A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Szent Milósnak a ruhája kék, ünnepi pedig arany. úgyhogy Mása a valódi Mikulást látta iskoláskorában.

Rylie :) waldorféknáél Advent van, ez a készülődés a Karácsonyra, amelyet egy úgynevezett adventi kerttel (spiráljárás) és pásztorjátékkal ünneplünk meg oviban és iskolában is. Fenyőfa nincs, azt a család otthon állitja, mi lelkileg készülünk az ünnepre.

A waldorfos topikban kérdezni is érdemes ám :wink: csupa 1-2-3-4 gyerekes régi waldorfos vagy olyan szülő van, aki készül tudatosan a leendő waldorfos évekre és van mindig 2-3 kemény ellenző is, tehát nemcsak a lila ködről van ott szó.

Johi :) Nagyon sokat gondolok rátok, Fanni szuper klassz kislány, nagy tanitómester :)
indianyo

Kisbetegeknek továbbra is bulást!!!! +++++++++++++++++++

Johi :) De jó, hogy Fannika már jobban! :D mennek a ++++ok, remélem pénteken tényleg hazajöhettek!!

Lindi :) Húúú, de utállak :lol: :lol: :lol:

Nuk :) Beszólások :evil: tudod: magasról sz@rd le! :wink:

Macs :) Jaj, de édes Füli! :D én is olvadok, amikor "szerelmet" vall a fiam 8)

Rylie :) De jó, hogy Kamilla jobban! :D D vitamint nekünk 1éves korig mondta a dokink, de én 1,5-ig adtam B-nek, meg néha nagyon kunyizik Bencuséból és akkor ő is kap kóstolót :mrgreen:

Gabi :) Magas cukor :( Egyébként hogy vagy?

Karácsony: Sztem is az együttlét és az öröm a lényeg, a többi meg kinek hogy kellemes. :wink:

Kép
Kép
denizsa

Votiv :) Drukkolok, hogy Istinek bejöjjön a tesófellépő!!
denizsa

Ancsi,
de bizony!!!!!!!!!!!! :lol:

mikulás nálunk is télapó IS, pedig kommcsik sem vagyunk, és nálunk is (én családomban) kék a kabátja és van neki felesége, és és és és...
szóval a télapó nem szoci átok csupán...csak a Kántoréknál... :lol: de náluk én is az vagyok... :twisted:

Votiv,
jobbulást!!! ha hivod TI-t kérdezz lécci egy bónuszt! :wink: Memme erősen fogzik, lázaskás is, popója olyan, mintha savat öntöttek volna rá, és igen letehetetlen, és össz egyszer aludt, kb 10percet, mert általam jelenleg oly' kedvelt másodszülöttem egy századmp-nyi idő alatt felkrltette, én meg mint egy elmebeteg, üvöltök, arcot vágok (ijesztőt) karot rángatok, csoda e, ha ettől kicsinykét lelkibetegecske szegény, nekem meg remeg a szemem, na ilyen jól sikerült ez a mai nap is, micsoda dicsőség minden egyes nap, Istenem, olyan boldog vagyok, h mindjárt sirok...

:lol: :lol: :lol: :lol:
zsancikant

Mikulás:
Nagyon rövid, velős, de lényegre törő történet: Egy lány nem tudott férjhez menni, mert nem volt hozománya, erre Szt. Miklós éjjel az ablakába csempészett egy zacskó aranyat. innen az ablak meg az ajándékozás.

Amúgy pont tegnap volt egy film a Spektrumon Szt. Miklósról és abban volt, hogy a zsinat alkalmával összeszólalkozott egy másik pappa és beverték egymás orrát... :lol: :lol:

Votiv:
Nem a Zoli volt József, én még szűz voltam (akkor 8) 8) 8) ) és az akkori szerelmem volt József...

Mása:
Ez ugyan olyan, mint egy az Isten, csak különböző kultúrákban máshogy hívják. Olyan jó, hogy a Ti gyerekeitek ilyeneket is megismerhetnek!!!!

És 7-én mi is megyünk az IKEAs miki-partira.

/a súlyos Mikulás-fóbiámról beszéltem már???? Tanulságos.../

nukada

Félreértés ne essék, nem úgy gondoltam, hogy Télapó szoci gyártmány, csak Mo inkább keresztény ország (volt), itt Mikulás volt a divat. És abban a bizonyos, általam nem ismert években favorizálták a Télapót, mivel egyházi kötődése nagyon nincs. Ellenben szereti a gyerekeket, az állatokat és ajándékot hoz. Kell ennél több egy gyereknek???? :lol: :lol:

nukada

Sziasztok!

Karácsony: idén MINDENKI hozzánk jön, az én családom, és a Férjemé is. Azért, mert kijelentettük, hogy mi a gyerekekkel nem megyünk sehová, nekik Szenteste a SAJÁT karácsonyfájuk alatt a helyük, viszont az összes nagyszülő meg nagynéni szeretné látni őket. De legalább be lesz osztva,h ki milyen kaját hoz, így nem csak nekem kell majd főzni.
Nálunk van (enyhén szólva béna) kornyikálás :mrgreen:
Éjféli misére is jártunk, de amióta mindig van itthon kisgyerek, nem megyünk, nekik gyötrelem lenne. Amikor a Férjem még csak barát volt, akkor ott találkoztunk, és ettől külön jó volt. :) Mostanában 25-én reggel szoktunk menni.
Minden évben megbeszéljük, hogy nem lesz nagy ajándékozás, max.a gyerekeknek, aztán mindenki mégicsak költekezik... (Mondjuk, ha az ember a közeli családtagjainak vesz 1-1 könyvet, az már 1 kisebb vagyon.) És a hülye műanyag izéket sem ússzuk meg soha, vkitől mindig kap a gyerek... (Na, kitől legtöbbször? :mrgreen: :evil: )
Nálunk is a Mikulás jön, nem a Télapó (a lényeg uaz), és nem hoz játékot, csak egy kis finomságot. Érdekes, amit Mása írt a Gyedmarózról! :)
És hát az Advent, az egyik legjobb időszak mindig! :) Jajj, de jó ilyenekről gondolkozni is! :)
Hehe, én is szerepeltem már pásztorjátékban, Húgom volt Szűz Mária, én már nagyobb voltam, és mellékszereplő, akinek annyi volt a funkciója, hogy a kicsiket terelgette. De a tesómra azóta is büszke vagyok, mert teljesen egyedül énekelt egy dalt, mint Mária, a Kisjézusnak, gyönyörűen, tisztán, pedig még kis alsós volt csak!
És minket 23-án mindig átvittek a Nagyszüleinkhez, az uncsitesókkal együtt, akkor már nagyon izgultunk, és 24-én már sz ünnepi lakásba mentünk haza. :) És mi is számolgattuk az ablakokban a karifákat! :) :)
(Meg is mondom Anyukámnak, hogy neki könnyű dolga volt a fadíszítéssel, emg előkészületekkel, mert mi a Nagyiéknál voltunk, igazán neki is el kne vinnie Pt!)

Johi, ezen a képen már tényleg jobban néz ki Fanni! Igazi kis hős!! Szobátok megvan? :) Sok ++++++++ a gyógyuláshoz!

Vot, Istinek is gyógyulást! Sztem bírni fogja a tesófellépőt, P is nagyon szejeti!

Rylie, Kamilla is buljon!

Zsan, ti hogy vagytok?

Lindi, ha fölébredt mérem a talpát, ok?
rídonli#

Nuk,
nálunk is úgy volt, hogy a szoci megnevezése Télapó, rsz váltás után meg lehetett Mikulásnak hívni.
ancsipancsi

Nuk, Mikulás-fóbia???!!!
Akarsz róla beszélni? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
rídonli#

rídonli#

bocsánat, most több, ,mint faszos vagyok.
egyébként nálunk tökmindegy,h télapó vagy mikuás jön, nem ragaszkodom GÖRCSÖSEN egyikhez sem...a lényeg az a rengeteg drága gagyi ajándék és édesség, amit hoz

@@@@@@@@@@#############cc&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&cc
annyira ki vagyok akadva, h nem is tudom, mikor volt ilyen legutoljára!!!!!!!!!!

és asszem az oroszok is keresztények, vagy erőst tévedek?????????

:roll:

elnézést mindenkitől. de Levit már hivtam, ma épp meghallgatáson van, és folyamatosan hivogatom,h azonnal jönnön haza (persze nem tud) és én mát totálkáros vagyok, és és és
mindezt egy szaros fogzástól és túlpörgetett gyerekeketől, akiket nem vagyok képes levinni az utcára. Mert jelen állapotban egy öltöztetős projektet nem vállalok be.
zsancikant

Zsan, biztosan azért más a színe az orosz Miki/Télapó/...-nak, mert ők ortodoxok, a templomban is más színeket használnak, pl.több arany.

ÉS +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
rídonli#

Zsan! Az aerobik után, mikor beülök a McDonálds-ba kapucsínózni, küldök neked sok-sok energiát :) (de bunkó vagyok :twisted: bocs :oops: de már nem törlöm ki)

Tudod, mindenki csak annyit kap, amennyit elbír. Most vagy nagyon jól titkolod a tűrőképessgedet vagy nagyon elnéztek ott fenn valamit :?
Kitartás, és tényleg sok-sok energiát neked ++++++++++++++++

Johi! Bioerőművet akarnak ide építeni olasz-dán együttműködésben. Lehet ezért vagyok így feltöltődve :roll:
lindicita

Zsan:
Remélem nem miatam nevezted megad Fnak... Nem azért írtam, csak a vitát akartam elkerülni. És az oroszok ortodoxok (ha jól tévedek)

Mikulás fóbiát este, mert itt van anyu takarítani...

nukada

Nuk,
drága, dehogy, hidd el!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:
ez az én gyári hibám, amiért ma ilyen vagyok...biztos most menstruálnék... :twisted:

Lindi,
hinnnye!!!!!!!!!!!!! :wink:
zsancikant

Lindi,
elnéztek vmit...vagy büntiben vannak a gyerekeim, mert ők voltak Sztálin,Hitler és Göbbels.... :?
zsancikant

Zsanci,
azt, hogy faszos vagy, értsük úgy, hogy rágerjedtél az uradra, s azért hívogatod? :D este csábíttatsd el magad, most úgy se kell dilemmáznod, hogy ezt vagy a tévézést válaszd, mindkettő veszélytelen számodra!:)
ancsipancsi

Zsan, mi lenne, ha betennéd nekik a Thomast vagy vmit a tvbe? Talán lenyugodnának. Jobb híjján én is Thomassal kötöm le Pt, ha Bvel halaszthatatlan elintéznivalónk van...
Közben P fölordította Bt, majd nem hagyta szopizni... Szal, ezek is elvannak itt...
rídonli#

És el kéne mennünk ma a táncházba, de nincs kedvem... :oops:
Egyedül 2 gyerekkel (Apa Anyósnak segít egész nap, pedig kb 3 hete ma van az első szabadnapja, beleérteve a 7végéket is. Most hívtam föl,h meddig szándékozik ott maradni, azt mondta 8ig, na, mondom az jó, pont a "műszak" vége...)
Meg hideg is van, és annyit kell öltözködni...
De P úgy örülne...
rídonli#

Ancsi,
nálunk ez a haragost jelenti... :lol: szexről nem tudok nyilatkozni, mert nem tudom az mi...és kik csinálják...

Rid,
gyak egész nap minimaxot néztek, már ők kérték,h kapcsoljam le...
a szabadba vágynak...vagyis ki a négy fal közül...

tök jó, már úgy irogatok itt,h a lábamon üvölt a Meme, de tök mindegy, mert ha sétálgatok vele, akkor is üvölt.

Az az orthodox, ami oroszországban van, az keresztény. a katolikusra gondoltatok?
:lol:
zsancikant

Ancsi,
ja és a szex nálam sosem veszélytelen...példa erre ezt három kispajtás...akiből kettő úgy fogant, h szoptattam... :wink:
zsancikant

Jaj, mennyi betegeskedő :( gyors gyógyulást Mindenkinek!!!

Mása,
Gratula a mosolyolimpiai helyezésekhez :D Legyél is nagyon büszke anyuka :wink:

Johi,
Agyrázkódás, te szegény :( Ez már tényleg annyira hihetetlen, ami Veletek történik! :( Most már itt az ideje az életnek, h kompenzáljon :wink: Sok +++++ Nektek! És drukkolok, h pénteken haza tudjatok menni!!!

Deni-Vica képek nagyon jók :D Micsoda kis pasi lett Mátéból, hihetetlen :o :D

Rylie,
És esetleg egy esküvő? Olyan korhú jelmezekkel, mint amit Votiv is írt? Vagy lehet, h már vki ír ilyen témában szakdolit? :?

Nuk,
Beszólással :evil: nem foglalkozni :wink:

Lindi,
Ej, micsoda jó dolgod van :D

Macs,
"Annya szeretlet" :D

Gabi,
Terheléses cukoreredmény :(

Deni,
Karácsonyban egyetértünk :wink:

És egyébként nekem mindegy, h Miki vagy Télapó, az a lényeg, h hoz vmit :mrgreen:

Zsanci,
Szerintem rád fér ++++++++++++++++++++++++++++++++++!!!

Kép Kép
curse

Szerintetek ilyenkor is lehet még mellgyuszit kapni? :? Egyszerűen a bal mellem le akar szakadni, baromira fáj :( Azért jutottam eszembe, mert h mostanság Adél eléggé lazán szopizik, ahogy épp kedve van (szerintem lassan el is fogjuk hagyni, mert nem igazán érdekli) és van amikor nem üriti ki a cickókat. Vagy most lehet, h nagyon nagy hülyeséget kérdeztem :oops:

Kép Kép
curse

Zsanci, ugyan nem beszéltem a doktornénivel, de ez megint a Belladonna! :D :D
egyébként most lestem meg egy amerikai homeós oldalon van fogzásra komplex szer: Belladonna (piros popsi és fájd. csill), Chamomilla (nyugtalanságra), Coffea cruda (túlzott éberségre), Calcarea phosphorica (fogképzéshez) kombinációjából.
http://www.hylands.com/products/teething.php

votiv 8)
votiv

Sziasztok!
Két kérdéssel fordulnék hozzátok.
Mennyibe kerül mostanában egy terhesgondozás a privát rendeléseken? Két éve szültem utoljára, azóta gondolom jócskán változtak a tarifák.
A 2.: meg tudná valaki adni, valamelyik Bálint privát rendelőjének a számát?
Előre is köszönöm a segítséget!
üdv:
Kata
rezibozi

Akiknél Jézuska hozza az ajándékot: előre is elnézést a kérdésért :oops: , hogy hozza és miért? A Mikulást értem. Jön a piros ruhában, meg szánkón rénszarvasokkal és annak hoz ajit, aki jó gyerek volt, virgácsot pedig a rosszaknak. És Jézuska hogy? Lehet, hogy marhaság is ezen gondolkozni, mert a gyerekem majd úgyse fog elmerülni a részletekben, csak mindig ilyen voltam, hogy szerettem a legapróbbakig tudni, hogy ne érjen meglepi. :lol: (Mondjuk lehet, hogy nálunk nem keverjük ide Jézuskát.)

Kép
Kép
tinu

Zsan: amint lehet nézünk neked Bachot, sokat fog segíteni... addig is kitartást. :-) én el megyek a kórházba, váltom a mai összes népséget, akik látogatóban voltak az én kis drágámnál.
Köszönjük a sok +++++. Többi betegnek is bulást kívánok.

curse: lehet mellgyuszi, gyorsan belladonna és nem lesz baj.

Kép
Kép
johanna1975

Indi,
:) Ezek szerint az "eredeti" Mikulás tényleg kék :) És a piros honnan jött??? Miért piros? :roll: :roll: :roll: Éz most pont olyan kérdés, mint Tinunak a "Miért Jézuska hozza az ajándékot?" :mrgreen:
Mindenesetre érdekes dolgok ezek! :P Én meg tudatlan vagyok :oops: :oops: :oops:

Zsan,
Ktartááááás!!!! +++!

Nuk,
Mikulás-fóbia???? :shock:

Megyek berakok egy két ruhát, amit viszünk, mert nemsokára indulunk.
szmagdi

Johi,
köszi, és újabb raklap+++++++++++++++++ nektek!!!!

Tinu,
nagyon jó kérdés, de sztem egy gyereknek gyak. mind1 ki hozza az ajándékot.Engem sesm érdekelt, h miért kék itt és miért pirros ott a miki.

Másenyka,
a coca cola miatt piros a cuccos! :wink:
zsancikant

Even though Coca-Cola was not the first to do this, their massive campaigns was one of the main reasons for why Santa Claus ended up with the red and white colours, in contrast to the variety of colours he had prior to the campaign.
forrás:http://en.wikipedia.org/wiki/Santa_Claus#_note-2
zsancikant

Sziasztok!

Gondoltam mostmár tényleg írok, már annyiszor neki akartam fogni, de nincs időm annyit írni, amennyit akarnék, meg reagálni sem tudnék, meg ugye megint csak panaszkodnék, mint ahogy most is! :)
Tehát csak röviden!

Johi!

Nagyon-nagyon sok plusszt és kitartást nektek! Jaj, de szörnyű lehetett ez a baleset! Remélem, hogy hamar rendbejön Fanni!:(

Zsan!

Neked is sok-sok pluszt és kitartást! Jön majd jobb időszak is! Elhiszem, hogy nagyon nehéz lehet!:(

Szóval mi sem vagyunk jobban sajnos! Timi mostmár másfél hónapja beteg, felváltva velem. Ráment a hurut a fülére, ma voltunk másodszor tympanometrián és továbbra is ezt mutatja a görbe, pedig mindent kipróbáltunk, ami csak létezik (homeopátiás bogyók, fülmelegítés sapkával egész nap, fülcsepp (Kövirózsa), fülgyertya, antibiotikumos orrcsepp). Holnap megyünk gégészetre, valszín azt fogják mondani, hogy fülfelszúrás és orrmandula kivétel.
A fülfelszúrást nem fogom hagyni és a mandulakivételtől is nagyon ódzkodom, de valami megoldást kell találnunk, mert anyukám már nem bírja a hozzánk mászkálást (messze lakik), nekem pedig muszáj dolgoznom, mert már 3 hetet egy huzamban hiányoztam.
Van valakinek tapasztalata, ötlete, amit megosztana velem?
Nem tudom, hogy az is jó-e, hogy össze-vissza rohangászom Timivel dokikhoz, de úgy dühít, hogy mindegyik rögtön ki akarja venni a manduláját, pedig még csak most ment először a fülére a betegség és még 3 éves sincs! És egyébként nem is náthás most és a füle sem fáj, csak hurutos maradt a gép szerint!
Látom, hogy Rylinak is pont most van hasonló problémája! Remélem Kamilla hamar meggyógyul ismét gond nélkül!

Köszönöm előre is! Bocs, hogy nem reagáltam sokat (szinte semmit):(

Betegeknek gyors gyógyulást!
Puszi
Ildi
ildi76

Votiv,köszi a bogyós infót, nem is rossz, holnap keverek neki egy ilyen koktélt, és kipróbálom!

most már jobb, fürödtem egyet, L is itthon! 8)

képzeljétek: két napja ki kellett öntenem több, mint 5 liter anyatejet...mert nem volt már hely a mélyhűtőben, ráadásul ez egész pici baba teje, kb 2 hós volt Meme, amikor leálltam a fejéssel....
ha tudtok vkit, akinek kell, kb 3-4 liter még van...ennyit főzelékhez sem tudok felhasználni... :(
zsancikant

Ildi,
+++++++++ nem próbáljátok ki egyszer a mi dokinéninket????????Magánrendelés 3000ft, sztem megérné egyszer. Velünk csodát tett!!!
zsancikant

Votiv,
most látom csak, h megújult a vasárnapi hirek online???? 8)
zsancikant

Igen, de ez még a bétaverzió :oops: :roll: (remélem lesz még jobb is, ötleteket adhattok!)

én is a "mindjárt eret harapok magamon" idegállapotban vagyok, Józsi egyre szarabbul van szegény, Istók meg egyre jobban :twisted:

votiv 8)
votiv

most borította ki Lili vacsoráját a földre...

a pasim meg 1 PÖCS, amióta hazajött (4-kor), megette amit főztem, se bú, se bá, és azóta fekszik a tv előtt, és ezt a fontos elfoglaltságot 2x 2 percre szakította meg, 1x Istivel ordibált, hogy ha nem érti, mi az, hogy gyere ide és köszönjél, akkor tünjön be a szobájába és addig nem jöhet ki, amíg ezt meg nem tanulja 2. velem ordibált, hogy miért van itt bolondok háza és miért üvöltözök vele, mint egy idegbeteg, hogy ne hergelje az Istvánt, mert ha elkezd szándékosan öklendezni, akkor képes és meghánytatja magát...

ilyenkor próbálok okokat keresni, miért ne legyek depressziós...

votiv 8)
votiv

Votiv,
:(
azért ne légy depis,mert neked kell összetartanod a családodat, és szeretned a gyerekeket, kellő képpen. +++++++++++++++++++
múltkor mintha Nuk írta volna, hogy pöcs a faszija. lehet, hogy pöcs faszi klubot kéne alakítani nekik?:D
ancsipancsi

Húúúúú..........

Hát mindenkinek egy kalap +++++++++++++++ /nekünk ma egész türhető napunk volt, Réka már sokkal jobban, már csak takony van, de azt a b-zi antibigyót be kell szednie.../

Ildi:
Nekem szülés után nem sokkal durrant be mindkét fülem, nem akartam se antibigyót, se fájdalom csillapítót. Kaptam egy ismerőstől Aloe vera cseppet (nem a first, hanem valami koncentrátum), meg bioptron lámpáztam és elmúlt!!!!!!!! Mandulára meg belinkltem Rylie-nak a lymphomiosotot, de meg kell kérdezni, hogy gyerkőknek lehet-e, mert alkoholos. A "használati utasításán" nincs rajta.
Jobbulást!!!!

Zsan:
Mikulás ruha: nálad a pont :wink: :wink: :wink:

És egy kis Miki-pédia :lol: :lol: :lol:
http://www.mikulasbirodalom.hu/myra/legenda.htm

Votiv:
:evil: :evil: :evil: :evil: Pasid!!!! :shock: :shock: :shock: :shock:
Lesz csütörtökön KVzás????

Mikulás-fóbia:
Olyan 3-4 éves lehettem, az anyu akkor a Belvárosi Távbeszélő Üzemben:lol: dolgozott, ott volt Télapó-ünnepség (ez még 89 előtt 8) ) Utólag megtudtam, a szülőknek kellett mondani egy jó és egy rossz tulajdonságot a gyerekről és a Miki papírból puskázott. De ugye én ezt nem tudtam... Ülök a Miki ölében és egyszer csak közli velem, hogy hallom, szoktál csalni a társasjátékban?!?!?!? Tiszta rosszul lettem, meg minden, szóval bazinagy törést okozott ez, hogy valóban tudja, hogy milyen vagyok és biztos nem kapok semmit, meg efféle gondolatok (gondolom). Na, azóta FÉLEK a Mikulástól. Pl a Corában, ha osztogat szaloncukrot, én messzire elkerülöm, vagy volt, hogy a 150cm-s anyukám háta mögé bújtam, tavaly :roll: :roll: :roll: Pedig tudom, hogy egy vadidegen akárki van gagyi ruhába felöltöztetve, de akkor is. Az IKEAsra azért merek menni, mert az egyik nagyon kedves kollégám a Miki és így nem félek. 2 éve pl én voltam a manója 8) 8) 8)

nukada

Ancsi:
Az én faszim ma azért nem volt pöcs, mert csak 0 percet volt itthon :lol: :lol: :lol: :lol: Amúgy most nem panaszkodom rá, elég jól megvagyunk, de azért szolidaritást vállalok Votivval, szóval az én faszim is egy pöcs :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Ami néha azért nem hátrány :wink: :wink: :wink: :wink: :oops:

nukada

Tudom, hogy elvileg a fogzástól nem lehet a gyerek beteg", de most kaptam a gyogyótárban Boironos füzetet és ott a Chamomillára azt írják, hogy az amúgy jó baba, ingerlékennyé, idegessé válik, egyik arca piros meleg, a másik fehér és hideg; a fogzást gyakran kíséri nátha, hörghurut. Tegnap kapott a RÉka 9ch-ból 3mat és egyből jól lett... És ma mit veszek észre????? A felső-első foga csücske már majdnem áttört... És múltkor a foga előtt közvetlenül volt náthás. Na, ezt adjátok nekem össze!?!??!?!?!?!?!?

nukada

Curse,
Ha nem is gyuladás de vmi gond lehet. Nálunk is volt. Először P kb 8-9 hós volt majd később. Első alkalom után (megoldódott, sírtam, forró zuhaby, masszírozás, szoptatás, fejés, sírás, zuhany... kb 10 órán át) mértem néha P mennyit eszik. A második nem azért volt, mert nem evett meg elég tejet. Állítólag sok mindentől lehet. Véletlen megnyomódik egy tejcsatorna v mi, vmi gyulladás, ami így mutatkozik meg (nem a mell gyulladása csak itt is kijön). Remélem már megoldódott.

Votiv,
Én párom egy angyal. Soha egy rossz szava nincs a gyerekekhez. Tévénk sincs. Talán csak azt sajnálom, hogy mikor M-val terhes voltam angyali férjem (4. hónapban) lelépett. Szóval nincs tökéletes megoldás. Talán csak mosóporból... (Meg azért vannak itt mázlisták, tőlük bocs az enyhe fokú kiábrándultságért.)

Zsanci,
+++++++
Mikor olvaslak egyrészt mindent át tudok érezni. Másrészt felrémlenek a Kismamás és egyéb újságokban megjelenő cikkek az anyaság mindennapjairól....... Gőgicse, babapúder száll a baldachin felé, nagytestvér popsikrémet nyújt kistesó fürdetése alatt mosolygó anyukának majd mesét olvas a kis drágának. Aztán anya-apa-nagytestvér betakargatják édesdeden alvó kistestvért.
Egyébként nálunk most édesek, de vhonnan ismerősek az általad leírtak :x

Johi,
Kösz a képet, jó látni, h vidámabb a lányod!!

Móni
Kép
Kép
monisa

Votiv,
:lol: :lol:
(ja, és szavaztam ám!!! :wink:)

pöcs pasi: hmmmm...hirből sem ismerek ilyet, bár mindig önigazolást kapok, mikor enyim hazaér egész napi here-veréből (ala Neet) és egy óra együttlét után már képes megemelni a hangját, és totál kiakadni olyan dolgokon, amiken én csak dél körül kezdek... :lol:
szal, tévedtem, néha én is PONT ezt gondolom a pasimról... :wink:

Nuk,
chamomilláról jut eszembe, most egy egész csomó ingyenes ezt-azt szereztem be a gréti patikából, homeopátiás szoptatási tanácsadó, meg fogdolgokkal kapcs-os, meg ami nagyon tetszett, ilyen kis kártyák, pl. ami otthonról ne hiányozzon, kisgyermekeseknek egy másik, meg mendtruációs panaszok, és akkor egy pár bogyó fel van tűntetve, meg hogy mikor miért...
te Nuk, és ez a női vonalas bigyó, oldal, ez is a Jaksity Katáé, mint a rádióműsor???? :roll:

Igi nevű gyermekem fél órás alvása során eddig kétszer ébredt...kicsit durran agyacskám...persze ezzel Memét is ébresztette ám, aki szintén csak tetteti az alvást nagy fognövesztő-fájdalmában...
zsancikant

Zsan:
Passz, csak végra magyar vonalzót a kartam, de a babafalvások nem tetszettek... :oops: :oops: :oops:

nukada

És egy kis segítséget kérnék.
Neurológián mit csinálnak?
M csak tegnap óta mászik. Eddig mindenhova forogva ment. Ülni nem tud és főleg nem akar. Tudom, hogy ez nem kirívó (4-5 hósan fordult meg) de azért a doki elküldi.
Szóval mi lesz ott?
És mivel 3 hét múlva megyünk addig nem leget vhol máshol megnézetni? Vmi fejlesztőben v hol? Címeket nem tudnátok?

Az az igazság, hogy kúszni is azért kezdett el mert letettem a bazi drága lego technic markolót elé (apja 30. szülinapjára kapta). Drága és veszélyes (lenyelhető kütyük, pneumatikus 8) .
Ha nincs vmi javaslatotok, hogy ne őrüljek meg a stresszeléstől a köv 3 hétben szerzek egy mini részecskegyorsítót. Az még drágább és még veszélyesebb. Tuti fel is áll - akkor el se kell vinnem a neurológushoz!!!
(Legot úgy kapta meg, hogy ott voltam, mókusokat ne küldjétek. A részecskegyorsítónál is ott leszek és felügyelem be ne kapja.)

Móni
Kép
Kép
monisa

Zsanci,
Menstruációs panaszos részt nem tudnád leírni vmikor? Ha hosszú akkor nincs mail cím? Egy bnőm (M születésekor ő volt velem, szóval jóóó bnőm) nagyon boldog lenne bármilyen tanácsért. (Orvosi tanácsok nem váltak be sajnos...)
És nem sürgős. Akár fel is hívhatlak vmikor ha szted hasznos dolgokat írnak.
V mi a kiadvány címe? (Azért vagyok ilyen nyomulós, mert bnő tényleg szenved és még van vagy 30 éve a klimaxig. Bazi hosszú idő.

Móni
Kép
Kép
monisa

Nuk, valószínű 2 dolog lehetett együtt, egy influenza-szerű vírus, és a fog. Ez Lilirózánál se különválasztható épp, hogy melyiktől folyik az orra. De ha elkezdtétek az antibigyót, akkor most már szedni kell végig. Legfeljebb legközelebb rutinos "vén anya" leszel és nem biztos, hogy kiváltod az antbiotikumot "megelőzésképp" :wink: hiszen az vírust úgysem gyógyít... (erről egyébként az öreg doktorbácsink jutott eszembe, aki az oltások napján és másnapján "megelőzésképp" napi 3 germicid kúpot javasolt :? ez már elég lenne egy ló szedálásához is... :?)

votiv 8)
votiv

Nuk,
Fogzásra állandó v hosszabb nyavalyákat nem jó fogni. A többit simán!!! P-nél 40 fokos láz lett ráfogva. És ő úgy növesztett fogakat, hogy volt ez a láz és egyszer ordított 1.5 órán át. 20 fogért good deal. (De behozza ám ő máshol a kihagyott ziccereket 8) )

Móni
Kép
Kép
monisa

Monisa,
neurológián dunsztom sincs mit fognak csinálni, viszont szerintem elegendő, ha egy autóból frissen kiszerelt differenciálművet, esetleg egy dűzniumplágolót teszel a szőnyegre, mert a részecskegyorsító bazi nagy ám! Konkrétan egy fél svájci falu méretű.
És akkor most a 4.hóban lelépő apjuk visszajött?

Zsána,
sztem nyugodtan elkezdhetsz gondolkodni a máktea és a pálinkáskenyér bevezetésén... esetleg egyszerre!

Nuk,
azt szokták mondani, hogy a f@szt még csak lehet használni valamire, de a pöcs még dekorációs célokat sem szolgál....

Az én pasim viszont remek apa, már ha itthon van... ez mostanában reggel 6 előtt és este 10 után fordul csak elő és most hétvégén sem lsz másképp....egész jövő január közepéig....

összes beteg gyógyuljon!!!!!!!!

összes depis viduljon!!!

MINDENKINEK ++++++++++++++++ hegyeket!!!
macskanyu

Nuk,
Füles az ÖSSZES fogát taknyosan és hőemivel hozta
ÉS neki is a chamomilla segített!!

jó éjjt, hazajött az Apjkom, pedig csak fél tíz!!!

:D
macskanyu

CURSE!!!
Kb uezt a kérdést akartam föltenni nektek!! Nekem is a ballal van a gond, már Pnél is ez volt a "gyengébb", de P csak 1 hónapig nemvolt hajlandó belőle enni, B gyakorlatilag alig, már elég rég óta. Ha nagyon érzem, akkor meleg zuhany+masszírozás+KÉZI FEJÉS, ez segít, de prolongálja is a problémát (mert akkor másnap több termelődik). Már P 1 hós balcici-sztrájkja óta van egy gyanúm: a TEJKŐ, de nem sok információt találtam erről. Amire alapozom: időnként eltömődnek a tejnyílások (vagymik), kéri fejéssel, meg egy kis piszkálással ki lehet szedni belőlük vmi fehér (bocs, de nem tudok jobbat): miteszer szerűt. Az egyetlen cikkben, amit erről találtam (www.lll.hu) azt írják,h tényleg kő-szerű, ami kijön, tehát kemény, de nálam nem.
NA, ezt most jól leírtam. De sztem most is lehet pangás, ha nem is gyula, ha hirtelen kevesebbet eszik belőle, és nem ürül ki.

Pöcs pasik :evil: (Enyém egész nap azannya konyháját csinálta, és holnap is azt fogja. De rásózom reggel Pt, h vigye el előtte az oviba, nemérdekel.)
Moni, akkor te most egyedül vagy a gyerkőkel, jól értelmezem?

Nuk, Chamomilla Bnél is csodát tett amikor veszettül fogzott! Fél órák után képesek lettünk több órát is aludni egyhuzamban. :)
És sztem a fogzás legyengítheti az immunrendszert, azért kapnak el olyankor könnyebben eztazt, nem magától a fogzástól lesznek bretegek. De ez az én maszek elméletem.

Du.összeszedtem magam, és elmentünk a táncházba, P nagyon örült, és B is élvezte. :) Egy anyuka nem akrta elhinni,h B "csak" 10 hós, mert az ő 1 évese nem lett volna ilyan jól el a táncházban. Tapsolt, ugrált az ölemben, vigyorgott a gyerekekre. És Anyukám is eljött, mert fölhívott, pont amikor indultunk, és utána este még hozzánk is jött,segített füröszteni, meg mesét olvasott Pnek, így B végre hozzájutott egy kis anyatejhez...meg nekem is jól esett egy kis segítség. (Bár igazán nem panaszkodhatok: nem betegek, és egész rendesen alszanak mostanában.)
A Kolompos tház sokkal színvonalasabb, viszont olyan tömeg volt,h alig lehetett lépni. Itt egy fiatal csaj (párhós babával), meg egy idősebbpasi nyomta a műsort, a csaj nagyon aranyos, de rémesen ordít végig. A Muzsikás kb.2x10 percet játszott... De volt tér táncizni, és csupa Feneketlen-játszóról ismerős gyerek és anyuka ropta. P jobban élvezte sztem, többet táncolt, a Kolomposnál nem tetszett neki a tömeg.
rídonli#

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?