A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 májusi babák

Mary, nekünk Premium sütőnk van. És ahogy Csilla is mondta, mi sem használjuk ki azt a sok programot. Általában az alappal sütünk vagy max még egyet használunk. Ill. ennél állítható, hogy mennyire süsse barnára.

Kép
ági_bp

Cscsi, Neked mit mondott a nagyokos, mennyit kellene fogynod? Nem ér titkolózni!! :lol: Nekem 16-ot írt a szeméééét!! ÚÚÚtálom és egy hazug hazug hazug.

Kép
ági_bp

Ági, én kedvelem a nagyokost :) :lol:
Rámnézett, és azt mondta: Hű, de jól nézel ki! (Nem is hazug :wink: )
10 kg-t írtam be, de csak8-at javasolt. Viszont épp ma reggel mértem meg magam, és karácsony óra leugrott rólam 3 kg! :lol: :lol: :lol: most egyel vagyok kevesebb, mint a terhességem kezdetén. Nekem már ez nagy dolog!

Viszont én kértem a Jézuskától tornagépet. Próbálom naponta 2x-3x csinálni pár percre. És már Milus sem szopizik annyit, éredekes módon az étvágyam is visszaesett.
Karira újítottam wokedényt is, majd próbálgatok benne zöldséget pirítani.

Csilla
Vendég

Hello!

Nekem 33 kilót mondott, úgyhogy lányok ti csinosak vagytok, csak én vagyok malac....

De én már kari óta lefogytam hatot! most én is 1 kg-val vagyok kevesebb mint a teherbeesésem előtt.

Ma kelkáposzta főzelék a keményítő menü....

KépKépKép
bogyra

Naaaa, nem ér Zitát ráugrasztani Ricskóra!!! Amilyen nagy színésznő, biztos leadna neki valami lábról levevős zokogós aztán meg egy belevalócsajos programot :wink: :lol:

Niki, Emmán tényleg látszik hogy beteg a drága, sehol a tündéri mosolya :cry: azért remélem már jobban van.

Lorci, én is úgy gondolom ahogy Dóri írta, annyi mindent hallani, aztán minden anyuka a saját belátása szerint cselekszik úgyis...én még nem adtam babakekszet, mert nálam az a nasi kategóriába tartozik, és úgy érzem csak a jó kis tejci elől viszi a helyet a pocakjában... szal amíg ciciztetek, én nem tervezek ilyesmiket adni.

Csilla , le a kalappal előtted... naaagy gratula!

Mi történt Tbányán? Doo és Gyps is eltűntek :shock:
pici76

Sziasztok!

3 kilót kellene fogynom, ami oké is. De mit csináljak az undormányosan logó hasbőrömmel (ez még leirva is durva)???? Na jó, nem lóg, de össze-vissza ehet gyűrni, nem szép.

Nekem Moulinex kenyérgépem van, de ÉN nem vagyok megelégedve vele, mert sohasem nő meg a kenyerem, nem kúpos, hanem lapos és tömör, mint a kő. 2 éve próbálkozom, de eddig egyetlen kenyér sikerült, az pedig a sajtos. Nem sok választ el attól, hogy kézzel és sütőben süssek kenyeret.
Sütit viszont jól tudok benne késziteni.

Én még nem kezdtem el bevezetni a búzát, ezért piskótát sem kap a gyerek.
Mai gyerek menü: krumpli-meggy-csirke-rizs, egybekutyulva
Én még nem tudom mit eszek. Egyébként is össze-vissza eszek egész nap.

Bálint ma kakilt, mondom, akkor kicserélem a pelust. Nem volt benne nagy adag, mondom legalább van valami. Persze rögtön arrábmászik, lehetetlen egyszerre feladni az új pelust is.
Egyszer csak látom, hogy lóg ki valami a fenekéből. Mondom biztosan ott maradt még egy kis kaki. Kitörlöm.....MI EZ A SZAG?? Bálint a szőnyegre kakilt és a zoknis lábával jól bele is lépett.
Még ilyet!!!!! :lol:

Boldog hófordulót és a kicsi betegeknek jobbulást!

Szép napot!

Vanda

Kép

Kép
precious
Budapest

asszem jön Zsófi 3. foga... de nem felül hanem jobb oldalt lenn :roll: mindent megeszik... de legalább nem nyálzik :)

Kép kejfeljancsi- desszert 1

Kép beszélő baba- desszert 2

Niki, egyébként ez a beszélő babánk.

Főziből 150--200 gramm között eszik Zsófi , gyümiből mostanában nem hagy meg, addig eszik amíg adom neki, de a két és fél decis pohárnál többet még nem mertemadni...
pici76

nem tom ki írta már a céklát, nálunk az csak úgy csúszik , ha legalább fele-fele arányban van benne az alma...

ma tökfőzi lesz a menü, most raktam először bele egy kis olajon párolt hagymát :) az első igazi főzi szerűség :) igaz rántás még nincs benne, de akkor is :) kis lépés az emberiségnek, de nagy lépés nekünk :D (kicsit elferdítve :wink: )
pici76

Húúú Vanda, jó takarítást!! én tegnap láttam Zsófit először élesben kakilni peluscsere közben, de szerencsére sikerült gyorsan elmarnom egy popesztörlőt, és így abba rakta a markomba :wink: szerencsére már nem anyatejes :wink: :lol:

Ja Mary, nekünk is Hauser a kenyérsütőnk
pici76

Sziasztok!

Csilla gratu a szigorlathoz! Nagyon ügyes vagy!

Gyerekek, hát én ilyet még nem hallottam, h. sütőtök is le van redukálva heti kétszer. (bocs Mary)
Mert az oké, h. spenótból nem lehet sokat, csak heti x-szer, de h. sütőtök....

Na most meg is kívántam a mákos tésztát:)

Lorci, dehogy csinálod rosszul! Ne aggódj, szerintem egyikőnk sem csinálja jobban. Mit gondolsz én h. döntök dolgokról, hallok, olvasok ezt-azt, aztán vagy hallgatok valakire vagy nem.

Most én is kicsit parázhatnék, mert Emma csak cicizik, semmit nem fogad el, tudom azért, mert beteg. Amint meggyógyul bízom benne, h. megint rendesen fog enni.

Tényleg, mi van a többiekkel? Doo, Gyps, Horpika, Gabi baba, Móni, Stella (remélem nem miattam nem jelentkezik)? :oops:

Jajj Lányok, nem tudom melyikőtöknél aktuális a böli kérdés, de én most hívtam fel a kerületi központot és nincs hely. Szeptemberre is csak várólistára férünk fel, szóval kicsi az esély rá. Ráadásul mondja a nő, h. már július óta írja a várólistát. Na fasza.
Én ezt nem értem. Mikor kell beiratni a gyereket, mikor még meg sem születik, vagy miiii?
:shock: :twisted: Nagyon bosszantó.
Ti hogy oldjátok meg? Ki tervez bölcsit idénre? Segítsetek!

Kép
niki30

Sziasztok,

Köszi a hsz-t próbálom nem túl parázni a dolgot. Csak ugye tényleg annyifélét hallani, az embernek már gőze nincs mit hogyan csináljon!!!! :roll:

Én még nem tervezek bölcsit, de azt hallottam, hogy tényleg korán kell felirtani a gyereket!! Annyira röhej! Lehet, hogy én megkérdezem lassan az óvodát!!! :shock:

Én ma héjában sült krumplit ebédeltem, fini votl nagyon. :) Holnap diós tészta lesz a menü! Nyammm!!
A szénhidrát nap a kedvencem!!! ;) Ellenben a gyümi nappal!!!! :P

Huu az a kaka sztori elég kemény Vanda!! :D
Ricsike annyit kakil!!!!!! De nem hasmars, mert nem olyat, rendes állagú, de napi 4-5-6!!!!!!!!!!!!!! :shock: Holnap megkérdem azért a dokit. Lehet, hogy csak ilyen jó az emésztése? Mert sokat nem eszik!! Na ő sem fog kienni minket a vagyonunkból! :lol: Holnap le is méretem súlyt, hosszt!

Zita elég rámenős, nem mondom! ;) De szerintem Ricsi már döntött, ugyanis Zsófi képét nézve, bőszen elkezdett kalimpálni!!! :D Szerintem rögtön ráugrana!!! ;) :lol:

Nekünk is Moulinex kenyérsütőnk van, de eddig egész jó kenyereket csinált!

Ne felébredt a kis kópé!!!

Kép

Kép
lorcika

csajok, néha úgy érzem, láthatatlan tintával írok: a diétától tutttti nem lesz kevesebb a tej!! pláne egy nem kalória-megvonóstól. sztem ez tök nagy tévhit h nem lehet szopi alatt fogyókúrázni. csak TÚL SOKAT nem szabad fogyni h a méreganyagok ne válastódjanak ki a tejbe.
Vendég

én is kelkápit nyomok, hehe :) szolidarítok :wink:
Vendég

Most nálunk is az van, h. Emma szinte minden cicizés után nyom egy keveset.
Remélem ez nem hasmenés, csak azért hígabb gondolom, mert csak anyatejet kap.

Kép
niki30

niki, én is úgy hallottam (nem védőnőmtől, de egy másik védőnőtől származik másodkézből) h egy nap színes főzelék, egy nap fehér.

pici, rizsliszttel is habarhatsz. és akkor az már nagyon igazis!
gypset én is hiányolom. a stella-gyps tusa után mindketten eltűntek :? :cry:
Vendég

Doo, de mi bajuk lehet, ha mondjuk 3 napig sütőtököt kapnak? De tényleg?
Mert pl. az én gyermekem imád egy fajta bébiételt, és azt képes napokig enni. Mi van, ha egy gyerek imádja a sütőtököt és mondjuk 3napig azt kapja. Hallom sok helyről különben, h. ilyenkor még nekik nem annyira lényeg a változatosság.
Bár aztán 8. hónaptól már lehet fontos.

Kép
niki30

én úgy tudom h az az elv h akinél BÁRMILYEN allergia volt a családban (szénanátha is, nemcsak ételallergia, mert utóbbi azért viszonylag ritka, valóban), ott kell figyelni fokozottan az ételek bevezetésére, különösen a tejre, de a tojásfehérjére is.

az enyém úgy 10-20 grammokat eszik - szal nem vagy lemaradva ági :wink: na jó, zegnap megevett két bogyó kelbimbót, meg három kiskocka sütőtököt. :D a többit meg szétkente a tálcán, a ruháján és az etetőszék egyéb tartozékain :lol: fúúú, nekem ehhez kell nagyon erőt vennem magamon h hagyjam a gyereket "ismerkedni" az ételekkel és kenegetni. én gyerekkoromban sem voltam maszatolós, nagyon figyeltem a ruhámra (jó, biztos nem csecsemőként, de mióta az "eszemet tudom") és nekem ez az evés utáni teljes átöltöztetés elég fura. nem beszélve arról h úgy visít, ha öltöztetem h azért ezt a helyzetet szívem szerint kerülöm :roll:
Vendég

niki, multivitaminózist kaphat. ahogy ági is mondta, besárgulhat tőle. sztem azért nem három nap után, de ha folyamatosan csak uazt a SZÍNESET eszi, akkor lehet. de nem vagyok doki, csak azt mondom, amit én is hallottam. ha a gyerekem bmit is megenne nagyobb mennyiségben és CSAK azt fogadná el, akkor én azt adnám. mert azért abban is hiszek h ők tudják h mire van a szervezetüknek szüksége. de ha több mindent elfogadna, akkor próbálnám váltogatni.
Vendég

ja, és niki az is tök normális h most nem eszik Emma, hanem csak cicit kér - ezzel megvan a folyadékpótlása is, meg egy csomó immunerősítő anyag is gondolom. de azt a kismama babakonyhájában olvastam h ez nagyobb babáknál gyakori h betegség idén visszatérnek a kizárüólagos cicizéshez. tök hasznos könyv különben. ismeritek?
Vendég

Kibujt a 3. fog! Keson kezdtuk, de belehuztunk ebbe a fogzasba! :D
Na ennek semmi jele nem volt, az elso kettonel volt nyugosseg, de ennel nem.

Na lepek is, mert engem a bamul a kis draga a szonyegrol, hogy "Anya miert nem josz mar ida hozzam?"

KépKép
horilda

Doo, köszi:) Jah, besárgulhat, értem.
De ez nyílván típus kérdése is. Nah zárom a témát:)

Persze örülök, h. legalább a cicit elfogadja, legalább eszik valamit, meg ilyenkor az a legjobb, csak azt nem tudod véletlenül, h. ilyenkor mi nincs már elegendő a tejben? Vas, azt tudom. Azt pótolni kell. Vagy nekem vagy neki más kajával.
De még miből van hiány ilyenkor a tejben?

Kép
niki30

Sziasztok!

Minden betegeskedő babának és mamának jobbulást!

Én sem halottam még ez a besárgulást. Zsom szinte minden kaját csak sütőtökkel eszik meg. Keresnem kell akkor valami más kedvencet. Állítólag a céklát is nagyon szeretik a babók. A tietek megeszi?

Kép
anido

Ricsike is napokig eszik sütőtököt, és semmi. Szerintem ez gyereke válogatja!

Lányok nem tudom mi van, de van amikor Ricsi kakija nem kaki büdös, hanem rodhadt szaga van!!! Komolyan!!! Mi lehet ez???? :shock: Jaj remélem nem valami baj!!! Holnap mondom a dokinak!!!

Kép

Kép
lorcika

Lányok!

Anno említettétek,hogy ha lesz bemutatóm eljönnétek megnézni,kérdeésem a következő szeptemberben lenne ez már fix,a helyet most keresem hozzá,de valószínű Dabas lesz(ami 45 km Bp-től)
a létszám miatt kérdem,mert olyan helyet kell választanom,hogy beférjen mindenki,de ne akkora legyen hogy elvesszen benne az ember,így a kb.létszámot tudnom kéne.....ezért kérek minden kedves fórum -hölgyet nyilatkozzon.Természetesen szeretettel meghívok mindenkit,párokat is hozhattok,ha a babót tudjátok kire bízni,mert ez egy esti program,a bemutató kb egy óra utána kiállítás lesz a rajzokból-tervekből,és a tesóm fotóiból állófogadással egybekötve,és azt még a hely eldönti ,hogy apa csinál-e utána retro bulit,ez lenne a program,várom a visszajelzéseket.
Martin már nem köhög annyira viszont szörcsög a mellkasa ahogy a levegőt veszi,kenek rá wick vaporub zselét attól egy idő után jobb és elmúlik,nem folyik az orra sem,és a hangulata is visszajött,csak ez a hang zavar ami a mellkasából jön,csüt.visszaviszem a dokihoz ha addig nem múlik.
Emma tök édes még így betegen is,sok gyógypuszi.
Zita nagyon kis rámenős,de jól csinálja,a mai fiatalok 14évesen karikáznak,nem tudom ti hogy voltatok vele ,de én 14 évesen a tini discóban csak ábrándoztam róla,hogy majd egyszer eljön a lovag és megcsókol.....nem baj Zitus lehengerlő a stílusod,és ezt sok pasi értékeli+ :D :D :D
Babapiskóta,Dórinak igaza van egyébként én már 4 hónapos korától adok a picurnak,hol a gyümibe reszelve,hogy szívja a savat,hol meg csak úgy kézbe,imádja,semmi baja tőle,csak figyelni kell mert gyorsan leázik a vége és leharapva egy nagyobb darab gond lehet.
Most nem tudok tovább maradni,az egyik vendégem jövő héten utazik zanzibárba,és kellenek a ruhák neki,mulatságos télen 30 centis hóval az udvaron strandruhát varrni,de én már semmin sem csodálkozom.
Este jövök
puszi

KépKép
riella77

Riella, bár még messze van szeptember, de én mennék! Ismerem Dabast jól, mivel Alsónémedin nőttem fel és gyakran kellett odamenni. :)

Kép

Kép
lorcika

Cscsi, de akkor is dúúrva volt így megmondania akármilyen nagyokos is! :lol: Bejelöltem, hogy szoptatok, gondolhatták volna, hogy a hormonjaim... érzékenyebb vagyok :roll: szal fáj az igazság. Most itt frusztráltok, hogy 8 kg meg 3!!! meg hízzatok, hát kéész! Csajok nyissunk másik topicot, akiknek több, mint 10 van!hb66z76 ezt Zita írta :)

Vanda honnan van meggyed? lefagyasztottad?

Kép
ági_bp

Riella, most pasizhat még nem bánom! De később :twisted: :twisted: megbeszéltük Apájával, azaz én kijelentettem, hogy egy itthon ülő stréber lesz és nem mehet diszkóba!!! :lol:
Én nem hiszem hogy mennék a bemutatódra, köszi a meghívást, de mi egyelőre nem tudjuk kire hagyni, az meg hogy mi lesz szeptemberben, gőzöm sincs :roll: lehet már vidéken marad mamáéknál pár napra, bár kétlem.
Múltkot Zita náthás volt és én úgy éreztem a mellkasánál és hallottam is, hogy szörcsög, de hallgatta drnéni és tiszta volt, azt mondta nagyon levezetődik a hang az orrból és ez csalóka.
14 éévesen? Én még diszkóba se jártam akkor. Aztán majd 15 voltam mikor fél 10-ig már mehettem tinibuliba.

Kép
ági_bp

Voltam ma szopis klubban és beszéltünk a diétáról. Khmm :oops: , tényleg szabad, és ahogy Doo írta, csak lényeg ne túl gyorsan. És meglegyen minden tápanyag.
Akkor lehet én is csatlakozom Hozzátok. Fúú, még gondolkodom.

Egyébként nálunk most az van, hogy szegény Tündérem úgy szorong, és úúgy szeret, de úúgy :D hogy ha kettőt lépek mellőle zokog! Tegnap meg kellett csinálnom a fürdővizet este, s mivel egyedül voltunk, így magára kellett hagynom, s hát teljesen kiborult szegénykém. De nagyon! :cry:

Kép
ági_bp

Lorci szólj a dokinak! Biztos semmi baja. De ha a széklet nagy mennyiségű és bűzös, azt jelezni kell, szerintem. És amúgy emésztett vagy emésztetlennek tűnik? Bocs :oops: bár ezt egy babánál talán nehezebb megállapítani. Én is elég sokat látom viszont amit megevett, alma, répa, sütőtök. :roll:

Kép
ági_bp

Riella tehetnél fel képeket ruhákról? Csak 1-1 darabot, kíváncsi lennék miket csinálsz! Jöhet strandruha is!
Jaj és pletyizzünk már! A Szabó Eszter a szomszédod, nem? Ugye újra kisbabát vár. Stimm. De én rosszul emlékszem, hogy előttünk szült januárban vagy valami ilyesmi?? :shock: :shock:

Kép
ági_bp

Sziasztok!

Ha hiszitek, ha nem, Bálint most délután is kaksizott egy ugyanakkorát, mint reggel. Egy hete nem volt kaka, úgyhogy ideje volt. Tegnap kaptunk ajándékba szibarack bébiitalt és bár volt benne cukor, odaadtam a kicsinek. Nem lehetett tőle elvenni a poharat, annyira izlett neki. Na, szerintem ez a 2 deci barack hozta meg a kakit. De most szemfüles voltam és vártam fél órát. Tuti, ami fix!

A meggyet importáljuk. Mondjuk nem Chiléből, hanem a fagyasztóból. A sógornőm adott egy vödörrel. Én nem is gondoltam arra, hogy a nyárom fagyasszak. De igy legalább nem romlik meg.

Anyutól hoztunk saját termelésű krumplit, meg hagymát, meg répát. Sajnos a tavalyi évben minden vagy elfagyott, vagy kiszáradt vagy kimosta a földből az eső. Ritka szar év volt. Remélem, hogy az idei termékenyebb lesz. Már alig várom az epret!
Tavaly ugye nem lehetett enni a szopi miatt, de idén mindent bepótolok!!!!!!!!

A multivitaminózisról.....nekem volt babakoromban, mondjuk 1 éves már elmúlhattam. Mondta a doki anyunak, hogy adjon már nekem B vitamint, mert kell. Anyu nagyon komolyan vette és rengeteg sárgarépát nyomatott belém. Besárgultak a körmeim és az ujjaim a sok karotintól. Szóval, lehetséges. Azt nem tudom, hogy mennyi a kritikus érték, de biztos, hogy SOK kell belőle, hogy valaki besárguljon. Ráadásul nem hiszem, hogy Emma világcsúcs mennyiségeket enne akármiből is. Nemigaz?

Holnap megyünk zenebölcsibe. Állitólag szuper, nagyon kiváncsi vagyok. Ez első alkalom ingyé' van.

Vanda

Kép

Kép
precious
Budapest

Ági, rögtön indíts egy pletyó topicot! :lol:
Szabó Eszter tényleg babát vár? :shock:

Riella, mennyi idő van még dönteni? Olyan messze van még...persze pont ettől tervezhető is egyben.

Ja, Zsófit akartam még megdícsérni, annyira gyönyörűséges! Egyre szebb!!! (eddig is szép volt természetesen)

Kép
niki30

Doo, én láttam a tentádat! De azt írtad, hogy csak fél kg hetente, a 90 naposra meg tán 1 kgt mondanak. Ez lett a dilemmám oka :)

Milu ma extra nyügi. Mindenen sírvafakad, és olyan édesen hüppögve sír :) Még nem is hallottam tőle ezt a lemezt.
Lehet, hogy nálunk is indul a szepszo?

nzóő-*q 5r3 cx vr
Vendég

Doo, már akartam kérdezni, Neked továbbra is rendesen van tejed? Úgy mint eddi?

Csilla, csak nem fogatok jön? Vagy tényleg szepszo.

Kép
niki30

Riella, én szívesen mennék. Megyek is, majd api vigyáz Zsófira, én meg viszem valamelyik barátosnémat :) Írj fel a listádra!
Ja , remélem hétvégén lesz, mert júniustól dolgozom...

Niki, mi családdal oldjuk meg Zsófi felügyeletét. Anyukám jön Győrből , ő lesz vele hétfő-kedd, szerda anyós, csüti api (mert szerdánként ügyel) péntekekre pedig én veszem ki a szabjaimat ami tavaly gyűlt fel. Főnököm már nem hivatalosan belement.
Ha meg bármi extra van, dolgozhatok itthonról is. Utazásokat visszavágom, max 1 éjszakát leszek távol, az sajna néha muszáj lesz...
Ha jól emlékszem ti szegediek vagytok, hát úgy nehezebb megoldani....Egyébként Pesten a legxarabb a helyzet, bár itt Fv-on is van várólista, de az én ismerőseim közül még mindenki el tudta vinni bölibe a gyereket végül aki akarta. Próbálj meg minél több bölit, simán fel lehet iratkozni 4-5 helyre is szerintem.
Zsófi köszöni a dícséretet :D

Doo, kösz a rizsliszt ötletet!

Lorci, én is úgy tudom a bűzös kaki problémát jelezhet, mindenképpen szólj róla. De lehet hogy csak valami új kajakombinációt nem bír az orrod :wink: Reméljük ez utóbbi..

Zsófi 3-4 szer kakil naponta, mondjuk nem csodálom amennyit zabál :oops: most is benyomott két almát meg egy fél banánt.

Azért egyre többet mocorog már, bár kúszni nem tud, de a hasán körbe pörög, és ami keze ügyébe akad mindent rángat... mint most a hálókábelem... el is küldöm mielőtt elszáll...
pici76

Doo, én nem ismerem ezt a könyvet, de megfogadtam magamnak, hogy babás könyvet csak akkor veszek, ha valamire konkrétan nem találok infót a neten, mert azokból a könyvekből amiket megvettem jóformán semmit nem használtam fel (még a Suttogóból sem nagyon... Zsófi mellett nem volt rá szükségem) ... mondjuk a következő gyereknél még jól jöhet... meg egy csomó barátosném nem szült még, de egy picit úgy érzem túlvásároltam magam baba-könyvileg...
pici76

Jaj parázok a kaki miatt!!!! :( :( Meg olyanokat csinál mostanában!!! Jaj beszélnem kell a dokival!! Drukkoljatok, hogy ne leygen semmi baj!!! :(

Kép

Kép
lorcika

Sziasztok!

Hú,de sokat írtatok :shock:
Időnként úgy érzem kilógok a sorból,mikor én érek rá írkálni,akkor nem pörög így a topic...vagy csak uncsi vagyok :roll: hmmmm.... :lol:

Niki!Hát böli ügyben én szerencsés vagyok,pont tegnap hívott a vezetőnő,h akkor most mi is van?Mondtam még maradnék,tartja a helyünket,de úgy hallottam én is, nem semmi várólisták vannak :evil: :twisted: :evil: Próbálkozzál sok helyen és ha kiraknak az ajtón menj vissza az ablakon!Ezt valamelyik kismamás újságban olvastam,egy anyuka kálváriája után,aki majd két évet küzdött,h a gyereket felvegyék oviba!Természetesen ovi évben kettőt :roll:
édes kis Emmácska gyógyulj meg hamar!

Lorci!Mi van Ricsivel?A bűzös széklet tényleg nem jó,de próbáld meg ne túl parázni,ígérd meg!(mondom én :roll: :wink: )

Riella!Én is szívesen megnézném a kollekciót,de csak ha az alkalomra nekem is kölcsönzöl egy tisztességes fellépő rucit :wink: :lol: Nincsenek ruháim :shock: Elfogytak,eltűntek,pincében maradtak,nem tudom,de egy csomó göncöm,amire az elmúlt másfél évben nem volt érkezésem,huss eltűnt :oops: :cry:

Csajok!Mit tud ez a zenebölcsi? :oops: nagyjából sejtem,de konkrétan? :roll: :oops:

Csak halkan merem írni,mert félek elkiabálom,tök sokat vaciláltam,h merjem-e egyáltalán :roll: ,szóval kissé csillapodik ez az anya-para Lilinél! :) vagy csak én tanultam meg nyomomban egy mászó bébivel hatékonyan takarítani :wink: ,mindenesetre két napja megszűnt ez a kétségbeesett vonyítás.Amiben nem is a vonyítás volt a leggázabb,hanem az,h sehogy sem lehetett megnyugtatni :( :cry: Most már hagyja magát vígasztalni legalább.Bár erre sem volt nagyon szükség ezalatt az idő alatt,mert nem is pörgött túl.És tudjátok azt vettem észre,h ez összefüggésben lehet ezzel a bújócska játékkal,mert idáig semmit sem értett belőle amíg én kezdeményeztem,de amikor most elkezdtük azt teljesen ő indította el,én már le is mondtam róla,h valaha megérti mi is az a kukucs :shock: Szóval ő kezdeményezte a játékot és így már érti a lényegét!a kukucs szónál azonban továbbra is csak így néz: :shock: ,úgyhogy ezt hanyagoljuk is! :wink: :lol: Inkább az eltúlzott gesztusok és idétlen hangok nevettetik meg és késztetik őrült gurgulázásra :lol:
És még érti a következő vezényszavakat :wink: :Lilike tedd le a fejed és aludjál :wink: :lol: (erre azt mondta Alexa azért érti,mert fél tőlem :cry: ez azért kicsit kedvem szegte),meg azt is,h csücsülj le és megtanult pápázni is,úgyhogy most már akár veb kamcsin is pápázhatnak Zsófval egymásnak! :wink: :lol: bár ezt még szigorúan a szekrénye tetején csücsülő plüssöknek osztogatja :roll:
Szóval két nap alatt hatalmas értelmi fejlődésen ment keresztül a csöppem,most már bizton tudom:BESZÉLNI IS FOG! :wink: :lol:

Képzeljétek ma lemenetem a csarnokba,a Tescon kívűl az egyetlen közért ott található ahová beférek ezzel a nagy dömperrel és én ilyet még nem láttam :shock: !semmi,de semmi nem volt benne!Milánóit kartam főzni és se tészta,se ketchup,se gomba,se zöldborsó nem volt egy Reál üzletben :evil: :twisted: :evil: nem tudatm,h ekkora kihívás lesz egy egyszerű milánói,egy órát kolbászoltam,mire egy kisközértben dupla annyiért megkaptam mindent! :evil: :twisted: :evil:
Viszont vettem Lilinek kölesgolyót :wink: ,meg babakekszet és még néhány rágcsálnivalót a dm-ben,köszi a tippet.

Doo-hoz csatlakozva én is azt mondom,h azoknál a babáknál kell különösen figyelni a kaját,ahol már volt vmilyen allergia,minket ez elkerült én ezért is vagyok bátrabb.Mondjuk azt is hallottam,h a Ha-s pépeket,tápszereket evőknél is figyelni kell,de ott is a fokozatosság a lényeg.Én már nagyjából mindent megkóstoltatok vele is és még a banánon kívűl nem volt olyan,amit kiköpött volna,azt valamiért nagyon útálja!nem az ízét,hanem az állagát,mert pépesítve eszi.

Na jó,lelövöm magam,ölelés mindenkinek,gyógypuszi a betegeknek,Vanda irány a lottozó :wink: :lol:

Kép
bringababa

Csilla!Majd elfelejtettem gratulálni Neked,hát most megteszem:nagyon ügyes vagy,gratulálok! :wink: :lol:

Lorci!Milyeneket csinál?

Kép
bringababa

Pici, anyatejes kaki a marokba, NAGYON KIRÁLYSÁG!!!!! 8)

Majd holnap megirom, hogy mi volt a zenebölcsiben. Lehet, hogy tök szar lesz és a gyereknek sem fog tetszeni.

Csilla, gratula, remélem, hogy nekem is meglesz a diploma még a télen!!!

Vanda

Kép

Kép
precious
Budapest

Ma este tudatosodott bennem hogy vége a meghitt ringatós altatásnak,egyszerűen nem bírja a térdem meg a derekam ezt a megázott 10 kilós gipszes zsákot cipelni,így marad a pihenőszékben való ringatás,énekkel,nappal már így alszik el,de ezentúl este is,olyan édes volt,most mikor elaludt a kis koktélvirslis újjaival végigsimított a kezemen,majd megfogta és bevágta a szunyát,mondván ne legyél szomorú anya én megértem és látod alszok is.Majd éjfél után jön a cirkusz maximusz.
Az enyém is ezt csinálja,semmi se jó,ordítás ezerrel,nem tudok elmozdulni mellőle,pl délután nem tudtam kiteregetni,mert ahogy feláltam üvöltött,de úgy ahogy még eddig soha....ez a korszak annyira nem jön be,de majd csak túlleszünk ezen is,annyi mindent átéltünk már.nem változtat a szitun,de a tudat,hogy nem vagyok egyedül,azért kicsit megnyugtat.
Lorci nem is tudtam,hogy te némedin laktál :shock: :shock: :shock:
de jó,örülök hogy eljössz.
Ági,a legfrissebb pletyó,Szabó Eszterék eladták a házat velünk szemben,egy kamionos vette meg pici babával jönnek ide lakni,aminek én örülök,mert akkor itt már zsinórban ő lesz a 4.bébi,szóval Esztiék visszamennek Gyulára lakni,mivel jön a 2.lurkó és a nagyin így tud vigyázni rájuk,amíg a szülők dajdajoznak,mert azt tudnak...meg én is tudnék mesélni róla :evil: :evil: :evil: :evil: Döglégy Zolival,és társaival....
Nem volt szimpi már az sem ahogy idejöttek Kontor Tomi nagyon normális volt,vele a boltban is leállhattál dumálni,de az Eszter világsztárként viselkedett,és amit a hernádi falunapkor levágtak az maga volt a botrány!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Remélem alapot adtam a pletyós topicnak...
Egyébként a Talmácsi is itt lakik egy utcával odébb,ha érdekel.....
Pici felírtalak,köszi igen valószínű a szombat.
Bringa jó hogy jöttél már régen nem írtál,hiányoztál ám!!!!
Persze ,szívesen tervezek egy gúnyát neked is ez alkalomra,ezt majd megbeszéljük priviben.
Niki nem sürgős csak az a kérdés,hogy van-e kedved jönni,meg hogy van-e rá reális esély,hogy elgyere.
Lorci nem lesz semmi baj meglátod,ne mondj ki semmi rosszat mert a szavaknak ereje van!!!!!!!!
Drukkolok.
jó éjt

KépKép
riella77

íme pár kép Ági kérésére Kép eljegyzési ruha Kép merész Kép Kép barátnőm esküvőjén,én is koszorúslányként fűzöm be a másik lány ruháját,ami szintén saját

puszi

KépKép
riella77

Sziasztok!
Köszönöm a kenyérsütővel kapcsolatos válaszokat.

Egy ideje Blanka is 3-4-szer kakil naponta, holott korábban 1-2 volt a jellemző.
De mi számít bűzös székletnek :?: :roll: Kezdek aggódni én is...
Bár azt is olvastam, fogzás ideje alatt is lehet gyakoribb a széklet, és Blankának most valószínűleg jön a harmadik foga, bár még nem látom, hogy pontosan hol, de mindig a szájában túrkál és a nyála is nagyon folyik már.
mary74

fúú, riella, nagyon szépek a ruháid!! :shock: :D és h Martin mennyire Rád hasonlít!!! :D te is ringatva altattad bébidet? azt hittem, egyedül vagyok ezzel. jó h van egy sorstárs ;)

pici, ízlés dolga ez a könyv-vásárlás. én nem vettem kismamás-gyereknevelős okosítót. néhányat kaptam, de egyedül a Szoptatás címűnek vettem hasznát, meg talán még az éjszakai gondoskodásnak (ez utóbbi nem is saját, kölibe van-sztem különben érdemes ismerősöktől "kölcsönözni", egy csomó mindent valóban felesleges megvenni!!) most ezt a kismama babakonyháját is kaptam (igaz, javasolta eszter és megkértem magamnak karira :wink: ) - de sztem tényleg jó: különösen azért, mert egészséges kaja ötleteket ír, plusz olyanokat, amik babával hétköznap, ünnepekre, babazsúrra is kivitelezhetők, ill nemcsak babakaják, hanem egész családi menük vannak benne. na, nekem tetszik.
rizsliszten kívül burgonyapehellyel is lehet dúsítani a főziket, csak az nálunk nem játszik, azért nem jutott előbb eszembe.

niki, van tejem uúgy, mint eddig. még mindig kell pl melltartóbetét, mert néha csöpörészik - nappl és éjjel is. bébimet ma mérték: 7550g. nem egy nagy súly, de folyamatosan gyarapszik és ez a lényeg. furi is lenne, ha két ropi szülőnek dagi babája lenne :wink: és hát a mozgásfejlődésére védőnő és doki is azt mondta h nagyon jó.

milyen a bűzös kaki?! én a mienket is elég büdinek találom. de azért kakiban gondolom ritka az illatos, nem? :shock: :shock:
Vendég

Én sem találkoztam még túlzottan illatos fajtával. :)
Ezért nehéz, hol a határ bűzös és normál széklet között. :roll:
Na mindegy.
mary74

Ja, én is megvettem a Kismama babakonyháját, és nekem is tetszik. (Annak ellenére, hogy a szerző írásai a Kismamában nem minig tetszenek.)
De már kölcsön is kérték tőlem, remélem visszakapom. :D
mary74

Húúúúú Riella, nagyon gyönyörűek a ruháid! Az a bordó szoknyás tüll stólás álomszép!!!!! Én is szeretnék ilyet!
És mennire másnak képzeltelek :) Tényleg te írod azokat a megható írásokat Martinról? :lol: :wink:

Doo, babakonyha nekem is megvan, és is szeretem. Egyetlen bajom van csak, hogy nem időrendben vannak benne a kaják, hanem össze-vissza. Szóval 7 hónapos recept a 20. oldalon is van, meg a 149-en is.

Homlokon csókolt az álommanó, engedelmesen elmegyek aludni.

Csilla
Vendég

SZiasztok,

Jaj de szépek a ruhák Riella!!!!! :) Én is koszorúslány féleség leszek májusban (bár tudom asszonyként már nem is lehetnék, de minket ez lányokat nem érdekel!! 1 lány lesz összvissz aki nem asszony! :lol: De hát barátnők vagyunk, akkor meg nem mindegy?? :D ). Fuu lehet majd veled terveztetjük meg a ruhát? ;)

Nem tudom én sem mi számít bűzös kakinak, de feltűnt, hogy nem az a kaki büdös, hanem mondom..mint a dögszag!!!! :shock: Már bocsi, hogy elemzem. De most elég para vagyok, 11 körül megyek a dokihoz! Csak most azért is para vagyok, mert a rendelőbe a sok beteg gyerek közé nagyon nem akaródzik bemenni, a doki meg nem jön házhoz. De erről no comment!! :twisted: :roll: Majd valahogy kilesem mikor vannak már kevesen, így is direkt a rendelés végére megyek.
Nem tudom mi gond lehet ez? Tudja valaki? Valami a gyomrával? Vagy belek? Jajj! OKé nem gondolok semmire, hátha csak valami...akármi ami nem gond!!

Kép

Kép
lorcika

Lorci,
szerintem nem lehet gond, ha más tünet nincs, de mondja ki ezt egy orvos. :) Hústól is másabb szaga van a kakinak, büdösebb. :) Nagyobb gyereknél dettó (pl. Viki) is.
de ilyet, hogy nem megy ki kisbabához? Én nem őt választanám gyerekdokinak :roll: , de Te tudod. Nincs egészséges rendelése (tanácsadás)?? Nálunk hetente 2x van ilyen a rendelőben..akkor ott nyüzsög a védőnő is.

Riella,
aztaaa.. leesett az állam, tényleg csodaszépek a ruháid! :D

Marci hátrafele tud közlekedni.. most is az etetőszék alól húztam ki. :shock: :lol:
Vendég

ja, tegnap adtam először "K" betűst Marcinak, ez a kelkáposzta volt, és csak úgy falta, benyomott 2 adagot. Úgy ette, mint mi, fokhagymásan stb. :)
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?