtam róla egyik nap, hogy nagyon beteg, vastagbél daganata volt, ezernyi áttéttel. Már több mint egy éve kínlódott vele, de tegnap délután végetért a szenvedése.
Neki jobb így, nekünk kevésbé. De ez sajnos az élet rendje :cry:

Kislányomat nagyon megviselte, pedig neki csak a dédije volt, és igazából nem volt olyan túl szoros a viszonyuk, de mégis.
Este annyira zokogott, alig tudtuk megvigasztalni. Mondjuk nagyon érzelmes kislány, mindent hamar a szívére vesz, és mindent egyszerre meg is ért. Olyan néha mint egy kis mini-felnőtt, persze csak a gondolatait illetően.
Annyira sajnáltam szegényt. Már egy dédije meghalt, és most azon kesergett, hogy mi lesz, ha a másik két dédi is meghal, akkor őneki már nem lesz dédije.
Meg attól is megrémült, hogy most nehogy valamelyikünk még meghaljon.
A gyerekek sokkal közelebb állnak a halálhoz, mint a felnőttek, és sokkal őszintébben is tudják kezelni a dolgot mint mi. És természetesen jobban meg is viseli őket.
Este mielőtt elaludt, felnyújtotta a kezét a levegőbe, és azt mondta: "Angyalok, vigyázzatok a dédire!"
Teljesen meghatott, hogy ennyire átéli a dolgokat. Megértette, hogy a dédinek már jobb így, mert nem fáj semmije, és vigyáznak rá az égiek. És ettől egy kicsit megnyugodott.

Ne haragudjatok, hogy ennyit írtam a dologról, de úgy éreztem meg kell osztanom valakivel. És erre ti vagytok a legalkalmasabbak :-)

Most megyek, anyukáméknak segítek intézni a temetéssel kapcsolatos dolgokat :-(

Kata
Soha nem titkolunk előle semmit, és mindent, amire kíváncsi az ő nyelvére lefordítva elmondunk neki. Valószínűleg ezért is ilyen kis felnőttes. És rendkívül mély érzelmei vannak.

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81

Sziasztok!

Kata!
Részvétem a nagymamád miatt. :(
Nekem azidőtájt halt (pár hónappal előtte) amikor teherbe estem, kicsit mindig úgy éreztem, hogy ezt a picit Ő küldte le nekünk (amikor idén januárban elvetéltem az Őt is nagyon megviselte, nagyon szeretett volna mégegy dédunokát).

Vikci!
Szerintem is vegyél vissza egy kicsit a tempóból, ne rohangálj annyit, pihenj, a pocakkeményedések is ezt jelzik.
Anyukádnak jobbulást kívánok!

Tegnap egy kicsit nekem is fájt a pocim, olyan mintha menstruációs görcsök lettek volna, de mára hálistennek elmúltak. Hamarosan belépünk a 3. harmadba, ami már nehezebb lesz mint a mostani, többet kell pihennünk, meg nehezebb súlyt is kell cipelnünk, úgyhogy vigyázzatok magatokra.

Vera

Kép

Kép
nagy vera

Vera
[quote]m írta:egbízok a dokimban
ez a lényeg :wink:
A császárról ugyanaz a véleményem... de mégis úgy látom, hogy túl sok van mindkét Sotén... kicsit több mint indokolhatná... ez persze biztos annak a jele, hogy nem mernek kockáztatni, biztosra mennek... de azért lássuk be ha van rá mód a természetes szülés sokkal biztonságosabb (császárnál nagyobb az anyai halandóság) és az sem mindegy, hogy emnnyi gyereket szeretne a mama, császárnál már nem ajánlott túl sok gyerek...
Az én dokim mesélt egy esetet amikor a protokol szerint meg kellett volna császározni a mamát, ugyanis már egy hónappal túlhordta a babát mire bekerült... úgy gondolta, hogy kivárja a trmészetet, de lássuk be a természet olykor csúnya tréfákat űz (lásd spontán koraszülés, ugyanúgy túl is lehet hordani... valamiért nem indul be a szülés) végül úgy döntött nem császározza meg... ez tőle is sokkal nagyobb odafigyelést, törődést igényelt... szinte végig a mamával volt... a baba egészségesen megszületett, csak a nagy túlhordás miatt már nemvolt bőr a lábacskáján és egyéb helyeken, de ez azért hamar rendeződött.
Amúgy alabda nekem egyáltalán nem jött be! :( fájások alatt rémes volt és alig bírtam róla felkecmeregni... de biztos van akinek jót tesz.

Katuci
Részvétem a dédihez.

Viki
Hát igen... ilyen esetben majd lehet újra bevinni egy gyerek kórházba... :(
Én teljesen ki vagyok akadva ezen a helyzeten... és az a durva, hogy a vezetők az emberek haragját az orvosokra akarják terelni, pedig ők a lehetőségeikhez képest igyekeznek mindent megtenni, de ha már minden eszközt kivesznek a kezükből akkor nagyon nehéz. Van olyan hely ahol 100 km kell utazni a kórházhoz!!!! na most egy nem elsőre szülő nő nem biztos, hogy beér... nembeszélve, a tüdőembóliásokról, agyvérzésesekről... :( :( :(

Vikci
Olvastam... jó ilyeneket hallani!
Én magam is nagyon megvoltam elégedve, de látod Becka egyáltalán nem... neki teljesen mások voltak valószínűleg az elvárásai, igényei...
A sotén nagyon jó, sebészek dolgoznak és ezzel a tudással szeretnek is élni... szerintem...
Én ezt nem hallottam, hogy csak a végén lehet... nekem azt mondták nyugodtan üljek bele otthon... ráadásul azzal lehet azt is felmérni, hogy igazi vagy csak jósló a fájás... a jósló elmúlik a meleg vízre a rendes beindul...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Valaki kérdezte, hogy milyen hordozókat gyártok... csak erről a kettőről van egyenlőre kép, de nagyon szép színekben van még:
http://www.gportal.hu/portal/babooo/
http://gportal.hu/picview.php?prt=49566 ... 53&index=1

Kép

A Karácsonyi vásárba kiviszem a képeslapok mellett ezeket is...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Sziasztok!

Igatzatok van de akkor ti is tartsátok be! :) Köszi az aggódást.
Ma bizti, hogy visszaveszek. Elég borzasztó volt az éjszaka. Rengetegszer keltem fel, mert most jött el a nozi bedugulás, torok kaparás majdnem megfújtós vátozatban. Most is remegek a fáradtságtól.

jaj Vera ne rémizgess. Az nem jó. Pihengess! Okés? Én már teljesen belekavarodtam, hogy mikor van vége a második trimeszeternek. Az elsőnek a 12.héten ugye? Vagy nem már nem tudom. Leírnád nekem! Köszike előre is!

Kata,

Öszinte részvétem. Remélem a kislányod is hamarosan megnyugszik. Ez annyira így van, hogy a gyerekek nagyon érzékenyek.
Engem pszihológushoz kellet vinni amikor a nagypapát elveszettem annyira bezárkóztam. Nem bírtam feldolgozni. Bocsi a személyeskedésért.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

mamacka,

Jól néz ki a hordozó. Ügyi vagy.
Most már tényleg nem tudom. De szerintem megkérdezem a szülésznőmet, hogy itthon miket mikor lehet csinálni a kádazással kapcsolatban. Jövőhéten hétfőn a magándokimnál lesz megbeszélés doki, szülésznő+védőnő jelenlétében. Mindenki elmondja mi mit követ. Remélem megnyugtató lesz. Mert most elkezdtem felkavarodni.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Vikci
Pl a Sote teljesen kád ellenes! elötte, közben, utánna....

Köszi
És nagyon praktikus is, én nagyon szerettem... Áron másfél éves koráig használtam... nekem a kendő túl macera volt meg nem tudtam azzal a rengeteg anyaggal mit kezdeni...

No megyünk pakolni, hétvégén lelkigyakorlatra megyünk Leányfalura... már nagyon várjuk, nagyon jókor jött... :(

Kép
Kép
Kép
mamacka

Köszönöm a kedves szavakat mindenkinek!

Kórház téma:
azért elég borzasztó, hogy mik vannak egyes helyeken! Viki, nem irigyellek. De bízzunk benne, hogy minden tökéletesen fog alakulni.

Mondjuk a pesti kórházakban is biztos elég macerás lehet annyi ember ellátni, főleg, hogy össze-vissza variálták a körzeteket.

Az alternatív szülést nagyon jó dolognak tartom, sajnos nekem ebben csak a labda volt anno segítségemre, mivel más eszköz nem volt, ja meg a bármilyen pózban vajúdás. Szülni már csak fekve lehetett :-( ülve szerettem volna, de nem volt lehetőség. Most majd más lesz a helyzet.
Kád mondjuk itt sincs, de ez tényleg egyéni, hogy kinek mi a jó. Sokat hallottam már, hogy eltervezte a kádban, gyertyafény melletti szülést, aztán 10 perc után ki kellett szállnia a kádból, mert nem érezte benne jól magát. Szóval ezt szerintem ott és akkor kell majd eldönteni, hogy mi is a jó valójában.
Mindenkinek más. A barátnőm pl. négykézláb szülte a kisfiát, labdán vajúdott. Szóval tényleg nem lehet általánosítani.

Nálunk itt az a helyzet, hogy helyben bezárták a kórházat. Ahova tartozunk az Sopron, ott fogok szülni. A doki már megvolt egy ideje a teherbeesés előtt, tehát igazából a kórház nem volt annyira kérdés, bár tény a környék legkultúráltabb szülészete itt van. Szerintem az orvos személye is nagyon fontos, természetesen a szakmai tudása is, de sokszor inkább az emberség, kedvesség, hozzáállás az, ami megfogja a kismamát.
Én maximálisan bízom az orvosomban, de leginkább magamban, hogy a kisbabámat problémamentesen, elképzelésemnek megfelelően tudom világrahozni. Nagyon fontos, hogy erősítsük magunkban, hogy meg tudjuk oldani az előttünk álló feladatot, a félelmeket pedig el kell hessegetni.
Mindenkinek meg kéne fogalmazni a terhességével, szüléssel kapcsoaltosan egy mondatot, amit afféle "mantraként" tudatosít az agyában. Így legalább magabiztosan, félelmek nélkül tudunk nekivágni az olykor nem is olyan könnyű, de annál csodálatos utazásnak.

Ha félünk, annál rosszabb nincs is. Visszagondolok mindig, hogy amikor a lányommal terhes voltam, mennyire gondtalanul éltem meg az egész terhességet, és hogy a szüléssel kapcsolatban soha nem voltak negatív elképzeléseim. Egyedül a császár metszés volt, amitől tartottam, határozottan tudtam, hogy azt nem akarok.
És emellett ki is tartottam, a babámmal is megbeszéltem, magammal is, hogy természetesen úton fog sikerülni a dolog. És szerencsére így is lett.
De a 11 óra alatt egyszer sem éreztem úgy, hogy félnék, megtorpannék, vagy bármi ehhez hasonlót. Csak hagytam, hogy az ösztöneim vezessenek.
Tudatosan kell készülni a terhességre, szülésre, tájékozódni kell, de szülni ösztönösen kell és tudunk. Máshogy nem megy.
És ami akkor kijön -sírás, nevetés, kiabálás, bármi - azt mindent ki kell engedni, mert úgy lesz az igazi.
Most sokkal több félelmem volt a terhességgel kapcsolatban, amiknek a leküzdése elég hosszú ideig tartott, most érzem azt, hogy már nem tudok félni, hanem csodálatos élménynek élem meg a terhességet, és várom a baba születését. :-) és ez most olyan jó. Úgy érzem, hogy teljesen kiengedtem, mind testileg mind lelkileg. Szóval most tök jó :D

Egyébként ez itt mind a saját véleményem volt, senkire rá nem erőszakolhatom, mindenki mást gondol a terhességéről, a szülésről, egyáltalán erről az egészről úgy komplexen, csak jó megosztani más kismamákkal az érzéseket, gondolatokat.
Szóval ne vegye senki sértőnek, ha olyat írtam, vagy rábeszélősnek a dolgot. Csak olvassa és magában tegye oda a dolgokat, ahová szeretné :D

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81

Vikci,
1 hónap 0-4. hét
2. hónap 5-8. hét
3. hónap 9-13. hét
4. hónap 14-17. hét
5. hónap 18-21. hét
6. hónap 22-26. hét
7. hónap 27-30. hét
8. hónap 31-35. hét
9. hónap 36-40. hét

1 trimeszter 1-13. hét
2. trimeszter 14-26. hét
3. trimeszter 27-40.hét
Mindig a betöltött heteket kell nézni

Katuci,
Részvétem a nagymamád miatt :( Nekem a kerianyum halt meg pont akkor amikor Dorka elkezdte az életét a pocimba biztos vagyok benne hogy ő küldte nekem. Nagyon fontos ember volt az életemben.
Vendég

Sziasztok!

A szüléssel kapcsolatban osztom az előttem szólók véleményét, hogy igazából akkor és ott derül ki, mi esik jól a vajúdás alatt. Én is elterveztem, hogy majd biztos de jól fog esni egy kis melegvizes zuhany (a Péterffyben sajnos kád nem volt), de amikor ott voltam a fájásokkal és kérdezte a szülésznő, hogy megyünk-e zuhanyozni, a hátam közepére nem kivántam a vizet. Nekem a labda bejött, gyorsult a tágulás és kellemes volt rajta ülni és kicsit ringatózni előre-hátra. De ez tényleg mindenkinek más. Persze, nem mondom, hogy baj, ha valakinek van egy elképzelése, hogyan szeretne szülni, milyen vajúdáskönnyitő eszközöket venne igénybe, sőt, jó, ha van egy terv, mert azon még mindig lehet változtatni. Mondjuk, ehhez kell egy orvos és egy szülésznő, aki partner az általunk eltervezett szülésben. Nekem jólesett az is, hogy a szülésznő masszirozta a derekamat a fájások alatt.
Szülhettem volna négykézláb, állva vagy guggolva, de ez sem teljesült, mert amikor jöttek a tolófájások, nagyon szédültem és biztosabban éreztem magam, ha fekszek. Viszont azt elég sok kismamától hallottam, és magam is tapasztaltam, hogy sokkal jobb, ha az ember lánya nem totál kivilágitott, fényben úszó szobában vajúdik. Nekünk lekapcsolták a villanyokat és csak egy éppenhogy fényü éjjelilámpa égett. Nagyon kellemes volt. Persze, ez az este-éjjel szülő kismamákra érvényes, az elsőt nappal szültem és akkor nem volt lámpa.
Úgyhogy ez tényleg teljesen más mindenkinél, kinek ez, kinek az esik jól. :)

Ági
Vendég

Mamacka!

Lehet, hogy itt, de lehet, hogy egy másik topikban láttam, hogy kismamanadrágokat ajánlottál. Kordbársony, több színben.
Szeretném megkérdezni, hogy ezek hogy vannak méretezve?
Mert most nekem van egy S-es kismama farmerom, ami hasbetétes, de a csípőrésze nem gumis, így hamarosan ki fogom nőni. Azt olvastam ott, hogy ezeknek állítható a derék/csípő része.
Szerinted ha az alap méretem 38-as, akkor mekkorát kéne ebből vennem, mert érdekelne.

Köszi előre is!

Kata

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81

Sziasztok!

Mamacka!
Alapból én is természetesen szeretnék szülni (szerintem ez a normális), fájdalomcsillapítás nélkül, de ha gond van akkor azt a dokim döntse, lássa, h. császározni kell.
Az, h. gyakrabb a császározás arra azt mondták a klinikán, h. ez egy egy klinika, ide alapból több "patológiás" kismama jön. Bízok abban, h. nem azért választják az itt dolgozó orvosok a császárt, mert az rövidebb ideig tart, vagy több lét lehet nekik jattolni.

Mondjuk vidéki viszonylatokhoz képest mi Pestiek Örülhetünk neki, h. több választási lehetőségünk van és nem abba az egy kórházba kell utazni (akár 20-60 km-t), ahol aztán lehet, h. semmi alternatíva nincs.
A kád kérdésben igazad van: tényleg nincs a SOTE 2-őn, de az apartman jellegű vajúdószobához (nekem nagyon tetszett amikor belátogattunk) tartozik egy saját fürdőszoba, ahol annyi ideig lehet a zuhany alatt állni, amíg akarsz (bár lehet, h. tényleg én is olyan állapotban leszek, h. a hátam közepére sem kívánom a vizet).
:D

Panda!
Holnap leszel kereken 200 napja terhes! Hogy telik az idő!

Vera

Kata!
Tetszett aza mondatod, h. szülni ösztönösen kell, meg hogy űzzük el a félelmeinket. Megkérhetlek rá, h. ezt majd úgy január vége felé ismételdd el nekem? :wink:

Benneteket is nyom ez a hülye szürke idő?

Kép

Kép
nagy vera

Sziasztok Lányok!

Katuci: Részvétem :cry:

nos egy kicsit a kórház témához hozzászólnék ha szabad:

Katuci: Ne haragudj tényleg nem bántásból írom e szavakat de énis a győri kórházban fogok szülni és sztem nem szabad 5 évvel ezelőtti dolgok alapján leírni a kórházat.Nem mondom hogy a legjobb stb stb de a környéken pl a mi környékünkön messze a legjobb felszereltségű (Komáromhoz és Tatabánáyához képest)
Nos nekem pedig ez számít a legtöbbet ha komplikáció van tudjam hogy azt tudják kezelni...
Én jelen vagyok egy Győri kismama topicban is és akik az elmúlt években ott szültek nem panaszkodnak..sokat változott a kórház én úgy gondolom...nem fényezem őket de tényleg örülhetünk hogy ilyen helyen szülhetünk...mert vannak sokkal roszabbak
A futószalagozásról annyit hogy sztem nagy öröm az hogy végre ennyi kisbaba születik..sztem a pesti kórházak is tömve vannak mégis mindenki megszül :)
Annyiban irigylem a fővárosi kismamikat mert nekik ott a töménytelen tanfolyam lehetőség meg stb ami nekem például ezen a környéken pl nem adott.
Szívesen járnék szüléselőkészítőre ha lenne de nincs...
Biztosan jó a Soproni kórház és persze hogy az az osztrákok miatt és örülök hogy jó helyre kerülsz de én azt gondolom hogy már a győri szülészeten sem ilyen kritikus a helyzet..én teljes mértékben megbízom a dolgozókban..lehet naivság de sztem ehhez igy kell hozzáállni..

Szóval Bp.i Mamik szerintem minden negativ ellenére azért jobb helyzetben vagytok mint a vidéki kismamák..nálunk nem az alapján lehet dönteni hogy mennyire humános a kórház vagy a dolgozók hanem hogy melyik a legjobban felszerelt és a legjobb orvosokkal dolgozó kórház a környéken és persze melyik van legközelebb...ti ezek melett azért az alternatív módszeres kórházak közül is tudtok választani..nem beszélve a kismamaruha boltokról és a gyerekdolgokkal kapcsolatos boltokról..valamint v.melyik nap azért is elkeseredtem mert ha majd nő a gyerkőc akkor nem tudom olyan oviba és suliba járatni amilyenbe szeretném mert nem akarom kitenni a napi többórás utazásnak...:S

na de azért már Várom kismanót..és reméljük hogy akárhol szülünk is mindannyian gyönyörű egészséges babával gyarapszunk :)
Vendég

Sziasztok!

Katuci!
Öszinte részvétem. :(

Nekem van egy kegyeleti szakértős ismerősöm, és nemrégiben pont a halálról és a gyermekekről beszélgettünk. Azt mondta, hogy 3-5 éves kor körülkérdeznek először a gyerekek a halálról. és ha hisszük ha nem akkor is tudják, hogy miről van szó, és néha még jobban fel tudják dolgozni az egészet, mint a felnőttek.

Remélem Viki is hamarosan feldolgozza.

Vera!

Lehet, hogy már irtam a dokim, már én sem emlékszem. Én Dr. Bánhidy Ferencnél fogok szülni.
Tegnap voltam pont nála, és a császárszülésről beszélgettünk. Azt mondta, hogy bizton álílthatja, hogy csak akkor végeznek ha muszáj. Sajnos sokmindenkitől hallottam én is hogy előszeretettel császároznak a SOTE-n, de azért én ennek utánajártam. Sikerült anyukákkal beszélnem akik megosztották tapasztalataikat, és nagyon sok jót meséltek a kórházról.

Tényleg, sikerült bescennelni az előadásokat? Nem akarlak sürgetni, csak érdekel h mik hangzottak el.

Most láttam, hogy a IV. kerülteben laksz, én is ott laktam :9 Anyukám még most is.

Kriszti

Lilypie Pregnancy tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers
bchris

Sziasztok!

Képzeljétek most írt az egyik ismerősöm, hogy már 5 perces fájásai vannak. Úgy volt, hogy ha hétfőig nem indul el neki akkor az orvos egy zselével nem tudom hallottatok-e ilyenrl elindítja a szülést.
Már egy héttel túlhordta a babát.

Katuci,

tudom, hogy odaírtad, hogy tegyük oda ezeket a gondolatokat ahova kedvünk van. De ezt így összefoglalva sem írhatta volna le senki. Pont ma írtam az egyik ismerősömnek aki me hozza a jelek szerint Világra gyermekét. Azt, hogy higgye csak el nyugodtan, hogy képes erre a csodálatos ösztönre. És én is mint Te pont úgy gondolkodom erről. Nem gondolok félve semmire. Élvezem ezt az állapotot sőt imádom. És minden percét kiélvezem. de attól amitől te is féltél attól én is tartok, de ma is beszéltem Mátéval, hogy mi simán fogunk szülni és, hogy be fog fordulni.
Azt írtam én is csak mondjuk valakinek, hogy a kádból van olyan eset amikor kikéreckedik a kismama. Ez tényleg egyéntől függ.
Mondjuk vannak kórházak ahol csak egy pózban szülhetsz. Ez viszont eléggé gáz.
Na mindegy a lényeg a lényeg, hogy a negatív beszámolókat elhesegetem magam mellett.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Kép
Kép
Kép
Vendég

Vikci!

Ez tágitó zselé. A méhszáj kezd el tőle nyilni. Szerencsére nekem nem volt benne részem, de hallottam, hogy nem egy kellemes eljárás. Ahogy az egész szülésinditás sem. De ezek szerint hála égnek az ismerősöd is kimaradt belőle. Sokszor mintha tudnák ezek a babák, hogy jönniük kell, különben anyának rossz lesz. :)
És igazad van, élvezd ki minden percét a pocisságnak, olyan hamar elszalad...
Jó hallani, hogy első babánál is ennyire tudjátok, beszélgetni kell vele, ha nem is érti, vagy nem tudom, de valahogy eljut hozzá, amit közölni akarunk vele.
Én az elsőnél kinevettem azokat, akik azt mondták, beszéljek hozzá. Sodródtam az árral és nem élveztem különösebben, csak túléltem a terhességet.
A másodikkal már jobban figyeltem, elkezdtem kommunikálni vele,de ezt az akkor 2éves fiam után tettem, aki magától jött oda esténként és bújt a "babához" a pocakra és beszélt neki.
Most tudom viszont igazán értékelni ezt a kis életet itt benn, hogy tavasszal elvetéltem, most minden apró moccanására (mert még csak keveset és kicsit érzem, de érzem) sirógörcsöt kapok, annyira örülök, hogy jól van és ott van.
Ma voltam a védőnőnél, szivhangot hallgattunk, mosolygott rajtam, hogy ugyan már Ági, csak nem fogsz a harmadiknál sirni egy szivhanghallgatásnál.... de igen, mert boldog vagyok......
És sajnálom, hogy ez igazán csak most jött elő és most tudom beleélni magam a babavárásba.
Úgyhogy irigykedem.... :) bár énis igy vártam volna már az elsőt is!!!!

Ági
Vendég

Vikci,
Bizony van zselé, tabletta, kúp, pálcika ezek mind elkezdik megnyitni a méhszájat persze nem mindenkinél. Vagy adnak infúziót az meg a fájásokat inditja meg. Anyum a tesómat 3 héttel hordta túl adtak neki mindent amit csak lehet hihetetlen adagokban de a fájás messziről elkerülte. Császár lett a vége.
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?