Sziasztok, mindenkinek szép napot!
Ezer éve nem voltam itt, és őszintén szólva nem is olvasgattalak benneteket. Ezer ok miatt. Hosszú.
A verebek csiripelték,
Kriszta, hogy Vidadokinál vagy, és elsősorban azért jöttem, hogy gratuláljak! Minden jót kívánok, amit lehet, vigyázz magadra!
Veronikusz, nagyon sajnálom a lányokat, és remélem, hamarosan túl vannak rajta! ha már gyurmázás megy, az nagyon jó jel! Smectát én sem adnék, meg más hasfogó kaját sem, mert aminek ki kell jönnie, az jöjjön ki! Hasmenés van még? Az általában hosszabb ideig tart, mint a hányás, és azzal is kiszáradhatnak, úgyhogy, ha isznak szép fokozatosan, akkor rendbejönnek. Dokinál voltatok végül? Nem kellett székletet vinni tenyésztetni? Csak mert szerintem nem mindegy, hogy vírus-e (rota pl.), vagy baci (pl. szalmonella). Zsombi volt egyszer szalmonellás...majdnem kiszáradt egy kecskeméti agyatlan doki miatt, úgyhogy bekerültünk a Szt László fertőzőosztályára Bpestre, ahol kiderült a baj, és hetek múlva, amikor már rendesen evett, és teljesen tünetmentes volt, akkor is hetente kellett vinni a kakit az ántsz-be, mert még mindig benne volt a baci, és ez nagyon fertőző, hiába nem volt már semmi baja. Szóval kb egy hónap múlva mehettünk csak oviba.
Kívánom, hogy 'csak' vmi gyors vírus legyen! Egyébként a dokink mindig azt mondja, számoljuk, hány kaki (napi 4-5), hány hányás (6). Ha eléri ezt a kritikus számot, akkor az nem jó. ha a kúp nem jó már, hányás elleni szurit is szoktak adni.
Ne haragudj, ha túl sokat okoskodtam erről, nem ez a szándékom, hanem saját tapasztalat alapján segíteni. Hányás, és kaki mentes napokat kívánok!
Zill, Brigi, Eni! Szerintem nem csak azért jövünk ide, hogy megcsodáljuk egymás gyerkőcét, 'meghallgassuk' egymást, hanem, hogy leírjuk egymásnak a véleményünket egy-egy témában. Nem veszekszünk, hanem 'beszélgetünk'. És ez olyan jó! Mármint, hogy van erre lehetőségünk.
Brigi, tök jó nektek, hogy alszotok, még irigy is vagyok kicsit! De biztos vagyok benne, hogy gyerekeink nem egyforma személyiséggel születnek, és azután mi vagyunk azok, akik miatt különbözőkké válnak egymástól, hanem minden gyermek más egyéniség, más személyiség jegyekkel, és az, hogy melyikük hogy alszik, nem csak attól függ, milyenek a körülmények, hanem attól is, milyen a baba. Nekem a két gyerekem is teljesen más. Zsombi babakorában ollllyan sírós volt, hogy katasztrófa. Sári nem annyira. eleinte átaludta az éjszakákat, aztán mikor fogproblémák lettek, már nem. Zsombinál a fogzást észre sem vettem. Előtte is sírt, közben is, utána is.Pedig én ugyanaz vagyok, a körülmények, a helyzetünk mind-mind ugyanaz. Igen, kell napirend, de nem mereven, ez biztos. Ha az őt szerető személy állandó, és a szerető, gondoskodó hely is az, akkor biztosítva van a biztonságos környezet.
Beszélgethetünk még erről, én is tanulhatok tőletek, de a tapasztalataim ilyenek...

Még egy csomó dolog eszembejutott, de most már lőjetek le!