A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 április-májusi babavárók

Gumimaci!
A netes rendeléssel hasonlóan jártam, megrendeltem a fiaimnak karira azt a hülye játékórát, amit kértek, dec.14-én. Azt irták, ha 16-ig feladom, akkor bőven megérkezik 24-e előtt, mert a szállitás 5 nap maximum. Nos, a játék még 20-án sem volt sehol, igy megvettem játékboltban, mert pont anyuval jártunk kocsival ott, ahol lehetett kapni, de ez is csak a szerencse müve volt, hogy az utolsó két db-ot vettem meg ott is.... és megirtam a cégnek, hogy köszönöm a kedvességüket, 21-én beszereztem inkább sk... semmi válasz.... hanem, csenget a futár 22-én, hogy ő hozta. Én meg mondtam, hogy ahogy hozta, azzal a lendülettel viheti is vissza. Aszongya, hogy át kéne venni, ha megrendeltem. Én meg mondtam, hogy tartani kéne az 5 napon belül-t, amit vállaltak... Visszavitte, nem volt választási lehetősége... De ha nem veszem meg, persze anya unszolására, hogy ne várjak tovább, akkor tuti, hogy még 22-én sem hozzák és akkor ott állok a fa alatt a két üvöltő (jogosan kivételesen) kölökkel, mert a jézuska nem azt hozta, amit megigért.... ennyit a netes rendelésről... :)

A babakocsihoz, azért irigykedem.... :)
Vendég

Na sziasztok csajok!

Emi - Örülök, hogy benéztél abba a boltba .. nekünk messze van, de még így is megéri kimenni a nagyobb tételekért.
Mi ebben a hónapban vesszük meg az ágyat (amit ti is), kókuszmatraccal és pelenkázólappal, úgy 50ezret számoltam rá ;) :)

Most jöttünk haza ismerőséktől .. februárra bejelentem magam, és akkor kapok tgyás-t meg gyed-et .. havi 20-30ezerrel járunk jobban, mint ami alanyi jogon járna :D Még szerencse, hogy az elmúlt 2 évben volt az egyetemen 180 nap nappalis hallgatói, biztosított jogviszonyom .. így ez működik ...
Még valami - amit intézhetek, de megéri .. minden fillér számít :)

Amit eddig írtatok, szinte mindannyian, és le is jegyzeteltem:
- tetra fürdő-törcsi
- Avent cumisüveg
Ezeket tuti beszerzem :) Köszi :)

Kép
szösszenet

A netes rendelésekkel kapcsolatban én is szkeptikus vagyok ..
Valószínű ezért nem próbáltam még :D
Valahogy az biztos, amiért bemegyek egy boltba, és kifelé már a kezemben van :D :lol:

Kép
szösszenet

Baromi sokat írtatok! De megpróbálok írni valamit...

Cumisüveg: AVENT!!!!! Ehhez nem fűzök hozzá többet.....
Nagyon időtálló, strapabíró.....ja, és ha avent mellszívóhoz vesz valamelyikőtök anyatejgyűjtőt, akkor a poharat javaslom adapterrel, mert a zacskó elég macerás....Másrészt a poharakat én még most is használom (persze rá van írva, hogy csak 3-szor lehet használni, de ha fertőtleníted, akkor addig, amíg el nem kopik a menet...:), ételek bfagyasztására is stb...

Anyós: anyósomék most voltak nálunk vacsizni, itt volt férjem haverja is és vacsi után jenga-ztunk, szóval velük jól kijövök:)

Gyomorégés: nekem hál'Istennek annyi elég ellene, hogy felülök, nekem csak akkor van, ha fekszem.....

Kép
Attila 3 éves volt áprilisban
Andris 5 éves volt júliusban
klarka

Pumpóka, jól tetted, hogy nem vártál tovább és inkább megvetted máshol a játékokat. Én azt sajnáltam a legjobban, hogy annyit mérgelődtem és a végén az utolsó pillanatban kellett kitalálnom valamit. Még jó, hogy a tesómékra számíthattam és mivel együtt voltunk Karácsonykor, ők megvették az ajándékot.

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Nekem beváltak a zacsik, mondjuk asszem irtam már, hogy Barnusnál ömlött a tejem és alig birtam fagyasztani, igy nekem praktikusabb volt a zacsizás :) de imádtam, mert amit vettem készletet, abban volt zacsi,talp,zárócsat,cimke a csatra. Pont ma találta meg anya a talpakat meg a csatokat :lol: úgy megörültem neki, mint majom a farkának!!!!
Talppal együtt tettem be fagyasztani és mikor lefagyott teljesen, akkor levettem róla a talpat és megállt magától, tökjó.... Remélem, de nagyon ám, és ajánlom melegen, hogy barátnőm megtalálja a 2 db Avent üvegemet cuclistul, kupakostul, mindenestül, mert volt egy kicsi, meg egy nagy és odaadtam neki, de ő egyszer sem használta, mert kapott egy vadiúj Chicco-t, ami döntött volt és ki sem próbálta az Aventet :roll: most azt mondta, megkeresi, reméli, megtalálja, hát énis... mert vhogy nem volt olcsó....

LECSAPTAM A BABAKOCSIT VATERÁN!!!!!!! :D :D :D
23000 FT-ÉRT! Ma családi kupaktanács közepette megvitattuk, hogy melyik legyen a választott, és még apukám is közölte, hogy neki is tetszik (ez maga a csoda) :) és hogy beszáll egy 5-össel :) meg anya is de ő még nem mondta, mennyivel... :)

No, ő lesz a választott: :D

Kép Kép Kép

Kedden vagy szerdán megyünk érte! :)
Úgy örülök neki!!!!!!
Vendég

Pumpóka, ez tényleg nem drága, és úgy látom van hozzá hordozó is. Örülök, hogy megtaláltátok az igazit! :D

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Sziasztok lanyok!

Cumisuveg tema. Nekem is Avent van.
De van Playtex is. Hasonloan mukodik, mint az Avent eteto rendszer regen.

Tehat adott az uveg vaza, a tekero karika es a cumi + kupak.
De nem zacsit kell bele tenni, hanem egy muanyag hengert, ami nem nyeklik-nyaklik tehat nagyon praktikus.

Igy nekem csak a tekekerot, cumi+ kupak mosas van.

Sajnos itthon nem lehet kapni, de ellenben kint fillerekbe kerul.

Kicsi helyet foglal, nem kell mosogatni, sterilizalni, csak kukaba dobni es elovenni a masikat.

Magi
Vendég

Most elköszönök. Elfáradtam, majd holnap benézek.

Jó éjt mindenkinek!

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Ahogy néztem, az Avent etetőrendszer 14ezer körül van :shock: :shock:
Gondolom a cumisüveg is elég .. nem?
Nem kell kimondottan a szettet megvenni.
Mert pl. én kaptam egy kézi mellszívót .. ami csak egy pumpa, ami egy csőbe gyűjti a tejet .. abból gondolom mindegy mibe öntöm, és miben tárolom ...
Jajj .. nem lesz ez egyszerű :shock: :roll: :roll:
Lesz még ezer gyakorlati kérdés tuti ...
Irigykedem a második babásokra :D :lol:

Kép
szösszenet

Felsoa
Van olyan ülés amiből be lehet kötni hármat... ár gondolom autó függő is a dolog.

Szöszi
Szerintem mindegy, vannak anyatejgyüjtő zacsik de nagyon drága. Tökéletesen megfelel a kimosott joghurtospohár is... egy kis gyakorlati tanács... esetleg érdemes jégkockatartóban is fagyasztani anyatejet majd egy zacskóban gyűjtenia kockákat mert a hozzátáplálásnál így egyszerűbben lehet a főzibe keverni...

Pumpóka grat a kocsihoz... ilyen volt nekünk is a hordozóját nem is akarom eladni de a kocsit meg kellene mrá hírdetnem, bár lehet nem fogok kapni a babakocsihoz Gracos adaptert :(

jaj hulla vagyok annyira elfáradtam és annyira hideg van a lakásban kifagytam...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Nyugodj meg Szösz, nem kell az egész szettet megvenni! :)
Van külön 1 db cumisüveg is. Elég az is.... egyenlőre. Aztán ha úgy látod, hogy másra is szükséged van, ki lehet egésziteni később is. Pl. amit Klarka irt, tejgyűjtő poharakkal vagy a zacsival amit én irtam, meglátod, mi válik be neked. Ezeket külön is lehet kapni, nem csak szettben. Én is külön vettem mindent.
Az úgyis ott derül ki, mikor már eltelt egy hét kb. és látod, hogy mennyi tejed van... tudsz-e fejni szopi után és ha igen, mennyit, szükséged van-e külön tárolóeszközökre vagy elég esetleg még egy cumisüveg, amibe beteszed a lefejt tejet. Atisnál pl. sajna alig tudtam fejni, egy nap alatt jött össze kb. fél cumisüvegnyi és hütőben csak 24 órát lehet max. tárolni az anyatejet, igy másnap amikor kevesebbet szopizott, odaadtam neki az előző napi tejcit. Nála elég volt sajnos + egy üveg. Barnusnál nem... :lol:
Nincs ebben semmi bonyolult, csak bele kell majd rázódni... az elején tünik kuszának és kibogozhatatlannak minden, de pár nap és megy majd simán, hidd el! :)
Vendég

Köszi a bíztatást :)
Sokat segít nekem ez a fórum ;) :) :oops:
Azért kérdezek sokat, mert nektek már van tapasztalatotok .. és akkor csak nem veszek praktikátlan, vagy rossz minőségű dolgot.
Láttam, egy Avent cumisüveg 1000-1500 Ft, ha 2db-ot veszek belőle, az sem vág földhöz .. és mégis jót veszek ;) :D
A Hugimtól egy nevenincs cumisüveget kaptam, szilikonos cumival .. lehet azért azt is lehet a későbbiekben használni .. :) :roll:
Amit Mamacka írt tároló-praktikák, azok is szimpatikusak .. elvégre minek költsek 10ezrekt tej-tárolásra :shock:

Kép
szösszenet

Emi
nagyon aranyos lesz a szoba! tetszik a bordűr... különösen, hogy nem Walt Disney! :lol: :lol: :lol: :lol:

Köszi a pelenkázót!
Nemtudod esetleg van oylan is amelyik végig fiókos?
Meg kellene nézni azt a helyet...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Szöszi
Később jó az is... nekünk is valami béna van... az elején fontos, hogy minnél kevésbé zavarjon be a szopiba... én ezért nem is használtam... ritkán ittunk eleve... csak szopi de ha mégis akkor pohárból...

Mellszívónak bőven elég a kézi (csak annyi, hogy ha hajlamos vagy ínhüvelygyulladásra akkor a pumpás elő hozhatja) főleg ha nem akarsz kereslet feletti tejtermelésre beállni. (ha igen akkor gépi praktikusabb) Nekem kényelmesebb volt, hogy csak kereslet-kínálat szerint szoptattam, nem kellett idegen helyen fejéssel vesződni.

Kép
Kép
Kép
mamacka

A jégkockás-tárolást sajna csak utólag hallottam, mikor már nem szoptattam, de az nagyon bejönne... :) most tuti fogok csinálni majd...

De nagyobb mennyiség fagyasztására én maradok a zacsiknál... mindenkinek más jön be... :)

Na, jóéjt!

Ági
Vendég

Ok Csajok :)
Felkerült a listára a cumisüveg mellé, hogy Avent :) ;) .. készletet nem veszek, csak a céleszközt :D :lol:
Fejés .. oh .. hol van az még ..
Remélem rengeteg tejem lesz, és nagyüzemben tárolhatom a fagyasztómban :lol: .. kereset-kiegészítést semmiképp nem tervezek ... így is el leszek havazva a sok teendővel :lol: ez tuti :lol:

Kép
szösszenet

Jó éjt!!!

Kép
szösszenet

Kép Kép
szõlõ

Mamacka,
Látom Szőlő már válaszolt is a kérdésedre :)
Ma is mentek? Azért vigyázz, meg ne fázz!!!!

Toncsi,
nem Toncsi az én veneziám szürke kockás. Nem emlékszem, hogy láttam volna pirosat.... Most rákerestem a neten a veneziákra, de már csak használtakat találtam. Gondolom, már kifutó modell...

Kép
emi29

Sziasztok :D

Hogy van időtök minden nap ennyit írni?És minden nap a gép elé leülni?
Én egész nap aktívkodok,már pár napja arra se volt időm,hogy bekapcsoljam a gépet.

Egy jó pár oldalt sikerült visszaolvasnom,mondhatom sok a hasznos tanács :D :D
Mindent felírtam,úgyhogy jövő héten belevetem magam a vásárlásba.MI még semmit nem vettünk meg,csak 1 avent kézi fejőgép,és 1 hasleszorítónk van,amit a sógornőmtől "örököltünk"

Jövő héten pedig szabad leszek,és mehetek nyugodtan üzletről üzletre :lol: Már alig várom.Imádok vásárolni.Én a kampnyvásálótipus vagyok.Hónapokg nem veszek semmit,és akkor beindulok,és egyszerre teli autó motyót begyűjtök :oops: :oops:

Emi nagyon édi lesz a lányszoba.Nekem tetszik.Nagyon vidám.

Mi úgy terveztük,hogy egy ideig a hálószobában lesz a kiságy(max 1 évig)mert a másik szoba a kozmetikacuccaimmal van tele,és ott dolgozom.
A sógorom nyáron megnősül,tehát felszabadul após házában 1 szoba,és akkor átköltöztetem a kozmetikát az ő házába.Szerencsére nincs messze,gyalog max 15 perc.

Úgy irigyellek benneteket,olyan sok szép rucit,kocsit stb begyüjtöttetek már :shock: :shock: én meg nem tartok sehol :oops:

Szép napot mindenkinek.Most megyek az erdőbe megsétáltatom a kutyákat,mert nagyon élvezik a havat :lol: Én meg a friss levegőt.

Kép
szibi

Szibi, nekem pl úgy hogy számítógéppel dolgozom :wink:

Ezekhez a pelenkázókhoz csak annyit akartam még hozzáfűzni, hogy Anyu férje bútorokkal foglalkozik, és tőle kérdeztem hogy ha csináltatnák akkor mennyiből jönne ki, azt mondta a fiókos-szekrényeshez ez az ár teljesen reális, a csak fiókoshoz meg kimondottan jó, mert a fiók eléggé drágítja a dolgokat.

Kép Kép
szõlõ

Jó reggelt!

Mamackával nagy egyetértésben én is azt mondom, hogy jobb a kézi mellszivó. Atisnál a kórházban ipari fejőgéppel csinálták (legalábbis kinoztak vele) és nagyon fájt is, nem lehetett állitani az erősségét. Itthon elektromos volt, azzal sem ment, szintén ugyanazzal az erősséggel szivta... nekem nagyon nem jött be. Barnusnál vettem Medela kézit és végig azt használtam az első perctől. Jöttek a kórházban a nővérkék, hogy van nekik rendes nagy gépük, nem-e akarok inkább azzal.... mondtam, hogy nem köszönöm! :) Az enyémet úgy állitottam be, ahogy nekem jó volt, asszem 8 fokozatban lehetett a sziváserősséget... Azt sajna eladtam, mert Barni után nem terveztem én több gyerkőcöt :) de mivel már akkor is szemeztem az Avent Isis-szel, igy most viszont biztosan azt veszek... Én vaterán és teszveszen láttam 5-6ezerért, ami újonnan 15ezer.... Úgy vagyok vele, hogy az új sem sterilebb, mert sokszor kibontogatják a boltokban és megtapizzák az utcáról bement koszos kézzel, meg hasonlók, igy amit veszek használtan, az sem hiszem, hogy több bacit tartalmazna, mert úgyis vagy háromszor kifőzöm még mire használni akarom. Sokan néznek rám, hogy újat már semmiből nem akarok venni? Mindent használtan? Nem mindent, de amin lehet, spórolnék is, meg utolsó gyerek is, és sok olyan cucc van, amiről meg sem lehet mondani, hogy használták.... :)

Hasleszoritót sosem használtam.... :roll:

Vettem levendulaolajat, ki tudja, mennyit kell a testápolóba tenni pocakkenegetéshez? Vki irta, hogy keményedésre nagyon jó.....
Vendég

Emi naggggyon tetszik a bodür tiszta vagány. :D

Amúgy köszi a választ de egy kicsit elértettétek :D nem baj.Tehát azt akartam kérdezni h csak kidobjátok a mosásba és ha összegyült egy adag akkor megy a gépbe vagy egyből kimossátok kézzel a koszos rugit?Mert tudom h ha kakis azt egyből mosni meg áztatni kell.De a büfis rugi az megvárhatja a társait nem?Szal tiszta h a babót egyből átöltöztetjük csak nem szeretnék minden egyes rugit kézzel kimosni ahogy anyós csinálta. :D
Szösszenet nekem nincs még saját gyerek de részt vettem 3-4 baba felnövésénél.Szal szerintem elég egy üveg ha jól tudom 200ml-es ha etetni kell.Ha teát is akarsz vagy vizet neki akkor jól jön egy kisebb100-15ml-es de améretet most pontosan nemtudom.Bár a sógórnőm kávés csészéből adta egy hetesnek a teát kinek hogy jobb. :D Hőmérő a víznek kell inkább de ha belejössz azt is le tudod ellenőrizni sk.Kisolló sztem is feleslges van aki akkor vágja le a baba körmét amikor az alszik akkor meg bizti odafigyelsz tehát a sima ollóval sem sérted meg a kezét.Babahajkefe attól is függ mennyi a haja de én nemveszek mert az elején bizti nemkell.Ha a kezeddel végigsimized törölközés után az is lesimítja de amúgy se lesz túl kócós. :D
A lényeg hallgas meg több embert aztán dönts úgy ahogy a szíved súgja :lol: Ez csak az én véleményem.
Amúgy még nekünk is csak egy rugi,egy pléd és egy zokni van még.De csak mert mindig dugdosnom kéne anyósék előtt,mert ők úgy vannak vele h korai és különben se szórjuk a pénzt meg velem úgy vannak h amit én kitalálok az hülyeség amit a sógórnőm azt törvénybe kéne foglalni. :wink:
Vendég

21hét végre csak haladunk :lol: :lol:
Vendég

Gitka, biztos erről is eltérőek a vélemények..... :) de én már Barnusnál sem mosogattam külön. Be a szennyesbe és majd a többi rucival. Sőt, továbbmegyek, nem vártam meg, mig a babának összegyülik egy mosás a ruháival, vagy fél töltet, a sajátjainkkal együtt mostam. Nem ajánlják a szakkönyvek meg szakemberek, de csak az első gyereknél volt kapacitásom rá, hogy válogassam még azt is... :) Tuti, hogy most sem lesz, a kisruhákat is sima mosószerrel és öblitővel fogom tisztitani :lol: nem veszek külön mosószert, mivel nem is mosom külön, csak legelőször. :) De ez egy kétgyerekes anyuka "elfajult" gondolkodásmódja.... :wink: Ha ezt egy védőnő hallaná, szerintem visitana....
Vendég

A védőnő nem számít úgyse él velünk ha nem tetszik valami jöhet mosni me én nem fogok mindent külön-külön :D Akkor most megnyugtattál csak tudod úgy vettem észre anyós kitalál vmit és beadja úgy mintha ezt így kellene h én is rászokjak aztán rájövök h csak őcsinálja az ő hülyesége me neki kell a dupla munka.De én mindig útáltam azt aki 300%-os anya és feleség és engem bizti nem fognak átnevelni 26 éves koromba idegenek.Me anyósék nekem mindig idegenek maradnak.Ráadásul az én nővéreimnek össz. van 5 gyerek már nagyobbak de mióta megszületett anyósék első unokája azt hiszik és sose láttam még gyereket.
Na ezzel az őrületbe kergetnek.Meg azzal (a féjem is!)h ne a tesóm példáját kövessem me ő sem 300%-os és az nem jó.Na eldugulok most már.
Vendég

Sziasztok!
Gitka, akkor megvagy "áldva" az anyósodékkal....Te se hallgass akkor rá, legyen elfogult a sógornőddel, és téged hagyjon békén.
Gratulálok a 21.héthez!
Pumpóka, neked pedig a 25.-hez szintén gratula! Ha már így benne vagyunk a gyerkőc ruháinak mosásába, megtudjátok mondani,hogy milyen hőfokon ajánlják a babaruhák mosását?? És a legelső alkalommal? (a zacsiból kibontva) és akkor kézzel, vagy géppel?

Kis-csillagról nem tud vki? Bár gondolom írt volna, ha van új infó. Nagyon szorítunk érte.

Timi

Kép
tim27

Timi!
Köszi, igen, már a 25.hetet is betöltöttük :) de hol van még a 36.??? :)

Ruhamosás? Védőnő azt mondta, minimum 60fokon.... ezt is csak Atisnál tartottam... :) Utána mindent 40fokon mostam... Annyi volt, de mondjuk azt használni szoktam egyébként is ha nem felejtem el, hogy por alakú Domestos vagy Flóraszept fehéritőt teszek a mosószerrel együtt.... fehérit... és fertőtlenit. De mondjuk, a szines rucikat amúgy sem lehet fertőtleniteni, mert a fehéritő tönkreteszi, és a 60fok sem igazán szokott jót tenni a szineknek :) igy én azért tartom hülyeségnek a 60fokot, mert igazából csak a fehéreket tudnánk azon mosni, és akkor mi van a szinesekkel???? :lol: Fertőtlenités céljából annyit csináltam, hogy az első egy vagy két (már nem emlékszem pontosan) hónapban a body-kat kivasaltam. Tehát ami a kis bőrével érintkezik teljesen, azt. Ezt Barninál is. De mást nem és utána meg már semmit.... mondjuk én egyébként is vasalás-ellenes megmozdulás főszervezője lehetnék, mert a sajátjainkat is csak azt vasalom, amit nagyon muszály.... anyám ettől kap hülyét... de már valamennyire átneveltem ezen a téren, mert kezdi az ágynemüket nem vasalni.... :)
Vendég

Köszi Lányok a tippeket. A tej egész jól bejött, bár nagyon utálom. :?

Gitka,
Ne foglalkozz anyósoddal! Mondjon, amit akar, ne vedd magadra!
Nekem szerencsém van, nagyon rendesek. Nem is tudom anyósnak hívni. Valahogy nem áll a számra.
Gyerekek most is náluk vannak, rengeteget segítenek.

Nálunk tükörjég minden. Nem is tudom, hogy hozzuk haza a gyerekeket. :shock:

Pumpóka,
Én is mindig együtt mostam a ruhákat. Már az elsőnél is. Csak a legelső mosás ment külön, még mielőtt megszületett, de akkor az összes rucit kimostam és így megtelt vele a mosógép. Most is így fogom.

Timi,
Én 60 fokon mosom a rucikat. Majdnem mind H&Mes, azokat lehet. A kaki és később répa és társai 30 fokon nem igazán jönnek ki.

Andi

Kép
Kép
Kép
felsoa

Sziasztok!

Látom nagyon aggódtok, hogy ez nincs meg az nincs :) Ennyire nem kell a szívetekre venni, majd meglesz :) Ágya, váltás ruhája legyen, és kész :)

Nekünk is sok mindent kell venni, de szerintem a legtöbb szülés után lesz megvéve, mert a gyedből hamarabb futja, mint most a gyesből :(

Kiságyat nem kell vennünk, mert itt van a Katáé, Kata fog új ágyat kapni, amibe tegnap meg is vettük az új szivacsot, mert akció volt az ikeában és így nem 18e volt, hane mcsak 14. HOsszabbíható ágya lesz, így 3 részből álló szivacsot vettünk, nagyon komoly, 15 centis rugós matrac. A férjem most azon alszik :):):):):)

Ami könnyebbség hogy nekünk sok mindenünk van, ami nagyon fontos, az a babakocsi, mert azt el kellett adnunk az anyagiak miatt. Meg hordozót is zseretnénk, bár autónk nincs, de tömegközlekedni könnyebb a hordozó+zapp vázzal, mint a 10-12 kg-os kocsival. No meg azért apukám autójával sokszor megyünk, és én nem ülök be úgy autóba hogy a gyerekek nincsenek bekötve.
Egyébként a mostani két ülés mellé nekünk be fog férni a hordozó, pedig ez csak egy honda civic :)

Mamacka, én bizakodom :) Végülis Bencét 1,5 hónapig szoptattam (de akkor is pótolni kellett) Katát 3 hónapig és csak azh utolsóban kellett pótolni, ha most a kicsit sikerülne 6 hónapig, akkor már madarat lehetne velem fogatni :) De ha nem megy, nem fog összedűlni a világ, lelkiekben inkább erre készülök, mert nem akarok magam alá kerülni megint :)

Na megyek, végre csend és nyugi van, olvasok egy kicsit :)

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Pumpóka, Andi köszi a válaszokat ,nagyon hasznos volt. A legelső alkalommal is 60 fokon ajánlatos mosni?
Fehérítőt én is teszek majd, és hát igen a színes ruhák az külön kategória.Különben én is híres vagyok a vasalásról....A legjobban utálom a házimunkák közül. Bármit megcsinálok helyette, csak azt ne kelljen!!
Szibi, irigyellek az erdőben való séta miatt!

Timi

Kép
tim27

Lányok, aki teheti, ne menjen ki!
Olyan jégpálya van, hogy korival lehetne közlekedni az utcán. Nem tudom a városban mi van, de itt nálunk veszedelem, előttünk másfél centis jégréteg a járdán :shock:
Próbáltam az ajtóból sózni kicsit, hogy legalább a párom ne taknyoljon el ha jön haza, de szeritem sz...rt sem érek az itthoni konyhasóval... Mondtam is neki, hogy vegyen útszórósót hazafelé és sózza a lépcsőt maga előtt, mikor jön fölfelé majd! :)

És nekünk ma hoznák a kiságyat... :roll: lehet, hogy nem is jönnek... remélem, a városban sózzák az utakat! Ha vki esetleg járt bent a városban, irja meg milyenek az útviszonyok.... köszike....

Timi! Elvileg igen... de nézd meg a cimkén szerintem, hogy mi van beleirva, hány fokon lehet mosni, mert nem minden anyagot lehet 60fokon, hiába csináltak belőle bébirucit! :)
Vendég

Babyteve! Emlékszel, irtam másik fórumon, hogy mennyi marhaságot találnak ki mostanában a gyerekápolással kapcsolatban... még te is irtad a törlőkendőt asszem....
No, következő, amitől én lehaltam: éjjel nem szabad átpelenkázni a gyereket. Amelyik gyereket zavarja, azt igen, de ha nem sir a kaki miatt, akkor maradhat reggelig sz..rosan :shock: mert ha nem érzékeny a bőre, akkor úgysem pirosodik ki.... a pisit meg egyértelmüen úgy kell hagyni, majd reggel....
Néha komolyan fel tudok háborodni, hogy azért én megtenném azzal az anyukával, aki igy csinálja, hogy bepelenkáznám, és amikor teletenné, otthagynám még vagy 8-9 órát a sajátjában.... :twisted: kiváncsi lennék, hogy tudna-e aludni tőle rendesen és hogy másnapra milyen lenne a bőre... pedig a felnőttek bőre többet bir, mint a bébiké... és pont az övékét kéne kitenni ilyennek???? Nem tudom, lehet, hogy megint én gondolkodom rosszul, de ez szerintem abnormális! Biztos azért találták ki, hogy ne zargassuk éjjel jobban fel az álmából azzal, hogy átpelenkázzuk. De könyörgöm, az a gyerek felkel, ha éhes, egyértelmünek tünik számomra a tiszta pelenka ha van a régiben vmi, utána szopi és visszaalszik. Nekem nem volt gondom azzal, hogy azért nem aludtak volna vissza éjjel, mert pelenkát cseréltem rajtuk.

Na, ez nem volt téma, csak ki kellett adni, mert személy szerint baromira kiakasztott.... két gyereket végigcsináltam már, de ilyenről még sohasem hallottam ezelőtt! Még a védőnőtől sem!!!!!!!
Vendég

Pumpóka - Tényleg döbbenet, amiket lehet hallani :D
Ez az éjjeli-pelenkázós story elég morbid :? :? Kinek van szíve úgy hagyni a picit? Meg miért? Teljesen értelmetlen ..
Amúgy én ezt az újfajta nevelési elvet, hogy "hagyjuk csak sírni, majd elalszik .. mert elfárad" .. Ezt sem tartom teljesen normálisnak.
Van loyan ismerősöm, akik 50-60 perceket ültek a nappaliban, a körmüket rágva, mert üvöltött a gyerek .. Annak meg talán már oka van .. az nem az az idő, amíg "megunja" ..
Nah, itt lesz a Picur, majd meglátom, gyakorlatban hogy mennek a dolgok :D :lol:

Szibi - Én is a géppel dolgozom, és örülök, ha pár percre ki tudok kapcsolódni itt a babaneten :D
Amúgy mi is folyamatosan ügyintézünk .. okmányirodázunk.
Most éppen GYED-et intézek magamnak :D Mert az elmúlt 2 évben még van 180 nap nappalis egyetemi hallgatói jogviszonyom .. így valamivel többet fogok majd kapni havonta, ha összejön - juhéééééjjjj :D :D

Gitka - Bizony, jól félreértettük amit írtál :lol: :lol: :lol: így már világos :D Én sem fogom azonnal mosni .. hanem majd szépen együtt, ha összegyűlik .. annyi rugija azért csak lesz a vettekkel, és a kapottakkal együtt, hogy ez beleférjen ;)
A mienkkel én még az elején tuti nem merem együtt mosni .. de ez is majd folyamatában fog kiderülni :D

Szőlő - Szerintem is nagyon reális áron vannak a Bippa-nál (amiket linkelgetünk :D) www.babaholmiolcson.hu a bútorok. És én már ruhát is vettem ott, meg utazóágyat, és a babakocsit! De ott fogom egyben megvenni az ágynemű-szettet, a törülköző-pléd..stb cuccokat és az apróságokat. Mert ott tényleg minden jó áron van :)

Andi - Szorulás .. hát nekem nincs, de tegnap este akaratlanul jó módszert találtam, hogy ne is legyen .. :) Először benyomtam egy fahéjas ciniminist fél liter cukros meleg tejjel :D .. majd pihentettem magam kb. 1 órát (kevés volt :lol:) és ettem narancsot meg kiwit :lol: :lol: (nem bírtam ki, már a tejes cucc után annyira kívántam) .. hát meglett az eredménye :oops: :oops: :lol: :lol:

No, ma megyünk családozni Anyumékhoz .. összedugjuk a fejünket, számolunk .. mit hogyan :)
Holnap meg vérvétel .. jajj de jó lesz :? :? :roll:

Kép
szösszenet

Valaki kérdezett autósülést/hordozót ...
Nekünk ilyen van:
http://www.babaholmiolcson.hu/termek.php?ID=289
A babakocsival együtt járt, de amikor vettük, összehasonlítgattuk sokkal .. és a legtágasabb, amit láttam! Mondta is az eladó, hogy ezt tuti nem kell lecserélni 5-6 hónapos korában ..
Mert pl. a Pierre Cardinokat akkor simán kinövi :?

Kép
szösszenet

Sziasztok!

Szösszenet, én is keresgélek még hordozót. Megnéztem, amit ti vettetek, tetszik. Mennyi ideig vihetjük benne a babát? Jól láttam, hogy a szürke anyaga plüss?

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Pelenkázás: szerintem is szívtelenség a babát benne hagyni a kakis pelenkában. Van olyan baba, aki nem sír, akkor sem ha tele a pelusa, de van olyan is, aki éppen ezért fogja átüvölteni az éjszakát. Nekem nincs még saját gyerekem, de az unokatesóimtól sokmindent láttam. Szerintem, akár milyen természetű a baba, biztosan hálás lesz még éjjel is, ha tisztába tesszük.

Mosás: most az első gyerek születése előtt én úgy gondolom, hogy külön fogom mosni a pici ruháit. Abból, ami a bőrével közvetlenül érintkezik, fehér színűeket veszünk és akkor nyúgodtan tudom magas hőmérsékleten mosni. Akár 90°-on. Ha jó az anyag, akkor kibírja és nem kell külön fertőtlenítőt venni. A mi fehér ruhánk is kibírja évekig a 80-90°-ot. A színeseket, pedig 40-60°-on gondoltam. Én szeretnék venni babáknak való mosóport és öblítőt is. Aztán később mi lesz? Majd meglátom.

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Sziasztok lanyok!

Most pakoltam a tetoterben es ossze raktam es lehoztam a mi hordozonkat. Nekem Nania van, kerekes horodzo. Zolinal is az volt, egy eves koraig tudtuk hasznalni. Most is belefer csak a laba log le nagyon. :lol:
Ez egy uj, mert Zoliet eladtam. Osszesen 5 kg.
VAn hozza adapter is, igy csak be kell pattintani az autoba es egy gombbal meg kipattintani az autobol. Igy nem kell a biztonsagi ovvel vacakolni.

Tetszek fel kepeket, ha nem uncsi.

Kerekes vazon
Kép

Belulrol a szukitovel
Kép

Labzsakkal
Kép

Kép

Magi
Vendég

Magika, én örülök, hogy tettél fel képeket. Jól néz ki. Ezt lehet kézben is vinni? Mert babakocsit veszünk, a hordozóhoz nem kell feltétlenül kerék. És még azt is megkérdezhetem, hogy ez a típus mennyibe kerül?

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Az Auchanba lehet kapni neha, kerekek nelkul is lehet vinni a hordozot.
De a kerekek nagyon szuperek, nem kell vinni egy egesz babakocsit, ahoz, hogy ez is guruljon. Az ara kerekestul, mindenestul 19.900 Ft.

Magi
Vendég

Magika, köszönöm. Még gondolkodunk, hogy milyet vegyünk.

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

szösszenet: többször is említetted ezt az elmúlt 2 évben lévő 180napos biztosítotti jogviszonyt.Azt tudom hogy ez is bele számít a gyesbe,illetve ez számít nagyon,de neked ez a jogviszonyod még folyamatban van a fősulin vagy már nem?Lehet hogy már mondtad,de nem emlékszem... :oops: mert nekem is van végülis elmúlt 2 éven belül 180napom,csak én 2007.júniusában befejeztem a sulit. :roll: ez már nem számít így bele ugye?
Én is ugyanazt a hordozót néztem ki,a párommal mint te,és ugyanarról az oldalról!! :) Pont tegnap este döntöttünk róla,hogy azt vesszük majd meg! :)

magika: nagyon jó ez a hordozó!!És Auschanba lehet is kapni ilyet??Húúú...kész káosz...de nagyon előnyös hogy ennek kerekei is vannak!! :wink: Babakocsiként is használtátok?

Kép

Kép
mezsó

bocsi szösszenet előbb GYED-et akartam írni... :)

Kép

Kép
mezsó

Gumimaci,
csak, hogy megnehezítsem kicsit a döntést megmutatom Lili hordozóját, amit ma vettünk :) .
Kép Kép
Ez 20.000 Ft volt a soroksári outletben.

Kép
emi29

Ma voltunk a tescoban is. Sajnos tetra pelenkát már egyáltalán nem lehetett kapni, pedig azért mentünk... Viszont vettem egy rakás rucit és vettünk avent cumisüveget is cumival. Remélem cumira nem lesz szüksége a picurnak :?

Kép
emi29

Mezso!

Nem mindig lehet kapni, de ha felhivod oket, nem mesz potyara. Szokott tobb fele szinben is lenni.
Babakocsikent hasznaltuk egy evig.

Emi!
A kocsink bebe comfort volt es volt hozza hordozo is. Ez is jo nagyon. Csak a biztonsagi parnai miatt hamar kinovi a baba.
Nekunk fel eves kora utan alig fert bele.

Kép

Magi
Vendég

Magi,

Édi a fiad nagyon. :)
Háromféle ülés közül választottuk ezt és pont azért mert ez volt a legnagyobb. A Römer és a Concord ülőfelülete is kisebb volt ennél. Elvileg 13 kg-ig használható...

Kép
emi29

Sziasztok!

Szerintem nem vagyunk elkésve, hogy beszerezzük a szükséges cuccokat. MÉg csak január van. :wink:

Lilinek eddig van babakocsija mózessel, hordozóval és sportrésszel. :D
Karácsony előtt megvettük a bébiőrt és légzésfigyelőt (Angel Care) és kaptunk hozzá ajándékba olyan szemetest a kakis-pisis pelusoknak, ami légmentesen zár. :lol:

Ja és rengeteg rucija van új és kapott is kb. két nagy szatyornyi. :lol: :lol: :lol:

Bölcsőt meg kádat kapunk kölcsön, majd meglátom, hogy használjuk e, de legalább nem kell vennünk.
De a listákat én is jegyzetelem folyamatosan, nagyon hasznosak, mert nem akarok fölösleges dolgokat venni

1-2 hét múlva megvesszük a tapétát, hogy febrárban tudjunk tapétázni.
A bútort kinéztük, Rs -ben vesszük meg az ágyat, a pelnkázót, ami később komódként használható, meg egy szekrényt is.
Nekünk az a célunk, hogy legkésőbb március 15.-ig minden kész legyen. :wink: :lol:

Kép
adri0422

Hát... nehéz lesz választani. Jó lenne olcsón beszerezni, csak azt nem tudom, hogy mit kellene megnézni még rajta. Az első szempont a biztonság, utánna, hogy ne csak fél évig tudjuk használni. De melyik a legbiztonságosabb? :roll:

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?