Ancsi, ez így van! amikor Istire csináltam a családállítást, egyértelműen ki is jött, hogy sorrendben forítva raktam fel a két gyereket (szimbolizáló papírlapokat), de ezt még anno írtam is. Nagyon nehéz nem egész nap rajognani a tökéletes, imádnivaló, minden mosolyért hálás lányomért

miközben Istókkal iszonyú kemény harcaink vannak - de ebben a korban meg ez a természetes
a kismamás cikkről én azt gondolom, hogy az alapfeltevés téves, Dr. Czeizel kb havonta elmondja valahol, hogy a természet mindig kiegyenlíti magát, mióta világ a világ, és azért az emberek sem mind csak fiút v csak lányt akarnak, ezért még ott sem lett drasztikusan soka fiú v a lány, ahol engedélyezték a 3. gyereknél vagy az utáninál a nem megválasztását (ezzel egyébként sem sokan élnének, még annyian se, ahányan otthon szülnének, viszont akiknek meg ez tényleg fontos lenne, azoknak nagyon sokat jelentene)
Mindemellett mérget vennék rá, hogy eből sosem lesz Mo-n törvény, ahogy a melegházasságokról se. mert ez nem egy liberális ország

amivel alapjában véve nincs is gond, ilyen és kész.
Ancsi, még neked: Ayres-féle hintából - amit én ismerek - az egyik a plafonról lelógatott hálóhinta (olyan, mint egy labdaháló, ez kb a méhen belüli helyzetet modellezi), és még ezen kívül van sok mérleghinta, de ebbe a kategóriába belefér még az ilyen is:
http://www.ikea.com/hu/hu/catalog/products/50081659 (ez pl. jó karácsonyi ajándéknak, mert 1. nagyon hasznos, a fejlesztőben is használjuk 2. a gyerekek szeretik, lehet vele "lovacskázni" vagy keresztbe ráülve jobbra-balra hintázni is 3. nem is nagyon drága)
A hintaágy, amit írtál, az sem hasonlít a bébihintára, régen ilyen is volt az ikeának, most nem találom

talán Nuk tud segíteni: hajlított fából készült kb 180 cm hosszú "félkör" (de annál laposabb), még egy felnőtt is végig tud feküdni rajta, és zöld matrac van hozzá.
Itt meg tudsz nézni pár Ayres játékot, hát nem nagyon hasonlítanak a hagyományos, boltban kaphatókhoz
http://www.biharinfo.elender.hu/vetacsav/ayres.html
Így nem is vszínű, hogy vki ilyet választ otthonra, hacsak nem kerül valahogy kapcsolatba vele, esetleg beleszeret valamelyikbe. Ahogy a waldorf-babák sincsenek ott a játékboltokban, aztán valaki vagy rátalál, vagy nem, és vagy tetszik, vagy nem
És a játszótéri hintázás nagyon is pozitív és szuper jó dolog, nekünk házi feladat is (régen Istók nagyon félt is benne, de már nem

)