A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 április-májusi babavárók

Jégvirág költözzön mindegyik ablakba, gőzölgő kalácsból jusson az asztalra. Legyen sok ajándék szívemből kívánom, s hogy gazdagon, örömökben teljen a Karácsony!

Kellemes Ünnepeket Kívánunk:

Csillus, Dominó, BatyuBaba, DominóApa

Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Sziasztok!

Én is szeretnék mindenkinek Békés, Boldog Karácsonyt kívánni!

Bogi, Dávid és pocaklakó Beni

Kép

Kép

Beni és Dorka életének fontosabb eseményei: http://beni-baba.blogspot.com
zorroné

Békés, Boldog, Meghitt Karácsonyt Kívánok Nektek!
Mindenkinek sok-sok ajándékot!

Kép
blani28

Kedves Kismamák!
Megígérem Nektek, hogy az ünnepek után visszaolvasok :D Hiszen mi egy hete már Erdélyben vagyunk, és nem volt alkalmam követni, mi történik Veletek. De egyet biztosan tudok: tudom, hogy most Mindannyian nagyon boldogok vagytok, hiszen az egyik legszebb ünnepre készülünk Mind, a legszebb Állapotban, ugye?
Küldök Nektek innen, Erdélyből egy kis hideget, csikorgó havat, fagytól pirosló arcocskát, szikrázó napsütést, és szívből kívánok minden babát váró családnak meghitt, szép karácsonyi napokat, utána pedig gyerekkacagástól hangos új esztendőt!
Szeretettel,
Nuska+ (és két lánya)
nuska1

Mindenkinek Nagyon Boldog Karácsonyt Kívánunk!!!

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Sziasztok lányok!
Nektek, és a családotoknak Békés, Nagyon Boldog Karácsonyi Ünnepeket kívánok!!!!

Timi

Kép
tim27

Áldott, békés, szeretetben és boldogságban gazdag Karácsonyi Ünnepeket kívánok Mindenkinek!

Kép

Erika & Lajos & ZsomborBaby

Kép
kis-csillag
Tököl

Kép
Vendég

Kép

Karácsony van az új házunkban is!!! :D

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Sziasztok!

Remélem jól vagytok emésztésileg :lol:

Az egyik könyvem szerint szigorú terhesdiétát kellene tartani no : fehér liszt , cukor, só, mesterséges anyagok,sőt még a mézet is ellenzik.

Korpa kell minden mennnyiségben. Meg napi 4-szer nyers gyümölcs-zöldség.

Biztos jó, de ez sajnos kivitelezhetetlen. :(

Kép
kritta

Kritta!

Ez a terhességi diéta dolog elég gáz...

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Sziasztok!Én (mi) is Boldog Karácsonyt és mégBoldogabb új évet kívánunk!!!
Egy-két kép amin látszik a hiba:
Kép
ezen nem látszik a lényeg

Kép
ezen nem néztünk oda mert a csokor szétesett és a fotós nem vette észre

Kép
ezen félig vagyok rajta

Kép ez meg homályos

de ezeken kívűl van még szemcsés meg amin kékes színű a vőlegény fele,plusz amikről lemaradtam mert a fotósnak nem tűnt fel h én nem voltam ott a vonatozás elején és később se javított.Meg amikor 10percig táncoltam a koszorúslányokkal meg egy másik kislánnyal asztmásan,terhesen.......ezeket nem vette észre pedig azért kíoztam magam h majd milyen jó képek lesznek.
164000ft-ért kaptunk kb 67 képet meg az indexképeket,4dvd-t (nem tudom mi lesz a negyedikkel),meg a 3 albumot.Elvileg benne van az eredeti videofelvétel(4kazetta)meg a képek cd-n de ezeket még nem láttuk meg nem kaptuk vissza a gyerekkori képeket amit a video elejére tett.

Most lelépek hajnali 4 körül megyünk Erdélybe 30.-án jövünk.Addig is Boldog Új Évet,és kellemes babavárást!!!!!!
Vendég

Ollem gratula az új házhoz!Nekem is vissza kéne fogni az evést (bár nem eszem többet)mert már sokan mondják nagy a hasam ahhoz képest h májusba szülök de nem visz rá a lélek!!!
Vendég

Gitka!

Nem semmi , hogy 164.000 Ft-ot kért el a fotós.... :shock:
(akkor veled kevertek össze a lányok, az én nevemre írták a hozzászólásokat, amiket neked címeztek volna...)
Én sem eszem többet, sőt inkább úgy van, hogy éhes vagyok, aztán két falat és jól is laktam...

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Sziasztok Lányok!

Mary
- Nagyon szépen alakul a házatok :) Gyönyörű :)

Hát .. én rengeteget eszem .. Anyum isteni kajákat csinált ... (sütött-főzött), és én sem tétlenkedtem .. , úgyhogy egész nap eszünk :D Akkora a hasam .. :lol: :lol:

Ez a diéta egy baromság .. koplaljon aki akar, de én nem fogok :D

Holnap utazunk Békéscsabára, párom szüleihez, és 30-án jövünk haza!
Addig nem leszek netközelben!!

Mindenkinek Boldog, Békés ünneplést az elkövetkezendő napokra is :)

Kép
szösszenet

További boldog karácsonyozást mindenkinek!

Nálunk is járt a Jézuska és Andrisnak csomó jó kis ajándékot hozott!!

Kép
Attila 3 éves volt áprilisban
Andris 5 éves volt júliusban
klarka

Szösszenet!

Köszönöm igyekszünk szépíteni a házunkat.

Én nem eszem többet, mint karácsony előtt...ugyanannyit, sőt lehet, hogy kevesebbet, mert most korán ágyba kerültünk mindkét nap. Utoljára dec. 24.-én délután fél háromig voltunk kint a háznál, akkor festette a férjem a nappalit és én meg díszítettem a fát! :D
Tegnap nem voltunk kint, jöttek a gyerekeink és mentünk anyóshoz is látogatóba. Ma megyünk ki kapcsolókat és konnektorokat szerelni, feltenni a szobánkban a lámpát és a konyhaszekrényt is elkezdjük feltenni!!! :D
Jó dolgokkal töltjük a karácsonyt???

Aki teheti azért pihizzen és ünnepeljen még egy kicsit!!! :wink:

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Sziasztok kedves mamák papák és babák!

Áldott Karácsonyt!
Kép

A többi képet itt láthatjátok:
http://babszemecske.freeblog.hu/

Köszönjük a gratulát... nagyon remélem összejön a 3D! :)

Kép
Kép
Kép
mamacka

Szentesti pocakfotó most:
Kép

...és két éve:

Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka

Kép
Ez pedig a haskötő amiről beszéltünk.

Kép
Kép
Kép
mamacka

Mary: nagyon szépen haladtok és gondolom azért nagyszerű érzés a saját Karácsonyfa a saját házikóban, ha ugyan még nem is laktok ott :) :wink:
Nagyon ügyesek vagytok!

Mamacka: szép pocakod van már :) ez a haskötő nagyszerű dolog lehet :)

Lányok! Szeretnék valamit kérdezni.. :oops:

Van köztetek valaki, akinek zsibbad a keze? Vagy korábban zsibbadt terhesen.. :roll: Ha igen, milyen varázsszereket használtok//használtatok?
Nekem már-már olyan szintű, hogy //mint most is// éjszaka is virrasztok sokat, vagy nagyon korán felkelek, mert nem hagy aludni... Nappalra sem múlik el a zsibbadás, ráadásul mindez a jobb kezemben.. A bal csuklóm csak éjjelente szokott fájni, de akkor még 1mm mozgás is elviselhetetlen benne.. :oops:
Én már nem tudom mit tegyek vele.. Próbáltam a pihentetést, nem eszek sót, vagy csak minimálisat, nem erőltetem meg, borogatom, szedem a kalciumot, magnéziumot, de semmi eredmény..
Kicsit örülök is annak, hogy már 27-e van, mert ma utolsó próbaként megveszem a Bovista nevű homeós gyógyit, de ettől függetlenül dokit is felkeresek, mert ez már sok.. :oops:
Szinte elrontotta az ünnepi hangulatomat Nekem is, de a páromnak is :cry: :cry: :oops: :roll:

Hihi :) :lol: Egy előnye viszont volt annak, hogy fél 3kor felkeltem :lol: :lol:
Soha nem reggeliztem még ilyen korán.. :lol: :lol: :lol:

Kép
kis-csillag
Tököl

Kiscsillag!
(Kutakodtam a neten magamnak kerestem aztán neked találtam)

A várandósok közel fele tapasztal a terhesség alatt kézzsibbadást, ami igen kellemetlen tud lenni. Kezdetben csak reggelente jelentkezik a szinte csillapíthatatlannak tűnő jelenség, később
azonban már napközben is előjön.

Általában a terhesség második-harmadik harmadában jelentkezik első ízben a kézzsibbadás. Reggel felkelve azt tapasztalod, hogy éjjel elfeküdted a kezed (vagy a lábad), fájdalmasan zsibbad és minden tornásztatás ellenére legalább 10-15 perc mire érezni kezded végtagjaidat.
kézzsibbadásnak több oka lehet:

A baba elnyom valamilyen ideget odabent.
A vizesedés nyom el valamilyen ideget, illetve teszi érzéketlenebbé a kezet (vagy a lábat).
Hormonális okok

Ez utóbbit valószínűsíti, hogy a kézzsibbadás a szülés után alábbhagy, majd a vizesedés múltán és a hormonok kiürülésével fokozatosan eltűnik, de az is előfordulhat, hogy a szoptatás befejezéséig megmaradnak a panaszok.

A vizesedés is okozhatja a zsibbadást, főként nagy nyári melegben szokott előjönni ez a panasz, de nem ritka télen sem. Szülés után fokozatosan lemegy a fölöslegesen visszatartott víz, ezért nem kell semmit sem tenni ellene (vízhajtót bevenni kifejezetten tilos, mert az a magzatvíz mennyiségét is csökkenti!!!) A vizesedés csak akkor okoz gondot, ha hirtelen jelentkezik, egyik napról a másikra, nagy mértékben és hirtelen súlynövekedés is kíséri. Ilyenkor forduljunk azonnal orvoshoz, mert toxémia állhat a háttérben!

Megoldások kézzsibbadás ellen

Egyetlen hatékony megoldás létezik, ez pedig a torna. Álló helyzetben, a karodat magad mellett tartva kezdjél el körözni a kezeddel! Körözés közben lassan emeld a fejed fölé a kezed, majd vissza!

Kapcsolódó témák: terhességi tünetek, vizesedés

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Mary: nagyon köszönöm, kiváncsi leszek erre is!!
Bár már kicsit pesszimista vagyok :twisted: :evil: :twisted: :evil:
Tényleg rettentően kellemetlen egy dolog, de még 4 hónapig kibírni :o :o :o jesszusom :oops: :oops:
Ha legalább napközben megszűnne egy pár órára, nem is zavarna annyira, de nem teszi :evil: :evil: :evil:

Gratulka a 22. héthez :wink: :D

Kép
kis-csillag
Tököl

Kis-csillag!

Nagyon szívesen segítettem.
Köszönjük a gratulát a 22. héthez.

Én a vizesedésről keresgéltem, ugyanis eléggé látszik a zokni nyoma a lábaimon.... :? És annyira megnyomja a zokni, hogy bepirosodott ott a lábam, és néhol kisebesedett... :( Meg hát a székrekedésről olvastam, meg a haskeményedésről...Ha leülök és állok fel, akkor nagyon rossz, mert bekeményedik a pocakom...
Éjjel meg....hát én sem bírok aludni, csak forgolódok....Bármelyik oldalamra fekszem, csak rövid időt is, akkor is úgy érzem, mintha napokig úgy feküdtem volna, teljesen elfekszem mindenemet...ha felkelek reggel, kikelek az ágyból, akkor nagyon izomlázam van, pocakom is mintha be lenne keményedve....pedig már párnát is teszek alá, mert másképp nem megy az alvás....
Aztán meg itt van még a derékfájás is....

Szőlő is ma töltötte a 22. hetet! Gratulálok! :wink:

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Sziasztok!

Remélem mindenkinek jól teltek az ünnepek. Annak ellenére, hogy mi nem vettünk semmit a gyerekeknek, így is ők kapták a legtöbb ajándékot, mert anyukám nem tudta visszafogni magát. De tök aranyos cuccokat vásárolt össze. Az egyik rokontól meg kaptunk egy bölcsőt, amit magunktól sose vettünk volna, de így most tök jó, hogy van.

Pussz mindenkinek!

Kép

Kép
kamilla306

Sziasztok Lányok!

Remélem mindenkinek jól teltek az ünnepek!
Nekünk nagyon jól sikerült, gyakorlatilag alig voltunk itthon. Jókat ettünk, beszélgettünk, nevetgéltünk a családdal. És még szilveszter is nemsokára! Szerintem ez a legjobb időszaka az évnek! Én imádom, meg a telet is. :D
Kaptam férjemtől terhes biztonsági övet! Nagyon kényelmes! 2 nap is autóztunk, úgyhogy ki van próbálva!
Ja, és kis rózsaszín Sony fényképezőt is, úgyhogy majd én is tudok már képeket feltenni.

Zsófim mintha 2-3 napja megtalálta volna a hugyhólyagomat, és a méhszájamat!! Eddig ilyen nem volt, inkább kifelé rugdosott! Most is rúg kifelé, de napok óta inkább befelé. Nem tudom??? Lehet hogy nő, vagy csak elfordult valamerre?? Remélem nincs baj... :?

Kép
gabo001

Sziasztok!

Hát ez is eltelt... mármint a karácsony. Egyszer szeretnék úgy ünnepelni, hogy nem fáradok el 24-ére. Most meg főleg olyan voltam, mint akit agyonütöttek. Tegnap voltunk anyósoméknál, elég szarul is voltam, szúrt, nyomott, szerintem tegnap jött ki minden rajtam. Szegény anyósom ma hivott és kérdezte is, hogy nem éreztem jól magam náluk, hogy olyan szótlan voltam meg kedvetlen... dehogynem, csak Zsófi nem hagyott békén.. :(

Gabo, ezek a lányok már csak ilyenek akkor, mert nekem is a méhszájamat rugdossa már napok óta, elég kellemetlen érzés, olyan, mintha ki akarna jönni.... :shock: szerintem csak elfordult más irányba és azért rug ott.

Ági
Vendég

Mary: az tényleg nem jó, az a zoknibenyomat nekem is megvan, de nekem nagyon régóta, így igyekszek mindig lejjebb tolni, hogy ne rajzoljon körbe sormintát :lol: :lol:
A keményedés az nem jó, dokid mit szól hozzá?
Pihenned kellene és igyekezni nem stresszelni..

Gaboo, Pumpóka:
Nekem ugyan nem rugdossa a hólyagomat, de néha kifejezetten érzem mikor belelép a drága, vagy ráfekszik, főleg mikor kicsit tartogatom, mert mondjuk várom a reklámot a műsorban, akkor nagyon szeret siettetni :lol: :lol:

Én viszont mostanában figyeltem fel arra, hogy kitudom tapintani a kicsi hátát, meg hogy alkalmasint mikor beküldök morzejeleket, akkor visszajelez egy rugival, ez még nem állandósult, de nagyon aranyos :lol: :lol:

Kép
kis-csillag
Tököl

A rövidítésekről:

Az ultrahangos leleten a műszertől és a programtól függően angol vagy német rövidítések olvashatók, melyek jelentése röviden a következő:
AC (abdominal circumference) vagy AU (Abdomenumfang) haskörfogat:
A késői terhesség idején mérendő legfontosabb érték, mely nem a magzat korára, sokkal inkább hosszára és súlyára, azaz egészséges növekedésére vonatkozó információval szolgál.

APD/AD (abdomen anterior-posterior diameter). A has (abdomen) mérete, a gerinctől a hasfalig mért távolság.

ATD, TAD (Abdomen transversaler Durchmesser, diameter) a has szélessége has, a has két oldala közötti távolság.

BPD (Biparietaler Durchmesser, biparietal diameter) vagy bip-s a fej szélessége, a két halánték közötti távolság. A 13. hét után mérhető, ekkor mintegy 2,4 cm, a terhesség végén 9,5 cm körüli értéket ad. A babák alkati különbözősége miatt azonos súlyú babáknál a BPD értéke eltérő lehet. Méretéből (az AC és FL értékekkel együtt) 10%-os közelítéssel megadható a magzat súlya.

FS (Fruchtsackdurchmesser) A petezsák átmérője, mely az ötödik terhességi héttől látható, a terhesség korai bizonyítéka.

FL (Femur Länge, femur length) a combcsont hossza: A magzat leghosszabb csontja, mérete a baba hosszanti növekedéséről ad információt. Jelentősége a BPD-értékhez hasonló. A 14. héten 1,5 cm körüli csont a várandósság végére 7,8 centi körülire nő.

Gest. hét, gesztációs azaz terhességi hét.

HL vagy HUM (Humerus Länge, humerus length) a felkarcsont hossza.

SSL (Scheitel-Steiss-Länge) vagy CRL (Crown-Rump Length), azaz ülőmagasság:
Nyújtott testhelyzetben lehet a legpontosabban mérni a baba feje tetejétől a farkcsontjáig húzódó ülőmagasságot. Segítségével lehet a legpontosabban meghatározni a magzat korát a 7. és 13. terhességi hét között, a 20. hétig mérik.

TTD (Transverse Thoracic Diameter) vagy thq (thorax-quer) mellkasi átmérő.

HC (head circumference), HU (Hauptumfang), KU (Kopfumfang) fejkörfogat.

OFD vagy FOD (Fronto-occipitaler Durchmesser, fronto-occipital diameter), a homlok és tarkó közötti távolság, azaz a fej hosszanti mérete.

Kép
Kép
Kép
mamacka

Kis-Csillag!

Dokim nem tudja, hogy keményedik a pocakom. Védőnőnek egyszer mondtam, amikor utoljára találkoztunk, de akkor azért nem ennyire keményedett....most sokkal jobban és szinte egész nap....ez nem túl jó dolog és veszélyes ugye???
Viszont Picurkám nagyon aktív és ez megnyugtat, hogy valószínűleg odabent minden rendben van...
A zoknilenyomatról nem beszélnék inkább a dokival....mert hátha kórházba küldene...állítólag ilyenkor kórház, alma diéta és társai.... :?

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Ollem! Szedsz valami magnézium félét?????
Egyébként nekem is keményedik, az eleje óta, de mondjuk nem egész nap. Inkább ha túlhajtom magam, vagy sokat idegeskedek. Erről szólnod kellene a dokinak, hogy megnézze, minden rendben van-e. Mert mozogni mozog, rendben. Nem ijesztgetésképpen, de mikor Atis elindult két hónappal a kiirt időpont előtt és begörcsöltem, az én kicsi fiam olyan bukfencpartit rendezett odabenn, mig én lógtam a csöveken a szülőszobán, hogy csak na. És előtte is jócskán mocorgott. Lehet, hogy csak magnéziumra lenne szükséged, meg persze egy jó adag pihenésre, de szerintem mindenképpen emlitsd meg a dokidnak minél hamarabb. Te is megnyugszol. Mert irhatunk mi itt ezer dolgot, mitől lehet, de nem látunk a pocakodba!!!!! És jobb, ha orvos nyugtat meg, főleg, hogy egész nap érzed! Szerintem.....
A "zokni" miatt is kéne pihenned, minél többet, felpolcolt lábakkal....

Ági
Vendég

Mary: Pumpókának bizony igaza van!!
Kellene szedni magnéziumot, és tényleg pihenni!!

Nekem utoljára kari előtt keményedett be, de akkor is azért mert jártuk a multikat - hiába, ez a gyerek nem szereti a nagybevásárlásokat, pedig nem is cipekedek..

Az pedig nem feltétel, hogy a gyerkőc odabent vígan bukfencezik bizony.. Attól még történhet baj, de ne legyen!

Mary - beszélj a dokiddal mindenképpen, a zoknicsík miatt ne aggódj, szerintem majdnem mindenkinek van, nem igaz??
Az miatt nem hinném, hogy beutalnak.., de az egésznapos keményedés már indok lehet..

Kép
kis-csillag
Tököl

Kis-Csillag, Pumpóka!

Bizony igazatok van. :oops: Megemlítem a dokinak, ha lesz rá lehetőségem!!!
Nagyon remélem, hogy nem kell kórházba vonulnom....Annyit voltam már kórházban gyerekkoromban, hogy undorom van tőle....De szerintem annak is aki nem volt még...

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Sziasztok Csajok!

Képzeljétek, szentestén be kellett mennem a kardiológiára ellenőrzésre, mert már a terhesség előtt is beteg volt a szívem, úgyhogy most kaptam a meglévő 4 féle gyógyszerem mellé egy ötödiket. Mert szokott fájni és összevissza dobogni a szívem, meg néha fulladok. A lábam is dagad, de ezt nem árultam el a dokimnak. Így is megnézte a visszereimet, meg nekem volt már korábban visszér gyulladásom, úgyhogy valószínűleg injekciózni kell majd magam nemsoká :( És jól megbiztatott, hogy egy- másfél hónappal a szülés várható időpontja előtt lehet, h be kell majd feküdnöm :cry: És, hogy pihenjek többet! A 16. hét óta szigorúan feküdnöm kellene így is, hát, hova pihenjek még többet?! :lol:
Na, ez a 24.-e amúgy is balfék egy nap volt, mert az orvostól hazajövet kitaláltam, hogy gyorsan csinálok még egy sütit, amihez kellett volna kávé a krémjébe, nyugodtan dolgozgatok a konyhába, erre egy méterre tőlem felrobbant a kávéfőző. :evil: Tele lett a konyha üvegszilánkkkal és forró kávéval. Takarítok ezerrel, kiöntöm az előző napi paradicsomlevest a WC-be, ilyen még nem volt, visszacsapott a WC tartalma, egyenesen az arcomra... :x már ekkor elegem volt a napból,de így telt a továbbiakban is: több süteménnyel jártam úgy, hogyha felemeltem egy szeletet, abban a pillanatban letört a fele, de nem ám a tányérra pottyant, rá a padlóra, hogy takaríthassak. A 3 napja kiteregetett ruhák még mindig vizesek voltak, mehettem a csúnya ruhámban anyóslátogatóba. Már majdnem elértünk anyósékhoz (80 km), amikor kiderült, hogy a sütiket, amikkel annyit kínlódtam, otthon hagytuk. Mehettünk vissza.
A párom meg nem bírta visszafogni a röhögést. Főleg a WC trükkjénél. De ha egyszer találkozok egy Murphy nevű illetővel, akkorát rugok belé, hogy megkerüli a Holdat.
:evil: A végén már olyan mérges voltam, hogy ki akartam hajítani az ablakon a karácsonyi CD-t. Olyan boldog vagyok, hogy végetért a Karácsony, pedig annyira vártam! Sose volt még ilyen pechszériám!
Amúgy jól telt nagyon. ÉS most visszaolvasok, de ezt muszáj volt kinyígnom magamból.
Leveli 26+1

Cinyke

levelibeka

Kis-Csillag: nem szokott zsibbadni a kezem, úgyhogy nemtom mi lehet ez.

Gabo: Nekem kb. egy-két héttel később kezdte el a méhszájam területét rugdosni Gáborka, szörnyen kellemetlen, de az elmúlt 4 hétben nem volt semmi komoly következménye. Én akkor alápárnázom a hátsómat és feljebb csúszik a kisfiam, így nem ott rugdos. Nagyon édes kis pasi lesz, egyébként, nagyon imádom :) Minden csajos mamának ajánlom figyelmébe a kis szívtiprómat :lol:

Ollem: egy zoknilenyomattól biztos nem lesz kórház , akkor én már régen benn figyelnék 8) a magnézium viszont tényleg jó a keményedésre, és feküdj hanyatt, pihenj. Persze a dokinak feltétlenül el kell mondani az ilyesmit. Nekem már nagyon régóta keményedik a hasam és tényleg jót tesz neki egy nagy adag magnézium (meg alkalmanként a pipolphen, de azt nem lehet orvosi utasítás nélkül szedni).

Hmmm... itt az ideje a második ebédnek, csajok, majd később folytatom.
Puszi, brekk.

Cinyke

levelibeka

Lányok, átvette már vki közületek a várandós-mama csomagot?
Mi van benne? Érdemes elblattyogni érte a legközelebbi boltba ahol átvehető?????

Leveli... hát nem volt szerencsés a karácsonyod.... nézz előre... az újév biztos több szerencsét tartogat :)
Vendég

SZiasztok!

Levelei, háááát nem semmi :) Én csak a túrós sütimet égettem oda, de ez elég is volt :)

Most csak két képet hoztam az én gyönyörűimről :)

Zsu

Kép

Kép

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Sziasztok!

Leveli: hát ez nem semmi!! Az új év szerencsésebb lesz :wink:
Murphy pedig szerintem is elbújhatna valahová :lol: :lol:

Zsuzsófi: nagyon helyesek a gyermekeid :D

Pumpóka: úgy tudom a 3. trimeszterben lehet átvenni és vannak benne tájékoztató füzetek, meg apróságok, pl valakinél olvastam, hogy cumi volt benne :D

Megvolt a mai orvoslátogatásom :)
Anyám! 2 hét alatt híztam feltételezhetően 3kg-ot :( :cry:
Az orvosom még nem mondott egyebet csak annyit: "Ezek az ünnepek :wink: " :lol: :lol: Pedig nem vittem túlzásba..
Megemlítettem neki a kezem, hát vitamin, B1 vitamin, magnézium, aztán meglátjuk..
Legnagyobb meglepetésemre mától szednem kell a vasat.. Aztán majd ha meglesznek a 2.-ai vérvétel eredményei, utána eldől, kell-e továbbra is kapkodnom :roll: :lol: Nem vágyom rá :lol: :lol:

Ollem: kipróbáltam a karkörzést :shock: :shock: hangyamászás lett a vége :oops: :oops: úgyhogy feladtam.. Igyekszem túlélni :roll:

Szép estét mindenkinek!

Kép
kis-csillag
Tököl

[quote="ollem"]
írta:
ollemSzőlő is ma töltötte a 22. hetet! Gratulálok! :wink:

Köszi :D Neked is gratulálok.

Kép Kép
szõlõ

Igen Szőlő!

Grat a 22. héthez :D

Kép
kis-csillag
Tököl

Leveli, nem semmi, szegény..... De igaza van Pumpókának, az új év bztosan jobb lesz! :wink:

Zsuzsófi, nagyon édesek a gyerkőcök, és az a kis arany ruhácska.... Naaagyon tündér! :D

Érdekes, nekem az ünnepek alatt abszolút nem volt étvágyam... :oops: Ettem azért, de jóval kevesebbet mint szoktam, plusz a sütit kimondottan nem kívántam, még a Szamos szaloncukrot sem, pedig azt általában már 25-én le szoktam enni Anyuék fájáról :lol: :lol: Azért a mamám mézes zserbóját nem bírtam kihagyni, de az nem is meglepő annyira issssteni!!!

Mazsi mindenkitől kapott ajándékot, apróságokat, egy kis játékot, ruhácskát, egy puha macit. Megmutatom a kedvencemet:

Kép

Kép Kép
szõlõ

Kiscsillag, köszi :wink:

Kép Kép
szõlõ

Köszi a biztatást mindenki :)

Zsuzsófi: nagyon édes porontyaid vannak!!!

Pumpóka: én már csak a költözés után fogok érte menni, de azt írta a tájékoztató, hogy a hatodik hónaptól vehető át.

Kis-csillag: én egyszer egy hétvégén szedtem fel két kilót :lol: mostmár 172 cm-hez 74 kiló vagyok. Utálok ráállni a mérlegre!!! :oops:

Cinyke

levelibeka

Sziasztok!

Zsuzsófi gyönyörűek a gyerekeid!

Mi egy kicsit betegecskén, de képzeljétek Áronom egyedül szívja az orrát!
Kép

És így kidőltünk estére... hát igen a déli alvás kimaradt...
Kép

Kép
Kép Kép Kép Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka

Ha hirtelen ilyen sokat híztok valószínű, hogy csak sósabbat ettetek, ugyanis az visszatartja a vizet, de egy kis sódiéta után le is megy...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Sziasztok!

Kis-csillag, nekem is már előfordult karzsibbadás, napközben épp sétálás közben. De nem olyan érzés volt, mintha elfeküdtem volna, teljesen más..A vállamtól az ujjam hegyéig zsibbadt. Aztán váratlanul elmúlt, azóta nem nagyon jött elő.
Ja, és nem semmi,hogy kitudod tapintani a kisbabád hátacskáját!!Honnan tudod? Lehet, hogy hülye kérdés, de én abszolút nem tudom "érzékelni" a testrészeit.

Zsuzsófi,nagyon helyesek a gyerekek, meg maguk a képek nagyon-nagyon hangulatosak.

Levelibéka, gratula a 26.héthez, örülj ennek és felejtsd el a sok bosszúságot!!Különben nekem sem telt annyira jól az ünnep,mint terveztem (na semmi "komoly" nem történt), de sebaj -a jövő karácsony lesz az igazi, ugye csajok??!!a
7-8 hónapos kisbabánkkal!!

[b]pumpóka,
én is úgy tudom,hogy csak a 3. trimeszterben lehet átvenni a csomagot-védőnőtől kaptam kis könyvet, abban van benne az átvevőhely. Én bizti átveszem, minden jól fog jönni.

Szőlő, az a fehér kiscipő tényleg nagyon aranyos!! És jó a kép (héttérben a fa és látni az arányokat, ahogy a tenyérben van)

Úgy élvezem, hogy a kisbabám egyre többet "boxol", már napközben is nagyon aktív!!

üdv
Timi[/b]
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára tim27 2008.11.21 12:44-kor.

Kép
tim27

Arany szivem, a kis Áron hogy bealudt :) Nagyon édes. Influenzás lett vagy "csak" megfázás?

A képeidet még mindig szeretem, Mamacka, nagyon hangulatosak!

Timi, végig dolgozol a két ünnep között? (Szombat is munkanap már megint, ha jól tudom... ) Egyébként én is nagyon élvezem a szteppelést, néha ha úgy fordul olyan komolyan tud ütögetni hogy csak lesek :D Örültem hogy karácsonykor minenkinek megmutatta mit művel néha. :D (Főleg hogy Anyu férjének nincsen gyereke, ezért neki ez egészen új dolog. Mivel nagyn jó a kapcsolat közöttünk, neki is mondtam hogy tegye oda a kezét a pocimra, hát azt a csillogó tekintetet! Bár apa nem lehetett nagyapa lesz, és én ennek nagyon örülök hogy legalább így át tudja ezt élni!)

Kép Kép
szõlõ

Szerintem csak megfázott, legalábbis nagyon remélem, ugyanis 25.-én össze-vissza puszilgatta a másfél hónapos unokaöccsét... igyekeztem, hogy csak a lábára kapjon, de nagymama amikor nem figyelt oda sikerült egyet az arcára is...

Örülök, hogy tetszik... férjemmel nagyon szeretünk fotózni...

íme a bizonyos puszi
Kép
Kép
Kép
Kép

...amúgy a mézes nekem egyáltalán nem lett kemény a nagy méretű Mária a kis Jézussal, amit a fa alá szántam (Józsefet Áron kivégezte még díszítés előtt :) :) :) ) már el is feküdt, annyira megpuhult...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Mamacka: hogy neked milyen ügyes nagyfiad van! :o És tényleg, ez eszembe se jutott, hogy a sok sós miatt is lehet, bár nekem általában alacsony a nátriumszintem, úgyhogy sóznom kell, orvosi utasításra. Úgyhogy akkor marad a dagadtbékaság.

tim27: milyen igazad van, jövőre már ott fognak körülöttünk totyogni - csúszni-mászni és remélhetőleg ámulattal nézni a fényeket a Karácsonyfán! :oops: már nagyon várom!!!

Na jó éjt!

Cinyke

levelibeka

Sziasztok, Jó reggelt!
Igen, Szőlő sajna végig dolgozom, de 'hál Istennek ma 2-ig, szombaton meg -remélem- 12-ig.
Tényleg, Ti hogy tervezitek (főleg, aki úgymond "napi bejárós")meddig dolgoztok? Én kb. februárig, persze függ attól is, hogy hogy leszek. A háziorvosom azt mondta, hogy ő fog majd kiírni, és hogy nem ajánlatos nagyon sokáig dolgozni. Hát, igaz, hogy a hajnali felkelés egyre nehezebb, de még más problémám szerencsére nincs a munkábajárással.
Mamacka,mindig elfelejtem megdícsérni a pocakod. Nagyon helyes, főleg így, hogy már a második babát hordod!!

Képzeljétek, átlépem ma a bűvös 100-ast!! 100 nap múlva a vonalzó szerint "go"!!

Szép napot,
Timi

Kép
tim27

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?