A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Igen Votiv,
tudom, és sosem haragudnék...! :wink:
de ismersz, inkább sirok, mint cselekszem, bár ez nem kifogás, de jó igy a kis poklomban... 8)
zsancikant

Beszéd Iginek is bölcsiben indult meg...
zsancikant

Ruzi, a rágás és a (fagyi) nyalás is fejleszti a beszédkézséget! :lol:
meg höcögtetés, sok hangutánzó szó... szóval ehhez tényleg nem kell szakember :wink:
(egyébként 3 éves kor alatt mindenhol szabályosan kiröhögik az anyákat, akik megkésett beszédfejlődésre panaszkodva elviszik vhová a gyereküket :?)
votiv

Kata!
ezzel a négy markeres vizsgálattal csak 75% pontosságban tudja meg az ember az eredményt, 95%-os nincs, legalábbis down-ra nincs.

mindegy

amit el is felejtettem
a dokim felemelte a tarifáit 15.000,- Ft-ra! majdnem elájultam, 50%-os emelés! psze vhol megértem, hogy túl sok a betege, és leépíteni így tudja csak őket (hogy ő is normális életet élhessen; mert általában nagyon leharcoltnak nézett ki eddig), s ha fele leépül a lé így is megmarad, csak én , és a hozzám hasonló szerencsétlen marhák azért kerültek kellemetlen helyzetbe, mert így 4-5 hónapos terhesen esélyem sincs másik dokira (mármint ha akarnék), már senki nem vállalna, így kénytelen vagyok ennyit fizetni, ha van, ha nincs. már a 10eFt-ot is sokalltam, költségvetést készítettem, miegymás, de ez már akkora összeg nekem, hogyha most kezdeném előről, sajnos el kéne válnom tőle, nem tudnám vállalni. az a szerencséje, hogy piszok jó doki, nagyon jó ember, vele kezdtem az első gyereket is, így ragaszkodom hozzá. mindenesetre elvárom, hogy ekkora összegért ne kelljen nála folyton várnom, úgyhogy ha legközelebb megyek, fel fogom vetni ezt a problémát, mert elegem van belőle, hogy sokszor 2 órát is kell várnom. eddig semmilyen dokinál soha még nem szívtam ennyit a várakozással, és ugye az idő pénz, a gyerekemet el kell addig helyeznem, stb.
a stratégiája mindenesetre bevált, mert tegnap minimum 2-3 beteget veszített el. az egyik pl. rákszűrésre ment, ami így 17eFt, s csak azért maradt, mert így is nehezen jutott el a rendelőbe, de azt mondta a férjének, hogy most volt ott utoljára.
s amit még a doki se tud, hogy ezzel az emeléssel a szüléskor kapott tiszteletdíja csökkenni fog. (ha nem is a teljes összeggel, de kénytelenek voltunk lejjebb faragni a leendő díját; s ezzel fix, hogy nem csak én vagyok így)

azért is írom le most ezt, mert pár hete leveleztem egy lánnyal, aki ajánlásomra majdnem őt választotta, de összeadott kivont, s sokallta az összeget. most milyen lelkifurdancsom lenne :(
ancsipancsi

Zsan, önmagában nekem sem lett volna figyelemfelkeltő a feszesség. De így, hogy rengeteg más babát foghattam, kiderült, hogy nálunk van némi kis porbléma. De lehet, h én kicsit parásabb vagyok nálad. :)
kincsimano

KÖZŰLETEK VKINEK SIKERÜLT MÁR ELÉRNIE VALAHA a Magyar Államkincstár tetves Családtámogatási és Szoc. Ell. Irodáját????

szerintetek hova fordulhatnék panasszal amiatt, hogy gyak. hetek óta egyáltalán nem veszik fel a telefont, s a héten már a faxot sem? baromira elegem van belőlük, és a "munkájukból".

(az más tészta, hogy tartoznak nekem, azért is mérges vagyok, de még csak meg se tudom beszélni velük, hogy utlaják már)
ancsipancsi

Ancsi, nekem többször is sikerült már, de SOSEM A KÖZPONTI SZÁMON!!! amikor küldenek vmi levelet, azon az ügyintézőhöz ált. van külön telszám, ezeket szoktam hívni és be kell diktálni az ügyszámodat, ez alapján tudnak utánanézni.

itt a változatosság kedvéért ma megint esik a hó... (jég?) kopog is picit...

votiv 8)
votiv

Votiv,
sajnos bárhány levelet küldött a nyanya, mindig a központi szám volt rajta. most rászoktam a faxolásra, de még mindig nem értik , hogy tartoznak 1 hónappal, és ezt tudatni akarom velük. most már faxon se lehet, mert azt se veszik fel. nem tudom mit tegyek, most ezért külön menjek a postára?? :(
ancsipancsi

Zsan, eleinte Budaörsön laktunk, ott B.K. volt, most pedig Q.E. itt a telepen.
judit_78

Ancsi, cstam@allamkincstar.gov.hu és 3273492

votiv 8)
votiv

Zsána,
öööö... nem hiszem, hogy példakép anyuka lennék.. kérdezd csak meg Fülest :mrgreen: :mrgreen:

Ancsi,
nekem egyszer csikerült a MÁK-ot felhíni, kb. 1000. próbálkozásra....
sok sikert!
macskanyu

DÓRA és ANDRÁS és APUKA és KATIKA LEGYETEK EGYÜTT MIND NAGYON BOLDOGAK!!! Szép nagy baba! Várjuk a képeket róla!!!!

Ancsi: szuper, hogy lány lett ;) A hasbaszúrás megagáz én soha többé nem tenném ki magunkat ennek :x
Viszont miután nekem is gázos volt Kamillával az AFP cucc, fontolgatjuk az integrált tesztet az Istenhegyi úton... :roll:

Ríd: igen, az én saját bejáratú nagyim aki ilyen kedves, olyannyira, hogy tegnap "odacsábította" a párom, hogy sütött a gyereknek sütit, meg küld lekvárt és cserébe szerencsétlen Lackó több mint fél órát hallgathatta, hogy nagyi szidja a családom: Anyám, Öcsém, Engem :twisted: és magasztalja a nagybátyám családját! Ja és most fűnek-fának terjeszti, hogy szegény Kamilla milyen beteg??!!
Azt már ugye nem is mondom, hogy hiába mondtam, hogy a gyerek nem ehet tejes cuccot (margarinosat se) csokimáz van a süti tetején, amit nagyi margarinból csinál ugye és ő csak Rámát használ, meg is mondta ezt!

Tinu: Kamilla kb pont igy néz ki mint Tünci és látod őt meg éheztetjük és szegénynek arc nélkül kell felnőnie :P Szóval Tünci is mint Kamilla is teljesen rendben vannak!!!

Kátya: nekem ez ütötte meg a szemem: 7 hósan áll akkor 70%ban diszes lesz??????? He?? Nekünk ilyet a Dévényes néni sosem mondott!!
Fejlesztő: mi azért mentünk, mert a homeós vénbanya dokink anno mondta, hogy ez meg az nem stimmol, figyeljem a gyereket. Aztán elküldött Edithez aki megmondta, hogy nem gáz, itt-ott le van tapadva az izom, de hamar helyre rakjuk! Egyáltalán nem éreztem pénzlehúzásnak miután havonta voltunk 1x összesen 3X asszem és utána egy telefont kellett még megereszteni amikor elindult. Ennyi. És sok otthoni torna volt, amit ded marhára élvezett. A kövi dedet azért szeretném elvinni Edithez (DENI!) mert mostmár nem járunk ehhez a homeósbanyához, viszont úgy ismertem meg a tornanéninket, hogy ő bíz ha nem lát semmit hazaküld majd minket. És én is olyan vagyok mint az anyákok többsége, biztos ami biztos! Ha anno Banyadoki nem mond semmit, akkor mi se jártunk volna Dévényezni. De egy csöppet se bántam meg a dolgot! Magamtól sose mentem volna ilyesmire!

Macs: igen Kamilla fossa a szót, ellenben teljesen önállóan nem tud még felmászni a csúszda létráján, szal én vagyok a biztosíték mindig mögötte. Füles meg felszalad a létrán, mintha mindig is ezt csinálta volna ;) De majd Füli is belejön a szövegelésbe és Kamilla is hamarost úgy szalad a létrán mint a kismajom...ez igy van jól!

Curse: ÉLJEN ADÉL! És az a torta nyamiiiii milyen ízű volt??

Kisün rólad nincs fotó amint a dobost majszolod?? :mrgreen:

Nuk: Neked egy ÓRIÁS +
és hányszor de hányszor fogod még majd azt érezni, hogy tele a tököd az egésszel és lelkifurdi hegyek...ó ha csak magamra gondolok... :lol:
És igen a pasikkal KOMMUNIKÁLNI KELL, mert sajna ők csak a beszédből értenek, ez a hendikepjük ;)

Votiv: enyém Apa hazajön és kockavárat épít a deddel, meg lovacskázik vele meg ilyesmi! De oltári szerencsém van vele, mert nekem ez volt az elvárásom vele szemben és ő ezt teljesíti is teljesen magától!
De pl ő se veszi a lapot, hogy simiznie kellene a lelkemet ha magam alatt vagyok, csak ha mondom neki 8)

Ancsi: APám ez jó húzós doki hallod!!! És ezért a pénzért vártál két órát!!!
Tegnap én is két órát vártam :x alig voltam pipa... még az volt a szerencse, hogy a szomszédék meglátták, hogy megyünk el és elcsaklizták Kamillát, hogy menjek egyedül, a gyerkök meg eljátszanak :)

És jelentem 9-10 hetes a Porontyom és vannak már kis végtagbimbói és ver a szíve meg minden oks és vasat kell ennem sokat és akkor a csillagok háborúja is megszűnik a laborleletemen :) És és és olyan fura volt megint egy monitoron látni egy bébicseket aki az enyim.....meghatódóssmájli

Rylie
rylie

Ancsi,
éljen a kislány!!!! :D Afp-vel meg remélhetőleg nem lesz gond. Tudom, ettől nem jobb, tényleg ki kellene már iktatni ezt a tesztet, megmérgezi egy csomó kismama terhességét :(
BZs tarifái :shock: :shock: :shock: Nagyon nem szép dolog, hogy menet közben emel, a legkevesebb az lenne, hogy a már elvállalt kismamákat az eredeti áron vigye végig :? Most mérges vagyok rá.

Fejlesztéshez abszolút nem értek, így csak érdeklődve olvasom a véleményeket :lol:

Votiv,
Férfiak: azért a nők is sokat dolgoznak rajta, hogy "ilyenek" legyenek. Csak hát nehéz tökösnek lenni, ha ott az állandó bújtatott érzelmi zsarolás, hogy ha neked így nem jó, akkor itthagylak a gyerekekkel, aztán boldogulj... :?

Zsan,
imádom a Far Side-ot. Nem is tudnék kedvencet mondani... megvan Gary Larson összes, nehezebb, mint Marci :wink: 8)

Curse,
öröm nézni a kislányodat :D :D

vera
kisün

nem nagyon akart a Dedem lefeküdni, én meg mondtam neki, hogy okés, de anya megy aludni, ezzel lefeküdtem az ágyára. Füles persze rögvest rohant be utánam, lefeküdt mellém, átölelte a nyakamat és énelelte:

" Bóóba, Bóóba, alszik-levél-csigabiga szunnnny"...
(fordítok: Bóbita, Bóbita álmos, elpihen őszi levélen..stb.)

és ringatott közben... :lol: :lol: :lol:

meg tudom zabálni ilyenkor...(meghatott-szmájli)

ja és addig énekelgetett, ameddig elaludt, Ő :)
macskanyu

Macs,
süni 8) Nálunk is futkosott egy hete egy kisebb, nyári példány, jól megetettem, aztán útjára engedtem, most már be kéne magát vackolni :D Dócit-Marcit mi is dobáljuk, ugráltatjuk labdán, lógatjuk fejjel lefelé rendesen, imádják, visítva nevetnek. Nálunk egyébként én kezdtem, látszik, kiben van szadista hajl... őőőőő... ösztönös fejlesztési készség a családban... És csak egy érdekesség: full randomra van állítva az mp3-as lejátszóm, eddig Suzanne Vega stb. mentek, amint elkezdtem írni neked a hozzászólást, rögtön kidobta az egyetlen Tankcsapda-számot... vajon miért? :shock: :lol:
kisün

Bóbita-verzió a la Füles :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Nálunk is volt már "Alma, alma, piros alma odafent a fán" "anya, anya, piros anya odafent a fán" :wink:
kisün

Rájli,
éljen kisbabó!!! :lol:

És András, isten hozott ebben a szép novemberi világban! :lol:
kisün

Rájli,
látod akartam is írni, hogy viszont Füles elképesztően mozog, még bukfencezik is, de a nagy "annya!!!! deje!!! KEN-DEL-ZSUPPPP!!!!" szövegű mantra miatt csak siettemben gépeltem :mrgreen:
macskanyu

Sziasztok!
Bocsánat a zavarásért, Ancsi ismerőse vagyok, és elég régóta foglalkozom mozgássérült gyerekekkel (már vagy tíz éve), jelenleg az Országos Mozgásvizsgáló Bizottságnál dolgozom (na jó, egészen jelenleg itthon vagyok a gyerekekkel :wink: ).
Nyár óta többször benéztem hozzátok, és láttam, hogy sokan jártok Surányi Kornélhoz korai fejlesztésre. Én csak elég távolról ismerem őt (annak idején jártunk hozzá vízitornára a tanítványaimmal), és mostanában meglepetten olvastam, hogy korai fejlesztéssel foglalkozik.
Múltkor a Nők Lapjában is olvastam, a cikket róla, meg a Magyar Nemzetben is nyilatkozott a módszeréről, állítva, hogy egyedülálló (ezt készséggel el is hiszem, hiszen minden módszer az), és hogy Magyarországon senki más nem foglalkozik igazán korai fejlesztéssel, csak ő. Ezen azért meglepődtem. Nem tudom, olvassátok-e a Porontyot, oda írtam egy hosszabb posztot a korai mozgásfejlesztésről:
http://velvet.hu/poronty/search/?s=mozg%E1sfejl%F5d%E9s

Ebből azért egyértelműen kiderül, hogy kik foglalkoznak ilyesmivel, és bár őszintén bevallom, hogy nem ismerem Kornél módszerét, de abban biztos vagyok, hogy pszichopedagógusként nem sokat tanult a mozgásfejlesztésről. A pszichopedagógusok ugyanis a nevelőotthoni gyerekek tanításával, nevelésével foglalkoznak. Jó, tudom, a főiskolán nem indul levelezőn mozgásnevelés szak, nem is véletlenül. A tanáraink meggyőződése, hogy ezt nem lehet havi néhány órában és könyvekből elsajátítani.
A másik dolog, ami elgem nagyon zavar, hogy azt írjátok, hogy sírnak a gyerekek a fejlesztés során. A Dévény- masszázsnál abszolút érthető ez, mert az fáj, de sem a konduktív terápia, sem a gyógytorna, sem a mozgásnevelés (gyógypedagógus által végzett mozgásfejlesztés) nem indokolja a folytonos sírást (persze néha belefér), és nagyon - nagyon kevés olyan esetről, helyzetről tudok, amikor ezeket a tornákat a babák olyan rosszul élték meg, hogy állandó sírással reagáltak. Főleg mert a kicsiknél minden szakember arra törekszik, hogy érdekes, évezetes, játékos legyen a foglalkozás.
Nem akarok senkit elbizonytalanítani, érdekem sem fűződik ahhoz, hogy Kornélt sározzam (sőt, az lenne a jó, ha minél többen segítenének a mozgásfejlődésben elmaradt kicsiknek, mert országosan borzasztó kevés a korai fejlesztő központ), csak furcsállok néhány dolgot, és igazán kiváncsi vagyok, hogy ti, akik hozzá jártok, ezt hogyan látjátok. Például azért is, hogy ha majd visszamegyek dolgozni, és Biatorbágy környékén keresek fejlesztési lehetőséget, akkor jó szívvel ajánlhatom-e őt a szülőknek.
Bocsánat, hogy hosszú voltam!
marcangoló

Vera,
:mrgreen: biztos rám gondolt a lejátszó :mrgreen:
fejlesztési ösztön höhöhöhö.... Apa dobálta a szerencsétlent 2 hetesen..de csak akkor sírt, mikor abbahagyta.. :mrgreen: pedig Füles nem az a mazó tipus :mrgreen:
macskanyu

Piros anya :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

bocs, lassan, részltekben olvasok nemám flééém :mrgreen:
macskanyu

Szia MArcangoló,
örülök,h irtál, főleg, mert a porontyon is nagyon szeretem a világlátásod!!!
köszi, amit és ahogy irtál!!! :lol:
zsancikant

Szia Marcangoló,

örülök, hogy valaki a másik oldalról is hozzászólt a témához :) Főleg, hogy én csak hallomásból ismerem...
üdv itt :)
macskanyu

Macs,
pirost anyát többször kegyetlenül le is rázták a fáról :shock: :mrgreen: :mrgreen:

Marcangoló,
szia, nagyon érdekes volt a hozzászólásod, köszi :D

Macs,
most épp RHCP megy... nagyon itt vagy lélekben 8) 8)
kisün

Zsan, nem is tudtam, hogy ismerjük egymást. :D De akkor talán nem baj, hogy beledumáltam, majd leinformálsz a többieknek. :wink:
marcangoló

Vera,
majd akkor igazán, ha Reel Big Fish is lesz :mrgreen:
macskanyu

Macs, Kisün, köszi, RHCP-re én is mindjárt ott leszek. És, mert kicsi a világ, szegről- végről még a kistesód is ismerem. :)
marcangoló

Marcangoló,
?????? :shock: :?: :?: :?: ki az én kistesóm..?
macskanyu

Marcangoló,
ez nagyon jó, tényleg kicsi a világ :mrgreen: Gondolom, nem kickbox-edzésen futottatok össze :mrgreen: bár ki tudja :wink:
kisün

Jajj, Sünét!!!!!!!

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

leesett végre... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

bocs
macskanyu

Macs,
enyim little brother-ről van szó :lol: Mielőtt még családfakutatásban kezdesz :mrgreen: :mrgreen: Reel Big Fish nem lesz, mert nem ismerem őket :(
kisün

Macs, nem, Kisünét szakmailag. :D
marcangoló

Vau, ez egy hármas együttszólás volt 8)
kisün

és még egy, hogy új lapot kezdjünk...
kisün

Király! Nálatok aztán pörög a topic. :D
marcangoló

Sünöm,

hallasd meg EZT, és ha valaha szeretted az A-HA zenekart, akkor Ne hallgasd meg EZT

:mrgreen:
macskanyu

Jaa, azért, hogy legális legyek, Ketteskét a Szt. Imrében szültem B.Zs-nél. De Hármaska esélyei romlottak a tarifaemeléssel...
marcangoló

Marc,
csak azért, mert most alszanak a beste kölkek zömmel :wink:
macskanyu

Áhá, én is most alvasztom a kicsit. :P
marcangoló

Ancsi:
gratulálok a kiscsajhoz :D
Az afp-t én eleve feleslegesnek tartottam,ezért az integrált tesztre mentünk a Czeizelékhez.Én a helyedbe elmennék a 4markeresre+egy profi genetikai uh-ra/pl.Praxis:Hajdú Krisztinához.Ő az aduász ebben :wink: Mi ott voltunk 18hetesen,ami kb 20perc volt és közben jó sokat moziztunk is 4D-ben :D
Természetesen ezeket csak azért írtam,mert TUTI,hogy minden oké,de csak beleültetik az ember fülébe a bogarat :?
Dokid meg... :roll:

Dóra:
gratulálok Nektek :D
ISTEN HOZTA A KICSIFIUT!

Macs:
Neked a Kádár dr.nőhöz kell majd menned uh-ra,ha aktuális lesz :!:

Minden ünnepeltnek utólag/ :oops: /is minden szépet és jót kívánok!!!

petergabi

Szia Marcangoló!

Kornéllal fel is veheted a kapcsolatot: drvma@freemail.hu

A Magyar Nemzetes cikkről történetesen tudom, hogy hiába korrektúrázta Kornél, egy nem javított verzió került nyomatba, és rá nézve ez több szempontból is kínos volt, pl azért amit írtál, hogy az ő módszere lenne "az egyetlen igaz út", hááát, nem egy szerénytelen ember, de azért ilyet még ő sem mond, vagy legalább nem nyilvánosan :lol:
utána nagyon támadták a Dévényesek is uebbena lapban, mert a cikkíró itt is icipicit mást írt le, a javítás meg ugye... (Ilyen nálunk is előfordult már a Vasárnapi Híreknél, és iszonyúan égett is a pofám, mert a tördelő a cikkem piszkozatát rakta be, a szegény szakember - egy pszichológus csajszi - meg szabatkozhatott, hogy a húlye újságíró miatt van, és ő nem is azt/úgy mondta...)

A Nők Lapjás cikk is olyan, amilyen (Nők Lapjás :mrgreen:) komolyan örültem, hogy a végén egy pici bele került a lényegből is, nem csak "avassuk szentté S.K-t" volt :lol:

Kornél pszichopedagógus, és végzett részképesség-terapeuta is, a szakdolgozatát Szvatkó Annához írta, az ő tanítványa volt. De azt ő sem tagadja, hogy a legtöbb tudását a gyakorlatban szerezte, attól kezdve hogy a Rudasban súlyos fogyatékos gyerekeket oktatott úszásra, egészen a szenzoros integrációs torna elsajátításáig és annak saját tapasztalatokon alapuló továbbfejlesztéséig.

Az Ayres tornánál úgy tudom azért nem ritka a sírás, mert közben fél a gyerek. Az én fiam fél, ha feldobom, fél, ha forgatom, fél a hintában, fél a csúszdán - de ezek az ő szenzomotoros problémái, ha nem lennének, nem kellene fejleszteni...
Szóval nem azért, mert ez kínzás, vagy mert Kornél ne tenne meg mindent, hogy játékos legyen a foglalkozás, és amennyire lehet, élvezzék is a gyerekek. Igazából sztem az anyák viselik rosszabban, ha a porontyuk sír, és ők ebben az esetben tehetetlenek...

votiv 8)
votiv

Macs,
beste kölök azért beste, mert NEM alszik.

mint pl. ketteske és hármaska.
:twisted:
zsancikant

Rylie, azért nem olyan eccerű, hogy ha 7 hónaposan feláll egy gyerek, akkor 50% az esélye a disznek. Sok tünet együttes megjelenésekor LEHET így. Ilyen volt Emmánál a "túl korai" átfordulás hasról, a feszesség, meg amiket még esetleg nem tudok, de vannak.
kincsimano

Macs, Vera, gyerekszájak és altatás olvastán könny szökött a szemembe. Emma is ilyeneket tesz és mond, nem is olyan sokára? Sóhajtóssmiley. Két hete sógorném két és félévesét cipeltem a nyakamban, énekeltünk. És a vékony kis hangocskája ugyanígy hatott rám. Tök érzékeny és elérzékenyülős vagyok, mióta van csemetém. Csöpögőssmiley.

NUK, tessék jelentkezni, visszahúzódás nem jácc, mert még a végén meglátogatunk! Fenyegetőenszemöldökvonogatóssmiley
kincsimano

Votiv, azért ez egy helyreigazítást megért volna. A Nők Lapja alapján nem is vontam le messzemenő következtetéseket. :)

Az Ayres- nél abszolút igazad van, sokszor félnek a gyerekek, de az Ayres, nem is kimondottan korai fejlesztő módszer. Sőt. De ilyen, hogy részlépesség- terapeuta, hát hogy is mondjam finoman, nincs. :oops: Illetve hát lehet mondani, hogy az ember ezt vagy azt a terápiát megtanulta, ami egyes részképesség- zavarok kezelésére jó (mint a szenzoros integrációs, vagy diszlexia prevenciós, meg ilyenek), de ilyen foglalkozás nem létezik. Mondjuk ettől még bárki kiírhat bármit a cégtáblára, nem tiltja a törvény.

Szóval ezek szerint valami Ayres- alapú dolgot csinál, kis Dévénnyel, konduktív pedagógiai támogatással. :D Ettől persze még lehet jó. :wink:
marcangoló

A végső érv mégis az, hogy fejlődnek-e nála a gyerekek. Azt meg ti látjátok.
marcangoló

Marc, nekem is ismerős vagy a porontyról! :) És érdeklődve olvasom az írásod.

És ne írjatok több tünetet, mert úgy járok,mint Zsan, minden igyekezetem ellenére: P is fél a hintában (kisebb korában nem félt, sőt imádta), és fölemelésnél is soxor, pl. amikor bele akarom ültetni a bev.kocsi ülőkéjébe, ilyenkor megrémül, és görcsösen kapszkodik... :?

Ancsi, 15ezer, aztaa :shock: . Tényleg az lenne a fair, ha a folyamatban lévő kismamákat a régi tarifa szerint fogadná...

Macs, de édes az altatós Füli! Naykátölelés a legjobb dolog a világon, ha a gyerekem csinálja! :)

Sün, pirosanya a fán :mrgreen:

Kátya, én is ilyan elérzékenyülős tudok lenni, az anyák már csak ilyenek.
Ma azon érzékenyültem el,h P kért egy banánt: "Anya kéjek egy banánt, és a végét törd le, és add oda a Bojinak!"
Lehet,h jótestvérek lesznek? :)
rídonli#

Ríd, ez nem igazság, rólam mindenki tudja, hogy ki vagyok, én meg találgathatok, hogy ki kicsoda a Porontyon! :evil:

Annak idején, mikor Blankával jártunk B.Zs-hez, pont így, menet közben emelt asszem 7 ezerről 10-re, és nem mondta, hogy "magácskának még a régi áron". Hanem panaszkodott, hogy nem tud hogyan szelektálni a páciensek között. Persze kiszámoltam, hogy a terhesgondozás még így is kijön 60 ezerből, plusz az uh, plusz a szülésznő. Legfennebb nem leszünk hálásak a szülésért... Vagy majd jól beáskálódom magam B.B-hez fele áron. :shock:
marcangoló

Marcangoló, még mindig neked :)

Isti fiam lassan 3 éves és kb 1,5 éve járunk Kornélhoz, és a mai napig szívesen megy, sőt, a környéken se tudunk sétálni, mert rögtön rohanna befelé :D pedig ahová ő nem akar, oda 7 ökörrel is alig.... :lol: és ahogy vége a nagymozgásos feladatoknak, és mondjuk csak végig kell menni az akadálypályán (mérleghinta, trambulin, kisalagút, bordásfalra mászás, lépcsőzés stb), egy percig se sír többet, azt már szereti. őszintén mondom, inkább nekem esik nehezemre néha, hogy vigyem, én nem bírom a "kínzást" :lol: (meg a "betegségtudatot"/másság-tudatot, mert ez rengeteget rombol az én hozzáállásomon, és szeretnék végre megszabadulni tőle, és elhinni, hogy ha a fiam más is, de nincs vele semmi "baj" :P)

és még 1 dolog, amit Indinek panaszoltam a minap, és úgy éreztem emiatt írta azt, amit, hogy úgy érzem ami miatt Kornélékhoz jártunk, azt sikerült már kinőni+fejlesztéssel kiküszöbölni. Erősebb lett a kitámasztó reflex, nem esik az arcára a gyerek, már alig lehet tapasztalni a szenzomotoros gondokat, elindult a kommunikációja és a beszéde, nincs egyensúlyzavar, szépen szalad, és már hintázik, csúszdázik, úgyesen mászik és 2 lábon ugrál, a figyelme/koncetrációja egyre tovább fenntartható, egyre önállóbb és a finommotorikája is egyre ügyesebb, már szinte alig van (auto)agresszív kirohanása, nem prög 2000-rel, egész jól kezelhető, és persze nem hagyjuk abba az itthoni "fejlesztést", a tornákat meg a mondókázást, és a játékokat sem, és az utóbbi időben egyre ritkábban jártunk Kornélhoz, és most legutóbb bejelentette, hogy kéne járni rendszeresen, és ez szarul esett... Nem értettem, miért nem akar/tud "elengedni" bennünket... (nem tudom, lehet hogy "személyes" oka van, nagyon megszerette a kisfiamat, és lehet hogy csak rajta akarja tartani a szemét, hogy minden rendben :))
azért hordani fogom majd Istit, de inkább a gyerektársaság miatt, és bízom benne hogy Kornél is meglátja a látványos javulást, hiszen ez neki is köszönhető :D

votiv 8)
votiv

Banános sztori olyan szééép! :D
marcangoló

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?