A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Vot,
elolvastam. jó ilyet olvasni nekem, paramaminak... :lol:
zsancikant

Csajok! Mióta Bajni megszületett foglalkoztat egy dolog, mindenki hülyének néz miatta, de engem nagyon zavar. Van valakinek hasonló és gondolkodik rajta, hogy megműtesse?

Szóval: Grétivel is óriási hasam volt, de olyan klasszul megúsztam mindenféle csík nélkül, és a szülés után pár hónappal ugyanolyan lapos volt a hasam, mint azelőtt.
Bajninál viszont kb 4 hónapos terhes lehettem, amikor a köldököm elkezdett kifele fordulni, iszonyatosna fájt és a köldököm felett észrevettem, hogy halvány kis vékony csíkok keletkeztek. Nem az a nagy vastag lila stria, hanem oylan kis halovány fehéres. Nem volt csúnya, csak fájt. Na aztán mikor megszületett Bajni és összement a lufi, akkor lett csak csúnya ott a köldököm környékén a bőrőm.
Állítólag köldöksérvem van, mert a köldököm nem húzodott vissza és felette van egy nagy lyuk. A hasam máshol már tök szép, viszont itt érzem, hogy a hasizmomban ott egy lyuk. És a lyuk felett olyan a bőröm, mint egy 100 éves öregasszony aszott feneke.
Anyumék meg tesóm is kiröhögnek, hogy mit foglalkozok vele, és örüljek, hogy ennyivel megúsztam egy ekkora gyerek után, meg egyébként is alig látszik. Mondjuk ha állok tényleg nem látszik, de ha leülök, akkor elég csúnya.

Olvasgattam a hasplasztikáról, meg kéepket is láttam, előtte is, utána is, de azok mind nagy műtétek, ahol az egész hasat plasztikázzák.

Halott már valaki ilyenről? egyáltalán miből áll egy köldöksérv műtét? Mert igaziból nincs vele egészségügyi gondom, csak esztétikai.
lindicita

Kösz Macs!

Votiv: boci-boci :lol:

akkor én is megosztok egy örökzöldet veletek:
Kamilla kapott triangulumot, mert a ringatón teljesen odavolt érte. Rögtön elkezdett vele "zenélni" és hozzá a kövi nótát adta elő:
Egy napon amikor Jézuskának semmi dolga nem akadt
eszébe jutott, hogy tenni kéne valami nagyon fontosat stb stb...
:lol: :lol: azt hittem behalok!
A ringatón ugyanis a triangulumot a Betlehemes nótánál veszi elő a néne és hát abból a nótából csak a Jézuska ragadt meg Kamilla fejiben :)

A cikkből meg ezen kerekedett el a szemem:
"Kismotor, hinta, bébitaxi használata csak az önálló járás kialakulása után tanácsos” – javasolja Surányi Kornél."
ööö Kamilla már stabilan ült, de még nem járt, amikor a játszón simán beleraktam a hintába és marhára élvezte... :roll: eszembe se jutott, hogy ez gáz lehet....de nem hinném, hogy okozott volna nála bármit is...

Na el
R
rylie

Ábelnek nagyon sok boldog szülinapot!!!!!!!!!!!!

Barbinak és Borinak pedig nagyon boldog névnapot!!!!!!!!!!!

Kép
denizsa

Sziasztok!

:D ünnepelt nevében is kösz a köszöntéseket :D
most nyomulok sütni, este lesz a fülrángatás :D
(Deni, ugye gyorsan megvan a torta? ;) remélem, sikerül)

BOLDOG NÉVNAPOT BORINAL ÉS BARBINAK! :D :D :D

Zuz,
Pannus nagyon helyes és Bazsó nagyon nagy már! :D

Kép

Kép

:D
szrekuc

Ábelnek boldog szülinapot!!

Móni
Kép
Kép
monisa

Nuk :) Recékhez gratula Rékának!

Ancsi :) Torkodnak bulást! +++

Zuzi :) Mekkora már Pannus! :o :D és nagyon király az ajándéka!! :D Szuper, hogy Bazsó ilyen jól beszokott a bölibe! :D Pannus szopizik még, ugye?

Curse :) Ez a cikk... :roll:

Rylie :) Néha már percekben is mérhető, amíg elvannak együtt a fiúk :wink: :lol: (Most épp B1 szinez, B2 meg nézi 8) ) Kamilla éneke :lol: Javulsz már?

Votiv :) Isti szövege :lol: ajándékvásárlást tényleg nem lehet elég korán kezdeni :mrgreen: :lol:

Lindi :) Ilyen műtétről még nem hallottam, de a hasplasztikáról igen, ahol végigvágják az egész hasat... hát az enyim inkább lógni fog :? :mrgreen: Király lehetett ez a kis kikapcsolódás! És milyen újra "egyedül"?

Szrek :) Gyorsan megvan, de kell neki egy kis dermedési idő! (viszont szuper jól eláll, ergo nem kell aznap csinálni, hanem lehet kényelmesen előre dolgozni) remélem jól sikerál!
denizsa

Rylie, ez a bébihinta, nem a játszótéri! :)

votiv 8)
votiv

CIKKEK:
nem kell mindent elhinni, s rögtön önostorozásba és találgatásokba kezdeni; s főleg nem magunkra venni. (gondolok itt pl. Ryliera, aki azonnal azt hitte, hogy valamit nem jól csinált) úgy látszik EGY álláspont szerint nem jó a hintáztatás, több egyéb helyen meg azt olvastam, hogy kifejezetten előnyös a gyermek idegrendszeri fejlődésére. (nyilván nem az órákig elektromos hintában tartás, hanem a napi pár perc játszótéri hintáztatás.)

tessék, itt egy neuropszichológus ellenvéleménye:
" *
Anne Yean Ayres amerikai neuropszichológus azt tartja, hogy az egyensúlyszerv fejlesztése serkenti a többi érzékszerv, továbbá a szenzoros integráció fejlõdését.
*
Terápiás módszerének eszközei (függõháló, billenõ,- és tányérhinta, forgókorong, gumiasztal) között szerepel a hintaágy is, melyek folyamatos változást hoznak létre a gyerek egyensúlyi helyzetében.
*
Az új és új helyzetekhez való alkalmazkodás valósággal kikényszeríti az idegrendszer érését."

mielőtt harakirit követnék el egy-egy utólag kiderült "hibám" miatt, mindig egyéb álláspontokat is el szoktam olvasni (főként szakmai álláspontokat/szakmai lapokban megjelenteket persze).
ide a rozsdás bökőt, hogy a többi herkentyűre is van olyan poz. szakvélemény, miszerint előnyös őket használni. valójában legjobb lenne ezekről valamiféle orvosi kutatási eredményeket, statisztikákat látni, annyira ellentmondóak a vélemények manapság minden témában.

a Kismamás idézet szerzője (mármint a fiút akaró nő) annyira setét, mint ama torony a Gyűrűk urában. a természet rendje millió évek óta fennáll, az evolúció az igényeknek megfelelően fejlődik, az ember a külső hatásoknak megfelelően módosul, változik; tehát nehogy már elhiggyünk ilyen marhaságot, hogy hamarosan számot tevően, s katasztrófába torkollóan több lesz a nő; mi több, nehogy már hagyjunk bárkit is bántani, aki lányt szül. abból még sose volt probléma, hogy sok volt a nő, bárhogy is nézzük, inkább 10 nő és 2 férfi, mint fordítva. (a 2 ffi ugyebár elbír 10 nővel is) az meg, hogy az iromány szerzője félti a majdani öreg férjét az ifjú csajoktól, egyenesen szánalmas.

kissé nyersen írtam le véleményemet, ha vkinek nem okés, szóljon legközelebb, hogy a cikket el se olvassam, s akkor nem leszek zabos.
ancsipancsi

Votiv,
bocs, de mindig szétröhögöm a fejem Isti versein :). tudom, nagy dolog ez, hogy ilyeneket megtanul (szóval nem illik röhögni), de annyira édesen ferdíti el a szavakat, mint múltkor a palacsinta, meg ez, hogy én csak vihogok rajta :). remélem feljegyzed őket, vagy felveszed videora, hogy később ő is nevethessen rajtuk :).
különben L.Rózát is biztos majd megtanítja egy csomó hasonló kafa versre ;-)
ancsipancsi

Kismamás cikk:
hát igen, és még annyit, h ezt pont egy olyan nő irja, aki maga is "csak" LÁNYOKAT szült, azaz legalább annyira szánalmas, mint az a nő, aki négy lányt volt kééééééépes kitolni magából, ahelyett,h elvetetett volna hármat, pusztán azért, h figyeljen a nemek arányára...
egyébként tök érdekes, h pl közvetlen közelemben szinte egyáltalán nincs lány, sógoroméknál egy fiú van, L uncsitesójánál kettő fiú, nálunk három, és após barátnőjének egyik unokája is fiú. A másik lány. Ő az üditő kivétel... :lol:
Macs régi ismerősének (BB) is három fia van, és itt a házban pár éve CSAK fiúk voltak, most mondjuk annyit változott, h a mi 3 fiúnkon kivül csak lányok vannak... :lol:
de nekem sajnos nem jött össze... :?

egyébként úgy vélem az a "normálisabb",h egy családnak, ha több gyereke van, ilyen is, olyan is lesz...úgy látom, az a ritkább, ha csak egyféle van... 8)
zsancikant

Ábelt Isten éltesse nagyon sokáig!!! És jó ünneplést :D

Barbi, boldogságos névnapot!! :D

Marcangoló,
Minden héten kimegyek a piacra :) a taksonyi híd túloldaláról a Dunapartról :) Hát te?

Lindi,
én tudok valakit akinek ikrek utáni hasplasztikája volt ( a SztImrében) azt hiszem 2 éve decemberben - ingyen volt :shock: valami akció volt vagy mi. És szép lett, elégedett vele, ennyit tudok, csak felületesen ismerem.

Deni,
a fiaid még mindig szépek :D és jó nézni, hogy milyen szépen játszanak. :)

Johi,
Fanninak továbbra is +++puszik és minden amit csak kívánni lehet

Nálunk kitört a hisztikorszak, egyenlőre még nagyon vicces :D mindig előkészítem a kamerát, hogy felvegyem de tudja a beste és akkor nem hisztizik :lol:

Kép
akata

Húúú de jó lesz a fiainknak, tobzódni fognak a csajokban :lol: :lol:

Kép
akata

Akata, Szigethalom közepéről, kb. a Szép Abc vonalától szintén minden héten. Simán meg lehet ismerni, egy gyerek babakocsiban, egy másik kendőben. Plusz egy férj.

Én is olvastam a kismamás cikket, de simán elkönyveltem szegény nő egyéni, speciális problémájának, hogy azon szorong, hogy elhagyja a férje. Érdekes, hogy ő nem átallott két lányt szülni, de az más, neki szegénynek meghalt az első férje, és későn talált párt. De azért a négyes ikrek anyukája vetessen már el vagy kettőt a lányaiból, nehogy az ő férje elhagyja őt majd valamelyik maszületett fruskáért. Kemény. Evolúciósan meg tényleg ez van, más a pasik stratégiája, más a nőké. Egy férfi számtalan nőben elvetheti a magot (és erre biológiai késztetése is van), míg a nőknek az a stratégiájuk, hogy a megfogant életet kihordják és felneveljék. Jó persze, ha ehhez sikerül megtartani a férfit is, de az nem mindig sikerül. Jó, tegyük túl magunkat az evolúción, mégis kultúrlények vagyunk. 8)
Én megtettem mindent, ilyen is van, olyan is. Tök véletlenül. :D De mikor a fiam született, mi is azon gondolkoztunk, hogy rendesen olyan, mint háború után, közel és távol csak fiúk születtek. A családban pl. Blanka volt az első lány 9 év után, addig 5 fiú született.

Minden névnaposnak, szülinaposnak nagyon boldogot!
marcangoló

Lindi, szerintem pszichológusi ajánlásam még mindig lehet plasztikáztatni ingyen. De a sérvet azért csak meg kéne mutatni egy sebésznek, nem? Nem fáj, ha emelsz?:shock:

Zsan, a barátnőmék ma utaztak Alsópáhokra. Halálosan irigy vagyok mindenkire, akik telelni utazik. :roll: :wink:

Rylie, pont most nézegettem a babaházat és a vonatot a Plusban- akkor szerinted már ne rohanjak? :?
marcangoló

Marc,
barátnődék hogy néznek ki???? :lol: és meddig maradnak?
mi szerd-csüt-pént.
zsancikant

Ancsi, a VH oldalán lehet kommentelni és Kornél el is olvassa és válaszol :)
Isti szövegeit azért írom, hogy nevessetek :D

Lindi, én úgy tudom, 2 gyerek után TB támogatott a hasplasztika :) de csak akkor érdemes megcsináltatni, ha már tutibiztosezerszázalék hogy nem szülsz többet. Hmmm?

szombaton találkoztam a gyermekpszichológus (és Hellingeres) barátnémmal, aki Nagykanizsán vezet fejlesztő iskolát. Véletlenül ő is ismeri a Kornélékat, és megerősített, hogy nagyon jó az Ayres-torna Istinek, a nagymozgásos egyensúlyfeladatok sokat fognak segíteni neki pl. a helyes tolltartásban is. és egyértelműen folytatni kell...
mondott sok bölcs tanácsot is, amik máris megkönnyítik az életünket, és elmagyarázott sokmindent, hogy kommunikáljak hatákonyabban a fiammal, hogyan motiváljam, hogyan fegyelmezzem, hogyan ne kapjak idegbajt :P (majd elválik, gyakorlatban hogy sikerül)
azt is javasolta, hogy nagyon szigorú napirendet tartsunk, akasszak ki egy nagy órát, és alá csonagolópapírra rajzoljam meg az órát, pl 7 óra, és hozzá ragasszak egy képet, amin az van, hogy felkelünk. 7.05 kakaó ivás. 7.15. felöltözés. és így tovább, és napközben is mindig mutassam a gyereknek, hogy most itt áll az óra, ezt kell csinálni. Kicsit ódzkodom ettől, bár eddig is elég stabil volt a napirendünk, na de nem ennyire...

holnap megyünk fényképezkedni. Jellemző, hogy Ezsvány pont ma kezdi el nyalogatni a zöld festékpárnát :twisted:

votiv 8)
votiv

Barna csaj, barna pasi, egy barna hároméves kislány, és egy szöszi másfél éves kisfiú. :D Most beszéltem vele, azt mondja, minden egy gyerekes asszonyka 90+ kilóban, a többgyerekesek már csinosabbak (fontos infó, mert azon parázott, hogy vehet-e fel bikinit :-D), sok a gyerek, az apukák téblábolnak, mert nem tudják, mit kezdjenek a gyerekekkel, amúgy meg király a szauna. :wink: Ja, csütörtökön már jönnek el. 8)

Votiv, ez a módszer autistáknál vált be nagyon...
marcangoló

Votiv,
Boci boci verziók rulez :lol:

Ríd,
BORIDNAK NAGYON BOLDOG NÉVNAPOT!! :D :D

Rylie,
Kamilla éneke :lol:

Lindi,
Hát én magamat ismerve, biztos nem feküdnék kés alá, csak akkor, ha vmi baj lenne vele, fájna vagy ilyesmi :?

Kép Kép
curse

jaj Marc,
jó, hogy mondod, itthon is hagytam volna a fürdőrucimat...
de ez jó hir, kicsit én is feszengek a hullámos hasam miatt.

Vot,
akkor ez a hasplasztika nekem is játszat, és talán elég motiváló, ha megcsináltatom és szép lesz, akkor már tuti nem akarom megint "elcsúfitani"... :twisted: :wink:

Ayres az én 5 évesemnél is bevált, 3 éves koráig marokra fogta a cerkát, ma már úgy rajzol, mint egy három és fél éves... :wink: (van ennek hozzá köze egyáltalán??? bár biztos van, mert szembe tűnő volt a változás)

egyébként tudja vki, h "mit kell" egy öt évesnek rajzolni??? :lol:

ja, és Vot again,
egésznap ezen az órán gondolkozom...vhogy meg kéne csinálnom, de mi van, ha a szülők buknak bele ebbe a projektbe??? :lol:
de tényleg egy nagy órán jár a fejem, meg,h szépen mindent bejelölök rajta...
zsancikant

Zsanci, embert. :-) Mármint kell rajzolnia. Meg karikát, meg kerítést (álló, fekvő vonalat), meg madárfészket, meg rajz után sem árt, ha tud másolni ezt-azt. Meg vonalközt követni (mondjuk autópályán vezetni a cerkát). Hát így kb.
Az a baj, ha bejelölöd az órán, akkor már úgy is kell csinálni. :lol:
marcangoló

Marc,
és hogy néz ki az ember? mert most már rajzol embereket, épp tegnap rajzolt le engem "anya, nyáron, görkorcsolyázik" és tényleg, van görkori is a lábamon.
de hogy néz ki egy ilyen ember? és egyébként mikortól rajzolnak embert?
ezt a vonalkövetést biztos gyakorolják az oviban, én ilyeneket sajna már nem tudok otthon kivitelezni... :?
viszont "szépen ir" a számitógépen... :wink:
amikor az apgya szülinapja volt, leirta,h KÁNTOR LEVENTE BOLDOG SZÜLINAPOT
:lol:
zsancikant

Votiv,
tok franko ez a napirend, de ilyen szigoruan nehez betartani :(.pedig en is rendmanias vagyok.
cikket nem komm.,mert az nem a jatszoteri hintakrol szolt +szerencsere a tobbi kutyuben nem vagyok erdekelt. (amugy a tobbi cikket is lehet kommentelni,v ez most kulonleges alkalom?)
akartam mar korabban is kerdezni,h latsz-e mar szamottevo kulonbseget a ket gyerek kozott.(leszamitva,h a fiuk virgoncabbak) hogy mondjuk ez v. az mas-e,konnyebb-e Lilivel.

Lindi,
en is kerdeztem regebben a hasplasztikat,mert a folyton fogyasves hizas miatt megereszkedett, s akkor ingyenes lett volna,de nagy mutet. ismerosomet mutottek koldokservvel,s szukitettek a hasan is,mert 50kg-t fogyott.az ove is ingyenes volt,de jo nagy mutet. en csak a csaszarrol tudok beszamolni,baromira faj utana.
egyebkent a melleimet kov.gyerek utan megemeltetnem,mert elogytak,de ferjem egyelore nem engedi.:( furcsa,de nem sok tejem volt,s megis elfogyott a csecsem,azt' most log.:(

Macs,
koszi a tippet,az etanol tartalma miatt nem mertem megvenni a cseppet :(.

Nyuszival megtanultuk a Telapo itt vant,de mindig ugy enekli,h "ho a szobaja" :).felhivtuk mamat es elmonda a telefonba,persze elolvadtak.
ancsipancsi

Hát, kb. 3 éves kortól kezdenek úgy rajzolni, hogy azzal ábrázolni szeretnének valamit, nagyjából ezután jönnek a fej-láb emberek (4 évesen). Iskola előtt azért már a főbb testrészek megvannak, akár már szám szerint az ujjak is. De az még belefér, hogy a kar nem a vállból nő ki, vagy aránytalanok a testrészek.
Ja, tényleg, az oviban ezeket simán csinálják iskolaelőkészítőn.

Basszus, el nem tudom képzelni, hogy a mi gyerekeink még meg fognak tanulni tisztességesen írni, szerintem már olyan hamar leszoknak róla, hogy még.
Kántor Levente.... :lol: :lol: :lol:
marcangoló

" Hó a szobája"- király! :lol:

Műtétileg: én előbb szeretném megközelíteni az átlagos súlyom, aztán majd meglátjuk miből mi marad, és meddig lóg... :shock: :roll:

Már oly rég szeretném megtudni, mi az az "Ikea szoba &eacut"? :D
marcangoló

Marc,
ikea szoba, az ikea szoba :wink: a másik meg vmi olyasmi volt régen még, hogy ÉS TÁRSAI/ÉS A TÖBBI...
de mikor megújult az oldal, ez már igy jelent meg... :lol:
zsancikant

Ó, ez remek! Nem is sejtettem. :lol: :wink:
marcangoló

Ábelnek boldog 2. születésnapot!!!
Isten éltesse a Barbarákat, Borbálákat!!!!

Zsan, Vot:
Titokban KVt nyomtatok a kölkömbe??? Annyit aludt össz-vissz egész nap, amennyit ott a mekiben és még mindig az apját fárasztja. Az meg sünkutyás mesét mond neki... 8) 8) 8) 8) 8)
Tök jó volt ma.
Vot:
Remélem, nem bántottunk meg a két gyerek menetellel... Azóta is rosszul érzem magam, mert annyira nem gondoltam át a Te helyzetedet. Az egy dolog, hogy én nem csinálom, mert megtehetem... Ne haragudj!

És akkor a meglepetés /ha már Zsanci beharangozta/:
Jövő csütörtökön közös reform-mézes sütés nálunk!!!!!!
DE!!! Mint ráleltem a naptárban, nekünk aznap neurológia is van, úgyhogy inkább délelőtt, kora délután kéne. Tudom, nagyon béna megoldás, hogy pont kajaidőben, de enni nálunk is tudnak a gyerekek, van két kiságy, egy járóka és egy babakocsi alvás céljából. De sajnos minden más nap nekünk fejlesztő, úgyhogy ez az egy jöhet szóba. Zsanciék és Votivék jönnek a kérdés, hogy ki csatlakozik még... :wink: :wink: :wink: :wink:

Jan 25-én megyünk az ortopédiára, lehet, hogy lesz éjszakai lábsinünk. Fuss, Forest, fuss :lol: :lol: :lol: :lol:

nukada

Ancsi, minden cikket lehet kommentelni :)

ma estére is jutott Istitől gyerekszáj. Soroltuk lefekvés előtt a testrészeket, és mutatta is rajtam: mama aaca, szááája, óóója, szempinája :lol:
mielőtt rámszóltók, ILYET sosem szoktam előtte mondani :wink:
és aztán mikor visszakérdeztem, Mi ez? szépen megismételte, hogy "pina" :lol:

votiv 8)
votiv

Nuk, ugyan már :)
ortopédiához sok +!

Ancsi, minden sokkal könnyebb Józsival. Nem csak azért, mert lány, meg mert második, hanem mert ő tényleg egy aranybogár :D :D

votiv 8)
votiv

Na, azt hiszem hasplasztika elnapolva. Bár én igazi hasplaszikán nem gondolkodtam, csak a köldököm felett egy 2x1 cm-e részt kellene eltüntetni. De marad a csiribú-csiribá (bár lehet a problémámra megoldás lenne ez a köldöksérv rendbetétel)

De itt iszonyú képeket láttam, és az a furcsa, hogy a lányok elégedettek az eredménnyel :?

http://www.nlcafe.hu/forumkifejt.php?bw ... e=1&step=2

Votiv! Isti gyerekszáj haláli :)

KépKép
KépKép
lindicita

Lindi, eeez gyönyörű? ! :shock:

Isti eszméletlen! :lol: :lol:
marcangoló

Pont mai:
http://velvet.hu/poronty/2007/12/04/mel ... _autosules

Ja! Csak nem MArcang írta? :)

Megyek, és visszaolvasok.
rídonli#

Na, én nem, nekem lövetem sincs a témához. Csak most esett le, hogy a Römer a legjobb. :D
marcangoló

Én éppen ott tartok, hogy melyik sztárnak szülnék gyereket...
marcangoló

Marc,
Én meg sehol, mert dupla ébredés volt... De visszaaludtak hamar.

És melyiknek szülnél? :)
rídonli#

ÁBELNEK NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT!!!!!!!!!!!
Vol3., milyen jármű lesz? :)

Mindenkinek nagyon köszi a köszöntést!!!!!!!! :) :) :)
rídonli#

Hát, ha van kedved röhögni, akkor olvasd el. :D :wink:
marcangoló

Sziasztok! :D

Felköszöntöttük Ábelt, most már hivatalosan is 2 éves :mrgreen:
Süti finom lett, de egyrészt nem volt túl sokat a hűtőben, másrészt nem lett túl jó a hab a tejszínből, így a krém állaga kicsit folyós volt, a tészta pedig helyenként vastag, ezen kívül azért jó volt :mrgreen:

Ábus kapott tőlünk egy Waldorf-babát, anyukámtól meg egy Baufix márkájú szerelős játékot; babát már este fürdetni akarta illetve beöltöztette a saját pizsamájába és közölte, hogy alszik :lol: :lol: utána pedig amit apja összerakott (3féle dolgot lehet összerakni a játékból, vannak fa csavarok meg villáskulcs meg minden; mondjuk még kicsi Ábel az összerakáshoz, de nagyon élvezte) szóval amit apja összerakott, azt ő lelkesen szétszerelte :lol:
Köszi a játékötleteket :D ez a baufixes játék kisfiúknak nagyon jó - mondjuk drága is, de szülinap évente csak egyszer ;) :D

és akkor kép-dömping :D

:lol: Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Kép

Kép

szrekuc

Ríd,
fején találtad, nagyon gondolkozom, hogy milyen legyen a következő csíkja ;) :D

Kép

Kép

szrekuc

Szrek, szuperek a képek, látszik, hgy örült Ábus! :)
Olyan szép kisfiú (ha szabad ilyet mondani egy fiúra.)
És ez a baba nagyon szép a csillagszemével.

Az a Kismamás levél naggyon kemény, nem 100as a nő, az tuti!
Az ismerettségi körömben az idén nagyon sok baba született (megpróáltam összeszámolni, 10 fölött), és csak 2 kisfiú... De ez nem jelent semmit!
rídonli#

Kép

Kép

szrekuc

Szrek,
képek frankók, meg az ajándékok is. tök jó, hogy fiúknak is bejönnek a babák.

Votiv,
ha így van, akkor gondolom Istivel 5x annyit kell foglalkozni, hogy ezt ne érezze meg.
ancsipancsi

"szempina" :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Kép
Kép
zuzmo1

Ríd!
Boridnak boldog névnapot!!!

Zsanci!
pihenni… gyerekkel szerintem sehol nem lehet, de kikapcsolódni IGEN!!!!!!!!!! Van egy klassz kalandjátszótér egy horror nagy csúzdával, B az ölemben csúszott le, hát, azt hittem berittyentek, annyira izgalmas volt. Mi a szaunát nem tudtuk kihasználni, mert oda gyereket nem lehet bevinni, és az élményfürdős részen nincs gyerekfelügyelet, oda meg mindenképpen szerettük volna őket vinni. Egyébként úgy érzem, hogy hosszabb időt kellett volna eltöltenünk, hogy ki tudjuk használni a lehetőségeket (óvi-bölcsi, gyerekprogramok, stb.) De szuper volt!!!!

Rylie!
Combos Edina!

Egyébként mindenkinek köszönöm a bókokat!
Múlt héten itt járt az új védőnénink, és mondom neki, hogy milyen keveset eszik Pannus, erre ő, hogy ne aggódjak, amúgy is egy filigrán gyerek. öööö, lehet, hogy nekem van rossz szótáram, de nálam mást jelent a filigrán!

Lindi!
Szörnyűek ezek a képek! Én nem is hittem, hogy egy hasplasztika ekkora műtét.

Deni!
Igen, szopik, mást nem is hajlandó nagyon. Vagy legalábbis csak kóstolás szinten. Nagyon érdekli az evés, de csak pár kanál erejéig.
Fiúk annyira édesek!

Kata!
Amikor B másfél éves volt, mi is azt hittük, hogy na EZ a hisztikorszak. Most rájöttünk, hogy tévedtünk....

Nuk!
Mi is mehetünk??? Hátha nálam lesz a kocsi, és ha Ancsi vállalja a mitfahrer szerepet (és van bátorsága beülni mellém), őket is vinnénk.

Szrek!
Ábelnek nagyon klassz szülinapja lehetett!!! Nagyon szép fiú! És egy kérdés: mitől waldorf az a baba??? Tudom, hogy tudatlan vagyok, de eddig erről még nem hallottam. ez az összeszerelős játék csúcs! Mintha az ikejában is láttam volna hasonlót, nem tudom, olcsóbb-e, de ez nagyon tetszik!

Kép
Kép
zuzmo1

Zuzi,
öööö...nem sokat tudok waldorf-babáról, nem olyan régen szóba kerültek itt, megnézegettem őket és megtetszettek; szerintem mindenképp sugároznak vmi melegséget, kedvességet :D és tetszik, hogy gyapjú meg pamut (bár h meg akarja fürdetni Ábus, hááát...)
nem sokat tudok waldorfról, annyira nem is érdekel, de ami jó, azt nem utasítom el :D és ez sztem egy jó dolog (pl unokahúgomnak van olyan sírós babája, amitől kifejezetten fél, ez ezzel biztos nem fog előfordulni legalábbis remélem)
egyébként olyan ölelgetősen pufi, szóval én is örülnék egynek :mrgreen:
ez az egy babája lesz Ábusnak, mert persze legyenek fiús játékai, de eljátssza ő is a babával a gondoskodást :D

összeszerelős csúcs szerintem is :D apja is jól elvolt vele :mrgreen: (Macs, eszembe jutottál a villanyvasúttal - meg is említettem ;) :mrgreen: )

Kép

Kép

szrekuc

Ancsi, ez így van! amikor Istire csináltam a családállítást, egyértelműen ki is jött, hogy sorrendben forítva raktam fel a két gyereket (szimbolizáló papírlapokat), de ezt még anno írtam is. Nagyon nehéz nem egész nap rajognani a tökéletes, imádnivaló, minden mosolyért hálás lányomért :D miközben Istókkal iszonyú kemény harcaink vannak - de ebben a korban meg ez a természetes :wink:

a kismamás cikkről én azt gondolom, hogy az alapfeltevés téves, Dr. Czeizel kb havonta elmondja valahol, hogy a természet mindig kiegyenlíti magát, mióta világ a világ, és azért az emberek sem mind csak fiút v csak lányt akarnak, ezért még ott sem lett drasztikusan soka fiú v a lány, ahol engedélyezték a 3. gyereknél vagy az utáninál a nem megválasztását (ezzel egyébként sem sokan élnének, még annyian se, ahányan otthon szülnének, viszont akiknek meg ez tényleg fontos lenne, azoknak nagyon sokat jelentene)
Mindemellett mérget vennék rá, hogy eből sosem lesz Mo-n törvény, ahogy a melegházasságokról se. mert ez nem egy liberális ország :wink: amivel alapjában véve nincs is gond, ilyen és kész.

Ancsi, még neked: Ayres-féle hintából - amit én ismerek - az egyik a plafonról lelógatott hálóhinta (olyan, mint egy labdaháló, ez kb a méhen belüli helyzetet modellezi), és még ezen kívül van sok mérleghinta, de ebbe a kategóriába belefér még az ilyen is: http://www.ikea.com/hu/hu/catalog/products/50081659 (ez pl. jó karácsonyi ajándéknak, mert 1. nagyon hasznos, a fejlesztőben is használjuk 2. a gyerekek szeretik, lehet vele "lovacskázni" vagy keresztbe ráülve jobbra-balra hintázni is 3. nem is nagyon drága)
A hintaágy, amit írtál, az sem hasonlít a bébihintára, régen ilyen is volt az ikeának, most nem találom :( talán Nuk tud segíteni: hajlított fából készült kb 180 cm hosszú "félkör" (de annál laposabb), még egy felnőtt is végig tud feküdni rajta, és zöld matrac van hozzá.
Itt meg tudsz nézni pár Ayres játékot, hát nem nagyon hasonlítanak a hagyományos, boltban kaphatókhoz
http://www.biharinfo.elender.hu/vetacsav/ayres.html
Így nem is vszínű, hogy vki ilyet választ otthonra, hacsak nem kerül valahogy kapcsolatba vele, esetleg beleszeret valamelyikbe. Ahogy a waldorf-babák sincsenek ott a játékboltokban, aztán valaki vagy rátalál, vagy nem, és vagy tetszik, vagy nem :)

És a játszótéri hintázás nagyon is pozitív és szuper jó dolog, nekünk házi feladat is (régen Istók nagyon félt is benne, de már nem :))

votiv 8)
votiv

Zuzmó,
Én már 1 éves P-re azt hittem, hogy belépett a dackorszakba!!! (Hmm, jó nagy folyamatos pofára esés volt azóta már többször. 35 éves koráig többé nem nyilatkozok a korszakokról. Még jó, hogy a kapuzárási pánikot vagy hogy hívják nem valószínű, hogy megélem :lol: )

Szrek,
Igen, igen!!! Egyetértek azzal, aki írta (ríd?), hogy fiad nagyon-nagyon szép!!!

Votiv,
Nálunk vhogy úgy van, hogy ritkán van két tök hülye gyerekem. Az egyik általában elég normális. (Az utcán P. a normális, mert M. ordít, a lakásban M. a normális. Közte csak a lépcsőház van - ott mindketten elég normálisak. De a lépcsőház sötét és huzatos - sajnos nem tudunk odaköltözni.)

Móni
Kép
Kép
monisa

Votiv,
ez az Ikejás hinta a lányoknak külön jó :D, legalábbis vhol azt olvastam, hogy így kielégítik a lovaglós :D vágyaikat. most szóba se jöhet, mert a lakás már tele van cuccval, de névnapjára szerintem lehet, hogy beújítunk egy ilyet, mert le tudjuk vinni az udvarra és hintázhat rajta. perpill egy fonott hintaszékben löki magát, de nagyon néha inkább apját kéri, hogy "apa bajáttozzunk, na, csak utósót" = apja dobálja felfelé a plafonhoz. (addig addig, hogy éjjel múltkor már álmában is ezt kiabálta, hogy apa, csak egy utolsót ! :D)
és furcsa, de szereti elfektetni a puffot, ráhasal és talicskában lemászik/esik róla, ezt élvezi újabban. mondtam férjemnek, hogy kéne ennek a gyereknek egy konditerem. :) (jó sok szivaccsal)
a feladatod pedig nem könnyű, nekem is nagyon nehezen menne, s megpróbálnék még gondolatban sem vétkezni, hogy nehogy a másik észre vegye, hogy a tesóját könnyebb esetnek vélem. különben szerintem ez a szitu szimplább helyzetekben is előfordul, pl. engem szüleim "kiközösítettek", mert tesóm jó volt és jó tanuló.

Zuzi,
pár hete szóba került a W. baba, picit lapozni kéne, de sajna nem tudom pontosan mennyit. :(
ancsipancsi

Vot,
lehet, hogy Lencse magát Ayresolja :) ezekkel a guruló puffokkal, s egyéb hajmeresztő cuccokkal?
ancsipancsi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?