A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008-ban szülünk

Alvás,

én mostanában alszom egykicsit délután. Aztán éjjel felkelek pisilni, meg helyzetet változtatni. Agyalok eg ykicsit aztán van, hogy visszatudok aludni van , hogy nem. Bár a múlt héten annyira rugdosott folyamatosan, hogy nem tudtam aludni 3 órán át.

Hely átadás,

igen ez jellemző, hogy nem nagyon adják át a helyet. Meg sokszor az van, hogy vagy lyukasztok, vagy leülök a kettő együtt nem megy, mert addigra elfoglalják a helyet. Már annyiszor elképzeltem, ahogy az ellenőr felszáll én ott ülök jeggyel a kezemben és magyarászkodom. De ez van sajnos.
De egyébbként úgy látom, hogy a kismamiknak még talán jobban átadják a helyet, mint annak aki a gyereket cipeli és majd meg szakad.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Vikci: köszi a tippet ..kipróbálom :) anyukádnak jobbulást...

hu...annyit olvastam nem is tudom már melyikötők irta a szexes témát..megnyugtatlak nem vagy egyedül..csak h én mégcsak 4 és fél hónapos vagyok de mióta teherbe estem semennyire nincs kedvem..már bőgés is volt ebből..a férjem megértő de én piszok rosszul érzem magam emiatt..pedig előtte mi is aktívak voltunk..
Nekem mindig az a parám h ez igymarad majd mert megszokom a szexmentes életet és késöbb évek multán a férjem meglép..ezek a rémálmaim...
de reménykedem h a terhesség elmultával ez javulni fog..ugyh nyugi nem csak téged aggaszt a dolog...

Gyönyörűek a pocis képek..én még nem rakom fel a semmit :) még mindig nem :) de ahogy Vera mondta majd megnövök én :)
Vendég

Hm... Emberi figyelmesség...
A múltkor egy kiscsaj vetődött a villamoson elém, utána egy nő a tescoban gyorsabb volt nálam a kosarával a pénztárhoz vezető úton, és ettől rettentő boldog is volt. Jót mulattam, mert a hozzá közelebb lévő pénztárnál sem voltak többen, de magamban azért mondtam, hogy ennél jobban semminek ne örüljön a héten. Arról meg nem is beszélek, hogy a vérvételen, amire időre kell bemennem, hogy tudnak nézni az emberek... De iagzából nem is tudom, mit akarunk, gondoljatok bele, hogy viselkednek alapból is: jön a karácsony, és összeverekednek a bevásárlóközpontokban vagy éppen megrongálják egymás autóját... Röhej!
Viszont, volt félelmetes élményem is: azóta nem megyek bkv-val. Álltam a villamoson (szokás szerint), és el akartak menni mögöttem az emberek. De előttem egy kapaszkodó volt. Tiszta erőből tartottam magam, de képzeljétek, volt egy pasi, aki akkorát nyomott rajtam, hogy majdnem belepaszírozott a kapaszkodóba. Merthogy ő azt hitte, én vagyok a bunkó, hogy nem csinálok neki helyet. Annyira figyelmetlenek az emberek... Majdnem elbőgtem magam, hogy a sok ingerült baromállat még kárt tesz a babómban... Úgyhogy azóta a férjem hoz-visz. :D

meri

Ja, szex... Nálunk apa Apa! Én bármennyire is akarnám időnként, ő úgy van vele, hogy fél, hogy nem jó a babának. Tudom, és ő is tudja az eszével, hogy ez butaság, de inkább nem. :) De ettől annyira édes, és olyan jó hozzábújni csak úgy!!! :) Szerintem ez nem okozhat problémát egy kapcsolatban. Mindenki másképp éli meg, de szerintem ilyenkor a párok valahogy ösztönösen tiszteletben tartják a másik hozzáállását...

Kereken 50 napom van! (Br szerintem már annyi sem.) :lol:

meri

Sziasztok!

Találtam egy tök jó linket a babázón (ingyenes online szülésfelkészítő) :

http://www.babazo.hu/9honap/20070514szu ... zites.html

Van jóegypár videófilm a babaápolásról, stb. aki ezt már tudja annak jó, de a kezdőknek (mint én) szerintem sokat segít...

Vera

Kép

Kép
nagy vera

Meri
Pár hete írtam, hogy az egyik babanetes pocakos mamit meg megverte egy állat... lekevert neki egy pofont de úgy, hogy elesett, csak azért mert nem akarta elengedni miután megnyomta az autóját.

Kép
Kép
Kép
mamacka

Köszi Vera!

Ez tényleg jó,dobom is tovább a többieknek!

Kép

Kép
ibm

Vera, ez vicces! Nekem már régóta a kedvencek között van, de épp most tettem ott rendet, és most akartam megosztani veletek ezt a linket!!!! :D

Mamacka! :shock: :shock: :shock: Akkor nem is alaptalanul kezdek félni az emberektől. :evil:

meri

Sziasztok!

Bocs, nem emlékszem, de asszem ebben a topikban dobott fel valaki egy angol oldalt, ahol napra pontosan voltak a BPD értékek felsorolva. Ha valakinek megvan, legyen szíves újra feldobni, mert nem találom! :( Köszönöm előre is!

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Sziasztok!

Voltam dokinál:
azt mondta, h. ha csak kissé van a méhlepény lent akkor ne aggódjak, viszont a cukorterhelést (az előző 2 óra után 7.5 lett) megismétli a tejes zsemle változattal, meg néznek egy csomó mindent a vérben/ vizeletben...
Hát ennek nem örülök, mert azt hittem túlvagyok a cukron, nem kell diétázni, remélem nem derül ki, h. mégiscsak kell (úgy hallottam azért elég durva a terhes diéta). :(

Mamacka!
Énis kezdek félni az emberektől, ki az az állat, aki megpofoz egy kismamát :x , hogy száradna annak le a keze!!!
Ezért mondja az én férjem mindig, h. inkább jobb elkerülni minden konfliktust, mert nem tudhatom, h. milyen állat az akivel leállok vitatkozni/ veszekedni..

Vera

Kép

Kép
nagy vera

Eszembe jutott egy rémtörténet az "ááaltokról". Saját magam láttam-hallottam, nem mesélték! Kórházba vittük az ismerősünket, és volt a kórházban egy pali, akinek vissza kellett varrni a fülét. Ugyanis átment egy autó előtt, az belefékezett, ő rácsapott a motrháztetőre, mire a sofőr kiugrott a kocsiból és leharapta a fülét!!!!!!! Normális az ilyen??? Egy barátomnak az apukája még rosszabbul járt. Szintén vmi autós összeszólalkozás, piros lámpa, bevertek neki egyet a lehúzott ablakon keresztül, és bele is halt. :( De hamarosan tele lesz a híradó is ilyenekkel: már elkezdődött. Nem hallottátok, akik összevesztek a bevásárlókocsin???? Aztán autórongálás lett belőle??? Mindenki meg van buggyanva!!! :evil: :evil: :evil:

meri

Sziasztok!

Nagyon sokat írtatok, úgyhogy csak néhány témára válaszolok.

Szex-téma:
nálunk a helyzet az, hogy én az első 12 hétben abszolút nem kívántam, azért néha apa kedvéért benne voltam a dologban, de nem igazán élveztem. Majd úgy a 20. hétig egyfolytában akartam volna :oops: :) , sokszor csak a mindkettőnk fáradtsága volt az akadály. Most meg kb. 4 hete apuci nem nagyon akarja a dolgot, eleinte mindig azt hittem, hogy esetleg nem kíván, vagy nem tart olyan vonzónak, mint előtte - pedig akkor nagyon aktívak szoktunk lenni -, de aztán leültem vele egy este beszélgetni, és az derült ki számomra, hogy előjött benne a "fészekrakó" ösztön és ezért állandóan dolgozik, sokszor este 9-10 óráig is, amitől teljesen kifárad, így ha korábban is jön haza, már csak ahhoz van kedve, hogy hozzámbújjon és tévézzünk, vagy beszélgessünk, vagy csak éppen együtt aludjunk el.
Szóval szerintem mindkét félnél okozhat a terhesség egyfajta hullámvölgyet, de nem hiszem, hogy ez a későbbieket befolyásolná.

Azt hiszem Lituka írta, hogy attól fél, esetleg szülés után sem fogja kívánni a szexet, és elhagyja a férje. Ehhez csak annyit mondanék, hogy aki emiatt elhagy, az menjen is....
Engem a volt férjem annak ellenére elhagyott, hogy végig tökéletes volt a szexuális életünk a terhesség alatt, előtt, utána. Szóval ezen szerintem ne agyalj. Ha szeret a párod, akkor nem fog emiatt megorrolni rád, egyébként a szülés után hamarosan visszatér a régi vágy, ha igazán nagy a szerelem. Szóval ne aggódj.

Helyátadás- téma:
Ez megdöbbentő, hogy valaki felpofoz egy kismamát, az ilyennek le kéne vágni a kezét. jók voltak a régi törvények....:-) lopásért kézlevágás, ez meg verésért érdemelte volna ugyanezt.
Szerencsére nem kell nagyon buszon utaznom, de szerencsére ha kellett sem volt rossz tapasztalatom. Mondjuk vagyok olyan pofátlan ilyen esetben, hogy felemelem a hangom és helyet kérek :D
Attól ki tudok akadni, mikor valaki felszáll 2 gyerekkel, szeretne a gyerekek melletti ülésen ülni, és az ott ülő max. 30 éves életerős fiatalember nem ül át a néni v. bácsi mellé, hogy az anyuka odaülhessen. Nem tökmindegy neki, hogy ki mellett ül????
Ja, meg hogy pl. a gyerekek egymás ölébe ülnek, pont azért, hogy ne foglaljanak több helyet és akkor sem engedik leülni az anyukát.
Amúgy is a buszokon katasztrofális tud lenni ez a hely-téma.
Már a felszállás is borzalmas. Az iskolások úgy nyomulnak, mintha egész nap kemény fizikai munkát végeztek volna, löködik egymást és rohannak hátra helyet foglalni még kb. 10 embernek.
MIkor a Vikivel voltam várandós, az elején voltam még, akkor teljesen összenyomtak a buszajtóban, igaz, hogy csak én tudtam, hogy babát várok, de komolyan majdnem elsírtam magam kínomban. Olyan rossz volt. Utána azon rettegtem, hogy a babának ne legyen semmi baja.

Mennem kell, Viki még mindig nem alszik, bunyózik az apjával egyfolytában, most már be kell cipelnem aludni, mert alig él, olyan fáradt.

Jó éjt mindenkinek!

Kata

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81

Sziasztok!

Voltunk ma Mikulás ünnepségen anyósom munkahelyén:
Kicsit összevissza lesznek a képek, mert megkeveredett, és nem vadászom, hogy melyik melyik után jön, bocsi :oops: Amikor görbüla szája, akkor közelített a Mikulás :lol: de sírni azért nem sírt :)
A pociképet ma reggel csináltam, a kis badykat meg este vettük Eszti babának.És akkor jönnek a képek:

Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Lituka!

Én voltam a szexes :oops: :lol: azóta nem volt lehetőségem sem beszélni apával, mert éjfélkor jött haza, remélem, ma nem zárós és elvileg itthon lesz egy órán belül. :) Ha a gyerekek elalszanak addigra és én nem, akkor.... ha persze olyan kedve lesz.... beszélek vele erről. Mert engem azért valahol bánt, hogy nem kivánom, mert nem őt nem kivánom és ez olyan rossz. De szerencsére nem szokott ilyeneken problémázni, sőt, sokáig azt mondta, ő nincs ehhez szokva (hogy ilyen sokszor kivánja valaki, mint én), mert az exfelesége ha havonta egyszer közel engedte magához, akkor sokat mond, és terhes sem volt..... úgyhogy nem ő parázik, hanem én, olyan hülye vagyok :lol:
Na, téma lezárva..... nem fárasztalak titeket a hülyeségeimmel!!! :)

Vera!

Örülök, hogy nincs gond a lepény miatt. Nem is lehet gond! :) Te is mindjárt szülsz :) és végülis ha mégis diétáznod kell, legalább nem az elején jött ki a cukrod, gondolj bele, akinek az elejétől diétáznia kell. Tudom, most sem lenne jó, de inkább ez, minthogy baj legyen! :)

Az állatokról regényeket lehetne irni.
Engem pl. mikor a Barnus pár hónapos volt, Atis meg babakocsi mellett tipegő, le akartam szállni a buszról nálunk, jeleztem, egy f...szkalap majd fellökött gyerekestül, babakocsistól és leszállt előttem a buszról, majd felnyaláboltam a babakocsit, mögöttem Atis, szálltam volna le, a buszvezető meg rámcsukta az ajtót a kocsival együtt.
Az volt a szerencse, hogy elég massziv volt a babakocsi és a kezem is, Atis meg mögöttem volt, nem mellettem. Persze mindenki elkezdett üvöltözni a buszvezetőnek, hogy mégis hol tartja a szemét, mikor a babakocsi eleje már az ajtón kivül volt, nem igaz, hogy nem látta. Meg mondanom sem kell, nem állt egy percnél tovább a megállóban, vagyis mig a köcsög előttem leszállt, gondolta, más már ne akarjon, mert ő siet.....
Végül szerencsére nem indult el, és kinyitotta az ajtót, de nem volt rest leszállni és kiabálni velem, hogy miért nem tudom mozgatni a seggemet, miután kinyitja az ajtót. Mondtam volna én neki a magamét, de az utasok megtették helyettem. Egy pasi nagyon kikelt magából és mondta neki, hogy üljön vissza a helyére és fogja be a száját, nehogy még neki álljon feljebb, inkább a dolgát tegye, amig meg nem takarja. Uhh, azért reméltem, hogy verekedés nem fog kitörni miattunk, mindenesetre jólesett, hogy mindenki engem védett.
Azóta is utálom azt a buszt (11-es járat), mert egyébként eléggé nyugdijas-járat és azok meg aztán úgy, de úgy tudnak futni és lökni a helyért, hogy néha kinyilik a bicska a zsebemben.
Múlt héten mikor Atis beteg volt, szálltunk volna fel, dokitól jöttünk, gyerek lázas, alig áll a lábán, próbálok mihamarabb felkerülni a buszra, nemis ülőhely reményében (arról ezen a járaton le lehet mondani), hanem talán, hogy ne nyomják össze az egyébkéntis elég szarul kinéző gyerekemet.
Ahha, öreganyám, aki még össze akart esni a megállóban és alig birt odamenni az ajtóhoz, mikor jött a busz, oly szélsebessé változott másodpercek alatt, hogy szó szerint visszatartotta Atist a botjával (elé rakta), mikor a gyerek fel akart szállni és villám módjára felpattant a buszra. Elkapott a harci ideg rendesen, de a szép az volt, hogy nem kapott helyet és pont mellettünk állt meg. Minden kanyarban a hasamban landolt a könyöke, ott támaszkodott meg. A második után szóltam neki, hogy legyen szives és ne a hasamon támaszkodjon, mert nem esik jól. Erre közli, hogy akkor elesne. Mondtam neki, hogy én meg gyereket hordok benne és nem hiszem, hogy ez jó neki. Végignézett rajtam és közölte, hogy ne vicceljek már, nincs is hasam.
Nem voltam rest a köv. megállónál széthúzni a kabátomat és az arcába tolni a hasamat, azonkivül, ha már ilyen kedvesen közeledett hozzám, megköszöntem neki azt is, hogy a gyereket tologatta a botjával a megállóban. Erre meg az volt a válasza, hogy őneki ráér felszállni, mert még kis taknyos. A pumpám akkor már nem tudom, hol járt, de kijött belőlem, hogy fogja vissza magát, mert én már nem sokáig fogom tudni és lehet, hogy lerakom a buszról. Odébbállt pár lépéssel és nagy duzzogva elfordult. Még neki állt feljebb. Ezért utálom ezt a környéket, pénzes nyanyák gyülekezete, II. kerület, isteni!!!!!!
Mind azt hiszi, érte inditanak buszt.....
Na, nem is húzom fel magam!!!!!!

Ági
Vendég

Elfelejtettem irni, hogy mostanában megint új és furcsa dolgot érzek. Többedszer szülő kismamik figyelem!!! :) Érzi valaki esetleg, vagy érezte, hogy sajog a gátmetszés helye???? Nekem terhesség előtt mindig akkor fájt, mikor megjött és első nap veszettül sajgott, majdnem, mint szülés után. Most pár napja kezdtem el érezni, nem folyamatos (tehát nem egész nap), egyszer-kétszer, de akkor eléggé fáj. Mitől lehet ez? A Barnusnál nem éreztem ilyet, pedig már Atisnál is vágtak, nemis kicsit!
?????????????????

Most voltam zuhizni :lol: szinte minden héten felfedezem, hogy mekkorát nőttek a cicijeim... :) nevessetek ki, de én ettől rettentő boldog vagyok, ugyanis két évvel ezelőtti 20kg-os villámfogyásom miatt már csak A kosaras melltartót hordtam és inkább szivacsost, hogy azért lehessen látni, nő vagyok. :) Viszont ahogy babás lettem, rendesen növésnek indult, és már lassan a D kosár fog kelleni. Viszont olyan szivesen mutotatom apának is (terhesség előtt nem tudta leimádkozni rólam a pólót sem az ágyban, annyira szégyelltem a melleimet), és azóta nemhogy imádkozni kell, vegyem le, dobom lefelé magamtól még a melltartót is. :lol:
Tudom, megint túl intim voltam, de olyan boldog vagyok ettől, és most megint nőtt, azért jutott csak ez eszembe!!!! :)

Na, tényleg nem fárasztok senkit tovább!!!! :)
Mára ennyi bőven elég volt belőlem gondolom! :)

Ági
Vendég

Köszi Katuci :) apuci a világ legjobb férje (számomra) és igazából ez csak az én parám..ő igazán megértő és nem is erőltetné sosem...biztosan nem hagyna e lemiatt de azért nekem rosszulesik h nem teszem boldoggá miközben tudom h ez most természetes :)

Pumpóka: mi is leültünk megbeszélni és nagyon jól esett a hozzáállasa de én télleg tuldepizem ezt a dolgot...:):)
Hogy őszinte legyek sosme voltam senkire féltékeny mostmeg mindenkiben potenciális ellenséget látok mégha a férjem rá sem néz az illetőre..ezek a hormonok mikre nem képesek mert amugy sosem voltam ilyen..és apuci minden nap biztosít róla mennyire szeret minket :)

Udvariassági témához nem tudok hozzászólni..az orvosnál vérvételen én is észrevettem főleg h nem láccik a pocim csak a kiskönyv a kezemben h csúnyán néznek rám mert előbb bejutok esetleg...:S de hálaégnek nem villamosozom és nem buszozom sosem..a barátaink és imerőseink pedig nagyon kedvesen állnak hozzám...:)
De h mik nem vannak...ezek a fülleharapós kismamaverős dolgok..pfffffffff

apucival megbeszéltük h mégi lehet a pici neve ha fiú lesz Máté az én abszolút díjnyertes nevem :) és ez ma nagyon boldoggá tett...mára neki is megtecett mert vki azt mondta neki h az olyan csibészes :):)

kezdek pocisodni :) olyan jó..és elkezdett pici mozogni is habár még kezdetleges és odafigyelést igényel..esténként főleg észrevehető :)

mindenkinek jó éjt :)
Vendég

Pumpóka
Hát én nem örülök, hogy nő a cicim... akkora, hogy előre köszön helyettem... nem szeretem... :(

Ma hozom el a verseskönyveket nagyon izgulok!
Csak harmincat merek kivinni a vásárba mert ha a nyakamon marad az drága mulatság lenne... de ha meg viszik akkor sajnálni fogom, hogy...
Tegnap délután bélyeges bulin voltunk... kaptunk ajándékokat.. félpucér nők táncoltak és volt koktél show... ezekről sajnos lekéstünk... de a finom svédasztalról még jutott nekünk is és ittam két koktélt! (sajnos csak alkoholmenteset... :( de ez az én formám... Áronnal is voltam egy hasonló alkalmon... legszívesebben végiginnám az egész itallapot :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: )

Anyósom Mikulása megjött tegnap este...
A szaloncukrot betömte Áronom... :oops:

...még annyira nem lepődik meg tavaly a karácsonyfa sem izgatta túlzottan... igaz idén már csodálkozott, hogy mik azok a csomagok az ablakban...

Mi ma reggel adjuk oda vagy a délutáni Mikulás,még eldöntöm... egyenlőre horpasztanak a fiúk...

Kép
egy éve...

Legyen vidám Mikulásos napotok! :)

Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka

Meri
Az én unokaöcsémnek a szomszédjuk tépte le a fülét!! tíz év körül volt akkor... valami nem tetszett a palinak! :shock: :shock: :shock:

Kép
Kép
Kép
mamacka

A verseskönyv amit illusztráltam!
Mától lehet kapni az Alexandria könyvesboltokban.
Illetve én is kiviszem az Iparművészeti Karácsonyi vásárba a babahordozókkal együtt!

Nagyon jó szokott lenni gyertek!

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka

Mamacka!

Annyira helyes ez a verseskönyv, csak nekem nagy bánatom, hogy bármennyire is vásároltam különböző könyveket, versest is, énekest is, a fiúkat marhára nem zaklatta fel a dolog. Nekik dinós kell, meg képregény, meg Cartoon Network magazin, Donald kacsa........ :( Nem tehetek semmit, pedig egész kicsi koruktól kezdve anyum is a verses-mesés könyveket hozta nekik, és olvastam is rendületlen, sőt, még énekeltem is nekik :shock: :roll: lehet, sokkolta őket :) ......????
Igaz, vettem karácsonyra már nekik két könyvet, de persze az egyik dinoszauruszokról szól ovisoknak a másik csillagászat-bolygóink szintén ovisoknak. Végülis nem bánom, hogy érdekli a gyerekeket ez a téma, inkább, minthogy harcos-fegyveres könyveket akarjanak lapozni..... :?

Nálunk a miki tegnap jött este, de csak azért, mert már két hete keressük az újságosnál az új Cartoon N. magazint, amiben most ilyen hülye Ben10 figura van ajándékba, persze a normál árának kétszereséért, dobtam is egy hátast az újságosnál és gyorsan döntöttem, hogy akkor csoki nincs (úgyis tele az ablak, mert anyu, meg dédi, meg nagynéni, meg anyós......) tőlünk, mert már tényleg karácsonyra nem marad pénzünk. De azt az ugrálást, amikor meglátták az ablakban a hetek óta áhitott újságot az ajándékkal, megérte, hát ha ők ennek örülnek....... legyen :) azért a csoki is lecsúszott, a vacsi meg ugrott, de egy évben háromszor engedem meg, mikulás-karácsony-húsvét.... ez a három időszak kivétel, egye fene, vacsi holnap is lesz, mikulás meg nem :)
Mindenesetre sorba álltam a csokik előtt és kunyiztam a mikijükből, megettem egy egész nagy mikulást, Atis azt mondta, ezt Zsófinak adja..... én meg eljuttattam neki :lol:

Lituka!

Na, ez a dolog nálam is igy van. Soha életemben nem voltam féltékeny, soha nem éreztem, gondoltam, még álmomban sem jött elő, hogy esetleg csak rá is néz vki másra...... :) most meg füben-fában "ellenfelet" látok, már szerencsétlen kolléganői nem mernek megszólalni a háttérben, amikor beszélek vele telefonon, mert rögtön azt kérdezem, hogy ki az? miért van a közeledben? mit csinálsz? hol vagy? :) szörnyü, komolyan! Mindenben azt látom, bizti csak azért van, mert másnak akar tetszeni, de csak beképzelem! Hiszen szeret, tudom, érzem, mégis..... ezek a hormonok játszanak velünk ahogy te is irtad! Olyan féltékeny vagyok, hogy legszivesebben el sem engedném dolgozni! Na, de akkor miből élünk meg.... a szerelemből nehezen :) Remélem, elmúlik szülés után ez a "hisztim"..... mert biztos már neki is kellemetlen néha, hogy gyanúsitgatom..... :)

Ági
Vendég

Pumpóka, ez az ajándékozós dolog nálunk is hasonló...
Legó Inika hős, CN magazin, Ben 10 , Pókember, Superman és Batman van. JA és Scoobi doo.
Egy darabig hagytam tv-zni, az én hibám. CSak sajnos nem kell már a Minimax, meg a Bebe tv (Az eleve nem teszett neki se..).
CSak a Jetix meg a CN... és láthatóan durvul a gyerek :shock: úgyhogy most letiltottam róla, azt hittem , nagyobb parasztlázadás lesz belőle. Egész jól viseli. A kedvenc 1-2 filmjét engedem neki és slussz. Már rövid idő után érezni a hatását.

Ranschburg Jenő volt kb. fél éve Érden alőadást tartani a pedagógusoknak és a szülőknek a tv-zésről. Ő az, aki annak idején a CSaládi kört vezette, ha még emlékeztek. Most kb. 5000 éves a pasi, de hihetetlen up-to-date, modern felfogású és lendületes. Lebilincselő volt az előadása!!!! VAn a témáról egy könyve is, ha tehetitek, olvassátok el, rendkívül hasznos.
Szerinte nem a tv a roszz, mert rengeteget lehet vele pl fejleszteni, tanulni is. Csak ez, hogy a gyerekek ingerküszöbe is egyre feljebb kerül (a mienk is, lásd a Híradók egyre brutálabb hírei, miközben mi kényelmesen vacsizgatunk..). És mivel még nehezen tud különbséget tenni a képzelt és valós világ között, ő maga is egyre durvább. Nem tudja feldolgozni.
Érdekes volt, mert ő kifejezetten ajánlja, hogy engedjünk "kardozni" egy gyereket egy ilyen erőszakosabb film után. Hogy kijöjjön belőle. A legjobb, ha szülő és gyerek együtt nézné, és utána akár eljátszanák vagy lerajzolnák az eseményeket.
Na ilyenek hangzottak el, még sok minden.

Pandika!!! Jól beindultatok Ti jauáriak :shock: :shock: VAn hír Lafiról vagy Blongyiról???? Szurkolunk!!!!

Kép
Kép

Egészség legyen, a többit megvesszük!
mpatr

Jóóóóó regggelt! :D

Aki ismeri az előzményeket:
vc: 6,2!!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: NAgyon boldog vagyok!!!!!!

Mamacka, gyönyörű ez a könyv!!!!! Én lehet, hogy megveszem! Utoljára a Friss tinta című gyermekverskötetbe szerettem bele ilyeb hirtelen. :) Ezt is ajánlom egyébként mindenkinek: a Cini-cini muzsika kortárs változata...

meri

SZép napot!

Remélem mindenkinek jól indult a Mikulás-nap! Nálunk már éjjel becsempészte az ajándékot a kiscsizmába, reggel a lányzóm nagyon boldog volt. KÉtelkedett ugyan, hogy valóban a Mikulás hozta-e, vagy pedig én vettem, de miután meggyőztem, hogy én sem tudom mi van a csomagban, meg együtt csodálkoztam vele, akkor már teljesen elhitte :-) Nagyon rafinált, már nehezen lehet "átvágni" ilyenekkel. Pláne, hogy a tv-ben mutatják, hogy a MIkulásokat hogyan képzik, meg ma biztos fog látni 4-5 Mikulást a városban. Szerencsétlen gyerekek csoda ha nem hiszik el a Mikulás csak egy van szöveget. :D

Telefonáltak az oviból 9-kor, hogy Vikike sír, fáj a hasa, sápadt, nem akar reggelizni sem. Odaadták neki a telefont, nagyon zokogott, hogy menjek érte. Már reggel fájlalta a pociját, de gondoltam csak talán éhes, vagy kaki lesz. De egyik sem lett. Most úgy döntött, hogy megvárja a Mikulást, de utána elhozom.
A másik oviban hányás-hasmenés vírus van, itt meg többen dőltek ki hányással, fülfájással. Jövő hétvégén vizsgázom, még kéne elég sokat készülnöm, nem hiányzik, hogy akkor legyen beteg. Inkább kikúrálom ebben a 4 napban, aztán majd meglátjuk.
Egyébként minden karácsony előtt lebetegszik, szerintem elege van az óvodából :-(. Szegény egész évben jár, mivel én nyáron is dolgozom, nincs leállás, stb., szóval nem is csodálom, ha unja a banánt.
De ha meglesz a kistesó jó dolga lesz, mert egész nyáron itthon lehet, és már csak egy év ovi lesz neki jövőre, aztán isibe megy. Talán így könnyebben viseli majd.
Amúgy utálja az óvodát, csak akkor szereti, ha torna-nap van, meg zeneovi, meg valami extra esemény történik (koncert, színház, stb.).
Nálatok hogy vannak ezzel a témával a gyerekek?

Meri!
ÖRülök, hogy rendben van a vércukrod! AKkor most egy kicsit fellélegezhetsz.

Vera!
Ne aggódj, biztos nem lesz semmi gond, talán a zsömlés változatnál nem lesz nagy eltérés. Amúgy szerintem a 7, 6 még éppen belefér a keretben. Az én papíromon az van, hogy 7,7 a maximum. BÁr gondolom, hogy jobb félni mint megijedni alapon ismétlik meg a vizsgálatot.

Féltékenység-téma:
Igazából én nem érzek féltékenységet, hanem inkább mindig azt szeretném, ha a párom itt lenne mellettem. Mondjuk sosem voltam féltékeny, először rá is b.....tam (bocccs) :-) A volt férjem folyamatosan mellé járt, csak én a nagy megbízom abban, akit szeretek, és aki szeret dumával nem láttam a ködtől...
Most egész máshogy állok a témához, próbálok a realitás talaján maradni, és nem elvakulva szeretni, hanem úgy igazán mély szeretettel és normális hőfokú szerelemmel.
A párommal egyébként is egy sok évre visszanyúló ismeretséggel kezdődött a kapcsolatunk, tehát teljesen máshogy alakult ki köztünk a szerelem, mint mondjuk az ex-szel. És úgy érzem, hogy így sokkal szorosabb a kapcsolat, sokkal gyengédebb, nem olyan "vadul, ész nélkül szeretünk" fajta, hanem olyan nem is tudom megmagyarázni, hogy milyen, de nagyon jó. :-)
Az én férjem is szokott utcán megnézni csinos lányokat, néha még megjegyzést is tesz, de ez szerintem teljesen természetes. Most meg, hogy kissé el vagyok deformálódva :lol: nem is csodálom, hogy néha nézeget csajszikat :-)
Ennek ellenére mindig elmondja, hogy milyen csinos vagyok, hogy szép a pocim, megdícsér, szeretget. Szóval nem aggódom :-)
Egyébként a hormonok okozhatnak ilyen enyhe "zavart" a lelkivilágunkban, az biztos. De ne aggódjatok, elmúlik :)

Na, indulnom kell a lányzómért, mert aztán megint sírdogálni fog a drágám.

További jó MIkulásozást!

U.i:
Mamacka!
Gyönyörű a mesekönyv, azt hiszem karácsonyra meg is fogom venni! Nagyon szép!

Kata

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81

Sziasztok!

Meri!

Gratula a cukorhoz! Én is ma tudtam meg az enéymet : 4,33, a terhelt meg 5,69 lett! :D

Mamacka!

Szép a mesekönyv.

Katuci!

Remélem Viki hamar rendbejön! :(

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Mesekönyvet tőlem is vehettek a vásárban...

Meri
A Friss tintára ha jól tudom ketten pályáztunk azzal a lánnyal aki végül elnyerte... nekem is nagyon tetszenek azok az illusztrációk... ahhoz a verseskönyvhöz jobban is illet mint az enyém... Nekem is megvan... :)

Hoztam képeket...
Bélyegbuli... lehet Áronom italába került az alkohol??? :)

Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Mikulás
Kép Kép Kép

Julcsival
szerelem-szerelem...
Kép Kép Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka

J és az lemaradt, hogy nagyon örülök, hogy tetszik! :)

Kép
Kép
Kép
mamacka

most meg az 'a' maradt le :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
mamacka

Pati!

Én ott rontottam el, hogy beköttettem a UPC-t...
Mivel két tv van, egyik a fiúknál, másik nálunk, igy hülye fejjel még azért is szóltam, hogy rögtön két készülékre kérjük, gondoltam én, marha, hogy majd de jó lesz, mert nem csak dvd-t néznek majd (mindig ugyanazt a mesét hetekig) hanem más rajzfilmeket is.
Ja, a CN meg a Jetix. Innen van nálunk is a Ben10 meg a Scooby Doo. Már a karácsonyi kivánság is megvan, Ben10 Omnitrix óra :evil: . Barnus pedig most variál, hogy hát neki inkább ScoobyDoo szellemjárgány kellene, vagy Ben10 busz, hát mondtam neki, hogy nekem meg pénz rá kisfiam....
még talán nem is a mese miatt akarnak ilyeneket, hanem a reklámban elő is adják, hogy meg lehet ám venni ezeket.... és a gyerek látja, és kéri.
Meg az oviban (utálatos II.kerületi milliomos-többség ovi) :x minden nap kap valaki ilyesmit, a Ben10 óra is onnan jött ötlet, egyik gyereknek megvették (csak úgy!!!!, megnéztem boltban 6ezer ft!!!) a szülei, van lóvé, persze ők is olyat akartak.
Mondtam, hogy talán majd a jézuska hoz. Talán!!! Mert ugye nálunk abból is kettő kell...... Megvenném én, mert minden vágyam, hogy örömet szerezzek nekik, de a gyerek nem érti meg, hogy egy plusz egy negyed fizetésből élünk, mert az apjuk nem fizet gyerektartást utánuk, és ebből képtelenség ilyen plusz dolgokra költeni hétköznap, dehát ezek még évek, mig megértik, miért nem kapják meg azonnal. Úgyhogy kivagyok ezektől.... :)

Katuci!

Én pont forditva voltam :) Az ex-szel 5 évi ismeretség és 1 évi együttjárás után házasodtunk össze. 6 évig voltunk együtt, azért nem mondom, hogy házasok, mert sajnos még azok vagyunk, most folyik a válóper. Benne megbiztam, fenntartással ugyan és ésszel. Mindent megkapott itthon, úri dolga volt (ahogy a családtagok mondták), meg sokan azt is, hol volt a szemem, mikor hozzámentem, mert szinte mindenki azt mondta, közel nem érdemelt olyan nőt, mint én. Én erre semmit nem mondtam, mert nem tartom magam nagyra, sem csinosnak, sem helyesnek! Negativ vagyok önkritikából!!!! A végén kiderült, nem voltam jó neki, mert k....vázni járt mellettem, pedig az ágyban is rendben volt minden (szerintem), semmiben nem szenvedett hiányt. A mostani páromat tavaly novemberben ismertem meg, első látásra szerelem, de egy hónap után jöttünk össze csak, addig kerülgettük egymást és csak álmodoztam róla..... pont egy éve, dec. 6-án :lol: húúú, ma vagyunk egy évesek :) most kapcsolok :) randiztunk először egy mikulás-bulin egy ismerősöm vidéki kiskocsmájában volt karaokee-mikulás buli. Hajnalig táncoltunk, azóta elválaszthatatlanok vagyunk. Februárban költöztünk össze. Gyors volt, de mind a ketten tudtuk, hogy ez nem csak futó kapcsolat lesz. Szerelem, az igazi, amire vártam egész életemben!!!! Tudom, sőt, biztos vagyok benne, sosem csalna meg és mégis ilyen gondolataim vannak.... talán mert annyira féltem ezt a kapcsolatot, annyira ragaszkodom hozzá!

De majd elmúlik, ha más nem 5 hónap múlva :)

Ági
Vendég

Jaj, Viki, Neked akartam még írni: te szoktál panaszkodni, hogy le vagy maradva pocakméretileg? Nekem is kb. ekkora pocim volt a 28. hétig, és akkortájt kezdett rohamosan növekedésbe: de annyira, hogy szinte napról napra nőtt. :lol: Addig örülj, amíg kisebb, és jobban hagy mozogni! ;)

Mamacka, sajna én nem hiszem, hogy kijutok a vásárba...

meri

Meri : én vagyok a pocinövéses panaszkodós :oops: :oops:
de kivárom mire megnő...és tudom h lesz szép nagy..csak olyan jó nézegetni a tiéteket :)

Na akkor megnyugottam a zöld szörny nemcsak belém költözött a terhesség alatt :) Én a férjembe 14 évesen szerettem bele...nem voltunk 7 évig együtt de 7 éven át tudtam h egyszer ő lesz a férjem...nagyon jó volt a kapcsolatunk de gyerekeek voltunk mindenki ment a maga utján közben barátok maradtunk..2 éve ostomolt a párom ujra mire beadtam a derekam h ujra kezdjük mert addigra szegény majd belehalt a szerelembe...amikor láttam rajta h igazán tényleg feltétlenül szeret akor megtört a jég..de sajan én külföldön voltam akkor egy évig..1 hónap mulva letettem inkább a dologról..3 hónapig nem is találkoztunk..aztán az első alkalommal mior talákoztunk már tudtam innen nincs menekvés mégha cska 20 éves vagyok is..idén februárban rá egy hétre h kibékültünk megkérte a kezem életem legnagyobb meglepetése volt...és juliusban összeházasodtunk..nálunk sem ez nagy tüzes forró szerelem...hanem tiszteljük szertejük egymást és nem tudnánk egymás nélkül élni...ezt az évek bizonyitották..és most uton mindennek a gyümölcse...:) :)

Lányok!!!! Segítség..megjött a AFPm és nekem ez kínai orvos pedig legközelebb jöv.hét pénteken fogja látni...
Terhes AFP 16. heti : 30.30 ng/ml referncia pedig 28.00-57.00
AFP átlag: 38.10 ng/ml

mondd ez v.kinek vmit? azt tudom h v.színű nincs baj mert tartományon belül van...
Ja és hogy is tartja a mondás ha alacsony határon van akkor fiú vagy lány??? és ez vkinek bejött már?? kiváncs ivagyok :)
Vendég

Lituka!
MoM érték nincs a papírodon? Szerintem egyébként ez jó eredmény, mert a megadott referencián belül van.
Amúgy azt szokták mondani, hogy alacsony lány, magas fiú. De erre ne adjál (nekem először is, most is alacsony lett, lányom van és lányom lesz :-) ), mindenkinél egyéni a dolog.
Valakinek magas és lánya lesz, vagy alacsony és fia. Szóval ez csak amolyan mende-monda.

Szerencsére a lányom nem nézi a Jetixet meg a CN-t (ez nincs is nekünk), Minimax rajongó. Mondjuk onnan aztán mindent megvetetne, amit csak reklámoznak :-) Hetente változtatja a karácsonyi kívánságlistát, szóval úgy döntöttem azt fog kapni, amit én kitalálok :-) Úgyis annak örül a legjobban, amire nem számít.

Szegényem nincs jól, hányt meg fáj nagyon a pocija. Félek, nehogy én is elkapjam. Nem hiányozna egy gyomorgörcs vagy hasonló :-(

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81

nincs rajta...:(
nem is értem...pont ezért talán mert mindenki más MOM értékről beszél :)
de akkor neked a két alacsonnyal bejöttek a lányok :)
tudom h mende monda ..csak kiváncsiság...olyan messze van még az UH :)
és vikinek jobbulást..Te pedig vigyázz magadra..
Vendég

Katuci!

Jobbulást Vikinek, te pedig vigyázz, nehogy elkapj valamit, nem lenne jó most neked!

Mi is megjöttünk az oviból, de csak jól felbosszantottam magam a mikicsomagokon, amire pénzt szedtek. Hát kb. a felét éri a csomag, mint amennyit elkértek rá! Ráadásul félig rohadt mandarint raktak bele, meg jól megtömték földimogyoróval, hogy többnek látszódjon.... na, nem húzom fel magam!!!!

Két miki-pasi kép:

Kép

Kép
Vendég

sziasztok lányok!

Én a 30. hétben vagyok. Nincs választott orvosom, az ügyeletesnél fogok szülni. (többek javaslatára)
A gondozási könyvemben eddig két pecsétem van a körzeti nőgyógyászomtól, és 5 a védőnőtől.

Úgy tudom a gyedhez 5 vizsgálatot kell bemutatni, de csak most jöttem rá, hogy hiába megyek minden hónapban a nőgyógyászhoz, ő eddig csak 2x pecsételt.
Illetve ma azt hallottam, hogy a kötelező vizsgálatba a fogorvosi igazolás is beletartozik.

Ti mit tudtok erről? Remélem ezért nem maradok le a gyedről....

Válaszotokat előre is köszönöm

Csilla
kiscsillag1

Szia Kiscsillag!

A GyED-ről még nem sok mindent tudok,úgyhogy ebbe sajna nem tudok segíteni.
De a fogászat "kötelező" azt tudom mert nekem is menni kellett és bepecsételték a kiskönyvembe!
Hát ennyit tudtam segíteni! :cry:
További szép napot!

Kép

Kép
ibm

Köszönöm a segítséget!

Neked is szép napot!

Csilla
kiscsillag1

Sziasztok!
Bocs, elég régen írtam, időnként megpróbáltam utánnaolvasni, de rengeteget írtatok!
Lassan abbahagyom a munkát, így talán nekem is több időm lesz...

Kiscsillag!
Én az anyasági támogatásnál olvastam, hogy 4 alkalom szükséges (ha ügyeskedsz egy kicsit, még össze is jöhet!).
Nem tudom, honnan töltöttem le (talán pont itt rakta fel valaki :oops: ), de szerintem hasznos lehet:
1196958253.0221.doc

1196958318.3256.doc

Remélem, segítettem valamit.

Sziasztok!
Szilvi

Szilvi

Kép
szili74
Bugyi

köszi az anyagot, úgy látom az anyasági segélyhez, és nem a gyedhez kell az igazolás...

Csilla
kiscsillag1

Sziasztok!

Meri!

Eszemben nincs panaszkodi a pociméretre! :) Örülök, hogy nem olyan nagy, így könnyebb mozogni, öltözni, meg Petivel rohangálni! Nem is bánám, ha olyan nagy nem lenne, mint Petivel volt, de asszem nem úszom meg, így kiélvezem, hogy még be tudom kötni a bakancsomat :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: talán pár hétig :lol:

Lituka!

Én is a MOM értékre tudnám kapásból vágni az enyémet, de megnézem mi van az én papíromon, oksi?

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Lituka!

Petinél: 25,9 IU/ml, 0,66 MOM
most meg: 28,39 IU/ml, 0,89 MOM

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Sziasztok!

Nagyon sokat írtatok, alig győztem visszaolvasni.
Szépek a mikulsá képek is.

Nekem nem indult jól sajnos a mai napom: tegnap még a hülye vezetőkről beszéltünk, erre ma nekem is jött hátulról egy ilyen amikor a kórházba mentem.
Szerencsére úgy néz ki semmi baj (bár egy kicsit kemény a hasam, de ez csak az izgalmaktól lehet), a pasas elismerte a kárt, de egy fél liternyi vérvétel után pont az hiányzott hogy a szervízbe furikázzam a kocsit, meghogy idegeskedjek, h. a pasi tényleg kifizeti-e.
Késő délután értem csak haza hulla fáradtan és éhesen...

Ibm!
A fogászat szerintem nem kötelező a tgyáshoz/ gyes/gyedhez...
Legaláb is én úgy tudom, de kérem a többieket erősítsenek meg, mert én még nem voltam fogászaton...
(Ja és én betoji alak nem is akarok menni).

Vera

Kép

Kép
nagy vera

Voltunk dokinál. Dóra jól van kb. 1900 g buksija a helyén sokat ficánkolt minden rendben. Vérnyomim kivételesen nem volt alacsony hízás 4,5 kg. Beszélgettünk a szülésről elmondtam hogy mit hogy szeretnék persze majd meglátjuk hogyan alakulnak a dolgok. 35. héttől mehetek ctg-re a szülésznőmhöz még vele is megbeszéljük a szülést.

Kis*,
4 pecsét kell én úgy tudom.

Lituka,
Nekem alacsonyabb volt és kislányom lesz :wink: nővéremnek szintén alacsonyabb volt kétszer is és kettő kislánya van :D amúgy jó az eredményed mert a határokon belül van.
Vendég

Pandi, gratula Dóra-babához. :)

Vera, én úgy tudom, nem kötelező a fogászat. 4 terhesgondozás a kötelező. Terhesgondozást végez a nőgyógyász, a háziorvos (!), a védőnő. Ettől függetlenül megoszlanak a vélemények, hogy konkrétan kinek a pecsétjére van szükség...

meri

Az anyaságihoz kell a pecsét és 4-nek kell lennie a terhesség során a kiskönyvben, kivéve koraszülés, akkor vagy 1 vagy 2 elég hozzá. Terhesgondozást végző ORVOS pecsétje! Ezt kérik az anyasági megállapitásánál. Nekem sem pecsétel a doki minden alkalommal, csak amikor valóban rendesen megvizsgál alul-felül, uh, stb.
Nekem eddig kettő van. A védőnőé azért nem számit, mert nem orvos és nem vizsgálatot végez, csak terhesgondozást, nekem ezt a védőnő mondta még a Barnusnál.
Barninál egyébként a lökött doki telepecsételte a kiskönyvemet, minden egyes vizsgálatnál nyomott egyet, volt vagy 10 pecsétem tőle, szegény védőnő már bele sem fért a végén. :)

Vera!
Még én sem merészkedtem el fogdokihoz :) pedig kéne mert fájdogál az egyik, csak naggggggyon utálom és f...sok tőle rendesen. Sajnos volt benne részem, apám borzalmasan romló fogait örököltem, pedig mostam én rendületlenül és jártam is fogdokihoz, mindhiába. Bezzeg Öcsém, én úgy tudom érte utálni néha (és totál elhanyagolja a fogait), nagyapám fogát örökölte, aki 88 éves lesz januárban és egy kivételével (kihuzatta, mert fájt tavaly) az összes foga megvan és egy sincs betömve. :x
És fogkefe sosem érte a száját, sóval mos fogat, az ujjával, amióta eszét tudja, a fogkrémtől rókázik, egyszer kipróbálta :)
Mázlista!!!!!!

Én holnap megyek védőnőhöz, kiváncsi vagyok, mit szól a hizásomhoz :) újabb kiló :)

Ági
Vendég

Na, én most megszámoltam... :lol: Ez olyan, mint a gyerekeknek a matricásalbum. :lol: :lol: :lol:
Van 1 pecsétem a háziorvostól, 1 a belgyógyásztól, 1 a fogorvostól, 5 a védőnőtől, 4 a nőgyógyásztól. Akkor én jól állok. :lol: :lol: :lol:

Fogorvostól félőknek!!!! Van egy fogorvos, akinek az az elve, hogy kismamákon nem szívesen dolgozik!!! Viszont pecsétel, azaz védőnőt egyebeket szívesen megnyugtatja. Én nála voltam, megnézte, mondta, hogy van 2 lyukacska, de kibírja még... Persze, ha ragaszkodom hozzá, megcsinálja... Akit érdekel, adok tel.számot.

meri

Kép
Kép
Kép
Vendég

Sziasztok!

Most találtam rá a topic-ra. Én is 2008-ban szülök, febr 29-re vagyok kiírva. Első baba lesz, kisfiú, a neve Marci.

Nagyon jó baba, nem háborgatja sokat a mamáját! :) Most már nagyon sokat mocorog, ezt nagyon évezem.

Kérdeznék is rögtön! Látom, hogy vannak itt SOTE II-es kismamák. Az én dokim most ment át oda, így örülnék ha írnátok, hogy milyen a kórház? Jártatok már bent? Milyenek az ott dolgozók, mire lehet számítani?

Szép napot minden kismamának! :)
mpuma

Sziasztok!Hogy bírjátok ezt a hideget?

Vikci:Mizujs veled, nagyon elvagy tünve....Remélem minden oké, és jól vagytok.Majd írj!!

Képhttp://raczmartin.freeblog.hu/
szemokzsu

Pecsétek: nekem is van a fogorvostól a dokitól már most 2 stb...szóval akkor az én matricásalbumom is rendben :)

Fogorvos: én voltam...ez csak ellenőrzés..kismamáknak sem röntgen sem injekciót nem adhat igy ha vkinek nem fáj éjjle nappal a foga hozzá nem nyúl...csak ellenőriz.
Nekem is csak szépen megnézte beecsetelte és ajánlott egy fogkrámet direkt a fogíny védelme miatt...
sztem minden fogorvos ezt teszi a kismamákkal nem???
Hisz csak szűrésre megyünk nem igazi panasszal...

Na nekem meg ujabb bajom van...
már a terhességem elején is rosszul rosszul voltam sajna...kivert a víz meg kapkodtam a levegőt a szívem majd kiesett..aztán kiderült ugye h valmennyire ez normális mert a vér 40% több és a szív gyorsabban pumpál és emiatt magasabb a pulzusszám...átlagban a 90es pulzus van a kismamáknál..
na hát nekem 97 alatt még nem volt...
napok óta pedig elég komoly rosszulléteim vannak..a vérnyomásom 104 meg 108 ami ugyebár alacsony a pulzusom pedig 111 meg 108 meg ilyenek...
Ezzel forduljak orvoshoz vagy ez még a normális határ?? mert szte m tuti nem...
multkor a védőnöm mondta amikor 97et mért h nagyon nem jó megh 100 felett má van aki elájul...és mondta h milyen jól bírom...de akkoriban még a vérnyomásom jó volt de most állandóan alacsony...
átlagban a félidőnél szokott állítólag a magas pulzus akkor mis mint mondtam 90 lenni de nekem már vagy másfél hónapja küzdés van...nagyon rosszak ezek a rosszullétek..
v.ki észlelt magán hasonlót??
mert a védönőhöz csak hétfőn jutok el...:S
Vendég

Szia mpumpa! (Nem írnál egy megszólítást? ;) )
Gratula a babókához! Én is SOTEII-n fogok szülni, ha minden igaz. :) Van egy ilyen topik is, ott vannak kismamik, akik már szültek ott. Összeszedték a tudnivalókat is. :) A szülésznőkről csupa jót hallottam, ezért döntöttem úgy, hogy jó lesz nekem az ügyeletes. :)

meri

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?