Ancsi, lapnál nem lesz, túl kevesen vagyunk, a kollégáknak meg vagy nincs gyerekük vagy már unokáik vannak, akik a szüleik mikulására mennek.
most találtam egy olyat, hogy Dec 8-án 17 órától Mikulás várja a gyerekeket a biai Faluházban alkohol- és füstmentes környezetben. (Még jó...) Talán ezt megnézzük

De azért ötleteket még szívsen fogadok
Deni, a nagyobb szigorúság azért kell, hogy megpróbáljuk rászoktatni Istókot, hogy este időben lefeküdjön (ha ez sikerül, akkor vszínű az időben felkeléssel se lesz gond), és néha egyen is
Fura ez az egész mert Isti nagyon szerette a szoros napirendet kezdettől fogva, és mindig óramű pontossággal szopizott, aludt stb. Már Lilirózával voltam várandós, amikor elkezdődtek a gondok és kimászott az ágyból és alig lehetett elaltatni is, emiatt reggel is alig bírtam életet verni bele. Aztán ritkultak a délutáni alvások is...
Aztán jött az a durva 2 hét, amikor levettük a rácsot az ágyáról, és 3 órákat altattuk, és utána is egész éjjel rohangált a lakásban. Miután visszatettük a rácsot, egy ideig megint jól aludt, aztán megint kezdett kóricálni. Vszínű ez amolyan életkori sajátosság, pici szorongás a sötétben és talán az álmok miatt, némi tesóféltékenység (hogy még éjjel is ővele foglalkozzak) és én az ödipusz-korszakot is látom már benne, mert az apja és közém fekszik, és mindent megpróbál, hogy lerúgdossa a papát...
Most is elég bénán vagyunk, ha alszik du. akkor este nem bírom letenni időben, ha meg nem alszik, akkor estig meghülyül(ünk)... - és egyértelmű, hogy az ő korában még kellene aludni du. is
Az evéssel is alapvető gondjaink vannak, az étvágyával, az önállóságával, az egy helyben maradással stb.
Ezek miatt javasolta a gyermekpszichológus a nagyon szigorú, szinte percre pontos napirendet.
Közben egyfolytában többfrontos háborút vívunk, végre van jó alkati szerünk, és rengeteget segít a prána nadi is, meg a fejlesztő (bár múlt héten a betegség miatt nem voltunk). Néha kicsit szélmalomharc, egy dolgot megoldunk és 10 másik probléma adódik, és 4 napig jól működik minden, az 5.-en meg újra felborul a rendszer
Mostanában a hawaii spirituális gondolkodásról olvasgattam (hihetetlen, hogy olyan mély, letisztult és gyönyörű filozófiai rendszereik vannak, akárcsak a keleti vallásoknak, bár nincs olyan hihetetlen ősi történelmük), és megragadott az egyik tanítás, miszerint Saját magunkban kell meggyógyítanunk azt, ami a másikat megbetegíti. Ez nem áll távol a homeopátiás vélekedésről a kacsolati szereket illetően (elég, ha az egyik beveszi, már attól gyógyulni fog a kapcsolat) A Garden of Tiki egy olyan egyszerű módszer ugyanerre, hogy a kapcsolatunknak képzeletben csinálunk egy kertet. Ezért már pár hete kertészkedem az Istinek készített kertben

Először ki kellett gyomlálni

de most már egész szépen alakul, van bene már egy tavacska is 2 aranyhallal, meg sok susogós sás és magas bojtos fűfélék, egy kis kövekkel kirakott ösvény, levendulával szegélyezve, és egy cseresznyefa, remélem tavaszra kivirágzik