A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 április-májusi babavárók

[quote="ollem"]L írta:ollemei!
Szia, hogy vagy???
Látom új képed van...

szia ollem! :) köszönöm, jól vagyok, nem akarok rágörcsölni a témára, de azért várom a következő havit, illetve várom, hogy ne jöjjön meg :lol: majd meglátjuk :D
igen, gondoltam itt a tél, úgyhogy a nyári fotót lecseréltem őszire :)
egyébként szerintem is menj el fogdokihoz mindenképpen. Én is megyek decemberben, meg akkor tüdőszűrésre is már most elmegyek, jobb ezeken túlleni.
lei

magika: bocsi de tanultam róla...4 alkalommal van előírva a védőnői tanácsadás 1 terhesség alatt.Koraszülött esetén pedig 2 alkalommal kötelező hogy védőnői tanácsadásnak nyoma legyen a kiskönyvben.Pecsétje pedig van a védőnőnek is.(elvileg,mert mint kiderült a tiédnek nincs :roll: )De én ahol voltam gyakorlaton(városban is,és faluban is láttam,hogy pecsételnek a védőnők...és az én saját,mostani védőnőm is pecsétel a kiskönyvembe.De nagyon örülök,hogy emi is alátámasztotta az igazamat... :D )Az is igaz,hogy a nőgyógyászod által is 4 pecsét szükséges minimum. :) Nekem ha minden igaz december 6-án lesz meg a 3.pecsétem a nőgyógyásztól. :)

Hát a védőnő igen megnézi a házat ahová a baba érkezik,meg a körülményeket mint azt lei is írta.Illetve a látogatásoknak a nyugodtabb beszélgetés is a célja.Mert a tanácsadások nem mindenütt zajlanak le békében.Például a nagyvárosokban lakó kismamák esetében nem hiszem,hogy valaki is 15percnél tovább lenne benn a tanácsadáson,hiszen ott sok a kismama.És általában magzati szívhangot is szokás hallgatni a lakásban történt látogatáskor.És szükség esetén mód van vizelet vizsgálatára tesztcsíkkal is.Szóval nagyjából ezeket a dolgokat szolgálja a látogatás. :wink:

Kép

Kép
mezsó

szösszenet: örülök, hogy akkor tisztáztál mindent a dokival. Engem is érdekelne egyébként a Szent Imrébe való bejutás és körbenézés. Szóval ha van valami infód, én szívesen bemennék majd veled, ha gondolod, mert engem is nagyon érdekel, hiszen ha szülök majd valamikor, akkor én is ott akarok. De ha inkább uraddal akarsz bemenni, azt is megértem. :lol:
lei

kritta: ha a kis lurkó is úgy akarja persze hogy láthatjátok.Azért írom,hogy ha úgy akarja,mert az enyém eddig vagy totál háttal volt nekünk,vagy szorosan zárta a lábait,szóval eléggé szégyenlős a drága. :lol: Én még 22hetesen sem tudom a nemét. :cry:

Kép

Kép
mezsó

Mezso!

En egyszer sem voltam vedononel, a kiskonyvet is a gyerekorvos adta, mert megkertem hozza el a vedonotol, mert egyutt dolgoznak.

Szoval engem Zolinal sem latott es most sem vedono es egy db pecset sincs a konyvemben toluk.

Mondjuk a vedononk a ferjem ismerose, igy felhivom, ha valami kell vagy valami van, es nagyon rendes, mert fel is szokott O is hivni, hogy vagyunk, de a tanacsadason fel napot kene sorbaallni, igy nem megyek.

Miutan Zoli megszuletett mindig jott hozott receptet, meg megnezett minket.
De azt sem surun, mert a fejem ugy is felirja a receptet, ha kell valami.

Igy nekem most sem lesz pecset es nem fogok most sem elmenni.

Ennek ellenere mindig minden juttatast megkaptam.

Magi
Vendég

Szöszi! De jó, már megbeszéltétek a szülést is! Örülök, hogy sikerült, és minden a kedvetekre való. Az szerintem is fontos, hogy utána egy picit hármasban lehessünk!!

Lei! Látom nemsokára tesztelhetsz! Hogy vagy? Esetleg érzel valamit? Nekünk elsőre összejött a vetélés után. (persze 3 hónapot kihagytunk) Utána azt mondják ez elég gyakori, mert "kitakarítják" a méhet, és teljesen tiszta lappal indul minden. Szóval én nagyon szorítok neked!

Ez a védőnő dolog szerintem teljesen egyedi, hogy ki hányszor megy ki. Függ a körzet nagyságától is. (mennyi ideje van) De a rendelet szabályozza, hogy hányszor kell. Ezt már elfelejtettem.
Elvileg a lakáskörülményeket nézi meg.Nálunk már egyszer volt kinn (akkor csak kiírta a 13. heti UH eredményét), én meg most hétfőn megyek hozzá harmadszor.
De azért Eminek tényleg jó védőnénije lehet!!

Kép
gabo001

mezsó! (védőnő kolléga :D )
Itt nálunk én még nem láttam egy védőnőnél sem pecsétet. Gyakorlatom alatt sem, de most sem pecsétel az én védőnőm sem. Csak aláírja a bejegyzéseit. :shock:
Még szerencse, hogy a dokim pecsétel, így lesz 4 db. (még több is)

Kép
gabo001

Lei - Nagyon szorítok Neked, hogy mihamarabb babásodjatok :) Bár szerintem ez nem kérdés .. pikk-pakk össze fog jönni :) GYere sűrűbben dumálni! (mailekkel el vagyok maradva .. el vagyok havazva... :()
A kórházba valószínű férjecskémmel megyünk be, mert ő nagyon-nagyon képben szeretne lenni :) Eddig az összes UH-ra és a legtöbb orvosi rendelésre (vérvétel, nődoki..) elkísért :) Annyira jól is esik, hogy mellettem van :)

Mezsó
- Az én védőnőm is pecsétel :) Viszont biztos ebben is, mint minden másban .. sok-sok eltérés van a különböző körzetek között.
Én pl. bejárok hozzá, és mindig majd' 1 órát beszélget velem .. szóval igen sok időt szán egy kismamára - pedig Bp. XI. kerület .. rengeteg várandós anyuci van :) Gondolom egyszer kijön, megnézi a lakást is.

Gabo
- Bizony, nagy nyugalom, ha már tudja az ember, kinél .. miként fog szülni. Ráadásul én nagyon bírom ezt a dokit :D :D Az is megnyugtató, hogy magam mellett tudhatom majd a párom a szülés utáni órákban :)

Magi
- Persze, így, hogy van ismerettség .. én sem figyelnék ennyire a pecsétgyűjtésre :) De én nem tudok majd hova szaladni az utolsó pillanatban, ha mégis kell .. úgyhogy inkább szorgalmasan eljárok mindenhova :) Már van 2db védőnős, és 3db dokis pecsétem :lol:
Inkább mindenki tartsa be ami az előírás, nehogy a végén koppanjon ;)

Kép
szösszenet

Megvolt a védőnős látogatás. Bejött hozzánk. Nem nézte meg a lakást (gondolom azért, mert nem ide fog születni a Picur, hanem az új házba, szerintem majd azt fogja szemügyre venni, ha már ott leszünk) csak a szobánkba jött be. Leült, megkérdezte hogy vagyok/vagyunk. Hogy ki vett fel táppénzre, és azt hogy milyen panaszom van. keményedik-e a hasam néha-és igen, mert mondtam neki, hogy mit szoktam érezni egy porszívózás után stb, aztán azt mondta, hogy inkább még jobban kíméljem magamat...
15 percnél tovább nem volt nálunk.
Ja és vigyázzak a súlyomra....pedig meg sem látszik rajtam az a pár kiló, ami feljött rám, csak a pocakom nőtt....
Ne gondolja, hogy diétázni fogok..... :lol:

Hétfői Uh-sok!!!

Nekem rossz hír, hogy nem kell mennem hétfőn. Közölte a védőnő, hogy ne menjek hétfőn, menjek 10.-én, mert addigra meglesz az AFP eredménye, és akkor arról tudatni fognak + annak fényében csinálja a doki az uh-t is.
Szóval csak 10.-én lesz uh.... :(

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem

A védőnői pecséthez.
Nálunk ilyen nincs. Legalábbis eddig nem pecsételtek a védőnők nekem....egy helyre írnak, oda ahova a doki is bevési a dolgait.
és nekem eddig kettő pecsétem van a dokitól.
Ugye én úgy megyek, hogy védőnőhöz dokihoz egyszerre.

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Kritta!

szép név a Boglárka! Még jó, hogy férjem is egyet ért velem.
Ha fiú lesz, akkor mi lesz a neve?
Nekem Dávid.

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

mezsó

mi újság após fronton?

ollem

Szép név a Boglárka!,de gyakori, a Bence is az szerintem ,ha fiú lesz és 1 idősebb emberhez nem illik, de nem akartam ezen többet vitázni :oops:

Kép
kritta

Kritta!

A Jázmin is nagyon szép név!!! :D :wink:
Tudom, hogy Boglárka sok van, de az én Boglárkámból csak egy lesz!!! :D És már amióta babáról beszélgettünk, ezt a nevet találtuk, és azóta is így hívjuk a picikénket. Bogika/Dávid!!! :D

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

ollem

Nekem tök sok ismerősömnek van Boglárka, Bence sőt Jázmin nevű kutyája :)

Kép
kritta

ollem

Én a páromat meg azzal húzom h mindig Jázminkáról beszélek. :)

Kép
kritta

Kritta!!!

Jól ellehettek akkor a pároddal!!!!! :lol:
Miért nem lesz akkor Jázmin Boglárka
vagy Boglárka Jázmin.
bár én nem vagyok híve a két keresztnévnek.
Egyébként rajtam is anyukámék "vitatkoztak" apukám Mária (anyukám után ), anyukám Anna nevet szeretett volna....és így anyukám eldöntötte, hogy ne legyen senkinek igaza lettem Marianna....és hogy utálom....az Anna sokkal jobban tetszik. Már mindegy mert mindenki vagy Mariann -nak hív, vagy Mary-nek, vagy Pankának, vagy a férjem csak Nyuszinak hív!!! Soha nem szólított a keresztnevemen!!! :D Mondjuk a Bogi/Dávid-ot is "kis Nyuszikának" hívja....

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

ollem

Én Krisztina Mária vyagok,de a Máriát nem tudja senki. :)

Kép
kritta

Meg mivel én szívok :D ,

és engedem h a fiát ő nevezze el akkor a lányt meg én nevezem el és slussz!!!!!!!!!!!!!!! :wink:

Kép
kritta

Ja a kutya nevek:
Nekem van egy Lizám!!! Szösszenet kislánya Alíz lesz, és már egyszer olvastam, hogy Lizát írt. Nagyon szép név!!!
Manapság a kutyákat is ember számba vesszük, és nem minden kutya lesz Morzsi... :lol:

Cicáim nevei:

Frida, Győző, Leó, Alina (amelyik cicám eltűnt: Kornélnak hívták) és volt egy Zeusz nevű is.

úgyhogy vannak nevek!!!

Szerintem ezek is szép nevek, nem???

Nekem lány névbe tetszik nagyon sok.
pl. Gréta, Cintia, Natália, Aida, Csenge, Adél( de Adél azért nem lett a lánynevek listáján, mert volt ilyen nevű kutyám)
Kitti (azért nem lesz, mert férjem első házasságából lánya neve)
Ivett, Eliza, Petra

Fiú: Márk, Roland, Barnabás, Benjamin(van a családban), Kornél (cicám neve volt)

Szóval nagyon sok szép név van....
Csak párat írtam le, ami úgy tetszik....

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Kritta!!!

Csak keményen!!!!!!!!!! :wink: :wink: :wink:
Jó ha egy nő céltudatos!!!!!!!!
Nálunk mindig mindenben egyetértés születik, és ez annyira jó!!!!!!!! :D

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Szösszenet: nézd meg a honlapon a szülésznőket, vagy kérdezd meg a dokidat, hogy kit ajánl, és akkor a szülésznővel beszélj meg egy időpontot, ő vezet körbe aztán a szülészeten.

Kép
Attila 3 éves volt áprilisban
Andris 5 éves volt júliusban
klarka

Ollem, hamar eljon a december 10.-e, meglatod :!:

Mezso, jo latni teged :!: Mehlepenyed hol helyezkedik most el :?: Csak mert a multkor a fraszt hoztam rad :wink:

Lei, a te kiszallasod a ebbol a bandabol mindenkit megviselt. Kulonosen azert, mert az elso trimeszter vegen tortent es aktiv tag voltal itt. De latod sokak ujra babasak, kivanom neked is, hogy a Jezuska meghozza!
katavirag

Katavirág!!!

Nekem a 3.-a is messze volt, akkor most még egy hetet várni????!!!!!!! :(
De azért köszi a vígasztalást!!!! :wink:

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Mary, az Adél nagyon szép név
dehát csak nem adhatom a saját nevem a lányomnak (főleg, ha fiam lesz)...

én is ismerek Adél kutyát, hozzám képest nagyon mutatós, ír szetter

drukkoljatok, mert a kiscsóka felhozza ma a barátnőjét, és estig nálunk lesz, imádom, de ketten együtt hajajajjj!!!

Kép
rozsomak

Rozsomak!

Miért ne adhatnád a saját nevedet???? Hm???
Én Adél kutyát Dobermanban ismertem.....veszélyes hm???
Hát sok sikert a barátnős délutánhoz/estéhez....
Hát bizony ha a férjem lánya, ami már lassan közös lesz.....11 éves én meg 23....Jó korán szültem, mi???
Na jó ő az első házasságából van, és van még kettő fiú. 18 és 15 évesek.
szóval ha jön a lányunk, akkor jönnek barátnőmék is, ott van egy 8 éves kislány. ők barátnők lettek, és hűűűű micsoda rosszaságokat csinálnak....barátnőm dec végére várja a kisfiát, ugye mi meg május elejére.....mi lesz ha ők is összehaverkodnak.....???????? :cry:

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

A kondizásból nem lesz semmi, mert tegnap gyalogoltam 1 órát +

jógáztam (én tartottam )

18 30-ra mire haza értem teljesen kimerültem :o

rozsomak

[url]én is ismerek Adél kutyát, hozzám képest nagyon mutatós, ír szetter[/url]

Nagyon vicces vagy!

Kép
kritta

gabo: még nem érzek "semmit", de inkább nem is akarom figyelgetni még magamat, nehogy csalódjak nagyon. Még legalább 10-12 napot várok, és ha nem jön majd meg, akkor csinálok tesztet. 8)

katavirág: köszi a drukkot, én is reménykedek azért legbelül :lol:

szösszenet: majd mesélj a kórházról, ha bementek egyszer!! Meg lehet, hogy a dokidhoz én is elmegyek majd, ha esetleg összejön a baba. Jókat írsz róla. de ez még a jövő zenéje. :D
lei

ollem

5 évvel vagy idősebb a férjed fiánál :lol: NEM SEMMI!

Kép
kritta

Kritta!!!

Bizony....nem semmi!!!! Én is meglepődtem magamon!!! :lol:
A férjem meg 21 évvel idősebb nálam, túl van két házasságon!!!!
Életem legjobb döntése, hogy őt választottam!!!!

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Sziasztok!

Olvasom a véleményeket (a védőnői véleményeket is :) ) a pecsétekről. Nekem adott a védőnő egy papírt, még mikor a kiskönyvet megkaptam tőle, ezzel a fejléccel: Szülés kapcsán járó társadalombiztosítási juttatások. Az anyasági támogatásnál ez áll: "Feltétele, hogy a szülőnő a szülést megelőzően legalább 4 alkalommal várandós gondozáson vett részt. Kezelőorvosa ad erről igazolást."
Vendég

ollem

Gratulálok! :D

Kép
kritta

magika: neked akkor ritka könnyű,és kényelmes helyzeted van. :wink: mondjuk én sem panaszkodhatom,mert nekem meg a nővérem a háziorvosom/belgyógyászom,és ő ajánlotta a nődokit akihez most terhesgondozásra járok. :) Érdekes mert először nagyon nem volt szimpi,aztán 2-jára mikor mentünk nagyon pozitív érzésekkel jöttem el tőle,és dec.6-án jön a következő megjelenésem nála,csak előtte még fel kell hívjam.Párommal is beszéltük hogy nem is olyan rossz doki. :)

gabo(védőnő kollega :D )egyetértek veled,mert valóban körzetfüggő lehet ez a pecsét dolog is,de szerintem még sok más dolog is körzetenként eltérő... :roll: ez amúgy már gyakorlat alatt is állatira zavart,hogy mást láttam falun körzetbe,mást városban körzetbe,és megint más dolog volt amit az iskolapadba tanítottak... :? :shock: És szerencsétlen védőnő tanonc így tanulja ki a szakmáját. :? :x

ollem: ne aggódj,hamar itt lesz az a 10-e!! :wink: Nekem is csak 6-án van kilátásba egy újabb UH,igaz az is 4 nappal hamarabb van mint a tiéd,de ha már 6-a lesz,és jön a mikulás,akkor már 10-e se lesz messze. :wink: Pozitív gondolkodás!!!
A Jázmin volt nálunk az első női név amivel szimpatizáltunk!Szerintem is nagyon szép. :wink: De mi most elég régóta átpártoltunk a Blankára. :)

kritta: após fronton semmi új... :? helyzet változatlan.Most épp nincs aktuális alakítása,de már nem is lesz sose a szívem közepe.Számomra durva,de ő egy megtűrt személy a családfában,és az is marad... :? Valahogy nem bírom megszeretni a stílusát...Amúgy köszi a kérdésedet. :)

katavirág: :lol: köszi a kérdésedet,meg hogy így emlékszel rám :lol: Hát legutóbb a 18hetes UH-on nézték konkrétan a lepényemet,akkor már mellső fali volt. :) Szerintem már megnyugodhatok,mert nem hinném hogy visszavándorolna a méhszájamra. :roll: :lol: Tudod mi jutott eszembe?Eddig ezen nem is gondolkodtam.A kisbabám eddig mindig harántfekvésben volt,mi van ha ez így marad,és végül császárra lesz szükség,és közben a lepényem meg mellső fali??Az császárnál nem gond? :roll: Jóóó tudom a fantáziám határtalan,de ez most akkor is eszembe jutott....

Kép

Kép
mezsó

[quote="kritta"]o írta:krittallem

Gratulálok! :D

Ez a világ legjobb férjéért járó gratuláció???
Mert akkor köszönöm!!!!
Életem szerelme a férjem és nagyon szerelmesek vagyunk egymásba!!!! Egymás nélkül már csak fél emberek lennénk.....

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Ma halottam… :)

DOKIKRÚL :roll:

Gazdag pár szült, a dokinak hatalmas ajándékcsokorba rejtve rakták a borítékba

a 200000 ft-t!

a doki ki kelt magából h neki pénz a tarifája 50-80000 ft között erre apuka

kivette a borítékot, (a nővérek szeme előtt) leszámolt az 50 rugót, a többit +

a csomagot elvitte.

Kép
kritta

Mezsó!

Kitartok 10.-ig, te meg a Mikulásig!!!
Egy szempontból jobb a 10.-e, mert akkor már megtudom az AFP eredményét is, meg hátha egy héttel később már jobban látná, hogy ki lapul a pocakomban.....
Boglárka vagy Dávid???

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Kritta!!!!

Szép kis doki.......... :shock: :shock: :shock:

De az apuka teljesen jól tette, hogy 50 ezret adott csak!!!!
Gondolom, hogy felment benne a pumpa.....

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

mezsó

Nem bír téged v. mi a gond az öreggel? :(

Kép
kritta

[quote]m írta:amacka: gondolom felméri a környezetet, hogy milyen körülmények között fog élni a baba, hogy meg van-e minden higiéniás eszköz, van-e rendes WC meg fürdőszoba, hol lesz a baba ágya...stb. Legalábbis én így gondolom.

Hát ez az én is így gondolom-tudom, de azt minek nézi meg 5x...
Bár igaz pisit tud otthon is nézni, meg szívhangot is, és így gondolom a kismamának nem kell annyit bemenni... így végülis nem hangzik rosszul... majd reklamálok! :lol:

Emi
Háát az úgy volt, hogy még a kórházban megkértem a férjem, hogy kérje meg anyóst, hogy intézze el... mindenki elfelejtette... mire eszünkbe jutott egy hete lejárt az igénylési határidő... :( fél évig lehet...
Szóval elbénáztuk rendesen, pedig nagyon kellett volna az hatvanvalahányezer... ott hagytuk állambácsinak... :cry:
Majd most jobban figyelünk...
Külföldön automatikusan jár ami jár nem kell lejárni utánna a lábad, meg sok esetben nem is tudsz róla, hogy mi az ami jár, minek kellene utánna menni... így könnyű lemaradni... jó itt mi voltunk a bénák...

Anyuméknál pl. állambácsi kifejezetten megtiltották az Anita cégnek, hogy úgy reklámozza termékeiket amit a tb támogat... nehogy az emberek igénybevegyék.. annyira durva... mellműtött nőknek tb támogatással lehetne venni gyönyörű melltartókat... de nemszabad hírdetni, nehogy megtudják az emberek és igényeljék... így nem lehet mondani hogy megvonták a támogatást, de közben mégis :evil:

Kép
Kép
Kép
mamacka

ollem

Barátnőm nem adta oda rögtön császár után a pénzt és a

doki be sem nézett már utána :wink: 2 napig

Itt vidéken nagyon pénzéhes némelyik :x

Kép
kritta

Mamacka!

Milyen támogatásoknak kell és mikor utánajárni???
tudsz nekem ebben segíteni, mert nekem fogalmam sincs hogy mi jár, hogyan jár, mikor jár....???????? :shock: :oops: :roll:

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Egy kicsit értelmetlenül fogalmaztam...
Olyan fáradt vagyok most jöttünk meg Árkádolásból...
Levásároltuk a 15%-os dm vásárlási pontokat...
Tényleg mamik szülés után érdemes a dm-be az anyakönyvi kivonat társaságával jelentkezni, mert így jár a babónak egy nagyon jó kis kupon tele jobbnál jobb ajándékokkal.. pl 2db C&A 50%-os vásárlási utalvány! Én idén így vettem jó kis télikabátot Áronomnak.

Kritta
Ugyanaz a sztori mint a zenedobozos... úgy kell nekik! :)

Kép
Kép
Kép
mamacka

Kritta!

Ez a pénz függőség dolog annyira gáz....
Pedig az orvosokat azért fizetik, hogy a betegekkel foglalkozzanak.....
hát gondolom, hogy azért nincsenek túlfizetve, de ki az aki igen itt Magyarországon....????

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Ollem
Ezeket a védőnő időben el fogja mondani... ezek a dolgok változnak-módosulnak, lehet már nem is ugyanaz van mint két éve...
Majd ha védőnő elmondta nekünk lehet nem árt egymás közt is megosztani hátha van olyan amit egyik-másik nem mond el...

De pl. lehet, hogy a munkahelyen is adnak valami pénzt szülés után, vagy az önkormányzatnál is meg lehet érdeklődni, én pl a Magyar Alkotók Országos Egyesületében tag vagyok és ők is szoktak adni...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Sziasztok!

Voltunk ma genetikai UH-on.. Szerencsére harántban feküdt a kedves gyermek, így abszolút ki lett lőve a lábköz-lesés..
Mindent rendben találtak egy aprócska dolog kivételével..
S ebben kérnék tanácsot tapasztaltabb anyukáinktól, kiknek már van egy Csemetéjük :roll:
Arról lenne szó, hogy mindkét veséjében találtak egy-egy (5mm ill 5,9mm) mérsékelt fokú üregrendszerit tágulatot.
Másnál is volt már ilyesmi? Január 3-án vissza kell mennünk kontroll UH-ra, s mondanom sem kell a doki kicsit megijesztett azzal amit mondott ("Hát ha olyan mértékű leállhat a veséje") - nah köszönöm, én akkor isa legjobbakban bízok!

Végülis nem kértünk sem képet, sem felvételt, hanem most megkértem az időpontot a 4D Genesisbe, dec. 11-én megyünk este 6ra :D :D S ettől boldog vagyok :D
Meg mindettől eltekintve minden rendben a babyvel, hólyag és gyomortelítődés van, gerinc és pocak zárt, BPD: 45mm, 19 hetesnek felel meg, FL: 28mm, szív 4 üregű és teljesen szabályos és apuka szerint (mivel mindent csak ő látott) nagyokat mozgott odabent, azt mondta a lábahegye valahol az orra környékén volt :lol: :lol:
Nekem a doki csak a vesékben lévő tágulatot mutatta meg :cry: Semmi mást :cry: Ezért örülök, hogy megyünk 12 nap múlva a 4D-re :lol:

Kép
kis-csillag
Tököl

Mezso!

Igen konnyu, mert nalunk mindenki egeszsegugyben dolgozik csak en nem.

Szoval mindenki ismeros, csak a nogyogyi nem.
Ismeroshoz nem akartam menni.

De mivel a ferjem orvos es hallott a csaladjarol, mert ok egy nagy dinasztia, igy ok is tegezo viszonyban vannak, jokat nevetgelnek ultrahang kozben.
Vicces mert a ferjemmel tegezodik, velem nem.
De tok gaz, mert hat en vagyok a no nekem kene felajanlanom, de O az orvosom es ebbol a szempontbol meg neki.

De vegulis mindegy, mert nekem igy is jo.

Szoval haziorvos, vedono, gyerekorvos, urulogus, borgyogyasz, kardiologus, fog es szajsebesz, patologus, pszichologus, fogszabalyozo es persze van nogyogyasz is, de hozza nem mennek. Ennyi orvos van a kozeli rokonsagban.

Igy tenyleg konnyuk, de nem mindenben.

Magi
Vendég

Én is csak a hathetes kontrollon adtam oda pénzt és nem is esett róla szó, a dokim mégis meglátogatott kétszer is a gyerekágyon... kérdezte minden rendben-e, jól gyógyul a seb, ha gond van megnézi stb...
Ráadásul azt tudta, hogy anyagilag vacakul vagyunk sok jóra nem számíthat (talán azt sem remélte, hogy egyáltalán kap valamit) ugyanis még az elején az anyagiakra hivatkozva kértem had járjak be hozzá a kórházba a magán helyett...
Na ilyen aranyos a mi dokink! :)

Kép
Kép
Kép
mamacka

Magika!!!

Ne már hogy ennyi orvos van a családban.......... :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Ezt hogyan sikerült összehozni??????????????????????

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Hu
Magika
Jól el vagytok látva! :)
Nekem műtősnő anyum is sokkk... elég hipohonder lettem gyerekkoromban...sokat aludtam bent vele az ügyeletben, szeretem a kórház szagát is, a vérvétellel sincs semmi bajom...

Tegeződés...
Ez érdekes a mi dokinkkal is... ugyanis ő Áronnál kezitcsókolommal köszönt és magázott... a kiállításmegnyitómon összetegeződtünk, most meg a rendelésen össze van néha zavarodva... szia és kezitcsókolom is elhangzik... :) én is hol tegezem hol magázom...
:lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
mamacka

mamacka

Köszi a jó tippeket!

7-én vizsgázom és utána meg szeretnélek látogatni a múzeumban. :)

Kép
kritta

kis-csillag
ez a pileon tágulat nem?
Elég gyakori tudtomal magzati korban általában rendeződik szülésre... nemtudom miért kell halálra rémítenie amikor még ő is alig tud róla valamit... nna az én dokim biztos nem mondott volna ilyet még hafenn is áll a lehetősége... mert amíg nem biztos addig minek idegelje magát a mama.

2006-os mamáknál is volt egy pocaklakó semmi baja nem lett végül szülés után még kllett párszor emiatt kontrollra vinni...

van is egy ilyen topik ha jól tudom, de keress rá a neten ha gondolod...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?