A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Sziasztok!

Mindenkinek jó hétvégét! Anyukám itt van,majd hét elején jövök!

Puszi!

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Szia Miléna! Jó hétvégét! :D

Detti
KépKép
kiskolbi

Sziasztok!

Itt a legújabb tag megint!

T.koszegi, ez a miki rucis ádi haláli! és még a zokni is stimmel! Te milyen kis kreatív vagy! (Ezt már az ajándékokra értettem.)

Regcsiken, ti is szépek vagytok, mint mindig! Én a torna miatt nem kicsit irigyellek, hanem nagyon! Milyen volt a babaúszás? Ti is úsztatok már, vagy csak körülnéztél?

Gremese! Zsófika nagyon vidám baba mindig! És hiába írod, hogy kopaszodik, én irigykedek a hajatokra!

Nektarin, ez a kép is most készült, öledben Robesszal? Szépek vagytok együtt (is)! Látom ott is van egy kis toka, képzeld nekünk szinte beleolvad Zita álla a tokába!

Hörcsög! Legalább itt láthatok képet a gyönyörűségről! Mondtam már, hogy engem is Ildinek hívnak?

Húúú, Timi26, 74-es? Az igen! Az én elsőszülöttem - igaz koraszülött volt - egyévesen, sőt utána is hordta még ezt a méretet!

Mi egész jól vagyunk, naponta többször a lányom és pocakja figyelmébe ajánlom a naptárat, miszerint már csak pár napig illene fájnia! És Zita is rámarkol végre a játékokra! Ahogy Kiskolbi írta, nálunk is a hordozó=pihenőszék, és nagyon sokáig nézi, üti, fogdossa a lelógó csecsebecséket!

KépKépKép
bongyi

Nektek is hullik a hajatok? Mármint az anyukáknak, nem a babáknak!

KépKépKép
bongyi

Hello Lányok,

micsoda miki-ajándékok! Zsófi láthatóan imádja a pihiszékét :lol:

Timi26, sajnálom szegény Rebekát, szemét dolog ez a tetű. Én kb 7 éves koromban voltam tele velük. Emléxem mit kínlódott anyukám a hosszú hajammal. Meg akkor csak vmi büdi szesz volt, amivel be kellett kenni minden családtag haját. :shock:

Espumisan: számomra sem volt egyértelmű, eleinte 5x5 cseppet adtam neki, de utána a doki azt mondta, hogy 5x25 cseppet lehet adni. El is fogyott egy üveggel másfél hét alatt :shock:

Jaj lányok, úgy irigyellek Titeket! :oops: Mi nem nagyon tudunk elmenni sehova se. Mindenhol hiszti lesz... Eddig 1x próbáltunk Cora-zni, de végigbömbölte, meg a babamasszázst is. Ma meg doki után beugrottunk az Ikeába, ha már ott voltunk. Hát borzasztó volt. Pedig még a férjem is ott volt. Babakocsit nem vittünk, a mozgólépcső miatt. Apa végig az ölében vitte, de Lizi halál besértődött arccal volt végig az áruházban. Pedig egy csomó ember próbált gügyögni neki, hogy "jaj de szép baba". Neki meg csak lefelé görbült a szája. Persze a végén már mindhármónkról ömlött a víz, mert persze 30 fok volt bent. Mi sosem fogunk tudni együtt kimozdulni??? Már előre rettegek a jövő heti csípőszűréstől...

Tegnapi szuri után elég jó kis hőemelkedésünk volt, este a frász kerülgetett, mert levonás után is 37,8 volt. Pedig az első szuri után nem volt semmi láz.

Regi, ügyi vagy a torna miatt!!!
(Tegnap elhatároztam, hogy belekezdek egy fogyókúrába, mert tarthatatlan a helyzet. Reggel le is fotóztam magam, hogy majd elrettentésként rákukkantok, ha a hűtő felé venném az irányt. Erre anyósom beállított kb 5 kg csokival mikulásra. Hát, egyenlőre erről ennyit...)

silka
silka

Bongyi,

nekem még szerencsére nem hullik (bár lenne miből). Neked mikor kezdett el hullani?

silka
silka

Silka: babakocsival nem vészes mozgólépcső. Rá kell tolni az első két kereket, a másik felét meg tartani vízszintesen. Nekem még egyedül is megy!
Bár most nagyon tuti babakocsit kaptunk kölcsön. Az egész egy autósülés, amihez tartozik egy váz. Kiveszem a kocsiból, rádobom a vázra és már mehetünk is. Nem kell cipelnem!!!

Kép
Kép
timi26

Timi26, akkor csak ki néne próbálnom. :oops: Mikor a metró mozgólépcsőjén láttam babakocsis anyukákat, olyan ilyesztően nehéz mutatványnak tűnt :lol:
Hát igen, most már látom az előnyét a 4 funkciós babakocsinak. Csak bedobja az ember a vázat a csomitartóba és kiszálláskor rárakja az autóülést. De 150 ezret akkor sem adtam volna ki érte...
Majd idővel lecserélem egy esernyőre csukhatóra :lol: Tényleg, meddig kell teljesen vízszintben lennie a babáknak?

silka
silka

természetesen autósülést akartam írni. Nem arra gondoltam, hogy kikapom a jobb első ülést a kocsiból és rányomergálom a vázra :lol:

silka
silka

sziasztok

K.Timi Nagyon cuki a kis mikulásod :lol: :lol:

Emese Tüneményes Zsófika :lol: Mennyire tud örülni a pihenőszékének :lol:

Nektarin Szépek vagytok együtt

Irina Van már eredmény???

Silka Mozgólépcső tényleg nem gáz, de az ikeába van lift ami felvisz meg le is hoz :lol: :wink: A hot-dogossal szemben az információ mellett.

Bongyi Nekem nagyon hullott, azért kellett rövidre levágatnom :( :(

Vásárlás Én viszem magammal a kicsikémet. Nagyon élvezi :lol: Ha ébren van nézeget minden felé vagy élvezi ahogy az emberek csodálják őt :lol: :lol: :lol: Ma is bevásároltunk már hétvégére :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

RegiNagyon szépek a lányok együtt. Szelinával meg nagyon jól mutattok együtt, igazán meghitt kép :lol:

HörcsögIldike elveszik a maci társaságában :lol: nagyon édes :lol:

Komp Grétusnak sem lesz. Majd ha ő úgy dönt, hogy elindul akkor megteszi. nem erőltetem ezzel a h...e komppal :roll: :wink:

Mérés Én úgy mint Emese. Hetente egyszer reggel éhgyomorra.

Nektarin Majd kérünkszépen műtermi fotókat :wink:

Miléna Kellemes hétvégét.

KépKép
Kép Kép
l.móni

Sziasztok!

Ma nagyon nyügi napunk van! Nem tud/vagy nem akar aludni, pedig hulla fáradt és ordit a fáradságtól.Még szerencse hogy megjött apa a munkából, mert már a dilihopp szélén álltam. Apa most próbálja elaltatni hajszáritó segitségével, remélem beválik és a zúgás elaltatja.
Sikerült neki!!!!!!

Hajhullás nálam is jelentkezik:-(

Pihenek, mert totál lemeritett a gyerkőc, ilyen még nem volt!

Heni
KépKép
heni81

Sziasztok, újra itt vagyok. Nyűgösködésbe torkolt a ma délutáni sétánk, szerencsére kb. 3/4 óra után, úgyhogy addig is levegőztünk. Kicsit duzzadtnak látom a szuri helyét, tettem rá borogatást. Fájhat egy kicsit neki, mert ma máshogy sírt, könnyesen. Úgy sajnáltam. Legalább a láza lement, vagyis még csak hőemelkedése volt délelőtt, de gyorsan nyomtam a kúpot.

Mostmár nagyon úgy tűnik, hogy nem lesz autónk jövő héten keddig, gyalog meg túl macerás lenne elmenni a talira. Sajnos hétfőn sem megyek így a baba-mama jógára a Brendonba. :(

Engem is érdekel, hogy meddig kell a babakocsiban vízszintesben vinni a bébit? Ma is úgy jártam, hogy a séta felénél már felnézett és utána nézelődött, de így csak eget lát, néha fákat, madarakat. Megunja szerintem. Ülni mikor tudnak?

KépKép
becka

Gremese: Zsófi tünemény, tetszik neki a pihi szék úgy látom,
Regi,Nektarin: nagyon édesek, szépek vagytok,
Ádi Tündéri kis mikulás!!!!! :-)
minden baba csuda aranyos!!!!

Köszi csajok a köszöntést, dícséretet.

Babaó: Azt mondta a doki, hogy mivel nőtt 3 cm valószínű nem a súlya gyarapodott, hanem amit megevett azt a növésre használta, azt is mondta a doki hogy nem kell hozzátáplálnom.
Most nagyon jól viselete a szurit, csak azúráskor sirt egy picurit aztán semmi. otthon azonnal kapott egy fél germicid kúpot meg vizes vattát a szurihelyére, és be is aludt a drága. 3 óra alvás után felkeltettem enni, aztán szinte azonnal aludt tovább újabb 3 órát, aztán szintén evés amikor fent volt olyan kis kóma volt de mosolygott ezerrel. Este volt alvás! Mondjuk aznap nem sokat evett, de ma már eszik rendesen.
A mérete: 4580g 57 cm( 2720g, 48 cm született)
Napi evés adag 6X(100-120)g

Hát ezek történtek!
Majd visszaolvasok mert lemaradtam!!!
Beáta

KépKép
kaqk
Debrecen

Hahó!

Megjártuk a koponya és hasi UH-ot a Budai Gyermekkórházban.
40 fok volt bent! Apával azt hittük, megdöglünk. A váróban is, meg az UH-on is. Rászóltam Apára, hogy ne mászkáljon, mert akkor jobban izzad :shock: , üljön le! Tök kész volt. És én is. Zsófi annyira édes volt, mert bealudt a vállamon, és aludt tovább a vizsgálóasztalon. A sok hajtól meg a doki nem látta a kutacsot, ott turkált a zselés hajában, hol van a kutacs széle. :lol:
A hasi vizsgálatnál néha meg- megrándult a hideg zselé miatt, és csak a legvégén sírdogált egy picit.
Villámgyorsan felöltöztettük, és már rohantunk is (szó szerint). A liftben Apa mondta, hogy gyöngyözik az orromon az izzadság.... :shock: (Én nem szoktam ennyire izzadni, csak edzésen vagy meccsen és utána dől rólam a víz).
A parkolásért is fizetni kellett a kórház területén, és csak harmadszorra találtuk meg az UH-ot, mert annyira "jól" volt kitáblázva minden.

Kép
Kép
Kép
gremese

Engem is érdekelne, hogy mikor lehet a babákat ültetni a babakocsiban, mert fekve lassan lelóg Zsófi baba lába.... :shock:

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok Mamócák!
Nagyon édes minden Baba, és csinos minden Mama! :wink: :lol:

Silka! Szerintem Lizi baba nagyon élvezné a talit :lol: hidd el Noel is nagyon nyügi tud lenni. Ma pl a gyógyszertáros néni amikor beszélt hozzá el kezdett sírni, (addig semmi baja nem volt) a nő azt mondta biztos fáj valamije, azért sír :evil: na így kell a friss anyukába ideget tenni... szóval kell egy kis kimozdulás Neked is és mindegyikőnknek. Ha sír, majd megvígasztaljuk együtt Babástúl-Mamástúl :lol:
Aki meg tudja oldani feltétlen jöjjön el szerintem!!! :lol:

Egyébként én azt vettem észre, hogy kezdi a dolgokat megtanulni Noel, pl az overált nagyon utálta, egyszerűen a hülye bezsákozás miatt nem tudott sokszor elaludni a babakocsiban (nem tudom Heni Neked hogyan alszik beöltöztetve a Babád olyan nagyokat) DE minél többet megyünk sétálni és szokja az öltözködési procedúrát annál inkább nem sír, már okos, tudja mi fog következni, ahogy a fürdés utáni törülközés is azért nyugis már mert megszokta.

Irina! Mikor lesznek eredmények? Nagyon drukkolok!!!!!

Regi! Szuper vagy, hogy elmentél mozogni :wink:

Babaültetés: 6 hónapos koruk körül kezdenek ülni, de még akkor sem szabad sokáig ültetni őket, nem tesz jót a gerincüknek. Van egy csomó látnivaló fekve is (fák, madarak, ég, felhők, házak, vezetékek...) :wink: :lol:

Holnap megyek kismamiknak jógát tartani, nagyon izgizek. Furcsa lesz Noel nélkül (elvégre mi együtt jógáztunk mindig :wink: emlékszem olyan édesen mocorgott mindig a hasamba jóga alatt :lol: )

Puszi!

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

úgy látom, feldobtam a kérdést :lol:
Zsófi hány cm, hogy lassan már végigéri a kocsit????
Én nem értem, miért kell télen ennyire befűteni mindenhol... Ilyen olcsó a fűtés? Meg ugye a babák is szeretik, ha percenként vetkőztetik-öltöztetik őket...
Hát, legalább szaunába nem kell járnunk mostanában :lol:

silka
silka

Silka! A francokat olcsó! Szerintem a parkolás pénzből és az UH-ért szedett 5000 Ft-ból fizetik a számlákat.... :evil:

Zsófi a legutóbbi mérés szerint 62,5 cm volt (1 hónap alatt 1 cm-t nőtt. :shock: )
Viszont már a 68-as ruhákat is bőven hordjuk az egy-két nagyobb 62-es mellett.
(Lehet, hogy a babakocsi rövid? :roll: )

Igen! Mindenki jöjjön a talira, aki tud!!! Rebeka fejéről levuduzom a tetüket, és megy a gyógyenergia a taknyosoknak is!
Silka! Majd én elputyulgatom Lizi bébit, ha nyűgös lesz. :D De nem lesz! :wink:

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok!

Nem lehet elégszer leírni,hogy minden baba mennyire aranyos és
tündéri.

Köszönjük a dicséretet.

Bongyi!
Ákosod és az én Karcsikám között 4 nap van.
Van még egy Ildikó mostmár 3-an vagyunk.

A én hajam nem hullik,de a lányomé annál jobban csak az
vígasztal,hogy elég jólnől neki a új.
Járókát majd én is szeretnék venni majd jövöre.

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Lányok, aranyosak vagytok!
Nagyon akarunk ám menni, de még van függőben 1-2 dolog (ezt már korábban is írtam) ami meghatározza, h tudunk-e.
Bízom benne, h holnap kiderül minden.
Bár az alaphangot biztos megadnánk :lol:

Egyébként meg érdekes dolog ez az ülés. Időnként szoktuk ülésbe húzni, és imádja. A 2-3. után már maga emeli a fejét. És a hintába is először fekvő helyzetben raktuk, de zavarta, hogy nem lát ki belőle. Aztán 1-et állítottunk rajta (most olyan kb, mint az autósülés) és ez jobban tetszik neki. Ezért is vetettem fel a témát...

silka
silka

Ismeritek azt az oldalt, hogy anyalettem.hu ?
Itt van pl. egy cikk a babák fejlődéséről, de érdemes átnézni, szerintem nagyon sok jó dolog van rajta!
http://www.anyalettem.hu/a-csecsemo-sen ... orig--cikk

És akkor még ajánlok egy oldalt azoknak, akiket érdekel a babamasszázs, itt jobb oldalt alul a nyíllal tovább lehet mindig lépni és így egy egész könyvet elolvasni a masszázsról! Képek is vannak hozzá!
http://www.vitalitas.hu/konyvek/bab/babmasz.htm

KépKépKép
bongyi

Bongyi! Egyelőre csak megnéztük a babaúszást. Kiderült, hogy ez a pénteki inkább gyógyúszás, de sokkal kellemesebb a babáknak. Nem nyomják annyit le őket a víz alá. De majd a másikat is kipróbáljuk, aztán ha nem tetszik Szelinek, akkor átváltunk erre.

Megyek is, mert elfáradtam. Séta közben bevásárlás hétvégére (Apa egész nap dolgozott...), aztán usziban babaúszásnézés... szóval kidőltem. Ja! És persze még izomlázam is van... :wink:

Jó éjt!!!

Kép

Kép
regcsiken14

Még itt vagyok.

Anitja! Én pl. mindig mondom Szelinek, hogy mit fogunk csinálni. Nála is tök problémás volt az öltözködés, de most már csak a végén türelmetlen. Meg a fürcsi utáni öltözésnél már jár a szája, mintha enne… tudja, hogy az következik. Édesek!!! :lol:

Kép

Kép
regcsiken14

Silka, csak kb. egy hete vettem észre először a hajszálaimat mindenfele, de tudom, hogy ez még csak a kezdet. MOndjuk szerencsére nekem is van miből hullani, meg aztán visszasűrűsödik ám, csak rettenetes, amikor mindenhol a szőnyegen, baba kezében, tényleg mindenhol a hajszálaimat látom! Mondjuk Zita egy ideje imádja tépni is!

Ülés kocsiban. Azt hiszem igen, a szakirodalom szerintem öt-hat hónapos kortól ülhet a baba a kocsiban, mások szerint, ha már tud egyébként is ülni, de én úgy gondolom és a tesóknál úgy csináltam, hogy már hamarabb felemeltem a háttámlát, nem teljesen magasra, hanem igazán a fekvés és az ülés között és mindenfelől jól megtámasztottam a gyerkőcöt, hogy stabilan legyen. Ezt élvezték, mert mégis többet láttak a kocsiból, mint fekve. Bár ez is igazán lehet, hogy kinyújtott jábbal, meg lehet úgy is próbálni, hogy a lábrész legyen leengedve, úgy a rövid kocsira is megoldás lehet.

KépKépKép
bongyi

Bongyi!
Te meg található vagy a iwiwen?

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Bongyi,
kb mikortól döntötted meg a háttámlát? Én is arra gondoltam, h csak egy kicsit állítok rajta, hogy jobban kilásson.

Egyébként meg ugye úgyis csak az a haj hullik, ami a terhesség alatt plusszban lett. Nem lesz kopasz az ember :lol: Bár borzasztó, mikor az ember mindenhol a hajszálait szedegeti (én is utálom)

silka
silka

Irina! HELP!!!! azt hiszem nekem is körömágygyulladásom van :roll: . Érdemes elmenni dokihoz? Te voltál?

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

visszaolvastalak titeket és tudjátok mit vettem észre????
Bea a 4650 gr jával utolérte Bfagi és Kaqk babáit :-) :lol: :lol: :lol:

Bébikomp: a gyógytornászunk szigorúan eltiltott tőle! Nem csak a koraszülöttség miatt!
Vendég

Era, gratula! Ha így folytatjátok nemsokára minket is utolértek :lol: Mi 3 hónap alatt nem híztunk 2 kilót se... ...de növünk, mint a bolondgmba :wink:

silka
silka

Era! Gratulálok! Tonna Donna! :wink: :lol:

Én még nem dönteném meg a babakocsit, mert mindig bealszik és még nem nézelődik. Csak kb. 5-10 percet, mikor elindulunk, de a jó magyar utakon való zötykölődés álomba ringatja elég hamar.

A körömágy az a rész is, ami oldalt is van a köröm mellett? (Ha rosszul vágod le, akkor oldalt is be szokott gyulladni.)
Irina, Anitja! Nektek ilyen van?
Mert én tehetségesen valamelyik nap mindkét lábam nagyujját rosszul vágtam le, és mindkettő egyik oldala begyulladt. Gennyes is lett (bocsánat, hogy ilyeneket írok), kinyomkodtam, és minden este 3-a napig bekentem Betadine-val. Az rendbehozta.

Zsófi annyit bukik..... Fél 7-kor ettünk, most randalírozik a pihiszékében, és folyamatosan jön belőle a cucc....

Majd plíz ne lepődjetek meg a találkán, hogy "ennyit bukik? :shock: "
Igen, ennyit. :oops:
Viszek majd váltóruhát is..... Magamnak is....
Most is az ágyon pötyögök, és jobb kézzel törölgetem a száját. (Ma már egyszer öltöztünk emiatt).
Állítólag ez javul, ha már "rendes" kaját is fog kapni.

Regi! Izomláz? Klassz! (Irigyellek!!!) :D Hm... A régi szép idők... Mikor még használtuk az izmainkat.... :shock: :lol:

Ma feladtam egy újabb 68-as rucit Babucira és ez sem volt nagy.... És akkor eszembe jutott Viktorka 74-es ruciban... Nekünk még nincs is 74-es ruhánk..... :lol:

Kép
Kép
Kép
gremese

3-a napig=3-4 napig

Kép
Kép
Kép
gremese

Írtam egy faxot a MÁK-nak, hogy plíz utalják már Kari előtt a családi pótlékomat, amit szeptember 27-én igényeltem! :shock: Hívom őket állandóan, de nem veszi fel senki, vagy állandóan foglalt.
Minden pénz jól jön Karácsony és évvége előtt.
Olyan bosszantó, hogy ennyire lesz.rják az embert..... Alanyi jogon.... sz.rják le....

Kép
Kép
Kép
gremese

csak gyors

Emese!
átutalták a csp-t 3-án és 4-én :) teljesen meglepődtem :)

Irina!
mi van Veletek?eredmény???

Granda!
Jobbulást

Timi26 !
tetűk :evil:

vmit akartam még....

ja eszembe jutott Bálint is taknyos kicsit porszívozom orrát,kapja c vitamint,nem tudom h. keddig mi lesz 8) úgy mennék :oops:

árzuhanásról meg még nem érkezett meg a cuccom :( pedig 5-én írták h. 6-án postázzák :evil:
mék mert izomláz,apa elment fotozni én hulla Míra kissé hangulatember az utóbbi 2 napban,Bálint ölbebaba :)

szép napot :)

KépKép
viranka

Sziasztok, gyors bekukk mert ma a háztartással fogok foglalkozni, mert ma itthon van apa és ma ő babázik én meg behozom a heti lemaradást. Ti sem győztök mindent????Én most veszem észre, hogy mennyire nehéz egyedül, mert ugye eddig itthon volt apa és sokat segitett, amikor éppen nem a saját dolgát csinálta.
Szerintem mind a két szülőnek otthon kellene maradnia a babával :wink: Álom álom édes álom!!!

Éjszaka nagyon jó volt, 4 ébredt gyors cici (kb 10 perc szopi és már aludt is) és 7.30 kor ébredt, de még egy órát pihiztünk az ágyban. Olyan cuki volt, apa ráhúzta a takarót ő meg lerúgkapálta magáról:-) nagyon tetszett neki a móka :D

Emese mi is sokat bukunk, sőt még egyfolytában nyáladzunk is, van úgy hogy ha kólika pózban van, totál átáztat.

Timi, nagyon sajnállak benneteket, nagyon kellemetlen a tetű.

Era ügyik vagytok! Mi már nem voltunk 2 hete méredzkedni, valahol azt olvastam, hogy a havi súlygyarapodást is elég megfigyelni, de Péterke szemmel láthatóan hizik, meg nő, már alig birom tartani.

Heni
KépKép
heni81

Sziasztok!

Néhány napja nem voltam, de feladtam, hogy visszaolvassak benneteket. Nincs köztetek valaki, aki írna heti összefoglalót??? :lol: :lol: :lol:
Remélem minden baba és mama jól van!
Mi tiszta karácsony lázban vagyunk, a mikulás is járt nálunk, szuper jól sikerült. Apa beöltözött, Marci meg jól kinevette.
Tegnap kizártam magam a lakásból, úgy hogy a kulcs a zárban maradt belülről, Marci ordított bent, én meg kint sírtam. A szomszéd a fiával berúgta az ajtót, meg közben feszítették. Kb. 10 percig tartott, de nekem egy örökkévalóság volt. Annyira sírt, hogy teljesen bevörösödött és leizzadt szegénykém!!!
Apa dolgozott, de már ő is indult volna haza, hogy segítsen. Most vehetünk másik bejárati ajtót vagy egy asztalos megjavítja a károkat. De hol érdekel!!! Marci a legfontosabb.
Senkinek sem kívánom azt a 10 percet!!! Aztán egymás kedvére sírtunk bent Marcival. Az egész napon nagyon rossz volt emiatt.

Granda és más profi internetező anyukák!

Honnan lehet letölteni úgy karácsonyi és gyerekzenéket, hogy ne kelljen cserébe mást feltölteni vagy fizetni érte??? Segítség!

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

Hörcsög! Igen, Hornyák a vezetéknév!

Silka! Az babakocsitól és babától is függ, hogy mikor lehet dönteni, amelyik kocsin több fokozat is van, és a legalsó még nem túl meredek, mondjuk úgy max. 30 fok, azt már nemsokára lehet használni. De babafüggő is, van aki már hat hónaposan ül, van aki nyolc hónaposan. Szóval nem mindegy, mennyire erős a babó. Ki kell próbálni, mennyire fekszik stabilan a gyerkőc és mennyire élvezi, ez a feltámasztás szerintem nem árt a gerincének! Persze az a tuti, ha be is van övezve, mert -legalábbis az én kocsimban- hajlamos a gyerek egyre lejjebb csúszni, a lába közötti öv pedig ezt nem engedi. Persze ezt téli ruházatban......És persze, ha útközben elalszik a kislányod, leengeded finoman vízszintesbe!

Gremese, nem tudom, milyen kocsid van, nekem a mózeskosárrész úgy alakul ki, hogy a lábtartót felfele hajtom és aztán egy magasfalú betétet kell belerakni. ha a betétet kiveszem, a lábtartót vízszintesbe lehet állítani, és így jócskán megnő a fekvőrész vízszintesben is. A te kocsid nem lehet esetleg így megcsinálni?

KépKépKép
bongyi

Drága Lányok, szokás szerint hiányoztatok, csak sűrű volt az élet. Nagyjából olvasgattam vissza.

Gyerekdoki csak hétfőn jön, ő fogja értelmezni a leleteket. Kakileletünk még nincs, az is elvileg lesz hétfőn, ha vmit találtak, ha nem, egy hét múlva értesítik a dokit.
A vér- és vizeletlelet alapján annyit mi laikusok a férjemmel látunk, hogy fertőzés(ek) vannak, a fehérvérsejtek száma nagyobb a szokásosnál.
A saját teóriám az, hogy EZ A FAJTA hasfájása Ádinak fertőzés eredménye, ezzel szenved szegénykém 3 hete. Most Normaflore-t is kap, mert az antibiotikum szétehette a bélflóráját, így azt pótolni kell.
Kicsit náthás is, úgyhogy ez a sok minden együtt okozhatta ezeket a nyomorúságos napokat. Hétfőn többet fogunk tudni.
MINDENKINEK KÖSZI, AKI GONDOLT RÁNK!:-)

Anitjám, OKVETLENÜL menj el bőrgyógyászhoz! Én tegnap voltam, egy kisebb műtét keretében kivágta a körmöm egy részét (kb. 1 cm-es !!! túlnövése volt oldalra a körmömnek, nem hittem el!). Azt mondta, hogy a terhesség statikai változásokat okoz, az meg ezt teheti a körmökkel! Nekem esélyem sem volt, annyira benőtt, hogy műtét nélkül ússzam meg a dolgot. :shock: Remélem, Nálad jóval egyhébb a helyzet. Gondolok Rád!

Kép
Kép
irina

Granda, jobbulást a szemednek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép
Kép
irina

Irina!
Godoltam rátok sokat! Kívánom, hogy Ádi a lehető leghamarabb gyógyuljon meg!

Granda!
Neked is jobbulást!

Bongyi!
Te hol laksz Gödöllő mellett ? (már rég akartam kérdezni) Én bagi vagyok.

Bukás:
Mióta Botond tápit is eszik, azóta ő is bukik. Nem mindig, és csak kis mennyiségeket.

Rólunk:
A múlt heti mérésen a védőnő nézte Botondot, és kérdezte, hogy jól játja-e hogy mindig csak jobbra néz. Belegondoltam, és igaza van. Nekem addig fel sem tűnt. Így egy hete ezen aggódom. Próbálom úgy felvenni, hogy balra is fordítsa a fejét, illetve úgy lerakni a játszószőnyegre, hogy bal oldalon legyenek az érdekességek, de nem nagyon akarja így tartani a fejét.
Végül nem bírtam tovább, és ma felhívtam a gyerekorvost. Mondta, hogy ez egy rossz megszokás, és hogy ezt meg kell szüntetni. Sokat kell(ene) hason altatni. De Botond nem annyira szereti. És akkor enyhén fogalmaztam. Valószínűleg gyógytorna kell majd, de előtte el kell vinni megnézetni a fejlődésneurológiára. Nagyon megijedtem, már az osztály nevétől is.
Valakinek van hasonló tapasztalata?

Ildikó
KépKépKép
sense4

Hello Lányok,

húúú Anikó, gondolom Te is leizzadtál, nem lehetett semmi.

Bongyi, köszi az infót, akkor azt hiszem, amíg bundazsákozunk eleve elvetem az ötletet a becsatolás miatt.

Irina, kívánom, hogy mielőbb kerüljön pont az ügyetek végére.

Sense, ez éber állapotban értendő? Mert mi ugye hason alszunk, közben mindkét irányba forgatja a fejét. DE, ha ébren vagyunk és hátunkon fekszünk, akkor szinte mindig jobbra fordítja. Ez is baj?

Mi remekül ünnepeljük a 3. hófordulónkat. :? Elvileg most kéne, h elkezdődjön egy jobb időszak. Lizi viszont reggel óta tiszta nyűgös. Alvás nuku. Elvittem sétálni, közben be-be szundított, de ahogy hazaértünk, sírva ébredt. Azóta (1 óra) kínkeservesen sír, most már átadtam az apjának, de ő sem jár sikerrel...

silka
silka

Sziasztok Mamcik!
Irina! köszi, hogy válaszoltál, egy kicsit parázok :shock: de feltétlen elmegyek dokihoz a jövőhéten, tudsz járni a lábaddal?
Drukkolok mütyür Ádinak, hogy rendben legyenek a leletei, viszont a fehérvérsejtszám úgy tudom normális ha emelkedett terhesség alatt, és a kisbabáknál is :roll:

Sense! Noel is sokáig ha háton volt csak jobbra fordult, amióta rendszeresen hason alszik ez múlni látszik

Silka! Nálunk pont fordítva, egész nap alszik :roll: hazajöttem a jógáról, és még meg sem tudtam putyulgatni, felkelt enni, aztán visszaaludt.

Viszont Lányok! Amióta végigalussza Noel az éjszakákat (ma is 21-6.30-ig :shock: úgy érzem kevesebb a tejem :cry: Napközben meg rengeteget eszik, de akkor már alig van tejecske, tápiból kell pótolnom, és abból meg 150-200 körül eszik :shock: szerintem az nagyon sok :roll: mármint akkor nem tudom mit szív ki a melleimből. Az igaz, hogy reggel ha felkelünk egy átaludt éjszaka után szét akarnak robbani a cicijeim, meg textilpelenkával a mellemen kell aludnom, mert csöpögök, de ez csak éjjel van. Úgy szeretném még szoptatni a kis Legénykémet :cry:

Pussz...

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Viranka! Ölbebaba :lol:

Heni! Én sose jutok a házimunka végére… :? Minden este azon agyalok, hogy mik maradtak már megint ki. Nagyjából tisztaság van, de sosincs olyan, hogy totál ki van takarítva a lakás… :oops:
Apa most is dolgozik egész hétvégén… Ami persze nem baj, mert pénz, csak így nekem nehezebb, de nem érdekel. Viszont ma sikerült főznöm húsleves és milánóit! Nyami! :D

Silka! A mi bundazsákunkon van luk, amin a csatot át lehet vezetni. Nézd meg, hátha Nektek is van!

Kép

Kép
regcsiken14

Sense: mi folyamatosan járunk fejlődésneurológiára a koraszülöttség miatt. No para, csak megvizsgálják a gyerkőcöt, mint egy tornaórán. Ha kós van akkor mutatnak gyakorlatokat, hogy mit kell tornáztatni. Nekünk még nem adtak semmilyen gyakszit, de mondjuk mi magunktól hordjuk spec gyógytornára.

Már írtam kb egy-két hete, hogy pont emiatt mondta a gyógytornász, hogy forgassuk az ágyát, hogy egyformán érjék az ingerek a gyereket mindkét oldalról, ne alakuljon ki "kedvenc" oldala.

De ha gond is van, ez gyógytornával simán javítható. Mi a Dévény Anna féle gyógytornára hordjuk. Ha érdekel: www.deveny.hu

Mi ma családostul elvittük Beatricet étterembe, csak akkor kezdett el sírni mikor ő is megéhezett. Olyan tündi-bündi volt. :lol:
Vendég

Masszázs után apával!
Kép

Most is megmasszíroztam a Kisasszonyt. Most a lábát, hasát és a kezét is meg tudtam (eddig tanultuk). A múltkor a pocakjánál kiakadt... :shock:

Kép

Kép
regcsiken14

Regi tök jó, hogy mgtanulod a baba masszázs minden kis fortéját!
Nekem itt sajna nincs lehetőségem ilyen helyre járni:-(

Sikerült egy kicsit utolérnem magam!
Képzeljétek a fiam egy órácskát délelőtt egyet pedig aludt ebéd után, majd olyan nyügi volt hogy úgy döntöttünk apával kivisszük ( 15.30 kor.) hát 18.00 ig aludt. Totál ki voltam akadva, hogy majd itt virrasztunk mellette és tévedtem. 8.30 kor már aludt. De azért még kiváncsi vagyok az éjszakára.

Heni
KépKép
heni81

Helló-Belló!

Irina! 1 cm?! :shock: Jesszusom! Remélem nem fájt nagyon és már jól vagy!
Ádinak jobbulást! Szegény csak benyalt valamit, amitől a kis immunrendszere fogékonyabb a betegségekre. Hiszen szájpenésze volt, középfülgyulladása, a pocijára is kapott mindenféle dolgot....
Most már tessék meggyógyulnia ennek a Kislegénynek!!! :wink:

Bongyi! Izé.... Most éppen nem is tudom, hogy milyen a babakocsim vége..... Majd holnap megnézem. :)

Regi! De édes Szelina!!!! Tisztára ilyen fejet vág: "Apa! Csak nem akarod ezt így abbahagyni?" :lol:

Era! Étteremben babával? Az igen!!! Bár ha jól emlékszem Kaqk is voltak már étteremben így.

Anitja! Ha Noel 150-200 miliket eszik tápiból, akkor már tényleg kevesebb a tejcid abban az időben. Próbáld minden szopinál mindkét ciciből etetni, és utána tápizzatok. A cici is vegye az adást, hogy többet kell termelnie.
Egyébként csodálatos a természet, ahogy beállnak a cicik. Nekem - mikor Zsófi átaludta az éjszakát -, nagyon sokáig ugyíanúgy keltem 3 óránként fejni, mert szétdurrantam.
Utána kezdtem magamnak szabályozni az éjszakai tejtermelést úgy, hogy a háromnegyedét bennehagytam. Egyre kevesebbszer kellett kelnem. Ma már - ha este lefekszem - már nem iszom (az utolsó szopi után, csak jelképesen), és így kihúzom hajnali 5-6-ig, ma pl. 06.30-ig.
Reggelre szétdurranok (ma reggel a drága gyermek két ciciből betápolt 270 g-ot úgy, hogy a jó ciciben a felét otthagyta.) Utána 210-240 körül van a második szopi, 180 körül a harmadik és így csökken. A délutáni és esti etetésnél volt, hogy két ciciből csak 140-et tudott kiszívni. Estére sokkal kevesebb a tejci. Én meg naponta minimum 3 litert iszok.

Zsófi baba - ha hason fekszik -, kinyomja magát. Annyira, hogy a karjai nyújtva vannak. Olyan kis erős. :D

Ma voltunk anyóséknál. 3 hete nem látta őket, mert betegek voltak, és nem mentünk.
Először megijedhetett, vagy nem tudom mi volt, de keservesen és dühösen sírt, ha valaki a közelébe ment, csak nálam nyugodott meg. Na, nagy nehezen a vállamon elaludt. letettem, aludt kb. 40 percet.
És mikor felkelt, történelmet írtunk!
Csuklott. Hoztam neki vizet, de nem múlt el.
A vállamon volt, mellettem anyós, alőttünk após.
Após elkezdett a kezeivel felváltva kalimpálni neki, mint aki integet. Közben valami "hülyeséget" mondogatott neki: "elmúlt a csuki" vagy valami ilyesmit.

Zsófi baba olyan kacagásba kezdett, amit én még nem láttam tőle, és amit mi még Apával nem tudtunk kihozni belőle. Após folyamatosan kalimpált, anyós röhögött, de annyira, hogy folyt a könnye és jobbra-balra dőlt, én majd' elejtettem a gyereket, hangosan röhögtem a fülébe, az arcom felcsúszott a homlokomig, ömlött a könnyem, mert azt sem tudtam, hogy sírjak-e vagy nevessek azon, hogy az én lányom hosszú perceken keresztül magából kikelve és megállíthatatlanul kacag. Olyan édes volt, hogy én azon majd' bepisiltem, úgy nevettem, és olyan megható volt, hogy ilyent is tud, hogy sírni is kellett. Tök kész voltam. Após meg vörös-röhögős fejjel kalimpált és mondókázott neki.
Szétszakadtunk a röhögéstől, nem beszélve a gyerekről. Ezt nem is tudom szavakkal leírni.....
Após abbahagyta a kalimpát, erre Zsófi ránéz anyósra, aki már levegőt nem kap a röhögéstől, és folytatja a kacagást. (Tudjátok, mikor azért nevetünk, mert más is nevet).
Zsófinak vörös volt a feje, a könnye is kicsordult.
Teljesen készek voltunk.... :lol:

Két dolgot sajnálok csak:
1. ezt nem mi hoztuk ki a babából Apával - és ráadásul én még azt hittem, kicsi a kacagáshoz,
2. Apa erről lemaradt, mert az öccsével kiugrottak a Tescoba.....

Kép
Kép
Kép
gremese

Dobok fel pár képet:

Séta előtt:
Kép
A kis birodalmam:
Kép
Elkaptam a labdát Kép
Nézelődöm:
Kép

Heni
KépKép
heni81

Lányok, köszönöm a jókívánságokat, átadtam Ádinak!!!! 8)

A babák (Szelike, Peti) gyönyörűek!!!

Anitja, általában nem jellemző, hogy ekkor körömbenövés van, ne aggódj! De az a tuti, ha látja orvos. Amúgy imádom ezt a bőrgyógyászt, valami zseniális. Tök szépen vágta ki a körömrészt, és este picit lüktetett, de ma már nem is fájt sehol. Kenegetni kell vmi bóraxos krémmel, hogy a seb gyógyuljon, de tényleg nincs már fájdalom.

Pusszantás mindenkinek!

Kép
Kép
irina

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?