A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 április-májusi babavárók

Még azért én sem mertem nagyon rózsaszinbe öltöztetni a szekrényt és a szivemet.... januárban megyünk 4D-re, ha ott is azt mondják, Zsófi, akkor mehetnek a csodaszép rucik ezerrel.... :)

Tényleg, aki a 4D genesisben volt esetleg közületek, mennyivel előbb kell bejelentkezni? Mikor van több hely esetleg? Nekünk inkább napközben lenne jó, max. fél4-ig délután, mert 5-fél6-ig legkésőbb oda kell érni a fiúkért az oviba..... Szerintetek? Aki már volt ott......
Vendég

Pumpóka és péntek reggel jelentkeztem be szombat délre :oops: Nagyon rugalmasak egyébként, ha azt mondod neked sajnos csak max fél 4-ig jó, akkor olyan időpontot fognak neked keresni. De egyébként hétvégén is nyitva vannak, szombaton 9-től 3-ig és minden páros hét vasárnap délután is.

Kép Kép
szõlõ

Hááát, most kissé beparáztam az ultrahang-becsülte fiú-lány dolgokkal...Egy ismerős duplafiú ikrei közül az egyik lett kislány (Ő már meg is született), egy másik barátnőm 18 hetes uhun kikiáltott kisfia meg a mostani 24 hetesen már kislány...(és van 3 lánytesója). Majd meglátjuk, sok rózsaszínt azért nem veszek... :D

Kép
babyteve2

Sziasztok!

Aranyosak ezek a ruhák.
Én egyébként is szeretek vásárolgatni, még ha csak síma élelmiszer boltban vagyok akkor is, hát mégha a picinek kell majd vásárolni....
Mi január-február környékén szeretnénk elkezdeni a vásárolgatást. Apósomék meg vannak áldva azzal, hogy ne vegyünk előre semmit, mert nem lehet tudni, hogy..... :( Nekik nagyon nehezen sikerült az első baba, anyósom többször elvetélt, ezért gondolkoznak igy. Ezt végül is meg lehet érteni, de azért nem szeretném az utsó pillanatra hagyni a dolgot, mivel egyszerre kiadni annyi pénzt, nem egyszerű. Meg amikor haza hozzuk azért legyen már valamije. Nem is gondolná az ember, mennyi minden kell ennek a kis csöppségnek?!

Kép
blani28

Blani, nekem is azt mondja Anyu ráérünk márciusban beszerezni mindent, de hogyan??? Miből??? Mondjuk tudom hogy ő is meg Apu is segít majd, már előre mondták, de én úgy vagyok ezzel hogy inkább legyen meg nekünk rá a pénz, és ha mégis beszállnak valamibe az kellemes megepetés lesz. Őszintén remélem hogy most januárban is lesz prémiumosztás mint tavaly, mert ha nem, na akkor kínos lesz...

Kép Kép
szõlõ

Mi úgy vagyunk vele, hogy majd mi mindent megoldunk ketten. Sajna nekünk nincs a környezetünkben kisbabás család, hogy kölcsön kapjunk. Tesóméknak most született meg a kislányuk, ők nagyon sok dolgot kaptak kölcsönbe, alig kellett vásárolni valamit maguknak. Persze a kölcsön adottat nekünk nem adhatják oda, illetve mivel nekik lány, nekünk meg valószínüleg fiú, igy ruhákból is kiesik egy pár darab. Persze azért jól jönne a segítség mindkét oldalról, de hát nem várhatom el tőlük. Azért bizti segítenek nekünk a szűlők, amennyire tőlük telik. Sajna nálunk nincs prémiumosztás, pláne így hogy karácsony előtt megkaptuk a 13. havi fizit. Év közben azért szoktunk kapni, húsvétkor, meg esetleg nyáron, ha jól megy a cégnek. Azért az is jó.

Kép
blani28

Jaaaj hát az a virágos mennyire édes már!!!! :D (azért ami mögötte van egeres takaró (?) se semmi) :lol:

Kép Kép
szõlõ

Blani, sajnos nekünk sincs senki a környezetünkben akitől kaphatnánk kölcsön dolgokat, Jani tesójának ugyan van 2 lánya, de ők már nagyok (11 és 14 évesek), úgyhogy neki már semmi nincs meg. Én családomban nincs még baba se tesóéknál se unokatesóéknál. Anyuék meg szerencsére megtehetik hogy segítsenek (na jó, ez nem szerencse kérdése...).

Nálunk SEMMI nincs egyébként a cégnél se év közben, se karácsony előtt... OK, azért ez az év eleji prémium egészen komoly kis összeg, szóval egy szavam sem lehet.

Kép Kép
szõlõ

Hát ez a kölcsönkapok dolog is.... már megbántam, hogy énis odaadogattam a szebbnél szebb ruhákat és mindenféle babaholmit. Mert most meg úgy fogok visszakapni, hogy talán a sajátjaimat viszontlátom, de visszafelé már nem fog nagyon müködni az odaadom, mert barátnőm családjában is lesz baba, igaz, 4 hónappal utánam fog születni.... igy most válogani fogja a ruhákat, melyiket kinek.... remélem, azért a sajátjaim visszakerülnek, meg az ágynemüim amiket én varrtam és a tetra fürcsilepedőm, stb..... Most már szólok majd, hogy rakja össze amiket én adtam, mert látnom kéne, mit kell venni.... úgyhogy ha újra kezdeném a babázást 7 évvel ezelőttről, senkinek semmit!!!!! Inkább pusztuljon a pincében évekig, aztán már ha elmúltam 40 és nem akarok több gyereket, akkor odaadom annak, aki rászorul.... bosszantó kicsit azért.....
Vendég

Ezt mondtam én is, én 9 évig őrizgettem minden cuccát a fiamnak (a fene sem gondolta volna, hogy ennyit kell várni a következőre), aztán 2 éve kölcsönadtunk mindent (még a kismama-szerkókat is!), 1 éves korig a ruhákat....és a mai napig nem láttam viszont semmit :( Pedig tudja a csajszi, hogy ikrek lesznek...Talán, ha beállítok hozzá, akkor visszaadja :?

Kép
babyteve2

Sziasztok Csajok!

Csak életjelet adni jöttem :D
Megjöttünk vidékről ;)

Majd holnap mutatok fotókat új rucikról meg ajándékokról Alíznak :)

Szép estét mindenkinek!

(Gyorsan átlapoztam, miről folyt a csevej .. örülök, hogy mindenkinek jól telt a Karácsony!!! Mamacka Kisfia meg remélem már meggyógyult!)

Kép
szösszenet

Sziasztok!!
Szösszenet, babyteve üdv újra köztünk!! Leveli nagyon sajnálom, hogy sokáig "nem leszel" majd aztán jelentkezz, és tényleg vigyázz a költözésnél!!
Remélem a többiek - a teljesség igénye nélkül persze - Emi, Zorróné, Gitka, Ollem, stb. is jól telnek a napjaik, és "visszajönnek"

Vki írta egyik nap, hogy a gáttájékon - talán Szőlő?- fáj neki. Hát, én ma egész nap ezzel küszködöm. Egyik nap is éreztem, de elmúlt. Ma viszont..Ülés, állás, sőt menés közben is nagyon fáj.

Ja, nagyon helyesek a rucik! Mutattam a férjecskémnek is.

Timi

Kép
tim27

Timi, én voltam... Sajna nekem minden nap jelentkezik, de csak tompán és aztán elmúlik, úgyhogy nagyon sokat fekszem meg alszom (most is épp kikeltem az ágyból kis délutáni szundiból :oops: ) Jövő héten hívom a dokim időpontért, remélem megnyugtat hogy ez normális.

Kép Kép
szõlõ

Nekem is ma egész nap fájt gáttájékon, szinte terpeszben közlekedtem. Úgy érezem magam, mint akit fenékbe rúgtak. :( :D
Biztos nyomja a baba.

Kép
adri0422

Nekem jövő pénteken kell mennem cukorterhelésre, aztán 10.-én megyek dokihoz Uh-ra. :D

Kép
adri0422

Sziasztok!

Szőlő, ne izgulj, biztosan nincs baj, csak most már fesziti a baba mindenünket odabenn. A fiúknál nem emlékszem, hogy már ilyenkor lett volna gátfájdalom, de most már kb. 2 hete érzem és elég kellemetlen.... :roll: nekem inkább akkor fáj, amikor megpihenek, akár ülök, akár fekszem és felkelek.. na akkor szintén terpeszben tudnék közlekedni :)
De ennél már csak az jobb, amikor az egész medencecsontom fáj alul....
Fel a fejjel lányok, lesz ez még igy se :lol:
Vendég

Hát igen, mi lesz később.. Nekem az egész medencecsontom fáj, elég kellemetlen. Akkor ezen nem lehet semmivel enyhíteni, ugye?

Előbb olvastam egy nagyon szomorú igaz történetet, ami ráadásul egy ismerősömmel történt, épp a könnyeimmel küszködtem..Én vagyok a hülye, hogy ilyeneket olvasok kismamaként (Nem részletezem, nem akarok rossz hangulatot okozni) :(

Kép
tim27

Szőlő, Tim!
Nekem meg nem a gáttájék szokott néha befájdulni, hanem a szeméremcsont, mint amikor szét szeretne nyílni :lol: :lol:
Jáááj az megin egy kellemes érzés, de hát most már /legalábbis ezt olvastam/ hogy a szervezet nagyon készül testileg, hormonilag a szülésre :roll:

Kép
kis-csillag
Tököl

A farokcsontom kifelejtettem sok ülés után kegyetlen :twisted: :twisted: :twisted:

Kép
kis-csillag
Tököl

Na látom mindenki küzd akkor ilyenekkel. Nekem ha azt mondják majd hogy ez normális és vele jár én egy szót nem szólok, a fájdalmat elég jól tűröm, csak hajlamos vagyok magamnak mindeféle végzetes baromságot bebeszélni :oops: Szegény férjem idegeire megyek vele általában :lol:

Kép Kép
szõlõ

[quote="kis-csillag"]A írta:kis-csillag farokcsontom kifelejtettem sok ülés után kegyetlen :twisted: :twisted: :twisted:

Úúú az nekem is szokott, néha úgy érzem szegény 85 éves dédim fürgébben mozgott mint én, mikor leülök meg felállok. :lol:

Kép Kép
szõlõ

Szőlő: én a ma délutáni sziesztából való felkelés alkalmával saját magam nevettem ki apuka legnagyobb örömére - annyira beállt a derekam, hogy kacagtam a saját fájdalmaimon :twisted: :twisted: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
kis-csillag
Tököl

Azért gondoljatok bele, hogy most már mindannyiunknak egy kb. 28-35 cm közötti legalább fél kilós bébi rendezi át a belső szerveink nagy részét, a medencecsontot pedig fesziti, egyre jobban... :)
csoda egyáltalán, hogy "csak" ennyi kellemetlenséggel jár a terhesség, amennyivel... :)
Én azt vettem észre, hogy ahol terhesség előtt éreztem a beleimet, mikor fel voltam fújódva, az most kissé máshol van, pár centivel odébb
:shock:
Szülés utáni napokban meg rendeződik minden vissza... :)
Bár már ott tartanánk.... nagyon rámjött most megint, hogy elég volt a terhességből, szaladhatna jobban az idő tavaszig... de mintha ólomlábon járna és nem akarna telni....
Vendég

Pumpóka: szerintem, ez még csak a kezdet :wink:
Apuci azt várja hogy mikor leszek gyomron bokszolva :lol: :lol:

Kép
kis-csillag
Tököl

Hát igen, jogos a változás, nekem ezen kívül - csak?- annyi a problémám, hogy amikor eszem, a gyomromat teljesen a mellem alatti részen érzem, és ha kicsit torkosabb vagyok, annyira nyom hogy levegőt is alig kapok.
Legalább ez visszatart a nagyon nagy falásoktól (persze néhány dolognál még így sem tudom hol a határ, aztán szenvedek)

Timi

Kép
tim27

Kiscsillag, azt azért gondolom nem akarja hogy sugárban lehányd ha esetleg a legifjabbnak annyira bejön a "gyomorrugi" :lol:

Pumpóka, teljesen igazad van, csak én azt hittem ez olyan 6-7. hónaptól lesz majd, ehhez képest jóval korábban jelentkeztek a "tünetek".

Kép Kép
szõlõ

az idő siettetése kapcsán - én még azért élvezem, ezt az állapotot, - persze kíváncsi vagyok - de szerintem azért jó, hogy van ez a 9 hónap. Pont tegnap beszéltünk erről Tibcsivel, ő is azt mondja, hogy "már tartanánk ott" mármint,hogy megszületett. Szerintem csak biztonsági okokból nyilatkozik így, amit mondjuk megértek azért

Kép
tim27

Hát Szőlő erről még nem tudok nyilatkozni :D:D:D :lol: :lol: :lol:

Kép
kis-csillag
Tököl

Most teljesen rákattantam a keresztszemezésre ahogy itt emlegettétek a hímzést, úgyhogy már találtam is egy programot ami "átalakítja" a képet keresztszemes mintára. Dodókacsa mindjárt kész :lol: Azt hiszem holnap el kell mennem egy "szakboltba" :D

Kép Kép
szõlõ

Sziasztok, ezt most találtam, jót nevettem :)

Az anyuka ruhái

Első gyermek esetén (1.): Azonnal kismamaruhákat kezdesz hordani, amint megállapítják a terhességet.
Második gyermek esetén (2.): Ameddig csak lehet, a rendes ruháidat hordod.
Harmadik gyermek esetén (3.): A kismamaruháid a rendes ruháid.

Felkészülés a szülésre
1.: Vallásos áhítattal gyakorlod a légzéstechnikát.
2.: Nem gyakorolsz, mert emlékszel, hogy a múltkor sem segített.
3.: A 8. hónapban előjegyzed magad epidurálra.

Babakelengye
1.: Előre kimosod, színek szerint rendezed, és precízen összehajtogatod a babaruhákat.
2.: Ellenőrzöd, hogy még tiszták-e, és csak a legsötétebb foltokat tartalmazóktól válsz meg.
3.: Miért NE viselhetnének a fiúk is rózsaszínűt?!

Aggódás
1.: Az első nyugtalan nyösszenésnél vagy fintornál felkapod.
2.: Akkor veszed föl, ha üvöltése felzavarná az elsőszülöttet.
3.: Megtanítod a hároméves elsőszülöttet, hogyan tologassa a babakocsit.

Cumi
1.: Ha a cumi leesik a földre, elteszed, majd otthon elmosod és kifőzöd.
2.: Ha a cumi leesik a földre, a cumisüvegből vett folyadékkal leöblíted.
3.: Megtörlöd a pólódban és visszadugod a szájába.

Pelenkázás
1.: Óránként bugyrot cserélsz, akár kell, akár nem.
2.: 2-3 óránként pucolod a dedet, ahogy szükség van rá.
3.: Igyekszel még azelőtt kicserélni a bugyrot, hogy a többiek a szag miatt panaszkodni kezdenének vagy kifolyna.

Pelenka tisztítás
1.: Mosás, szárítás, vasalás.
2.: Mosás, szárítás.
3.: Szárítás.

Babaprogramok
1.: Eljártok babatornára, babaúszásra, babazenére és babamese-klubba.
2.: Eljártok babatornára.
3.: Eljártok a közértbe. Mert, kell a kimozdulás!

Kimozdulás
1.: Első alkalommal óránként rácsörögsz a bébiszitterre.
2.: Mielőtt elmennél otthonról, még meghagyod a számodat, ahol elérhetnek.
3.: Meghagyod a bébiszitternek, hogy csak akkor hívjon, ha vér folyik.

Otthonlét
1.: Hosszú órákat töltesz el naponta csupán azzal, hogy a gyermekben gyönyörködsz.
2.: Naponta többször rájuk nézel, nehogy az idősebb összenyomja, böködje vagy megüsse a kicsit.
3.: Minden nap igyekszel némi időt eltölteni a gyerekek látókörén kívül.

Lenyelt pénzérmék
1.: Ha elsőszülötted lenyel egy pénzérmét, rohantok az ügyeletre és vered az asztalt röntgenért.
2.: Ha másodszülötted lenyel egy pénzérmét, gondosan figyeled a pelenka tartamát, hogy távozott-e. (És csak akkor aggódsz, ha a lenyelt 2 Ft-os helyett két 1 Ft-ost találsz.)
3.: Ha harmadszülötted lenyel egy pénzérmét, levonod a zsebpénzéből

Sok igazság van benne!

Medence-farokcsont fájdalom, na az nekem is megvan :) Elsőnél a 8. hónaptól fájdogált, de nem volt vészes, szülés után kb 2 héttel elmúlt. Katával ka a félidőtől fájt, a szüléskor könyörögtem hgoy ne kelljen hanyatt feküdnöm, mert nem kelek fel többet :) És mire elmúlt majdnem 2 hónap eltelt. Most meg erről jöttem rá hogy terhes vagyok. Ha hanyatt feksze, pár perc múlva úgy elkezd fájni, hogy félek elfordulni, nehogy szétessek. Aztán persze sikerül, de igen fájdalmas. Mégis hanyattfekszem, mert úgy látom legjobban mocorogni a törpöt :)

Na megyek, mert túlkel a tésztám :)

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Zsu :lol: :lol: Ez jó volt nagyon

Kép Kép
szõlõ

:lol: Ez nagyon tetszett Zsu!!!! :lol:

Igen, sok igazság van benne!!!!! Az EDA-s igen, ha lehetne, már most előjegyezném magam énis :) az elsőnél nem kértem (nem is kaptam volna), a másodiknál nagyon filóztam rajta, mert egész jól türtem, de végén mégis kötélnek álltam és hátbaszurattam magam anya ráhatására (azt mondta, ha nem kérek, ő kimegy) :) most pedig már azzal fogom kezdeni a kórház kapujában, hogy készitsék a fájdalomcsillapitást, mert szülök.... :)
Pont ma tette fel egy kismami a Jánosos-topicban a szülésfelkészitő tanfolyáson elhangzó témákat.....
Hááát, némelyik újszülött-otthon témában jókat mosolyogtam, hogy ahha, az elsőnél jajj de betartottam énis, aztán a másodiknál immel-ámmal, most viszont tuti, hogy nem fogom... :D
Viszont azért végigolvastam, mert kiváncsi voltam, hogy állnak a szülési-vajúdási testhelyzetekkel, meg a babák mikor vannak anyucinál, mennyi a fizetős szoba, stb......

Már most készülök lélekben a szülésre.... :)
Vendég

[quote="tim27"]H írta:tim27át igen, jogos a változás, nekem ezen kívül - csak?- annyi a problémám, hogy amikor eszem, a gyomromat teljesen a mellem alatti részen érzem, és ha kicsit torkosabb vagyok, annyira nyom hogy levegőt is alig kapok.

Hát ez nagyon ismerős .. :D :D
Én 25-én simán rosszul is lettem itthon .. Anyukám annyi kaját pakolt .. én meg sütöttem is .. így éjjelre a gyomrom bemondta az unalmast. Rennie segített .. de órákig fájó gyomorral forgolódtam, és vártam, hogy végül elől, vagy alul távozik a teher ... :shock: :shock: :roll:

Kép
szösszenet

Zsu - Nagyon jó a kis eszmefuttatás :lol: :lol: :lol:

Nah - fotózgatok picit, hogy büszkélkedhessek az új szerzeményekkel :D

Kép
szösszenet

Szöszi, csak óvatosan :) Nálunk anyósom nem érti, hogy miért nem esszük meg a 10 embernek is elegendő kaját amit főz... A párom eszik rendesen, de nem az a 2-3 tányéros fajta, a fiam csipeget csak, a lány eszik, nade egy kétéves gyomra mégiscsak kicsi, én meg nem bírok :) És mindig megsértődik :) Pedig jól főz amúgy....

Eda: Elsővel volt, másodikkal hagytak úgy vajúdni ahogy szerettem volna, nem kellett, és most sem lesz, mivel a Bajcsyban nincsen :)

Jó volt az Eda, de én mégegyszer nem szúratom hátba magam, az tuti. Kegyetlen volt...

Zsu

www.mamami.hu
zsuzsófi

Az eszmefuttatáshoz annyit, hogy már a másodiknál is a Bence ringatta a bölcsőt :) És a cumit már Katánál is csak lenyaltam (ha nem volt víz a közelben) De tényleg mennyivel másabb a többedik gyerek :) Emlékszem hogy csodáltam anyumat (aki ugye előttem fél évvel szülte az 5.-et) hogy én mennyit aggódok a Bencével, ő meg hót nyugodt :) De már a 2. után is kezdtem érteni, a harmadiknál meg tuti nem lesz ilyen gondom :)

Zsu

www.mamami.hu
zsuzsófi

Sziasztok!

Ma voltunk 4 D-n ,3 hét múlva vissza megyek,mert nem láttuk az arcát és a lába közét sem :)
Kóláztam, csokiztam,de úgy befordult h a végén már csak a popóját mutatta.
De meg van minden(e) ujja és ez a lényeg!

Normál árat fogok a 2-ért fizetni, persze ez a Genesis :)

Viszont mivel lapos a hasam aggódtam h kicsike, de megnyugodtam,mert 229g ami még többi is az átlagnál!!!

Kép
kritta

Nah, itt van néhány ajándék (az összeset képtelenség lefotózni :D), és 1 kép rólam .. mondjuk nem a poci van a fókuszban,. de látszik, hogy mekkorát nőttünk ismét :oops: :shock: :lol: :lol:

A rucik közül a kantáros a kedvencem :) Nagy részüket mi választottuk Neki, csak a pénzt kaptuk rá. Van, ami Anyum érdeme .. a plüss maci meg Hugitól van :D

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Kép
szösszenet

Sziasztok lányok!

Én is túléltem a karácsonyt és mindent ami ezzel jár....
Még nem volt időm visszaolvasni , de majd igyekszem, jó???
Még mindig a házunkon dolgozunk ezerrel, de a nappali már teljesen kész, már van fent függöny is! :D
Úgyhogy mi ezzel töltjük az ünnepeket!!!
Szóval igyekszem visszaolvasni majd...
Addig is legyetek jók és vigyázzatok magatokra , ne úgy mint én, mert ma akkorát estem.....de szerencsére csak az egyik térdem és combom lett KO....térdemen csak kicsi bibi , combom pedig megrándult...még most is érzem... :? Kezemmel meg a pocakomat védtem, úgyhogy semmi baj, hála Istennek!!! Csak a férjem ijedt meg nagyon...meg a Picur ugrott egy nagyot a pocimban...gondolom ő is megijedt...
Akkor ahogy tudok, jövök!!!

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Jó ilyeneket hallani a genesisről :) mi is oda készülünk.....

Zsu! Nekem semmi rossz nem volt az EDA-ban, mikor beadták, csak a szúrást éreztem.... :) és amit Atissal átéltem, na azt még egyszer nem szeretném... pedig hamar megvolt, 5 óra alatt a kórházba érkezéstől, de az utolsó 1 órába azt hittem, belepusztulok.... Barnussal jobban türtem, de inkább kértem, minthogy még egyszer végig kelljen csinálnom ugyanazt, meg anyát is magam mellett akartam tudni.... nekem nagyon jó volt... még a tolófájások előtt is volt erőm beszélgetni a szülésznővel és tökjó volt a hangulat, azonkivül jobban oda tudtam figyelni arra, mit mond a szülésznő a tolófájások alatt (a gátvédelem miatt) és nem voltam totál magamon kivül, lélekben is teljesen ott voltam és ezt csakis a fájdalomcsillapitásnak köszönhetem :) azt aláirom, hogy a kitolást meghosszabbitja, nálam mondjuk plusz rátett a gátvédelem, amiatt is elengedtem egy-két fájást, de nem voltak olyan erősek igy bőven a 6-7. tolófájásra volt meg Barnus.... mig Atis a 3.-ra.... de inkább még egyszer a második, ha választhatok....
Sokan mondják, másik fórumokon olvastam, főleg az otthonszülős topicban szeretik hangoztatni, hogy milyen már az az anya, aki EDA-t kér.... kényes és nem akar kinlódni, pedig a szülés úgy természetes, ha nagyon fáj.... hát én inkább beállok a kényes kismamik sorába.. :) egy rossz szülésélmény elég volt bőven.... :)
Vendég

Annyira jó h. ti ilyenek vagytok :lol:

"barátnőm" már lassan 28 hetes terhes lesz és még mindig nem vettek semmit, pedig tudják h lány annyira idegesít ez a primitív babonaság h úgy fogom vissza magam h ne osszam ki.

Az anyja milyen... kijelentette nekem h ellenzi a korai vásárlást.

Kép
kritta

Kritta - Én is hallgattam 1-2 helyről, hogy "így a babonák .. meg úgy .." ... de mindenkit kiosztok ezzel kapcsolatban.
Én aztán nem fogok az utolsó pillanatban kapkodni meg rohangálni 15-20kg plusszal magamon, és egy rugdosódó eleven kiscsajjal :shock: :shock: :lol: :lol: ..

Ti vásárolgattok már? :)
Ha igen, miket?

Én a márciust már úgy szeretném tölteni, hogy minden a helyén a baba érkezéséhez :) .. aztán meglátjuk megoldunk-e mindent addig! :)

Most beszart az autónk .. nem kicsit .. nagyon :( (motor)
Nem ragozom .. teljes dráma és anyagi csőd.
Csak azért nem károgok, hogy nehogy ellepjenek a negatív gondolatok és azzal nehogy magamhoz vonzzam a rossz történéseket .. és beinduljon valami láncreakció... :roll: :roll:
Optimizmus - pozitív életszemlélet ..

Kép
szösszenet

szösszenet

Nekünk eddig van jó pár badink + rugink (0-1 éves korig) + 1 hálózsák a szüleink támogatnak pl. a 4d-t is ők fizették ( meg anyukám fogja a tandíjamat :oops: )

Mivel 3 unitesómnál összesen 4 gyerek van 4 éves kor alatt én szeretnék tőlük kapni, bár nem vagyunk jóban ( akár babakocsit is elfogadnék) :lol:

zsuzsófi

Irj nekem a bajcsyról, a fórumon nem találtam semmit

Gáz, ha nem lesz ott fogadott orvosom?
Érdemes fogadni szülésznőt?

Kép
kritta

Most láttam h már nekem is a fehér vírág nyílik :lol: :lol: :lol:

Annyira bekóláztam h tökre nem vagyok álmos :(

Kép
kritta

Rita, Én sem nagyon tudok mit írni a Bajcsy-ról, csak amit odaát a Bajcsy-s topicban olvastam, mert szeptemberben volt csak egy éve, hogy Pesten lakunk, és a Bajcsyban is csak 2x, a két kötelező Uh-n voltam. Azt tudom hgoy nincs eda, vanna kalternativ szülési lehetőségek, a szülészet és a gyermekágy fel van újítva, és ne mtápszerezik az újszülöttet, teljes rooming in van. Jah és lehet látogatókat fogadni bent :) Ez volt nekem a legfontosabb. Fogadott orvosom nekem nincs, nem látom értelmét, de szülésznőt fogok fogadni, remélhetőleg a Zsuzsát, sokan dicsérték a másik topicban.

Pumpóka, persze megértelek, nekem pont fordítva volt :) Nekem Bencével 7,5 óra volt a szülés, nem kellhettem fel (végig hanyatt kellett feküdnöm) nem kaptam se inni, se enni, majd meghaltam szomjan, és pisilni sem engedtek ki. Végig kaptam az oxitocyn-t, amitől 2 perces fájásaim voltak, csak tágulni nem tágultam. A szülésznő egy köcsög volt, én meg alig 18. Akkor kaptam az edát, amikor percenként jöttek a fájások, és úgy kellett volna mozdulatlanul ülnöm. Az anesztes 3x szúrta mellé, azt hittem meghalok. Utána nem emlékszem semmire, a tolófájásokig, bár anyum váltig állítja hogy beszélgettünk :) Szegeden a kitolásra már nem kapsz edát, szóval nekem nem lassította le, a 2. v. 3. fájásra (már amelyikre nyomhattam) kint volt Bence.

KAtánál ezzel szemben hagytak sétálni, pisilni, inni, (nagyon sokat ittam) és hiába kaptam oxitocynt, sokkal, sokkal jobb volt így. No meg mellettem volt akkor már a szerelmetes férjem, ami tuti sokat segített :) Az egész szülés 3 óra volt, ebből max ha egy óra fájt, de egyáltalán nem volt olyan mint Bencével. Gyönyörű szülés volt, és ezért mondom azt hogy ha hagynak úgy szülni, ahogy szeretnék, akkor nem kell eda :)

Egyébvként az a vicc az egészben, hogy a doki, kórház ugyanaz volt, csak 3 év különbbséggel....

Jah, hoztam még egy szösszenetet :)

Süteményrecept (gyesen lévő anyukáknak):

Távolítsuk el a plüssmacit a sütőből, és melegítsük a sütőt 160 fokra.
Gőz felett olvasszunk meg 10 dkg margarint.
Ismét távolítsuk el a plüssmacit a sütőből, és erélyesen szóljunk rá Öcsire: "Nem szabad, Öcsi!"
A margarint keverjük össze 20 dkg cukorral.
A többi margarint szedjük ki Öcsi kezéből, és mossuk le a falat.
Mérjünk ki 3 evőkanál kakaót.
Ismét vegyük el a margarint Öcsitől.
Fürdessük meg a macskát.
Tegyünk hintőport és ragtapaszt a karmolásokra.
Keverjünk a margarinhoz 4 egész tojást, 2 vaníliáscukrot és 30 dkg lisztet.
Vegyük ki a füstölő plüssmacit a sütőből, és nyissunk ki minden ajtót és ablakot, szellőztetés végett.
Vegyük el a mobiltelefont Andikától, és biztosítsuk a férjünk főnökét, hogy nem, nem a férjünkkel beszélt az előbb.
Hívjuk fel a férjünket, és készítsük fel a legrosszabbra.
Adjunk a tésztához 1 teáskanál sót és 10 dkg durvára vágott diót (közben álljunk ellen a kísértésnek, hogy mind Andikát, mind Öcsit durvára vágjuk).
Engedjük ki a macskát a sütőből.
A tésztát öntsük alaposan kivajazott tepsibe.
25 percig közepes lángon süssük.
Vegyük el a borotvát és a macskát Öcsitől.
Magyarázzuk el a gyerekeknek, hogy fogalmunk sincs, hogy a borotvált macska lebarnul-e a napon.
Dobjuk ki a macskát az udvarra, amíg még képes elfutni.

Bevonómáz:
Keverjük össze a következő hozzávalókat: 10 dkg cukor, 5 dkg olvasztott csokoládé, 5 dkg olvasztott margarin.
Vegyük ki azt a kurva plüssmacit a grillsütőből, és dobjuk el.
Jó messzire.
Magyarázzuk el kedvesen a rendőrnek, hogy fogalmunk sem volt róla, hogy őt fogjuk fejbe találni, miközben éppen Öcsit próbálja megmenteni a szomszéd ház tetejéről.
Tegyük Öcsit a járókába.
Adjunk a mázhoz 5 dl tejet, egy kevés sót, és lassú tűzön forraljuk 2 percig.
Nyissunk ajtót a csengetésre, és magyarázzuk el a szomszédnak, mennyire sajnáljuk, hogy Andika bedugta a kerti slagot a spájzablakán.
Ajánljuk fel, hogy megtérítjük a befőttek és a takarítószemélyzet
költségét.
Kössük ki Andikát az asztallábhoz.
Távolítsuk el a szénné égett sütiket a sütőből.
Dobjuk ki.
Kapjunk idegösszeomlást.

Zsu

www.mamami.hu
zsuzsófi

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ez naggyon komoly volt.... Zsu, honnan szeded ezeket??? :)
Vendég

Zsu - Végem van, ezek nagyon jók :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
szösszenet

Ezt a kettőt egy másik topicról csórtam :) De van egy kedvencem, majd megkeresem azt is, hogy hogyan készüljünk a gyermekvállalásra :)

Az valami kegyetlen :)

ZSu

www.mamami.hu
zsuzsófi

Zsú: ez nagyon édespofa, apuka is szétkacarászta magát :lol: :lol:

Szöszi, Kritta:
Kezdetben én is babonás voltam, az elején úgy vélekedtem, hogy a 24. hétig nem veszünk semmit, de hát az ember lánya meg tudja állni :?: mikor szebbnél-szebb ruhácskákat dugnak az orra elé :?: hogy ne vegye meg :?: nem-nem :D
Így már én is elhatároztam a jó pár álmatlan éjszaka alatt, hogy január-februárban /ahogy a füzetés engedi :lol: / vásárolgatunk, hogy ne a végén kelljen kapkodni.. Ruhácskák már vannak /2 szett, 7 dinós body :lol:, hálózsák, kiskesztyű, kiszokni, egy kispléd, egy póló-nacis szett/, kiságy is megvan, de hát ez még kevés :roll: - viszont annyira jó csak nézni, és beleképzelni :roll: :D

Kép
kis-csillag
Tököl

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?