Új privát üzeneted érkezett!

Akkor szerdán front volt. Hm... valamire mindig rá kell fogni úgy könnyebb elviselni. Ma már nem volt gond, de az is lehet hogy én voltam türelmesebb.
Hány centi Kevin? Hangi 71 cm volt 2 hete, gondolom most se sokkal több.
Kíváncsi vagyok mikor mászik Kevin, biztos élvezni fogjátok mind a ketten.
Nekem mindenki azt mondta, addig örüljek míg csak fekszik mert utána aztán... de nem volt igazuk, nekem azóta a legkönnyebb vele mióta mászik. (Na nem a tegnapi napra gondolok). Ne is hallgass a gatyafelkötős sztorikra. Egyébként a mászós korszak csak annak megterhelő akinek előtte eszik-alszik babája volt.
És most megpróbálok képet feltenni de ezt elküldöm előbb.
Vendég
 


Kép
Vendég
 


Kép Kép Kép Kép
Vendég
 

 
 

Utoljára egy kis céklaevés és tényleg befejeztem:
Kép
Vendég
 


Nagyon édi babód van! De tényleg!!!!!Sőt mindketten aranyosak vagytok!

Kevin több, mint 75 cm, pontos adatot majd kb. 3 hét múlva a 8 hós kontroll után tudok mondani..
De volt kitől örökölnie, az apuka is "csak" 190 cm körül van, én sem vagyok túl alacsony, de én átlagosnak mondanám a kb. 168 cm magasságomat..

Jaj úgy örülnék ha igazad lenne Hajni és tényleg jobb korszak következne a mászással..én már alig várom!!!Szerintem is jobb lesz..vagyis ahogy írtam már többször is, szerintem ahogy nőnek egyre könnyebb lesz velük..
És szerintem is az eszik-alszik babók szülei vannak "kiakadva" attól ha egy kicsit figyelni kell a gyerekre azzal h elkezd mászni..
Nekem is van egy ismerősöm akinek természetesen "halál-nyugodt" gyereke van, és nemrég panaszkodott h mostmár nem győzi figyelni, mert mindig "rossz" helyre téved..

A többiek viszont tényleg jól eltűntek.... :cry:

Ja és Hajni szívesen segítenék h kell vonalzót csinálni, de annak idején egy másik topicban nekem is úgy írták le..és sajna elfelejtettem, de ha megtalálom, majd leírom..
Vendég
 


Köszönjük szépen, mindketten. Nem nagyon tudok most írni, mert itt randalírozik az ölemben. Már kapott egy rossz billentyűzetet, de olyan okos akkor is csak az enyémet üti. Jövök, ha alszik.
Többiek? Nem hűtlenkedni ám!
Ja, Kevin tényleg szép hosszú baba és azok a szemek... még emlékszem a képekre.
Vendég
 


Sziasztok!

Végig olvastam amiket írtatok, olyan jó volt :)

Hanga tényleg gyönyörű, igazi szeme-sem-áll jól kislány :P

Kevin mászik már?

Képz Kolping családi hotelban voltunk öt napig, Alsópáhokon. Állati jó volt. A gyermek szinte csak kajáért sírt... És mi meg még masszászra is eljiutottunk.

Ha sikerül, ide tényleg érdemes eljutni. Itt nem csak a feliraton áll, hogy családbarát. Jároka a medence térben, hatalmas gyerekmedence, játszótér, Bobó ország (mi itt még nem voltunk), pelenkázók, bébi menü.... És az étkezések alatt úgy éreztem, hogy egy oviban ülünk.

Ja, kiderült h a Marci nem is nehéz eset :lol:

Annnira jó volt h csak a gyerekre figyelhettünk... És ő is olyan boldog volt. :D
Pusz
 


hello,
vagyok ám! Hanga tüncsi bogár! nagyon édi!! :D :D te meg tök ismerősnek tűnsz nekem, hajni :o
hm, ez az alsópáhok jól hangzik. mi a bakonyhotelban voltunk nyáron - az is tényleg bababarát!! pedig elsőre én is azt hittem h ez csak vmi jó marketinges duma lehet.
fúú, érdekelne h milyen babákat láttatok, ami megerősített abban h Marci nem nehéz ügy :o
Kevin tényleg nagyon hosszú babsinak tűnik :o
újabb hírünk: enyém tök örömmel ette tegnap a céklát - két óra múlva viszont ötször annyit kihányt, mint amennyit megevett :shock: :cry: és ma is három céklás pelust tűntettem el alóla :shock: :?
Vendég
 


hajni, asszem te írtad ezt az elesés dolgot: sztem ilyen előfordul mindenkivel - nem is egyszer h ott áll a gyerkő mellett, az meg elzúg :roll: még velem is megesik, pedig én él-anya vagyok :wink: :lol: (és olyankor én is marha slendrián anyának érzem magam... :oops: )

nyávogás: ezt már többektől hallottam h bébi anyának nyivákol, felvigyázóknak meg tündérbogár. erre egy csopitársam aszondta h hát még jó h az anyjának nyüsszög a gyerek, mert vele érzi magát a leginkább biztonságban, jól néznénk ki, ha neki se lehetne "panaszkodni", hát akkor szegénykék hol eresztenék ki a gőzt?! és sztem tök igaza van!
Vendég
 


Na végre, mindenki itt szt már szeretem. Egy csomó mindent le akartam írni, de szerintem csak részletekbe fog eszembe jutni.
Kata, nagyon irigyellek Benneteket, hogy eljutottatok üdülni és hogy Marci is élvezte, az főleg klassz. Mi a nyáron nem mertünk nekivágni de jövő nyáron hatlovas szekérrel sem tartanak itthon. Remélem, ha már jön a saját lábán és nem alszik 3x egy nap, jobban tudunk kirándulni mint eddig. Bár mióta alszik a babakocsiban ez már nem lenne gond, de a férjemnek már nincs szabija. Ha nem tolakodó a kérdés, mennyibe kerülnek ezek a szállodák, mert gyerekkel én is csak ilyenbe mennék jövőre.
Marciról és a "problémásságáról" azt gondolom, hogy Őt csak az első hetekre, hónapokra jellemző "jobb volt odabenn" érzés viselte meg és mostanra már jól érzi a nagyvilágban is.
Hiszti kérdés: azt szerintem már írtam, hogy óvodában dolgoztam, így ott számtalanszor megtapasztaltam, hogy a legnagyobb műsort a szülő kapja, sőt a közösségben jó gyerek is tud otthon "hatördög" lenni. Az egészben az a legrosszabb, hogy ilyenkor mindig az jutott eszembe "az én gyerekem nem lesz ilyen, biztos nem engedem meg neki stb." Szülővé válni annyit tesz, mint felülírni az összes nevelési elképzelésünket.
Ebben irigylem Doo-t mert szerintem hatalmas különbség van egy pszichológus és egy pedagógus gondolkodásmódjában.
Egy pszich. szerintem úgy áll hozzá, ha a gyereknek ez az igénye és erre van szüksége akkor ehhez kell alkalmazkodnom és ezt megadnom. Ezzel szemben egy pedagógus, "na nehogymár Ő legyen a főnök, meg kell tanulnia, hogy nem mindig körülötte forog a világ és olyan nincs egy gyerek mellett ne lehessen csinálni semmit." Ezen azért gondolkodtam el (és bocs, hogy a kósza gondolataimmal untatlak Benneteket) mert a héten két ismerősömmel is beszéltem, pedagógusok kicsi babával és arról panaszkodtak, hogy nem lehet letenni csak Anya kezében szeret lenni, és hogy is kéne leszoktatni róla. Az a szomorú hogy Nálunk a védőnök is ezt mondják, ha nem éhes, tiszta a pelenka, hagyd sírni, különben nagyon rádkap. Nekem is ezt mondta 6 hetesen mikor még javában benne voltunk a sírós korszakban. Pedagógus lévén persze én is egy csomó gyötrelmen átmentem e felveszem-nemveszemfel kérdésben, de utólag örülök, hogy a szívemre hallgattam. Ha még egy gyerekem lesz már biztos rugalmasabban fogom kezelni a sírás kérdést. Kicsit hosszúra sikerült az eszmefutatásom, bocsánat.
Timcsi, várjuk Kevinről a híreket. Vonalzóm van a freemailemen és kaptam valami kódot is csak nem tudom melyiket kell bemásolni.
Doo, majd biztos magszereti Viki a céklát de lehet az még egy kicsit nehéz Neki. Ja és piros kaka náluk is volt. Abból látszik hogy meg tudje emészteni, hogy mostmár nem színesen távozik.
És egy utolsó: nekem mindenki akivel megismerkedek azt mondja ismerős vagyok neki. Ez szerintem azért van mert annyira átlagos vagyok, hogy 1000 ugyanilyan ember rohangál az utcán, ezért tűnik úgy mintha találkoztunk volna.
Vendég
 


Az első mondat ez lett volna: ...itt van, ezt már...
Vendég
 


Jaj, látszik, hogy egyedül vagyok itthon mert már megint eszembe jutott valami.
Timcsi, az azért igaz, hogyha mászik mindig rossz helyre téved. :D Meg is mutatom. Ez a konyhaszekrény, erről Ő lepakolt és bekuckózott. Persze vannak meredekebb dolgok is, de azt nincs idő fényképezni. :D
Kép
Vendég
 


Hajni
Szinte mindenben egyetértek veled, arról amit írtál..vagyis nem jó szó h szinte, hanem mindenben..

Hírek? Nincsenek..vagyis változatlan minden..vagyis annyi mégiscsak van h valószínű jön felül is fogacska, mert extrán nyálazik és nagyon meg van duzzadva... :roll: Amúgy (bár lehet már írtam)4 hónaposan 2 jött ki egyszerre alul, azóta semmi...

Kirándulás..Katával beszéltük h 4 hónaposan voltunk 1 napra Ópusztaszeren..hát nem igazán sikerült valami jól....
Elég nyügi volt, a hosszú kocsiutat sem igazán díjazta..bár lehet h ez mostmár másképp lenne..bár szerintem akkor lesz el jobban ha majd ülni fog hogyha szét tud jobban nézni...

Érdekes h nálunk a babakocsizás pont fordítva volt, mint nálatok..Ugyanis ő szinte egész nyáron abban volt, vagyis úgy volt csendben ha rázva volt a feneke..Most meg mióta kúszik, fél órát ha kibír benne..uncsi neki..de ez is biztos változni fog, ha ülni fog..bár szerintem már ezt is írtam..nem akarnám magamat ismételgetni..

Ja és nekem is ismerős vagy valahonnan..de butaság h átlagos vagy, nekem is sokan mondják ezt, de sokszor olyanra mutatnak h hasonlítok rá, akiről én még véletlenül sem gondolnám ezt... :roll:
Régen pl. amikor videótékában dolgoztam, sokan hasonlítgatott ilyen-olyan színésznőkhöz, aztán közöm az nem sok volt hozzájuk...mondjuk elég jó kis nőcikhez hasonlítgattak, bár én sehol nem vagyok hozzájuk természetesen :roll: :roll:
Nah remélem mindenhez hozzászóltam.. :lol:
Vendég
 


Sokan hasonlítgattak..ezt akartam az előbb írni...
Biztos a front teszi h "félre írkálunk" :lol: :lol: :lol:
Vendég
 


Ja és még valami: azt hiszem az URL kódot kell bemásolni...de nem biztos...csak mintha ez rémlene..
Vendég
 


Kedves Édesanyák, Édesapák!

Ezúton szeretném megköszönni bizalmukat azoknak a kedves látogatóknak, akik már írtak. Bízom benne, hogy sikerült megfelelő lelki támaszt nyújtanom azok számára, akiknek erre volt szüksége, és megoldást találni és kivitelezni azt mások esetében.

Továbbra is várom leveleiket a pszichotanacs@freemail.hu címre. További információkat a www.pszichologia.mlap.hu oldalon olvashatnak. Újabb értékes, érdekes gyerekdalok stb. kerültek feltöltésre a www.pszichologia.multiply.com oldalra – érdemes ellátogatni és kinek mi tetszik letölteni.

A legjobbakat kívánva: Nisreen
 
 


Kedves Kata!

Ilyen vidám, boldog névapot kívánunk:
Kép
Vendég
 


Igen, ISTEN ÉLTESSE KATÁT!

Hangának marha jó fotói vannak :D a konyhaszekrényben is marha édes kiskópé!!
majd írok erről a pedagógus-pszichológus dologról, de most megyek lenyomok egy tornát, mert finoman szólva szétcsúsztak a hasizmaim, a beleimet csak a bőröm tartja a hasamban - szal horror!! :shock: :shock: úgyh gyártanom kell magamnak egy kis hasizmot :roll:

a tieitek alszanak éjszaka? úgy értem, ébredés nélkül. úgy hallottam h a többemeberesek általában csak 2-3 éves korukra alusszák át az éjszakát :shock: na hát az enyém ébred is rendesen!! :roll:
Vendég
 


Timcsi, Kevint nem ülteted még a babakocsiba? Ha még nem ül fel, de megül stabilan akkor azért már megdöntheted az ülést félig és akkor mégiscsak kilát. Bár nálunk az ülés nem hozta meg a várva várt sikert. Igazából ez a 8 hónapos kor változtatta meg. Talán jobban érdekli a külvilág, és mostanában elfogadja a cumit, ez is segített.
De Kevin ezelőtt szerette, tehát valószínű az üléssel jobban fogja élvezni. Mi a kocsiba szoktunk még kínlódni. Ha nem alszik el elég jó kis cirkuszt tud rendezni. Erre most találtunk egy figyelemelterlő taktikát, ez a kölesgolyó. Nagyon jó kis találmány ez, egy nyafogás egy kölesgolyó a szájába, ezzel elszórakozik egy kis ideig.
Itthon nem is adok neki, nehogy megunja, ez az egyetlen reményünk a kocsiba, ha nem akarjuk hogy üvöltsön.
Itthon mostanában elég fárasztó, nem lehet elmozdulni mellőle, ha megmozdulok már rámnéz, ha kimegyek a szobából, visítva jön utánam. Elég kimerítő, hogy ennyit nyafog. Nem tudom meddig tart ez a korszak, de olyan jó volt mikor sírás nélkül jött utánam. :cry: :cry:
Vendég
 


Akkor úgy látom nem csak nálunk vannak továbbra is "problémák"..

Doo
Pont ezt akartam én is kérdezni most tőletek..mármint az éjszakai (nem)alvás témát..Hát én már kezdek rendesen kész lenni.. Kb. 4 órát alszik pl. 22-től, de utána 1.5 óránként-óránként felsír..pont mostanában gondolom úgy h már nem nagyon bírom...pedig régebben jobbak voltak az éjszakáink, de mostanában ez valami szörnyű...
Mikor lesz ez jobb??? :roll: :roll:
Ráadásul a páromat is sajnálom, mert szerencsétlen 48 órás szolgálat után hazajön, aludna egy normálisat, de nappal sem igazán tud Kevin miatt, aztán jönne az éjszaka h na majd akkor, de ő is felkel velem együtt ha "nyekereg"...
Óóó ne is mondd h 3 éves korig tarthat...Bár anyu szerint tesóm is kb. addig nem hagyta őket pihenni..mert utána is mindig kitalált valamit éjszaka (szomjas vagyok, pisilni kell, rosszat álmodtam, stb...)..
Már előre félek mi lesz... :roll: :roll:
Vagyis mi jöhet még??

Babakocsi
Fél-ülőben van Kevin is, de szerintem amiatt h nem nagyon tud mozogni (a beöltöztetés miatt) azért nem nagyon szereti..
Kocsiban nekünk kb. 2x0.5 órát kibír, vagy ha közben elalszik, utána még bírja egy darabig, de ha játékos kedvében van akkor nálunk is megy a nyügi...
Pedig "régebben" volt h abban nyugodott meg..
Most úgy látszik minden a visszájára fordul.. :roll: :roll:


Ja és csatlakozom a köszöntők sorához..
BOLDOG NÉVNAPOT KATA!!!!!! :lol: :lol: :lol:
Vendég
 


Amúgy lehet hülye ötlet részemről, de szerintem ha a Várandósság rovatban 2007. többemberes babái néven lenne ez a topic, lehet kapósabb :lol: lenne..
Csak azért gondoltam, mert ott eleve többen vannak, a másik meg az h a 2007.babái-mamái topicban is volt olyan csajszi, akinek szintén ilyen babója volt..
Vendég
 


Doo
Amúgy tőled már régebben is megakartam kérdezni, te igény szerint eteted a babódat? Napközben és éjszaka is?

Hajni
Tőled meg azt h a tiéd alszik normálisan éjszaka? Ha igen mióta?
Nappal ő mennyiket alszik mostanában?
Ja és mennyit eszik kb. napi szinten? Tápiból-gyümiből-főziből-darából...
Remélem nem baj, hogy érdekel... :roll:
Vendég
 


Sziasztok!

Doo, még mielőtt válaszolnál, uuuugye nem értettél félre, nem bántottalak meg vele? Tudom hogy egy üvöltös szitu mindenkinek nehéz, csak olvasni szoktam Ranschurg olvasói leveleit és Ő mindig arra beszélte rá a szülőket, hogy ha sír hordozókendő, mert ez még nem a fegyelmezés időszaka én pedig állandóan azon aggódtam ha felveszem majd le se tudom tenni 1 éves koráig. Jó nagy hülye voltam. Persze utólag teljesen másképp gondolom. És hogy a sírni hagyás nem működik a kocsi bizonyitja a legjobban, mert azt mindig utálta de onnan ugye nem lehet kivenni és mégsem jött rá, hogy "feleslegesen" sír.
Most megint egy kicsit nehezebb vele, de ezt már írtam feljebb, nem akarom magam ismételgetni.
Viki, mit csinál mióta mászik? Elfoglalja magát, vagy azért főleg kézben szeret? ÉS megengedi, hogy kimenj a szobából?
Tornázol? Marha ügyes vagy. Én folyton szörnyűlködök a tükör előtt, de hogy tegyek ellenne, az valahogy nem sikerül. Nekem úszógumim maradt, gusztustalan. :shock:

Timcsi, lehet, hogy ebbe a topicba nem szabad ilyet írni, de Hanga 6 hetes kora óta átalussza az ájszakát. A kórház (3 és fél hónaposan) után volt egy nagyon rossz időszak, 7-8x kelt éjszakánként de azóta tűrhető. Mondjuk, általában 1-2x Ő is felnyöszörög egy éjszaka, de ezzel csak minket riaszt, főleg álmában teszi rögtön alszik is tovább. Viszont elég korán kel.
Nappali alvás: 3xkb.fél óra, max 40 perc.
Evés:
reggel tápszer 7 kanalas,
2. evés, vagy üveges gyümölcs vagy sinlac rendes gyümölccsel, vagy sinlac magában kb. 2 decis pohárnyi
3. evés főzelék kb. 2 deci
4. gyümölcs magában vagy ha valamelyiket nem ette meg annak a maradéka
5. lefekvés előtt tápszer 7 kanalas
Ez nem szentírás de általában így adom neki. Hogy melyik hány órakor van az változó, nagyjából egyenletesen elosztva a napot.

Most újraolvastam a kérdésed, úgyhogy a mennyiket leírom részletesebben. Ha a pépet magában adom úgy 5-6 evőkanálnyi és én sűrűre csinálom, nem úgy ahogy a dobozon van. Ha gyümölccsel az ált. 2 db. és csak annyi pép, hogy sűrűbb laktatóbb legyen.
Délután megint 2 gyümi, akkor már csak magában különben nem eszi meg az esti tápszert.

És ilyet ne írj, hogy reméled nem baj... azért ír mindenki hogy egymás tapasztalatait kikérjük.

Jó az ötlet a a másik rovattal de szerintem az is jó lenne ha nem t betűvel kezdődne mert idáig talán el sem jutnak az emberek.

Jaj azt még nem is mondtam, köszönjük a Hangás dícséreteket, imádom Őt fényképezni. DE ígérem nem foglak mindig a képeivel bombázni Benneteket.
Vendég
 


na, f12kor sikerült letennem :roll: :evil: mondjuk, mostanában napközben sokkal többet alszik - 1-2 órákat simán egyhuzamban. már az a ritka, ha fél órát alszik csak. és a babakocsiban mindig elalszik már - ez hihetetlen!!:shock: csak az a baj h hiába alszik, mivel én toligálom a kocsit, itthon nem tudok semmit sem csinálni, ugyebár.:roll:

hajni, sztem fotó jöhet minden mennyiségben! :wink: olyan édesek ezek a babók. (pedig én alapból nem vagyok ám egy babarajongó - úgyh az én dicséretem duplán számít :lol: )

timcsi, én igény szerint szoptatok, igen. és hát etetés ügyben nem is tudok nyilatkozni, mert gyakorlatilag még csak a kóstolgatásnál tartunk :roll: és baromira félek tőle h vmire allergiás lehet - most a sütőtököt kezdem, és már így estére megint úgy pirosodik-pettyeg a bőre :roll: :evil: de hát csak kell majd vmit ennie is - nem élhet örök életében anyatejen :roll: :shock: :cry:
sztem is jó ötlet h menjünk át a várandósság oldalra - és itt meg tartsunk "ügyeletet", ha vki mégis idetéved. mondjuk kicsit abszurd h a "várandós" rovatba írogasson az ember már babásan és nem kismamaként - ez naponta eszembe jut, mert én a májusi babákba is írok, de hát ha már egyszer ott kezdtük, minek mennénk máshova. és sztem mások is így lehetnek ezzel. szal én támogatom az ötletet.

hajni, dehogy bántottál meg!! sztem elég jól látod a dolgot. azzal a megszorítással h engem több pedagógus kolléganőm is bíztatott h vegyem fel, ringassam. mert hát OK h pszichológiai tudás, meg minden, de azért azt én sem gondoltam h létezik baba, aki ENNYIRE igényli a testkontaktust. szal amikor rájöttem h pisilni sem fogok tudni kimenni úgy h azt a 2 percet ne üvöltse végig, akkor azért elbizonytalanodtam h ezt lehet-e így csinálni egyáltalán. de aztán vettem egy nagy levegőt és csináltam. de a nehézségek mellett nekem azért szerencsém van azzal h az én gyerekem szinte mindig el is hallgatott, amikor felvettem. mert ugye olyan is van, akit ha felvesznek, akkor is bőg. és hát sztem ez nem is csak elvek kérdése: ki az, aki bírja h bömböl a bébije?! :shock: és sztem a többemberesek nemhogy egyszercsak abbahagynák, hanem még jobban belelovallják magukat :roll: az ő szempontjukból különben azt mondom h igazuk is van! így azért jó eséllyel célt érnek. és abszolút hiszem h a nagyon jó, eszik-alszik babák később "visszaveszik" a szülőktől a kölcsönbe adott nyugit - nagyon sokszor láttam h idővel fordul a kocka: a nehezen kezelhető bébik, akikért a szülő kiköpi a lekét, egyszercsak vhogy belesimul az életbe, az ultra jó kisbaba pedig ahogy megnő, gyakran szerez jónéhány kellemetlen percet az őseinek. és ezt nem most mondom h van egy ilyen "difficult child"-om, ezt régen is mindig hangoztattam h a jó babák szülei legyenek résen, mert könnyen elsiklanak a gyerek igényei felett, hiszen nem hozza a tudomásukra olyan intenzíven. pl nem biztos h sokkal kevesebbet szeretne ölben lenni, mint egy bömbölősebb, csak ő "nem mondja".
Vendég
 


Sziasztok!

Timi,

Mit csinálsz mikor megébred éjszaka?
Én meséltem neked, hogy volt egy fél óránként ébredős éjszakánk a Marcival. De másnap rájöttem, hogy a cumit nem szabad visszaadnom. Most csúnyán náthás lett, így sokat keltünk, de nem bántam, mert legalább gyakran szívtuk a kis orrát és már jobban is van. Ezen az éjjel is megébredt, de nem szütyögött, cumi nélkül próbáltam megnyugtatni (kéz rátétel és ssss-t súgtam a fülébe), kicsit eltartott, de megnyugodott. Utána hajnal felé felsírt, de kicsit vártunk és mire elindult volna az apja megnyugodott. Mi most egy-két percet várunk és csak "harmadik" fokozatnál megyünk be.

Tudom, hogy a párod miatt nehéz, de már ajánlottam a füldugót. Nekem a férjem horkolása miatt kellett vennem. Most vagy bemegy ő vagy megráz :lol: Viszont vissza tudok aludni :lol: Engem nem az zavart, hogy fel kell kelnem, hanem nem tudtam visszaaludni.

Remélem segítettem.

Hajni,

Naggyon jó, hogy leírtad az étrendetek, mert én most kezdtem a hozzátáplálást. Esetleg emlékszel, hogy a négy óránként evésből, hogy tudtál napi 5x kialakítani?
Marci most reggel 7kor eszik, majd 12 felé, 4 és 8 körül. A 12 előtt adok neki egy fél almát. Ő gyakrabban nem eszik, de ezt úgy kell érteni, hogy a 2,5-3 dl helyett max 20 ml-t, ha előbb megpróbálom (esetleg mennénk vhova :o )

Puszi
Kata

ui Én Kata vagyok anyakönyvezve is, így április 30-án van a névnapot. Azért marha jól esett... :lol: :D
 


Szia Mindenki!

Kata, akkor, bocs, azt hittem a Kata nap is ekkor van. Akkor a köszöntést tedd örök érvényűvé, hátha akkor pont elfelejtjük.
Én az etetést kb így csinálom:
A reggeli időpontja nem fix, amikor ébred. Ez legtöbbször fél7 környékén van de előfordulhat 6 és 8 között bármikor. Ezért nem időpont szerint etetek, hanem az első evéshez képest.
De ilyen egy átlag nap:
7 körül reggeli, kb. 3 órát van ébren, alvás és csak ébredés után eszik. Ha nagyon fel van pörögve és megvan a 4 óra ébren, akkor megetetem, mielőtt leteszem aludni. De ez kb 11 körül szokott lenni. A következő evés 2 és 3 között van, de inkább 3 mert akkor jobban megeszi. Szóval idáig nagyjából megvannak a 4 órák és itt rövidítek a szakaszokon, mert 6-kor eszik újra, de írtam hogy akkor már csak gyümölcs, vagy valmi könnyű étel. Ilyenkor már közel a vacsi ezért csak annyit adok, hogy addig kibírja. Olyan is van, hogy ilyenkor tápszerből csinálok neki kakaót, de csak 4-5 kanalasat.
8 körül vacsi, ami egész adag tápszer.
Nagyjából... de azért nincs 2 egyforma nap.
Ezt a 20 ml-t pontosan nem értettem, bocsi :oops: . Csak a gyümölcsből aszik ilyen keveset vagy minden evés ilyen karcsú?
Nálunk 2 hét volt mire megtanult kanálból enni, és eleinte még megkínáltam tápszerrel is utána de mikor már csak 30 -40 ml.-ket ivott belőle, akkor már kiváltottam az egész evést szilárddal és csak vízet vagy teát adtam utána. Tejpépet adsz neki? Ezt a sinlacot Hangi nagyon szereti. Úgy emlékszem 4 hónapos kortól lehet adni.

Doo, ezt én is hallottam,hogy a csendes babák szüleinek nagyon oda kell figyelni, mert nehezebb észrevenni a gyerek igényeit.
És, szerintetek mitől van az, hogy egy 4 hónapos baba, még mindig órákat tud sírni éjjel- nappal, ölben is. Egyik barátnőmnek ilyen a kislánya, nagyon kivan, hónapok óta alig alszanak, a nappalok is csak vigasztalással telnek, több- kevesebb sikerrel. Azért furcsa nekem, mert az ölbevevés nálunk is mindig megoldotta a problémát. Nagyon sajnálom őt.
Vendég
 


Hú annyi mindent tudnék most írni, annyi mindenről írtatok amihez hozzátudnék szólni, de nem biztos h engedi az időm..

Nem akarom elkiabálni, de a tegnapi éjszakánk jobb volt, füldugóval, igaz apa dolgozott, "csak" 2x kelt fel...Kíváncsi vagyok a maira.. :roll:
Én amúgy főként a fogára fogom, mert elég keservesen sír fel... :cry:

Doo
Jól értelmeztem amit írtál? Úgy alszik több ideig, ha babakocsiban tologatod? Ha "megáll" akkor felkel? Bent van a lakásban? Vagy kint sétáltok addig?
Csak azért kérdezem, mert mi is ezt "játszottuk" szinte egész nyáron (bár lehet már írtam) Kevin ott volt hajlandó hosszabb ideig aludni, de ha abbahagytuk a tiszi-toszit kipattant a szeme..ja de fél órát akkor is aludt anélkül h rázogattuk volna, de utána így tudtuk visszaaltatni, vagy ha sétáltunk akkor végigaludt akár több, mint 2 órát is...
Én amúgy nagyon utáltam ezt az időszakot, egész nap másból sem álltam ki, mint a tologatásból, mindig azon agyaltam h az istenbe nem találtak még ki elektromos babakocsit :roll: ami magától megy :lol: mondjuk ettől az ötletemtől mindenki kiakadt, hogy juthat ilyen hülyeség az eszembe..Mondjuk akkor rengeteg keresztrejtvényt fejtettem mellette, mert azért a fél kezem szabad volt :roll:

Hajni
Vedd tudomásul irigy béka vagyok rád :lol: :!:
De jó neked h alszik éjszaka...Na jó, azért ne vedd szó szerint :wink:
Nappal ő amúgy nem nyügi h 20 perceket alszik? Elég neki ennyi?
Régebben mennyit aludt? Többet? Vagy akkor is ennyit?
Ja és mikor fekszik kb. Hangi? Tehát kb. hány órát alszik végig?
Amúgy Kevinnek is bejön a Sinlac, meg a tejpép is..csak én mostanában megint nem tudom nála betartani az etetéseket, nemhogy 4 óránként, de van hogy 2.5 "órára" evett és tényleg éhes volt..úgyhogy össze-vissza eszünk..tudom h ez nem jó..de egyszerűen így alakul most.. :roll:
Az a kislány nem hasfájós? Kevin ugyanilyen volt, hiába vettük fel sokszor akkor is ordított, mint a fába szorult féreg..de úgy h lelilult, emiatt voltunk is a klinikán, de persze nem tudtak vele mit csinálni, megállapították h hasfájós meg refluxos, meg ha rájön akkor rá kell fújni...Borzasztó időszak volt, de elmúlt szerencsére..mostmár inkább "csak" nyüginek mondanám, de akkor valami brutál volt..nagyon sokat sírt szegényke :cry:
Nah azt hiszem nagyjából mindenről írtam, amit szerettem volna, a topic-átalakítást meg valaki átvállalhatná, mert én béna vagyok az ilyenhez...
Vendég
 


Még annyit h Hangi cumival alszik? Mert láttam az egyik képen h "használjátok" ti is..csak az érdekelne h anélkül is tud aludni? És ha azzal alszik el akkor gondolom kiköpi éjszaka, ugye?
Én meg a 2 gyümit nem igazán értettem..2 üveggel eszik meg?
Mert az nem semmi..én sokszor örülök ha 1 üveggel megeszik :roll:

Ja és úgy látom ti is a bolti "cuccot" használjátok kajszinak..hát mi is..mondjuk mi főleg amiatt h nem igazán lenne idő Kevin mellett "kotyvasztani"..bár azért kapott már "házi saját" gyümit is, de nem ez a jellemző..pedig a védőnő állandóan szövegel h inkább azt adjuk neki..bár nem tudom a bolti banán mennyivel különb, mint az üveges, ellenőrzött :lol: :lol: szerintem semmivel :roll:
Vendég
 


Sziasztok!

Timcsi, megpróbálok mindenről egy kicsit pontosabban írni, mert úgy látszik elég kusza voltam.
Evés: a két gyümölcs az 2 db gyümölcs, pl. egy db. alma 1 db. körtével, vagy bármi más, ha üveges akkor csak 1 üveg. Ennyire nem díjbirkózó a kiscsaj :lol:. Én nem csak boltit adok, sőt főleg azt eszi amit én csináltam. Ezt főleg úgy oldom meg, hogy amikor itthon van a férjem akkor egy zöldségből főzök egy nagyobb adagot, krumplit hozzá, sütök csirkemellett és ezeket összekeverve leturmixolva, kiporciózva lefagyasztom. Így csak kiveszem, mikrózom és kész. De mindig tartok itthon üvegest is, így változatosabb.
áááááááá Hangi most törölt ki nekem vagy 10 sort :evil: , úgyhogy folytatom, ha alszik.
Vendég
 


Hangaszál alszik, úgyhogy folytatom.
időnként vissza kell olvasnom, hogy mindenre válaszoljak, úgyhogy címszavazok.Még az üvegesekről annyit, hogy én is jobbas bízok benne, de sok mindent nem lehet kapni, ami pedig fontos lenne, pl. cékla,spenót, saláta stb. ilyeneket muszáj sajátkezűleg.
Alvás. 8-kor alszik kb. fél hétig, 1-2 nyöszi éjszakánként, de már megtanultunk mi is rögtön visszaaludni, így ez nem fárasztó. Nappali alvása szerintem nagyon kevés, 30-40 perc alkalmanként, összesen úgy másfél óra. Már hónapok óta ennyit alszik, szerintem elég neki. Előfordult hogy többet aludt és nem tudtuk 8-kor letenni.
Mondjuk 6 fél7- től már igencsak igénybe vesz minket, akkor már elég fáradt.
Cumi: na ezért lehet megköveztek, de a cumira én mostanában szoktattam rá. :oops: Első 3 hónapba nem kellett neki mert attól nem tudott jó hangosan sírni :lol: :lol: . Ő amióta megtalálta a kezét azóta az ujjával alszik.
Én viszont egyrészt féltem a fogait, másrészt a múltkor véresre harapdálta az ujját, úgyhogy emellett döntöttem. Mostmár elalszik a cumival, de ha kiesik, nem keresi, ott az ujja, azért még ahhoz is ragaszkodik. Nappal kicserélem, éjjel viszont nem.
A barátnőm kislánya hasfájós csak én úgy gondoltam ennyi idősen ez csökkeni fog. Úgy emlékszem Te is azt írtad, hogy 3 hónapig volt nagyon durva, meg nálunk is.

MARCIKA, gyógyulj meg!!! Remélem Te sem engeded Anyának olyan könnyen az orrszívást. :D :lol:
Vendég
 


hajni, vizsgálták azt a babót? sztem is vmi fájdalom. szopizik? nem iszik az anyukája szoptatós teát? mert ha igen, sztem azt jobb, ha elfelejti...

mit szólnátok egy ilyen topic címhez: 2007-2008 többemberes (sírós, nem-alvós) babái? a számmal az elején a rangsor elejére kerülnénk és akkor ki van védve h a t-ig senki nem jut el. meg a sírós, nem alvós alapján talán többen ráismernek, mint simán a többemberes név alatt, nem? v ez túl hosszú?
Vendég
 


jó a cím, az nem baj ha hosszú.

Szóval soha többet nem írok Hangáról semmi jót, mert akkor az tuti elromlik. Amikor azt írtam édesen mászkál utánam, pár napra rá üvöltve kezdett mászkálni utánam. Most az alvását dícsértem, hát az éjjel 5x keltünk fel hozzá. Sőt egyik alkalommal úgy ment át Apa, hogy én fel sem ébredtem rá, hogy sír. :shock: (gondolom még csak első fokozatú nyöszörgés volt, de akkor is illett volna hallanom). Innentől csak panaszkodni fogok rá, akkor hátha kisangyal lesz :lol: . Pedig le szerettem volna írni tegnap mivel okozott kellemes meglepetést, de mostmár nem merem. :?

Doo, megvan a járókátok? Ha igen Viki kisasszony mit szól hozzá?
Én arra gondoltam ha vennék egy csomó olyan kislabdát ami a labdazónákba van és beleszórnám, megint megszeretné, de iszonyú drágák azok a labdák.
Vendég
 


Ezt az előbb elfelejtettem.
Doo, szerinted ebben a korban jelent valamit a fogcsikorgatás? Hangit már nem egyszer hallottam, hogy csikorgatja, nem álmában, akkor hallom ha fogom a kezembe.
Vendég
 


Én is egyetértek Doo topic ötletével...
Már csak meg kell valósítani :lol:

Hajni
Akkor nálatok egyszerűbb a helyzet h az ujját szopcsizza, sajna Kevin erre nincs annyira rákattanva és sokszor amiatt kel fel h kiesik és vissza kell neki adni :cry:
Megint sz.r éjszakánk volt..valamit tuti én rontok el, mert 21.30-3.00-ig alszik utána viszont valami katasztrófa 0.5 óránként kel fel, 5-kor kipattant a szeme, utána nyünyizett és kb. 20 percenként aludt-kelt fel, ezt játszottuk 8-ig..Kész vagyok...Pedig nem éhes, az tuti..
Még 1 kérdés:Hangi pontosan mikor született?
Vendég
 


Timcsi, én annyira nem örülök az ujjának de ez van.
Hangi márc.13-án született, most 8 és fél hónapos.
Hát nem sok okosat tudnék mondani arra Kevin miért kel ennyiszer, de az biztos hogy nem te rontottad el. Szerintem nagyon sok gyerek nem alszik még ilyenkor.
Ezt lehet hogy már írtad de melletted alszik vagy külön?
Vendég
 


Hali,

Hajni, köszi szépen amiket a kajáról írtál, jó kis íránymutató, mert a Marci is hasonlóan eszik és a 6 órás plusz gyümit én is beiktatom, lassan. Vhogy este felé ő is hamarabb éhes.
Valóban nem szereti az orrszívót, főleg éjszaka :wink:

Timi, ne add vissza a cumit éjjel, ha megnyugszik máshogy. A Marci szépen kezdi megtalálni az ujját-öklét.

Pusz
 


bakker csajok: két gyümölcs?! :shock: én még iskolás koromban sem voltam képes megenni egy egész almát :roll:

timcsi, nem tudom h felébredne-e, ha megállnék a kocsival, mert télies idő lévén nem állok meg, mert befagyna a sejhajom :lol: nem itthon toligálom - kell a levegő neki is, nekem is, és mi nem kertesben lakunk. meg egy kis mozgás sem árt naponta.

hajni, nem hinném h bmit is jelent a fogcsikorgatás - azon kívül h sztem élvezi h van mit csikorgatnia :D sztem le fog róla szokni idővel, amikor már nem lesz olyan izgi.

a topicot hamarosan megvalósítom, csak előbb felmosok és megyek fürcsizni - ha még utána is lesz rá módom (értsd: bébi hagyja), akkor szólok h költözés van!!:lol:
tök jó különben h kicsit "felpörgött" ez az oldal. volt h napokig nem volt semmi. (mindig akkor volt új hsz, ha véletlenül éppen nem néztem be)

hajni: kis halacska leányzó Hanga :D én is az vagyok :oops: Kevin kos még, ugye? és Marci?

járókánk még nincsen, pedig egyre inkább gomdolom h jó lenne, mert már tényleg mindenhol feláll. anyuéknál van az utazóágy és az tetszik neki, úgy veszem észre. az is olyan hálós, amilyen járókát szeretnék. sajna, az utazóágy alakja és a padlózata nem szerencsés járókaként való bevetésre, plusz nincs benne fogódzó. pedig nem bánnám, ha nem kellene egy újabb kiadásba vernem magam. :roll: őszintén szólva nem is maga a pénz a bajom, hanem az h úgy gondolom, nem éri meg az árát és h olyan hamar kinőnek mindent, tök szemétség h ekkora lovettákat legombolnak rólunk. sokan mondjak h évekkel ezelőtt nem voltak ennyire drágák a babaholmik - most meg a ruhák is felnőttárban vannak simán!
viszont hajni szuper ötlet ez a golyó-dolog! hogy ez nekem nem jutott eszembe...! :lol: emlékszem, a nevtanban is imádták az ovisok!! hol lehet ilyet kapni és mennyiért?
Vendég
 


timcsi, azt én sem értem h miért gondolod h te rontasz el vmit? :shock: ha megnyugtat, elárulom h enyém tegnap másfél órával elalvás után ébredt először - éppen zuhiztam, úgyh addigra mire kikászálódtam a fürdőből teljesen fel is ébredt, szopival nem tudtam visszaaltatni - meg nem mondom, mennyit kellett ringatni, szoptatni egymás után h bealudjon, mert a vége az lett h én is elaludtam már vele. sztem ilyenek és kész. kicsit a melegre is gyanakszom. de igazából a többemberesek tudtommal minden ébresztő ingerre érzékenyebbek - nem tudsz mit tenni. csak türelemmel viselni :roll:
Vendég
 


Köszi, Doo, én is remélem hogy csak izgalmasak számára a fogai.
A golyókat mi az óvodának évekkel ezelőtt egy olyan játékboltban vettük, ahol főleg fejlesztő játékok voltak és azt hiszem a 100 db-os csomag olyan 10.000körül volt. De utánanézek, hátha van valahol olcsóbban, esetleg a tesz-veszen. Ha konkrét árat találok majd írok.
Vége a reklámnak, most nézem tovább Dr. House-t.
Vendég
 


tízezer?! wáwá!! :shock: az tényleg sok... :roll: de azért akkor is érdekelne - legfeljebb majd gyűjtést szervezek a szülinapjára :wink:

na, lányok, költözés!! :lol: megindítottam a várandósságon belül a 2007-2008. többemberes babái topicot. gyertek majd át oda! mindannyiunk nevében aláírtam az indító szöveget (az aláírás névsorrendben értendő).
Vendég
 


Kedves Édesnyák!

A napokban sok-sok karácsonyi zenével gazdagszik a www.pszichologia.multiply.com oldal. Lesz hangszerrel játszott zene, lesz magyar nyelvű és angol nyelven is – kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A feltöltött zenék listáját itt is megtaláljátok az „Érdekességek” menüpont alatt: www.pszichologia.mlap.hu Mindenkinek kellemes időtöltést kívánok. Természetesen a tanácsadás lehetősége a továbbiakban is fennáll.

Barátsággal, Nisreen
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

 

XGyerünk, anyukám! - Teakiadó