A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Brigi,
gyere nyugodtan az örömeiddel és ha netán van, a bánatoddal is!!!

én örülökneki, hogy attól, hogy mi nem alszunk könyv szerint /gyorsan hozzátenném, nem is eszünk könyv szerint/ más még alszik!! Ez esetben nem kell a szomszéd tehenének is megdöglenie :lol:
Hát igen, nem mindenki gondolkozik ugyanúgy, de ettől szép a világ :D
Mi, nem alvók, alárendeljük a saját igényeinket a babóca igényeinek saját akaratunkból, nem azért mert sodródunk az árral. De szabad ezzel egyet nem érteni (egy jó fej munkatársamat idézve :lol: ) Senki sem úgy gondolja, remélem, hogy 1 db üdvözítő út van. A gyerekek meg valószínűleg nem fogják tudni megbeszélni, nekik melyik volt jobb :lol: :lol:
Azt hozzátenném, hogy az én választásom volt az is, hogy semmilyen cicikiváltó eszközt nem vetünk be: nincs itthon cumi a lakásban, a cumisüveg sosem volt rendeltetésszerűen használva és a csőrös pohárból nem (ez megint az ő döntése), csak simából iszik Mica. Más máshogy dönt, az meg az ő dolguk.
Én azért szeretek ide járni, mert bár tudom, hogy nem mindenki gondolkodik így, értsd renitens vagyok :lol: , de nem is szekálnak vele, mint anyósék, hogy tanítsam meg aludni a gyereket..
Napirendünk nekünk is van, csak a kiságy rész nincs kitöltve :lol: :lol:

KépKép
Kép
gyuzso

Sziasztok, csak nagyon gyorsan, mert határidő van...

Emano, talán nézd meg itt a táblát: http://www.tabla.hu/catalog/73/3

Kép tavaly engem leptek meg... :-)

Kriszta, hajrá, gyere mond mi volt Vida dokinál, nagyon izgulok!!!

Veronikusz, elfelejtettem, hogy Petinek Valija lesz (remélem). :-)

Szép napot, itt előbújt a napocska. :-)

Ha nem baj, gyorsan...

Kép szokjuk az ízeket

Kép még mindig szokjuk az ízeket, de most anyáék barátaival...

Kép
Kép
Kép
v30

Vali!
köszi
pont innen rendeltem meg :lol: :lol: :lol:

emano/Andi
KépKép
emano

Eni,
:wink:

Brigi,
még nem hordjuk a 86-ost, csak lassan nekilátunk, mert szűkösen férünk a kisebbekben :lol:
még akartam írni: az, hogy Kristóf bírja a kiságyat, a Te érdemed, de szerencsés is vagy, azt gondolom tudod! :lol:

Ancsa,
gondoltam rá, hogy beöltöztetem tavirózsának Micát, hátha nem tűnik fel a leány szinkronúszó csapatban :wink: :lol:

KépKép
Kép
gyuzso

Gyuzso
86-os ruha??
mi még csak 68-ast hordunk :oops: :oops:

emano/Andi
KépKép
emano

Sziasztok!

nem akarom tovább húzni az idegeket, de van valami, amit én is szeretnék elmondani.
Hozzáteszem, Bene első perctől mintafiú volt, ő ágyban aludt, sokat, sokszor, stb. Evett, aludt, mosolygott, néha sírt. Csodás gyerek volt és VAN most is. De én bizony Enihez hasonlóan soha nem éreztem (vagy ha igen, gyorsan leállítottam magam) hogy ez az én érdemem lenne. Ha jól megfigyeltem a történéséeket, és naplót is vezettem az első hónapokban, látszott, hogy ezt nem én csinálom, hanem a BABA. és ez nagyon fontos. Nem vagyunk mindenhatóak és mindenttudó szülők, és hibázunk rengeteget, és van olyan baba, aki így, van aki úgy működik, és csak hálát adtam minden nap Istennek, hogy nekem könnyű. És közben láttam, körülöttem másoknak milyen!

T

mtunde

Na, én meg most látom csak, hogy megint belegázoltam valakinek a lelkébe, akaratomon kívül. Nem tartom magam extra anyának, azért mert alszik a gyerekem éjszaka. Leteszem és elalszik, kész. Nem én csinálom, hanem ő. De azért elnézést, ha többeket megbántottam vele.

viszlát.

Kép

Kép
zill

Emano!
ez nem lóverseny :D Balázs is meg fog nőni, csak ő ráérősebben csinálja :lol:

Szofi ma még nem hányt, pedig már bő 3 dl-t megivott :D és Kata is kb 1,5 órája volt utoljára rosszul :D
Egyelőre a Normnafloret és a B6 vitamint hajlandóak bevenni. Scmectát míg hánynak akkor nem adok. Ez a Rizsnyákos íztelen HIPP-es trutyi nem a kedvencük. Max. 1-2 korty, ami nem lenne baj, ha gyakrabban lenne ez az 1-2 korty. Kata viszont kért, és evett 2-3 falat banánt. Most gyurmázik a drága. :D

Mentem mosni.

Eni!
szuper anyuka vagy! Csak ezt akartam mondani. :wink:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

A lényeget elfelejtettem!
Veronikusz gyógyuljatok, szörnyű amiket írsz!!!!
+++++++++++++++++++++++++ küldünk!

Alvás téma: sztem senki nem gázolt bele senkinek a lelkivilágába, mindenki más, úgy ahogy a babák is mások. Így van ez rendjén, milyen lenne már, ha mindenki mindent ugyanúgy csinálna...
Nekünk anyukáknak fel kell vennünk a tempójukat, úgy kell szeretgetni őket, ahogy vannak, teljesen mindegy, hogy mennyit alszanak. Ehhez kell, hogy legyen türelmünk, hiszen nem véletlenül nekünk találták ki ezt a mókát, nem véletlen, hogy a nők lettek az édesanyák. Most ezt aztán jól megmondtam...

S sztem az sem baj, ha mindenki őszintén leírja a véleményét, ha mindig csak a jóról beszélünk, akkor felületesek leszünk egymással. Sztem így tanulhatunk sokat, mindenki azt a sort fogadja meg, amelyiket jónak látja...

hali

Kép
Kép
Kép
v30

Emano, mi is 68-74, Micu szummóbírkózó lesz, tuti nem fogunk vele veszekedni. :-)

Veronikusz, ez már jobban hangzik! :-)

na, eldugultam...

Kép
Kép
Kép
v30

ó reggelt!

Előszőr is Kriszta GRATULÁLOK!!!! Mit mondott az orvos???

Veronikusz:
Nagyon sajnálom a lányokat és remélem minél hamarabb rendbejönnek. Az már jó hír, hogy Szofi tudott inni és nem jött vissza.
A Péter nagyon szép név
:lol:
Egyébként nekem most az a tapasztalatom,hogy nagyon sok kisfiú születik mostanában..

Eni, Brigi: Szerintem mindkettőtők jó anya és mindketten mindent jól csináltok. Én úgy gondolom,hogy bizonyos dolgokat tudunk befolyásolni, de bizonyos dolgokat nem, azt a baba alakítja.

Gyuzso: Nem tudom,hogy bírjátok cumi nélkül? nem szopja az újját?

Vali: Nagyon édes Ádám és még mindig milyen szőke...

Brigi: Kristóf is cukor és milyen nagy már...

Cancan: Beninek gyönyörű szemei vannak.

Ancsa, Gabi: Tetszenek a babás "képeslapok" hogy lehet ilyet csinálni?

Steffi:
Sajnos én még nem kaptam meg :(

KépKép

KépKép
cukorfalat

Zill, az égvilágon nem bántottál meg senkit. Azt hiszem, itt mindannyian örülünk a sikereknek, és együtt sírunk, ha valakinek bánata van.

Vali, Tünde köszönöm a kedves gondolatokat.

Veronikusz, elképesztő empátiáról teszel tanúbizonyságot, hogy a lányok állapota ellenére vigasztalsz. Nagyszerű ember vagy! Köszönöm. Mennek a gyógypuszik, bárcsak tehetnénk valamit.

Nem kedélyeket továbborzolandó, de azt hiszem, én is, mint minden épelméjű anyuka megteszünk mindent annak érdekében, hogy a gyermekünk/gyermekeink jól érezzék magukat. A lehető legtöbbet, erőnkön és türelmünkön felül. Nők vagyunk, ezért születtünk. Az, hogy kisember fogékony-e, sok minden más függvénye. Bár sokszor hülyültem itt, hogy zizi vagyok, a gyerekkel SOHA. Talán a férjemet kellene megkérdezni. Meg a szüleimet, akik csak csodálni tudnak a kitartásomért. Anyukámnak 3 picije volt egyszerre, a minap azt mondta, az nem volt ilyen, mint nekem ez az egy. Gondolom, nem engem akart bírálni... :oops:
vbea

Cukorfalat!
hát! a mi ismerőseinknél 10-ből 10 lány :shock: :shock: :shock:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Sziasztok, mindenkinek szép napot!

Ezer éve nem voltam itt, és őszintén szólva nem is olvasgattalak benneteket. Ezer ok miatt. Hosszú. :) :D

A verebek csiripelték, Kriszta, hogy Vidadokinál vagy, és elsősorban azért jöttem, hogy gratuláljak! Minden jót kívánok, amit lehet, vigyázz magadra! :wink:

Veronikusz, nagyon sajnálom a lányokat, és remélem, hamarosan túl vannak rajta! ha már gyurmázás megy, az nagyon jó jel! Smectát én sem adnék, meg más hasfogó kaját sem, mert aminek ki kell jönnie, az jöjjön ki! Hasmenés van még? Az általában hosszabb ideig tart, mint a hányás, és azzal is kiszáradhatnak, úgyhogy, ha isznak szép fokozatosan, akkor rendbejönnek. Dokinál voltatok végül? Nem kellett székletet vinni tenyésztetni? Csak mert szerintem nem mindegy, hogy vírus-e (rota pl.), vagy baci (pl. szalmonella). Zsombi volt egyszer szalmonellás...majdnem kiszáradt egy kecskeméti agyatlan doki miatt, úgyhogy bekerültünk a Szt László fertőzőosztályára Bpestre, ahol kiderült a baj, és hetek múlva, amikor már rendesen evett, és teljesen tünetmentes volt, akkor is hetente kellett vinni a kakit az ántsz-be, mert még mindig benne volt a baci, és ez nagyon fertőző, hiába nem volt már semmi baja. Szóval kb egy hónap múlva mehettünk csak oviba.
Kívánom, hogy 'csak' vmi gyors vírus legyen! Egyébként a dokink mindig azt mondja, számoljuk, hány kaki (napi 4-5), hány hányás (6). Ha eléri ezt a kritikus számot, akkor az nem jó. ha a kúp nem jó már, hányás elleni szurit is szoktak adni.
Ne haragudj, ha túl sokat okoskodtam erről, nem ez a szándékom, hanem saját tapasztalat alapján segíteni. Hányás, és kaki mentes napokat kívánok! :lol:

Zill, Brigi, Eni! Szerintem nem csak azért jövünk ide, hogy megcsodáljuk egymás gyerkőcét, 'meghallgassuk' egymást, hanem, hogy leírjuk egymásnak a véleményünket egy-egy témában. Nem veszekszünk, hanem 'beszélgetünk'. És ez olyan jó! Mármint, hogy van erre lehetőségünk. Brigi, tök jó nektek, hogy alszotok, még irigy is vagyok kicsit! De biztos vagyok benne, hogy gyerekeink nem egyforma személyiséggel születnek, és azután mi vagyunk azok, akik miatt különbözőkké válnak egymástól, hanem minden gyermek más egyéniség, más személyiség jegyekkel, és az, hogy melyikük hogy alszik, nem csak attól függ, milyenek a körülmények, hanem attól is, milyen a baba. Nekem a két gyerekem is teljesen más. Zsombi babakorában ollllyan sírós volt, hogy katasztrófa. Sári nem annyira. eleinte átaludta az éjszakákat, aztán mikor fogproblémák lettek, már nem. Zsombinál a fogzást észre sem vettem. Előtte is sírt, közben is, utána is.Pedig én ugyanaz vagyok, a körülmények, a helyzetünk mind-mind ugyanaz. Igen, kell napirend, de nem mereven, ez biztos. Ha az őt szerető személy állandó, és a szerető, gondoskodó hely is az, akkor biztosítva van a biztonságos környezet.
Beszélgethetünk még erről, én is tanulhatok tőletek, de a tapasztalataim ilyenek... :) Még egy csomó dolog eszembejutott, de most már lőjetek le!

üdv.gabboka
Kép

Kép
gabboka

Veronikusz! Bocs, neked is jár a vastag betű!

Vali, nagyon kis helyes a szőke herceg!

Ancsa! Köszikösziköszi! Az biztos, ha rajtad múlik, nem fog a babanet elfelejteni engem, és a 10-est is köszi!!! Nektek már csak 3 nap... :lol:

üdv.gabboka
Kép

Kép
gabboka

Gabbó, olyan jóóóóóóóóóó újra itt! :lol:
vbea

Gabbó, Ancsa... Emlékeztek, amikor ültem ctg-én, Ancsa előkészítésen túl, Gabbóm már Sárcival... ott álltunk együtt? :D :wink:
vbea

Eni, aki azt mondja, hogy ő nem zizi egy kicsit ahhoz képest, ahogy a gyerek előtti időkben élt, az bizony hazudik magának. Nekünk is szoknunk kell a totális új életformát, ami biztosan nem megy ripsz-ropsz. Nekem hatalmas váltás az egy gyerek után a kettő. Igen, néha zizi vagyok, mert még a wc-n sem lehetek egyedül. Gondolom ez nem csak az én problémám. :lol: Igen, komoly feladat lett, hogy hogyan cseréljek úgy betétet, hogy közben ne legyen ordítás, ne jöjjön be senki, és egyáltalán, ne hiányozzak valakinek legalább egy percig. Néha kiborít ez, és ezt nem fogom letagadni, de alapvetően imádom őket, és azon szoktam gondolkodni, hogy hogyan tudtam én nélkülük élni azelőtt???? :wink:

Ígérem, fogok visszafelé olvasgatni, de most már elég belőlem egyszerre ennyi. :oops: :lol:

üdv.gabboka
Kép

Kép
gabboka

Eni, naná, hogy emlékszem!!!! Vidánk jól átvágott akkor! Beviharzott a szobába, és azt mondta, itt van valami Eni a szülőszobán, és azt üzeni, menjek be...én meg jól bevettem és rohantam... :lol:

üdv.gabboka
Kép

Kép
gabboka

De jó Gabboka, hogy itt látunk! Hogy megy a suli? Sári miket csinál? Írj magatokról is kicsit lécci! :-)

hali

Kép
Kép
Kép
v30

Két nappal később meg majdnem nővérpult lett belőle... :lol:
vbea

Én Csodállom, Gyuzsot, Hannát, Borsát, Enit, Steffit, hogy így bírják a nem alvást és mindenkit akinek nem alszik a babája.
Én tudom, hogy nem én tehetek arról, hogy éjjel alszik a babám és 2X kel fel enni, hanem ő alakította így. Kezdetben kb 3 héten keresztül minden hajnali 1-kor felkelt és hajnali 3-ig nem akart visszaaludni, bármit csináltam, aztán ez is elmúlt, most viszont este ordít 1-2 órát, bármit csinálok vele. De elfogadtam és nem erőltetek semmit.

Eni téged még azért is csodállak, mert + ott van a lakás, amivel már annyi bajotok volt és van. Van már valami kilátás, hogy mikor tudtok költözni?

A barátnőm kisfia 4 héttel fiatalabb Petyánál és szintén nem alszik ráadásul állandó hasfájás gyötri. Pedig a barátnőm is próbálta letenni, simogatni, de semmi nem használt.. A babák maguk alakítják szokásaikat, bizonyos fokig tujuk őket alakítani... Legalábbis nekem ez a véleményem.

KépKép

KépKép
cukorfalat

Remélem nem borzoltam tovább a kedélyeket, mert nem ez volt a szándékom...

Veronikusz: nekem pedig sok ismerősömél fiúk születnek. A kórházban is, ahol feküdtem hármunkból kettőnknek fia volt és az egész osztályon több volt a fiú, mint a lány. Remélem neketek is összejön...
Én mondjuk egy kislányt szeretnék, ha lesz ketteske..

Gabbo: Emlékszel mikor tavaly decemberben találkoztunk az uh-nál? Én akkor voltam 6 htese te már 30 vagy 32 hetes olyan jó volt beszélgetni...

KépKép

KépKép
cukorfalat

Sziasztok!

HUH, Mi vagyunk egy kicsit ludasak az alvás témában, de mint sokan írtátok pont ez a fórun lényege, hogy egymás tapasztalatait is megosztjuk!
Szinte minden alvással kapcsolatos szakirodalmat elolvastam már, rengeteg mindenkit megkérdeztem és igen is ki is próbáltam módszereket, de nem megy!!!! Most egy hete, hogy ugyan ezt csinálom, mint Te Brigi, de semmi!!! Fél óra alvás után ORDíTÁS (mi nem sírunk ha valami nem tettszik, hanem torokból kiabálunk a nyomaték kedvééért! :D )
Hogy hibásnak érzem magam amiért nem sikerült sem a suttógós módszer, sem ez? Sajnos nem, inkább azért érzem hibásnak magam, mert rá akarom kényszeríteni ilyen arrrrrogáns módon az akaratomat a fiamra, holott eddig mindent magától gyönyörűen időben produkál! :D
Tegnap éjszaka alig aludtunk pocakfájás miatt,(pedig 39fokos a lázam alig állok a lábamon és hasmenés+ hányás, minden amit aarok!) minden szopizásnál 1,5órát van a karomban+napközben is ott lóg a legtöbbet. A hátam majd le szakad és a cicim sem a régi, de nem én vagyok ezzel egyedül így!
Mi ezt választjuk, mindenkinek szíve joga azt tenni, ami a lurkónak a legjobb érzése szerint!Senki sem jobb vagy rosszabb anya ettől!
Légy büszke Brigi, arra, hogy sikerült elérned mindezt a kisfiadnál!
Párom pl. arra büszke, hogy nem alszik a gyerek igazi Kopácsi vér szokta mondani, mert Ő is ezt csinálta amikor pici volt!!! :? :D :D :D
Szóval én feladtam 1 hét után, így megint rójuk a köröket a környéken napi 2x, de így legalább megismerjük az összes kutyust a környéken! Már kedvencünk is van :wink:
Tudod Brigi én is olyan babát szeretnék minta Tiéd, de amikor 1 óra fentlét után Áron rámvigyorog éjszaka, hmmm semmiért nem adnám ezt az időt oda semkinek! :D :D

Hanna

Kép
hanna09

Na, itt vagyok, csak munkahegyek vannak.
Szóval voltam: petezsák láccik, két hét múlva megyek megint. Satuk! gratula! majd kéz a kézben járunk ctg-re... :lol:

Kép
Kép
kriszta36

Kriszta! jajdejajdejó!!! hipphipphurrrrá!
Éljenek az utánpótlás kismamáink! Gratu nektek!!!

Kép
Kép
Kép
v30

Kriszta
most már akkor nadonnadon hangos YYYUUUUUPPPPIIIIIIIIIIIII!!!!
gratula

emano/Andi
KépKép
emano

Kriszta GRATULÁLOK!! és Satuknak is!!

Nem jön valaki mostanában rákszűrésre? gondoltam,hogy összeegyeztethetnénk az időpontot.Én most hívtam a Vidadokit, hogy időpontot kérjek, de kinyomott....

KépKép

KépKép
cukorfalat

Sziasztok!
Hanna! Ez tök szép volt.. állig meghatódtam.
Kriszta... GRATULA! És jajj, ebbe bele sem gondoltam, hogy pitty-putty itt a ctg, és stb.. Most, ahogy olvasom az alvós-nemalvós babákat, csak remélnykedek, hogy másodiknál is igen szerencsés leszek.. :D
Puszi mindenkinek!

satuk

Kriszta!
hipp-hipp hurrráááááá!!!!!

cukorfalat!
én szeretnék menni, de csak akkor tudok mikor a féjrem szabin lesz az meg dec 6-án elsz valószínűleg... megérkezett a csomi?!

az lehetséges, hogy gyermekem 13,5 hónaposan úgy dönt, hogy nincs szüksége napközbeni alvásra?! :!: :?: :shock: :evil: :x

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

satuk!
jajj neked is szívből gratulálok kicsi bogárkátokhoz!!!!
jó,hogy itt vagy újra! :!:

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Kriszta,
Nagy nagy gratula!!!!!!!!!! :D Most aztán lassíts a munkával!!! Az ráér!!!

Satuk,
Neked már gratuláltam :lol: :wink:

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
vica10

Na, azért csak lassan. Most várunk két hetet, aztán majd meglátjuk.

Eni! Nagyon jó anyuka vagy. Nem mindig rajtunk múlik a dolog. Vagyis rajtunk is, de én itt most a habitusra gondolok. Én - bevallom - nem bíííírok következetes lenni sokszor, van, amiben viszont igen. Az alvás nem ez. Csajszi maga alakította, hogy 3-4 hónaposan aludt éjjel is, és azt is, amikor el kezdett köztünk aludni. Az az igazság, hogy ha köztünk elalszik, valamelyikünk később átviszi az ágyába, és nagy valószínűséggel nem ébred fel, csak reggel. És túl fáradtak vagyunk ahhoz, hogy asszisztáljunk a kb. 1 órás elaltatásához, és feküdjünk az ágya mellett a földön. Ez van. De az, hogy jól alszik, nem az én érdemem. Viszont az, hogy nem eszik, valszeg az sem teljesen az én bűnöm. Fel fog nőni, nem lesz semmi baja.
Nézegettem a nővérpultot reggel, és gondoltam RÁD!!! :lol: Bazi kényelmetlennek látszott!

Kép
Kép
kriszta36

Ancsa! Légyszi anyósnak nehogy elkottyinsd, mert még nem tudják!

Kép
Kép
kriszta36

Én is kérdeztem Vidadokit a kórházról, de nekem is azt mondta, ne idegeskedjek. Meg is értem, nem is lehet úgy dolgozni, hogy közben a kardokat figyelik a fejük fölött.

Kép
Kép
kriszta36

Hanna! Jobbulást, szegényke!

Veronikusz! Csajok???

Kép
Kép
kriszta36

Kriszta,
juhhhhhééééééééééjjjjjjjjjjjjjjjjj!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mica kinyomott egy kis minikakikát!! Plusz kész a kocsink!! + süt a nap!!! HHHHHHUuuuuuuuuuuuurrrrrrrrrááááááááá!!

Vali,
nem Rád hasonlít ez a gyönyörű poronty?? :lol:
jó a táblaötlet, mi már túlkorosak vagyunk hozzá :lol:

Cukorfalat,
cumi nélkül is van élet, nincs több sírás se, csak ki kell deríteni mitől nyügi vagy cickót neki de azonnal :lol:

Hanna,
nem vagy ludas!! ha csak nincs otthon egy gágogi :wink:
ki a szerencsés kedvenc blöki? :lol:

Gabbó,
jó hogy jöttél!!! Munkával óvatosan! kérünk képeket !!

KépKép
Kép
gyuzso

Veronikusz,
tök jó, hogy maradt a csajokban egy kis folyadék!! ezt küldjük: +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

KépKép
Kép
gyuzso

Eni!
Most visszaolvastam, amit írtam, elég zagyva lett, de remélem, érted.

Kép
Kép
kriszta36

Kriszta, Satuk!!!!!!
WOW!!!! nadddon-naddon örülök. Hipp-hipp hurrá!!!!!!!! :D :D :D

Jelentem lányok isznak mint a gödény! Szofi lassan az 1 liternél tart, de Kata sincs sokkal lemaradva. Hát fososnak fososak a drágáim, de Szofi pelusával ha vkit fejbevágok az ottmarad,mert olyan nehéz a pisitől. :D Úgy látom nagyon gyúrnak hogy a bulira bőven meggyógyuljanak. :lol: :lol: :lol: Persze itt ott jön azért ki is. :oops: :oops: :oops:

KÖSZÖNJÜK MINDENKINEK A GYÓGYPUSZIKAT!!!!!

ja! az 5-6 keléssel (ebből 2 kajálással) mi is csatlakozhatunk az éjjel nem alvók táborához? :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Sziasztok!

Üdvözlünk és puszilunk mindenkiit!

Krisztát és Satukot kicsit jobban. :) Plusz öröm, hogy épp a Vida-páciensek táborából mentek még egy kört ti is... :)

Hát hol is kezdjem. Lassan ott tartok, hogy az olvasó-üzemmód is gondot jelent. Eddig akkor tudtam benézni, ha Melinda aludt vagy a bébiszitter vigyázott rá, de mostmár olyankor sincs erőm sokszor. Tényleg ott tartok, hogy maximális cél, hogy a nap végére ne kezdjek el keményedni, ne veszítsem el már reggel a türelmemet (Gabbó, a szívemből szóltál ezzel a WCzés-dologgal, tényleg iszonyú ingerlő tud lenni, hogy egy pisilést vagy egy tusolást stresszel csinál végig az ember, mert a Csöppke nem tolerálja). Megváltás lesz a szülés, bármi jön utána, mert nem bírom, hogy minden komódból igyekszik kiszedni a dolgokat - holott már tudja, hogy nem szabad - és fel kell szedegetnem, hogy el kell ugranom pelenkázáskor, ha rúg, hogy kimászik az etetőszékből és a kiságyból és sorolhatnám. Alapjáratban semmi gond, csak hát most nem alapjárat van.
Persze imádom, hogy tanul járni, hogy szavakat formál, hogy kacsintani próbál, hogy bár utál öltözni és a fotelban nem marad el velem ülve, de amikor látta, hogy bőgök, hang nélkül tűrte az öltözést és a fotelban hozzámbújva szorosan átkarolt és csendesen szuszogott a nyakamba, és sorolhatnám.

Ezt elküldöm és folytatom.

Kép

Kép

Kép
memme

Most az utolsó oldalt végigolvasva és magamba tekintve én is arra jutottam - mint már máskor is -, hogy mégiscsak újra és újra be kell látnunk annak a közhelynek az igazságát, hogy minden gyerek más, van egy-két bevált trükk, de alapvetően nem ezen múlik.
Melindánál nem akartunk különösebben alakítani semmit, egyszerűen alakultak a dolgok, többször rá kellett jönnöm, hogy van amit feleslegesen kezdetm el "idejében", kialakította magának akkor, amikor akarta. Végképp leszkott a nappali ágyban alvásról, éjjel ha felkel, már nem akar visszaludni ott. Csak részben okolom a bébiszitter babakocsis módszerét. Valami van a kislányunkkal, mert másfél-két hónapja borzasztóan igényli az alvás előtti testi közelséget - legyen, nem fogok erőszakot tenni rajta, ha szorong, ha érzi netán a tesó közeledtét. Majd alakul ez is. Nem hiszek az irányíthatóság mindenhatóságában. Még egy gyereken belül sem mennek mindig ugyanúgy a dolgok. Eszter lányunk is sok mindenre meg fog tanítani ezzel kapcsolatban.
Tanítok, és a munkám gyakorlatilag az állandó differenciálásról szól. Akár ismeretek átadása a cél, akár játszani tanulás. Borzasztó gyorsan kell megismernem egy-egy gyereket, hogy mivel tudom rávenni dolgokra, mert sosem reagálnak egyformán. Ha úgy lenne, nem kéne figyelnem rájuk egyenként és éreznem őket.

Ezt is elküldöm, aztán folytatom.

Kép

Kép

Kép
memme

Kép
"Na heló! :) "[/img]

Kép

Kép

Kép
memme

Amit írtam elszállt. :twisted:
Majd újrázok.

Kép

Kép

Kép
memme

Jaj de jó olvasni titeket lányok!!!

Eltérőek a vélemények, de hát ezért vagyunk! :D
Nemvagyunk egyformák! de unalmas is lenne a világ!!! :D

Kriszta!!! Tényleg szívből...... :D :D :D és vigyázz magatokra!és menj el minden létező vizsgálatra majd....

Memme! Jó hogy itt vagy...már izgultam érted/értetek is! :D Cuki Melinda!!!

Veronikusz!!!nagyon-nagyon sok puszi a lányoknak! Szegénykéim!mit kell végigcsinálnotok?remélem mielőbb gyógyultok...

még akartam valamit.....
Vendég

Veronikusz!
Ez nagyon jó hír! Akkor lehet, hogy megúsztátok a dokit. Akkor most kell a Normaflore, hogy egyenek is valamit, és alul se jöjjön a cucc.

Memme!
Jó, hogy megvagy. Mikor költöztök fel? Nagyon tetszik, amiket írtál, mert én is ezt akartam, csak zagyvább lett.

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36

Sziasztok!

Memme!
Örülök hogy itt vagy, kitartást kívánok neked, ne félj hamar fellélegezhetsz már nincs sok a végéig! +++++++++++++ egy kis energia!

Kriszta!
Tiszta szívből gratulálok, nagyon szorítottunk, és minden jó lesz látod :D

Alvástéma.... hát nem érzem úgy hogy különlegeset csinálok csak imádom a gyerekemet. Akit azért szültem hogy vele legyek, érte éljek. Ha neki úgy jó ha testközelben van akkor ott lehet hiszen nekem az ő boldogsága a legfontosabb. Ezt a férjem is így gondolja. Ami neki jó nekünk nem fáradtság. Hiszem azt hogy amiért nem hagytam sosem sírni azért ő kiegyensúlyozettabb lesz, mert nem érzi úgy hogy cserben hagytam. Ez az én véleményem de minden ember más.

Zsuzsi!
Örülök hogy jó már a kocsitok a miénkről inkább no comment... szegény Volvi :( na mindegy.

Gabó!
Jó hogy újra itt vagy!

Veronikusz!
Milyen ügyik ezek a csajszik, két kis masszív angyalka :D

Hanna!
Szegénykém gyógyulj meg!

Tünde!
Hajrá szakdoga! Remélem hamarosan elkészülsz :D Egy pár múzsát azért postázunk.

Ancsa!
Látod sikerült, kisütött a Lizi :D (A mamám mindig ezt mondta :D)

Mi egész jól aludtunk, most volt nálunk a védőnéni, a paraméterek :7750g, 66cm :D

Orsi
Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
borsa

Brigi! oké. a következő Decathlon-túrán beugrok egy kávéra hozzátok :D Kristóf is milyen szép nagy baba már!!! :D
4 hónapos? hogy megy az idő!!!

Steffi! Sztem még Martinnak is kell a d.u. alvás, ne félj nem fog leszokni róla, csak valamiért most nem jött össze...
Enci is előadja néha, hogy nem alszik, vagy keveset.
Ha nem sikerül 1/2 2 - 2között letennem akkor lőttek a nyugodt alvásnak. max. 1 óra, és utána nyügösen ébred.
Ha "időben" sikerül letenni,akkor 2 órákat durmol.
Mikor szokott Martin d.u. aludni??
Nálunk 1 éves kora után változott az alvás, mert ugye elmaradt a délelőtti, és jött az,hogy csak ebéd után alszik....
Vendég

Borsa! Emma paraméterei! :D ! hatalmas!!!nagyon szép "nagylány"!!! :D Képek??
Vendég

Memme!
annyira gyömöszkélni való Melinda! :D

Borsa!
hát nem semmi méretek!!! Nagyon nő a kis nőci! :D
Édes ez a sapis kép a vonalzón! :D Ő se 5 hónaposnak néz ki. :shock:

nálunk úgy néz ki, hogy most megint :oops: Kata van rosszabbul. :oops: Most ő hányja ki ha iszik. (ő most kb 6-nál tart :oops: , Szofi 1) De azért csak gyógyulunk lassan! Ennek mennyi a lefolyási ideje :?: :?: :?: :idea:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?