A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Ancsi, szerintem van olyan időszak, amikor iszonyú nehéz nem ajnározni a kicsit, aki hihetetlenül cuki, és mindig tanul valami csoda dolgot, viszont még nem ordít és nem követelőzik. Főleg, ha a nagy éppen a dackorszakát éli. :? De lesz ez még másként is. Mire nálunk Lőrinc "megnormálisodik", majd Blanka kezd el cirkuszolni. Addig meg titokban fürdetésnél, és akkor ajnározzuk a kicsit agyon, amikor a másik nem látja. :D Én úgy érzem, könnyebb nekem, hogy különböző nemű gyerekeim vannak, mert mindegyiket másért lehet imádni. De biztos az azonos neműeket is, csak abban nincs tapasztalatom. :lol:
marcangoló

Szrek, az építős cuccot máris lenyúlom a Jézuskának (illetve az ötletet), a baba is tündéri. De a legjobb a fiad, ahogy dolgozik az új szerzeményekkel. :D
marcangoló

csak ezt az oldalt láttam. Ábel naaaaaaaagyon édes, s szerintem is tökre látszik mennyire örült :lol: :lol: :lol: az a fixes játék pedig szuper!!! s Szrek még egy gondolat: nekem tökre tetszik, hogy MERSZ babát venni a fiadnak! szerintem itt elég nagy előítéletek vannak, s sokan nem teszik meg. pedig a szakirodalom (RJ :D ) is támogatja. (másik oldalon ugye az autók: nemrég egy anyuka azért panaszkodott mert a lánya autózik. én csak mosolyogtam, s kérdtem ÉÉÉÉÉÉÉÉÉéééééééééééééééés??? :lol: )

tegnap olvastam Zuziba ( :lol: ) egy kicsit. barátnőméknél a kiscsaj a bölcsiben mindent megeszik! azt is amit otthon nem! szóval no para 8) sőt nekem is vannak emlékeim, hogy szegény anyukám minden reggel készített nekünk kakaót, s a nővéremmel egymást kértük, hogy borítsa mán ki a másikét is a mosogatóba. míg máshol... :roll: szóval ilyen pazarló büdös kölke vótam :lol: :mrgreen:

s még szintén tegnaphoz szerettem volna, hogy Ancsi olyan szépeket írtál nekem :lol: :oops: :lol:

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
gödibarbi

Bálintom is imád embert rajzolni, pontosabban törökbasát :lol: de van lába és keze (ujjai!) és füle meg haja is, szóval ez már felturbózott basa 8) múltkor meg lerajzolta az öccsét, bár én nem jöttem rá mit is látok a képen, de mondta, hogy "ez Bence" :lol:

Ahogy Móni írta: "Nálunk vhogy úgy van, hogy ritkán van két tök hülye gyerekem. Az egyik általában elég normális."
Ez nálunk is így van, ez ad erőt :lol: :lol:

Votiv :) Isti gyerekszája :lol: Ez a napirend elég keménynek tűnik... mondjuk a rendszer szükséges, nem vitás. Akkor percre pontosan be kell osztanod a napot, ugye? És ezt miért javasolta az ismerősöd, mire jó az ennyire kötött napirend?

Nuk :) Jövő csüt.-ön ip-nk van a gy.dokihoz "tanácsadásra", szal mi biztos nem tudunk menni mézesezni :( de majd küldjetek fénypostán! :wink:

Szrek :) Nagyon jóóó képek!! :D Ábeled csudaédes és szuperek az ajándékok is!! :D ez a szerelő játék nagyon király, igazi apa-fia játék :wink: új csík is rulez! (Sütikrémnek valszeg állnia kellett volna még egy kicsit a hidegben, és akkor mindegy, hogy milyen a tejszín keménysége, no majd legközelebb :wink: )

Zuzi :) Szopi: vhogy sejtettem :wink: :D védőnő valszeg viccnek szánta a filigránt, de abban igaza van, hogy nem kell aggódnod :wink: Nálunk Bencus most kezd 2-3 kanálnál többet is enni és napjában már 2x is megkínálom. aztán van, amikor nincs időm szöszmötölni neki és csak szopit kap :oops: eddig nem kérte ki magának :lol: Nem is mesélted, hogy az új kéró egyébként bejött? olyan álmaid otthona?

Tegnap beszéltem Fibivel, jól vannak, csak megviselte őket a költözés. Már Gárdonyban vannak, várják a banki döntést, hátha még az idén költözhetnek...

Kép
Kép
denizsa

Ancsi! még egy ősrégi: egyszer felraktad a mesebolt címét, s onnan lesz anyukámnak kariajándéka (minitanfolyam). s már előre örülök, hogy látom meeeeeeeeeeeennyire fog örülni :lol:

Votív! én nagyon hálás vagyok leírtad/leírod a Hellingeres tapaszalataidat :D , mert bevallom engem ráébresztett pár dologra. s azt hiszem már sikerül is segítenem vkinek vele :lol:
gödibarbi

elkészült a Cica-párna, a kedves júzerem legnagyob örömére:
(Varrjak még valakinek, 17.-éig? :wink: )
Kép

építőjátékokból nálunk favorit:

tüske építő, korong építő(amilyen anno nekünk volt) és a babylon :)

csók

macsek
macskanyu

[quote="denizsa"]A írta:denizsahogy Móni írta: "Nálunk vhogy úgy van, hogy ritkán van két tök hülye gyerekem. Az egyik általában elég normális."
Ez nálunk is így van, ez ad erőt :lol: :lol:

Ezek mekkora dumák! Bocs, de :lol: :lol: :lol:
gödibarbi

Monisa,
én szívesen kiköltöznék a lépcsőházba, de nálunk nincs olyan :(
macskanyu

Macs! ez a párna nagyon cuki!!! :lol:

előző oldalon elolvastam a gyerekszájakat: hát igazi szövegíró vér fut Kamillában és Istiben is :lol:

Angi tegnap tanulta a cuki szót, csakhogy ő úgy ejti: kuki :mrgreen: .

s mindenkinek nagyon szépen köszönöm a köszöntéseket! :D aranyosak vagytok :lol: !
s szégyenlem :oops: , de azért utólagosan nagyon boldogot kívánok Borinak! :lol:

Deni! Ábel tortareceptje a tied?

no mék mert menni kő
gödibarbi

Votiv: hinta jaaaa szempina :mrgreen:

Ancsi: harakirit azért nem követtem el magamon, csak elkerekedett a szemem, hogy má a hinta se jóó :) De szerintem ez a melyik játék jó a gyereknek tipikusan olyan,mint a fogorvosok által ajánlott fogkrém :? szal pénz kérdése...

Lindi: ezek a fotók !! :shock: És a vágási csík eltűnik??? És mi van ha elhegesedik (pl mint nekem a dekoltázsomnál a folt) és bazi ronda lesz és akkor azzal már semmit nem lehet kezdeni!!
A sérvet azért mutasd meg dokinak szerintem, mert az viszont veszélyes!

Macs: ez nagyon helyre kis cicapárna lett!!!

Olyan szupi, hogy ilyesmire tudtok időtszakítani, mint ez a cicapárna vagy Leni csillagszórója...nekem meglenne a kézügyességem, csak lusta vagyok mint a disznó :cry: :cry:

Deni: ok akkor te vagy a jó példa előttem! És bízom benne, hogy majd enyém kölykök is eljátszanak egymással!
Nátha múlóban..róka még velünk lakik :?

Nuk: mézesparti: hááát elvileg pénteken Pécsett van jelenésem, és nem tudom, hogy mikor indulunk. De ha úgy alakul akkor megyünk mi is!

Képzeljétek a Ringató egyre jobb hatással van Kamillára!! Ma egész végig rohangált és énekelte ő is a dalokat és nagyokat nevetett és és és teljesen fel volt pörögve :) a kocsiba is egyre-másra mondta a nótákat :o Hihetetlen fogékony ezekre a dalokra, mondókákra és secc perc alatt tanulja meg őket, csak lesek! :lol:

BüszkeRylie
rylie

dicséreteket ünnepelt nevében (is) nagyon köszi :D :oops: :lol:

Deni,
igen, a torta (maradéka :lol: ) sokkal jobb állagú lett mára, úgyhogy valszeg tényleg a hűtés volt kevés
mondjuk Ábel ahogy elfújta a gyertyát, egyből elkezdte leenni ujjal a krémet :lol: és közölte h szinom, ami a finom :lol:

Macs,
tök jó a párna :D

Mon,
:mrgreen: olyan szöveged van :lol: :lol:

Marc,
építős játékot én speciel az europarki játékboltban vettem (ugyanaz a játékbolt, mint ami Árkádban van meg talán west end de biztos van máshol is meg lehet, hogy máshol olcsóbb, mert ők a Fakopáncsos játékokat is árulják és drágábban ugye, mint Fakopáncsban

Kép

Kép

:D
szrekuc

Tudtam, hogy valamit kihagyok :oops:
Ábel nagyon kis komoly fiúcska..olyan karmesternek tudom elképzelni vaaagy kutatónak :)
Wbaba nagyon tecc!! és ilyesmi szerelőt kap a jány nálunk a Jézuskától, csak ikejásat!

és Pécsett volt még Faház! Ó jesz!
Marc: a favonat spec felénk nem volt oly kelendő a Plusba..szerintem azért nézd meg! Vagy ilyen favonat van az Ikejába szintén!

R
rylie

Macs! De ügyi vagy :)

Ezt nézzétek, milyen jó ötlet karácsonyi üdvözlőlapnak / helyett:
http://www.elfyourself.com/?id=9608466067

KépKép
KépKép
lindicita

Itt lehet a sajátot megcsinálni:
http://www.elfyourself.com
lindicita

http://babanet.extra.hu/2008naptarures.doc

ERRE JOBB EGÉRREL KATT (MENTÉS MÁSKÉNT), AKIT IDÉN IS ÉRDEKEL (Curse?) AZ ÜRES FALINAPTÁR, AMIBE AZTÁN FOTÓKAT TESZTEK ÉS NYOMASZTATOK, FŰZTÖK.
ancsipancsi

Szrek,
tuttti pasi! :D :D :D

Zuz,
még hisztisebb lesz?? :shock: :shock: :shock: ezt ugye nem mondod komolyan ??? :D :shock:

Votív,
Istiszáj nagyon vicces!! :lol:

És pénteken Mikiünnep! Drukkoljatok, hogy jól sikerüljön :) és a fiam ne ijedjen meg a Mikitől és a többi 33 gyerek is jól érezze magát meg a hozzájuk tartozó 66 szülő is :D húúú nagyon izgi én már alig várom.

Ma estére meg kívánok sok sok teli csizmát, ha felébred a ded, mi is kipucoljuk szépen :D

Kép
akata

Szép jó napokat,

Ábelnek nagyon boldog második szülinapot kíváunk mi is. Milyen helyes a képeken.

Macs: ez a párna valami nagyon szuper... lehet nálad rendelni hasonlót? Nagyon ügyes vagy. Fanni imádja a párnákat, úgyhgoy komolyan elgondolkodtam. :lol:

Zuzmó: mennyire édes Pannunosd és persze Bazsi is cépséges.

Mi már itthon, ezt sajnos Fanni rosszabbul viseli, mint akórházat, mert ott ugye 1. újdonság volt neki, 2. minden másodpercben ott volt vele valaki stb.. Itthon gondolom eszébe jut, hogy mi mindent lehetne csinálni de nem szabad, no meg persze én közben mosok, főzök, takarítok, gépezek is néha néha... :lol: :lol: szóval szomorkodik, de azért nagyon élvezi a helyzetet, édes és egy szóval sem panaszkodik, csak amolyan bánatos. Sajnos még 2 hétig tuti fekvőgipszünk lesz és aztán lehet szó járóról, ha minden okés.

A cikk meglehetősen furcsa, szegény nőt nagyon sajnálom, már ha egyáltalán ez a cikk igaz, mert nagyon fura dolgokat ír. Bach cseppet bőven tudnék neki ajánlnai. hihi, most már mindig igy nézek mindent. :lol: :lol: :lol:
Na ébred a ded... mindenkinek szép napokat.

Buta kérdésem: ugye a mikulás vagy szoci barátja a télapó ma éjszaka gyün? Én már úgy meg vagyok kavarodva?

Kép
Kép
johanna1975

Johi, de jó, hogy otthon!!!! :D :D
Miku igen, ma éjjel jön (legalábbis nálunk, de hallottam már olyat, hogy a másnap munkába menő szülők inkább este mikulásoznak, hogy ne maradjanak le a nagy örömről :))

Isti mostanában kifogyhatatlan, ma de. Süsüt néztünk, és a királyfira mondta, hogy kurafi :mrgreen:

voltunk fényképezkedni, hááát nem volt egyszerű az öt gyerekkel :roll: különösen egyel :wink: :lol:

tényleg, nem tudtok vmi "nyilvános" Mikulást (de nem áruházit), akihez oda tudnám vinni Istókot, hogy elénekelje a Boci-bocit :mrgreen: 1 db szaloncukorért cserébe? :wink:
szóval akinek nincs céges vagy ovis Mikulása, az hogy oldja meg, hogy találkozzon vele a gyermeke?

votiv 8)
votiv

Johi,
szerintem is ma jön ;)

Kata,
drukk :D
nekünk ma volt a suliban, ahol tanítottam, a tanár-gyerekeknek; azt hittem, Ábel félni fog, mert tavaly nem szerette, most meg alig várta, hogy az ő nevét is mondják, tűzött ki és felmarkolta a szajrét :mrgreen: egyáltalán nem félt, pedig eléggé öreg hippi-jellegű Miki volt :lol: :lol: (ööö... ennek most nem örülne a kollégám :mrgreen: de ez inkább csak a parókára vonatkozott ,) )
ráadásul szerintem a legvékonyabb pasit sikerült beszervezni, úgyh ki volt tömve a hasa rendesen :lol:

Kép

Kép

szrekuc

Votiv,
:mrgreen: :lol: Isti nem semmi :lol:
vállalkozó szellemű apukák is néha nyomulnak Mikulás-öltözékben; Ikea, Kika nem csinál ilyet?
tavaéy voltunkKaláka koncerten, ott is jött a Mikulás és osztott ajándékot, most hétvégén is lesz MIKULÁS-NAP A MILLENÁRISON, úgyhogy ott biztos lesz Miki, de az éneklés nem biztos, hogy megoldható
vagy pl nálunk ma volt ismerős gyereke is a Mikulás-ünnepségen, pedig nem tanít ott
szóvaln nincs igazán jó 5letem

Kép

Kép

szrekuc

Szrek, Zuzi:
Ünnepeltek nagyon édesek!!!!

Zuzi:
Nem, nem jöhettek és ne hozs Ancsiékat sem, pláne, ha akarnának :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Gonodolod, hogy a fórumra raknám, ha nem MINDENKIRE vonatkozna?!?!?!?!?! Gyertek, minél többen annál kevesebbet kell fűteni :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Votiv:
Isti biztos költő lesz, de lagalább nyelvújító!!!!!
IKEAban szokott lenni Mikulás, igazi, jó kis öblös fotelban és szaloncukrot osztogat. Holnap megkérdezem, lesz-e most is!

Nekünk ide idén még nem jön a Miki, anyuékhoz megyünk testületileg (bátyámék, dédik, mi). Most beszéltem anyósommal, nálunk a "kultúrházban" be lehetett fizetni a Mikiulásra, eljön csengős hintón (hó nincs, pedig igazi lovasszánja is van), bemegy a lakásba, megajándékozza a gyereket (az ajcsit a szülő odacsempészi. Két krampusza is van. És mindezt mennyiért? Na? 500 ft, nem , nem írtam el, ötszáz forint. Csak azért, mert 300km-re vannak. Pont volt a híradóban, hogy Pesten 15000 körül mozog a tarifa...

nukada

Macs :) Tök jó ez a párna!! nagyon ügyi vagy!! :D

Lindi :) Ez szuper :lol: :lol:

Barbi :) Kuki :lol: igen, túrótorta (de nem bio :oops: )

Rylie :) Édes Kamilla, hogy így élvezi a ringatót :D A Müpába jártok, ugye? Rókának meg már csomizz össze és rakd ki! ez a fránya dög :evil:

Szrek :) Örülök, hogy ízlett Ábelnek, végülis ez a lényeg! :D :D hippi Miki :lol:

Kata :) Drukk! :wink:

Johi :) Fannikának kitartást és ++++++++++++++

Miki: Bálinttal ma Halász J. koncerten voltunk :D tul.képpen ez a Miki-ajándéka, mert gondoltam inkább egy jó élmény és kevesebb ajándék... holnap reggel azért várja őt is vmi: egy kis favonat a csizmában, Bencus meg kap egy extraszopit :mrgreen: :lol:
Szegény Bálintnak egyre jobban jönnek kifelé a hátsó rágói, vérzett is neki egy kicsit ma este :roll: de érdekes módon tök jól eszik :) azért kapott chamomillát :wink:
denizsa

Zuzmokam,engem vigyel magaddal nyugisan Nukhoz,mert van gps-em,ami mutatja az utat.Szivesen sutnek sutit (kiveve,ha meg beteg leszek,v Lencse elkapja :( )

Macs,
parna rulez,egyszer megprobalok en is ilyet,malacbol.

Vot,
nalunk ferjem haverja eljon beoltozve.ilyesmit kene talalnod. lapnal nem lesz mikibuli?
kulonben kotve hiszem,h Lencse enekelni fog neki,sot,felni fog tole szvsz.
ancsipancsi

Sziasztok,

Köszönöm a mikis válaszokat, már oda is készítettem Fannibébinek az ajándékát. Egy szomorúságom van, hogy nem tud odamenni és örülni neki, hanem nekem kell majd tukmálnom neki, de már este énekelt a Mikinek sőt kapott is előre ajándékokat, nagyon örült. Persze nem sokat hoz neki, de azt a keveset beosztjuk. :lol:

Votiv: micsoda dumája van a kisPasidnak.

Deni: neked akartam írni, csak összeomlott a rendszerem ma, hogy már meg is vettem azt amiket kértél. Szóval valamikor beugrok vele. bocs hogy itt, csak levelezőm most nem nagyon van.

Nuk: mikor van party nálad? Valahogy én is úgy elmennék, Fanni szállítása megoldható akkor ott a helyünk. :lol: Persze csak, ha mehetünk.

Kép
Kép
johanna1975

Johi,
akkor én is itt szólnék, hogy szeretnék egy-két dolgot rendelni tőletek - lehet? :D
sok puszi Fanninak :D

Kép

Kép

szrekuc

Gyerekszájak nagyon jók :lol:

Nuk,
Beírtam csütörtököt a naptáramba :wink: 500 Ft-os Miki nem semmi :shock:

Szrek,
Zabálnivaló a pasid, annyira látszik, h élvezte az egész szülinapozást :D Ábel és Mikulás :lol:

Ancsi,
Hálás köszönet a naptárért! :D

Deni,
De jó, h írtál Fibiékről, akkor mennek nekik a drukkok :) !! Halász Judit koncert ajiba tök jó :D És Élvezte Bálintod?

Macs,
A párna nagy tuti, nagyon ügyes vagy :)

Rylie,
Szuper, h Kamilla egyre jobban élvezi a ringatót :D Már akartam múltkor is tőled kérdezni, h szerinted Adélt érdemes lenne ringatóra vinni? Rákerestem a neten és itt is van. Tücsök-zenét tökre élvezi, de az csak 1x van a héten és látom, h nagyon igényli az ilyen elfoglaltságot.

Kata,
Mennek a drukkok!!

Johi,
De jó, h írtál :D Egy igazi hős Fannikád, h ilyen jól viseli az egészet :D
És igen, Miki ma este jön, én is apát kérdeztem :oops: :lol:

Votiv,
Szerintem is meg kéne vmi ismerőst kérni, h legyen a Miki.

És ma voltunk egy picit elővásárolni karira :) Hát a corában majdnem 8 biztonsági őr ugrott rám, h na a gyedből élő anyuka a babakocsis gyerekével biztosan lop :roll: Besípoltam a pénztárnál, mert én hülye elfelejtettem letenni még a pénztár előtt a kosarat és a kosár besípolt. (Most már legalább tudom, h a kosarakba is el van egy ilyen vacak rejtve). Rögtön rám vetteték magukat bizti őrök, mondták, h most akkor még egyszer menjek át azon a lopásgátlón. Átmegyek, kifizetem a cuccost, erre még mindig ott áll az egyik őr, h akkor most pakoljam ki a babakocsit. :evil: Na ezen már egy picit bepöccentem, mert ha olyan jól végezték volna a munkájukat, akkor azt is láthatták volna, h a babakocsi rég át volt tolva, mikor az a vacak besípolt. Sebaj, ahogy kezdtem kiszedni a babakocsiból a cuccokat, tüntetőleg el kezdtem ecsetelni, h ez egy kabát, ez egy sapka, ez egy takaró... :mrgreen:
Tudom, h a munkájukat végzik, de én kb. olyan arcot vágtam mikor besípolt az a vacak, mint akivel közölték, h mégis csak a nap kering a föld körül :lol:
Ettől függetlenül, most nagyon dolgoznak mindehol a bizti őrök, a corában pl. belül is mászkálnak ilyen emberkék.

Kép Kép
curse

Welcome home Fanni :lol: ! S csudiügyi lány vagy!!!

Nukbuli: lehet hogy nekünk is összejön... :lol: de még nem ígérem :wink:
gödibarbi

Ancsi, lapnál nem lesz, túl kevesen vagyunk, a kollégáknak meg vagy nincs gyerekük vagy már unokáik vannak, akik a szüleik mikulására mennek.

most találtam egy olyat, hogy Dec 8-án 17 órától Mikulás várja a gyerekeket a biai Faluházban alkohol- és füstmentes környezetben. (Még jó...) Talán ezt megnézzük :) De azért ötleteket még szívsen fogadok :)

Deni, a nagyobb szigorúság azért kell, hogy megpróbáljuk rászoktatni Istókot, hogy este időben lefeküdjön (ha ez sikerül, akkor vszínű az időben felkeléssel se lesz gond), és néha egyen is :?
Fura ez az egész mert Isti nagyon szerette a szoros napirendet kezdettől fogva, és mindig óramű pontossággal szopizott, aludt stb. Már Lilirózával voltam várandós, amikor elkezdődtek a gondok és kimászott az ágyból és alig lehetett elaltatni is, emiatt reggel is alig bírtam életet verni bele. Aztán ritkultak a délutáni alvások is...
Aztán jött az a durva 2 hét, amikor levettük a rácsot az ágyáról, és 3 órákat altattuk, és utána is egész éjjel rohangált a lakásban. Miután visszatettük a rácsot, egy ideig megint jól aludt, aztán megint kezdett kóricálni. Vszínű ez amolyan életkori sajátosság, pici szorongás a sötétben és talán az álmok miatt, némi tesóféltékenység (hogy még éjjel is ővele foglalkozzak) és én az ödipusz-korszakot is látom már benne, mert az apja és közém fekszik, és mindent megpróbál, hogy lerúgdossa a papát...
Most is elég bénán vagyunk, ha alszik du. akkor este nem bírom letenni időben, ha meg nem alszik, akkor estig meghülyül(ünk)... - és egyértelmű, hogy az ő korában még kellene aludni du. is :?
Az evéssel is alapvető gondjaink vannak, az étvágyával, az önállóságával, az egy helyben maradással stb. :wink:
Ezek miatt javasolta a gyermekpszichológus a nagyon szigorú, szinte percre pontos napirendet.
Közben egyfolytában többfrontos háborút vívunk, végre van jó alkati szerünk, és rengeteget segít a prána nadi is, meg a fejlesztő (bár múlt héten a betegség miatt nem voltunk). Néha kicsit szélmalomharc, egy dolgot megoldunk és 10 másik probléma adódik, és 4 napig jól működik minden, az 5.-en meg újra felborul a rendszer :roll:

Mostanában a hawaii spirituális gondolkodásról olvasgattam (hihetetlen, hogy olyan mély, letisztult és gyönyörű filozófiai rendszereik vannak, akárcsak a keleti vallásoknak, bár nincs olyan hihetetlen ősi történelmük), és megragadott az egyik tanítás, miszerint Saját magunkban kell meggyógyítanunk azt, ami a másikat megbetegíti. Ez nem áll távol a homeopátiás vélekedésről a kacsolati szereket illetően (elég, ha az egyik beveszi, már attól gyógyulni fog a kapcsolat) A Garden of Tiki egy olyan egyszerű módszer ugyanerre, hogy a kapcsolatunknak képzeletben csinálunk egy kertet. Ezért már pár hete kertészkedem az Istinek készített kertben :) Először ki kellett gyomlálni :wink: de most már egész szépen alakul, van bene már egy tavacska is 2 aranyhallal, meg sok susogós sás és magas bojtos fűfélék, egy kis kövekkel kirakott ösvény, levendulával szegélyezve, és egy cseresznyefa, remélem tavaszra kivirágzik :wink:

votiv 8)
votiv

A végén nem fogunk elférni a lakásban... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

nukada

Szép napot! :D :lol:

Kép

Kép

Kép

szrekuc

nekem meg beindult a "taknyozás",de olyan durva , h rég volt ilyen.nem akar kijönni, csak fullaszt. (tapadós dög) s a torkom is fáj továbbra is. MI VAN VELEM? szóval lehet, h Nukékhoz sajna...:(

mindenesetre megvígasztalt a Szamos csemege, amit a csizmámban találtam reggel. :) Lencse is nagyon örült, fel is vettem videora. marcipán kenyérrel kezdte a napot :]

hétfőn latin vizsgám lesz, szoríjjatok.
ancsipancsi

Szrek :lol: :lol: :lol:

meséljetek, mit szóltak a gyerekek a Mikuláshoz? :D

votiv 8)
votiv

hát, Nyuszi odarohant az ablakhoz és aszonta, hogy "nézd tett bele comadot!",és hogy vegyem le dósan, és az ágyon kiborította a pár édességet (elég szegényes volt :D), s elkezdte széjjel tépni a keserű csokival bevont marcipánkenyeret, minden csokireszelékes lett, s aztán falta befelé. ezt nagyon szereti.
utána elénekelte a Télapó itt vant, majd felmászott az ablakba és kiszólt, hogy "Mitulás bácsi pápá, töszönöm a comadot, most már ne deje!" :D
aztán az én csizmámhoz szaladt és kiszedett mindent, mondván bontsuk ki, de mikor meglátta a kandírozott narancsot, elhajította és mondta, hogy "nem szejetem". (szerencsére én imádom!)

majd este még elmesélem, hogy a Mikulás bácsihoz mit szólt.
ancsipancsi

Nálunk az utcában Mikulás- dömping volt, hogy nem győztem Lőrinc szemét takargatni. Potyáztunk egyet a szomszéd srác lófogatos Mikijénél is- integettünk neki az ablakból... Amúgy meg Lőrinc hallani vélte azt is, hogy kopogott a Mikulás (pedig nem is :lol: ). De az egészben az érdekelte a legjobban, hogy jön vagy nem, és mit hoz... Ismerek olyat, aki már most megmondja a 3 éves gyerekének, hogy az egész csak játék, és a felnőttek öltöznek be a gyerekeknek. Szerintetek?

Amúgy rendes esti prgramunkká vált a "világítmányok" nézegetése a környéken. Felétek is ezerrel dekorálják a házakat?

Votiv, nagyon szép ez a kertes dolog, és gyönyörű lesz, amit Istinek készítesz.

Curse, ez a biztonsági őrös dolog olyan dühítő és megalázó. Tudom, hogy joguk van hozzá, de akkor is a durva anyjukat! :twisted:

Macs, nagyon szép párna lett. Miből készült? És kézzel?! :shock:

Ancsi, jobbulást! Pont vizsga előtt... És köszi a naptárat, bogarat tettél a fülembe, mert tele vagyunk A4-es fotopapírral, és egy szép naptárnak nem hiszem, hogy bárki ellen tudna állni...

Fanninak még mindig sok ++++++++++++!

Rylie, a Ringatót máig sajnálom. Mármint, hogy már nem tudunk járni Ili nénihez... Mondjuk, asszem Lőrinc már kinőtte, mert elmúlt 3 éves. Egy szebb világban meg tudnám oldani, hogy Blankát külön elvigyem egy ilyen helyre, amíg a nagyfiam mondjuk az apjával csavarog. Aha, nappersze...Úgy néz ki, még Miklósra sem tudunk átjutni zenés- táncos bigyóra. :cry:

Nálunk tegnap amilyen szarul indult a nap, olyan jó lett a vége, mert a uram megkapta az áhított állását. Sem időben, sem pénzben nem járunk jobban, de úgy veszem, hogy befektetünk egy szebb jövőbe. :D Állítólag az Oroszlánok 40 éves korukra érnek be- addig meg féllábon is.
marcangoló

Arról beszélgettünk a zurammal, hogy milyen jó volt nekünk, hogy annak idején még nem volt ez a rengeteg Mikulás tévében, rádióban, boltokban (mondjuk nálunk csak egy bolt volt :D ), valahogy olyam varázslatosabb volt az egész. Nem is nagyon kaptunk mást, mint édességet (na, engem azzal simán el lehetett varázsolni :D ).
marcangoló

Marc,
varrógéppel varrtam.. :lol: és maradék anyagokból. Pl: Apa inge, én pólóm, kizsűrizett takaró stb..

Votiv,

a Mikulás kapott csokit és puszit is :lol: :lol:

Kép

Kép
macskanyu

Marcang!
csoki, nápolyi, szaloncukor, dió, mogyoró, narancs (!), esetleg banán, ha tudtak szerezni nagy ritkán, de inkább Karácsonyra. ezek voltak a mi csomagunkban.
ancsipancsi

Ancsi,
meg virgács!!!! :lol: olyan igazi, aranyozott gallyból,piros kreppapírba csomagolva
macskanyu

Fú, és én hogy örültem az év első szaloncukrának.... :lol: :lol:
marcangoló

[quote="macskanyu"]A írta:macskanyuncsi,
meg virgács!!!! :lol: olyan igazi, aranyozott gallyból,piros kreppapírba csomagolva

igeeeeeeeeeeeeeeeeeeen!!! most is lehet kapni, de olyan szenyóságnak éreznék venni ilyesmit, mert azért L. nem olyan rossz gyerek. és különben mintha néha piros alma is lett vón a csomagban. (meg persze csokiból Kajla, és egyéb bénább nugáttáblák :D) én mindig nagyon örültem a Mikuláscsomagnak, s csak egész későn tudtam meg, hogy Anyukám teszi az ablakba.

nem vagyok egy édességbuzi, nem is örülök, ha L. azt eszik, de most idén azért adtam neki édességeket is, s ezt pótoltam ki azzal, hogy inkább vettem neki egy Futrinka utca dvd-t. (édességek szerintem szegényesek :D: 1 cs vajkaramella, 1 cs magkeverék, 1 ikeás kis csoki, 1 marcipánkenyér, 1 robbanós cukorka :D, és apja vett neki egy nagyobb csokimikulást, mert megsajnálta, h amit én vettem összetört még idő előtt; szóval szerintem nem vittem túlzásba)
ancsipancsi

Az én gyerekeimnek már téyleg misztikus lesz, hogy nem volt mindig banán (Bangla most is azt nyomja), meg hogy fekete- fehér volt a tévé, meg az adássszünet..
marcangoló

Ancsi, és neked törést jelentett? :D Mert egy csomóan arra hivatkoznak, hogy azért nem játszanak mikulásosat, mert majd utána csalódik bennük a gyerek, mikor kiderült, hogy hazugság... Szerintem meg kell a mese, meg a csoda, és a gyerekek úgyis annyit fogad el az igazságból, amennyit elbír...
marcangoló

Macsek, nagyon tuti, hogy hozott anyagból ilyen szépet tudsz. :D Ki kéne próbálnom a varrógépem, lehet, hogy semmi baja. Ja, és meg kéne tanulnom varrni. :lol:
marcangoló

Jó reg' :)

Nálunk is tegnap jött a Miki. Este 6-kor (mikor a ded felébredt :roll: ) kint csöngetett az udvaron, kopogott az ajtón. Mi megkérdeztük: ki az? Erre Apa..mmm bocs a Mikulás jó mély hangon mondta: itt a Mikulás :D Erre mi ajtóhoz rohan, Apa hátsó ajtón berohan, ajtó kinyit, csizma tele!!!! Ded vigyorog, toporog, Apa kameráz (de nem volt bekapcsolva :twisted: :twisted: ) Anya potyogtatja a könnyeit. Hát ilyen egyszerű volt, de olyan szép!! Aztán nekiültünk, hogy megnézzük a felvételt ami nem volt :lol: :lol: :lol: :twisted: :shock:

Johi,
de jó, hogy otthon!!

És teljes a döbbenetem. Távol tartom magam a bulvártól és ezért nem tudtam, hogy Kaszás Attila hagyott maga után egy pocaklakó kislányt aki ma megszületett. Asszem erre mondják, keserédes....viszont olyan szép.

Kép
akata

Ancsi,
a virgács inkább olyan figyelmeztetés-féle! Sztem jár direkte a Mikulás-feelinghez!! Füles nem kapott, mert sehol nem kaptam, csak műanyagból lett volna :shock: :shock:

Marc,
Sajnálom azokat a gyerkőket, akiktől elveszik a mese igazi ízét....
És amikor ma Füles ablakában lett egy csomag (később kiderült, a szomszédtól), olyan izgatott lettem, mint gyerekkoromban, pedig nem is nekem hozta!

És az első reakcióm is ez volt: "Jéééé!!! jött a Mikuláááás!!! :D :D :D :D :D "

Az expasim szerint egy szentimentális múltszázadi maradvány vagyok és ha felhasítaná a gyomrom, kidőlne belőle az afrik, mert még mindig hiszek a mesékben :)
macskanyu

Macs,
mit gondolsz, én hova rohantam először ma?? a saját csizmámhoz :).
különben én most is láttam aranyos vesszővirgácsot!
és miután anyukámék elmondták a Mikulást, utána is úgy tettünk, mintha... mert én is szeretem az ilyen meglepiket. örülök, hogy a férjem is ilyen családban nőtt fel , s most is tartja a szokást, így nekem is hoz vmit a Miki :))
ancsipancsi

vazze!!!!!!!!!!! Hát milyen anya vagyok én???????????????? :roll: :oops: Én azt hittem, ma kell jönnie a Mikunak. Talán azért, mert a bölibe is ma délelőtt jön, és nem akartuk őt beelőzni....Hozzánk ma jön a barátnőm férje, de csak az ablakból fogjuk nézni, ahogy a teraszra kitett csizmákba belepakol, mert félünk, hogy B közelebbről már felismerné :lol:
Egyébként szerintem az a trauma egy gyereknek, ha idő előtt felvilágosítják dolgokról, pl Miku. Előbb-utóbb eljut ő oda, hogy nem egy nagy felismerés lesz neki az igazság, hanem szinte természetes, amikor úgy fogja érezni, hogy mindig is tudta. Én szerencsés voltam, minden ilyen dologot így tudtam meg, nem is emlékszem, hogy mikor, egyszerűen csak már tudtam. Ezért sem szabad elvenni ezeket a titkokat, csodákat a gyerekektől.

Kép
Kép
zuzmo1

Móni!
Szerencsére nálunk is az egyik általában normális :lol: de vannak ritka kivételek, és olyankor csak állok, és bámulok, hogy akkor most mi van :?: :twisted: :mrgreen:

Ringatóra mi is szívesen mennénk, nekünk a Fonó van elérhető közelségben, jó lenne együtt menni!

Ancsi!
Jövő csütörtökig meg kell gyógyulnod!

Ja, most jut eszembe, azért tegnap is volt Mikulás, a bébiszitterünk, aki egy angyal (hála Móninak :wink: :D ), hozott csomagot, B meg is ette a csokimikulás fejét :lol: , és kaptunk két hűtőmágnest, egy rénszarvast és egy mikulást, annyira helyesek!

és egy gyerekszáj:
Tegnap a kocsiba nagyon besütött a nap. Erre B:
"anya, kapcsold be a linkópit!" ez nála a légkondi. Hiába, a mai kor gyermeke... :mrgreen:

Kép
Kép
zuzmo1

Votiv!
A napirend tök jó! Én most látom, hogy B bölibe jár. De én kevés vagyok ehhez. :cry: B egyből elfogadta a bölis napirendet, talán az új környezet miatt, itthon sokkal nehezebb lenne bevezetni. ÉS PAnnus mellett igazából kivitelezhetetlen is :? És úgy érzem, az egész napunkat az határozza meg, hogy mikor aludjon a gyerek, hogy aztán majd este is elaludjon. VAn akinél ez flottul megy, nálunk viszont nem. Ha B 2 előtt nem ébred fel, akkor este fél 10-nél előbb nem lehet letenni, azért ez elég durva. És ugyanígy Pannusnál is, csak nála még 2 alvással kell mahinálni :roll: És akkor még levegőre is kellene menni, tízóraizni is, meg stbstbstb.....
Amúgy egy barátnőmnél ugyaenez volt, a nagyobbik gyerek nagyon jó alvó volt, aztán ahogy megszületett a kistesó elmaradtak a nappali alvások (ekkor 2 éves sem volt :!: ) és este is egy küzdelem az elalvás. Ők együttalvással enyhítik a dolgot, nálunk is ez vált be. És bár nem alszom együtt a Tomival, azért nem érezzük azt, hogy elválasztanának minket egymástól. B-nek nagyon jót tett, hogy együtt alszik az apjával. Én meg a másik szobában éjjeli szoptatóbajnokságot rendezek a Rozival :lol:

Kép
Kép
zuzmo1

Zuzi,
vmit félre értettél
a Mikulás MA hajnalban JÖTT, azaz ma reggelre teszi be a csomagot a csizmába. úgyhogy ha délután jön hozzátok az élő Miki, nincs elkésve!
ancsipancsi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?