A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 április-májusi babavárók

Azt nem is mondtam, hogy milyen nehézkes lesz a páromnak a nevére vennie a babát.
Mivel mi nem vagyunk összeházasodva így első körben a nőgyógyásztól kell kérnünk egy igazolást arról, hogy valóban babát várok. Az igazoláson szerepelnie kell a fogantatás(?) és a szülés várható dátumának. Ezzel az igazolással be kell mennünk az önkormányzathoz, majd onnan az anyakönyvezetőhöz, aki kiállítja a nyilatkozatot. Ezt a nyiltakozatot kell majd lobogtatnom ha szülök. Azért ezt kicsit nevetségesnek tartom, főleg úgy, hogy lassan 9 éve élünk együtt...

Kép
emi29

:D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 1bambi 2008.11.23 21:33-kor.

Kép
1bambi

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 1bambi 2008.11.23 21:34-kor.

Kép
1bambi

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 1bambi 2008.11.23 21:34-kor.

Kép
1bambi

[quote="1bambi"]S írta:1bambizöszke
"megsimogatnánk"
Ti jógán szoktatok a végén ellazulni, babát simogatni, pozítivra gondolni?
Először ez a simogatos dolog furi volt, de már hiányolnám ha nem lenne...

De-De :) Szokott a végén ellazulás, pozitív gondolat és baba-kontakt lenni .. olyan jó érzés .. mindig meghat :) Eleinte nekem is furcsa volt .. nemcsak ez - egymás köszöntése is .. de mostanra így egész az óra ... függetlenítek az esetleges vallási körülményektől ;)

A haskeményedésre figyelni kell .. nekem is szokott .. ijesztő is, meg rossz érzés .. én azonnal kapkodom be a MagneB6-ot .. rettegek, hogy vmi baj lesz :(
Eleve van bennem egy félsz, hogy el fog-e férni a pici a növekedésben .. egy ismerősünknek annyira rúgta a veséjét, meg a méhszáját, hogy szenvedés volt neki a 7. hónaptól minden .. és majdnem 2 hónappal hamarabb is született a pici.
Remélem Alíz el fog férni odabent :oops: :oops:

Kép
szösszenet

Emi - Hát igen .. ez elég nevetséges :? :? Jó hogy nem kell apasági teszt .. az lenne az igazi szivatás.. már nem az eredmény, a macera miatt...

Bambi
- És milyen friss házassági kivonatot kell vinni??? Meg ugye én azt szeretném, hogy mindkettőnk nevét megkapja, úgy, ahogy én vettem fel a házasság után, kötőjellel ... ehhez is kell papírhalmaz??
Erre nem is gondoltam .. kezdhetek ennek is utánajárni .. jó ez az ország .. :? :?

Kép
szösszenet

Sziaztok!

Mi sem leszünk itthon szenteste, de fánk mindig van. :) Nekem az kell, anélkül nem karácsony a karácsony.

Viszont.... bocs, hosszú leszek, de nagyon mérges vagyok.

Felhívtam nagy nehezen a 4D-s helyet...

Kezdődött ugye még reggel, mikor azt mondták hogy ők nem tudnak segíteni, csak a doktor úr amit eleve nem értettem, miért kell ehhez ő... Na 3-tól telefonálgattam, szám szerint 2x, akkor már a csaj kezdett arrogáns lenni és megkért hogy hívjam fel a doki asszisztensét, aki amúgy egy tündér, de tényleg, mert ő nem tudja mikor lesz bent a doki. OK. Már itt nem értettem miért nem lehet felajánlani hogy ha beér akkor ne adja isten valaki engem visszahív. Beszéltem az asszisztenssel, fél 5-től bent lesznek a rendelőben. 5 után hívtam őket, recepciós csaj már megismert, mondja hogy egy pillanat és odaszól a kolleganőjénak "Jaj vedd már át, egész nap telefonálgat, nem tudok már vele mit kezdeni." Mekkora bunkó már???

OK, kapcsolták a rendelőt, természetesen a doki éppen vizsgált, egy UH és egy rákszűrés között fecsegtem vele a rossz DVD lemezemről, hát baromi kínosan éreztem magam, nem győztem még én elnézést kérni tőle. Persze nem tudta mi lehet a baj, honnan is tudná könyörgöm, ő ORVOS nem pedig INFORMATIKUS!!!! De nagyon kedves volt egyébként, mondta hogy ő ebben sajnos nem tud segíteni, mert se a DVD-ket nem ő veszi se az időpontokat nem ő adja, de akkor kapok egy új időpontot és megcsináljuk megint.

Ismét kaptam egy nőt, valami főnöke a redelőnek, aki finoman közölte hogy rajtam kívül még senkinek nem volt ilyen problémája. De najó, akkor új időpont, kapcsol valaki mást. Mondtam hogy én egyáltalán nem ragaszkodom az új időponthoz, ha valaki megcsinálja nekem úgy azt a DVD-t, hogy működjön, ha már egyszer fizettem érte. Nekik erre nincs emberük. OK.

Kapcsolja az időpntoslányt, hát akkor mikor lenne jó. Mondom karácsony előtt. Hát akkorra már nincs hely. Mondtam hogy sajnálom, de a karácsonyi ajándékot nem tudom karácsony után odaadni, ezt kifizettem, de használhatatlan. Na akkor nagy kelletlenül, mintha a seggéből rángatna felajánlotta hogy visszahív, megbeszéli a dokival. Végülis már nem jön kimondottan 4D-zni karácsony előtt, de csüt. a rendelés előtt vagy után megcsinálja. Így csüt. este fél 8.

Egy jótanács: ha bárkinek is eszébe jutna az Oxivitbe 4D-re menni ne tegye. Lehet hogy olcsóbb mint máshol, de az össze recepciós egy udvariatlan p.csa, és magánrendelő lévén nem úgy érzem hogy kinyalnák a fenekem, hanem most még ÉN érezzem magam hálásnak hogy képesek voltak ezt elintézni. Gusztustalan hely, az egész főnökségről megvan a véleményem. Kizárólag azért mentem oda mert az én orvosom csinálja meg a 4D-t, nekem ez fontos volt, de már megbántam.

Kép Kép
szõlõ

Szőlő - Nah, ezt olvasva jól felhúztam magam .. menjenek a pi***ba .. komolyan .. hihetetlen mit képzelnek magukról egyes emberek :evil: :evil: :evil: :evil: :!: :!:
De nyugodj meg .. menj oda csütörtökön bátran, lazán, nehogy már te érezd szarul magad, mert ők elrontottak valamit!!!
Szorítok, hogy ezesetben minden rendben legyen!
és ajánlom mindenkinek a 4D Genesist .. ott kenéyrre lehet kenni a két szonográfus nőt .. és nincsenek is recepciósok .. nincs felesleges bunkó kellék :lol: :lol:

Kép
szösszenet

[quote="gumimaci_1"]
írta:
gumimaci_1Az én kisbabám is sokat mocorog, de inkább késő este, éjjel, hajnalban. Nappal csak akkor érzem, ha valamitől kifáradok. Azt olvastam, hogy kb. így lesz majd ébren amikor megszületik, mint ahogyan most mocorog. Nem tudom, hogy lehet neki "megtanítani", mikor van éjjel, vagyis mikor kéne inkább aludnia?! :wink:

nekem is így volt, de én azt csináltam hogy ugyanazt a zenét meghallgatjuk lefekvés előtt már kb egy hete és közben magyarázok neki hogy most alvás jön. :lol: Aztán jön Aputól a jóéjtpuszi, és mostanában éjjel nem aktívkodik. Inkább délutántól estig. Aztán lehet hogy csak beképzelem, de azt már hallottam hogy ha kint ismerős zenét hall, vagyis olyat amit sokat hallgattál mikor a pocakodban volt, arra meg fog nyugodni.

Kép Kép
szõlõ

Emi, ez nem kcisit nevetséges hanem nagyon.....

Kép Kép
szõlõ

Igen, kicsit ijesztő, hogy a baba majd éjjel fenn lesz és nappal fog aludni. De alkalmazkodunk majd hozzá, hisz ő most a legfontosabb. És tényleg meglehet, hogy ez még változni fog. Bár ha arra gondolok, hogy a annak idején a férjem ugyanígy csinált a szüleivel... (Anyósom mesélte) :wink:

Emi,
tényleg nem irigylésre méltó, ahogy megjáratnak benneteket a baba nevéért. :(

Bambi,
én úgy hallottam, hogy 3 hónapnál régebbi nem lehet a házassági anyakönyvi kivonat. Mi az igazsság?

Szösszenet,
biztos jó lehet átélni a babsimogatást. Én kicsit mindig is idegenkedtem a jógától, de most kedvet kaptam hozzá. :)

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 1bambi 2008.11.23 21:35-kor.

Kép
1bambi

Ez tökjó, mert az embernek ilyenkor nincs is jobb dolga mint házassági anyakönyvi kivonatért rohangálni.... :? Beszéljünk már pozitív dolgokról, kissé frusztrál ez a délután :lol: :lol:

Kép Kép
szõlõ

Jól van - köszi .. mi jól nyilatkoztunk :D Már akkor tudtuk, mit szeretnénk ;)

Kép
szösszenet

Én úgy olvastam, hogy 300napnál nem régebbi házassági anyakönyvi kivonat kell.

Szőlő! Erre csak olyat tudnék írni, amit egy kismami inkább már le se ír... :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

ercsi_3

ééééés.... ma vagyok félidős!!!!! :D (csak, hogy legyen jó hír is...:D)

ercsi_3

Ercsi, én mondtam is ilyeneket miután letettem a telefont, előtte szóltam Mazsinak hogy fogja be a fülét ha lehet mert Anyu most idegbeteg lesz :lol: :lol: :lol:

Kép Kép
szõlõ

Szőlő: hát már bocs, de ez tényleg a bunkóság teteje volt részükről.. Egyetértek Szöszivel, csütörtökön nyugodtan menj, hiszen ők ba***ták el a dolgot, hozzák is rendbe!

A 4D Genesis-t én is mindenkinek ajánlom!!
Mi februárban mégegyszer visszamegyünk
:lol: :lol: :lol:

Kép
kis-csillag
Tököl

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 1bambi 2008.11.23 21:35-kor.

Kép
1bambi

Ercsi gratulálook!!! :D

Kép Kép
szõlõ

Kórházanként változik, van, ahol 30, van, ahol 300 napos anyakönyvi kivonatot kérnek. Viszont, ha mondod, hogy a baba miatt kell, akkor ingyé' van. :D

Szőlő, háááát, érdekes hozzáállás. :twisted: (Még nem is hallottam erről a cégről, de most utánanéztem...nem is olcsóbb, mint máshol. Én a Praxisban voltam, ott 10ezer a sima, és 12 a genetikai uhu, de ha regisztrálsz a babaneten, akkor egy ezres a kedvezmény, és ez akárhány vizsgálatra érvényes. Náluk az nem tetszett, hogy mivel a 20. héten mentem, egyből genetikaira vették a figurát-pedig előtte 2 héttel voltam a dokimnál. Mindegy, így dupla biztonság...Ráadásul csütörtökön én is megyek a sima dokimhoz uhura, szóval, látjuk őket jó sokszor! :D )

Kép
babyteve2

Ez mind oké, de ha apuka odamegy az OEP-hez személyesen, akkor max. fél órán belül nála van a TAJ-kártya...És akkor az esetleges elírásokért sem kell újból házalni...Mindent személyesen!

Kép
babyteve2

Szőlő,

engem is felkavart, amit írtál a 4d-s UH-ról. Most akarunk beszélni a dokimmal arról, hogy mikor nézzük meg a babánkat 4d-s UH-gal. Eddig csak azon aggódtam, hogy lássunk valamit a babából, ne bújjon el. Esetleg az arcán kívül mutassa majd meg a nemét is. Az utolsó ultrahangon a doki úgy látta kislány, de nagyon bizonytalan volt. Most szerdán megyek ismét. Na de ezután azon is aggódhatok, hogy ha a baba "jól viselkedett", akkor sem marad meg róla az anyag. Felháborító! :(

Nem tűnik rossz ötletnek, amit írsz az "átszoktatásról". Ki fogjuk próbálni. Azért nem lenne rossz, ha éjjel aludna... :)

[/quote]

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Gumimaci, ha van rá lehetőség kérd meg hogy nézzetek bele a DVD-be! (Mondd nyugodtan hogy hallottál olyanról akinek nem lett jó a DVD, nem hazudsz vele :lol: ) Én szerintem viszek egy VHS-t hogy arra vegye fel (azt hiszem azt is lehet), talán azt nem ronjták el...

Kép Kép
szõlõ

Szöszi! Szerintem tök jó cuccokat válogattál ki a kis Alíznak! Szerintem sem kell csak habos-fodros rózsaszínbe öltöztetni a kislányokat! Múltkor a barátnőm is egy keki színű kantáros gatyót, meg valami csíkos kis hosszúújjút adott az 5 hetes kislányára! Tök kis vagány csaj lett! :D

Karácsonyfánk már nekünk is meg van! Sőt már a tartójában! Mondjuk mi is csak esténként esünk haza mind a 3 nap, de akkor is kell! Jövőre meg pláne! Olyan furi lesz, egy 7 hónapos babóval! Csodálatos! Már nagyra mereszti a szemeit, mászik, gagyog... :D

Szőlő! Csütörtökön csak lazán, mosolyogva menjél! Nehogy már te érezd magad rosszul!

Hát azért remélem a babáink életritmusa még változik! Zsófi is sokat rugdal este, meg éjjel!! :D

Kép
gabo001

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 1bambi 2008.11.23 21:36-kor.

Kép
1bambi

Bambi, Babyteve2,

köszi az információkat, le is jegyeztem. Annyi minden van, jó ha valaki felhívja a figyelmünket a hivatalos dolgokra is.

Szőlő,

azt hiszem így fogok tenni. Remélem nem egy türelmetlen dokit fogok ki. Nem tudom, hogy a választott dokim csinál-e 4D-s UH-ot?! Nyugodtabb lennék. De a héten majd kiderül.

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 1bambi 2008.11.23 21:36-kor.

Kép
1bambi

Lányok, lenne egy hülye kérdésem... :oops: Én ugye most Németo-ban járok dokihoz, de otthon kezdtem el, így van pecsétem is. Valószínűleg a baba magyar állampolgár lesz, annak ellenére, hogy itt fog születni. Ha elmennék otthon még párszor dokihoz akkor igényelhetnék anyasági támogatást?

Szösszenet, nekem a piros kisruci tetszik a legjobban! :)

Szőlő, nálunk, ha viszek VHS-t, akkor még olcsóbb is. Ha van a családban DVD felvevő, akkor azt is át tudjátok tenni DVD-re!

Ja?! álmomban UH-n voltam :D és fiút láttunk! :D ahogy közeledik a 4D UH időpontja, egyre több babás álmom lesz... Szerintem ma meg megálmodom majd, hogy lány... :D

ercsi_3

Ercsi, van, Anyunak :lol: :lol: Ha bezavarom a szobába azonal rájön mit akarok. Mindegy valahol majd megcsináltatom. Csakl legyen már egy normális 4D-nk.....

Fiú? Hmm, hogy is mondtad, ha nektek fiú nekünk lány és fordítva? :wink:

Kép Kép
szõlõ

Ercsi - Toncsinak is az tetszi, ha jól olvastam :D Nekem meg pont az a legkevésbé .. érdekes, én nem nagyon szeretem a pirosat ha ruháról van szó :roll: :roll: De ez nekem is "belefért" .. azért nem szórtam ki a szelektálásnál.

A másik kérdésben nem vagyok képben, de alaposan utána járnék .. mert szerintem simán igényelheted, mivel magyar állampolgár vagy ..
Hova vagytok bejelentve? Gondolom itthonra, nem?

Én mindig kisfiút álmodtam .. és lám, kislányom lesz :D

Kép
szösszenet

Bambi - Köszi az infokat - a fejembe vésem a február-márciusi intéznivalók közé :D

Kép
szösszenet

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 1bambi 2008.11.23 21:37-kor.

Kép
1bambi

Eszméletlen, hogy nem vagyok itthon pár percet , vacsorázok....és ilyenek, aztán több oldalnyi termés van... :shock:

Sógornőm küldött néhány babacuccot....majd bővebben később, mert most megyek le a házhoz....

Találtam egy kölyök cicát annyira keservesen nyávogott, haza hoztam, igaz a házunk előtt volt...mindegy....adtam neki enni, inni, aztán ha úgy gondolja a cica, akkor maradhat. Már van 4, de mindegy.... :lol:

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Szőlő, akkor így nehéz lesz... Hiába mondom, hogy nekünk van, és szívesen megcsinálnánk... Kicsit messze vagyok :( Még, ha otthon leszünk is messze leszünk :( Amúgy megint majdnem egyszerre megyünk UH-ra! Te csüt, én péntek! Most már úgyis ki fog minden derülni! :D (remélem...)

Csipetkém átpörgött a másik oldalamra! Eddig baloldalon ficánkolt, most a jobbomon van :)

Szösszenet: be vagyunk jelentve mindenhova. Otthon szülőkhöz
(ami marha vicces, hisz 4,5éve élünk együtt...), meg itt is...

ercsi_3

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 1bambi 2008.11.23 21:37-kor.

Kép
1bambi

1bambi: ez egy érdekes dolog, még nem jártunk teljesen utána. Mindenki mást mond. Egy ismerős ismerőse 1éve szült, magyar állampolgár lett a baba. (Gondolom Apának szülés után kocsiba kell pattannia valami tanusítvánnyal, és az alapján anyakönyvezik otthon) DE. Esküvő előtt kérdeztem az anyakönyv-vezetőt, hogy mi van, ő meg azt mondta, hogy ők nem anyakönyveznek egy külföldön született gyereket... :S Szóval elég tanácstalan vagyok ezügyben. Mikor legközelebb megyünk dokihoz (jan. 8), megkérdezem a dokitól. Mert még csak azt se tudom, hol lehetne utánanézni?! :oops: ötlet?

ercsi_3

Ercsi,

a kérdésedre sajnos nem tudok válaszolni, nem szeretem és nem is nagyon vagyok otthon a hivatalos ügyekben. Amit lehet, a férjem rendez el. Ezért is vagyok hálás Bambinak a sok infóért.

Köszi Bambi!

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Kép
1bambi

Lányok, azt hiszem elfáradtam egy kicsit. Majd holnap benézek.

Sziasztok!

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

szőlő, ezen az UH-s sztorin én is kiakadtam. :evil: Köcsögök. :evil:

A házassági anyakönyvi kivonat kórházfüggő, van ahol 30 napnál nem lehet régebbi, van ahol elfogadják a 300 napon belül készültet is. Erre kérdezzetek rá a konkrét kórházban...

Megyek, fürdetek :)

Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Kicsit irígykedem rátok, mert még nem sokat változott nálunk a helyzet. Örülnék ha apuka is lelkesedne Picúrért, de persze nem éli meg úgy ahogy én. Eddig nem igényeltem a gyengédséget ennyire :?

Nem akarok rinyálni, de több kényeztés, törődés, becézés kellene.

Pedig már kerekedik a hasam csak inkább oldalra nő, mert jó sok a helye :)

Holnap vizsgán még nem fogok belőle előnyt kovácsolni. :oops:

Viszont a 9 vizsgámból meg van az 1. (2) !!!!!!!!!!!

Kép
kritta

Van vmi olyasmi, ha 5 hónapig megszakítás nélkül külföldön vagy, nem kell az igazolás a nődokitól a 4 megjelenésről...(Bár abban az esetben, ha külföldön is be vagy jelentve, nem tudom, mi van..bár, nem biztos, hogy erről kell tudniuk...vagy egyáltalán, érdekli-e őket...)

Kép
babyteve2

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 1bambi 2008.11.23 21:38-kor.

Kép
1bambi

Sziasztok!
Nem kis teljesítmény elolvasni amit írtatok, de mindig megteszem.
Én azok táborába tartozom, akiknek este mocorog a babája, de én annyira várom már, sőt még buzdítom is, nehogy abbahagyja. Azért olyan nincs, hogy éjjel arra ébredem (vagy nagyon jól alszom, vagy tényleg nem mocorog)
Szőlő nagyon sajnálom, hogy ennyi idegeskedésen kellett keresztül menned, teljesen értelmetlenül. Főleg a recepciósok akasztottak ki,mert ez tényleg nem a doki kompetenciája. Majd csütörtökön figyelmeztesd őket, és mindenképp nézz bele mielőtt eljönnél.
Elmentünk du-án ajándékot nézni, de üres kézzel jöttünk haza.. Semmit sem találtunk.
Olyan jó nektek, hogy ennyi babaruhát kaptok. Nekünk sajna nincs az ismerettségben-családban olyan, aki adna..Férjem meg babonaságból még nem is szorgalmazza a vásárlást...végül is igaza van, még lesz időnk, de ha rajtam múlna 1-1 dolgot már vettem volna.
Holnap megyek a nőgyógyászamhoz, kiváncsi leszek mi lesz.
1Bambi köszönjük a sok hasznos infót, köszi a "kutakodást"

Kép
tim27

Timi - Az a komoly .. hogy én olyan embertől kaptam a rucikat, akit nem is ismerek. Párom zenekarának egyik rajongójával jóban lettem így az évek alatt, egész közeli barátnőkké váltunk .. :) És az ő nővérének fiának rucijai ezek .. meglepett, hogy látatlanban felajánlották nekünk a segítséget :)
Szerintem máshonnan mi sem fogunk kapni .. ugyan van a rokoni körben gyerkőc néhány helyen .. de .. majd meglátjuk ki mit ajánl fel .. :? :?

Mi vásárolgatunk .. és mindig rádöbbenünk, hogy rengeteg dolog kell még, és jó, hogy elkezdtük .. mert messze még a lista vége :lol: :lol:
Viszont rohamosan telnek a hetek :roll: :roll: :D

Kép
szösszenet

Hoztam pocis képet :)

Kép

Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Mi még nem vásároltunk semmit a babának.Talán január-februárban.
Azért Karira kap ajándékot ő is: egy kis zoknit cipőbel, nagyon édi.

Kép
blani28

Legutóbb mi is zoknit vettünk .. meg kis harisnyát ... annyira cukiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii :) :)

Kép
szösszenet

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?