A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Sziasztok!

Két kérdés:
-kiwi szerintetek mehet Flórkának átpasszírozva, vagy csak 1 éves kortól?
-céklát hogy kell elkészíteni(arányok)? Múltkor csináltam, de szerintem nagyon tömény lett, nem ette.

Köszi:
Emese

Kép
Kép
paklincs

látom nincs nagy mozgás :)
mindenki az otthonát teszi rendbe vagy nagy bevásárlásra ment mindenki? :P

Paklics: én megfőzőm a céklát és turmixba teszem, majd egy kis főtt csirke vagy pulykahusíval,és főtt krumplival összeturmixolom és Viktor imádja. Ja nagyon kevés céklával szoktam csinálni neki.
A kiviről fogalmam sincs,de mivel apró magos ezért szerintem 1éves kor után lehet. Esetleg 2éves kora után mint az epert.

valentina

Szia Emese!
Nekem azt mondta a védőnőm (aki egy barom), hogy adhatok Balázsnak ribizli, gyümicentrifugán átpaszírozva, úgyhogy adhatsz szerintem Flórkának kiwit!!!ha savanyú mit raksz hozzá???
lehet hogy én is megpróbálom
Cékla: hát arányokat nem tudok, én mindig több céklát rakok,mint krumplit!Kb. fele krumplit szoktam rakni
Én most saláta főzit csinálok,hát kíváncsi vagyok megeszi-e :lol:

emano/Andi
KépKép
emano

Köszi Andi, Vali.

Andi,
a salátához(+ krumpli) szoktam tenni egy édes almát, akkor olyan íze van, mint a sóskának, Flórka szereti. De szoktam bőven tenni krumplit is, mert elég tömény(sztem).

Van egy könyvem(Egyél kicsim),abban 6 hónapostól írja a kivit(most már tényleg nem tudom:szimpla v vagy dupla? :oops: )sárgadinnyével. Hát annak most nincs szezonja, szerintem megpróbálom őszibarackkal(konzerv) vagy banánnal(esetleg alma).

Kép
Kép
paklincs

Hahó!

A Tündétől kapott és a Kismama táblázata (kb. ugyanaz a kettő) 18 hónapos korra írja a kiwit.
A céklát nem szoktam sajnálni, 1-2 kisebb fejet simán megfőzök, majd megpucolom és szintén héjjában főtt krumplival, esetleg husival mixelem. Ádám sokat szokott kapni.

Szép estét!

Kép
Kép
Kép
v30

Ja, és a ribizlit is 18 hónapra mondja... :shock:

Kép
Kép
Kép
v30

Sziasztok,

Kicsit nosztalgiáztam tegnap este, még egy-két örömkönnyet is morzsolgattam, mert tegnap este volt fél éve, hogy elidnultunk a kórházba. Ma délután meg fél éve, hogy megpuszilhattam lányomat!

Jelentem átcuccoltuk a másik szobába, de az alvás nem indult zökkenőmentesen, mert szegény eléggé nézelődött, hogy hol is van most. Pedig már sokat aludt - igaz napközben - abban a szobában. Szóval volt kis sírás, ami nem szokott lenni, de azért szerencsére most már elaludt. Remélem hamar megszokja majd az új helyét és szép álmai lesznek ott!

Hozzátáplálás: fele krumpli fele céklát készítem én is holnap Tündének. Tudtommal az aprómagvas gyümölcsökkel várni kell jó sokáig. Vagy szedjétek ki a magokat belőle, amit kiwiből egyszerű, de a ribizlit nem vállalnám.

Betegeskedőknek gyógyulást mihamarabb!
Üdv: Dori

KépKép

KépKép
snowwhite

nagyon boldog feledik évet Tündének!

Kép
Kép
paklincs

Paklincs!

Kivit ne adj még, vagy szigorúan csak mag nélkül. Bene kb 1 éves korában evett magosan kivit, és ordított a fájdalomtól. Pedig előtte soha. És akkor jöttem rá, hogy ugyan előtte is adtam neki kivit, de kiszedtem a magját, akkor meg már nem. Tehát óvatosan, mag nélkül azért elment neki. Amúgy asszem banánnal kevertem, meg ha elég édes volt, natúr.

mtunde

Emese!
Kata 2 éves kora után is kiütéses lett a kiwitől!!! azóta nem is nagyon mertem próbálkozni :oops:

Tündérnek sok boldogságot!

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Sziasztok!

Emese,

remélem nem baj! :wink:

Kiwit még én sem adtam, de a múltkor mondta védőnő hogy már adhatok, csak azt a részét ahol nincs mag.

de Ő is azt mondta ha átszürjük a ribilzlit mag nélkül már Lara is kaphatna.

Ha adsz neki, akkor írd meg, hogy mit szólt!

Én főztem már innen többször és finom.
http://www.babaszoba.hu/services/recipe ... la&type=a2
Itt be tudod állítani, hogy mennyi idős babának szeretnél főzni, meg azt is hogy esetleg hasmenésre, vagy székrekedésre keresel receptet!

Én gyakran almával csinálom a céklát,
mert Lara a krumplit annyira nem szereti.
És több a cékla mint az alma!
vagy van hogy alma, cékla és krumpli is van benne!

Tündérnek
boldog feledik szülinapot!!!
és szép álmokat az új szobában!!!

Az éjszakánk nagyon rossz volt 39 fölé mentünk
:cry:
3-ig volt fent Lara

De a mai nap jól telt, nem volt láz.
reméljük éjszaka sem lesz!
és már 9-kor lefeküldt aludni.

Jó éjt!

ancsaboszi

Ancsa,
ne viccelj, örülök, hogy bejött az oldal! Én meg majd böngészem a receptest. Flórka amúgy is elkezdett válogatni, bár az apja szerint ínyenc a beste nőstényördög. Nem kell neki a sárgarépa főzelék, az esti kekeszes tejpép ellen is kapálozott, bezzeg amikor belekevertem egy kis gyümölcsöt... nem győzött hümmögni nyelés közben a gyönyörtől... :)

Kivit-kiwit(mondja már meg valaki, hogy kell írni-nem a kivi a madár?! :oops: Vagy a kiwi? :) )inkább egyelőre kihagyom, köszi a véleményeket, csak Kisjankó olyan jóízűen befalt ma egymás után hármat, és ezért jutott eszembe, hogy úgy megkínálnám Flórkát.

Este szorítsatok, elég meleg volt Kisjankó feje, mielőtt elaludt, félek, hogy be fog lázasodni. Na mára jó sok volt belőlem, úgyhogy lelövöm magam. Jóéjszakát mindenkinek.

Kép
Kép
paklincs

Hahooo…..….. hol vagytok Többiek???

Remélem ma senki se fagyott oda. :) Annyira hideg volt, hogy mi majdnem… Délután nagy vígan nekivágtunk a sétának egész családostul, de már a sarkon megbántam. :? Kristóf meg tök jót aludt jól bebugyolálva. Még talán melege is volt.
Ma újfent megállapítottam, hogy ez a babakocsi életem (egyik) legjobb választása volt. :D :D

Cékla: én nem főzni szoktam, hanem sütni. Héjasan, fóliába csomagolva. Kb. 1 óra és még az íze is más, vaj puha és nagyon könnyen lejön a héja. Gyakorlatilag mint egy hártyát, le lehet húzni. Állítólag így több cucc is marad benne. Nem tudom, de az íze finibb. 2 kilóból van 2 üvegnyi savanyúnak (ecetes lével) + 3 adag főzelék krumplival Kristófnak.

Ancsa ma gondolkodtam én is az almás verzión, de vmiért elhessegettem az ötletet. :D Már így is egy csomó mindenbe teszek, mert tök jó ízt ad. Kristóf kedvence a srépa-alma-krumpli. Ha azt mondod fini, akkor legközelebb mi is kipróbáljuk.

„Mikroszkópnyi” mennyiségben már csináltam pulyka husis főzeléket is. Egy picit megpirítottam egy csepp olajon a husit meg egy kicsi srépát és úgy tettem hozzá a krumplit, almát + a vizet. Naggggyon fini lett!
Fűszert tudom, hogy nem szabad, de zsiradékot lassan kellene, nem?????? Ti szoktatok vmit tenni bele???

Gyuzso, Borsa, Emese és még aki vidéki (BOCSI, remélem nem bántó! :P ) Ti hol szerzitek be a babakajának (főzni) valót???? Az újpesti biopiactól vhogy nagyon elment a kedvem… 3 szem krumpli, 3 mini fonnyadt fura szagú répa és 2 tojásnyi cékla és ez mind került 540 forintba. :roll: Én nagyon nem vagyok spúr és legalább ha szép lenne, de neeeeem. Szóval most sima piac. De mindig úgy elgondolkodom, hogy a biopiaci jobb lenne-e… De annyira gázul nézett ki…. :oops:

Na még pár kép, mert már olyan rég óta szeretném én is megmutatni nektek a mi kis első karácsonyozónkat.
Jó éjt.
Brigi

Kép
vkbrigi

Kép Kép Hát te ki vagy? Kép Hinta, mint kedvenc ajándék Kép egyre huncutabb...

Kép
vkbrigi

Sziasztok!

Kati: Nekem Petya megeszik a tápszerből 120-180 ml. Ezért nem értem,hogy 60-70 gr anyatejjel is pont olyan jókedvű, mint a tápszerrel :roll:

Paklincs, Ancsa: A depim oka, hogy Petivel egy kicsit összebalhéztunk....

Ancsa: Írtam privit....

Brigi: Nagyon jók a képek. Olyan hintánk nekünk is van, de még nem mertem belerakni Petyát....

Lányok ti hol szerzitek be a céklát???? Én voltam piacon, intersparban, CBA-ban, de sehol nem kaptam :( :(

KépKép

KépKép
cukorfalat

Sziasztok!

Csak bekukkra van időm :evil: sajnos

Enci délután megint max. félórát alszik :cry:
És úgy döntött koránkelő is lesz... :evil: Ma 6.10kor kukorékolt. Tegnap fél7kor... :shock: :shock:
az eddigi 8as kelések után ez sokként ért engem... :shock:
Szóval nemtudom mi történhetett alvókájával??? :shock: :shock:
Szerintetek mi történhetett??? és mostmár délután is alig vagy egyáltalán nem... Hova költöztetek álommanóink?? :?

később majd megpróbálok visszaolvasni....

szép napot
Vendég

Dóri,
boldog féléves évfordulót Tündérnek!!!

Gabi,
nagyon sajnálom a koránkelést!! szerintem rendeződni fog a normális szintre, most valamitől túlpörög... kitartás!!

Brigi,
ügyes fiú Kristóf!!
én a helyi zöldségestől szoktam beszerezni, saját maga termeli, céklát mi még nem adtunk, biorépát termeltünk mi is, az le van fagyasztva
de ugye Miklós még nem nagyon eszik sok mindent a kaki-gondjaink miatt.. :roll:

tegnap nem is volt rotyikoma, hiányzik is.. viszont ismerkedtünk a brokkolival, főtt változat tányérról, úgy menő a kiscsávónak, szerintem hmarabb fog tányérról lopott kját enni, mint hogy az üvegesek végére érjünk

Ancsa,
Larának jobbulást!! remélem nincs már láza!!!

Cukorfalat,
gyors békülést Apával!!

Emese,
kiwi mindkettő! :wink:

Valentina,
tök jó, hogy meggyógyultatok!

KépKép
Kép
gyuzso

Mikoltnak, Dorinának és Zénnak is boldog boldog hófordulót!!!

KépKép
Kép
gyuzso

vkbrigi!
Nagyon édes Kristóf...
Egyébként húst már adhatsz heti 2-3 alkalommal...én már rég adok Daninak csak épp nem minden nap...
Azért vigyázzatok azzal a hintával..nem tesz jót a csípőnek...
Nekünk a csipőszűrős néni is a lelkünkre kötötte, hogy bébikompba és ilyen hintákba ne rakunk gyereket amíg állni nem tud stabilan...
Mármint ez olyan rudós hinta, nem???? Amiben végülis pont a két lába között van a bigyó része... (na ezt jól elmondtam :D ).
Én Danit Orsi sima hintájába tettem, de még nem csípte....

HA esetleg nem tudsz beszerezni zöldséget...(biózöldséget)...akkor vannak honlapok ahonnan lehet rendelni...pl. www.biopiackft.hu
Én még nem próbáltam, de azt mondják, hogy jó...vagyis a Kismama magazinban volt régebben egy cikk az ilyen internetes cuccokról és ott volt jó sok cím, hogy hól lehet rendelni bió cuccokat.

Gabi!
Enci már lassan két éves...jön majd egy nagy változás nála is...Orsi is kersztűl ment ezen :D
Mi egy kicsit változtattunk a napirenden...délután alvás lett 1-3ig és este egy picit késöbb raktuk le... úgy 9 negyed 10 körűl...így aludt megint 8-fél9-9ig...

Na rohanok ebédet főzni...mert aztán megyünk Oriért aki már megint anyósoméknál rosszalkodik...

Kép

Kép
cukipofa

Sziasztok!

Rettenetes csúnya idő van! Esik az eső, fagy és csúszik minden. Le is mondtuk az ebédet a nagyinál, most viszont nekem kell összeütni valamit!
Áron még ma is nagyon nyűgi, de msot már Tutti a front!

Emese
Kiwit ne szoktak, mert nagyon savas, csak 1 éves kortól mag nélkül passzírozva.
Nekem is megvan ez a könyv! :D
Van egy csomó babareceptem küldjem át?
Kiwi madárka is és gyümi is! :D

Cukorfalat
Még mindíg nem felejtettelek ám el! Hamarosan, ígérem! :roll:

Gyuzso
Visszaértetek?Milyen volt otthon?
Nem volt gond a brokkolival? Mi is szeretnénk hamarosan a vas miatt!

Hanna

Kép
hanna09

Lemaradt!
Hófordulósoknak boldog hófordulót!

Ancsa
Gyógypuszik még mindíg Larának!

Hanna

Kép
hanna09

Kiwi akkor egylőre törölve.

Hanna, Gyuzso,
köszi a nyelvtani továbbképzést. :wink: Van ám még ilyen kérdésem, azt a bizonyos madarat ugyanúgy ly-nal írjuk, mint aki be van zárva és raboskodik? :?:

Hanna,
receptek jöhetnek, köszönöm előre is.

Cukorfalat,
remélem, azóta már szent a béke.

Gabi,
alvásra ugyanazt tudom mondani, mint Kati. Nálunk is elmaradt kb. kétévesen a délelőtti alvás, azóta is ebéd után alszik el Kisjankó 2 2 és fél órát, és este 9-kor rakom ágyba. Most már este nehezebben alszik el, szerintem rövidebbet kellene hunynia délután. Tegnap másfél órát aludt kb. és este el is ájult, mondjuk éjszakára be is lázasodott. :(

Boldog hófordulót a hófordulósoknak!

Na, megbirkózom az ebéddel.

Kép
Kép
paklincs

Sziasztok!

Cukorfalat: Én a Tesco-ban és a metro-ban szoktam vásárolni és eddig mindig kaptam céklát.

Gabi: az álom manok egy része tölünk is elment.
Mi eddig 7 negyed nyolc fele kelünk,de ma negyed hétkor. :?

Olyan csúny idő van kint még a garázsból se tudunk kiállni,mert annyira le van fagyva minden.
majd később még visszanézek.
Minden betegeskedőnek++++++++++++++++ és sok gyógypuszi. :)

valentina

Sziasztok!
hófordulósoknak boldog hófordulót!!

Hanna
milyen receptjeid vannak?Kérhetem én is? :oops:
emano@citromail.hu
köszi

Undorító idő van :cry: majdnem elestem az udvarom, mikor kivittem a szemetet

Betegeskedőknek gyógypuszi 1000-rel

Cukorfalat,
remélem már minden oké

vkbrigi,
Kristóf nagyon aranyos

emano/Andi
KépKép
emano

Brigi,
Nagyon édes Kristóf.
:lol:
Nem is tudom mikor de soká kezdtem el csak(e hát mi csak 5,5 hónaposan kezdtük a gyümit is :oops: )
De olivaolajat szoktam neki egy kicsit tenni vagy a főzelékbe, vagy a husit azon sütöm.

Gabi
Megértelek, engem is sokként érne, és volt is rá már példa, mikor kevesebbet evett vacsira. De lehet hogy csak sok dolga van Encinek, és ez nem hagyja hogy aludjon!
Remélem hamarosan visszatérnek az álommanók!!

Gyuzsó,
Hát az izgalmasabb amit tárnyérról kapnak, pláne ha a Tiédről. Miért eddi miket kapott? Milyen üvegest? Babyételt?
És hogy ízlett a brokkoli???
Küldjük a rotyimanót!!!

Aranyos vagy, köszönjük a kérdést, tegnap hajnal óta láztalan, de nagyon kis bágyadt, remélem most már a gyógyulás útjára léptünk!!!

Cukipofa
Milyen hintába nem lehet tenni a babót?
Anyósék a közelben laknak?

Hanna,
Hogy vagytok?
Mi volt az ebéd?

Köszönjük a puszikákat, úgy néz ki, hogy használnak.

Nekem is küldesz recepteket, bár van a kismama könyv, meg az Emesének írt oldalt is szoktam nézni, de azért nem árt. :wink:
Szeretem a recepteket.

Annyira nincs kedvem semmihez!!! Tuti ez az idő!

Valentina,
Örülök, hogy Ti már jól vagytok!
Köszönjük a puszikat
Kocsikkal mi a helyzet?
Nagyon jó ez az ablakos kép!!!

Többiek? Steffi, Zsófi?Barbi? Heni építkeztek? Réka? Vica?
Eni mikor lesz?
Gabbó eltüntél????

ancsaboszi

Halihó Debrecenből!! Ideért a taknyos idő... :cry:
reggelre pedig még egy pici hó esett, láttunk az ablakból hóeltakarító kistrakit!!

Hanna,
még itthon Debrecenben, élvezem, hogy édesanyámék főznek ránk.. :lol: szerdán megyünk vissza! de net itt is van! :wink:

Ancsa,
mi is csak 5 hó után kezdtük a gyümiket kóstolgatni: mivel nem volt szezon, így őszi/sárgabarack Hipptől, körtét még kaptunk az utcában (ordítás volt, elgázosodott tőle..), kecskeméti szilva, most még frutapura szilvaalmát kap
amit főztem: répa (2x fogta csúnyán meg..), gyalult tök+meggy hámozva olívaolajjal gazdagon
megjöttek a rotyik, szám szerint3 db!! köszönjük szépen!!!!
brokkoli tetszik neki!!
Eni februárra ígérte magát, de majd meglátogatjuk és szerzünk friss híreket! :)

ma vettem kispiacon brokkolit és céklát
brokkolit puhára főzve magában adtam neki tányérról, meg kapott pici répát is, úgy döntöttem, ismerkedünk egyenként az ízekkel és a színekkel

Valentina,
Viktor nagyon édes, főleg az uccsó képen!!! mekkora nagyfiú!!

Emese,
fogoly-fogoly szerintem, de én 4-es voltam helyesírásból!
:wink: csak google keresésből vagyok 5-ös.. :lol: :lol:

Kati,
Orsi rosszalkodik, az a tündéri kislány..? :lol:

Hanna,
pizzarendelés? :lol:
ide is jöhetnek a receptek!! zsgyuro@freemail.hu köszi!!
Peti teljesen meggyógyult? Van még a kari előtti 6 kg lmából vagy Áron bepuszilta..? :lol: :lol:

KépKép
Kép
gyuzso

Sziasztok!

nyelvtan: kivi, mindkettő. És fogoly, mindkettő :)

Gabi
, Bene is 2 éves kor körül csökkentette drasztikusan az alvását. Ez van.

mtunde

Ancsa: Köszi kérdésed
A kocsim készen van, már csak a férjemé van hátra,de neki is csak a fényezés. :)

Délelött 2 órát aludt a Viktor és most is beájult apa ölében. :lol:
Most ketten alszanak egy takaró alatt. :lol:
Nem gondoltam volna hogy egy 10hónapos gyereknek ekkora a mozgás igénye :?
V

valentina

Sziasztok!

Láttalak benneteket, illetve a tablót az 5-en!!!! Akkorát dobbant a szívem, hogy csak!

És aznap, mikor Memme szülni ment, pont bent voltam Ritánál beszélgetni, és megismertem őt! Páromnak meg is mutattam a tablón, hogy ő is a Kútvölgyis topik "lakója".

A lényeg! Kicsit megkésve ugyan, de kívánok Eszternek minden szépet és jót!!! Gratulálok Memme!
Vendég

Szia Monácska!!
Gratulaa Nórához!!! :lol: :lol:

Tünde:
http://www.chemistry.co.nz/kiwibird.htm
én ezt találtam kiwire, új-zélandi angol oldal, gondoltam ők csak tudják, hogy írják a madarukat! :wink:
http://kiwi-fruit.info/ ez meg a gyümi..
de lehet, hogy magyarosítva kell írni magyarul sima v-vel..?
izgis!!!! :lol: :lol:

KépKép
Kép
gyuzso

na ezek szerint Grétsy László sem olvassa ezt a fórumot, egyébként már biztos kisegített volna minket...

Kép
Kép
paklincs

Paklincs!
nem tudja miről marad le!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Sziasztok!

Ancsa!

Remélem kisasszony hamar kilábal belőle :)
Gondolhatod milyen rémület volt nálunk karácsonykor amikor mindkét gyerekenek 39,8 volt a láz...olyan rossz látni, hogy ilyen kis bágyadtak... :?
Anyósomék Pilisvörösváron laknak...de Orsinak nem akadály a távolság...nagyon sokat van náluk...főleg most így télen...
Amikor már jön a szép idő akkor más tudunk menni minden nap játszóra meg csavarogni és akkor nem unatkozik, de most jelenleg baromira nem tudunk sehova se menni, így ott érzi magát a legjobban...ott sokan vannak és mind körülugrálják...
Olyan hintába nem szabad ami ilyen rudós...és amibe úgy kell beleültetni mint a bébikompba...tehát így terpeszben....
Nem jó a csípőnek...

Gyuzso!
Orsi rossz????? Hát.... :lol: :lol: :lol:
Végülis nem rossz, csak eleven...
A 14 éves sógorom ha szeretne valamit akkor kiírja egy papírra és hűtőmágnessel kirakja ahűtőre...pl.: "Zsoltinak ramra gyűjtünk" :?
Na és akkor orsi is kinézett ma magának valamit és mondta neki a Zsolti, hogy írja ki a hűtőre...
Orsi meg filctollal kiírta a hűtőre...persze nem papírra, hanem simán a hűtőre...alkoholos filccel.... :shock:
Na nálam ez a rosszalkodás :lol:

Kép

Kép
cukipofa

Helló Lányok!
Vagyok ám, csak nem nagyon van időm írni. Egész nap pörgés, néha hányinger és alvás. Tegnap a csajszival egyszerre aludtam délután, csak az a baj, hogy nem esik jól.

Itt minden csúszik, nem is tudom, hogy megyünk holnap bölcsibe, meg dolgozni.

Tök jók a receptek, szerintem legközelebb tőletek fogom kérdezni, nem anyóstól, hátha fog enni a ketteske.

Gabi!
Enci hogy van?
Ancsa! És a másik kis beteg? Remélem, már javultak.

Tünde!
Tudom, hogy most nem azért nem vagy, de mndig benézíek miattad.

Linocs!
Valszeg nekem is menni kell genetikára, mert nem Te vagy a vénbanya, hanem én. :oops:

Brigi! Írtam privit.

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36

Sziasztok!

Nyelvtan: (Grétsy L. nyomán:) kiwi madár, de a gyümi magyarosan tényleg kivi :oops: angol-kiwi :D
viszont fogoly-fogoly :D

Paklincs
Honnan jutnak ilyenek eszedbe? Csak nem Kisjankó a szoba foglya a múltkori után? :wink:
Receptek Wordben kicsit ki kell pofoznom és küldöm! (Andi, Ancsa Nektek is!)

Ancsa
:D

Gyuzso
Irigy-irigy mi is mennénk haza anyu szárnyai alá, de ez a nyavajás idő nem engedi.
Persze így sincs panaszra ok, Após egy rakat finomságot hozott délután, mert nem bírtunk menni ebédre! :D
(én meg el akartam passzolni Apóst a múltkor :oops: )
Kedves párom köszöni jól van! :D Ma pontos darabszámos listát adtam a kezébe a holnapi vásárláshoz, sajna mi ugye nem tudunk kimozdulni és szombaton, amikor voltam, üresek voltak a Kaisers és a DM polcai :twisted:

Egyébként ma Ő etette Áront délben gyümivel...még a body-t is le kellett vetni, de még a zoknit is!!!! :D
Gondolom Micu élvezi a kényeztetést! :D

Hanna

Kép
hanna09

Hanna,
valszeg "nagyon kivagyok pihenve". :D :D (még az jutott eszembe, hogy Kisjankó nem a szoba foglya, csak a hitelkártyámat fogja-de ez már nagyon gáz :lol: :lol:, megyek aludni...)

Kép
Kép
paklincs

Sziasztok!

Hanna, akkor megoldotta a rejtélyt. (ez utóbbi s is szép szó :))
Egxébként nagyon sok szót magyarosítanak. Pl tudjátok, hoyg a kapucsínót így kell írni? :D

Lányok
, petefészek-fájásra-felfázásra tudtok valamit? 3 napja minden este meleg fürdőt veszek, mert megfájdul a petefészkem. Volt, hoyg eégsz éjjel fájt. Nyilvén megfázott, mivel a hasam a nadrágokat lelöki a csípőmig, a terhespólók meg nem bírják követni a hasam által követelt tempót-hosszt. A kabát meg persez alulról szelel. Hiába megyünk midnenhova autóval...
Most 2 nap szobafogság, de a háziorvosig a tgyás miatt holnap is el kell mennem :(

Kriszta, neked a sajtos tészta nem jön be émelygésre? Manókával mindketten azt ettük jó sósan :)

Ja, és nem akarlak ezzel fárasztani benneteket, de ahoygan decemberben azt éreztem, mindjárt megszülök, most meg olyan érzésem van, ezt a gyermeket úgy fogják kiszedni belőlem... Hülye vagyok?
Ja és ma kb 5 percenként bármitől elbőgtem magam. Szegény férjem...
:roll:

mtunde

Cukorfalat sziaaaaa! És Petyáról képet is lehetne látni? Pl. karácsonyit!??? Visszamentél dolgozni vagy az csak egy átmeneti állapot volt?
A kistesóval kapcsolatos megjegyzésed összefügg az „összebalhéztunk…” megjegyzéssel? Remélem nem, mert az elég nagy gázra utal… Remélem már "elmúlt".

Hintának Kristóf sikított mikor először beleraktam! Egyébként pont úgy ül benne, mint a kenguruban. Ő elég erősen tartja már magát, tök erősen ül-támaszkodik (Peti lábánál megkapaszkodott tegnap és felállt… :roll: azt hittem infarktust kapok… :P ). Csak az egyensúlya nincs még kész. Úgyhogy én nyugodtan beleültetem. Bébikompba nem raknám, mert ott ugye a járás fejlődés meg a súlypont nem „normális”, de ebben csak ücsörög és sikongat meg rúgdalódzik és nézegeti magát a tükörben amit odatámasztok neki. Irtó édes és nagggyon élvezi. :D
És remélem attól a max. 10-15 perctől amit benne tölt (kb.ennyi az az idő amit hajlandó egy helyben-egy dologgal foglalatoskodva eltölteni) úgy 2 naponta talán nem lesz semmi baja. Órákig persze nem hagynám amúgy se benne.

Gyuzso tényleg nem okoskodni akarok és főleg nem pont neked, de hátha segít… :D :D Laktóz és köleskása. Egy mokkáskanálnyi laktózt teszek olyan pürébe ami fog (alma, banán,…) Kristóf volt, hogy 1 hétig nem kakilt, csak őt nem zavarta így próbáltam nem foglalkozni vele. De amikor elkezdünk kanalazni őszibarackon kívül mást is (nekem meg azzal van tele a fagyi) még az is tetézte a helyzetet, hogy alig bírta kinyomni… Viszont mióta változatosan kap mindenféle rostot teljesen megoldódott ez a dolog. Minden ebéd után könnyen, normálisat kakil. Köleskását meg bio kölespehelyből főzöm és vmi gyümivel kapja. Ha alma v banán ( a kedvenc és már mindjárt együtt a kettő) akkor megy bele a laktóz is. :D

Emese kiwi-kivi (vagy mi) meg a rab, meg a vasalódeszka… háááát… Nem semmi fazon vagy! :D :D :D
KisJankó és az ő láza??

Hanna receptjeidnek én is örülnék! Léccccí! :P kleinbri@freemail.hu

Brokkoli nekünk is nagyon bejön, meg semmi baja sem volt tőle! Én puhára főztem és összemixeltem krumplival.

Szia Monácska! Én is Ritával szültem! :wink:
Tudod itt mindenki kíváncsi. Pocakfotó???! :D

Ancsa, Gabi gyógyulgattok??? Mármint Lara és Enci??? :)

Gabi Mi van a kedvenc munkásaiddal? Kiköltöztek? Kész? Jó lett?

na lőjetek le...
Szép álmokat.

Kép
vkbrigi

Jó reggelt!

Ma 5.50kor kelt a drágám, de legalább visszaaludt mellettem 8ig :D :D :D
MOST is csak bejelentkezek, majd délután ha elalszik akkor jövök visszaolvasni, meg irogatni...
Jaj anyukám reggel elesett ezen a csúszos sz.r úton. Két térdére,meg kifordult a bokája. Úgy bedagadt neki.. :cry:
Előbb beszéltem vele, most ágyban van. Mondtam,hogy ne menjenek mostmár sehova!!
Mindenki vigyázzon magára!!!
Vendég

Ma mi sem megyünk sehova. Kell nekem, hogy egy totyogós pingvin-bálna elessen a gyerekével? :)

mtunde

Sziasztok!

Gyuzso! Köszönöm!!! :):):):):):):):):)

Brigi! Íme egy fotó, bár nem friss, de igyekszem a mostani helyzetet is prezentálni hamarosan, nagyon látványosan kikerekedtem az ünnepek alatt......... :shock:
Már kezdek félni is a szüléstől! De csittt, Rita meg ne tudja! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Most megyek, és az olvasottaknak megfelelően nagyon óvatosan togyogózok, de az okmányirodába be kell mennem ma sajnos......
Délután visszanézek!
Vendég

Ja, a fotó..................... Khm........ Bocsi! :oops:

Kép

A mellékelt fotó a 25. héten készült!
Vendég

Monácska Szerintem meg tudja meg!!! :D :D :D Annyira jól tud megnyugtatni, hogy ne hagyd ki!!! :wink:
Igen is és MONDD EL NEKI mert ha csak úgy őrizgeted magadnak a félelmeidet, az idő közelgésével egyre roszabb lesz. Félni meg pláne nem kell attól a csodától ami rád vár! Hallgass rám és beszélj Ritával! :P
Szép pocak!!! :D :D :D

Kép
vkbrigi

Sziasztok!
MOnácska, szép a pocikád

Betegeskedők jobban vagytok??

KÉpzeljétek, tegnap estére kimenőt kaptam!!
Végre találkoztam a barátnőmmel, akivel már évek óta nem beszéltünk!!Olyan jó volt!!!Igaz már 10kor itthon voltam...
Bálint fürdetett, etetett,altatott!!!

emano/Andi
KépKép
emano

Emano, olyan értékesek ezek a kimenők, még ha az ember rohan is haza :)

Én meg módosítottam a kozmetikus-terveimet, rájöttem, hogy nem bírok 2 órát hanyatt feküdni :( Úgyhogy majd szülés után kérek én is 2 óra kimenőt 2 etetés között. :)

mtunde

Hanna
Kép

emano/Andi
KépKép
emano

Sziasztok!

Vali!
Válaszoltam a prividre!

Tünde!
Vigyi magadra tényleg ne ess el! Tegnap mondták a híradóban mennyi baleset volt őrület!

Monácska!
Szépséges pocakocska!!!!!

Borsika úgy eltűnt :(

Kriszta!
?? Hogy vagy minden rendben? Mikor mész Vidához legközelebb?

Brigi!
Jók a képek Kristófról! Rengeteget nőtt ő is! És Zsu Mica és Orsi Emma közé sosem állnánk! Annál jobban csípem őket! :lol:

Másik Brigi!
Jajj remélem nem nagyon a gond! Rendeződtek a dolgok?? Mi is kari előtt vitáztunk nem is kicsit, aztán azóta jobb...

Na szép napot igazából csak a Memmés info miatt jöttem.

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Steffi!
Nem tudom, mert most próbáltam hívni a jövő heti UH miatt és nem kapcsolható. Ugye nincs szabin? Valaki help!

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36

Sziasztok!

Brigi: Nem mentem vissza dolgozni, csak behívtak helyettesíteni. Nekem viszont, nagyon jól esett egy kicsit tornáztatni az agyam és kiszakadni itthonról.
A képeden felbuzdulva mi is kipróbáltuk a hintát. (nem teljesen olyan mint a tiétek). Szegény Petikém nem tudta, hogy mit csinálunk vele, nem értette.
Nagyon erős lehet Kristóf, hogy felállt. Azt hiszem felkötheted a gyatyád :lol: :lol:
Nekem Egyenlőre csak hason forog a tengelye körül...
Jó, hogy írtad ezt a laktózt, mert Petikém is nehezen kakil, így veszek majd és teszek a kajájába. A köleskását mikor szoktad adni neki?
Teszek fel képet a kedvedért:

Emano: Szeretném megkérdezni, hogy a lábzsákot hogy kell a babakocsihoz rögzíteni?? Nekünk is ilyen kocsink van (anno mégis megvettük és nagoyn szeretem, nem bántam meg).

monácska: Nagyon szép poci!! Teljesen természetes, hogy félsz a szüléstől. Szerintem mindenki fél. De mikor ott leszel a szülőszobán, akkor minden félelmed el fog múlni és csak arra fogsz koncentrálni, hogy minnél hamarabb kintlegyen a baba....

Tünde: Hogy vagy??? Nem tudom,hogy tudod-e, de a Mávba vigyél magaddal pelenkát, popsitörlőt és betétet. A sógornőm most szült és semmit nem adtak, sőt 3 nap múlva haza is engedték, de mondjuk ő örült neki, mert nagyon rossz ágyat kapott :-(((

Tündének és Flórkának boldog féléves szülinapot!!!
Áronnak boldog hófordulót!!
Kép Kép Kép Kép

KépKép

KépKép
cukorfalat

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?