A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 április-májusi babavárók

Zsuzsó,

Most én is éreztem valami mocorgást végre :) :)
Eddig azt vártam, hogy mikor mozdul már meg, most meg amiatt aggódok állandóan, ha nem mozog. Jó dolog a várandósság, de tényleg tele van agodalommal.

Remélem, hogy a harmadik babáddal sem lesz semmilyen komplikáció...

Kép
emi29

Sziasztok Kismamák!

Látom komoly témák jöttek szóba itt.

Otthonszülés

Én tuti nem, akinek ez így jobb és megnyugtatóbb az tegye, de én nagyon besz.ri vagyok, és tudom hogy nem foknak tizen körbeugrálni, de nekem megnyugtató az hogy ha valami történik akkor helyben vagyok és ott van az orvos.

Apás szülés

Úgy tűnik én benne vagyok a kevéske 10%-ban itt, akiknél nem lesz. :oops: :lol: Szeretném ha ott lenne velem, de a szülőszobára ne jöjjön be.

Szösszenet,

Már tuti hogy császár lesz nálad?

Egyébként én is farfekvéses voltam, de nem császárral szült Anyu, sőt, nagyon gyorsan megszülettem.

Hoztam egy képet :) Gömbölyödünk, gömbölyödünk :wink:

Kép

Kép Kép
szõlõ

:D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 1bambi 2008.11.21 22:24-kor.

Kép
1bambi

Bambi,

Teljesen egyetértek veled a Geréb Ágiról írtakkal kapcsolatban. Egyrészt nem a Geréb Ági ragaszkodik ahhoz, hogy ő vezesse le a szülést, hanem őt keresik meg. Senki nem tartott kést a kismama nyakához, hogy márpedig te otthon fogsz szülni Geréb Ágnessel. Ez az ő döntése volt.
Másrészt nem hiszem, hogy a leendő szülőket senki nem tájékoztatja az esetleges komplikációkról...

Szőlő,

Te sem tagadhatod már le, hogy van valaki odabent. :) :) :)

Kép
emi29

:D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 1bambi 2008.11.21 22:24-kor.

Kép
1bambi

sziasztok! :lol:

bár én május végére vagyok kiírva,de azért csatlakoznék.

Lenne 1 kérdésem, halottatok-e róla ,h valaki agresszív lett a terhessége miatt v. a kissé erőszakosabb természete még jobban felerősödik?

sajnos nálam ez lépett fel :twisted:

Kép
kritta

Bambi,

Rendben nem felejtem el :wink: Egyébként 1 hét és 1 mm a ti előnyötök. 1 hét alatt pedig sokat nő a baba. :wink:

Kép
emi29

Kritta, üdv itt. Mit értesz az alatt hogy agresszívebb? Az hogy az ember többet mérgelődik pl a párjával, nálam is előfordul(t) (már ritkábban), egy ismerősöm ezt úgy hívja "pörölő-hormon" :lol: :lol:

Kép Kép
szõlõ

Kriszta,

Üdv köztünk. Májusiak is látogatják ezt a topicot szép számmal.
:) :)
Szerintem én inkább nyugodtabb vagyok, amióta babát várok...

Egyébként ki tudja, kire milyen hatással vannak a hormonok....
Remélem, hamarosan elmúlik és te is elkezded igazán élvezni ezeket a hónapokat.
Hanyadik hétnél tartasz?

Kép
emi29

Kritta!

Nekem mind két terhességemnél nagyobb lett az igazság érzetem,hamarabb megsértödőm,és kőkeményen kiosztok vagidegen embereket is ,ha szerintem nem megfelelően viselkednek!(utcán,buszon,orvosnál) :oops: Alapjáraton nem tenném!

Az első tehességem alatt,több régóta tartó barátságom is megszakadt ebből kifolyolag,de ma is úgy gondolom akkor jogossan tettem szóvá bizonyos dolgokat,és nem bánom!

Az ember ilyenkor mindent másképp lát,lhet hogy tisztábban! :wink:

KépKép
KépKép
nicci

Most léptem a 12-be, de én mindig is ingerült típus voltam .
Viszont tegnap nem vártam meg h félre álljanak az utamból a fősulin a teremben,hanem szimplán elsodortam szegény csajt. :oops:

Van 1 olyan érzésem h a terhesség miatt én megtehetek olyat amit egyébként nem tennék. Vehemensség ez rá a legjobb kifejezés. utána mondjuk ált. meg bánom ezeket, de a barátom is néha menekül :roll:

Kép
kritta

Köszi nicci, de én az a baj, hogy már elterveztem h a főnökömnek is megmondom h bánt a most szült barátnőmmel, de azzal h folyamatosan duzzogok csak magamnak teszek kárt.
Már félek h a gyereknek nem lesz-e a baja h folyton, stresszelem magam feleslegesen. :(

Pl. tegnap több óráig nem aludtam,mert egy nem kedves ismerősöm küldött 1 gratuláló sms-t pedig még nem terjesztettem széles körbe az örömhírt. :evil:

Sajnos mindig is túl paráztam mindent, most pl. egy csomó dolgot olvastam a vetélésről. :cry:

Kép
kritta

Kriszta,

szerintem picit pozitívabban kellene gondolkodnod. A babának nem tesz jót, ha fölöslegesen hergeled magad.
12 hetesen még nincs rád írva, hogy kisbabát vársz. Honnan kellett volna tudnia a csoporttársadnak? Lehet, hogy az, ami most veled történik csak a hormonoknak köszönhető... Szerintem kérdezz rá a védőnőnél. Lehet, hogy ő már találkozott hasonló esettel.
Otthon egyébként minden rendben? Terveztétek ezt a babát?

Kép
emi29

Sziasztok!

Kritta - Üdv. itt.
Ha ezeket a dolgokat, reakciókat felismered, akkor nem ártana tudatosan visszafognod .. szerintem nem általános az agresszió felerősödése a terhesség alatt.
Én is, mint Emi, nyugodtabb vagyok a babavárás alatt .. a vezetési stílusomon is érzem, hogy már óvom a picit .. :) így nem is konfrontálódom sehol .. nem hiányzik az nekem! :)
Párommal nem vagyok idegesebb, ő az egyetlen, aki mindig jó hatással van rám :) imádom :D
Viszont a család és barátok felé érzem, hogy picit ingerlékenyebb vagyok .. néha soknak érzem az aggódásukat, a kérdéseket .. a tanácsokat. De mivel szeretem őket, ezt próbálom tudatosan magamban lecsillapítani :) Vagy szépen, kedvesen jelezni.

Szőlő - Még nem biztos a császár .. még csak 99% :lol: :lol:
Szép a pocid! Nagyon cukin gömbölyödsz :D (És nem rossz ez az új haj ;))

Látogatás és egyebek:
Most egész nap téma volt ez párommal .. és arra jutottunk, a baba és én nyugalmam érdekében mindent! ÉS mivel én sem szeretnék vad idegen emberek előtt regenerálódni, szoptatni .. ismerkedni a babámmal, így megértjük ezt a szabályt.
Azért a társalgóban gondolom tudunk együtt lenni, láthatom, megoszthatom vele az aznapi élményeket.
ÉS igyekszem hamar felépülni és hazarepülni a kis családdal :)
Próbálok optimistán hozzáállni, mert ha már most ráparázom, akkor biztosan én is depressziós leszek .. most is érzem, hogy rengeteget számít, hogy mit határozok fejben el .... mert ha elhagyom magam, hamar eltörik a mécses .. ezek a fránya hormonok :D :D

Kép
szösszenet

Sziasztok!

Ezer bocsánat,hogy így eltűntem. :oops: De megpróbálok ezután többször jönni,mert nagyon jó kis csapat ez. :wink: Viszonylag jól vagyunk és a baba is szépen fejlődik.Azért írom hogy viszonylag jól,mert éppen költözködésben vagyok,mert ideköltöztem a páromékhoz.(sajnos muszáj volt egyenlőre ez a megoldás :roll: )És megintcsak sajnos,hogy apósommal rengeteg a súrlódás köztünk. :x Erre nem lenne elég időm,hogy mindent elmeséljek. :( Nekem kb.2hete mért a védőnő magas vérnyomást,147/80-at,így most ezt ezerrel kontroll alatt tartjuk.Itthon is mérem,és figyelek az étrendemre amennyire tudok.Azóta nem volt gond.

Hát most így ennyi,igyekszem rendszeresebben jönni. :)

Kép

Kép
mezsó

Sziasztok Kismamik :D :D
Itt vagyok ám rendszeresen,mindent elolvasok amit írtok,csak írni nem nagyon szeretek.De most erőt vettem magamon,és leírom én is a véleményem.

Otthonszülés:
Nekem alapvetően nagyon tetszik az ötlet.A dédanyám és a nagymamám is bábasszonyok voltak falun,szerencsére mind a kettőt megismerhettem,és annakidején sokat meséltek nekem erről a dologról.
-tehát:ha a szívemre halgatnék,akkor biztosan otthon szülnék,a szép,meghitt hálószobánkban,ami csak a mi területünk,ha 10 ember látta,akkor sokat mondok.

_ha viszont az eszemre hallgatok,akkor irány a kórház.És ez lesz,mert nem merek semmit kockáztatni,mert nem csak magamról van szó.

Ami az én szemszögemből követelmény a szülésnél:
-egyedül legyek a szobában,senki ne szenvedjen mellettem.
-ne legyen rivaldafény
-ne kelljen feltétlenül háton fekve világrahozni a kicsit
-a kórházi személyzetből max 2 ember legyen bejáratos a szobába
-mindjárt szülés után tegyák rám a bébit,és várjanak a köldökzsinór elvágásával.
-látogatók közül csak a férjecském,senki más.A többiek várhatnak,amíg hazaérünk.

Tudom,hogy sokat akarok,és azzal is tisztában vagyok,hogy az elvárásaim közül kevés fog megvalósulni(vagy egyik sem)de álmodozni azért lehet :D :D

Nem tudom miért,de én úgy érzem,hogy nekem így könnyebb lenne,mert én a szülést és a születést egy nagyon intím,bensőséges dolognak tartom,és az én véleményem szerint se a babának,se a mamának nincs szüksége nagyközönségre.
Tudom,hogy hosszú voltam,de nézzétek el nekem,úgyis ritkán írok.
Szép napot mindenkinek :D

Kép
szibi

Mezsó, Szibi,

de jó, hogy végre jelentkeztetek. :) :)

Mezsó,

sajnálom, hogy nem jössz ki az apósoddal. Szerintem próbáld meg elkerülni. Lehet, hogy miatta magas a vérnyomásod, vagy kórábban is volt vele problémád?

Szibi,

A fenti igények közül néhány lehet, hogy teljesülni fog...

Kép
emi29

Emi: tök fura, mert nekem is már napok óta alig mozog...én is picit aggódom, de észrevettem, hogy Andrissal ellentétben ő akkor mozdul, ha pl ülve előrehajolok...múltkor a dokinál mondtam, hogy még elég ritkán érzem, de láttuk uh-n, hogy minden rendben. Hátrafelé tartja a lábait, valószínűleg ezért nem érzek még semmit, de tegnap este rugott egyet.:)

Kép
Attila 3 éves volt áprilisban
Andris 5 éves volt júliusban
klarka

Sziasztok lanyok!

Latogatas:
Nekem is rossz volt es a szobatarsamnak is.
Ketten voltunk egy haromagyas szobaba.
Mondjuk nekunk viszonylag konnyu volt, mert a szobanak ket ajtaja volt a ket vegen.
Az egyik a szuleszet folyosojara nyilt, a masik a latogatoi folyosora.

Szegeny anyuka, szinte egesz nap kint ult a ferjevel es a kisfiaval a huvos folyoson, mert nem johettek be.
Hiaba mondtam neki, hogy hivja be oket nyugottan, a csecsemosok nem engedtek meg.
Csak szoptatni jott be.

Nekem meg ugye nem sokat tudott jonni a ferjem, mert ejjel nappal dolgozott akkor is, meg ugyelt egesz hetvegen.
Mikor jott O sem johetett be en meg nem tudtam kimenni hozza mert Zoli mindig sirt.
Na masodik nap megelegeltem es szoltam anyukamnak, hogy hozzon be kissapkat, takarot. Hozott is.
Igy mikor jott a ferjem en kivittem a gyereket a folyosora.
Szoltak a csecsemosok, de kozoltem, hogy sajat felelossegemre hoztam ki.
Persze hozzam nem nagyon jott senki, mert en is kozoltem mindenkivel, hogy ne jojjenek.
Anyosomek jottek egyszer 30 percre es anyukamek jottek mondjuk minden nap, mert hoztak meleg szopi barat ebedet. De csak hozta, megettem es mentek is.
Szoval nalam sem es a szobatarsamnal sem volt tomegnyomor.

Ez egy jo megoldas, hogy csak egy felnott hozzatarto mehet be + gyerek. Ez van a transzplantacios klinikan is. Oda meg felmenni sem lehet csak ket fonek.

Otthonszules:
En soha nem szulnek otthon, annak ellenere, hogy siman megszultem Zolit minden gond nelkul. Ha fejlettebb lenne az egesz akkor sem.
En teljesen otthoni kornyezetben szultem, haboritatlanul a MAV-ban 2004-ben.
Az orvosomnak mondtam, hogy ha nekem faj valami, akkor nyugos vagyok es szeretem ha bekenhagynak. Ezt tiszteletben is tartotta.
Csak neha jott be, megnezni, hogy haladunk. Nem szolt bele semmibe.
A szulesnel is csak a labamat fogta, a szulesno meg a masikat, nem csinaltak semmit. Ha szerettem volna zene is lehetett volna, de nem akartam, mert idegesitett. A lampakat sem kapcsoltak fel teljesen, mert az is zavart. Mikor Zoli megszuletett azonnal a hasamra raktak es a koldokzsinort is joval kesobb vagta el a ferjem. Megvartak, mig leall a keringes benne.
Siman megszultem magam utana a lepenyt is, azt leellenoriztek es el is mentek, hagytak egy kicsit egyutt minket.
Kicsit kesobb jott vissza osszevarrni, es rendbe tenni.
Zolit utana el kellett vinni, mert mar nem volt tiszta a magzatviz, es sokat ivott belole, de vegul nem volt abbol sem gond.

Egy szonak is szaz a vege en totalisan meg voltam elegedve mindennel es mindenkivel. En ugy gondolom korhazban szultem, de haboritatlanul es teljes biztonsagban.

Remelem ez most is igy lesz, mert ugyan az az orvosom es ugyan nem a MAV-ban szulok, mert mas lett a neve, de hasonlo keppen.

Kritta!
En is "idegbeteg" lettetem, de en csak Zoli szuletese utan.
Tok nyugodt, turelmes, kitarto voltam mindig, siman kiraktam egy 5000 db-os puzle-t. Most 5 szem utan foldhozvagom a dobozt, annyira turelmetlen vagyok.
Szoval szerintem ez normalis.

Na megyek szakdogat irni.

MAgi
Vendég

Köszi emi!

Tényleg vissza fogom majd magam az mindenképen jó lesz.
A baba gyorsan jött össze, (persze már direkt nem szedtem előtte gyógyszert ), annyira nagyon nem vártam, mint mások.
Nem is gondoltam, hogy ilyen könnyen fog menni.
Ez ugye most gáz? :shock:
Most van nálam 1 olyan tendencia,hogy aki tudja az tudja ,de v.hogy nincsen kedvem az ismerősökkel jópofizni.

Kérdés
13. hét után vissza mehetek-e kondizni, használhatok-e 4 kg-os kézi súlyzókat? Ülve erősíthetem-e a combizmomat v. hason fekve a hátsó combomat.( ez gyanús)

Már 70 kg-ról indultam mondjuk izmos-sportos voltam aránylag (172 cm) és elterveztem, hogy 80 kg és nem több leszek.
Jó étvágyam van - rosszullétek
Már kezdek rájönni,hgoy ez MISSION IMPOSSIBLE :lol:

ugye nem érdemes megtagadni magamtól az édességet és a súlyomon aggódni?

Köszi szépen

Kép
kritta

nem tudjátok miéert nem látszik a vonalzóm?

Kép
kritta

emi: korábban semmi gond nem volt a vérnyomásommal... :roll: Most mióta 147 volt,és itthon méregetem reggel és este eddig a legmagasabb 1x volt akkor 129-et mértem.Amúgy mindig 115-116 körüli értékeket mérek többnyire.Holnap megyek nővéremhez(ő a házi dokim :wink: ),viszem a vérnyomásmérőt,és megnézi milyen értékeket mértem 1 hét alatt(mert megőrzi a memóriájában),és akkor ha már esetleg kell vérnyomáscsökkentő,akkor felír.De remélem nem kell még.Én úgy gondolom nem... :?: :!:

magzatmozgás: hát ne aggódjatok hogy hol érzitek hol nem...mert ez nálam is így van.Nagyon sokáig volt bugyborékoló,csikiző érzéshez hasonló...igazi rugásféle az pár napja volt csak. 8) De az se túl erős...Ebéd után 4x egymás után éreztem. :) Aztán másnap este 2x éreztem szintén rugást fekve az ágyamban. 8) És megint másnap reggel szintén fekve 1x éreztem rúgást. 8) De sajna 2 napja megint nagy a hallgatás rugdosódás ügyben... :( De én mondjuk tudom hogy mellső falon tapad a lepényem,és eddig minden UH-on maga alá húzva tartotta a lábacskáit,és többnyire harántfekvésben tartózkodott még eddig mindig.Tehát a mellsőfali lepény,meg a harántfekvés eleve kizárja nálam hogy jobban érezzem őt... :roll: hát ez van :roll: azért remélem majd fogom jobban is érezni ha már nagyobb lesz. 8) :)

Kép

Kép
mezsó

Kritta
Üdv itt!
Az ingerültség utalhat terhességi diabéteszre is.
De ha te mindig is ilyen voltál lehet a hormonok ezt csak felerősítik.

Szőlő
Nagyon jó a kép... és emlékeztetsz rajta az unokanővéremre! :)

Bambi
teljesen egyet értek veled!

Még a kórházi szülésről látogatásról annyit, hogy én egy kakukktojás vagyok, mert nekem olyan jó élmény volt a bent eltöltött időszak, hogy gyakran nosztalgiázok! :) :) :) teljesen hibbant vagyok mi? De olyan szívesen gondolok vissza... amikor hazajöttünk kezdődtek a gondok... egy kicsit depis letem, de a kórházban 10 centivel a föld felett lebegtem, boldog voltam, minden látógatónak örültem!
Én ha magamba nézek nekem ez a kórház megadta azt a nyugalommal teli bztonságérzetet amit sok maminak csak az otthonszülés ad meg...

Graulálok a mocorgókhoz... én pocimacim is csendesebb mostanság... ma reggel igaz éreztem ahogy a tenyerem alá fészkelte magát, de már napok óta semmi nem volt.

Szöszi
A császárosoknak tovább kell bent maradniauk... sima szülésnél az Istvánban állítólag előfordul, hogy káét nap után hazaküldik... én ennek nem örülök, mert ha besárgul a gyerek viheti vissza agyerekkórházba a mama...
A Sotén az apa bent lehet a császárnál is.
Gratulálok a mozgáshoz! :)

Kép
Kép
Kép
mamacka

Kriszta, látszik :wink:

Én most voltam vérvételen, AFP meg toxoplazma, meg újra vécsoport, mivel nem sikerült a leletet is elküldeniük, tökjó, hát kb baromira felháborodtam az egész rendszeren ami ott van, nem részletezem. Plusz egy akkroa profi csajt kaptam ki aki úgy levette a vérem hogy egy órája vérzik. Olyan jó.....

Kép Kép
szõlõ

Szőlő

Sajnálom a téged ért atrocitásokat! :evil:
Nálunk vidéken meg lenéznek minket az orvosok, (mintha buta lennél(, de mivel nekem van pár diplomám és eü. végzetségem is nem fogom hagyni az tuti. meg ismerve magam biztos megmondom a tutit :roll:

A másik az,hogy a fantasztikus megyei korházban sajnos nincs se kád, se szülőszék ami szomorú. :oops:
Amikor óra átállítás volt admin. okok miatt a szülészetre nem jutott reggeli.

Nekem képzeld csökkent a fájdalomérzetem pl. legutóbb nem is éreztem szinte a vérvételt.

Leghamarabb mikor lehet látni h fiú v. lány lesz? :D

Nektek a fáradtság mikor múlt el , ha elmúlt egyáltalán? :wink:

Kép
kritta

Krszta nekem úgy a 13. hét körül múlt el a fáradtság, szóval kb ott ahlol te vagy most :wink: Persze még most is előfordul hogy átalszom a délutánt, de már csak max 2-szer egy héten. :lol:

A vérvétellel egyébként nekem sincs soha bajom, nem is szokott fájni, mindig olyan jól megszúrják. De ez a mai nő.... Hallod, 3. csőnél elkezd matatni, összevissza jár a tű a vénámban, á, nem fájt, aztán "hááát.... elállt a vérzés.... háááát.... lehet hogy eldugult a tű..... hááát..... lehet hogy rossz a cső?" Mondom nem tudom, de valamit csinálhatnánk, mert ha 3 perc alatt nem lett tele a véremmel a cső, akkor valami tuti nem okés.... Persze kivárta ahogy szép lassan belecsöpög a vér, mind a 8 milli, aztán mikor csövet cerélt örömittasan felkiált hogy "jaj, hát csak a cső volt rossz". Köszi.

Kép Kép
szõlõ

Sziasztok Kismamik,

Szia Kritta,

Hát a fáradtság az én esetemben szinte még mindig megvan! De vannak napok, amikor nagyon energikus vagyok, és vannak, amikor egész nap csak aludnék, amikor tehetném!
Én is a múlt héten voltan AFP-s vérvételen, nem az én védőnőm + dokim volt. Kérdezem az idegen védőnőt: Legyen szíves ráírni a vérvételi lapra a toxoplazma vizsgálatot is, mert nekem nem volt. Erre azt mondja, hogy azt csak különösen indokolt esetben nézik....van-e kutya macska ..mondom nincs de volt. Á..akkor már tuti pozitív vagyok és átestem a fertőzésen, ne aggódjak!MOndom ok......
Azélrt furcsa, hogy valahol automatikusan csinálják a vizsgálatot, van ahol meg kérni sem lehet.....

KépKép
kisfruzsi

Kisfruzsi, nekem szerensére szó nélkül ráírta a dokim a beutalóra, de tudom hogy van ahol nagyon nem szeretik megcsinálni. Egyik ismerősöm elment az ÁNTSZ-hez és ott pénzért megcsináltatta.

Kép Kép
szõlõ

Az ötlet nem rossz, köszi

KépKép
kisfruzsi

Kriszta,

én a 14-15. hétig szenvedtem álomkórban. Gyakorlatilag bármikor állva képes lettem volna elaludni. A 16. hét óta élvezem a várandósságot, de tényleg. És tele vagyok energiával :) :)
Nálunk, van akinek pl. már a 12. héten lehetett látni, hogy kisfia lesz, de azért ez nem annyira jellemző. Én a 16. héten voltam 4D-s UH-n, de úgy feküdt a baba, hogy csak kb-ra mondta a doki, hogy lány lesz. A 18. heti UH-n a nődokim megerősítette az első szonográfus véleményét.

Szerintem, a kondizást - főleg súlyzókkal - hanyagolnod kellene a terhesség végéig, de jobb ha ezt megkérdezed a védőnődtől is.

Kép
emi29

Fruzsi, Szőlő

nem is tudtam, hogy toxoplasma vizsgálatot nem csinálnak automatikusan... De gáz!!! Ez mióta van így? A tesómnak néztek...
Tőlem meg a kutya sem kérdezte meg, hogy volt-e valaha macskám..

Klarka,

ma reggel elég sokat rúgott a picur :) :) A párom, csak mini Tyson-nak hívja. Most nem aggódom :)

Mezsó,

Akkor lehet, hogy nincs is semmi gond a vérnyomásoddal csak amikor mérték, izgultál egy picit..

Kép
emi29

Emi,
Akkor neked is automatikusan megnézték. Valószínűleg mivel nem kötelező, ezért spórolnak...ezek szerint a doki és a védőnő jóindulatától függ az ember már megint!

KépKép
kisfruzsi

Emi, automatikusan csak akkor ha a dokid olyan, illetve lombikbabáknál. Én is külön kértem, de nekem nem problémáztak rajta.

Kép Kép
szõlõ

Magika,

én utoljára egy 25.000 db-os puzzlet raktam ki :) Négy hónapig tartott (tavaly augusztustól decemberig).
Most a terhességem elején elkezdtem egy 5.000 darabosat, de a 12. hétnél a párom összecsomagolta. A földön raktam és a páromnak nem tetszett, hogy szabadidőmben fölötte görnyedtem. Félt, hogy valami baja lesz emiatt a babónak...
Ki tudja mikor lesz erre legközelebb időm....

Kép
emi29

25.000 db-os puzzle????? :shock: :shock: Tejóég, nem semmi türelmed lehet :lol: Én a hétvégén csináltam egy adventit, nem egy nagy durranás, de nekem tetszik :D

Kép Kép
szõlõ

Jó reggelt! (most keltem :lol:) ne mondjatok semmit .. :lol: :lol:
Nem kicsit nagy az alvásigényem :D :D :D
Most olvasok vissza .. már megint van mit :D
Amit már most látok .. arra reagálok:
Én imádom a puzzle-kat :D :D Rengeteget raktuk anno anyummal .. most itthon már nem annyira. De engem megnyugtat, kikapcsol, leköt - szeretem :D

Kép
szösszenet

Sziasztok! Én is ma voltam vérvételen. AFP + Hepatitis B. Megtudtam, hogy az AFP eredményt nálunk a 18. heti UH-on adják oda! Ennek örülök, szerintem jó ötlet! Előtte legalább nem idegeskedik a kismama napokat, ha esetleg kicsit magasabb/alacsonyabb. Ha meg valami van, akkor ott meg úgyis megnézik mindjárt UH-on! Szóval nekem tetszik az ötlet. A Hepatitis-B eredményért meg külön kell visszamenni 10 nap után.

Nálunk a Toxoplasma kötelező!!!! A legelső vérvétel alkalmával, sőt 2 -3 havonta nézik ismételten!!
Attól, hogy valakinek van/volt macskája, még nem biztos, hogy átesett rajta. És olyan is megfertőződhet, akinek nincs. Igaz ennek kisebb az esélye.

Mezsó! Szerintem nem olyan magas a vérnyomásod. Max. az a 147 esetleg. De ha egyszeri, az sem vészes! (140/80 Hgmm a max ami még jó)

Egyébként én is inkább nyugodtabb, türelmesebb lettem!
Bár sógornőm meg ingerültebb, de ott más problémák is vannak!! Szerintem fontos a kiegyensúlyozott háttér! Párkapcsolat, várt baba -e....stb

Ollem -el mi újság????

Kép
gabo001

Mezso: nekem is mellső falon tapad, biztos azért érzek én is keveset...

Kép
klarka

Sziasztok!

Szösszenet, megnyugtattál, hogy nem csak én alszom fél 12-ig... :oops: :lol:

Toxoplazmával nálam is kevertek... Kérdeztem a védőnőt, hogy hogy megy ez? -kérdezzem meg a nődokit... Kérdeztem a nődokit-szerinte a védőnő dolga... vagy kérdezzem a háziorvost... a háziorvosom 15km-re lakik tőlem, kimentem, kértem beutalót. néz rám bután az asszisztens: azt a védőnő adja! na, kezdtem morcos lenni... :x De azért adott beutalót... az ÁNTSZ-hez kellett mennem, hasonló módon vettek vért, mint Szőlőtől ma reggel... :? na mindegy. Végülis pozitív lett (várható volt, 6éve macskázok...:roll: ), úgyhogy innentől kezdve nem is fontos az egész. Az itteni dokim szerint így már csak annyira számít, mint hogy voltam-e bárányhimlős.

ercsi_3

Ha betöltöttem a 13. hetet nem kell már annyira aggódni ugye?

A párom decemberben akar Lengyelországba utazni vonattal.

Én nem szertenék max. Bécsbe

Tök hideg lesz és a hosszú az út nem tudom mennyire tesz jót, :( eleget vonatozok hetente Pestre.

Szerintetek?

Kép
kritta

A toxoplasam vizsgálat miből áll? Az is vérvételes? Külön kapunk rá beutalót?
Mert mint Emitől sem, tőlem sem kérdezte senki, hogy van-e macskám .. vagy bármi .. :?

Szia Mezsó - Örülök, hogy minden OK. Reméljük ez a magas vérnyomás csak ettől a furcsa, idegesítő latyakos szürke időtől van!

Szibi - Végre újra jelentkeztél :) Szerintem az igényeid közül, ha jól választasz kórházat, elég sok meg tud valósulni :)
De aztán lehet (már többször bizonyítottam) hogy én is álomvilágban élek sok mindennel kapcsolatban.
Én egyelőre azt a gondolatot szokom, hogy nem jöhet be a férjem, mikoözben szoptatom, vagy altatom a picikénket .. hát, nem lesz egyszerű .. lesz sírás-rívás .. aztán majd a baba vigasztal engem :D

Ercsi - A sok alvás jó :D :D És nekem párom azt mondja .. "most aludj, mert áprilistól évekig nem alszunk" :lol:

Kép
szösszenet

Igen a toxoplazmát vérből nézik. Elvileg az első vérvételkor kell, hogy nézzék. A rutin vérképpel együtt.
A vérvételi lapodon rajta kell legyen, ha nézték.

KépKép
kisfruzsi

[quote="kisfruzsi"]I írta:kisfruzsigen a toxoplazmát vérből nézik. Elvileg az első vérvételkor kell, hogy nézzék. A rutin vérképpel együtt.
A vérvételi lapodon rajta kell legyen, ha nézték.

Köszi! És hogy van feltüntetve?
Toxoplasma? Vagy vhogy rövidítik? :)

Kép
szösszenet

Hát ezt nem tudom, de szerintem aha rövidítik akkor max. tox. vagy toxo lehet.
A végefelé kell legyen a rutin vérkép alatt.

KépKép
kisfruzsi

Toxoplazmát nálam nem néztek, tényleg van ahol automatikusan nézik? Mivel az első vérvételt a védőnő leírása alapján a háziorvos írta ki, a védőnő elintézte a dolgot annyival, hogy ha gyrekkorom óta macskaközelben élek, biztos átestem rajta. Remélem, tényleg így van.

Kritta, szerintem ezt te érzed, hogy mit bírsz. A vonatos utazás szerintem nem tilos, aközben még járkálni is lehet. Én azért nem készülnék úgy, hogy biztosan tudok menni, hol van még az a december, ki tudja, hogy fogom akkor érezni magam.
Vendég

Sziasztok!

Toxoplasma: nálunk sem kötelező, de én azonnal kértem, holott már régóta nincs macskám /de egész gyerekkoromban volt, még 20 évesen is/, valóban a védőnő adja a papírt, nekem 5000Ft-ot kellett fizetni érte, s mivel én tök nega lettem /tehát fogékony/ így ha szeretném, megnézik legközelebb is, ez a 24. héten lesz esedékes, akkor 2500Ft-ért.. De megnézetem, biztos ami biztos.. Szóval akinek van vagy volt macskája, az se legyen biztos abban, hogy átesett rajta..
APF: nekem most november 12én vették le, és 16án megvolt az eredményem :) ezek szerint mindehol változó :D
Puzzle: régebben én is nagyon szerettem pakolgatni, de most egyrészt a fekvés miatt, másrészt a tartós előre hajolás nehézkessége miatt inkább csak a számítógépen űzöm - így legalább fekve is tudok kirakózni :lol: :lol:
Mozgás: nekem is mellső fali a lepényem, és nekem még ugyan korai is lenne az igazi mozgásokat érzékelnem, de azért én is kicsit aggódom - látszik, hogy az egész terhesség, majd a felnevelés egy igazi aggódás :D

Kép
kis-csillag
Tököl

Aludni én is tudnék többet, örüljek, hogy egészen jó órarendem van, nem kell sokszor korán kelnem - én pillanatnyilag nappali tagozatos egyetemista vagyok.
Vendég

szőlő: sajnálom a vérvételes élményedet... :( amikor nekem volt a 16hetes akkor én rendes nőcit fogtam ki magamnak,teljesen óvatosan csinálta,mégis nagyon fájt,és enyém is rendesen vérzett utána...Nem tudom úgy látszik a 16hetes vérvétel már csak ilyen... :roll:

kritta: hú hát fáradtság? :P én azt hittem már elmúlt erre nekem kb.2hete visszajött... 8) :lol: Azóta alig van olyan este amikor megbírnék nézni valami műsort.Állandóan elalszom olyan 7körül,és mindig felébredek éjfél tájékán mint aki köszöni szépen már kialudta magát. :lol: Aztán meg éjjeli baglyoskodok.Szóval fáradtság szinten én spec így állok manapság.

emi: nem tudom mi lesz a vérnyomásommal... :?: nem izgultam egyáltalán...és soha sem volt ilyen magas még,tehát még én is úgy érzem,hogy mindenképp figyelemfelkeltő... :!:

klarka: üdv neked! :D jó érzés azért egy picit,hogy van sorstársam a mellső falon tapadó lepény terén. :wink: Tudom ez neked is sovány vigasz,de legalább nem vagyunk egyedül. :) téged nem bosszant,hogy nem érzed a babádat kellőképpen??Mert már ez a kor amiben mi vagyunk,már az lenne amikor elég jól lehetne érezni,ám mégse érezzük... :roll: Azt mondják ha már elég nagy a baba akkor a mellsőfali lepény sem akadály a mozgások észlelésében. :D

Kép

Kép
mezsó

[quote="virág5"]A írta:virág5ludni én is tudnék többet, örüljek, hogy egészen jó órarendem van, nem kell sokszor korán kelnem - én pillanatnyilag nappali tagozatos egyetemista vagyok.

Az kemény lehet - el tudom képzelni. És hanyadéves vagy?
Még a félévi vizsgaidőszakot lenyomod, aztán halasztasz?
Nekem szerencsére már nincsenek óráim .. azokat letudtam. Viszont a másod diplomámhoz a szakdolimat írnom kellene ..
Így viszont, hogy majdnem délben kelek, délután meg szaladok tanítani .. nem nagyon haladok vele :? :shock: :evil:
Viszont januártól páromék írják az új lemezt .. remélem akkor több időm és energiám lesz nekem is az írásra :D

Nekem a vérképen csak egy TPHA vizsgálat van .. de ahogy néztem neten, ennek semmi köze a Toxoplasmához :roll: :roll:
Jövő héten megyek a dokihoz, rákérdezek mindenképpen ..

Kép
szösszenet

Mezsó: megnyugtat, hogy ma is éreztem egy halovány rugást, nekem ez a 21. hetem, holnap kezdem a 22.-et. Andrist is a 21.-en kezdtem érezni...baromira nyugtalanít, de majd csak beerősödik...

Kép
klarka

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?